jacuziel 09.05.08, 22:53 Zdaje się, że panu dyrektorowi MPK przydałby się dobry psychiatra... Kto jest za niech się wpisze... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kr2y5i3_k Prezesowi MPK w Częstochowie już dziękujemy 09.05.08, 22:57 Dziękujemy, może pan (specjalnie z małej litery) już odejść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacko Wrona i Nabrdalik muszą odejść IP: *.adsl.inetia.pl 09.05.08, 23:00 Słyszałem ostatnio dobre hasło "Wrona musi odejść" ja bym je poszeżył Wrona i Nabrdalik muszą odejść! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heniek Re: Wrona i Nabrdalik muszą odejść IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.08, 23:06 No to trzeba zacząć dewronizację naszego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: Wrona i Nabrdalik muszą odejść IP: *.gprs.plus.pl 10.05.08, 07:32 A ja bym powiedział że jest długa lista tych co powinni "odejść" ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wrona i Nabrdalik muszą odejść IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.08, 18:36 Ci dwaj ulubieńcy biskupów już dawno powinni przenieść się do zachrystii - tam ich miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axl Re: Wrona i Nabrdalik muszą odejść IP: *.prenet.pl 10.05.08, 23:21 Z tym się zgodzę ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katon Re: Wrona i Nabrdalik muszą odejść IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.08, 13:42 Wrona, geniusz Augustyn z MZD - problem w tym że przyrośli...Jak ich oderwać od złobu? Zaschnięte g... też się trudno zdrapuje Odpowiedz Link Zgłoś
dudi_82 Re: Wrona i Nabrdalik muszą odejść 11.05.08, 14:20 Gość portalu: Jacko napisał(a): > Słyszałem ostatnio dobre hasło "Wrona musi odejść" ja bym je poszeżył Wrona i N > abrdalik muszą odejść! Jeszcze p. Augustyna bym do tego towarzystwa dopisał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Wrona i Nabrdalik muszą odejść IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.08, 13:20 dudi a może ty też byś zasilił grupę ewentualnie odchodzących ? Chociaż nie .. brakowało by egzotyki na forum :) Odpowiedz Link Zgłoś
kr2y5i3_k Prezesowi MPK w Częstochowie już dziękujemy 09.05.08, 23:05 a może by pan N. i pan W. przenieśli się chociaż na tydzień z samochodów do publicznego transportu? żałożyłbym się, że po tygodniu takiej jazdy w autobusach i tramwajach MPK dostałoby takie dofinansowanie, że cały tabor by wymienili, pensje by podnieśli. a na dodatek by klienci MPK byliby zadowlonie ... ale co by było gdyby... no własnie co by było ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xkx Re: Prezesowi MPK w Częstochowie już dziękujemy IP: *.152.lesio.net 09.05.08, 23:12 Wszystko pieknie tylko problem w tym iż obawiam się że odwoanie tak jednej jak i 2 osoby moze być trudne podobnie jak kilku innych fachwców z pod egidy pana W. Najpierw trzeba by odwołać prezydenta miasta do tego niezbedne jest referendum. Potem musza byc ponowne wybory nikt panu W. nie zabroni kandydować ponownie co przy braku sensonej konurencji oznacza iż ponownie wygra wybory. Obym się mylił ale mam obawy iż nawet do referendum nie dojdzie a tartyfy i tak nasi radni klepna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vox populi Prezes MPK IP: *.chello.pl 10.05.08, 11:24 Jestem motorniczym tramwaju i codziennie rano widzę jak prezez Nabrdalik wysiada z tramwaju przy Powstańców Śląskich. Kto nie widział niechaj sprawdzi! a nie bzdury pisze na forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Prezes MPK IP: *.iplus.com.pl 10.05.08, 12:43 Jestem motorniczym tramwaju i codziennie rano widzę jak prezez > Nabrdalik wysiada z tramwaju przy Powstańców Śląskich. Kto nie > widział niechaj sprawdzi! a nie bzdury pisze na forum Ale wazelina .Monitor już wytarłem Odpowiedz Link Zgłoś
johny5678 paranoja ! 09.05.08, 23:15 Jaśnie wielmożnemu prezesowi coś się chyba pomyliło.To ludzie kupujący tzw.sieciówki są główną klientelą mpk.Jeżdżący z biletami jednorazowymi stanowią zaledwie pewien procent klientów.A uzasadnianie podwyżek cen biletów wzrostem pensji kierowców jest wobec pasażerów nieuczciwe.Trzeba było albo dać mniejsze podwyżki,albo oszczędzić w innych dziedzinach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doda Re: paranoja ! IP: *.gprs.plus.pl 06.09.08, 15:53 owszem dostalismy podwyzki ale nasz guru zaraz zabral premie my tez mamy go dosyc ale on jest nietykalny dopuki panuje wrona panowac bedzie guru mpk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: Prezesowi MPK w Częstochowie już dziękujemy IP: 89.174.23.* 09.05.08, 23:22 A ja Panie Haladyj wyslalem e-mail do p. N i napisalem mu tak samo...ze juz mu dziekujemy... zarzad.mpk@mpk.czest.pl :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: częstochowianie redaktorowi wybiórczej już dziękujemy IP: *.chello.pl 10.05.08, 11:28 A ja panie haładyj napisałem już dawno panu tak... że już dawno panu dziękujemy, że już mamy dość pana artykułów... jakie jest brzydkie słowo na H. ? ... haładyj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rs Re: redaktorowi wybiórczej już dziękujemy IP: *.xdsl.centertel.pl 11.05.08, 12:15 nie karmić trolli! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ŁĄCZMY SIĘ Prezesowi MPK w Częstochowie już dziękujemy IP: *.apus-net.pl 09.05.08, 23:25 A może w myśl artukułu napiszmy wszyscy pasażerowie do zarządu (zarzad.mpk@mpk.czest.pl) "Panu już dziękujemy". ŁĄCZMY SIĘ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Prezesowi MPK w Częstochowie już dziękujemy IP: *.adsl.inetia.pl 09.05.08, 23:37 No a po tym pewnie jak juz ludzie sie przesiada do samochodow to podniosa ceny za karty postojowe i tez pewnie zlikwiduja "miesieczne", szkoda gadac Odpowiedz Link Zgłoś
kr2y5i3_k Prezesowi MPK w Częstochowie już dziękujemy 09.05.08, 23:37 też wysłałem meila :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Halina Dąbrowska Prezesowi MPK w Częstochowie już dziękujemy IP: 80.54.169.* 10.05.08, 00:03 DEMOKRACJA i prawo - podaję prawne ujęcie tematu omawianego na FORUM: www.prawo-konstytucyjne.nastofajerek.pl/prawo-konstytucyjne/zrodla-prawa/referendum-lokalne-w-sprawie-odwolania-organu-jednostki-samorzadu-terytorialnego-przed-uplywem-kadencji.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Halina Dąbrowska Prezesowi MPK w Częstochowie już dziękujemy IP: 80.54.169.* 10.05.08, 00:16 Wystąpił błąd wczytania podanego linku w poprzednim moim wpisie na FORUM. Podaję podstawę prawną do prowadzonej dyskusji: PRAWO KONSTYTUCYJNE Referendum lokalne w sprawie odwołania organu jednostki samorządu terytorialnego przed upływem kadencji www.prawo-konstytucyjne.nastofajerek.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tt Pytanie do GAZETY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.08, 00:27 Pytanie w związku z tym artykułem: czy jest realna szansa odwołania prezesa MPK? Czy my mieszkańcy mamy jakoś na to wpływ? Chodzi mi np o jakąś petycje z odpowiednią liczbą podpisów, o cokoliwiek co by mogli zrobić zwykli ludzie przeciwko tej instytucji która robi z nami co tylko im się podoba. Pytanie może nie tylko do gazety ale też do jakiś ludzi którzy dobrze się znają na prawie. Czy my mamy jakąkolwiek szanse uczestniczenia w funkcjonowaniu mpk czy niestety jesteśmy 'tylko' zwykłymi ludźmi i możemy albo akceptować wszystkie absurdy mpk albo zrezygnować z ich usług? Bardzo dziękuje za rzeczową odpowiedź. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
edgard4 Re: Pytanie do GAZETY 10.05.08, 01:20 Wydaje mi sie, ze moze to zrobic tylko Prezydent. I presja spoleczna wywarta na jego osobie. Chyba, ze prezes dziala na szkode spolki, to moze radni i organy scigania....tez sie nad tym zastanawaim.. Ale jedno jest pewne...jak przyjdzie nowy prezydent, to pierwsze decyzje jakie powinien podjąc, to dymisja zarzadu MPK i MZD. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Prezesowi MPK w Częstochowie już dziękujemy 10.05.08, 01:36 Nie ma chyba na swiecie takiego autobusu, tramwaju w ktorym zmusza sie pasazera do ponownego kasowania biletu, przy wyjsciu??? Zanik misieciowek? To już zupełnie poza europejskie zagranie. Nikt nie rzuca takiego 'szlema', kto się zna na miejskiej komunikacji. Wskażcie mnie inny kraj w Europie, który tak skutecznie stara się uśmiercić komunikacje miejska, jak Ci w Częstochowie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Minker Prezesowi MPK w Częstochowie już dziękujemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.08, 02:14 Won gnoju! Więcej nie opłaca się pisać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malczik Prezesowi MPK w Częstochowie już dziękujemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.08, 07:26 Hm. Oburzenie. Rozumiem w zupełności uzasadnione. Od dłuższego czasu wytykane sa błędy działalności "pana" Nabrdalika. Nawet ostatnia akcja protestacyjna kierowców i motorniczych też to pokazała. Oczywiście wszyscy "wieszali na nich psy" nie starając sie zrozumieć problemu. Ale teraz temat dotyczy "mnie", więc mogę lamentować. Takie nasze społeczeństwo. A decyzja Nabrdalika ? Bzdurna !!!!!!!!!!!! Czego można się spodziewać po, chyba, troszkę niesprawnym na umyśle człowieku. Piszecie odwołać. Spróbujcie. On juz dawno powinien odsiadywać wyrok za "aferę paliwową" i inne przekręty. A Pan Raczek wygrywa kolejne sprawy w sądzie i trzeba mu płacić. Płacimy wszyscy. Mieszkańcy Częstochowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Prezesowi MPK w Częstochowie już dziękujemy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.08, 08:22 > A decyzja Nabrdalika ? Bzdurna > !!!!!!!!!!!! Czego można się spodziewać po, chyba, troszkę niesprawnym na umyśle człowieku. www.mpk.czest.pl/dyrektor.html Sam powiedz, czy on poważnie wygląda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Prezesowi MPK w Częstochowie już dziękujemy IP: 89.174.23.* 10.05.08, 09:19 > www.mpk.czest.pl/dyrektor.html > Sam powiedz, czy on poważnie wygląda? Oooooooooooooooooo matkooooooooooooooooooooo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dedee Re: Prezesowi MPK w Częstochowie już dziękujemy IP: *.adsl.inetia.pl 10.05.08, 12:27 Ch.. ci do tego jak wygląda. Ważne co robi - a robi burdel więc powinien wylecieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motoFan Prezesowi MPK w Częstochowie już dziękujemy IP: *.gprs.plus.pl 10.05.08, 07:46 a) nie korzystam z usług MPK, b) nie zamierzam korzystać, c) kosztuje mnie to ok 2 więcej niż miesięczny w normalnej cenie (dotychczasowy) ale 1. JADĘ KIEDY CHCE 2. JADĘ GDZIE CHCE 3. JADĘ Z CZYM CHCE 4. JADĘ Z KIM CHCE 5. MPK NA MNIE NIE ZARABIA 6. NIE ZAMIERZAM TEGO ZMIENIAĆ NAWET JAK BILET BĘDZIE KOSZTOWAŁ 1 ZŁ. 7. I TEŻ JESTEM SZCZĘŚLIWY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hej Prezesowi MPK w Częstochowie już dziękujemy IP: *.gre.pl 10.05.08, 08:47 No to mowie: prezesowi mpk w Czestochowie dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
stud.ent Re: Prezesowi MPK w Częstochowie już dziękujemy 10.05.08, 09:25 "Prezesowi MPK juz dziekujemy" ja równiez Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czewa i azs. Nie dziękujmy mu ,niech wypie.. IP: *.adsl.inetia.pl 10.05.08, 10:02 Z całą tą ekipą naszych radnych zachłannych.I naszym podróżnikiem jasnogórskim.Preziem Wroną.bye bye. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Prezesowi MPK w Częstochowie już dziękujemy IP: *.venaritmo.com 10.05.08, 10:20 temu prezesikowi jest potrzebny nie tylko psychiatra ale i zakład bez klamek i okien a jest taki mądry bo sam rozwala sie drogimi samochodami fajansik jeden Odpowiedz Link Zgłoś
kr2y5i3_k Prezesowi MPK w Częstochowie już dziękujemy 10.05.08, 10:28 "Zdaniem prezesa MPK Krzysztofa Nabrdalika jest to sprawiedliwe: więcej jeździsz - więcej płacisz." Można to też rozumieć w tym sensie: Im dlużej rządzi (on) p. Krzysztof N., tym więcej będziemy płacić (my). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek Re: Prezesowi MPK w Częstochowie już dziękujemy IP: *.iplus.com.pl 10.05.08, 11:18 "Zdaniem prezesa MPK Krzysztofa Nabrdalika jest to sprawiedliwe: więcej jeździs > z - więcej płacisz." > Ale moim zdaniem to jest baaardzo niesprawiedliwe, że Pan Nabrdalik słuzbowa bryka jezdzi, a ja musze sie gniesc w autobusie . Jezeli jego pomysł przejdzie to Cz-wa zasłynie jako miasto , które będzie największym złomowiskiem Europy, bo ludzie ściągną rzęchy z całej UE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yendo Prezesowi MPK w Częstochowie już dziękujemy IP: *.tktelekom.pl 10.05.08, 10:34 No i proszę. MPK robi promocję stacjom benzynowym. Przesiadam sie na własny. MPK już mi się nie opłaca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student Re: Prezesowi MPK w Częstochowie już dziękujemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.08, 10:50 Popieram Panu Nabrdalikowi ip anu Wronie już podziękujemy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Prezesowi MPK w Częstochowie już dziękujemy IP: 89.174.23.* 10.05.08, 11:04 A ja Panie Haladyj wyslalem e-mail do p. N i napisalem mu tak samo...ze "juz mu dziekujemy..." zarzad.mpk@mpk.czest.pl :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ( ! ) Re: Prezesowi MPK w Częstochowie już dziękujemy IP: *.tktelekom.pl 12.05.08, 12:19 Też wysłałem mu maila. Powinno być nas zdecydowanie więcej. Wysyłajcie maile! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Medalik Prezesowi MPK w Częstochowie już dziękujemy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.08, 11:07 Pan N. to co robi to jest paranoja. Kogo on chce zachecic do jazdy srodkami komunikacji miejskiej?! Ja bym proponowal zabrac na miesiac dyrektorowi MPK jego samochod. Cena biletow spadłaby o polowe, a tabor skladalby sie z samych autobusow marki mercedes i tramwajow niskopodlogowych! Ciekawe czym tysiace uczniow bedzie dojezdzac do szkol. 3/4 takich osob ma wlasnie bilety miesieczne. Juz wyobrazam sobie te korki, bo mieszkancy wybiora wlasny samochod, a co za tym idzie autobusiki pana N beda sie spozniac! Wiele osob mnie poprze: NIE dla Nabrdalika na funkcji, ktora sprawuje! Odpowiedz Link Zgłoś
fan75 Prezesowi MPK w Częstochowie już dziękujemy 10.05.08, 11:30 Pan N.ma służbowy samochód i kierowca podjeżdża od tyłu bloku,chyba tylko po to żeby sąsiedzi nie widzieli,a wszystkich pasażerów ma w dupie!Temu panu już dziękujemy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rs Re: Prezesowi MPK w Częstochowie już dziękujemy IP: *.xdsl.centertel.pl 11.05.08, 12:14 Kiedyś ponoć jeździł do pracy tramwajem. Wtedy przynajmniej go szanowałem chociaż nie popierałem jego działań. Teraz stracił nawet to. Skoro nie korzysta z usług własnej firmy jakim prawem może wypowiadać się w imieniu tych którzy korzystają. On tylko zarządza firmą komunalna i nie ma prawa decydować o taryfach rozkładach itp. To tak jakby administrator budynku czy inny cieć dyktował wspólnocie mieszkaniowej ile maja płacić czynszu i o której gasić światła. Won do swoich spraw Nabrdalik!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bruce Re: Prezesowi MPK w Częstochowie już dziękujemy IP: 80.54.171.* 11.05.08, 17:18 fan75 napisał: > Pan N.ma służbowy samochód i kierowca podjeżdża od tyłu bloku,chyba tylko po to > żeby sąsiedzi nie widzieli,a wszystkich pasażerów ma w dupie!Temu panu już > dziękujemy!!! Pieprzysz koleś. Od tyłu bloku nie da się podjechać bo nie ma jezdni i musiał by jechać chodnikiem. Dopiero by wszyscy gały wywalali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANTY MPK Zlikwidowac MPK! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.08, 11:52 Nie od dziś wiadomo, ze MPK to najgorsza instytucja w Częstochowie. Durne kasowniki do biletow miesiecznych, teraz koleny durny pomysł. Widać, że Częstochowscy radni oraz Nabrdalik to wylegarnia absurdow. Panowie, nie zyjemy w PRL-u! Jak ktos ma głowe to niech jej uzywa nie tylko do kiwania ale do myslenia! Nabrdalikowi proponuje, by sew domu zalozyl kasownik i kazal zonie ( o ile ma) i dzieciom ( o ile ma) kasowac bilet za kazdym razem jak beda wchodzic i wychodzic z domu. Granatowomarynarkowi maja swoje fury, wożą się sluzbowkami i w dupie maja nas, szaraczkow, kotrzy jezdza MPK. Ja od dzis sie przesiadam na rower, tudziez kupie malucha za 200 zl i taniej mnie to wyjdzie. Aha i jeszcze jeden przyklad...Mam znajomą co zarabia 1200 zl na reke, teraz na bilety miesiecznie wydac bedzie mysiala kolo 200 zl... GRATULACJE PANIE NABRDALIK! PANSKA INTELIGENCJA PORAZA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaa Re: Zlikwidowac MPK! IP: *.adsl.inetia.pl 10.05.08, 12:20 no ich już pogięło ;/ jak wronie podnoszą wypłatę to niech i mi podniosą żeby mnie na te bilety było stać :/ obu panom dziękujemy!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kierowca MPK Prezesowi MPK w Częstochowie już dziękujemy IP: *.adsl.inetia.pl 10.05.08, 12:21 Ja jestem za usunieciem prezesa oraz jego kumpla prezydenta ,oni coraz bardziej leca w kule a MPK coraz gorzej jest potrzegana przez pasazerów.Jezeli dalej tak bedzie to zakladam ze bedzie jakis strajk przypominajacy 1 kwietnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taksówkarz Re: Prezesowi MPK w Częstochowie już dziękujemy IP: *.iplus.com.pl 10.05.08, 12:39 Kierowca MPK napisał(a): > Ja jestem za usunieciem prezesa oraz jego kumpla prezydenta ,oni > coraz bardziej leca w kule a MPK coraz gorzej jest potrzegana przez > pasazerów.Jezeli dalej tak bedzie to zakladam ze bedzie jakis > strajk przypominajacy 1 kwietnia Kierowca MPK proszęęę zróbcie znowu strajk prima aprilisowy ,to my taksówkarze znowu zarobimy ,a wy nie będziecie mieli do czego wrócic !!! Będziemy ludzi wożic po 4 osoby za 1/4 ceny i wyjdzie taniej niż MPK . A my jesteśmy schludni grzeczni i uprzejmi Odpowiedz Link Zgłoś