Dodaj do ulubionych

Księgi Wieczyste

10.04.08, 22:31
Księgę wieczystą w Częstochowie można założyć już w 2 tygodnie , czy to
skomputeryzowanie Sądu Częstochowskiego spowodowało taką rewolucje, czy też
trzeba mieć niezłe koneksje.
Obserwuj wątek
    • Gość: gośćBE Re: Księgi Wieczyste IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.08, 22:36
      Chyba poszła gruba kasa , bo ja kopiłem nieruchomość w listopadzie a księgę Sąd
      założył mi dopiero w marcu
    • Gość: roni Re: Księgi Wieczyste IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.08, 09:58
      czy bez podziału majątku po rozwodzie można samemu założyć księgę wieczystą bez
      zgody byłej żony.
    • Gość: ola Re: Księgi Wieczyste IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.08, 14:13
      bez podziału jednej ze stron nie wolno założyć księgi wieczystej musi być
      podział lub ustalenia notarialne lub oboje byli małżonkowie muszą taki wniosek
      złożyć
    • Gość: gośc 2 Re: Księgi Wieczyste IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.08, 14:32
      W księgach mogą dziać sie dziwne rzeczy
    • Gość: Bolek Re: Księgi Wieczyste IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.08, 17:59
      To skandal ja czekam cztery miesiące i jeszcze nie ma m założonej księgi
    • Gość: janek Re: Księgi Wieczyste IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.08, 10:27
      A ile kosztuje założenie księgi wieczystej i jak naprawdę długo sie czeka
    • Gość: okulista Re: Księgi Wieczyste IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.08, 20:09
      Czeka się kilka miesięcy -za to wypis dostaje sie od ręki i to jest super.
      • segel Re: Księgi Wieczyste 13.04.08, 20:57
        Na założenie przez dołączenie, czyli wpisanie nowych działek do istniejącej Księgi Wieczystej (księga już w wersji elektronicznej) czeka się około miesiąca. Odpis z księgi rzeczywiście natychmiast.
        • Gość: GoścBE Re: Księgi Wieczyste IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.08, 21:19
          Na nową księge czekałem od listopada do końca marca w kwietniu Sąd przesłał mi
          wypis z nowym numerem- nijak to sie ma do 1 miesiąca na nowy numer K.W.
          • Gość: abc Re: Księgi Wieczyste IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.08, 09:09
            W Kłobucku zalozyli mi ksiege w 3 tygodnie, mimo wszystko to jest wydzial
            zamiejscowy sadu w Cz-wie. Choc z jednej rzeczy w tej wsi moge sie ucieszyc ;-)
    • Gość: weronika Re: Księgi Wieczyste IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.08, 09:20
      Dosłownie przed chwilą dzwoniłam do Sądu w Częstochowie do ksiąg wieczystych i
      powiedziano mi , że na nową czeka sie kilka miesięcy jeśli ktoś założył księgę w
      dwa tygodnie to musi być jakiś przekręt albo jakieś muszą być układy.
      • Gość: eee_tam Re: Księgi Wieczyste IP: 212.87.241.* 14.04.08, 09:32
        Ja poszedlem, zlozylem wniosek o zalozenie KW ( 60zl) + wpis ( 200zl ) i odpis z
        KW mialem w skrzynce na listy w ciagu 2 tygodni !!
        I wszystko bylo jak trzeba !!!
        I przestancie pisac o jakis ukladach czy przekretach bo wszedzie widzicie tylko
        "wałek". Ja nikogo tam nie znam ani mnie nikt nie zna i szybko bylo to zalatwione !
        • Gość: weronika Re: Księgi Wieczyste IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.08, 10:16
          nie jestem mitomanką dzwoniłam i na KW czeka sie kilka miesięcy ,chyba , że ma
          sie układy tak chyba ty jak - eee-tam.
          • Gość: abc Re: Księgi Wieczyste IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.08, 10:34
            Albo masz pecha, albo ja nie wiem o co biega (moze Cie nie lubia). Ale
            kilkamiesiecy na ksiege to za duzo. Mozliwe, ze w Klobucku maja mniej roboty i
            dlatego udalo mi sie zalatwic to w takim tempie ale imho jest to jakies chore
            zeby odlaczenie dzialki z jednej ksiegi i zalozenie nowej trwalo tak dlugo.
            • Gość: weronika Re: Księgi Wieczyste IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.08, 10:50
              Może istotnie w Kłobucku mają mniej roboty i z pewnością jesteś ich ulubieńcem
              • Gość: eee_tam Re: Księgi Wieczyste IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.08, 15:30
                Weronika dlaczego piszesz cos o czym dowiedzialas sie przez telefon??!!
                Ja zakladalem KW, wpis robilem w tym samym czasie i zalatwione to mialem w 2-3
                tygodnie. I to bez zadnych ukladów bo jestem nowy w tym miescie!
                • Gość: weronika Re: Księgi Wieczyste IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 18:44
                  do eee-tam, chyba coś kręcisz bo ja jak coś załatwię to wiem na pewna że trwało
                  to np. 2 tygodnie lub np. 3 tygodnie a ty twierdzisz ze załatwiłeś KW w 2 lub 3
                  tygodnie chyba coś kręcisz napisz datę kiedy złożyłeś wniosek na KW i kiedy
                  otrzymałeś to sama oblicze ile to trwało jak maszt problem z liczeniem.
                  • Gość: eee_tam Re: Księgi Wieczyste IP: 212.87.241.* 17.04.08, 21:06
                    ja pierdziele kobieto.... 2-3 tygodnie to chyba szybko co? nie chodzi co do dnia
                    a chodzi o zakres. Az tak duzej wagi do tego nie przywiazywalem zeby skreslac
                    dni w kalendarzu ! wiem ze to bylo w takim przedziale mniej wiecej! I ze nie
                    trwalo to w miesiacach jak mozna wyczytac wyzej
                  • Gość: im wiecej Re: Księgi Wieczyste IP: 212.87.241.* 18.04.08, 06:49
                    im wiecej gadasz tym pozniej ci ta ksiege zaloza, lec do sadu a nie produkuj sie
                    na forum. 2-3 tygodnie to realny termin sprzed roku. Jak jest teraz mnie to nie
                    interesuje, martw sie sama.
                    • Gość: weronika Re: Księgi Wieczyste IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.08, 11:51
                      nie bądź zadufanym w sobie gościem niewiedząc czemu przekonanym o swej
                      wyjątkowości ja dawno temu złożyłam w KW wniosek i cierpliwie i z pokorą sobie
                      czekam a cepie o móżdżku meduzy się podniecasz.
                      p.s.
                      znam przypadek ,iż ktoś po dwóch tygodniach dostał wypis składając nawet
                      nieprawdziwe dane a to jest chyba nawet karalne ale takie rzeczy dzieją sie w
                      Sądzie w Częstochowie
                      • Gość: no to Re: Księgi Wieczyste IP: 212.87.241.* 18.04.08, 22:21
                        no to czego sie tak wypytujesz ile kto czekal? Zrobia wpis, dostaniesz list z
                        zolta kartke. Byc moze juz tak narozrabialas w tym sadzie, ze Ci przedluza
                        wykonanie. Jak znasz takie przypadki, jak ten o ktorym piszesz, to zglos je do
                        prokuratora, a nie pisz na forum. Troche odwagi cywilnej.

Od Cepa mozesz wyzywac swojego meza - o ile jakiegos posiadasz (bo watpie zeby
                        dlugo wytrzymal przy takim stylu bycia jaki prezentujesz na forum). Pieniactwo
                        to twoje drugie imie. Oskarzasz ludzi o uklady i sad o opieszalosc, super ale
                        podeprzyj sie dowodami.
                        • Gość: weronika Re: Księgi Wieczyste IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.08, 00:48
                          Podając swoje imię to jest jakaś forma odwagi cywilnej a ty wnioskuję po stylu
                          pisania jesteś jedna i tą samą osobą jakiś tam kubusiem i podpisujesz sie jak
                          przypuszczam ,-no to, im więcej, eee-tam a tak na marginesie nie chce cię
                          obrażać ale po tym jak oceniasz mnie to wydaje mi się , że mentalność masz cepa.
                          • Gość: eee_tam Re: Księgi Wieczyste IP: 212.87.241.* 19.04.08, 08:46
                            Ode mnie to sie kolezanko odpier.... dobra? widze ze mordke masz niewyparzoną
                            • Gość: weronika Re: Księgi Wieczyste IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.08, 10:22
                              wypowiedź eee-tam to szamba spód jakie kompleksy ukryte trzeba mieć , by
                              wypowiadać się jak byle cieć.
                              • Gość: Tomasz Re: Księgi Wieczyste IP: 212.87.241.* 19.04.08, 22:41
                                Spróbuj tutaj, powinni Ci pomóc z tą księgą. tinyurl.com/464l7m
                                • Gość: weronika Re: Księgi Wieczyste IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.08, 23:11
                                  tomek pod wskazany adres sam chodzisz czy cię zawożą?
                                  • Gość: Tomasz Re: Księgi Wieczyste IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.08, 09:15
                                    Sam przyjezdzam, ale moge Cie przyjac (nawet gratis) bo widze, ze masz powazne
                                    problemy ze stabilizacja psychiczna. Byc moze to tylko skutki menopauzy ale
                                    istnieje ryzyko, ze to cos bardziej powaznego. W kazdym razie zalecam
                                    konsultacje. Przynajmniej z psychologiem.
    • Gość: adam Re: Księgi Wieczyste IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.08, 20:19
      A tak w ogóle gdzie się te KW załatwia w Częstochowie
    • Gość: domal Re: Księgi Wieczyste IP: *.gprs.plus.pl 22.04.08, 21:18
      cóż zawsze jest jakiś kruczek. pewnie trzeba miec koneksje ale tez
      szeroki gest.
      • Gość: eee_tam Re: Księgi Wieczyste IP: 212.87.241.* 22.04.08, 22:03
        Wydział IX Ksiąg Wieczystych
        42-200 Częstochowa, ul. Dąbrowskiego 23/35
        tel.: (0-34) 324-50-15, 324-19-30
        fax: 364-43-21
        Obszar działania wydziału: Województwo ŚLĄSKIE, Powiat Częstochowa, Gmina
        Częstochowa, Powiat Częstochowski, Gmina Blachownia, Gmina Janów, Gmina
        Kamienica Polska, Gmina Kłomnice, Gmina Konopiska, Gmina Kruszyna, Gmina Mstów,
        Gmina Mykanów, Gmina Olsztyn, Gmina Poczesna, Gmina Rędziny, Gmina Starcza
    • aga-kosa Re: Księgi Wieczyste 19.08.08, 12:53
      na Dolnym Śl czeka się trzy miesiące.
      Moje pytanie : jak zmusić współwłaścicieli żeby założyli sobie oddzielną księgę .
      Rodzina dostała spadek i płaci podatki na nieboszczyka . Mam w księgach od lat
      wpisaną współwłasność. Nie mogę wydzielić swojej części przez geodetę póki oni
      nie będą wpisani do ksiąg - tak mi powiedział geodeta . Ponad to :jeśli ja
      założę im księgę /mogę ?/to oni i tak nie muszą się zgodzić na granice
      wyznaczone przez geodetę i znowu proces- bo korzystają z mojego bezpłatnie.
      Proszę o pomoc do powiatowego miasta po informację mam 29 km agata
    • Gość: zowik_nieporadek Re: Księgi Wieczyste IP: *.centertel.pl 19.08.08, 13:10
      Raczej komputeryzacja. Koneksji nie miałam, po 3 tygodniach księga była:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka