guru133 I tak oto kierowcy z MPK zmusili częstochowian 01.04.08, 15:39 do pielgrzymowania:) Chyba w Częstochowie gwałtownie wzrośnie sprzedaż rowerów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja racje Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 15:39 Ja ich popieram .Zycie w Polsce staje sie co raz drozsze wiec trzeba miec z czego zyc.Kolejna sprawa to moze nie raz sa chamami ale pasazerowie wcale nie sa lepsi tez potrafia zachowac sie w odpowiedni sposob.Ich praca ogolnie nie nalezy do latwych biora na swoje barki odpowiedzialnosc wielu ludzi.W zime slisko musza uwaxzac a w lato goraco .Ja ich popieram i mimo ze nie mam jak jechac to moge ich zrozumiec. Odpowiedz Link Zgłoś
njurek7 Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta 01.04.08, 15:43 Chyba sobie robisz jaja, albo chcesz potrolować na forum . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K2 czasami fajnie mieć prawo jazdy i własny... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 15:40 ... samochód;) Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: czasami fajnie mieć prawo jazdy i własny... 01.04.08, 15:47 Gość portalu: K2 napisał(a): > ... samochód;) Czasem fajnie, ale co zrobisz jak ci autobusami ulice zablokują?:) Rower jest jednak bardziej uniwersalny;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: czasami fajnie mieć prawo jazdy i własny... IP: *.profiline.pl 01.04.08, 15:55 No i zdrowszy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kymco-czwa Re: czasami fajnie mieć prawo jazdy i własny... 01.04.08, 16:08 Lepszy skuter :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.apus-net.pl 01.04.08, 15:41 Nie wińmy zwyklych pracownikow MPK, jest zrozumiale, że chcą na poziomie zarabiac. Zadajmy sobie pytanie, czy miasto i pan prezydent (MPK w 100% jest własnościa miasta), zrobił wszystko, żeby wprowadzic jakąś w miare zastępczą komunikację? Owszem po co, miasto i pan prezydent ma wlasne samochody. Tylko jakby pracownicy stacji bezynowych nie mogli dojechac ze wzgledu na brak komunikacji zastepczej i pan prezydent nie mialby gdzie zatankowac, to wstedy by sie zmobilizował. Czy miasto i prezydent potrafi myslec logistycznie? Odpowiedz Link Zgłoś
njurek7 Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta 01.04.08, 15:44 Ja też chcę godnie zarabiać. a nie po 30 latach pracyie 1700 zł Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta 01.04.08, 15:48 Gość portalu: :) napisał(a): > Nie wińmy zwyklych pracownikow MPK, jest zrozumiale, że chcą na > poziomie zarabiac. Zadajmy sobie pytanie, czy miasto i pan prezydent > (MPK w 100% jest własnościa miasta), zrobił wszystko, żeby > wprowadzic jakąś w miare zastępczą komunikację? Owszem po co, miasto > i pan prezydent ma wlasne samochody. Tylko jakby pracownicy stacji > bezynowych nie mogli dojechac ze wzgledu na brak komunikacji > zastepczej i pan prezydent nie mialby gdzie zatankowac, to wstedy by > sie zmobilizował. Czy miasto i prezydent potrafi myslec logistycznie? Prezydent pewnie już od rana modli się w klasztorze o cud:) Odpowiedz Link Zgłoś
2europejczyk Strajk, cudow nie ma !!!!!!!!!!!!!11 01.04.08, 15:48 Strajk wynika z powodu tych obiecanych a nie spelnionych codow przez ktore rowniez kierowcy poszli do wyborow w ubieglym roku. Teraz dopiero sie zacznie.... Czemu nikt nie pisze na ten temat???????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blee Wrona mażi żeby bylo milo... IP: *.inetaccess.pl 01.04.08, 15:55 Wrona mażi żeby bylo milo... Maży żeby MPK jeździlo. Do Tadzika marzeń dorzućmy jeszcze to żeby w Częstochowie nie szedlo sie pieszo! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.profiline.pl 01.04.08, 15:48 poprostu skandal!jechalam na 6 do pracy,udalo mi sie dorwac taksowke,ale czekalam na nia 40min.czyste szalenstwo!!!w pozniejszych godzinach zamowienie taxi graniczylo z cudem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś rozsądny Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.profiline.pl 01.04.08, 15:52 Ty jesteś burakiem synu.Jak dorośniesz to sam bałwanie zrozumiesz co dzieje się w naszym kraju.Nie będę ci tego udowadniał ale porównaj sobie zarobki tych na stołkach, (nierobów i złodziej)i tych co pracują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepik Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.99.broadband10.iol.cz 01.04.08, 15:52 Rozwiązać w pipipi zrównać z ziemią i zaorać to MPK całe. Za co ja płace ? I jeszcze nawet mnie nie ostrzegli, że strajk będzie. I niech mi tylko powiedzą, że nie oddadzą za taksówkę, którą dojeżdżać musiałem heh to powiem tyle "do zobaczenia w sądzie" - na pewno znajdzie się więcej osób takich jak ja. Bo strajkować to trzeba umieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.profiline.pl 01.04.08, 15:58 Zgadzam się "strajkować to trzeba umieć".Kierowcy pokazali że potrafią ;) Teraz biedny Wrona zgrzyta ząbkami bo żarty się skończyły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAX Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 15:54 Brawo Brawo wrescie sie doczekali ze ludzi ktorzy dla nich pracuja maja zanic, ja tez tam pracowalem i zwolnili mnie na same swieta bez przyczyny.Panowie i Panie TAK TRZYMAC . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: życzliwy Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.chello.pl 01.04.08, 16:04 MPK powinno oddać pieniądze osobom zmuszonym dojeżdżać taksówkami. Skąd wziąć na to fundusze? Potrącić z wypłaty strajkującym kierowcom. Odpowiedz Link Zgłoś
kymco-czwa Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta 01.04.08, 16:12 Do tego odszkodowania dla reklamodawców, którzy mają reklamy na i w autobusach. może się uzbierac ciekawa sumka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.profiline.pl 01.04.08, 16:13 Popieram...Już i tak większośc kierowców mpk uciekło na Tir-y :D Teraz po takim "potrąceniu" ucieknie reszta hehe a wy na piechotę będziecie zapierniczać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalna Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: 212.160.86.* 01.04.08, 18:07 Nie plujcie na kierowcow to raczej obwiniajcie zarzad MPK.Kazdy chce normalnie zarabiac i godnie życ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.profiline.pl 02.04.08, 19:23 Dokładnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: 83.2.142.* 01.04.08, 16:08 Oddawać za bilety złodzieje,i do roboty się brać a nie strajkować ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Maria W. Prima Aprilis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.08, 16:42 ?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehh Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.pcz.pl 01.04.08, 16:09 skoro dziś okazaliscie chamstwo obec nas to jakie macie prawo chcieć abysy staneli po waszej stronie ??? jutro nie dziś!!!! ludzie myslcie... mamcie prawo do strajku ale nie chamstwa, jakie dzis nam zaprezentowaliście... i tak wśród was sa ludzie chamscy i nie kurturalni.... mieliście moje poparcie dotyczace JUTRZEJSEZGO strajku... ale dzis zachowaliście się nie fer tak samo ja zachował się zarząd w stosunku do was!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozsądny Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.profiline.pl 01.04.08, 16:12 Ludzie!!! W jakim świecie wy żyjecie.Czy nie widzicie co dzieje się w całym kraju na wszystkich szczeblach dziedzin życia społecznego.Dziwicie się kierowcą MPK którzy też domagają się lepszego traktowania i lepszych wynagrodzeń.Przecież teraz wszyscy strajkują, lekarze, pielęgniarki.....itd.Czy któreś z was wie co to jest pracować jako kierowca w komunikacji miejskiej ?.Guzik rozumiecie co to jest wstawać o 3 godzinie w nocy i iść pracować (za kółkiem).Chyba część z was wie jaki jest ruch w naszym mieście (i nie tylko naszym).Jeżeli tego nie umiecie pojąć to dajcie sobie spokój z zabieraniem głosu na ten temat.Rozumiecie że ci co siedzą na stołkach w MPK też nie umieją docenić i uszanować własnych pracowników. Czy wiecie jaka jest pensja tych pierdzistołków ?.Jakie mają pensje ludzie którzy sami sobie dali takie wynagrodzenie.Spróbujcie się dowiedzieć jaka jest rozpiętość w kwestii zarobków.Jeden weźmie 40 tysięcy miesięcznie a drugi zarobi 800 złotych.A emeryci czy renciści wiecie jakie są najniższe wypłaty rent czy emerytur ?.Złościcie się sami na siebie że doprowadziliście do tego chaosu w wynagrodzeniach godząc się na takie działania rządzących.To wy przyzwalacie żeby w Polsce nie było jedności narodowej, tylko jedni warczeli na drugich, przez to że nie jesteście równo traktowani.Każdy widzi tylko swoją krzywdę ,a nie widzi krzywdy innych otaczających was osób.Puknijcie się w te swoje tępe pały i zastanówcie do czego to prowadzi?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.profiline.pl 01.04.08, 16:15 Nic dodać nic ująć :) Lepiej bym tego nie napisał :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dede Nie ma to jak samemu sobie odpowiadac na posty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 16:24 na szczescie widac to po IP :D Ale jak nie ma głosów poparcia to samemu trzeba je stworzyc rotfl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Nie ma to jak samemu sobie odpowiadac na post IP: *.profiline.pl 01.04.08, 16:27 haker się znalazł :D bo jedna tylko osoba ma takie IP <lol2> Chłopcze idź się pobaw do piaskownicy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yOGI Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 16:22 NIESTETY ALE TWOJA WYPOWIEDZ TO CZYSTA PRAWDA I PRAWDZIWA ZECZYWISTOSC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waw Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.08, 16:19 jak kierowcom jest mało to łopata i kilof i do roboty, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozsądny Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.profiline.pl 01.04.08, 16:23 Ujmę to jednym zdaniem. "Debilom wstęp na forum wzbroniony" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dede Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 16:25 to co tu "rozsadny" robisz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sokrates Strajk pasażerów MPK !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 16:22 A ja już dzisiaj przesiadłem się na rower i proponuje bojkot dla pasażerów MPK, olejmy ich , przestańmy jeździć i zobaczymy co ci szanowni kierowcy ( którzy już wykazali się brakiem szacunku dla pasażerów) zrobią?. Co do ich pensji i przywilejów to oczywiście zarabiają więcej od lekarza z I stopniem specjalizacji, czy to normalne?, a ich rodziny jeżdżą za nasze podatki za darmo, czy to sprawiedliwe?, w żadnym zachodnim cywilizowanym świecie nie ma takich przywilejów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Strajk pasażerów MPK !! IP: *.profiline.pl 01.04.08, 16:28 To się przesiądźcie :) Ja już od dawna rowerem jeżdżę nawet w zimie i mam gdzieś mpk i różne rozsiewające smród samochody :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dede Re: Strajk pasażerów MPK !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 16:28 dobry pomysl :D moze jeszcze zablokujmy wyjazd tego ich przewozu pracowniczego - niech oni z buta sprobuja dostac sie do pracy, cociaz pewnie maja ja w d... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Strajk pasażerów MPK !! IP: *.profiline.pl 01.04.08, 16:29 Znowu dziecię neo się odezwało :) Harde jedynie na forum a w życiu realnym zakompleksiony człowieczek hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dede Re: Strajk pasażerów MPK !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 16:39 to sie moze w realu umowimy :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Strajk pasażerów MPK !! IP: *.profiline.pl 01.04.08, 16:59 Nie umawiam się z facetami pedałem nie jestem hehe.Idź do swoich ulubieńców z PO oni pedałów zapraszają do Polski może dla ciebie jakiegoś wynajdą to jeden z drugim zrobi ci "dobrze" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: metys ;/ IP: *.org 01.04.08, 16:23 ja z północy leciałem z buta na Augustyna!! kto mi nogi wymasuje w rekompensatę?! no...jeżeli jutro nie pojadą ja do szkoły nie idę;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: ;/ IP: *.profiline.pl 01.04.08, 16:30 Napiszę ci zwolnienie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: 212.87.244.* 01.04.08, 16:30 2500? Mój tata na Hucie pracuje 38 lat i zarabia nieco ponad 2000zł a te lole na start 2000 i jeszcze mało? Nie podoba się to zwolnić i niech szuka sobie nowej pracy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marecki Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.77.inds.pl 01.04.08, 16:43 Ludzie ludzie, kto w MPK zarabia 2500? prezes chyba ;| na start kierowca ma 1000 zł pensji... reszta to za przepracowane lata. wiec nie pitolcie tu juz, nocne autobusy? po co? zeby mlodziez demolowala jak to robi po meczach ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quistiska Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: 89.174.23.* 01.04.08, 16:51 Strajk? Ok. Mimo wszystko każdy ma prawo do strajku jak mu się coś nie podoba. Służba zdrowia strajkowała, też się to wielu nie podobało. Ale zrozumcie, że nie tylko kierowcy są pokrzywdzeni tą sytuacją. Przyzwoitość nakazałaby żeby ogłosić ten strajk chociaż dzień wcześniej. Nigdzie na przystankach nie było wywieszonej wiadomości o tym że autobusy i tramwaje nie kursują. Ludzie spóźniali się do pracy, na umówione spotkania, do szkół. Dla mnie najgorzej mają starsze osoby, które czekały po parędziesiąt minut na autobusy. Chociaż strajkujący wywiesili by powiadomienie na przystanku. Dlaczego tego nie zrobili? Zamieszczenie ogłoszenia na stronie mpk to też żaden problem.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ano ja. Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 18:43 Otóż strajk byl przewidziany na środę, ale ostatnie wypowiedzi zarządu tak rozsierdzily kierowców, że I zmiana w ogóle nie wyjechala... No cóż, bylo ich nie drażnić. :D... A teraz proszę państwa na piechotę. W końcu miasto pielgrzymkowe, nie powinno być problemu. Ja zresztą też jutro przewiduję pielgrzymkę do pracy, co mi się nie uśmiecha. Byle pogoda dopisala.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witka Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 16:36 Okazuje się, że PKSy do Blachowni to nie jest takie złe rozwiązanie - poza tym kierowcy z PKS są uprzejmiejsi od tych z MPK. Nie wiem z czego to wynika, ale tak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca MPK Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.profiline.pl 01.04.08, 16:42 Pewnie dla tego że jeżdżą poza miastem , a tam lepiej się jeździ (mniejszy ruch i mniejszy stres). Odpowiedz Link Zgłoś
gzkowicz Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta 01.04.08, 17:11 Nie wiem czy autobusy MPK będą jutro jeździć czy nie, w każdym razie jest możliwość skorzystania z lini GZK RĘDZINY.Bilet ulgowy tylko 1.10.normalny 2.20.Zapraszamy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasazer Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: 80.54.174.* 01.04.08, 17:32 brawo dla konkurencji oby Was było więcej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasazer Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: 83.2.143.* 01.04.08, 16:42 jestem ciekawa jak jutro beda kursowac tramwaje i autobusy;/?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chodzący na nogach Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.profiline.pl 01.04.08, 16:46 Nie wiesz że "Ciekawość to pierwszy stopień do piekła" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boruta Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: 80.54.174.* 01.04.08, 16:54 a nieuprzejmość drugi i ostatni wkrótce przyjde po ciebie duszyczko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasażer Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: 80.54.174.* 01.04.08, 16:51 podobno jutro też nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Maria W. Historia lubi się powtarzać... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.08, 16:53 W roku 1980 szłam z Kłobucka do Alei Pokoju na pieszo - nic nie kursowało... Na boso bo czółenka na obcasach musiałam zdjąć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gimnazjalistka Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 16:47 ja rano nic nie wiedzialam o tym strajku -gdybym wiedziala wziela bym rower i pojechala do szkoly....spowrotem szłam na nogach:) nie bylo tak żle mimo że szłam całe miasto! wcale się nie dziwię ze strajkują...pracują 8 godzin mają bardzo odpowiedzialną pracę osiem h za kółkiem to męczarnia zwłaszcza że niektórzy zachowują się jak zwierzęta w tych autobusach,chociażby ostatnio wszedl facet z wielkim psem i siekierą i chciał...z resztą nie ważne co chciał zrobic....ludzie myślą że ci ludzie którzy kierują samochodami (autobusami) są specjalnie dla nich a przeciez kazdy ma swoje gorsze dni poza tym jak jakiś ćwok będzie mówił jak pan do służby no to sory bardzo.....wszyscy jestesmy ludzmi i jesesmy równi i tak powinnismy się nawzajem traktować!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTD Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 16:51 LAC WSZYSTICH KIEROWCOW!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qb_us Re: Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: 212.87.241.* 01.04.08, 16:53 Plebs i tyle. Co tu więcej mówić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbara Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 16:54 pracuje 35lat i w dniu 31 .03.08 dostałam tysiąc dwa zł i mam i Musze żyć . Moje dzieci są po studiach i zarabiają po tysiąc i żyją I co na to kierowcy MPK którzy mają po 2800 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xXdziuniaXx Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: *.profiline.pl 01.04.08, 16:57 To jest trochę chore. Moim zadaniem nie wszystkich stać na samochód, żeby sobie jeździł kiedy chce i gdzie chce. Ja mam fajnie bo nie muszę dojeżdżać do szkoły, ale moja koleżanka musi i właśnie to jej nie umożliwia. A jak zwykle chodzi o podwyżki. A co mają powiedzieć te rodziny, które nawet na chleb nie mają?? Zastanowili się? Z czego taka rodzina może żyć? Nie wiem... może oni się w końcu zastanowią, żeby nie brać wszystkiego dla siebie [EGOIZM], ale przeznaczyli te pieniądze np. na...Dom Dziecka? W takich domach dzieci potrzebują jedzenia, ubrań, książek do nauki, obuwia...naprawdę niech się zastanowią najpierw 3 razy, albo 100 razy a dopiero coś zrobią. I NIECH NIE MYśLą TYLKO O SOBIE!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasażer Strajk w MPK. Paraliż miasta IP: 80.54.168.* 01.04.08, 16:59 Skończyły się czasy solidarności ze strajkującymi, którzy biora za zakładników swych żądań płacowych ludzi mało zamożnych czyli jeszcze mniej zarabiających od nich, starych, dzieci i młodzież szkolną. Jak mam was zrozumieć, skoro wykonuję niemniej trudną pracę a mniej zarabiam? Każecie mi chodzić pieszo. O'k. Moja odpowiedź dla was- kierowcy nie chcą jeździć? Niech nie jeżdżą! Niech oddadzą kasę za bilety miesięczne i zlikwidować MPK!!! Damy sobie radę, a wy przesiadać się na TIR-y czy gdzie się wam podoba. Odpowiedz Link Zgłoś