Gość: jim IP: *.uza2sr.wu-wien.ac.at 11.09.03, 08:49 zarzygane MPK. smrod, brud i coraz wiecej chca za bilety..mogliby chociaz podniesc swoj standard. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: fan tramwajów Re: Pasażer ofiarą pomyłki MPK IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 11.09.03, 09:12 MPK rząda coraz więcej w zamian nie dając nic. MOże czas i pora abyśmy my pasażerwoie zaczęli rządać poprawy jakości w przewozach. Dlaczego kierowcy MPK nie mogą być kulturalni, mili ładnie się ubierać, podczas kiedy kierowcy np. Biesów czy PKS w większości są mili, a przynajmniej ładnie ubrani. Przecież mają takie same warunki pracy ja Ci z MPK. Mnie się wydaje, że jaka dyrekcja, przedsiębiorstwo, tacy kierowcy - totalne DNO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Snowie Re: Pasażer ofiarą pomyłki MPK IP: *.pl 11.09.03, 16:32 Trochę cierpliwości! MPK nie zmieni się z dnia na dzień, ale powoli jest coraz lepsze. Jeśli ktoś chce, żeby MPK było dla niego miłe, to mógłby najpierw sam przestać je krytykować. Proszę sobie wyobrazić siebie na miejscu prezesa Nabrdalika, którego firma jest codziennie obrzucana masą chamskiej krytyki. Kto na jego miejscu miałby ochotę uśmiechać się do pasażerów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakoo Re: Pasażer ofiarą pomyłki MPK IP: 213.199.204.* 14.09.03, 21:09 Co ty za głupoty pieprzysz?!?!? Opinię mają taką, na jaką sobie zapracowali i tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
independent-girl Pan Sylwiusz się wybronił... 15.09.03, 09:09 ...ale miał niesamowite szczęście,bo akurat bilet, który on miał od sierpnia wszedł do sprzedaży. A co by było gdyby nie miał biletu z najnowszej serii? Jakby to udowodnił? Nie udowodniłby wcale! BO jak?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AlRahim Re: Pan Sylwiusz się wybronił...a jasne że tak IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 15.09.03, 18:15 independent-girl napisała: > ...ale miał niesamowite szczęście,bo akurat bilet, który on miał od sierpnia > wszedł do sprzedaży. A co by było gdyby nie miał biletu z najnowszej serii? > Jakby to udowodnił? Nie udowodniłby wcale! BO jak?! A tak: Kwestią nie jest tu miesiąc tylko tydzień - paczki biletów mają (chyba)po 100 sztuk - kobieta sprzedająca dostaje je rozliczając się z paczek - wystarczy sprawdzić kiedy paczka o takich numerach weszła " na jej budke". Nie jest fizyczną możliwościa aby 08 sierpnia miała w sprzedaży paczke z początku lipca - aż tylu nie magazynuje. Proste? A kiedy nie ma dowodów bezpośrednich są dowody pośrednie :-). Na lipiec miałem bilet imienny ( sic!) miesięczny - musiłbym być wieeeelkim miłośnikiem MPK aby mając miesięczny kupowac i kasowć bilety dodatkowe.Proste! :-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Nie raz na kika lat IP: 213.199.204.* 11.09.03, 09:17 To nie zdarza się raz na kilka lat. Mnie w ciągu roku zdarzyło się dwa razy. Tylko, że za pierwszym razem nie zauważyłam tego, a że miałam bilet całodniowy nie dało się tego udownić od razu. Niestety zarząd MPK upierał się, że to nie możliwe, żeby kasownik wybił złą datę, bo cytuję "ich system jest niezawodny", natomiast drugim razem już uważnie sprawdzałam jaka data jest na bilecie, a było trzy dni do przodu. Jak poszłam do motorniczego to wydarł się na mnie, że to nie możliwe i on mi zaraz udowodni. Skasował bilet w każdym kasowniku i zaczął mnie przepraszać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CHWDP Re: Nie raz na kika lat IP: *.darkstar.pl / 192.168.1.* 13.09.03, 13:40 No to widze ze nie jestem sam. Tez mialem taki przypadek ze kasowini nabil mi date z kosmosu i wogole bylo na bilecie za malo cyfr i godzina byla 25:07. Oczywiscie kanary nie daly sobie przetlumaczyc, ale po 10min klutni zdenerwowalem sie i skasowalem drugi bilet Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jat to ja Re: Pasażer ofiarą pomyłki MPK IP: *.pl / 192.168.0.* 11.09.03, 09:47 Ja odczuwam ogromną ulgę. Kupiłem bilet miesięczny na połowę miesiąca i jest to mój ostatni bilet jaki kupiłem. Do pracy będę uczęszczał w nieco inny sposób niż za pośrednictwem tych chamów bo inaczej ich się nie da określić. Zdecydowana większość kierowców zachowuje się jakby przesiadła się zza sterów pociągu z węglem. Ludzie dla nich to zwierzęta. Z tego co słyszałem od moich znajomych podczas rozmów przed podjęciem mojej decyzji większość z nich również ma zamiar przestać opłacać tę monopolistyczną jaskinię owłosionych małpiszonów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babka Re: Pasażer ofiarą pomyłki MPK IP: *.inds.pl 11.09.03, 10:18 jak się traktuje ostatnio pasażerów zwłaszcza autobusów MPK to już chyba każdy wie.niech kierowcy wiedzą, że nie są wszechwładni.chamy jedne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Pasażer ofiarą pomyłki MPK IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 11.09.03, 11:10 W pełni potwierdzam chamskie zachowania się kierowców wobec pasażerów. Na każdym kroku utrudniają oni wsiadanie i wysiadanie pasażerom , zachowują sie arogancko , przepisy porządkowe i pasażerów mają W DUPIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Snowie Re: Pasażer ofiarą pomyłki MPK IP: *.pl 11.09.03, 16:46 Jak się nie wciska przycisków, to bardzo dobrze, że nie otwierają drzwi. Najgorzej jest jak kierowca otwiera drzwi nie proszony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dario Re: Pasażer ofiarą pomyłki MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.03, 11:35 Pan Głuch niech się sam wiesza. Jacy szefowie taka firma. Może panowie prezesi przejechaliby się częstochowskim autobusem lub tramwajem. Zobaczyliby jaki jest bród w pojazdach i chamstwo obsługi. I niech zobaczą np. w Krakowie, gdzie kierowca czy motorniczy jest ładnie ubrany. U nas kierowcy wyglądają jakby właśnie wyszli z kolejnego nagrania Muppet Show. A ich zachowanie - szkoda słów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakoo ZŁODZIEJE !!! IP: 213.199.204.* 11.09.03, 11:48 Kilka przypadków w ciągu 13 lat?!?!? Co za brednie. Te kasowniki są do dupy, codziennie wybijają kilka takich biletów, tylko ludzie albo tego nie zauważaja, albo nie chcą się kłócić z chamami. Sam miałem taki przypadek. Kasownik wybił mi date 4 dni wstecz. Bilet miałem całodniowy, kupiony 2 minuty wcześniej w sklepie, przed tym jak przyjechał autobus. Cham (kierowca) gburowatym tonem nazwał mnie kombinatorem (pomijam to że palił papierosa, co jest chyba w autobusach zakazane!!!) i nawet nie raczył sprawdzić tego kasownika, w którym ja kasowałem (sprawdził tylko ten przy szoferce). W MPK powiedziano mi, że 4 dni wcześniej ten sam autobus jeździł na tej samej lini (delikatnie zasugerowano mi próbę oszustwa). Też powinienem domagać się przeprosin. Ale chamy nie przepraszają... Bo to przecież nie w ich stylu! Można się tylko domyślać ilu pasażerów dziennie nie chcąc się kłócić po prostu kupuje nowe bilety, a Miejskie Przedsiębiorstwo Konowałów zaciera ręce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Pasażer ofiarą pomyłki MPK IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 11.09.03, 12:50 Takie sytuacje zdazaja sie codziennie i tak jak juz wczesniej niektorzy pisali nie chce sie ludzia klocic z tymi chamami z MPK-owskich autobusow (oczywiscie niektorzy sa mili). Najgorsze chamstwo jest w 16 chyba ze tylko mnie sie to kilka razy przytrafilo jak zapomnialem sie i nie wyjalem biletu bo zamyslony wszedlem do autobusu i poszedlem usiasc. Kierowca otworzyl ta szoferke i tak sie wydarl na mnie jakbym mu jakas kzywde zrobil zabijajac mu kogos z rodziny. Ja tez mialem taka sytuacje z wybita na bilecie inna data. Teraz kupuje bilety miesieczne nawewt jesli mi sie to nie oplaca ale mam pewnosc ze kasownik sie nie pomyli i nie bede sie musial klocic z kontrolerami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AlRahim A jak to jest spisek :-) IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 11.09.03, 15:53 Po ty m całym wydarzeniu jak już ochłonąłem to pomyślałem w kategoriach "spiskowej teorii dziejów" - a jeżeli kontrolujący mają układ z kierowcą i w ten sposób łapią leszczy - którzy nie potrafiąc się wytłumaczyć płacą karę - a kierowca dostaje dolę????? Paranoiczne a jednak....... I rzecz druga - ciekawi mnie czy faktycznie dostaną i kontrolujący i ten który wysłał mi to wezwanie do zapłaty naganę pisemną - czy tez było to tylko takie powiedzenie dla redaktora. Ale ja już nie chcę tego dociekać - wystarczy mi wrażeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PaLF Re: A jak to jest spisek :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.03, 18:28 Całkiem możliwe - tym bardziej, że kontrolerzy mają płacone spore prowizje za kary :))) - z tego co wiem mają płacone podstawa ok. 350 + prowizje - ale pewien nie jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Snowie Re: Pasażer ofiarą pomyłki MPK IP: *.pl 11.09.03, 16:50 Gość portalu: student napisał(a): > Takie sytuacje zdazaja sie codziennie i tak jak juz wczesniej niektorzy pisali > nie chce sie ludzia klocic z tymi chamami z MPK-owskich autobusow (oczywiscie > niektorzy sa mili). Najgorsze chamstwo jest w 16 chyba ze tylko mnie sie to > kilka razy przytrafilo jak zapomnialem sie i nie wyjalem biletu bo zamyslony > wszedlem do autobusu i poszedlem usiasc. Kierowca otworzyl ta szoferke i tak > sie wydarl na mnie jakbym mu jakas kzywde zrobil zabijajac mu kogos z rodziny. Dobrze zrobił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nemo53 Re: Pasażer ofiarą pomyłki MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.03, 17:25 Snowie ty dupku,jesteś napewno pracownikiem MPK (chyba szoferakiem) i walczysz jak lew o dobre imie swojej firmy. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Snowie Re: Pasażer ofiarą pomyłki MPK IP: *.pl 13.09.03, 18:29 Wcale nie, jestem miłośnikiem komunikacji miejskiej i wiem, że krytykowanie wcale nie pomoże MPK, a wręcz przeciwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan ALRahim IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 11.09.03, 16:16 Sylwiusz RULEZZZZZZZZZZ. On im pokazał jak się walczy z pierniczoną biurokracją. Ale Sylwiuszku przesiądź się na samochód, ominiesz podobne przygody :D:D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PaLF Re: ALRahim IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.03, 18:25 Gość portalu: Stefan napisał(a): > Ale Sylwiuszku przesiądź się na > samochód, ominiesz podobne przygody :D:D:D:D Najlepiej na BMW - tylko nie zapomnij dopasować koloru do butów!!! ;---) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Świadek agresja u kontrolerów IP: 213.199.204.* 11.09.03, 18:00 to co dzisiaj widzialem przeroslo moje najsmielsze wyobrazenia o firmie MPK i jej pracownikach. Jechalem trmwajem okolo godziny 12:30 w strone polnocy z alei i na przystanku pod porterem wsiadlo 3 kontrolerow w tym jeden wepchnal kobiete wysiadajaca spowrotem do tramwaju twierzdac uparcie ze chciala uciec. Mimo oburzenia pasazerow w najlepsze wpieral kobiecie ze chciala uciec i to ze ma bilet nic sie nie liczy i dostanie kare. Jak sie pozniej okazalo stwierdzil ze na bilecie jest zla data. Kobieta wyciagnela dowod osobisty ale dalej probowala negocjowac i gdy ten cham potargal jej bilet stwierdzila ze nie da mu dokumentow wiec zaczal jej wyrywac dowod z reki( gniotac go przy tym dosyc powaznie)po czym wezwal policje inie pozwolil jej wysiasc. Nie wiem jak sie ta sprawa zakonczyła bo wysiadlem przystanek przed petla w kazdym badz razie jego agresja i chamstwo bylo nie do opisania. Jesliu mi sie trafi ten kontroler kiedys w tej samej sytuacji to najpierw sam sprawdze co mi wybil kasownik zanim dam mu bilet do reki. Jedna rzecz mnie jeszcze zastanawia: dlaczego nie pokazuja swoich danych na legitymacjach tylko nimi machaja p[rzed nosem. Gdy pasazer zarzyczy sobie ponowne okazanie legitymacji to zazwyczaj slyszy tylko to ze legitymacje to kontroler moze pokazac w sadzie!!! Jak tak dalej pojdzie to faktycznie ludzie przestana jezdzic MPK bo o utracie szacunku nie ma juz mowy bo i tak nikt ich nie szanuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jat to ja Re: agresja u kontrolerów IP: *.pl / 192.168.0.* 11.09.03, 20:24 Moja rada jest taka: Dajcje sobie spokoj jesdzac autobusami chociaz przystanek czy dwa dalej... idzcie na pieszo albo rowerem niech ten debilny psychopatyczny monopolista MPK upadnie i tyle... tylko do tego trzeba wiekszej rzeszy ludzi. Wiecie co mi powiedzial facet przyjmujacy moja skarge na idiote kierowce?? Nie obchodzi go to o ile wiekszosc ludzi korzystajacych z MPK nie przestanie korzystac zi ICH uslug... wtedy gdy zaczna TRACIC PIENIADZE WTEDY ZACZNA MYSLEC!!!! Pozdrawiam wszystkich anty MPK czestochowiakow :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: agresja u kontrolerów IP: *.visp.energis.pl 23.09.03, 03:41 A ty patrzyles tak po prostu... Gdyby to byla twoja kobieta to tez bys tak stal? Nastepnym razem sprawdze bilet... bohater sie znalazl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazik Re: Pasażer ofiarą pomyłki MPK IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.09.03, 22:24 Jeden psychopata na stołku prezesa, może spokojnie i skutecznie sterroryzować ćwierćmilionowe miasto. To możliwe tylko w nienormalnym, wrogim dla swych mieszkańców państewku kolesiów. Czy szofer ma prawo być mądrzejszy od szefa? Jeśli będzie to prawdopodobnie straci pracę. To bardzo smutne. Ten szaleniec rozpoczął likwidację kasowników w tylnej części autobusów. Powoduje to radujące kieszonkowców zatory przy wsiadaniu. Jaki będzie koszt powrotu do normalności? Gdzie może skasować bilet osoba z wózkiem jeśli zostanie łaskawie wpuszczona przez drzwi środkowe. Proszę o odebranie małpie brzytwy. Faktem jest prymitywne chamstwo i arogancja szoferów,którzy otrzymali "władzę". Jednak ryba psuje się od głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: horn Re: Pasażer ofiarą pomyłki MPK IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 11.09.03, 23:30 Witam Szanowne forum :) MPK Jest w nie najlepszej kondycji to fakt i uprzejmośc co niektórych "kanarków" pozostawia wiele do życzenia jednak cieszmy się póki co, że nie mamy zakazu rozmów przez tel. kom. tak jak to ma miejsce w Lublinie. Wiem, że to mało pocieszający argument, ale zawsze coś na otarcie łez ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Lamch Re: Pasażer ofiarą pomyłki MPK IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.09.03, 09:34 Pozwolę sobie wyjaśnić, że zakaz rozmów przez telefony komórkowe nie wynika z faktu czyjejś złośliwości, ale troski o bezpieczeństwa. W najnowszych, naszpikowanych elektroniką autobusach po prostu głupieje aparatura. Sam widziałem, jak rozmawiającemu przez komórkę kierowcy MAN-a NG313 na wyświetlaczu zaczęły biegać szlaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Snowie Re: Pasażer ofiarą pomyłki MPK IP: *.pl 13.09.03, 18:32 U nas na pewno nie będzie MAN-ów NG313, dlatego nie mamy się o co martwić. Gość portalu: Rafał Lamch napisał(a): > Pozwolę sobie wyjaśnić, że zakaz rozmów przez telefony komórkowe nie wynika z > faktu czyjejś złośliwości, ale troski o bezpieczeństwa. W najnowszych, > naszpikowanych elektroniką autobusach po prostu głupieje aparatura. Sam > widziałem, jak rozmawiającemu przez komórkę kierowcy MAN-a NG313 na > wyświetlaczu zaczęły biegać szlaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chrisior Re: Pasażer ofiarą pomyłki MPK IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 12.09.03, 00:56 i tak trzymac Sylwan, niech sobie wbija do łba ze jesteśmy ludzmi ,dumnymi ludzmi a nie jakaś bezimienna masą.Nie odpuszczaj, moc jest z tobą aha no i balcerowicz musi odejść Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Domin MPK- to najżałośniejsza firma w Polsce. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.03, 13:49 Jeździlem mnóstwem autobusów w różnych miastach Polski ale takiego aroganctwa nie spotkalem nigdy u pracowników mpk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwester Czytajcie regulamin IP: *.visp.energis.pl 23.09.03, 03:45 Zamiast narzekac zacznijcie wymagac. Czytajcie w czasie jazdy regulamin i wymagajcie tego co trzeba. Piszcie skargi do Urzedu Miejskiego (jest obowiazek odpowiedzi). Wlascicielem MPK jest miasto i tam zapadaja decyzje. Pisze w drugiej osobie bo nie jestem stąd :-) Odpowiedz Link Zgłoś