Dodaj do ulubionych

80-latek poczuł rękę sprawiedliwości

29.04.08, 21:38
Myszków, ten hamski, zapyziały Myszków. Jak się tam nazywają te naczelniki
różnych urzedów?
Lista jast od lat ta sama .......... Te same ryje i te same nazwiska.
Powinna kara spaść na to jak na Sodomę i Gomorę.
Obserwuj wątek
    • Gość: Tomasz Jaskóła 80-latek poczuł rękę sprawiedliwości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.08, 21:56
      I pomyśleć, że Jerzy Guła za wielomilionowe malwersacje [kolega połowy
      częstochowskich polityków - oczywiście z VII Ligi Powiatowej] dostał 12 miesięcy
      w zawieszeniu ... no, no, a jeden nawet to akt prokuratorskich przeczytać nie
      mógł, ale prezesował dużemu częstochowskiemu przedsiębiorstwu ... oczywiście też
      był kolegą częstochowskich polityków z VII Ligi. I czyż ten biedny staruszek nie
      ma racji ... spójrzcie na zadbanego generała Kiszczaka - mordercę z MSW ... ten
      to się trzyma ... nikt go nie skaże [chociaż próbują go wsadzić nie za to co
      robił w MSW [musiałbym sporo wyliczać], ale za zwolnienie milicjanta z roboty w
      realnym socjalizmie, który posłał do komunii swoje dziecko. Zatem ten starszy
      człowiek ma RACJĘ ...
      • Gość: jasiu... Starzeje się nam pan Mamoń IP: *.gre.pl 30.04.08, 13:55
        Jakie miasto, takie sprawy w Sądzie, a że w naszej Częstochowie nic się
        specjalnego nie dzieje, stąd i tematy do reportaży bezpieczne i folklorem
        pachnące. Czyżby naprawdę na wokandach częstochowskich sądów nie można było
        znaleźć niczego bardziej interesującego?

Możliwe, że w lokalnym sąsiedzkim sporze ta sprawa ma rozmiary tragedii, tym
        bardziej, że przecież dziadkowi te zabrane centymetry działki są bezwzględnie
        potrzebne i to sąsiada, który ten areał sobie przywłaszczył należało skazać na
        karę chłosty pod pręgierzem, a w jego braku pod lokalnym kioskiem ruchu.

Oczywiście wyremontowany dom należałoby zburzyć, bo w Polsce obowiązuje przecież
        święte prawo własności, a sądy działają źle, szczególnie w Częstochowie, czego
        dowodem jest np. oświadczenie senatora Ryszki z dnia 11 kwietnia 2008, szczegóły
        na www.ryszka.com/interwencje/interwencja_07_9_3.html

A kolejnemu z dziennikarzy gazety wyborczej, który uległ ogólnej redakcyjnej
        modzie równania w dół, do poziomu przedwojennych parafialnych pisemek
        współczuję. Co się z Panem dzieje Panie Mamoń!!! Czy rzeczywiście zawsze musi
        być cztery razy bez? Bezkonfliktowo, bezpiecznie bezsensownie i beznadziejnie?
        Byle do emerytury doczekać z takim pisaniem?

A wiedzieliście, że Jerzy Urban miał w późnych latach Gomółki całkowity zakaz
        pisania (wcześniej mógł pisać pod pseudonimami)? Pan panie Mamoń też się takiego
        zakazu obawia, że takie bzdurne sprawy z wokand na strony nam przynosi? Starzeje
        się pan, Panie Mamoń!
    • Gość: dr K 80-latek poczuł rękę sprawiedliwości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.08, 21:58
      nie dziwię się, że tak załatwiono pana I. Przed paru laty miałem w tym mieście
      sprawę o miedzę, i mimo posiadania dokumentów prawa własności, mimo ze sąsiad
      podzielił swoją działkę w poprzek (bez dostępu tej drugiej wydzielonej działki
      do drogi) sąd nakazał mi udostępnić drogę konieczną do tej wydzielonej działki
      sąsiada. A przecież sąd miał możliwość nakazania dzielącemu, by dojazd do tej
      działki wydzielił ze swojej. Nie. Żadne argumenty nie pomogły, sprawa toczyła
      się 3 lata. Jedyna osłoda to fakt, że nakazał naszym prześladowcom zapłacić za
      tę drogę konieczną. Po tej sprawie straciłem zaufanie do wymiaru, zwł. myszkowskiego
      • Gość: Włodek Re: 80-latek poczuł rękę sprawiedliwości IP: *.realestate.net.pl 29.04.08, 22:07
        ciekawe czy sprawą zajmą się pany mecenasy z helsińskiej fundaCJI praw
        człowieka, czy sprawa dojdzie do Strasburga, ale dziadek ma 80 lat, pewnie
        niedługo kipnie i na to liczą w Myszkowie.

• Gość: sedzia prokurator w kiciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.08, 22:13
          a co tu mówić o sprawiedliwosci jak jeden z czestoochowskich proków okazał się
          byc kryminalistą, tylko zaswiadczenia o chorobie w sadzie przedstawia i nie
          stawia sie na rozprawy...dzieki temu g.no mu zrobia
    • Gość: Emerytowany glina 80-latek poczuł rękę sprawiedliwości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.08, 22:46
      Przez ponad 25 lat widziałem wyczyny przedstawicieli wymiaru
      sprawiedliwości. Przypadek Pana Idziaka mnie wogóle nie dziwi.Znam
      sprawę zabójstwa, z lat 90- tych ,prawdopodobnie niewykrytą do dziś,
      że prokurator z Częstochowy szukał fałszywych świadków aby oskarżyć
      pzrypadkową osobę o zabójstwo. Chodziło mu tylko o to żeby sprawa
      trafiła do sądu. Za zaniedbania w sprawie i szukanie fałszywych
      świadków powinien siedzieć w kryminale a pracuje do dziś.Wszystko
      wyszło na sali sądowej i nikt się tym nie zajął.Sędzia powinien
      odpowiadać za niedopełnienie obowiązku służbowego.Nie wiem czy osoba
      fałszywie oskarżona jeszce żyje , ponieważ miała bardzo poważne
      problemy zdrowotne.
    • Gość: układy,układziki.. 80-latek poczuł rękę sprawiedliwości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.08, 23:29
      Ano, sprawiedliwość jest po stronie tego, kto ma grubszy portfel i lepsze
      "plecy". Tak było, jest i chyba nie prędko się zmieni.
      Nie ma więc żadnych szans, by polskie społeczeństwo uwierzyło w sprawiedliwość i
      niezawisłość sądów.
    • Gość: OQ. 80-latek poczuł rękę sprawiedliwości IP: *.43.inds.pl 30.04.08, 07:14
      TAK WYGLĄDA PAŃSTWO PRAWA w Polskim wydaniu!
      • Gość: jgx nie ma czegoś takiego jak Polska - Państwo PRAWA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.08, 08:08
        to chory kraj który nie zasługuje na miano Państwa Prawa i
        Sprawiedliwości z ugruntowaną demokracją obywatelską - to kraj
        krętaczy cwaniaków i układów gdzie tylko tym z kasą i układami żyje
        się dobrze
        • Gość: OQ. Re: nie ma czegoś takiego jak Polska - Państwo PR IP: *.42.inds.pl 30.04.08, 12:21
          BRAWO!- POPIERAM W 100%
    • Gość: Pit 80-latek poczuł rękę sprawiedliwości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.08, 08:19
      Ja również nie wierzę w sprawiedliwość w naszym kraju. Niestety. Najgorsze jest to, co wielokrotnie się powtarza - że nawet wykazanie prawdy nie powoduje zmiany wyroku (-ów). Nawet jeśli w końcu (po latach) poszkodowany dowiedzie swojej racji, to i tak winni tego, że przez lata wciąż powtarzano absurdalne wyroki nie zostają pociągnięci do odpowiedzialności - np. sędziowie, prokuratorzy, urzędnicy wydający decyzje. Jestem młodym człowiekiem, ale coraz bardziej, wbrew sobie (co boli) zaczynam wierzyć, że albo układy, albo nic lub co gorsza "po łbie można dostać".......
    • Gość: bezprawie 80-latek poczuł rękę sprawiedliwości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.08, 09:43
      Urzędnik może kłamać i basta . Przykład Wręczycy Kłobucka Popowa ,i
      co ludzie tracą pieniądze na adwokatów ,tracą zdrowie a urzędnik
      jest bohaterem dla mas.Trzeba sprawe załatwiac tylko jak w filmie
      Sami Swoi czy pamiętacie Babci granaty.
    • Gość: bm Ano - jak to w Polsce. Wymiar "sprawiedliwosci" IP: 81.171.165.* 30.04.08, 13:00
      opanowany przez bandytow
    • Gość: EVANGELISTA linda Re: 80-latek poczuł rękę sprawiedliwości IP: *.realestate.net.pl 30.04.08, 22:14
      niestety kara nie spada a więc jest to znak że to co oni robią podoba się PANU.
      oto słowo Boże
    • Gość: b 80-latek poczuł rękę sprawiedliwości IP: *.dclient.hispeed.ch 01.05.08, 09:09
      Sprawiedliwosci nie bylo nie ma i nie bedzie....to slowo nie pasuje
      do zycia....nonsens paranoja....jest tylko jedna jak on zawola to
      trzeba stanac i sie odmeldowac z tego swiata....na to nie ma zadnego
      odwolania ...to jest ta prawdziwa sprawiedliwosc ....
    • Gość: laik 80-latek poczuł rękę sprawiedliwości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.08, 18:52
      Grafolog dokonuje ekspertyzy na podstawie kopi dokumentu ? - to
      chyba jakieś uchybienie. Czy zatem ten sam człowiek może ponownie
      wypowiadać się w tej sprawie? Kim jest sędzia, który wydał wyrok
      mimo widocznych dla laika uchybień proceduralnych? To nieprawda, że
      nie ma sprawiedliwości, to tylko konkretni ludzie zachowali się
      podle. Wierzę, że znajdzie się jakiś prawnik, który pomoże
      bohaterowi artykułu odwołać się od niesprawiedliwego wyroku.
    • Gość: rozczarowana 80-latek poczuł rękę sprawiedliwości IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 01.05.08, 22:15
      ja jestem z Koniecpola i znam całą tą historię i wcale to nietak
      wyglądo, rzeczywistość jest zupełnie inna!!!!! a ten staruszek to
      kawał skur.... i niejednemu człowiekowi uprzykrzył życie a ofiar
      jego postępowania jest wiele. a artykuł był nierzetelny i
      stronniczy, a może sponsorowany????
      • Gość: gość Re: 80-latek poczuł rękę sprawiedliwości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.08, 21:56
        dziwne! jestes z koniecpola a piszesz z katowic.To mieszkasz w
        koniecpolu czy w katowicach?
    • Gość: Michał 80-latek poczuł rękę sprawiedliwości IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 01.05.08, 22:26
      a wtym wypadku to wyrok był sprawiedliwy, jak ktoś niezna sprawy to
      niech się niewypowiada, bo tylko ułamek prawdy. a nie którym się
      wydaje, że jak mają 80 lat to im wszystko wolno, mogą niszczyć innym
      życie a później udać się do gazety i wszystko opisać i udawać
      ofiarę?!! piszę bo wiem jak było naprawdę i to że ktoś ma tyle lat
      to nieznaczy że jest biedny i pokrzywdzony, bo on niejednemu by
      jeszcze życia napsuł!!
    • Gość: blc* Re: 80-latek poczuł rękę sprawiedliwości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.08, 21:53
      popieram!
    • Gość: Sędzia 80-latek poczuł rękę sprawiedliwości IP: *.toya.net.pl 19.05.08, 00:00
      Nie ulega wątpliwości że artykuł nie jest rzetelny gdyż przedstawia tylko punkt widzenia z jednej strony. Autor nie pofatygował się żeby uzyskać informacje od drugiej strony (bynajmniej nic o tym nie wspomina w artykule) Czyli dowodzi to o ówczesnych dziennikarzach że szukają tylko sensacji (GW o to nie podejrzewałem) Wystarczy pojawić się w redakcji z reklamówką z dokumentami sprzedać śpiewkę dziennikarzowi i stać się sławnym, bynajmniej na tyle by chwalić się w zaściankowej miejscowości że o mnie gazety pisały i stać się męczennikiem.
      Parę osób na forum pisało że znają sprawę od innej strony może mają rację.
      Dziennikarze zastanówcie się zanim zasiądziecie przed swoimi komputerkami co piszecie. Wiem że praca w gazecie nie jest łatwa i nie sposób sprawdzić wszystkich informacji ale przedkładanie ilości nad jakością z poważnej Gazety robi szmatławca.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka