IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.03, 22:23
Czy ktoś nie mógł by mi podpowiedzieć jak uwalić urzędowo imprezy piątkowe w
Zanzibarze. Gdzie znaleść normy dotyczace hałasu w strefie zamieszkania
(zaznaczam że jest ciągły w piątki od 20 do poranka soboty).
A może ktoś zna tego radosnego właściciela - chętnie przenocuję go u siebie w
nocy i każę iść z rana do roboty. Gdzieś mi latają jego pieniądze i niech
nie knoci że daje zatrudnienie innym (może to PIP sprawdzi). Obiecuje Ci to -
właśnie wziąłem się Hamerze (właścicielu)za ciebie tj w piątek 05.09.2003 o
23.00. Do nieprzespanego rana będę miał sposób jak ci tą budę pomóc zamknąć.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Juro Re: ZANZIBAR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.03, 22:26
      Jestem z Tobą,na takie harce trzeba mieć zezwolenie,ale pani Justyna K ma to
      gdzieś,a może jej w tym ktoś pomaga?
    • Gość: XXX Re: ZANZIBAR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.03, 22:28
      Justyna Kos i Rafał Borkowski to są sprawcy naszych nieprzespanych nocy.
    • Gość: mac Re: ZANZIBAR IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 05.09.03, 22:37
      cos mi sie wydaje ze jedna osoba z trzema nickami sobie gada ze sobą, muszą być
      miejsca do zabawy, a niestety bez muzyki lub z muzyką bardzo cichą, zabawa
      staje się mniej atrakcyjna niestety. Myśle, że nic nie zmienisz, więc pozwól
      ludziom sie bawić, może przeprowadzka Cię leczy?... pozdrawiam
      • Gość: xx Re: ZANZIBAR IP: *.icis.pcz.pl 05.09.03, 22:39
        To czestochowska przypadlosc - chca, zeby bylo jak w duzym miescie, a cicho jak
        na wsi.

Gość portalu: mac napisał(a):

> cos mi sie wydaje ze jedna osoba z trzema nickami sobie gada ze sobą, muszą
        być
        >
        > miejsca do zabawy, a niestety bez muzyki lub z muzyką bardzo cichą, zabawa
        > staje się mniej atrakcyjna niestety. Myśle, że nic nie zmienisz, więc pozwól
        > ludziom sie bawić, może przeprowadzka Cię leczy?... pozdrawiam
    • Gość: Życzliwy Re: ZANZIBAR IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.09.03, 00:29
      Proponuję iść na Jasną Górę, tam urzęduje nasz prezydent i onwszystko jak
      trzeba upierdolić pomoże.
    • Gość: citimen@op.pl Re: ZANZIBAR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.03, 01:00
      oj .. bidulka sie znalazła .... nie moze spać i sie nagle użala nad hałasem ..
      sądze że mamy do czynienia z jakims niesympatycznym typem który że go rodzice
      nei wypuszczą bredzi nam tutaj aż co niemiara ... pozdrawiam wszytsich bywalców
      ( chociaż aż jak sie wejdzie aż przykro patrzec nato gówniarstwo pijane ...)
      • Gość: NIEWYSPANY Re: ZANZIBAR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.03, 13:09
        nie ukrywam się pod trzema nikami. Radzę sobie z jednym. Co do imprez nie
        przeszkadzają mi imprezy w porterpubie. z domu mnie puszczają i byłem sam
        zobaczyć w zanzi dlaczego nie mogę spać. i co zobaczyłem - na parkiecie nie
        więcej niż 10 osób i wielkie dj ok. 15 lat. żenada.nie widzę powodu bym miał
        niespać dla tych paru gnoi. ogródek mi nie przeszkadza tylko ta kicha techno
        którą mam w mieszkaniu. a temu sprytnemu z przeprowadzką - jak zarobisz na
        mieszkanie dla siebie i twojej rodziny i będziesz chciał się wyspać przed
        robotą by na to zarobić -to może z tobą pogadam jak równy z równym. jesteś
        pieniaczem tylko nie wiem w imie jakiej idei. a co do Jasnej Góry - bez niej
        nasze miasto byłoby wsią a ty byś chodził po remizach na imprezy (stawiam na
        to że bywałem więcej w świecie od Ciebie i moge więcej na ten temat
        powiedzieć). A prezydent Wrona - Jestem za - patrz dni częstochowy - to jest
        kultura a nie śmietnik z pod wielkiego pieca.
        • Gość: NIEWYSPANY Re: ZANZIBAR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.03, 13:19
          P.S. I niech żaden oszołom nie robi ze mnie wieliego inkwizytora w stylu
          Łódzkim. Co innego jeden dzień lub jeden weekend. Ale ja tak żyje od czterech
          miesięcy. I uwalę to aby coś zmienić wokół siebie na lepsze bo oprócz mnie
          który jest młodym człowiekiem jakieś czterysta rodzin zaciska zęby. Pzdrawiam.
          • Gość: Sąsiad Re: ZANZIBAR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.03, 18:54
            Jesteśmy prawdopodobnie sąsiadami z jednego bloku,mnie też interesuje
            rozwiazanie problemów związanych z hałasem dochodzącym z Zanzi.Jak mogę się z
            Panem skontaktować?Razem,a może z kimś jeszcze łatwiej poradzimy sobie z
            nurtującym nas problemem.
          • Gość: Sąsiad Re: ZANZIBAR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.03, 18:57
            Jeszcze jedno-na dobry początek prosze zgłosić fakt zkłócania ciszy nocnej na
            Komisariat III Policji i żądać skierowania sprawy do sądu grodzkiego.Ja to
            zrobiłem już cztery miesiące temu.Czym bedzie więcej takich jak my tym łatwiej
            sprawę będzie mozna zakonczyc.
            • Gość: NIEWYSPANY Re: ZANZIBAR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.03, 09:33
              Miło mi. Jestem mieszkańcem mrówkowca. Co do policji zgłaszałem to też cztery
              miesiące temu i jak widać nic. Potraktowali nas klasycznie tz. jak przy
              zatrzymaniu drogowym zrobią wszystko by tylko nie babrać się w papierach do
              sądu. Dla nich problemu nie ma bo jest zezwolenie na działalniość i jest to w
              kwesti miasta. Tak usłyszałem. Jednak mam nadzieję że jak za to się weżmiey (a
              ja mam takie postanowienie) to Państwo z Zanzibaru zaczną też myśleć tochę
              innymi kategoriami a nie tylko obrotem z piwa. Zgłoszę jeszcze raz na policję z
              oczekiwaniem o Sąd Grodzki i zacznę szukac innych mozliwości.
              • Gość: Sąsiad Re: ZANZIBAR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.03, 10:47
                Jesteśmy w jednej sieci,na moich zrzutach będzie plik tekstowy "Dyskoteka"
                proszę wpisać namiary na kontakt nr.GG lub nick LAN Chata,albo poprostu inny
                sposób kontaktu.
                • Gość: rozbawiony Re: ZANZIBAR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.03, 12:37
                  moze bys baranie jeden przestal sam ze soba gadac, mam program typu skaner
                  numeru IP i 70% postow w tym temacie wychodzi od jednego hosta......co za
                  pajac....
                  • Gość: NIEWYSPANY Re: ZANZIBAR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.03, 14:14
                    jaki idioto jesteś nie rozgarnięty. popatrzył byś po nickach i byś nie musiał
                    wiedzieć skąd wychodzą. i jak byś się orietował w planie sytuacyjnym odkrył bys
                    ze zanzi tak naprawdę przeszkadza tylko jednemu blokowi tj mrówkowcowi w którym
                    moze być sieć o jednym adresie. Może i pajac ale rozgarnięty w odróżnieniu od
                    ciebie.
                    • Gość: Filip Re: ZANZIBAR IP: *.look.ca 07.09.03, 18:47
                      Lokalizacja "Zanzibar" to jeszcze jeden przyklad postkomunistycznej glupoty
                      administracji miasta.
                      Jak to sie odbywa u nas w Toronto i jak mi sie wydaje w calym cywilizowanym
                      swiecie.
                      Ktos kto chce miec taki "przybytek szczescia" pisze podanie do City Hall o
                      wydanie pozwolenia.
                      City Hall ma obowiazek powiadomic okolicznych mieszkancow ze cos takiego
                      powstanie i wysnacza date spotkania powiedzmy za dwa tygodnie, w sali, 106 o
                      godz 19:00 w celu zaciagniecia na ten temat opinii sasiadow. Wysyla listownie
                      czasem kilkuset mieszkancom tej okolicy dokladne z data, w szczegolach
                      zawiadomienie o majace sie odbyc rozprawie. Przybywaja licznie zainteresowani
                      oponeci i zwolennicy pomyslu.
                      Jesli sa oponeci danego pomyslu City Hall odrzuca podanie, a ubiegajacy sie o
                      zezwolenie moze zaproponowac jeszcze spotkania pomocnicze w pozniejszym czasie
                      a jesli sie nie dogada z mieszkancami okolicy ratunku moze szukac tylko w
                      sadzie, ponoszac calkowicie koszta rozpraw.

Jak to sie dzieje w Polsce, ze najpierw cos powstaje bez zgody mieszkancow, jak
                      widac to z poprzednich listow, i aby cos takiego zlikwidowac by sie bronic , na
                      rozprawy sadowe musza wydac z wlasnej kieszeni.
                      Czy nie jest to celowa robota, by tym sposobem nabijac kieszenie sendzow i
                      adwokatow.
    • Gość: Zaorać Re: ZANZIBAR IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.09.03, 21:47
      Dokładnie wszystko. Niech tylko za zgodą mieszkańców zostanie Jasna Góra i
      wszystkie kościoły. To dopiero bedzie święte miasto, żadna wieś przecież.
      Jak wspaniale jest w alejach, kultura kwitnie, interes się rozwija, resztę
      koniecznie, zgodnie z sugestią niewyspanych zamknąć.Tylko dlaczego? Bo
      konkurencja jest podstępna i nie ma żadnych zdrowych reguł gry!
      • Gość: NIEWYSPANY Re: ZANZIBAR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.03, 22:06
        co ty knocisz o oraniu. Masz jakiś kompleks że mieszkasz w tym mieście? wyrwij
        sie z tąd do zawidówy w innym mieście a może jego noty pójdą bez ciebie do góry.
        nie brydzol mi tu o konkurencji. zapraszam cie do siebie do domu jak tam nikt
        się nie bawi a gra muzyka. nie jeden znajomy wymieńka kiedy jest w tedy u mnie
        w domu. lokal jest w "studnisku" między dwoma budynkami. To "studnisko" działa
        jak wielka komora rezonansowa - wśrodku jest noram, lecz na zewnącz kawał huku
        dokładnie u nas w mieszkaniach. Może trochę dobrej woli ze strony właścicieli
        by zlikwidować to studnisko i mnie nie będzie przeszkadzać. Tylko ten ktoś musi
        chcieć zrozumieć ludzi obok.
        Dziękuję za wsparcie o Toronto. sam znam chistorie o budowaniu chodnikłów tam
        gdzie ludzie chodzą, a nie tam gdzie fajnie to wygląda. tu jest analogicznie -
        najpierw powstał pomysł imprezy (nie lokalu który nie przeszkadza) a potem
        robimy z tego "redutę kutury, wolnej gospodarki" i sami wymyście co chcecie. A
        tak naprawdę chodzi o trochę dobrej woli by wszystkim zyło się lepiej a nie
        gorzej w imię paru szklanek piwa więcej sprzedanych przez kogoś.
        • Gość: expertum credere p subkultury IP: *.intern.wittmann / 10.100.69.* 08.09.03, 21:12
          chwila, chwila, o ile pamietam to pisales pracke semestralna o subkulturach,
          wiec moze Cie to zaciekawi, Braciszku:

"Podsumowanie:
          Do momentu awansu do I Ligi Rksu miał niewielką ale konkretną ekipę (nieźli
          starzy,agresywni skini).Po awansie młyn się rozrósł i doszło wiele
          wynalazków,których łatwo było kroić.Po rundzie jesiennej’94 przestali się
          angażować starzy,siadła organizacja.Długo trwało nim młodzi się skonsolidowali
          i wyrobili.Najlepiej było wiosną’98.Utworzyły się na Rakowie dwie grupy
          (Berzowcy i Śródmieście) które dość aktywnie działały.Niestety w Częstochowie
          są bardzo przyjebane kolegia.U nas startuje się od 2000 zł (za podpalenie
          dywanu z szali-kolegium orzekło kary 2000-2500 zł.)Kilkanaście osób wyłapało
          duże grzywny i inaczej zaczeli patrzeć na chuliganke.To na pewno nie
          pomaga.Obecnia po corocznych spadkach zostało nas ok.100.Klub po sezonie
          2001/2002 leci do V ligi ale my mamy się nienajgorzej.
          Prawa autorskie © STREFA KIBICÓW - RKS RAKÓW Wszystkie prawa zastrzeżone.
          Opublikowane: 2003-01-05 (484 odsłon)"
        • Gość: citimen@op.pl niewyspany niech sie wyspi .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.03, 23:29
          mr. niewyspany .. chrzanisz tu od rzeczy od paru dni aż przykro na to
          patrzec ... jak jestes taki że ci wszystko przeszkadza to zgłos może żeby
          dzieciaki nie latały pod oknami ani nie wolno było wyprowadzac psów ...nie
          wiem, wez sobie poradz , znajdz dziewczyne i zajmij sie nia bo to co tu
          wyczyniasz woła o pomstę do nieba ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka