• Gość: gosc Re: Wkręt met Wanaty IP: *.netcominternet.pl 31.03.11, 20:14
      to co sie dzieje to nic z tym co sie bedzie dzialo a "db hitler" rzadzi juz chodzimy o godzinie 20 na kolacje a bedziemy ja niedlugo zjadac w przewozie w drodze do domu porazka ja stamtad sie zrywam narka
      • Gość: abc Re: Wkręt met Wanaty IP: *.netcominternet.pl 31.03.11, 22:31
        zapomniałeś dodać o chatce niedaleko zakładu która już chyba się buduje 3 rok i końca niewidać ... widać pieniędzy niemają...heh chatka jest już wyceniana na ładną kase... ale to już niemoja sprawa...ciesze się że tam niepracuje już....
    • Gość: xyz Re: wanaty IP: 193.138.243.* 01.04.11, 15:15
      Jak komus nie pasje to droga wolna nikt nie zatrzymuje.
      • Gość: ddd Re: wanaty IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 01.04.11, 20:27
        Do xyz napisał; Jak komus nie pasje to droga wolna nikt nie zatrzymuje.

to ten co stoi miedzy regałami lub za maszyną i czeka tylko żeby się ludzie zwalniali to może przy taj okazji mu dołożą do pensji parę złoty jako temu "dobremu" pracownikowi a sam dupy nie ruszy żeby coś w tej sprawie zrobić. Udaje że mu nie pasuje a przy najbliższej okazji obsmaruje dupę najbliższego kolegi żeby tylko pokazać że jest lepszy, bez problemowy,pracowity. itp.
      • Gość: gosc Re: wanaty - do xyz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.11, 22:33
        ty cwaniaku jak tobie pasuje ta praca i podpieprzanie ludzi to mozesz pracowac nierobie jeden.
        • Gość: xyz Re: wanaty - do xyz IP: 195.205.171.* 02.04.11, 21:28
          Mnie jest tam dobrze na nikogo nie donosze ,porostu przychodzę pracuje robie swoje nie opie...m sie i najwidoczniej ktos to docenil, a nie użalanie sie nad soba i jedyne zajecie to siedzenie na necie i wymyslanie glupot
          • Gość: autor Re: wanaty - do xyz IP: *.netcominternet.pl 03.04.11, 14:04
            do xyz z jakiego dzialu jestes ???
            • Gość: xyz Re: wanaty - do xyz IP: 195.205.171.* 03.04.11, 21:33
              tlocznie walcarki a ty?
              • Gość: Dawid Re: wanaty - do xyz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.11, 13:31
                Witam,
                Wiecie może ile osób pracuje w Mykanowie? A ile na Wanatach?
                • Gość: on Re: wanaty - do xyz IP: *.netcominternet.pl 05.04.11, 16:20
                  heh raczej w Kuźnicy Kiedrzyńskjej ,przyjedź sobie policz a jak nie to jedz do szefowej się zapytaj... i kto posiada takje informacje??nawet kierownicy niewiedzą dobrze ile osób mają u siebie na dziale. a co dopiero takje pytanie...
                  • Gość: url Re: wanaty - do xyz IP: *.2-4.cable.virginmedia.com 09.04.11, 10:46
                    Przeczytałem kilka postów na temat W-M i trochę jestem zdziwiony. Ludzie kipią nienawiścią do właścicieli, kierownictwa i wszelkich zmian. Zdaję sobie sprawę teraz że to nasza narodowa wada, trzeba pluć na tego co ma więcej niż ja, szkodzić, wyzywać - może mu się pogorszy to od razu poczuję się lepiej. Takie nasze lokalne piekiełko.
                    Sam pracowałem kiedyś w tej firmie na tyle długo aby powiedzieć że obecne zmiany są najlepsze od wielu lat. Likwidacja magazynów oddalonych i zlecenie realizacji dostaw firmie zewnętrznej, nota bene specjaliście w transporcie, ograniczy koszty. Pozwoli, według mojej subiektywnej opinii, na zwolnienie nieudolnych kierowników, sprzedaż niepotrzebnych samochodów, zwolnienie kierowców. To są ogromne kwoty w skali kraju, które z pewnością pokryją koszty spłacania kredytu z nowego centrum logistycznego. Nie oszukujmy się ta decyzja jest właściwa z ekonomicznego punktu widzenia. Poza tym WŁAŚCICIELE zawsze lepiej zadbają na miejscu o swoje interesy niż np. taki pan Kopeć co do pracy przychodził na 10 a kończył o 14 czy pomysł z działem technicznym...wtopa na maksa - nieproduktywny generator kosztów.
                    Nikt też nie napisał ile etatów powstanie tutaj na miejscu w naszej okolicy. Ci ludzie wydadzą pieniądze zarobione też tutaj, a nie np. w Gdańsku czy Szczecinie. Ma to chyba znaczenie w Częstochowie, która może pochwalić się najwyższym wskaźnikiem bezrobocia w województwie śląskim.
                    Faktem jest że u państwa Klimas za wiele nie zarobisz, cóż...kapitaliści i dlatego się rozwinęli. Jestem też przekonany że każdy jeden z Nas będąc na ich miejscu zarządzałby tak samo. Każdy myśli o swoim interesie i jest to naturalne zachowanie. Nie oczekujcie zatem działań charytatywnych z ich strony. Poza tym w przypływie złego humoru Pan i Pani Klimas zachowują się co najmniej arogancko by nie powiedzieć - chamsko. To już jednak wada bycia dorobkiewiczem w pierwszym pokoleniu.
                    Na koniec tego przydługiego wywodu napiszę że jeśli zysk wypracowany z tych słusznych decyzji wpłynie na zmniejszenie braków w głównej linii produktów (gipsy, harty, SM'y) to firma ma szansę połknąć mniejsze rybki na rynku. Bo "nowe linie produktów" są dobre jako uzupełnienie, w sensie komplementarnego zaopatrzenia klienta ale firma jednak zawsze kojarzona będzie z tym co robi od lat i co sama nosi w nazwie.
                    Coca-cola bez coli nie jest w stanie sprzedawać Fanty, Sprite'a czy Schweps'a, które to stanowią jedynie uzupełnienie oferty.
                    Dlaczego Klimasowie jednak wprowadzali nowe towary zapominając o flagowych to zorientowani się domyślą, a reszcie nie ma sensu tłumaczyć.
                    Pozdrowienia dla tych co są tego warci.
                    Dla "klakierów" co za donosy i potakiwanie głową biorą pensyjki - serdeczny palec z zaciśniętej pięści.
                    • Gość: ciekawy Re: wanaty - do xyz IP: *.apus-net.pl 09.04.11, 22:27
                      podobno przyjmują tam studentów? warto iść, na jak długo dają umowę i jaka stawka? co w ogóle taki student tam robi, dzięki za odpowiedzi:)
                      • Gość: tiki Re: wanaty - do xyz IP: 83.19.65.* 09.04.11, 23:17
                        Ludzie, a jak kupujecie inne wkrety, to co? One nie sa z Chin? Tym samym statkiem plynely co wkrety do wkret-metu!
                        • Gość: on Re: wanaty - do xyz IP: *.netcominternet.pl 10.04.11, 00:38
                          może i płyneły tą samą puszką.... ale mowa tu o produkcie który jest podpisane nazwą wkręt met...a co do studenta chyba coś ok.1100/1200 i zależy na jaki dział się trafi.. ale raczj pakownia kuźnica , lub wtryskarki wanaty do pakowania grzybów....i pracuje się jak inni pracownicy tej firmy ... masz norme i musisz ją wyrobić...praca na 3 zmiany
                          • Gość: url Re: wanaty - do xyz IP: *.2-4.cable.virginmedia.com 10.04.11, 09:26
                            Co do jakości wkrętów to oczywiście wszystkie w Polsce są importowane z Chin. Z prostego powodu - nie opłaca się produkować i fosfatować w UE.
                            Jednak można znaleźć w CHRL firmy tanie co robią pół-buble, zapakowane we pudełka W-M albo firmy droższe i lepsze jakościowo co pakują w pudełka Koelnera czy nawet Wurtha. Do niedawna polityka gdzie decydowały ceny a nie jakość się sprawdzała. Od jakiegoś roku/dwóch lat jest inny trend gdzie klienci wolą produkt nawet 30% droższy ale pewny w użyciu.
                            Jeśli ktoś interesuje się rynkiem i zmianami na nim zachodzącymi to powinien wiedzieć że z wojny cenowej mamy teraz wojnę cenowo-jakościową bo ceny zamocowań w hurcie osiągnęły rentowność 5 do 8 % zatem sięgnęły dna. Wiele firm też zaczęło poszukiwać nowych linii produktów które można by wpuścić w obieg sieci. Kleje, pianki, silikony, taśmy, elektronarzędzia, rękawice, pędzle i wiele innych. To dlatego że na gipsach i hartach nie można było zarobić wystarczająco.
                            Od 2009 możesz iść do sklepu w "Psiej Wólce" i usłyszeć Heńka instalatora co mówi: "Gipsy ale nie te z Wkręt-metu, bo to szajs." - ktoś to z resztą już napisał.
                            W moim sklepie też tak mówią co daje mi obraz - konkurencja zmieniła dostawców, przestała może zarabiać na sztandarowym produkcie ale też psuje opinię Wkręt-metowi nic nie mówiąc. Wszyscy monterzy teraz między sobą psioczą na W-M a to najgorsza możliwa reklama dla firmy. Jak się nie obudzą nie będzie sensu już ich sprzedawać bo kurz wolę kolekcjonować w garażu nie na towarach w sklepie.
    • Gość: - Re: WKRET MET IP: 81.219.128.* 09.04.11, 12:05
      zdecydowanie popieram-oddzial w krakowie to jeden wielki koszmar, wykorzystywali na maksa, odeszli prawie wszyscy nawet fakturzystka
      • Gość: on Re: WKRET MET IP: *.netcominternet.pl 09.04.11, 14:18
        co do gipsów, pewnego dnia gdy zawitałem do sklepu z artykułami do różnego typu remontów.... Pan wcześniej który stał w kolejce poprosił... Wkręty karton gips (KGD) tylko zaraz zaznaczył nie wkręt metoskie bo to dziadostwo...a gwoździe jakje są... z chin.. jak chcesz wbić coś 1 gwoździem lepjej wziąść odrazu z 5 bo wszystkie się krzywią, jakjeś śrubki niewkręcają... albo uksywają... ostatnio nawet sam kupiłem KGM ...porażka...niedało się wkręcić w profil musiałem przewiercać wiertłem albo na maksa docinąć...,wiertła w sumie też są takje... to co z CHIN wszystko jest o dupe roztrzaść.......
        • Gość: gosc Re: WKRET MET IP: *.netcominternet.pl 09.04.11, 17:43
          bo w tej firmie wszystko jest z 'chin' nawet pensja lub zapomoga jak kto woli tylko kierownictwo co nie ma bladego pojecia o robocie zarabia przyzwoite pieniadze jak na te czasy
    • Gość: ffj Re: WKRET MET IP: *.pl 11.04.11, 10:15
      A czy ktoś może mi powiedzieć jak wygląda tam praca na stanowisku pakowacz - jakie stawki, jakie godziny pracy
      • Gość: ona Re: WKRET MET IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.11, 22:09
        heh wszyscy narzekają na wanaty to sie przenieście na kuźnice tam jest normalnie i tak nie gonią a tak z drugiej strony to lepsza taka praca niż żadna ale to fakt nie bardzo można tam wytrzymać
        • Gość: on Re: WKRET MET IP: *.netcominternet.pl 24.04.11, 12:28
          jak za 2 lata traficie wszyscy na wanaty jak pakownie przeniosą to zmienisz zdanie ;p i niektórzy się pozwalniają bo za takje pieniądze niebędzie Ci się opłacić jeździć tyle km. i do tego czas przedłuży się ok. 2 godziny z dojazdem niech dojdą korki... itd. wiem co mówie....ja już podziękowałem tej firmie, zarobki i robienie z ludzi wołów do pracy... i co najleprze zostałeś po godzinach w pracy... a tu Ci albo wypłacą albo śmieszne pieniądze dostaniesz których się niedoliczysz nigdy na pasku...zawsze patrzą coś odjąć z pensi { z paskami też zawsze problem bo papieru niby niebyło, a jak są nadgodziny to i papieru zawsze brak. żebyś się niechodził kłucić o swoje... a jak poszedłeś ...to Ci pościemniali że wypłacone albo Przepraszamy dobrze że Pan zauważył. wypłacimy w następnym mieś. smieszne to normalnie ... ja miałem tak kilka razy...wiadomo firma nieupadnie bo jeden zarabia po 2500 a drugi 1300, niepasuje to się zwolni a przyjdzie kolejny pracować za śmieszne pieniądze bo pracy też tak niema to przez to jest takkje dziadostwo w polsce..
    • Gość: Maniek Re: WKRET MET IP: *.183.232.72.dsl.dynamic.eranet.pl 13.04.11, 22:42
      Wszyscy kierowcy powinniście kserować kwity z tankowania kiedys jak was wyp.... to za nadgodziny będą musieli zapłacić i to całkiem nieżle Pozdrowienia dla M.K od Marianka
      • Gość: jahh Re: WKRET MET IP: *.stk.vectranet.pl 14.04.11, 16:34
        Cześć czy możesz rozwinąć ten temat :)
        • Gość: frajer Re: WKRET MET IP: *.netcominternet.pl 17.04.11, 18:14
          czesc frajerzy jak minol weekend w pracy??? :)P
    • Gość: all Re: WKRET MET IP: *.netcominternet.pl 17.04.11, 22:26
      jej wszystko zawsze przechodzi ... powie Ci tekst oczywiście ... jak Ci niepasuje to się zwolni...a są tacy co się niezwolnią bo mają kase za nic... więc po co tu to gadanie ... albo wszyscy razem albo nikt.... np. na tym magazynie a nieumią nawet w systemie dobrze pogrzebać.... a tyle kasy wrzucone i wogóle... i śliski z jego tymi tekstami... śmiech... więc niestrosz niestrosz bo sie zesrosz...
      • Gość: lol Re: WKRET MET IP: *.adsl.inetia.pl 21.04.11, 19:15
        hej może ktoś wie który z pozostałych oddziałów zlikwidują w tym miesiącu??????
        • Gość: gosciu Re: WKRET MET IP: *.netcominternet.pl 21.04.11, 23:13
          gdansk
          • Gość: lol Re: WKRET MET IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.11, 21:30
            dzięki, to pewne?
    • Gość: lll Re: WKRET MET IP: *.adsl.inetia.pl 26.04.11, 21:58
      może ktoś wie czy płacą jakieś odprawy w likwidowanych składach?pozdro dla pracujących
    • Gość: były Re: WKRET MET IP: *.152.141.194.dsl.dynamic.eranet.pl 01.05.11, 12:25
      są odprawy nie martwcie sie firma całkiem nieżle się rozstaje z byłymi jeśli chodzi o kase
      • Gość: fred Re: WKRET MET IP: *.netcominternet.pl 01.05.11, 14:49
        heh ...ja nawet pasków nie otrzymałem, i z wypłaty jakjej miałem być zadowolony takjej musiałem heh... i tak szajs a ten kto tu pochwalił żeby się nie martwić to nie wiem musieli się chyba pomylić lub przylizałeś dupe na koniec,pozdro
        • Gość: Che Co tam u kierowców? IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 01.05.11, 15:01
          Co tam u kierowców nowego? Małe jeżdżą na Śląsk?? Czy jakaś spedycja?
          • Gość: gość Re: Co tam u kierowców? IP: *.adsl.inetia.pl 01.05.11, 22:01
            który składzik teraz pani K. likwiduje?kto pierwszy w kolejce?
        • Gość: byly Re: WKRET MET IP: *.152.136.52.dsl.dynamic.eranet.pl 03.05.11, 09:44
          myśle że z odpraw cały Kraków zadowolony oprócz tego kierowcy oddali troche przytyrane autka tzn. po obdzierane i nic
          • Gość: ja Re: WKRET MET IP: *.adsl.inetia.pl 03.05.11, 11:33
            a jakie to pieniądze były ?goła podstawa bez premii regulaminowej? razy 2??
    • Gość: wciąż Re: WKRET MET IP: *.adsl.inetia.pl 03.05.11, 21:31
      narzekacie na robotę we wkręcie...............poczytajcie sobie co piszą na podobnym forum Marcopolu tam to podobno jest masakra ;0)
      • Gość: on Re: WKRET MET IP: *.netcominternet.pl 03.05.11, 23:36
        a to wogóle za firma ;D Marcopol...może ktoś powinien tu wogóle nieporuszać takich tematów....jak niepotrafi napisać
      • Gość: stiwen Re: WKRET MET IP: *.net.stream.pl 03.05.11, 23:53
        Witam, kolego co chcesz osiągnąć takim postem? że Wkręt Met to koniec Świata i nie ma żadnej innej lepszej pracy (wytykając przez Ciebie "gorsze" miejsca pracy).
        W chwili obecnej częstochowski rynek pracy jest w opłakanym stanie, ja rozumiem że jest różnie w danych zakładach pracy, ale nie przedstawiaj i nie wpajaj innym osobą że Wkręt Met to co dani pracownicy (robotnicy) mogą osiągnąć maksymalnie w swojej karierze zawodowej.
        Pracowałem u wielu pracodawców, ale to co tutaj jest wielkim minusem to:
        - wypłata (ze zmianami nocnymi),
        - jestem "chłopem polskim" pracując w tym zakładzie i pracuje DUŻO lat to jestem najlepszy (dot. paru osób) sic.,
        -wiele nowych wskazówek proponują nowe osoby - brygadzista i kierownik mają to gdzieś ( wgm. za dużo lat przepracowanych, co sprawiło prze chłonięcie danym system pracy,
        -osoba pełniąca kierownika magazynu to jakiś chłopek który powinien iść na kurs kierowania zespołami pracowniczymi, bo trochę mu brakuje kwalifikacji do prowadzenia na danym stanowisku.
        To niektóre minusy.
        Wielkim plusem są osoby pracujące (robotnicy), którzy stwarzają warunki pozamaterialne, gdzie chce się przyjść to pracy.
        Jeżeli kogoś uraziłem to z góry przepraszam, ale to jest moja (po części) wizja z perspektywy pracy magazyniera na Wanatach.
        PS. Bądź miły dla bliźniego swego, tak jak chcesz aby twój "brat" zwracał się to Ciebie.
        RODACY, SZUKAJCIE SWOJEGO NAJLEPSZEGO DLA WAS SPOSOBU ZARABIANIA PIENIĘDZY,
        bo nasz naród popada powoli na dno, to od nas zależy jak ma poprawnie funkcjonować nasze państwo w którym żyjemy.
        Nie bójcie się "odzywać", dialog to jest najlepsza forma porozumienia.
        • Gość: przyszły pracownik Re: WKRET MET IP: *.2.8.98.tvksmp.pl 05.05.11, 10:22
          Witam wszystkich, właśnie mam zacząć pracę na Kuźnicy Kiedrzyńskiej na magazynie, zaproponowano mi 1400 zł netto na okresie próbnymi, 1500 po, czy rzeczywiście tyle się zarabia? chciałbym się dowiedzieć jak wygląda tam praca? ile zmian? czy są płacone nadgodziny i czy jest taka możliwość zostawania po pracy? W każdej pracy trzeba pracować ale czy rzeczywiście ludzie są tak źle traktowani jak się tu czyta czy jest to wymysł ludzi którzy nie chcą pracować. Obecnie pracuje i boję się wpaść z deszczu pod rynnę, z góry dziękuję za rzetelne odpowiedzi i pozdrawiam.
          • Gość: ziomek Re: WKRET MET IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.11, 11:48
            Witam a mam pytanie do ciebie "przyszły pracownik " dawno składałeś tam CV??
            • Gość: przyszły pracownik Re: WKRET MET IP: *.2.8.98.tvksmp.pl 05.05.11, 12:06
              3 tyg. temu ale przez strone www. a teraz są oferty pracy na gazeta.pl (magazyn, produkcja) i pytanie?? czy firma się rozwija czy pracownicy uciekają bo się źle dziej w firmie? "Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma" różnie to bywa, wielkie firmy mają ten minus że szefowie nie widza że jeden się stara a drugi leci w kulki, pozdrawiam
              • Gość: ziomek Re: WKRET MET IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.11, 12:12
                mhm spoko a ty masz uprawnienia na wózek widłowy :>??
    • Gość: ja Re: WKRET MET IP: *.adsl.inetia.pl 05.05.11, 19:11
      podrzućcie który skład leci w maju?
      • Gość: prosiaczek Re: WKRET MET IP: *.xdsl.centertel.pl 05.05.11, 20:22
        lublin
        • Gość: raz dwa trzy Re: WKRET MET IP: *.netcominternet.pl 05.05.11, 20:53
          stiwen czy to ty stiwen jak minol dzien w pracy??????
        • Gość: ja Re: WKRET MET IP: *.adsl.inetia.pl 05.05.11, 21:14
          to pewne że lublin? o ile może być coś pewnego w tej firmie
          • Gość: lol Re: WKRET MET IP: *.centertel.pl 05.05.11, 22:52
            To kiedy lunlin zabieramy?:)
            • Gość: ktoś Re: WKRET MET IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.11, 06:27
              w poniedziałek,16 maja skanie zabierają towar z Lublina
    • zawszeccc [...] 11.05.11, 07:32
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: HARNAŚ Re: WKRET MET IP: *.netcominternet.pl 11.05.11, 15:46
        OD JUTRA PAKOWNIA ZACZYNA PRACE NA 12 GODZIN ZA MISKE RYZU BO ZA SOBOTY TEZ NIE CHCE PLACIC <ZWYKLA STAWKA GODZINOWA> DZIWNE TYLKO ZE LUDZIE SIE JESZCZE NIE BUNTUJA!!!! JESTEM TYLKO CIEKAW CO JESZCZE SA W STANIE WYMYSLEC !!! JAK NARAZIE PRACA CZYNI WOLNYM OD CZASU WOLNEGO I DUZYCH ZAROBKOW...
        • Gość: gośc Re: WKRET MET IP: *.apus-net.pl 11.05.11, 23:27
          zaczyna? hmm nam powiedziano że tylko czw i pt, czyżbym nie dosłyszał że w nast tyg też tak jest?
          • Gość: on Re: WKRET MET IP: *.netcominternet.pl 12.05.11, 06:00
            to ty niewiesz jak w tej firmie jest w sezonie?? chyba się dopiero do tego dziadostwa przyjołeś;D
            • Gość: lol Re: WKRET MET IP: *.adsl.inetia.pl 13.05.11, 22:09
              dzisiaj poleciał Lublin
    • zawszeccc Re: WKRET MET 13.05.11, 22:14
      Zaczęły się zwolnienia za NIE przychodzenie na nadgodziny gdzie jest PIP?
      • millkill Re: WKRET MET 14.05.11, 10:12
        Kto ma choć odrobinę honoru, ambicji i godność wolnego człowieka niech nie boi się zwolnienia za nie zostawanie na nadgodziny. Ludzie w końcu gorzej już nie można trafić a za taką kasę pracę znajdziecie wszędzie i w o niebo lepszych warunkach tylko trzeba chcieć... Pozdro dla całej (ciężko pracującej) pakowni...
        • Gość: kesmes Re: WKRET MET IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 16.05.11, 21:05
          Każdy jest zniewolony na Tyle: na ile sam pozwoli się zniewolić!!!!.
          • Gość: gość Re: WKRET MET IP: *.apus-net.pl 17.05.11, 15:38
            i 3 zmiany weszły
            • zawszeccc Re: WKRET MET 17.05.11, 22:43
              Trzy?! przecież są trzy
    • Gość: ciekawy inaczej pytanie mam i pomocy szukam IP: *.2.141.203.tvksmp.pl 19.05.11, 21:05
      bardoz chca zebym przyszedl do nich do pracy doswi mam duze chca mnie na galwazynierie , moje pytanie ...jak jest na tym dziale w tej firmie ? ile zarabija i jak sie tam pracuje , 4brygady i 1400 netto mi pani powiedziala ...napisze mi ktos cos wiecej !?
      • Gość: olo Re: pytanie mam i pomocy szukam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.11, 22:04
        ZA 1400 NA CZTERY BRYGADY TO NIECH PRACUJE RODZINA PANA KLIMASA
        • Gość: hh Re: pytanie mam i pomocy szukam IP: 195.205.171.* 19.05.11, 22:26
          to nie przychodz
          • Gość: młoda Re: pytanie mam i pomocy szukam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.11, 23:14
            Witam tak czytam te Wasze wypowiedzi i się chyba, a raczej na pewno przeraziłam!?!
            Dość długo już szukam pracy i jakoś nie mogę nic znaleźć :( ostatnio dostałam propozycję pracy w galerii jurajskiej za 5zł/h plus 3% z utargu praca po 6h a weekendy i jeden dzień w tygodniu po 12h oczywiście stawka 5zł/h i umowa zlecenie (porażka totalna) i wpadłam na pomysł, żeby spróbować do wkręt met-u.
            Powiedzcie mi jak tam praca wygląda jeśli chodzi o kobiety, ile miesięcznie na rękę wychodzi, jakie obowiązki i jakie godziny pracy (zmiany) i oczywiście jak tam jest z sobotami pracuje się?
            Z góry wielkie dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam
            • Gość: ja Re: pytanie mam i pomocy szukam IP: *.adsl.inetia.pl 01.06.11, 00:05
              ja nareszcie wolny ;0)
            • Gość: dirk Re: pytanie mam i pomocy szukam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.11, 11:31
              Nie polecam Ci tej firmy,więcej nie dostaniesz, chyba, że pracy.
    • Gość: gość Re: [b]" Na starej hali przy składowisku Pan Prez IP: *.netcominternet.pl 18.06.11, 15:13
      o dobrze zrobił że oddał :D
    • Gość: Miszcz Re: [b]" Na starej hali przy składowisku Pan Prez IP: *.xdsl.centertel.pl 20.06.11, 21:42
      hahahaha xD nie nagrał kto tego albo nie macie jakis nagrań z monitoringu czy co :P może jakas walka charytatywna "Pan Prezes" vs Gołota :D mistrzostwo :P
      • Gość: obserwator Re: [b]" Na starej hali przy składowisku Pan Prez IP: *.stk.vectranet.pl 20.06.11, 22:18
        Poziom wypowiedzi jak na Miszcza przystało. Można być miSZCZem od SZCZania albo Mistrzem !!!! Boże jakie buraki pracują w tej firmie... Żal wam dupę ściska, że człowiek się dorobił od podstaw !!! Gówno was interesuje ile Prezes buduje dom... Człowiek człowiekowi wilkiem ..
    • Gość: abc Re: [b]" Na starej hali przy składowisku Pan Prez IP: *.netcominternet.pl 21.06.11, 20:56
      domniewam ze ta firma musi miec jakies problemy sfery finansowej bo skad inat takie zachowanie w ramach desperacji chyba.....
      • Gość: Świnka Pepa Re: [b]" Na starej hali przy składowisku Pan Prez IP: *.2.9.204.tvksmp.pl 22.06.11, 15:29
        Kurcze...Ludzie. Mamy telefony komórkowe i KAAAAŻdy już chyba ma wbudowany aparat.
        Róbcie zdjęcia, nagrywajcie ciekawe urywki (i tu nie chodzi o samego pana prezesa, bo jak by nagrać wszystkie absurdy w tej firmie to film z pewnością będzie dłuższy od "Ogniem i Mieczem" ,a Pan Rysiu Cebula zaciera już ręce.

ps. Brawo dla Zbycha
    • Gość: pracownica Re: [b]" Na starej hali przy składowisku Pan Prez IP: *.play-internet.pl 23.06.11, 23:12
      nie przesadzaj stary
      • Gość: pracownica Re: [b]" Na starej hali przy składowisku Pan Prez IP: *.play-internet.pl 23.06.11, 23:24
        Albo sami zwalniaja starych pracownikow za nie przychodzenie w soboty lub nie zostanie na nadgodziny .Co do brygadzistow to rece opadaja... sami nie wiedza o co chodzi w tym calym zamieszaniu.Dowiedziec sie cos od kogos graniczy z cudem.Kierowniczka robi z wszystkiego tajemnice.Podwyzek jak nie bylo tak nie ma ,mowa tu o pakowni.Kiedy pozwyzki??Ktos cos wie?? Pozdro dla tych co pracuja i nie pracuja juz w firmie.
        • Gość: gość Re: [b]" Na starej hali przy składowisku Pan Prez IP: *.ice-net.pl 02.07.11, 15:00
          to co się tam dzieje porażka zupełna
          • Gość: dzidek Re: [b]" Na starej hali przy składowisku Pan Prez IP: *.netcominternet.pl 02.07.11, 17:15
            PO OSTATNIEJ PODWYZCE CHYBA WSZYSCY SA ZADOWOLENI !!!
            POZDRAWIAM WSZYSTKICH OBECNYCH I BYLYCH PRACOWNIKOW ....
            • Gość: Były pracownik Kto pod kim dołkie kopie ten sam ..... IP: *.marsoft.net 03.07.11, 19:25
              Czy wie ktoś może do czego jeszcze dojdzie w tej Firmie?
              Szefostwo pozwalniało pracowników,a przecież wiadomo, że to pracownicy są podstawowym fundamentem każdej Firmy.

Kierownictwo polikwidowało etaty w Oddziałach o połowę, a ci co pozostali są wykorzystywani. Handlowcy mają ręce pełne roboty bo muszą robić obroty i pisać coraz to nowsze raporty, by ktoś na górze mógł podziwiać swoje wykresy. Kierownicy Oddziałów mają pełne ręce roboty by zmieniać rabaty na zamówieniach co wcześniej było jednym z podstawowych obowiązków dziewczyn. Jak mi wiadomo dziewczyny teraz tylko wypisują zamówienia i rozliczają pieniądze zebrane przez handlowców. To jest na prawdę niepokojące by jednym odejmować obowiązków by przekazać je innym, czyżby jeszcze szykowały się redukcje etatów?

Oddziały Firmy Wkręt-Met przypominają teraz raczej umarłe biura, puste magazyny oznaczają brak klientów, a tym samym brak środków finansowych tak niezbędnych dla kierownictwa. Czy oni na pewno są tego świadomi? Do tego dążyła Firma by rozwój jej był związany z procesem zamykania się? Jeśli TAK to gratuluję stworzenia nowego kierunku zarządzania przedsiębiorstwem. Ciekaw jestem jaki będzie tego efekt końcowy.

Życzę pozostałym pracownikom dużo zdrowia i znalezienia lepszej pracy
              były pracownik
              • Gość: Obecny Re: Kto pod kim dołkie kopie ten sam ..... IP: 195.205.171.* 03.07.11, 22:20
                Dobrze ze nie pracujesz bo pojecia to ty nie masz zbyt duzego.
                Idz sobie do nowej pracy aby po roku pisac tam na forum jaki to jest zle i nie udolne szefostwo.
                Smiac mi sie chce jacy to wy madrzy i wielcy jestescie a w zyciu nic nie osiagneli tylko siedziec i narzekać jak to nam zle i jacy my pokrzywdzeni jestesmy widze ze jedynym zajeciem jakie wam wychodzi najlepiej to pisanie na forum gdyby wam za to placili to mielibyśmy mase milionerow:-)
                skoro bylo ci tak zle to czemu odrazu sie nie zwolniles chyba byles na rozmowie kwalifikacyjnej i cie poinformowali jak praca wyglada ale zapewne byles zajety dlubaniem w nosie.
                Zajebistym jestesmy narodem siedziec i narzekać jak to mi zle jak mi nie dobrze i jak to mnie wykorzystują, no a przecież panstwo Klimas to na loteri wygrali to wszystko albo z nieba im spadlo:-)a my tacy dobrzy pracujacy SZANUJĄCY wszystko ludzie jestesmy tacy biedni.
                Ciekaw jestem jak by ta firma wygladala jak by tak naszostawic na jeden rok samych mysle ze nie bylo by co zbierac bo tylu jest nas madrych ze ja je...e
                Przecież nikt was na sile nie trzyma nie pasuje idz do kadr i sie zwolnij
                Jestescie tchórzami mocnymi tylko na forum nic nie warty taki czlowiek TCHORZ i tyle.
                Ciekawi mnie czemu dobrzy ludzie w tej firmie sie tu nie wypowiadaja bo sie zajmuja pracaa nie pie...mi.NIE PASUJE TO SIE ZWOLNIJ.
                • Gość: jaa Re: Kto pod kim dołkie kopie ten sam ..... IP: 94.42.104.* 04.07.11, 09:58
                  O jaki madrala się odezwał!!! Lizusik!!
                  Prawda jest taka że odkąd zlikwidowali oddziały i kierowców, zatrudnili cud-spedycję to obroty spadły!!!!!!!!!!!!!! Nikt nie chce kupować i czekać na przesyłke!!!!!!!!!!!! I bardzo dobrze!!!!!!!!!!!!!!! Ten co to wymyślił jest super menager!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                • Gość: życzliwy Re: Kto pod kim dołkie kopie ten sam ..... IP: *.ice-net.pl 04.07.11, 15:17
                  Państwo Klimas może i tego na loterii nie wygrali ani z nieba im nie spadło, ale mogliby wreszcie zrozumieć że pracują na nich ludzie których pasowałoby darzyć jakimś szacunkiem
                  • Gość: obecny Re: Kto pod kim dołkie kopie ten sam ..... IP: 195.205.171.* 04.07.11, 19:10
                    Zgadzam sie z tobą ale uwazam ze darzą szacunkiem wielu pracaownikow ale wybacz na glupote wielu ludzi nie mozna podchodzic spokojnie i glaskac po głowie:-)Warunki sa dobre zaklad zadbany wszystko co mysle ze pracownicy w wielu innych firmach mogą pozazdrościć!!!
                    I nie jest tam tak zle jak tu wypisujecie bo wiekszosci ludzi mysle czuja sie dobrze osobiscie znam wielu pracownikow ktorzy sa zadowoleni!!!!
                    JAK CI NIE PASUJE TO SIEZWOLNIJ
                • millkill Re: Kto pod kim dołkie kopie ten sam ..... 19.08.11, 13:57
                  Do "Obecny":
                  aha.. mhm.. ty się pracą zajmujesz...hahahahaha... no ok jeśli pracą nazywać siedzenie przed monitorem i liczenie pikseli a w wolnym czasie wpie...nie wiejskiej kiełbachy z klawiatury no i własnie dłubanie w szpetnym nochalu, dobrze to znam i wiem bo patrząc na ton wypowiedzi i dobór słów grono osób się bardzo zawęża.. Powiem jeszcze jedno.. masz fart że jest tu opcja korekty błędów ortograficznych bo chyba pękłbym ze śmiechu... heheheheh kocinioki, inteligencja na stanowisku...
    • Gość: BYŁY Re: Kto pod kim dołkie kopie ten sam ..... IP: *.183.226.73.dsl.dynamic.t-mobile.pl 05.07.11, 23:27
      CO WY TAM MACIE DO ROBOTY TAK NAŻEKACIE PRZECIEZ WE WKRĘCIE NIE PRAWIE TOWARU NA MAGAZYNIE
      • Gość: były Re: Kto pod kim dołkie kopie ten sam ..... IP: *.ice-net.pl 07.07.11, 16:37
        najlepiej powiedziec ,,nie pasuje to sie zwolnij''pewnie to slowa lizusa i dziobaka,ktory za 100zl wiecej zcioral by wlasna matke .gdyby wszyscy tak podchodzili do sprawy to związkow zawodowych by nie bylo ani solidarnosci,, bo jak ci niepasuje to sie zwolni'' a pracodawcy srali by nam jeszcze bardziej na glowe,wiec przestancie pie...c ze,, jak nie pasuje to niech sie zwolni,''bo ja akurat sie zwolnilem ale to nie jest jedyne wyjscie a co ma powiedziec pracownik zaatakowany przez prezesa?????moze ma klekac na kolana???wiadomo ze juz tam nie bedzie pracowal,brawo zbysiu ktos sie wkoncu postawil. takie fora to jest jakas szansa na powiedzenie wszystkim jak jest w danej firmie,pozdrawiam wszystkich normalnych pracownikow
    • 2121ja Re: Kto pod kim dołkie kopie ten sam ..... 08.07.11, 10:50
      jestescie lizusami i kablami buraki za 100 zloty sprzedalibyscie wlasna matke dupolizy
      • Gość: do2121ja Re: Kto pod kim dołkie kopie ten sam ..... IP: 193.138.243.* 08.07.11, 14:15
        A wy lebrami co tylko narzekac potrafia i nic nie robia tylko patrza na zegar jak na jakeigos zbawiciela i czekaja kiedy to minie to 8 godzin pracy:-)
      • Gość: prettorp Re: Kto pod kim dołkie kopie ten sam ..... IP: *.96.233.99.tvksmp.pl 28.06.12, 19:07
        masz racje to dupolizy
    • Gość: do byly Re: Kto pod kim dołkie kopie ten sam ..... IP: 193.138.243.* 08.07.11, 16:08
      sam sobie przeczysz to rozumie ze teraz robisz za 900 zl i jest ci dobrze:-)
      • Gość: gość Re: Kto pod kim dołkie kopie ten sam ..... IP: *.ice-net.pl 08.07.11, 18:48
        wszystkim się nigdy nie dogodzi, ale wystarczy spojrzeć obiektywnie na to co się tam teraz dzieje, roboty mało praktycznie wcale, soboty wolne, nocki odwołane, klimas pod wpływem pokazuje swoje ja, jego piękna szaleje, a ludzie spokojnie znoszą takie traktowanie, i to ma być normalny zakład pracy??
    • Gość: HAHA Re: WKRET MET IP: 195.205.171.* 08.07.11, 20:49
      no nie ja je..ee to teraz zamalo pracy bo dali wam wolne bo sa porządki!!!
      To kiedy wam jest dobrze jak jest duzo czy malo pracy?
      NIERO.......Y!!
      • Gość: jeden taki Re: WKRET MET IP: 83.19.65.* 08.07.11, 20:54
        Poziom Waszych wypowiedzi swiadczy o tym, na jakim poziomie stoi ta firma.
    • Gość: h Re: WKRET MET IP: *.xdsl.centertel.pl 08.07.11, 22:31
      17 lipca wieczorem każdy Częstochowianin będzie mógł poznać drużynę Rakowa. Prezentacja na Promenadzie zapowiada się imponująco ! Czegoś takiego jeszcze w naszym mieście nie było
      • Gość: xxx [...] IP: *.netcominternet.pl 18.08.11, 20:21
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: gość Re: Pakownia IP: *.ice-net.pl 18.08.11, 20:50
          wreszcie ktoś napisał co się tam dzieje, ale to nie pierwszy raz jest takie "pomyłkowe" podpisanie listy a Monisi albo Wojtusia nie ma, taką samą dniówkę miał brat pani kierownik w czerwcu i oczywiście siostra "o niczym nie wiedząc" na koniec miesiąca zaakceptowała listę obecności
    • Gość: abc Re: WKRET MET IP: *.netcominternet.pl 12.07.11, 22:01
      nie ma z nami jo-asi nie ma z nami wojtka jest z nami zbyszek :P
      • Gość: gość Re: WKRET MET IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 12.07.11, 22:57
        przestańcie piep...ć
        • Gość: gość Re: WKRET MET IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 12.07.11, 22:58
          przestańcie piep...ć
          Albo sie zwolnijcie jak wam nie pasuje, albo się postawcie i skończcie z tym pisaniem tutaj
    • Gość: fff Re: WKRET MET IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.11, 15:33
      źle słyszałaś
      • Gość: gość Re: WKRET MET IP: *.ice-net.pl 18.07.11, 17:20
        jakie źle dobrze słyszałeś, zwalniają ludzi jednego za drugim nie wiem na co liczą ale długiej przyszłości nie ma co wróżyć tej firmie
        • Gość: OOO Re: WKRET MET IP: 195.205.171.* 18.07.11, 18:57
          złe słyszałeś firma ma się bardzo dobrze a to wszystko jest waszymi chorymi domysłami:-)Skoro jest złe to jakim cudem taka dyza ilość dostała podwyżki zresztą wy wiecie wszystko najlepiej
          • Gość: ja Re: WKRET MET IP: *.play-internet.pl 18.07.11, 20:53
            taka porządna firma kiedyś była a teraz jakieś egzotyczne firemki walą ją po kulach .przerost formy nad treścią.opinie w terenie są powalające.
            • Gość: j Re: WKRET MET IP: *.play-internet.pl 18.07.11, 20:58
              nie zazdroszcze chłopakom handlowcom,muszą zciemniać klientom że towar dojedzie.swoją drogą dobrze ich szkolą..hehe.;0).gdyby nie przyzwyczajenia klientów już wkręt by został wyautowany
              • Gość: POLO Re: WKRET MET IP: *.netcominternet.pl 21.07.11, 00:45
                pozdro z POLO dla magazynu .jest dużo lepjej niż we wkręcie i kasa
                • Gość: pracownik Re: WKRET MET IP: *.netcominternet.pl 05.08.11, 21:35
                  ale cisza nikt nikogo nie bije nuda
    • Gość: aaa Re: WKRET MET IP: *.stk.vectranet.pl 06.08.11, 18:35
      W jakim sensie tonie. Chyba mówi to szczur pokładowy....
      • Gość: gosc Re: WKRET MET IP: *.netcominternet.pl 08.08.11, 21:44
        bul bul bul .....................
        • Gość: gość Re: WKRET MET IP: *.ice-net.pl 09.08.11, 10:05
          i taka cisza? niech ktoś powie jaki tam klimat panuje? i jak ekipa zarządzająca? da się radę tam wytrzymać ? pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka