izabela.balcerak 12.05.08, 21:05 czy ktoś mógłby podać kwoty i zakres obowiązków, czekają mnie pertraktacje, a te poufne informacje o płacach nie ułatwiają życia z góry dziekuję, za odpowiedzi na temat pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ania.scott Re: zarobki-sekretarka 12.05.08, 23:37 Skoro poufne, to raczej nikt się nie będzie afiszował ze swoją wiedzą. Informacje, o które pytasz, zależą również od rodzaju i wielkości firmy. Myślę, że powinnaś poczekać na te negocjacje i po prostu zapytać, co należałoby do Twoich obowiązków. Sądzę, że jeśli starasz się o taką pracę, powinnaś mieć jakieś blade choć pojęcie, jak zakres obowiązków ma sekretarka. No i pytanie. Sekretarka? Asystentka-sekretarka? Czyja? Dyrektora? Prezesa? Kierownika? Członka zarządu? Od tego bardzo wiele zależy. Możesz się dowiedzieć, jakie są przeciętne zarobki w tej firmie, i zaproponować coś na tej bazie. Pamiętaj, że podczas negocjacji z reguły obie strony powinny ustąpić, więc możesz trochę podkręcić swoje żądania, by mieć z czego opuścić. Nie przesadź jednak. Kiedy zobaczą, że cenisz się na 10 tys., a oni chętni są Ci dać np. 1500, to raczej zrezygnują z dalszych pertraktacji. Jednym słowem - trudno coś wypośrodkować, a dysponujemy za małą ilością danych, żeby cokolwiek powiedzieć konkretnego. Spróbuj odnaleźć listę zarobków Polaków z zeszłego roku. Przygotowywała to bodajże Wyborcza i powinna lista być w necie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izabela.balcerak Re: zarobki-sekretarka IP: 217.98.38.* 14.05.08, 21:57 hmmm firma w sumie nieduża 6 osób, ale obowiązków będzie sporo poza obowiązkami sekretarki, czyli korespondencja, telefonami, terminarzem, przesyłem dokumentów, udzoelaniem onformacji, faktur i innych, stąd zastanawiam sie nad zarobkami sekretarki by na tej podstawi uzyskać obraz zarobków jakie powinnam otrzymać, bo w tej branzy akurat wszyscy milczą na temat zarobków. dziekuję za wskazówki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wer Re: zarobki-sekretarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.08, 20:18 > hmmm firma w sumie nieduża 6 osób, ale obowiązków będzie sporo poza obowiązkami > sekretarki, czyli korespondencja, telefonami, terminarzem, przesyłem dokumentów, udzielaniem informacji, faktur i innych, stąd zastanawiam sie nad zarobkami > sekretarki by na tej podstawi uzyskać obraz zarobków jakie powinnam otrzymać, > bo w tej branzy akurat wszyscy milczą na temat zarobków. > dziekuję za wskazówki Z tego wynika że co robi sekretarka????? NIC???? Bo to co napisałaś że jest poza obowiazkami sekretarki to właśnie jest JEJ praca!!! Prawda jest taka jak ci dadza 1400 na reke w 6 osobowej firmie na poczatek to mozesz byc zadowolona , 4000 zł dostaje kobieta ktora biegle zna niemiecki (techniczny) co miesiac jeżdzi na 3-4 dni do niemiec zalatwiac sprawy za szefa poza tym jest niejako zastepca szefa jak go nie ma lub jest za granica Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bauarbeiter Re: zarobki-sekretarka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.08, 20:52 Jezeli sekretarka powinna znac jezyk techniczny niemiecki i tym podobne , to proponuje weksel sekretarke na dyrektora ,a dyrektora na sekretarke ,moze by wtedy nie wyjechalo za granice dwa miliony z duzym hakiem mlodych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaanka Re: zarobki-sekretarka IP: 89.174.23.* 19.05.08, 15:27 I jak negocjacje? Dostałaś pracę? bo sądząc po wypowiedzi nie bardzo nadajesz się na sekretarkę przesuwając podstawowe czynności poza zakres obowiązków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :)) Re: zarobki-sekretarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.08, 10:23 :)) może jak w tym żarcie--z przyjemnością 5tys.,bez przyjemności 1100brutto.:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mie.gna. Re: zarobki-sekretarka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.08, 09:01 Sekretarka,jak wiadomo jest wizytowka firmy ,urzedu,czy innej instytucji.Musza to byc osoby m.innymi inteligentne,i operatywne.Powinno to sie wiazac z odpowiednim wynagrodzeniem.Pesia zasadnicza okolo 2.500 tys zl.Szkodliwe,czy jak kto woli stresowe okolo 500 zl.Mundurowka (fryzier, kosmetyczka,solarium,ladna bielizna,BUTY,modny ciuch)okolo 1.000 tys zl.RAZEM OKOLO 4.OOO TYS ZL. TAK WIEC PANOWIE PREZESI DBAJCIE OSWOJE SEKRETARKI!!!!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do mie gna Re: zarobki-sekretarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.08, 09:59 Ale zgrywy.Połamanie z poplątaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
man1969 Re: zarobki-sekretarka 16.05.08, 13:24 Gość portalu: :)) napisał(a): > :)) może jak w tym żarcie--z przyjemnością 5tys.,bez przyjemności 1100brutto.:) > ) A czy ta przyjemnosc to jest tzw. "ru..ko" ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mie.gna. Re: zarobki-sekretarka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.08, 13:56 Pracuje na budowie, i obserwuje pewna osobe, ktora KIMS BYLA,I NIC NIE ZRIBILA,ma ladny domek ,i duza emeryture,wiec SEKRETARKA w/g mnie nalezy sie 4.000 tys zl.NA REKE (NETTO).W sumie jestesmy od 2004 roku w UNII EUROPEJSKIEJ.Ja osobiscie uwazam , ze pieniedzy w kraju jest bardzo duzo,tylko sa zle rozdzielane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mie.gna. Re: zarobki-sekretarka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.08, 13:56 Pracuje na budowie, i obserwuje pewna osobe, ktora KIMS BYLA,I NIC NIE ZRIBILA,ma ladny domek ,i duza emeryture,wiec SEKRETARKA w/g mnie nalezy sie 4.000 tys zl.NA REKE (NETTO).W sumie jestesmy od 2004 roku w UNII EUROPEJSKIEJ.Ja osobiscie uwazam , ze pieniedzy w kraju jest bardzo duzo,tylko sa zle rozdzielane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mie.gna. Re: zarobki-sekretarka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.08, 10:44 Piszecie panstwo,ze 4.000 tys zl dla sekretarek to za duzo.Chwileczke.Mam kolege JASIA zona jego pojechala do HANOWERU opiekowac sie starsza osoba dostaje 1.300 euro, jedzenie za darmo, spanie za darmo,samochod itp.JASIOWI przysyla co miesiac okolo 2,500 tys zlotych,i paczke z prawie nowymi ciuchami.Wiadomo ,jest rozlaka,ale oni byli takimi singlami.Zona jego bez zadnej szkoly ,jezyka tez nie znala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mie.gna. Re: zarobki-sekretarka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.08, 20:05 Kiedys,jak pracowalem w warsztatach w Betriebschule, chodzilem na kawe do sekretarki Graupner Beaty.Jezdzila do pracy motocyklem miala czarny skorkowy kombinezon dlugie blond wlosy.Wynika z tego, ze musiala duzo zarabiac poniewaz , nie liczyla sie z kasa.W ciagu tygodnia napisze wam ,ile zarabiaja sekretarki w Niemczech. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: zarobki-sekretarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.08, 20:17 Do mie.gna : Podając wysokość zarobków trzeba podać ich rzeczywistą siłę nabywczą a nie tylko porównywać liczby . Ceny są też inne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do angrusza Re: zarobki-sekretarka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.08, 07:32 Sekretarka, kolego to jest osoba w ktora kazdy szef musi zainwestowac.Osoba,ktora obraca sie w srod pewnej grupy ludzi nie moze psikac sie dezodorantem kupionym na ulicy.Druga sprawa bielizna.Nie moze sekretarka jechac do TESCO ,i kupic sobie stanik z kosza, z opadajacym ramiaczkiem.Trzecia sprawa buty.Co bys powiedzial,jak bys zobaczyl sekretarke np.w trampkach ,lub pepegach.Ja osobiscie nie mam sekretarki,ale mam zone ktora mnie tez ladnie skrobie po kieszeni.Tak wiec uwazam.ze 4.000 tys zl wystarczy,zebysmy w Czestochowie mieli ladne SEKRETARKI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: zarobki-sekretarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 07:59 >nie moze psikac sie dezodorantem kupionym na ulicy.Druga sprawa bielizna.Nie moze sekretarka jechac do TESCO ,i kupic sobie stanik z kosza,<< ===tototo "sefie" -"nie moze"- "miec" takiego "sefa".:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do goscia Re: zarobki-sekretarka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.08, 08:27 Mogl bys zrepetowazc twoja odpowiedz bo nie wiem o kogo chodz o SZEFA, czy SEFA , zle mi sie to jakos kojarzy.A co powiesz o trampkach, moze chodzic .Narazie,musz isc do roboty,bo bede skrobany dzisiaj po kieszeni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwykly Re: zarobki-sekretarka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.08, 10:58 No coz mile sekretareczki,nikt nie stanal w waszej obronie,tylko ja zwykly bauarbeiter dal bym wam 4.000 tys zl.Ale sie nie martwcie niedlugo bedzie 8 marca sefowie o was nie zapomna, TULIPANA macie bankowo.Czasami pozory myla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: zarobki-sekretarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.08, 19:24 Gość portalu: zwykly napisał(a): > No coz mile sekretareczki,nikt nie stanal w waszej obronie,tylko ja > zwykly bauarbeiter dal bym wam 4.000 tys zl.Ale sie nie martwcie > niedlugo bedzie 8 marca sefowie o was nie zapomna, TULIPANA macie > bankowo.Czasami pozory myla. TULIPANA !!! Ale w paszczu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pocieszyciel Re: zarobki-sekretarka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.08, 18:21 Deszcz pada sekretarki smutne siedza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mie.gna. Re: zarobki-sekretarka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.08, 19:51 Prosze bardzo 1.700 euro.Mylilem sie.Jednak sa jeszcze szefowie ,co doceniaja ten zawod. Odpowiedz Link Zgłoś