Dodaj do ulubionych

Strajk nauczycieli - paranoja

24.05.08, 20:23
27 maja nauczyciele zapowiedzieli strajk.Poprostu jest im źle,
pensje jedne z najwyższych w Polsce, urlopy tak długie, że nikt
takich nie ma , wolne jak idą święta, długie weekendy, no fakt
BAAAAAAAAAARDZO im żle się dzieje.Acha zapomniałam, największa
krzywda im się dzieje bo musza uczyć dzieci i to cudze .
Obserwuj wątek
    • Gość: abc Re: Strajk nauczycieli - paranoja IP: 89.174.23.* 24.05.08, 20:28
      Mowisz, ze pensje jedne z najwyzszych w Polsce? To dlaczego sama nie
      zostaniesz nauczycielką? Idz na studia, co to dla Ciebie, a kasa
      jaka pozniej bedzie...nie chcesz? Dlaczego?
      To jacy nauczyciele maja TAKIE pensje? Tacy z najwyzszym stopniem
      awansu zawodowego? Mam znajomą na drugim stopniu i zarabia na reke
      600zl... chcesz sie z nia zamienic, nie ma sprawy...ona bardzo
      chetnie sie zamieni...

Urlopy, wakacje? I co z tego jakie urlopy po 1...bo oni tez maja
      tylko tyle co Ty. A wakacje są dla wielu bezplatne, bo maja umowy
      tylko na rok i to wlasnie bez platnych wakacji wiec nie pierdziel
      jak sie nie znasz....
      • agnie.p Re: Strajk nauczycieli - paranoja 24.05.08, 20:38
        Ci nauczyciele, których znam nie narzekają na pensje i jak widac
        masz informacje z drugiej ręki. Widac kto uczył cie matematyki
        pseudonauczyciele, jeśli nie umiesz dzielić pobranej pensji przez
        ilośc przepracowanych godzin, jest srednia? jest i jaka duża , czyż
        nie?
        • Gość: Abc Re: Strajk nauczycieli - paranoja IP: 89.174.23.* 24.05.08, 20:45
          Ja mam info z pierwszej reki, bo znam prywanie osobe, ktora pracuje
          w szkolnictwie srednim. Tak, a wzielas pod uwage bezplatne rady
          pedagogiczne po kilka godz, poswiecanie swojego wlasnego czasu na
          sprawdzanie wypracowan, klasowek i innych testów? A przygotowanie
          sie do lekcji? Znajoma siedzi codziennie po 2-3 godz i uklada nowe
          lekcje dla takich kretynów jak Ty, ktorzy za grosz nie maja szacunku
          dla pracy nauczyciela...

Skoro tak im zazdroscisz..tak jak napisalem..skoncz studia i idz do
          pracy w szkole! Ok? Hehe nie pojdziesz, bo sie boisz, ze Ciebie
          tez bedzie czekac praca za 600zl:) Pozdrawiam i nastepnym razem sie
          zastanów co piszesz...
          • mikado82 Re: Strajk nauczycieli - paranoja 25.05.08, 19:10
            A wiesz jak często ja siedze po godzinach w firmie? Bez nadgodzin-
            po prostu trzeba zamknąc miesiąc.
            Takie hasła typu "trzeba było zostać nauczycielem" zostaw dla siebie
            bo ci odpowiem "żle ci to sie przekwalifikuj a nie strajkuj".
            Zaden nauczyciel nie przetrwałby w normalnej komercyjnej firmie.
            Dlatego siedzą na posadkach w szkołach i jeszcze narzekają.
            • Gość: nauczyciel Re: Strajk nauczycieli - paranoja IP: *.multimo.gtsenergis.pl 29.05.08, 18:55
              tylko ze wychodzac z normalnej firmy zapominasz o pracy, a pracujac
              w szkole myslisz o niej caly czas, bo a to trzeba lekcje
              przygotowac, cos sprawdzic, zadzwonic, albo wypisac kartki do
              rodzicow. Uwazasz ze to malo?
              • Gość: mikado Re: Strajk nauczycieli - paranoja IP: *.gprs.plus.pl 29.05.08, 20:56
                Obecnie chyba tylko pracując w sklepie spożywczym wychodzi sie z
                pracy i o niej zapomina. Zawsze jest cos jeszcze do zrobienia,
                telefony do wykonania albo papiery do zabrania do domu i
                przejrzenia, tez trzeba być na bieząco z wielona rzeczami.
          • Gość: lo Re: Strajk nauczycieli - paranoja IP: 83.2.140.* 01.06.08, 20:23
            Wg mnie jak sie nauczycielom coś nie podoba to niech zmienia prace. Przecież
            żyjemy w wolnym kraju i nikt im nie kaze pracowac na tym "stanowisku". Ja sa
            tacy genialni, wszechwiedzacy itd. itp. to na pewno znajda duzo lepsza i lepiej
            platna prace a skoro tego nie robia to albo sie do nieczego nie nadaja (głównie
            ci w podstawowkach i gimnazjach) albo sa nauczycielami z powolania
      • Gość: agnieszka Re: Strajk nauczycieli - paranoja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.08, 23:23
        Po co studiowali? mogli się wyuczyć zwykłego zawodu. Pewnie by zarabiali o
        wieeeeeeeeeele więcej
      • Gość: alabama Re: Strajk nauczycieli - paranoja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.08, 16:39
        Drugi stopień awansu zawodowego to 1644 (sama zasadnicza!!!) zł
        brutto wiec na reke ok 1000 zł .. wiec ty nie pierdziel jak sie nie
        znasz...
    • a.wolanski Re: Strajk nauczycieli - paranoja 24.05.08, 20:56
      Dokładnie, skoro tak im zazdroscic pensyjki, urlopów, to dlaczego
      sama nie zostaniesz nauczycielką?
      • Gość: x Re: Strajk nauczycieli - paranoja IP: *.adsl.inetia.pl 24.05.08, 21:13
        jak nie pasuje to zwolnić się , lub szukać kariery za granicą . A nie strajkować
        . Polska to taki kraj w którym jak jesteś nieudacznikiem to zostajesz nauczycielem.
      • Gość: Nauczyciel Re: Strajk nauczycieli - paranoja IP: *.profiline.pl 24.05.08, 21:13
        agnie......jak nie znasz tematu to sie zamknij i tyle z grzeczności powiem. Tak
        wakacje najdłuższe oczywiście ..tylko w wakacje wielu z nas dorabia żeby jakoś
        wiązać koniec z końcem. Po drugie nie życzę ci byś co roku w okolicach marca
        przeżywała nerwówkę na temat zatrudnienia na następny rok szkolny, a wszystko
        jest uzależnione od ilości klas i dzieci. A w tej kwestii raz że mamy aktualnie
        niż a dwa, że UM Częstochowy także nie pomaga a w tym roku nawet szkodzi.
        Niestety jestem taką osobą, która od nowego roku szkolnego niestety będzie miała
        problem z godzinami, tak więc sieć cicho dziewczynko. A zapomniałaś dodać, że
        wakacje oczywiście mamy, ale za to w roku szkolnym nie przysługuje nam urlop,
        ale o tym pewnie nawet nie wiedziałaś. A skoro nie wiedziałaś to po co zabierasz
        głos? Lepiej było krzyczeć jak lekarze i pielęgniarki odchodzili od łóżek i
        trzeba było chorych wywozić do innych szpitali. A może sama jesteś kimś z tej
        profesji? Nauczyciele jakby byli takimi samymi świniami jak lekarze i
        pielęgniarki to zaczeli by strajk od 5 maja czyli od pierwszego dnia matur
        pisemnych, ale tego nie zrobili. Tak więc idź kobieto przejdź się, powdychaj
        świeżego powietrza bo widzę ze się troche niedotleniłaś i nie wiesz już co na
        tym internecie robić.
        • agnie.p Re: Strajk nauczycieli - paranoja 24.05.08, 21:19
          To dlaczego nie strajkowaliście 23 maja? Wszystko na ten temat
          • Gość: Colo Re: Strajk nauczycieli - paranoja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.08, 21:48
            Bo nam się nie chciało. Tyle na ten temat!
          • Gość: abc Re: Strajk nauczycieli - paranoja IP: 89.174.23.* 24.05.08, 22:09
            23 maja, to dzien wolny od pracy:)
        • Gość: Mieszkaniec Re: Strajk nauczycieli - paranoja IP: *.rev.masterkom.pl 24.05.08, 22:34
          Gość portalu: Nauczyciel napisał(a):

> ....jak nie znasz tematu to sie zamknij i tyle...
          To bardzo po nauczycielsku.
          • Gość: gość Re: Strajk nauczycieli - paranoja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.08, 22:36
            Cham przeciez zawsze bedzie pasozytem i chamem.
            • luka76 Re: Strajk nauczycieli - paranoja 24.05.08, 22:56
              Powiem tak: czasem wchodze sluzbowo do szkoi jak traffiam na przerwe to po
              prostu : nie wyrabiam, Boze jaki tam jest halas jak by jakies stado wron
              wlecialo , wrzeszcza, gonia sie / oczywiscie mowie o tych mlodszych dzieciach/
              szok po prostu. Nigdy nie chcialabym pracowac w szkole a wiele lat temu mialalm
              zlozone papiery na WSP ale zycie napisalo inny scenariusz. Teraz jestem naprawde
              wdzieczna bo bym dzisiaj juz miala niezla nerwice. A poza tym samo srodowisko
              nauczycielskie nie jste chyba dla siebie mile / zreszta jak wszedzie/, walka o
              utrzymanie sie w pracy doprowadza do roznych zachowan: donosicielstwa na kolegow
              itd ale mimo wszystko pozdrawiam wszystkich nauczycieli noi zycze wytrzymania na
              przerwach jejku katastrofa.
              • Gość: do abc Re: Strajk nauczycieli - paranoja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.08, 23:16
                Ale zgrywy.
                • Gość: gosc Re: Strajk nauczycieli - paranoja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.08, 23:27
                  A zauważyliście , że nauczyciele to prawie, podkreślam prawie wszyscy , idioci?
                  Ja mam w rodzinie 3 nauczycielki, co jedna to lepsza pie....ta artystka.
                  • luka76 Re: Strajk nauczycieli - paranoja 24.05.08, 23:34
                    nie zgadzam sie z tym - mysle ze ich zycie zawodowe jest bardzo stresujace - oni
                    ciagle musza "dawac przyklad" sa ciagle bardzo spieci. Zauwazylam natomiast
                    jedna rzecz - ze zycie zawodowe bardzo czesto "przenosza" na inne sfery zycia
                    osobistego - staja sie tyranami dla mezow / zon, swoich dzieci/ale moze to robia
                    nieswiadomie? nie wiem . Ja nie moglabym byz nauczycielem - jestem raczej typem
                    czlowieka "luzaka" , te rady pedagogiczne, te spotkania z rodzicami -
                    katastrofa. Naprawde ten zawod to misja - powinni byc nauczycielami ludzie z
                    powolania.Pozdrawiam wszystkich nauczycieli - jejku noi te przerwy - zwariowac
                    mozna.
        • martinaston Re: Strajk nauczycieli - paranoja 25.05.08, 00:51
          Nauczycielu z bożej łaski, sam SIEĆ cicho i się nie kompromituj. Nawet jeśli nie
          uczysz języka polskiego, to ortografię i interpunkcję powinieneś mieć opanowaną.
          A wracając do tematu strajku. Każdy (mam nadzieję) z nas pracuje i dostaje za
          pracę jakieś wynagrodzenie. Czasami może być ono niższe od oczekiwanego. Nie
          rozumiem tylko, dlaczego ktoś ma dostawać wyższe pieniądze z automatu. Tam,
          gdzie ja pracuję, nagradza się dobrą pracę, zaangażowanie, umiejętności i
          wiedzę. Nikt nie daje mi pieniędzy na piękne oczy, wyłącznie za to, jakie studia
          mam ukończone. Najpierw muszę się wykazać, udowodnić, jak potrafię tę wiedzę
          przekuć w złoto, czyli w efekty mojej pracy.
          Znam wielu nauczycieli, którym na pewno samorząd płaci za mało, bo wkładają w
          pracę całych siebie: nie tylko wiedzę, ale i serce. Ale niestety znam takich,
          którzy powinni stracić dożywotnio prawo wykonywania tego zawodu, ponieważ
          ewidentnie do tego się nie nadają. Nie chodzi mi wyłącznie o podejście
          niepedagogiczne do uczniów, braki w wykształceniu (np. rażą mnie bardzo błędy
          językowe), ale także poziom inteligencji, a tego nie da się wykształcić. Mam
          przykłady z najbliższego otoczenia, więc nie piszę o wymyślonych osobach. Jak
          może być polonistą osoba, która nie wie, jaka jest różnica między czasownikami
          dokonanymi a niedokonanymi? A taką znam. Przykładów wiele, lecz nie będę ich
          wymieniać.
          Dla nauczycieli mam jedną radę. Więcej pokory. Najpierw wymagajcie od siebie,
          szczerze rozliczcie się sami z sobą, a potem wyciągajcie łapkę po pieniądze.
          Odwrotnie to każdy potrafi.
          • luka76 Re: Strajk nauczycieli - paranoja 25.05.08, 00:59
            Martinaston - czy ty mowisz do mnie? niestety nie jestem nauczycielem ani
            nauczycielka, nie wiem jak do takiego wniosku doszedles bo wyraznie pisze ze
            czasami ide sluzbowo do szkoly na kilka minut. Wiem jedno - ja w moim zyciu
            spotkalam bardzo niewielu dobrych nauczycieli / mozna policzyc na palcach jednej
            reki/ na ogol niestety byli to chamy i prostaki ale to bylo dawno. Na ogol
            przyjezdzalo w tym czasach duzo ludzi ze wsi i jak nie wiedzieli co z soba
            zrobic? to szli albo na WSP albo do szkoly pielegniarskiej. Ale to ze
            nauczyciele nienawidza sie nawzajem to jest fakt nie zaprzeczalny i ze robia
            sobie swinstwa. W rodzinie mam takich. Pozdrawiam i jeszcze raz zycze duzo
            cierpliwosci na przerwach lekcyjnych.
            • martinaston Re: Strajk nauczycieli - paranoja 25.05.08, 01:04
              Mój wpis odnosi się do kogoś o (wątpliwym dla mnie) nicku "nauczyciel".
          • Gość: angrusz Re: Strajk nauczycieli - paranoja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.08, 07:12

Do martinaston :

Wykazuj się , owszem ale chyba przyznasz , że wynik twojego "
            wykazywania się " nie jest tak zależny od ciebie . Wszak to
            uczniowie muszą się uczyć , żeby umieć .
            Jeśli nie chcą to i twoje "wykazywanie się " , ba " zaangazowanie "
            niewiele pomoże .

A istotne w strajku jest to , że rząd naobiecywał i nie wykonał .
            W każdym zawodzie są i ci którzy są świetni i przeciętni i gorsi ale
            to wśród nauczycieli ( jak i lekarzy , sędziów itp ) są osoby
            z wyższym wykształceniem .
            Więc jak to jest , że rząd z Tuskiem na czele ,a jakże , ceni wiedzę
            i deklaruje troskę o oświatę ale kasy daje tylko tyle - czyli mało (
            za mało by ksero było za darmo dla nauczyciela - klasówki ) również
            i na pensje .
            Średnia pensja dochodzi do 3100 zł brutto a nauczyciele muszą bać
            się w ogóle o pensum a pensja młodych nauczycieli często jest połową
            tej średniej - czyli ledwo ponad minimum .
            ( patrz na istotę wypowiedzi a nie na interpunkcję , chyba , że
            zmienia znaczenie wypowiedzi )
        • Gość: misiekk Re: Strajk nauczycieli - paranoja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.08, 10:32
          "tak więc sieć cicho dziewczynko"- nic dziwnego analfabeto, że masz problemy z
          godzinami...Nie chciałbym, by taki analfabeta uczył moje dziecko.
        • Gość: xx Re: Strajk nauczycieli - paranoja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.08, 20:58
          kochany panie "NAUCZYCIELU", nie masz żadnej wiedzy na temat szkolnictwa, więc
          nie pisz nauczyciel. Inteligencja, która udaje że uczy, chcecie strajkować to
          strajkujcie w wakacje a nie pokazywać dziecią niechęć do pracy, robienie burd
          itd. Nie pasuje,do kopalni a nie zadyma. Mam teściów którzy uczą i wiem ile
          zarabiają. Mogę podać adresy kopalń.
        • Gość: gość Re: Strajk nauczycieli - paranoja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 19:19
          Pani nauczycielko nie piszę się sieć cicho tylko siedź
        • Gość: alabama Re: Strajk nauczycieli - paranoja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.08, 19:13
          jak to czytam to smieac mi sie chce... tak sie sklada ze pracuje w
          szklnictwie srednim ale jako pracownik niepedagogiczny, co jak co
          ale jedno poptraficie najlepiej - narzekac, wam wiecznie jest zle i
          za malo..
          piszesz ze nie macie urlopow w ciagu roku, a wolne przed kazdymi
          swietami, rekolekcje, wolne po Bożym Ciele, 2 maja i 56 dni wakacji
          i ferii to jest malo? ja mam wolengo 26 dni w roku i nie placze na
          forum jak wy..
          1444 zł dla nauczyciela stazysty na dzien dobry po szkole za 18 h w
          tygodniu.. naprawde malo!! zalosne hehe
          • Gość: abc Re: Strajk nauczycieli - paranoja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.08, 13:22
            stosujesz bardzo obludna taktyke, podajesz swoj urlop w dniach roboczych, a
            wakacje z weekendami. Swoja szosa, kto jak kto ma cale wakacje wolne, w sredniej
            w komisji rekrutacyjnej odpadaja ci minimum 2 tygodnie. Dodaj, ze 1444 zl netto
            daje na reke ok. 1000 zl. Tyle, ze czesc nauczycieli nawet tego nie dostaje.

Swoja szosa, jestes sam zalosny skoro az taka radosc Ci sprawia dokopywanie
            innym. Adasiu?
            • Gość: ala Re: Strajk nauczycieli - paranoja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.08, 16:46
              -> do abc

1444 zł (sama zasanicza! do tego dochodza roznego rodzaje dodatkow,
              motywacyjny, wychowawstwa etc) to kwota brutto co jak slusznie
              zauwazyles daje ok 1000 zł na reke, chyba nie poweisz ze przez
              pierwszy rok pracy to malo?
              po roku juz jestes nauczycielem kontraktowym - 1644 zł
              za 3 kolejne mianowanym 2014 zł..pozniej dyplomowanie 2389 zł..
              tak wiec widzimy jak malo zarabiaja nauczyciele..
              a skoro czepiasz sie weekendow to odejmij +- 121 dni za weekendy
              czyli ok 40 dni wakacji = dni pracujacych:)
              • Gość: ala Re: Strajk nauczycieli - paranoja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.08, 16:47
                * odejmij 12 dni...
                • Gość: a Re: Strajk nauczycieli - paranoja IP: *.profiline.pl 28.05.08, 17:06
                  aby zostać n-lem mianowanym należy przepracować minimum 6 lat...bo od 1 stażu do
                  kolejnego musi minąć minimum 2 lata ...
              • Gość: a Re: Strajk nauczycieli - paranoja IP: *.profiline.pl 28.05.08, 17:08
                z tego co wiem t w Polsce obowiązuje 5dniowy tydzień pracy.....

1000 w pierwszym roku pracy..to bardzo bardzo dużo..hahahhaha boki zrywać...
              • angrusz1 Re: Strajk nauczycieli - paranoja 28.05.08, 17:50

Do Ali :

A jak stracisz prace , ba nie ma w tej szkole dla ciebie a kolejna
                dopiero po pół roku i cału zaczęty staż na marne .
                To coraz częstsze przypadki .

A czy dotarło do ciebie, ze zaraz po kontraktowym to jeszcze trzeba
                odpracowac trochę by zacząć staż na mianowanego .

A te dodatki to nie każdy ma .
                Załóżmy , ze pracujesz w dwóch szkołach - z dojazdem po 15 km (
                wcale niedaleko ) ale w każdej dano ci po 8 godzin .To masz gołą
                pensję i żadnych dodatków .
                Wychowawcą też nie jesteś . Dyrektorzy tak lubią cyrklowac by jak
                najtaniej zatrudnić .
              • Gość: abc Re: Strajk nauczycieli - paranoja IP: 85.202.144.* 28.05.08, 18:35
                Poki mieszkalem z rodzicami dosc zeby zaplacic za dojazdy i dorzucic sie do
                mieszkania, ewentualnie kupic cos z ciuchow. Teraz kiedy jestem na swoim i
                wszystkie ceny galopuja (inflacja 3,3%? Ciekawe) te 1200 zl na reke po 5 latach
                pracy to grosze. Czynsz, woda, smieci wszystko idzie w gore, a pensja? Podwyzki
                140 zl, tyle, ze wszystko inne poszlo sporo w gore. Co 3 miesiace pismo ze
                spoldzielni ... 15 zl w gore. Wiec wydaje mi sie, ze dorabianie po godzinach
                jako fizyczny troche nie licuje z tym, ze godnie zarabiamy. Ale rodzine utrzymac
                trzeba, tynkiem sie raczej nie pozywisz.
    • dudi_82 Re: Strajk nauczycieli - paranoja 24.05.08, 23:31
      agnie.p napisała:

> pensje jedne z najwyższych w Polsce

Gratuluje poczucia humoru :).
    • Gość: angrusz - paranoja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.08, 23:49
      Do man :

Nie chcesz ,to nie musisz się uczyć w szkole.
      Języka angielskiego nauczysz się na korepetycjach - jak zapłacisz to
      zobaczysz ile warta jest wiedza .
      A dureń jak chce być durniem to i za darmo zostanie
      • Gość: Ja Re: - paranoja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.08, 22:15
        Gość portalu: angrusz napisał(a):

> Do man :
        >
        > Nie chcesz ,to nie musisz się uczyć w szkole.
        > Języka angielskiego nauczysz się na korepetycjach - jak zapłacisz to
        > zobaczysz ile warta jest wiedza .
        > A dureń jak chce być durniem to i za darmo zostanie

A z tych korepetycji podatek nalezny odprowadzacie ćwoku ?
    • Gość: al Re: Strajk nauczycieli - paranoja IP: *.profiline.pl 25.05.08, 11:25
      NAUCZYCIELE TO CHYBA NAJBARDZIEJ ZNIENAWIDOZNA GRUPA SPOŁECZNA...WSZYSCY WIDZą
      TLYKO TE WAKACJE....7-8 TYG (ZALEżY OD KALENDARZA) 8 X 5 = 40
      A ILE DNI URLPOU MAJą PAńSTWO? I TO ZAWSZE W WYBRANYM CZASIE, A JA NAWET NA
      POGRZEB KOLEżANKI IE DOSTAąłM WOLNEGO....
      ZRESZTą TA DYSKUSJA IE MA SENU
      KAŻDEGO KTO TAK NA NAUCZYCIELI NARZEKA ZAPRASZAM NA TYDZIEŃ PRACY W SZKOLE.....
      • Gość: AL Re: Strajk nauczycieli - paranoja IP: *.profiline.pl 25.05.08, 11:28
        PRZEPRASZAM ZA LITERÓWKI, ALE ZDENERWOWAŁAM SIĘ CZYTAJĄC KOLEJNY BZDURNY WĄTEK...
      • Gość: doal Re: Strajk nauczycieli - paranoja IP: *.iplus.com.pl 25.05.08, 11:35
        do Al

Byłem, widziałem , pracowłem i wiem
        Ludzie nie napisali jeszcze o bardzo dobrze płatnych korkach.
        jak wam tak zle to jazda do Tesco na Rakowie jazda .Tam was naucza
        roboty prózniaki ,wredniaki i pasożyty.. na wasze miejsce przyjda
        młodzi jeszcze nie nauczeni łpówkarstwa !!!1
        • Gość: Jacuś Re: Strajk nauczycieli - paranoja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.08, 11:54
          Oby nie ktoś taki jak Ty!!! Kipisz nienawiścią!!!
          • rodoska Re: Strajk nauczycieli - paranoja 25.05.08, 14:28
            Tych wszystkich, którzy tak wieszają psy na nauczycielach zapraszam na jeden dzień do przeciętnego gimnazjum, ciekawe co powiedzą po kilku godzinach harówki i prób nauczenia młodzieży czegokolwiek. Ja nieustannie próbuję wkładać wiedzę w głowy osób, które w wielu przypadkach nie nadają się do normalnej szkoły lub po prostu z natury są na nie. Wszyscy widzą te 18 godzin tygodniowo, a każdy nauczyciel wie, ze często są takie dni, że ma się np 6 lekcji, potem 2/3 godziny rady,a potem jeszcze zebrania z rodzicami i nagle okazuje się, że 10 godzin z tych 18 robi się w jeden dzień. Jak już ktoś napisał, skoro tak nam wszyscy zazdrościcie, to dlaczego sami nie przyjdziecie uczyć te kochane i grzeczne dzieciaczki? Skoro to taki rajski zawód, to co stanęło wam na przeszkodzie?
            • angrusz1 nie nadają się 25.05.08, 16:06

Do rodoska :

No własnie " nie nadają się do normalnej szkoły " ale jednak chodzą
              i często dołują klasę i rozbijają lekcję
            • Gość: do radoska Re: Strajk nauczycieli - paranoja IP: *.iplus.com.pl 25.05.08, 17:21
              skoro tak nam wszyscy zazdr
              > ościcie, to dlaczego sami nie przyjdziecie uczyć te kochane i
              grzeczne dzieciac
              > zki? Skoro to taki rajski zawód, to co stanęło wam na przeszkodzie?

Bo tłok taki ,ze trudno znależc prace .Nawet Angrusz co roku musi
              szukac pracy w szkole poza Cz-wą .
              Bez protekcji nie ma szans na etat .
              Nauczyciele zachowuja sie jak ekspendientki w sklepie męsnym w
              stanie wojennym.Ale stan wojenny dla nich też sie skończy>>>
              Starzy ramole okupuja szkołe i nie ma miejsca dla młodych
          • Gość: re Re: Strajk nauczycieli - paranoja IP: 195.205.202.* 25.05.08, 14:35
            nauczycieli rozgonić do tesco a szkoły pozamykać. Uczcie sobie swoje dzieci w
            domku jak jesteście tacy suuuper.
        • angrusz1 Re: Strajk nauczycieli - paranoja 25.05.08, 16:04
          Do doal :

"jeszcze nie nauczeni łapówkarstwa " - smutne
      • mikado82 Re: Strajk nauczycieli - paranoja 25.05.08, 19:22
        Ha ha ha o jaka biedna jestes ze masz urlop w lipcu i sierpniu-
        naprawde współczuję bo ja czasem dostaje urlop np w pazdzienriku (bo
        niestety firma daje urlop wtedy kiedy firmie pasuje a nie mnie) i co
        wtedy mam robic? ani na narty ani nad morze... tak że szczerze ci
        współczuję tego przymusowego urlopu przez dwa letnie miesiące...
        Nie kompromitujcie sie nauczyciele.
        Moje dziecko przychodzi ze szkoły i mówi "nie było jednej lekcji bo
        Pani sie zle czuła" więc nie gadaj głupot jak to harujecie przez
        reszte roku. M€nie jak boli głowa to musze wziąc urlop albo L4.
    • Gość: kit Re: Strajk nauczycieli - paranoja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.08, 14:24
      Niech sobie strajkują. Moje dzieci i tak pójdą w tym dniu do szkoły.
      • Gość: zubek Re: Strajk nauczycieli - paranoja IP: 195.205.202.* 25.05.08, 14:38
        i takie twoje prawo rodzicu,mimo wszystko zaopiekujemy sie twoimi
        pociechami,mało tego żeby było sprawiedliwie zapłacimy sobie za ten strajk z
        własnej kieszeni tacy jesteśmy
        • Gość: gama Re: Strajk nauczycieli - paranoja IP: 195.205.202.* 25.05.08, 16:24
          ten strajk to polityczna prowokacja wymierzona w nasz Rząd, wiadomo kto za tym
          stoi !
    • Gość: Nauczyciel Re: Ja jestem zadowolony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.08, 16:26
      Ja uczę w LO i cieszę się z tego bałaganu z prostego powodu: im gorsze są
      polskie szkoły tym więcej mamy korków! Uczniowie jakoś tłumnie chcą się uczyć,
      widać im się opłaca za ciężkie pieniądze.

Żeby uprzedzić głupie wypowiedzi: 1. na korkach mam tylko uczniów z obcych
      szkół, 2. płacę za to podatki

Im gorzej tym lepiej, szanowne społeczeństwo tego nie rozumie?
    • Gość: apiteram po co zostaliście nauczycielami? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.08, 17:37
      skoro to taki zły zawód?jak wam nie pasuje pałca, to się zwolnijcie i
      poszukajcie lepiej płatnej pracy. a może nic innego nie potraficie, tylko ględzić?!
      strajkujcie sobie w szkołach prywatnych i na korepetycjach, na razie z
      pieniążków podatników płacony jest wam ZUS i pensje. już dawno powinno się
      zlikwidować szarą strefę w oświacie i wprowadzić kasy fiskalne dla osób
      udzielających korepetycji. jaki przykład dajecie okradając społeczeństwo?
      • Gość: FDD Re: po co zostaliście nauczycielami? IP: *.ingram.com.pl 25.05.08, 19:06
        Jak wam tak zle nauczyciele to do marketu na kase, po co wybieraliście taki
        CIĘŻKI zawód. zapraszam do mnie do zakładu(jestem pracownikiem), wykształcenia
        wyższego nie potrzeba 6zł na h i 200godz. w miesiącu i zarobicie 1200. bez
        urzerania się z uczniami. jak wam etatu nie przedłużą to w TRW cały czas są
        przyjęcia. ale studia skończone to fizolem się nie chcę być. a tak na marginesie
        to większość nauczycieli to nieroby którym się uczyć nie chce, przyjda do szkoły
        odfajkują co swoje i do domu. mi tam wszystko jedno ale to może zrobimy OGóLNO
        POLSKI STRAJK PRACOWNIKóW SEKTORA PRYWATNEGO:)
        • njurek7 co za bzdurna dyskusja 25.05.08, 19:51
          Prowadzi ją garstka dyżurnych prześmiewców zawodu nauczycielskiego, którzy za
          szkolnych czasów rzucali kamieniami na szkołę,
          a teraz plują na nauczycieli.Za co za to,że przeciągaliście
          ich za uszy z klasy do klasy.
          A trzeba było zostawić na drugi rok.
          Dyskusja z tymi frustratami nie ma sensu.
          Ciągle te same osoby na wątkach nauczycielskich.
          B E Z N A D Z I E J A
          • Gość: apiteram STOP nieuctwu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.08, 19:58
            mnie nikt za uszy "nie przeciągał" z klasy do klasy...jak już, to za uszy się
            ciągnie, przeciąga się linę...matołku nauczycielski. tak oto karta nauczycieli
            chroni podobne tobie okazy przed zwolnieniem ze szkoły :))
            • Gość: re Re: STOP nieuctwu IP: 195.205.202.* 25.05.08, 20:15
              ;gupi; jestes jak but z lewej nogi,napisz barani łbie jaką działalność
              prowadzisz,PRODUKUJESZ gwożdzie -dobra jutro jestem u ciebie zamawiam 1 tone za
              10 zł to tyle warta jest twojA Gó..ANA ROBOTA PROSTAKU pasuje ci czy będziesz
              strajkował???że cie okradają,a może prowadzisz zakład wulkanizacyjny przyjade
              wymienic oponki za 2 zeta od sztuki tylko nie płacz robolu że bida ,zawsze
              możesz zmienić zawód.Leczyc się samemu,wyrwać zęba też można kombinerkami,dzieci
              niech uczy babcia,dasz sobie rade.
              • martinaston Re: STOP nieuctwu 25.05.08, 20:29
                Nie rozumiesz.
                Nie chodzi o to, żeby nauczyciele, lekarze itd. nie zarabiali dużo. Uważam, że
                jeśli swoją pracę wykonują rzetelnie i mają dobre efekty - to jak najbardziej
                powinni i to sporo.
                Jednak chodzi o to, żeby to nie odbywało się z automatu.
                Niech każdy zostanie oceniony indywidualnie. A nie, że jak dyplomowany - to mu
                się należy tyle i tyle. O to chodzi.
                Wszędzie tam, gdzie wszystko rozdzielane jest jednakowo, pod kreskę, wg jakichś
                pakietów (vide pakiet hutniczy) demoralizuje się podejście do pracy. Wiecie, jak
                ludzie myślą? "Nie zwolnią mnie, bo mnie chroni pakiet." I jeśli nie popełni
                kodeksowego "grzechu", żadna siła go nie wywali z pracy. Nawet jeśli jakiegoś
                dyrektora czy kierownika przeniosą na niższe stanowisko, to i tak do czasu
                obowiązywania pakietu musi dostawać tę pensję dyrektorską/kierowniczą. To jest
                właśnie demoralizujące.
                Ludzie czują się zbyt pewnie (ja to nazywam niezdrową pewnością) i zaczynają
                lekceważyć obowiązki.
                Niestety, to typowy widok. Mam sporo znajomych nauczycieli i hutników.
                Mnie chodzi wyłącznie o to, żeby się "nie należało", ale żeby to był faktyczny
                efekt pracy konkretnego pracownika.
                Sprawiedliwie to nie znaczy po równo.
                • Gość: nauczyciel Re: STOP nieuctwu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.08, 20:49
                  Mam dość mówienia o tym ile w ciagu roku mam wolnego. Pracuję w
                  szkole sredniej i w czasie ferii mam dyżur, a wakacje do 10 lipca
                  siedzę w szkole, bo jest rekrutacja. Od 15 sierpnia jestem w szkole,
                  bo egzaminy i układanie planu oraz konferencje i szkolenia. W ciagu
                  tygodnia owszem nie przygotowuje sie w domu, ale w
                  trakcie "okienek", których mam po 3, 4 dziennie. Poza tym raz w
                  miesiącu spotkania z rodzicami przygotowywanie kartek z ocenami dla
                  rodziców oraz wypełnianie dokumentacji szkolnej, sprawdzanie
                  sprawdzianów (ucze w 8 klasach srednio 30 osób w klasie), ponad to
                  jeszcze siedzenie na maturach w czasie, kiedy nie mam lekcji oraz na
                  egzaminach. A wszystko to za 1500 zł. Nie narzekam, bo lubie swoja
                  pracę a szczególnie młodzież. Acha nie udzielam korepetycji i nie
                  dlatego, że nie mam chetnych tylko dla zasady. Osobiście jestem za
                  zwiekszeniem pensji nauczycielom w zamian za zwiększenie pensum.
                  • Gość: a Re: STOP nieuctwu IP: 195.205.202.* 25.05.08, 21:14
                    nie tłumacz sie przed tymi dyżurnymi pajacami,będzie tak jak chca klasay 40
                    osobowe, 1500 dzieci w jednej szkole bo taniej, nauczyciel bedzie pracował 10h
                    dziennie, a w wakacje jechał na szmacie po korytażach i salach ,za 600 zł
                    oczywiście .Zobaczymy tylko jak szybko ci rozgarnięci rodzice będą szukac
                    prywatnych szkół,z czesnym 1500 miesięcznie ,acha wsród moich znajomych
                    nauczycieli nie słyszałem żeby ktoś chciał zachować karte n-la wręcz przeciwnie
                  • Gość: ja już tu pisałem Re: STOP nieuctwu IP: *.adsl.inetia.pl 25.05.08, 21:18
                    pisałem jako x nie pasuje , mamy otwarte granice i wolny rynek.Mam dość dużą
                    firmę od jutra strajkuje hahahahahha .Pewnie nie jeden by se napisał strajkuj
                    dziadu . Takie są realia ,a jeszcze jedno do Angrusza ,czytam Twoje wypowiedzi
                    od x czasu i podziwiam Cię .Tylko nie wiem dlaczego , coś musisz mieć w sobie ,
                    czego ja nie mam hahah
                    • vvrotka Re: STOP nieuctwu 25.05.08, 21:51
                      Nauczycielom nie wolno chciec więcej zarabiac, ale wszędzie gdzie się nie
                      pójdzie są cwaniaki co chcą wyrwać jak najwięcej. Od jakiegos czasu ja i , moi
                      znajomi obserwujemy bardzo przykre sytuacje nierzetelności i pazerności niemalże
                      w każdej dziedzinie. Wychodzi an to że niedługo bedziemy miec zaufanie tylko do
                      siebie. Bardzo, ale to bardzo rzadko można spotka uczciwego i rzetelnego
                      człowieka który zasługuje na swoją zapłatę.
                      Swoją drogą to zadziwia mnie, że zwykły pan który przyjdzie wykopać kilkanaście
                      dołków pod ogrodzenie życzy sobie za tę robote 500zł, wykona w jeden dzień, no
                      przepraszam taki nauczyciel na te pieniądze jednak musi popracowac troche
                      więcej, nie mówię już o wcześniejszej edukacji kwalifikującej go do pracy, to
                      jest własnie żenujące.
                      Ja bym bardzo chętnie zapłaciła temu panu za kopanie ale pod warunkeim, że mnei
                      bedzie na to stać.
                      Dlaczego nie przyczepicie sie do prezesów spółdzielni itd. taki cwaniak nie dość
                      że źle zarządza to zarabia 1000% wiecej niz nauczyciel, to jest sprawiedliwe bo
                      nie ma urlopu w wakacje... tak??
                      • Gość: angrusz Re: STOP nieuctwu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.08, 21:55

Do wywrotki :

To Tusk tak rozbudził apetyt na większa kasę .
                        A jakze każdemu i to 50 100 % podwyzki .
                        Byle dorwać się do władzy .
                        • Gość: gosc Re: STOP nieuctwu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.08, 22:17
                          Gość portalu: angrusz napisał(a):

>
                          > Do wywrotki :
                          >
                          > To Tusk tak rozbudził apetyt na większa kasę .
                          > A jakze każdemu i to 50 100 % podwyzki .
                          > Byle dorwać się do władzy .

Tobie to chyba sie w dupie /nie glowie/ wszystko po-pie-rdolilo bucu.
                    • Gość: angrusz Re: STOP nieuctwu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.08, 21:57

Do ja tu już pisałem :

Ha ha ha ja ma mózg w głowie .
                      To jest to czego ty nie masz .
                  • Gość: ala ma kota Re: STOP nieuctwu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.08, 21:31
                    a ja uczę w 14 klasach:), ale nie licytujmy się, tylko
                    szanujmy...WSZYSCY:)pozdrawiam wszystkich zwolnników i przeciwników
                    strajku
              • Gość: m Re: STOP nieuctwu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 09:46
                Nie sądze żeby to pisałnauczyciel :) bo skoro tak to boję się swoich
                dzieci puszczać do szkoły :). A tak nawiasem mówiąc mam w rodzinie 5
                nauczycieli owszem narzekają (tak jak każdy) ale nie mają wcale żle
                w roku wolnego więcej niż ktokolwiek inny święta, ferie, wakacje,
                więc w sumie wychodzi około 3 miesięcy labowania w roku to
                mało???????????????????????????????????? ża co chcecie więcej
                obiboki zarabiacie po 1700-2000zł miesięcznie (netto oczywiście) ja
                jestem po studiach i doktoracie i pracuje za 1500zł i co na to
                powiecie :)? Jak się nie podoba to może warto zacząc robić co
                innego. A poza tym wiem jak to wygląda łapówki na każdym kroku,
                prezenciki na dzień nauczyciela! Dajcie spokuj nie macie żle!
                • Gość: Jacuś Re: STOP nieuctwu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.08, 09:56
                  W Twojej rodzinie tak biorą te łapówki i prezenciki? Powinieneś to
                  gdzieś zgłosić. Przecież to przestępstwo.
                  NIe ma im czego zazdrościć!
                • vvrotka Re: STOP nieuctwu 26.05.08, 12:56
                  ciekawi mnie po ilu latach pracy zarabiaja ci nauczyciele te 1700zł netto?? Na
                  pewno nie sa to młodzi nauczyciele, pewnie jakieś 15-20 lat pracy w szkole i
                  stopien dyplomowany, młodszy nie ma szans tyle zarobić. No ty tez nie masz źle
                  1500zł to sporo kasy tyle nie ma nauczyciel młody po studiach i nawet
                  doktoracie, a sa ludzie którzy zarabiaja 800zł więc ty tez nie biadol.
                • Gość: ela Re: STOP nieuctwu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.08, 14:39
                  Nie moge uwierzyć ,że ktoś kto ma doktorat wypisuje takie bzdury i
                  jest tak totalnie głupi. Ciekawe za ten doktorat... chyba za łapówki-
                  kury i gęsi
    • Gość: ja Re: Strajk nauczycieli - paranoja IP: *.profiline.pl 25.05.08, 21:50
      kurcze, skąd taka niechęć do nauczycieli? z powodu tych ich wakacji?
      kurcze..stażysta zarabia z 900 na rękę, potem te nawet 1500 to dużo? wielu n-li
      nie stać na kino, teatr, ksiąski..czy to normalne? przecież oni muszą być na
      bieżąco..cały czas sie rozwijać..uczestniczyć w sztuce i przekazywać to
      młodzieży ..nie tylko net i dvd..
      a czy sadzicie, że gdy zwiększą pensum -czyli połowa n-li starci prace, to
      zostaną w szkołach ci najlepsi? pierwsi polecą młodzi, a nie nieudacznicy
      niedouczeni, zwolnia młodych, tych którzy właśnie za ten tysiąc miesięcznie
      robią najwięcej- kółka, aktywne lekcje, projekty...
      • martinaston Re: Strajk nauczycieli - paranoja 25.05.08, 23:40
        "Ksiąski"?????
    • Gość: bleee Re: Strajk nauczycieli - paranoja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.08, 22:02
      A co Ty możesz wiedzieć o zabijaniu!!:)) Pracuję w szkole już 6 rok
      jestem nauczycielem kontraktowym, mam 30 lat niedługo chcę założyć
      rodzinę zarabiam 1200zł, moja przyszła żona też jest nauczycielką i
      zarabia niecały 1000zł. Żyć nie umierać!!:) Chodzimy od banku do
      banku (chcąc wziąć kredyt na kupno kawalerki), ale chyba będziemy
      musieli zamieszkać pod mostem:( żaden bank nie chce nam dać kredytu.
      Oszczędzić z tej pensji to się raczej nie da, bo to ledwie na waciki
      wystarcza;) Wakacje i owszem, ale w pierwszym miesiącu organizujemy
      półkolonie dla biednych dzieci z dzielnicy, w której mieszkamy,
      robimy to społecznie od 5 lat, (bo to lubimy). Więc mamy tylko jeden
      miesiąc urlopu. Jak tak dalej pójdzie, to swoich pociech się nie
      doczekamy•, bo jakoś nie uśmiecha nam się mieszkać z rodzicami w 2-u
      pokojowym mieszkaniu. Chcemy tylko godnie żyć :( i na swoim.
      • martinaston Re: Strajk nauczycieli - paranoja 25.05.08, 22:40
        OK. Każdy stoi przy swoim zdaniu i ani dydy.
        To mam propozycję.
        Jeśli wasz strajk spowoduje, że rządzący zrezygnują z dozbrajania kraju (po
        jakiego...? aż "łacina" sama ciśnie się na usta), Afganistanu, Iraku,
        migów-złomów i "ratowania" tyłka (a raczej wpływów) Wielkiego Brata - a tę kasę
        przeznaczy na szkolnictwo i służbę zdrowia (po zreformowaniu!) - macie moje
        poparcie.

Chcę, żeby moje dzieci uczyły się w dobrze wyposażonej szkole, w której uczyć
        będą dobrze wykształceni nauczyciele, o odpowiednim podejściu, niezestresowani,
        dla których nauczanie to misja, bo nic innego ich nie martwi.
        Podobnie ze służbą zdrowia.
        Tylko powiedzcie, skąd MY wszyscy mamy na to wziąć pieniądze?
        Może najpierw trzeba zrewidować priorytety. Odkąd to włażenie do tyłka Bushowi i
        wszystkie te agresorskie wojny to polska racja stanu?
        Może trzeba wziąć przykład z Japonii? Tam nie ma wojska. Jest tylko obrona
        cywilna, równie dobrze szkolona na wypadek "jakby co".
        Wojna o tarczę. Dadzą nam "partioty" czy nie? A kogo to? Jak to jest, że są
        pieniądze na organizowanie EURO (wbrew temu, co mówią, Unia nam nie da kasy, bo
        nie zdążymy z procedurami. Wszystko musimy sfinansować sami. Więc po co?), na
        migi, na wojny, stacje balistyczne, a nie ma na to, co buduje społeczeństwo:
        szkolnictwo i służbę zdrowia.
        Może w tym kierunku powinniście uderzyć?
        Jeśli będziecie walczyć o kasę DLA SIEBIE - nie osiągniecie nic na dłuższą metę,
        bo tylko doprowadzicie do narodowej kłótni: nauczyciele kontra społeczeństwo.
        Tylko zmiany na samym szczycie. Trzeba zrobić rewolucję tych tak zwanych
        "priorytetów państwa".
        Macie silne związki - idźcie w tym kierunku i używajcie argumentów społecznych -
        wtedy osiągnięcie cel. I wtedy rządzący będą się z wami liczyć.
        Inaczej będzie taki scenariusz: wy udajecie, że grozicie, a rząd udaje, że się
        was boi. A potem każdy wraca do swojego domu.
        • Gość: angrusz Re: Strajk nauczycieli - paranoja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 05:44

Do martina ston :

Dodaj jeszcze na dotacje do ZUS by górnik był emerytem w wieku 45
          lat itp rocznie to ok 30 mld zł no i dotacje do KRUS by obszarnik
          ze 100 ha mógł mieć dodatek do swoich dochodów
          • martinaston Re: Strajk nauczycieli - paranoja 26.05.08, 19:53
            Sam sobie zaprzeczasz, Angrusz. Nauczyciele przecież walczą m.in. o utrzymanie
            wcześniejszych emerytur, czyli że chcą się dorwać do miodu, tj. do kasy z ZUS,
            która w części pochodzi z dotacji państwowych, a nie z własnych składek, co non
            stop piętnujesz na forum.
            Dlaczego akurat nauczyciele mają mieć ten przywilej, skoro nawet górnikom
            wytykasz prawo do wcześniejszej emerytury?

Nas jako państwa nie stać na wcześniejsze emerytury. Uważam, że każdego
            pracownika, nawet takiego, który pracował 20 lat w szkole czy jako górnik
            dołowy, można wykorzystać z korzyścią dla firmy jako pracownika po
            przekwalifikowaniu.
            Jeśli jednak ktoś chciałby przechodzić na wcześniejszą emeryturę, powinien być
            ubezpieczony dodatkowo, poza ZUS-em. Jeśli ktoś sobie wykupi taką polisę -
            proszę bardzo. Jeśli nie - pracuje do "państwowego" wieku emerytalnego.
            Inaczej system załamie się jeszcze w tej dziesięciolatce.
            • angrusz1 wcześniejsze emerytury 26.05.08, 21:14

Do martina ston :

Ależ ja nie zaprzeczam sobie .
              Ja jestem przeciw wcześniejszym emeryturom i to w wielu ( by nie
              rzec w każdym ) zawodzie .

Ja miałem nauczycielkę fizyki już dawno powinna być na emeryturze -
              była jeszcze dla nas wychowawczynią przez 3 lata ( do zawału , ale
              jeszcze sporo lat potem przeżyła )
              no i na studiach zdawałem chemię organiczną u Czesi - miała wtedy 77
              lat .

A przecież chodzi o lata 60 - 65 .
              Cała bogata i starzejąca się Europa ma z tym problem .
              Kasa na emerytury - kurczy się a ludzie coraz dłużej zyją .
      • Gość: hydrant Re: Strajk nauczycieli - paranoja IP: 195.205.202.* 25.05.08, 22:58
        Gość portalu: bleee napisał(a):

> A co Ty możesz wiedzieć o zabijaniu!!:)) Pracuję w szkole już 6 rok
        > jestem nauczycielem kontraktowym, mam 30 lat niedługo chcę założyć
        > rodzinę zarabiam 1200zł, moja przyszła żona też jest nauczycielką i
        > zarabia niecały 1000zł. Żyć nie umierać!!:)

pieniądze to nie wszystko, ciesz sie ze masz narzeczoną, znam takich co mają pieniądze, ale nie znaleźli swojej drugiej połowy i nie są szczęśliwi
    • Gość: nauczyciel Re: Strajk nauczycieli - paranoja IP: 85.202.144.* 25.05.08, 22:53
      do tych plujacych jadem. Pracuje w szkole 6 rok i mam 1100 zł pensji. Zaczyna
      mnie to frustrować bo realnych podwyżek nie ma, a wszystko drożeje. Część z was
      pisze o 18 godzinach czyli nie ma pojęcia o pracy w szkole, słyszę o urlopach w
      ferie i wakacje - ogarnia mnie pusty śmiech. Kiedy w 2 wieczory wykonałem
      instalację i konfigurację systemu sieciowego w firmie skasowałem 400 zł,
      normalnie taka kompleksowa usługa to 1500 .... za dużo bardziej rozbudowaną i
      skomplikowaną robotę w ferie (5 dni) dostałem 0 zł i nawet nagrody dyrektora!
      Więc chcę strajkować!
      • Gość: a kysz to się zwolnij... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.08, 23:12
        czemu tak usilnie trzymasz się tej szkoły?
        • Gość: nauczyciel Re: to się zwolnij... IP: 85.202.144.* 26.05.08, 08:53
          Wlasnie jestem na rozdrozu, zlozyc wypowiedzenie i zostawic klase przed matura
          czy zostac i liczyc, ze wreszcie w szkole zacznie sie godziwie placic za prace,
          a spoleczenstwo zobaczy jakim wysilkiem jest nauczanie jego potomstwa. Jesli
          bedzie mozliwe odejscie za porozumieniem stron chyba sie zdecyduje ... Tylko,
          czy spoleczenstwu zalezy aby w szkole pracowali tylko niewyksztalceni? Czy
          chcemy miec ludzi z otwarta glowa w liceach, a przede wszystkim w technikach?
          Czytajac to forum widac, ze nie. Lepiej aby syn lub corka po dotarciu do
          matury/egzaminu zawodowego polozyl je, a potem poszedl do prywatnej szkoly
          policealnej. Niedlugo juz w ogole nie bedzie nawet na to parcia, bo skoro armia
          nie sciga po polozonym liceum bedzie mozna isc kopac doly, niestety lacznosc
          bezprzewodowa kladzie kres naborom w TP. Ale skoro rodzice tego oczekuja ....

PS. Nie strajkuje jutro, bo starzy nauczyciele nie poparli strajku, tyle, ze oni
          sie dziwia ile my (mlodsi) zarabiamy i ciagle mowia, no jak za to zyc, jak ...
      • Gość: do nauczyciel Re: Strajk nauczycieli - paranoja IP: *.iplus.com.pl 26.05.08, 10:02
        A dlaczego pracujesz w szkole ???? i nie zminisz pracy !!Nigdzie cię
        nie chca 111
        • Gość: nauczyciel Re: Strajk nauczycieli - paranoja IP: 85.202.144.* 26.05.08, 21:53
          i tu sie mylisz .... nie musze, ale lubie prace z mlodzieza o technicznych
          zainteresowaniach.
    • Gość: a...b...c Re: Strajk nauczycieli - paranoja IP: 80.54.168.* 25.05.08, 23:27
      Od nauczycieli w Polsce mniej zarabiają nauczyciele w Rumunii i na Ukrainie.
      "Takie będą (są) Rzeczpospolite, jak ich młodzieży (wy)chowanie", co widać na
      tym forum.
      Pozdrawiam was nieudacznicy sfrustrowani słabymi wynikami w szkole i bluzgający
      jadem na szkoły.
      "Na głąbach kapuścianych pomarańcze nie wyrosną".
      A teraz heja na nauczycieli ...

• Gość: apiteram Re: Strajk nauczycieli - paranoja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.08, 23:46
        A co ty możesz o mnie wiedzieć?Nie powinieneś pracować w zawodzie nauczyciela,
        skoro nazywasz kogoś głąbem, nie wiedząc nawet, kim jest. To takie typowe dla
        nauczycieli; tak samo z góry skreślacie uczniów, jeśli wam się nie podoba, to co
        mają do powiedzenia!A nie daj Boże, żeby uczeń zapytał o coś, o czym nauczyciel
        nie ma zielonego pojęcia...
        • Gość: hi-fi Re: Strajk nauczycieli - paranoja IP: 195.205.202.* 26.05.08, 05:41
          w mojej dawnej pracy tez nie moglem zwiazac konca z koncem ,wiec ja zmienilem.
          proste. polowa nauczycieli wybrala swoj zawod przypadkowo i nie na zasadzie
          "wielkiej misji" tylko zwyczajnie:trzeba bylo gdzies sie załapac po liceum. a
          teraz to Wielkie Ciala Pedagogiczne :-) W d..ach wam sie przewraca i tyle !
      • Gość: angrusz Re: Strajk nauczycieli - paranoja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 05:39

Do a b c :

tak trzymać
    • Gość: Gosia Re: Strajk nauczycieli - paranoja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 10:32
      Co zrobić, aby zawód nauczyciele stał się elitarny, powszechnie szanowany?
      Podnieść pensje. To konieczność. Faktem jest przecież, że teraz w szkole wielu
      nauczycieli nie nadaje się, do tego, co robi, nie ma powołania, wręcz nie lubi
      dzieci? Bo to w pewnym stopniu nieudacznicy, którzy idą do pracy tam, gdzie
      najłatwiej, gdzie pensję są wprawdzie niewielkie, ale są. Jak pensje będą
      wyższe, to i konkurencja wzrośnie wśród nauczycieli. Jak trzeba się będzie
      naprawdę postarać, to i efekty będą inne. Dlatego popieram ten strajk. Wysokie
      zarobki to klucz do sumiennego, dobrego wykonywania zawodu. Narzekanie, ze
      nauczyciele są słabi nic nie zmieni, za takie pieniądze, nikt dobry do szkoły
      nie przyjdzie, nie czarujmy się... Dajmy szansę prawdziwym pedagogom, którzy
      mają predyspozycje i prawdziwe chęci do wykonywania zawodu. Miernota się
      wykruszy, prędzej czy później. Takie jest prawo rynku.
      • Gość: qaresma Re: Strajk nauczycieli - paranoja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 11:07
        wiecie co ,każdy ma prawo do godnego życia ,ja bym chciał żeby
        wszyscy dobrze zarabiali,a najbardziej ci co maja 5zł na h,nie
        rozumiem ludzi którzy obrażają n-li od nierobów itd ,taka jest
        specyfika tej pracy,takie pensum .Ale wiecie dobrze szczególnie
        chyba ci co krytykują iz trudno zwiazać koniec z końcem za1000-
        1500zł.I z tego względu wielu dobrych ludzi do zawodu nie
        przyjdzie,a ma racje wyższe pensje spowodują wykruszenie się miernot
        • Gość: też pedagog Re: Strajk nauczycieli - paranoja IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 26.05.08, 12:52
          A ja jestem zdegustowana tym strajkiem, i pisze to jako pedagog bo o
          co chodzi w tym strajku? O emerytury! Pewnie niech młodzi swietnie
          wykształceni ludzie nie maja pracy a starzy czesto mniej douczeni
          niech pracują dozywotnio zamiast zająć sie wnukami lub samym sobą .
          I raz na zawsze bedzie spokój ze strajkiem.
          Ja tez pracuje z dziecmi i do łba mi nie przychodzi strajkowac, dla
          mnie to powołanie a nie karta przetargowa.
          • Gość: pini Re: Strajk nauczycieli - paranoja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.08, 14:30
            jeśli dl ciebie to powołanie, prponuję zrezygnuj w ogóle z
            wynagrodzenia i podaruje je mnie
      • angrusz1 to i efekty będą inne 26.05.08, 21:40

Do Gosi :

Efekty będą inne przede wszystkim jak uczniowie zabiorą się do
        nauki , czyli do ciężkiej pracy a czasem żmudnego wkuwania.
        A nie będą oczekiwać jak w reklamie, że taki dureń leży, okulary
        założy a wiedza sama spływa; owszem nauczyciel/ka słodkim głosem ją
        sączy .
        Tak nie było , nie jest i nie będzie no ale jeśli durnie wierzą w
        reklamy to ich problem.
        Owszem od nauczycieli też coś zależy , ile ? wg mnie 20 % .
        • Gość: Gosia Re: to i efekty będą inne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.08, 09:16
          Tu bym akurat polemizowała i przesunęła te proporcje na 50% do 50%. Inaczej
          śmiało można by zastąpić nauczyciela dobrym programem komputerowym  Wydaje mi
          się, że przy braku szacunku do nauczyciela ze strony ucznia i rodzica nikt się
          nie weźmie za wkuwanie, bo mu po prostu nie będzie zależeć. Teraz to zwykły
          rzemieślnik niekiedy jest bardziej szanowany, niż nauczyciel, nieprawdaż? Jak
          nauczyciel będzie bardziej pożądanym zawodem w społeczeństwie, to i zmieni się
          jego postrzeganie wśród ludzi. To wtedy jego słowo będzie wiążące, a to się
          będzie bezpośrednio przekładać na efekty uczniów. Nauczyciel- autorytet-mówi
          mądre rzeczy- trzeba go słuchać- biorę się do roboty. Zupełnie inaczej to brzmi
          niż nauczyciel-najniżej zarabiający-nie umiał się ustawić w życiu-co on tam wie-
          olewam go. Zauważ, że w zależności od tego, kto wypowiada dane słowa, w taki
          sposób go odbieramy.
          • Gość: angrusz Re: to i efekty będą inne IP: 193.239.224.* 27.05.08, 10:46

Do Gosi :

50 % to w przypadku gdy uczeń chce a nauczyciel się stara .
            Przeciętnie upieram się przy ok 20 %.

Takie jest postrzeganie nauczyciela bo mimo różnych deklaracji ze
            strony polityków to jednak albo można nieźle zarobić bez pewnej
            wiedzy ( ot proste umiejętności zdobywane raczej podczas praktyki u
            rzemieślnika ) albo wiedzę można zdobywać gdzieś indziej a nie tylko
            w szkole .
            • Gość: do Angrusz Re: to i efekty będą inne IP: *.adsl.inetia.pl 28.05.08, 18:35
              nie znam 2 frajera podobnego do ciebie mamusia dobre obiadkin robi ahhhah
              • Gość: Angrusz=Kaczyński Re: to i efekty będą inne IP: *.adsl.inetia.pl 28.05.08, 18:41
                jednakowo upośledzeni = współczuje
    • Gość: nauczycielka Re: Strajk nauczycieli - paranoja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 15:10

Wszyscy mogą strajkować:górnicy, rolnicy, pielęgniarki,lekarze a
      nauczyciele nie!!!Czy nauczyciel zrobi większą krzywdę uczniowi czy
      lekarz odchodąc od pacjenta?A wiecie kiedy oststni raz nauczyciele
      strajkowali?Bo ja nie pamiętam!W mojej szkole nikt o strajku nawet
      nie wspomniał mimo że wiekszość z nas jest w jakiś związkach!I jutro
      idę normalnie do pracy choć uważam że powinniśmy strajkować!A
      większości opini to mi się nawet nie chce czytać bo najpierw trzeba
      poznać specyfikę pracy żeby się wymądrzać!A czego nam się tak
      zazdrości!Tego że gdybym mieszkała sama to chyba bym musiała jeść
      tynk ze ścian!Tego wolnego, tych wakacji!I co z tego jak mnie na te
      wakacje nie zabardzo stać!Ja tam wolałabym więcej pracować i więcej
      zarbiać!Trzeba było zostać nauczycielem i leżeć do góry ....!Osoba
      zakladająca ten wątek napisała że jest to jeden z najlepiej
      opłacanych zawodów!To chyba na prawdę nie wie o czym mówi-chyba
      nasłuchała się tv, gdzie nasze zarobki podają bez odliczenia
      podatków i to chyba pensje dyrektorów!Moja koleżanka po zawodówce,
      która pracuje w TRW zarabia o wiele więcej niż ja!A ja od
      rozpoczęcia pracy skończyłam studia podyplomowe, dwa kursy
      kalifikacyjne i nie wiadomo ile szkoleń!A ile przedemną!A nie
      wspomnę jak trudna i niewdzięczna to praca!Ile wymaga cierpliwości!
      Ale to wiedzą tylko Ci, którzy ten zawód wykonują.Mało kto z moich
      znajomych chciałby przyjść do pracy w szkole.Wystarczy,że wpadną raz
      na jakiś czas w czasie np przerwy i mają doscyć!
      • Gość: ad Re: Strajk nauczycieli - paranoja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 15:24
        masz prawo strajkować w szkole prywatnej.mam nadzieje, ze strajkujący
        nauczyciele zostaną zwolnieni, a dyrekcja będzie reagować z cała stanowczością.
      • Gość: stop frustratom odpowiedź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 15:27
        jeśli to taka niewdzięczna praca, zwolnij się.proste!a koleżanka załatwi ci etat
        w TRW
        • Gość: re Re: odpowiedź IP: 195.205.202.* 26.05.08, 17:10
          uprasza się nauczycieli o zlekceważenie tego wątku i nie tłumaczenie się
          wszczystkim z tego że nie jesteście garbaci.
      • Gość: hi-fi Re: Strajk nauczycieli - paranoja IP: 195.205.202.* 30.05.08, 23:16
        To niech wpadna Ci znajomi w czasie przerwy do TRW i zobaczymy ile z nimi
        pogadasz :-)
    • olivka_82 Re: Strajk nauczycieli - paranoja 26.05.08, 20:06
      Jestem nauczycielką i jestem załamana poziomem nienawiści w społeczeństwie.
      Jedynym racjonalnym wytłumaczeniem takiego stanu rzeczy, jest fakt, że każdy z
      nas ma jakieś przykre wspomnienia związane ze szkołą, które teraz właśnie
      rzutują na ocenę sytuacji. Chcę wierzyć, że tylko to jest powodem tego jadu na
      forum. Nie zamierzam tłumaczyć ani siebie, ani innych nauczycieli, którzy lepiej
      lub gorzej wykonują swój zawód. Lubię swój zawód, nie zamierzam go zmienić (no
      chyba, że sytuacja mnie do tego zmusi), największą satysfakcję z mojej pracy mam
      wtedy, gdy uczeń dostaje piątkę z klasówki. Chciałabym tylko ze spokojem patrzeć
      w przyszłość. Jestem młodym nauczycielem, zarabiam 900 złotych i również nie
      mogę dostać kredytu a tym samym zamieszkać z moim ukochanym. No ale przecież
      najważniejsze, że go mam i kochamy się, a mieszkanie przecież kiedyś zwolni się
      po moich rodzicach... Pozdrawiam wszystkich nauczycieli, życzę wytrwałości.
      Jeśli chodzi o przeciwników naszego zawodu to posłużę się słowami poety:
      "Kochani ludożercy, nie zjadajmy się, Dobrze (...)".
      • Gość: hi-fi Re: Strajk nauczycieli - paranoja ! IP: 195.205.202.* 26.05.08, 23:21
        odniose sie do paru wczesniejszych wypowiedzi.ja np. nie mam przykrych wspomnien
        ze szkoła,a w podstawówce nie bylem orlem(!).skonczylem studia i to nie moje
        wysnione WSP,lecz kierunek zgoła inny,wymagający wiecej nauki.jednak majac
        szanse na wczesniejszą emerytke,olałbym wszystkie inne kierunki i został przy
        pedagogice. teoria o wykruszeniu sie nieudaczników z zawodu jest kretyńska !
        znam osobiscie nauczycieli co "nimi zostali bo gdzie indziej sie nie dostali" a
        poziom nienawisci kształtują sami nauczyciele! frustraci majacy za wielkie
        mniemanie o sobie i swym powołaniu ! mało jest wątków na forum,ktore mnie tak
        wqu..ły jak ten.
        • Gość: Jacuś Re: Strajk nauczycieli - paranoja ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.08, 00:35
          to znaczy jesteś za, czy przeciw? Powiedz to jednoznacznie!
    • Gość: AGNES Re: Strajk nauczycieli - paranoja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.08, 14:22
      Dyskusja ta i tak do niczego nie prowadzi!Ale najgorsze jest to że
      forum to zionie nienawiścią!I nie zamierzam tu więcej zaglądać!Bo
      boję się że mogłabym się zarazić!Jestem tylko ciekawa czy twarzą w
      twarz też bylibyście tak odważni?Nie sądze!Wszystkich nauczycieli
      serdecznie pozdrawiam!Bo doskonale wiem,że to ciężki kawałek chleba!
      • Gość: re Re: Strajk nauczycieli - paranoja IP: 195.205.202.* 27.05.08, 17:04
        z ciekawości poczytałem forum g.wyborczej w innych wiekszych miastach na temat
        strajku n-li i powiem wam że takiego beznadziejnego poziomu dyskusji jak na
        częstochowskim forum to nie ma nigdzie,jaki z tego wniosek? chyba tylko taki że
        poziom umysłowy mieszkańców tej pięknej ziemi jest wyjątkowo niski.
        • Gość: V Re: Strajk nauczycieli IP: *.adsl.inetia.pl 27.05.08, 18:54
          Zgadzam się z przedmówcą poziom tego forum jest żenująco niski,ale
          wracając do tematu,to że nauczyciele strajkują to b dobrze,ponieważ
          większość grup zawodowych w Polsce jest słabo opłacanych,a nie
          wszyscy mogą strajkować,dlatego popieram wszystkie strajki, ceny
          towarów na zachodzie są niższe niż w Polsce,a pensje jakie są
          wszyscy wiemy,dlatego dziwie się wszystkim tym którzy mało
          zarabiają,a niemogą lub niechcą strajkować że tego nie popierają.
        • Gość: angrusz Re: Strajk nauczycieli - paranoja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.08, 20:09

Do re ;

Poziom mieszkańców ? Może , tego nie zbadałem ale zobacz na tym
          forum jaka jest liczba forumowiczów . Czy to tylko mieszkańcy
          Częstochowy ? Skąd u nich taka aktywność ?
          No więc teraz sobie odpowiedz : czy to tylko mieszkańcy Częstochowy
          takie denne posty wypisują czy też z innych miejscowości .
          • Gość: re Re: Strajk nauczycieli - paranoja IP: 195.205.202.* 27.05.08, 20:42
            chyba to nie ma znaczenia, zwykłe uogólnienie,aktywność dobra rzecz ,problem
            tylko w tym czy ktoś ma coś konstruktywnego do powiedzenia.Niestety coraz
            częściej zalewa to forum prostactwo i brak elementarnej wiedzy na tematy
            dyskutowane tutaj.często czytam fora krakowskiego i warszawskiego dodatku gw
            ,poziom dyskusji nieporównywalny.
            • Gość: angrusz Re: Strajk nauczycieli - paranoja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.08, 21:22

Do re :

ilość nie przeszła w jakość . Niestety .
      • Gość: do Agnes Re: Strajk nauczycieli - paranoja IP: *.adsl.inetia.pl 28.05.08, 18:39
        stać mnie na to żeby stanąć twarz w twarz z takim post komunistą jak Angrusz nie
        wykształconym idiotą z szacunkiem pa
        • Gość: angrusz do Agnes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.08, 22:49
          Do Agnes :

O wykształceniu to raczej nie gadaj .Bo nie znam ciebie ale na
          zasadzie prawdopodobieństwa można określić , że nie dorastasz mi do
          pięt z wykształceniem - czyli papierkami to to jest dokument - ile
          jest on wart to zależy od uczelni .

Najpierw jednak te papierki skompletuj potem obrzucaj wyzwiskami .
          Owszem jestem postkomunistą bo urodziłem się i studia skończyłem i
          dość długo pracowałem za " komuny " no i poglądy moje obecne są na
          pewno " skażone " tamtymi czasy . Ale zastanawiam się czasami , że
          to nie takie złe .
          Ot mam doświadczenie .

A co do formalnego wykształcenia :
          Pol.Śl - taki łatwy kierunek jak chemia dzienne
          AE Katowice ( teraz tzw licencjat )
          U.Śl . podypl prawo w handu zagr .
          egzamin z ang TOEFL-iBt 82 pkt ( do tego inne języki choć słabiej )
          bądź jeszcze tłumaczem ( np przy prywatyzacji dużych zakładów i w
          innych sytuacjach )

Zrób z tego cząstkę to będziesz obnosić się ze swoimi sukcesami .
          Durna baba .
    • mateusz572 Re: Strajk nauczycieli - paranoja 27.05.08, 21:55
      Tak, poziom dyskusji jest żenujący.
      Jesteście w zdecydowanej większości przeciwni temu aby nauczyciel godnie był opłacany.Narzekacie na marny poziom nauczania. Jednak trzeba sobie zdać sprawę z tego ,że nauczyciele są różni,tak jak lekarze,pielęgniarki,policjanci itp. Są lepsi i gorsi. Traktują swój zawód jako misję albo jako zło konieczne. Posiadają dużą wiedzę albo wiele jeszcze muszą się nauczyć.Są autorytetami dla dzieci i młodzieży lub potencjalnymi „koszowymi”(vide sytuacja z lekcji języka angielskiego w szkole w Toruniu).Przykładają się solidnie do pracy lub pozorują nauczanie.
      Tak więc krzywa Gaussa (rozkład normalny)określa wartość nauczycieli.Kilka procent wirtuozów zawodu, kilkadziesiąt procent solidnych i średnich rzemieślników i kilka procent słabeuszy.Jednakże ta krzywa Gaussa może znacznie odstawać od rozkładu normalnego wtedy gdy nastąpi zakłócenie w tym przypadku np. niskie płace.Okaże się wtedy,że bardzo dobrych i dobrych nauczycieli będzie dużo mniej a słabeuszy będzie przybywać.
      Z jednej strony więc, chcemy aby nasi nauczyciele byli owymi wirtuozami zawodu ,a z drugiej nie chcemy im za to zapłacić. Nie spodziewajmy się w takim przypadku,że jakość nauczania i wychowania osiągnie zadawalający poziom.
      Na stronach OECD można sprawdzić i porównać płace nauczycieli w 30 najbardziej rozwiniętych krajach w tym także w Polsce.Niestety pod tym względem wypadamy blado.Jesteśmy w ogonie.Wyprzedzają nas także Czechy,Węgry Turcja i Meksyk.
      • Gość: hi-fi Re: Strajk nauczycieli - paranoja IP: 195.205.202.* 27.05.08, 23:37
        jaki jest poziom dyskusji kazdy widzi,piszą tu ludzie po zawod.,liceach,i
        studiach,nauczyciele tez(!) 1/nikt nie jest przeciwny,aby ktos za swą dobrą
        prace byl zle oplacany.kazdemu sie nalezy godne
        zycie.:gornikowi,mechanikowi,stolarzowi,szewcowi,pani w sklepie miesnym.wszyscy
        powinni zarabiac godnie na zycie! 2/nauczyciele uczacy moje dzieci sa moimi
        rowiesnikami,wielu znam.mieli byc ekonomistami,aktorami,prawnikami.ale noga sie
        na egzaminie poslizgnela i skonczyli WSP.oni nie odejda z zawodu.oni z tego
        zyja.nauczaja i napewno nie zmienia pracy.3/mateusz masz racje,sa lepsi i sa
        gorsi jak w kazdym zawodzie.4/ ale co do podniesienia plac nauczycielom i
        temu,ze to poprawi poziom nauczania jestem przeciwny.sadze,ze to tylko zacheci
        maruderow i wszelkiej masci nieudacznikow do wybrania zawodu nauczyciela
        ./dopisze jeszcze,ze moje dzieci nie maja problemow z nauka,oraz to ze dobry
        pedagog jest w szkole wzorem dla malolata/
        • Gość: do hi fi Re: Strajk nauczycieli - paranoja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.08, 10:57
          same zaprzeczenia w twoim poście ,jak zawód bedzie dobrze opłacany
          to i na studia ped. przyjda ludzie z własnego wyboru.bardzo
          nieładnie mówisz o swoich znajomych współczuje im,rozumiem że jestes
          człowiekiem sukcesu któremu noga się nie podwineła na egzaminie.
          • Gość: Karolina Re: Strajk nauczycieli - paranoja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.08, 14:22
            Jestem za tym aby nauczyciele zarabiali godne pieniądze, ale niestety na godne
            pieniądze trzeba zapracować nie tylko wiedzą, ale i inteligencja i czasem pracy.
            Wszyscy pracują 40h tyg i kokosów tez nie zarabiają.Pracownik administracji
            wykształcenie wyższe, dziennie "przerzuca" przepisuje tony papierów, często po
            godzinach pensja1050zł. 15lat pracy. Nie twierdzę, że nauczyciel ma mało pracy,
            ale proszę nie pisać że przygotowujecie sie do lekcji codziennie jak sie raz
            przygotujecie to korzystacie z tego przez całe lata niektórzy to maja tak
            wysłużone swoje zapiski, że aż wstyd. Sprawdziany co roku robicie te same dla
            wszystkich klas, więc nad czym sie tu głowić?
            Problem w tym, że macie tendencje do bycia niemiłymi, opryskliwymi, wydaje wam
            się że wszystko wam wolno nawet z rodzicami rozmawiacie tak jak by uczeń stał
            przed wami. Rodzice jawnie nie wytykają wam waszego chamstwa bo nie chcą
            zaszkodzić dziecku, jesteście nie sprawiedliwi, wybieracie sobie pupilków w
            klasie przeważnie lizusów, a jak uczeń sobie nie radzi to mu nie pomagacie tylko
            jeszcze gnębicie. Nawet oceniacie nie sprawiedliwie jak kogoś nie lubicie to
            choćby ten uczeń na rzęsach stawał to i tak jego oceny będą odbiegały od tego co
            umie, bo oceniacie w/g własnego widzimisię.
            Proszę bardzo zarabiajcie dużo, ale proszę pracować 40h tygodniowo nie mówię tu
            o prowadzeniu lekcji tylko niech w to wchodzi sprawdzanie klasówek, zebrania,
            rady, itp.
            Proszę z szacunkiem traktować ucznia, bo nie wszyscy uczniowie są
            zdemoralizowani, proszę na ucznia nie mówić głąbie, baranie, nieuku itp, proszę
            solidnie nauczać, aby dzieci nie musiały chodzić na korepetycje, ale co wy
            byście wtedy zrobili, chyba celowo tak słabo uczycie.
            Po niektórych wypowiedziach nauczycieli można właśnie wywnioskować jacy
            jesteście i jak traktujecie ucznia to właśnie w was jest mnóstwo jadu.
            Z całym szacunkiem dla sprawiedliwych, pomocnych i prawdziwych z powołania
            nauczycieli tych co lubią i kochają to co robią, a młodzież ich uwielbia, dla
            tych co są Trzeba ich szanować bo to są skarby naszej oświaty.
            Pozdrawiam sfrustrowanych, złych i wiecznie naburmuszonych już od rana nauczycieli.
            • angrusz1 Re: Strajk nauczycieli - paranoja 28.05.08, 17:45

Do Karoliny :

" Sprawdziany co roku robicie te same dla
              wszystkich klas, więc nad czym sie tu głowić? "

No niby tak . Materiał się nie zmienia , tabliczka mnożenia ta sama ,
              czasowniki nieregularne te same . Ale .
              Ale gdy się pracuje w różnych szkołach, co rok w innej ( umowy nie
              są podpisywane na stałe , bo po co się wiązać ) to w każdej szkole
              bywa inny podręcznik a tu już to samo jest ale trochę inaczej .
          • angrusz1 Re: Strajk nauczycieli - paranoja 28.05.08, 17:40

Do hi fi :

co to znaczy " godnie " czy na twoim pasku chcesz mieć napis godna
            płaca i 100 zł .
            Płace liczy się liczbami więc ile ?

Pod uwagę nalezy wziąc średnią płacę za pełny etat nauczycielski i
            porównać ze średnią płacą w Polsce a potem to samo zrobić z podobnym
            pełnym etatem nauczycielskim ale w Europie Zachodniej lub w czechach
            czy na Wegrzech i będziemy mieli obraz czy nauczyciele są
            niedofinansowani i ile .

Nie znam dokładnych liczb bo nie zapisywałem ale przeglądając różne
            dane na ten temat wychodzi że w Polsce nauczyciele są bardzo
            niedofinansowani .

Co do poziomu nauczania ; na pewno zalezy on od nauczyciele , ale
            jest jeszcze wiele innych czynników a przede wszystkim chęci ucznia .
            To uczeń wykonuje największa prace i to od niego zalezy ile tej
            wiedzy wchłonie . Skoro uważacie , że poziom nauczania jest niski
            to oznacza , że WASZE dzieci nie chcą się uczyć i / albo są tak mało
            zdolne .
            • Gość: doangrusa Re: Strajk nauczycieli - paranoja IP: *.iplus.com.pl 28.05.08, 18:20
              Skoro uważacie , że poziom nauczania jest niski
              > to oznacza , że WASZE dzieci nie chcą się uczyć i / albo są tak
              mało
              > zdolne .

Skoro masz takie poglady .to wont ze szkoły .Niedługo w Afryce
              będziesz musiał uczyc ,bo w Europie nikt cie nie zatrudni !!!
              Nie daj Bóg aby taki wredniak uczył moje wnuki !!!
              Z negetywnego naboru ,bo chemik a roboty w zawodzie nie umie
              znaleśc .
              Chociaz ty taaaaki katolik dlaczego nie uczysz w katolickim liceum w
              Cz-wie .
              Też cię nie chcą !!

• Gość: leon\ Re: Strajk nauczycieli - paranoja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.08, 15:40
          śmiszne te całe strajki. Przychodzi sobie taki nauczyciel na 18
          godz. w tygodniu (czyli prawdę mówiąc pracuje nieco ponad dwa dni
          porównując do innych grup zawodowych) oczywiście jest taki zapisek
          że jest do dyspozycji dyrekcji ale niech ktoś karze takiemu przyjść
          to zobaczy jaki raban się zrobi. Mówiąc krótko-podwyżka - jak
          najbardziej ale godziny pracy też zwiększyć trzeba a chyba dlatego
          też taki własnie raban jest o tą kartę nauczyciela.

• Gość: jacuziel Re: Strajk nauczycieli - paranoja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.08, 18:17
            Życzę Ci człowieku żebyś miał żonę nauczycielkę tak jak ja:
            Wiesz co robi nauczycielka jak ty sobie po pracy siadasz z piwkiem przed TV ?
            Wyciąga papiery i pisze do wieczora a potem siada na kompa i dalej pisze a mąż
            wtedy może iść z dzieckiem na spacer albo se w łeb strzelić !
            Więc nie pieprz tu takich głupot albo lepiej skończ pedagogikę i zacznij uczyć
            za 800zł po studiach. Młody nauczyciel po studiach może zarabiać 800zł za to
            lekarz MUSI - 5 razy tyle...
            W łeb się puknij albo podziękuj swojemu premierowi że jest taki mądry i
            przystojny...
            • Gość: MW nauczyciel to nie lekarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.08, 18:39
              Nie porównuj trudności studiów medycznych i pedagogiki na wsp-zwłaszcza na
              zaocznych oraz pracy lekarza i nauczyciela to po pierwsze!

Po drugie, jak twoja żona tak ciężko pracuje, to niech się zwolni i poszuka
              mniej wymagającego i stresującego zajęcia. Czemu tego nie zrobi?
              Na jej miejsce jest kilkanaście podań w sekretariacie, bo nauczycielem, może
              zostać każdy, byle miał skończony kurs pedagogiczny!A lekarzem każdy być nie
              może!Najpierw trzeba dostać się na medycynę, zdać trudne egzaminy obejmujące
              kilka dziedzin wiedzy- a nie wyłącznie złożyć dokumenty w dziekanacie jak np. na
              studia zaoczne na wsp.
              Taka prawda ludzie, którzy kończą UJ lub inne prestiżowe uczelnie nie zostają
              nauczycielami.
              • Gość: Ala Re: nauczyciel to nie lekarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.08, 19:48
                MW wyjąłeś mi te słowa z ust, jak można porównywać lekarza do nauczyciela jak i
                rangę studiów. Znam pewna osobę która w szkole zliczyć do trzech nie umiała,
                ledwo na trójach jechała, skończyła dawno temu studium nauczycielskie i dzisiaj
                naucza dzieci- paranoja.
                Takich jest bardzo wielu i nie czarujmy sie na te studia idą ludzie którzy gdzie
                indziej by sie nie dostali. Bo UJ to już wyzwanie i dla tych nauczycieli, bo
                tacy są wielki szacunek, znam taką osobę-rewelacyjna i lubiana, przedmiot ścisły.
                • Gość: Monia Re: nauczyciel to nie lekarz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.08, 20:41
                  Droga Alu, czy wiesz, że kiedyś było typowanie na studia?
                  Wystarczyło, że uczeń by kujonkiem i miał układy w szkole i bez
                  egzaminów szedł na medycynę.
                  Czy wyobrażasz sobie, że ktoś szedł na matematykę po znajomości?
                  • Gość: księżniczka Re: nauczyciel to nie lekarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.08, 21:04
                    na pewno pracę w oświacie dostał po znajomości, bo nie mając żadnych układów
                    można sobie o pracy w szkole pomarzyć...niby tak źle, a etatów nie ma
              • angrusz1 Re: nauczyciel to nie lekarz 28.05.08, 22:20

Do MW :
                Taka prawda ludzie, którzy kończą UJ lub inne prestiżowe uczelnie
                nie zostają
                > nauczycielami.

Mylisz się .
                Są ludzie co i kilka uczelni pokończyli a przyszło im uczyć .
                Losy ludzkie są zawiłe .

• Gość: jacuziel Re: nauczyciel to nie lekarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.08, 08:33
                Czy ja gdzieś pisałem, że moja żona ciężko pracuję i chce zmienić pracę ? Ona to
                kocha dlatego to robi - nie bierze kasy na lewo jak konowały... Opisałem tylko
                jak wygląda dzień z perspektywy rodziny solidnego nauczyciela.
                Może wyjaśnisz dlaczego w Unii zawód nauczyciela to prestiż i zarobki powyżej
                średniej ? Nikt ich nie uważa za nieuków jak TY.
                Powtarzam jeszcze raz - idź się uściskaj ze swoim pięknym premierem - bo
                podzielasz jego opinię...
                • Gość: do jacuziel Re: nauczyciel to nie lekarz IP: *.iplus.com.pl 01.06.08, 14:09
                  Może wyjaśnisz dlaczego w Unii zawód nauczyciela to prestiż i
                  zarobki powyżej
                  > średniej ? Nikt ich nie uważa za nieuków jak TY.

Bo sa dobrymi fachowcami ,kochają swój zawód i profesjonalnie go
                  wykonują
                  A wy w kraju macie to na co zasużyliscie .
                  Z negatywnego naboru ,wredni .łąpówkarze >>>
                  Mówisz nie wszyscy zgoda .
                  Ale kryjecie tych złych wrednych .a Ci młodzi, dobrzy widzac co sie
                  w środowisku dzieje uciekają gdzie pieprz rośnie !!!
              • Gość: ?... Re: nauczyciel to nie lekarz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.08, 13:46
                Jak można wypisywać takie bzdury.
                To tak jakbyś powiedział, że pani od kl.I - III to nie
                nauczyciel, no bo, kogo w końcu ona uczy.

O przedszkolu już nie wspomnę.
            • Gość: Megii do jacuziel IP: *.gprs.plus.pl 28.05.08, 22:24
              Dlaczego twoja biedna zamęczona praca żona nie poszuka innej
              pracy??? Bo sie nie nadaje do normalnej komercyjnej firmy gdzie sie
              pracuje 40 h tygodniowo + po godzinach czesto za marne pieniądze.
              Jestem przeciw podwyzkom dla nauczycieli takim podwyzkom "z urzedu"
              tylko za to ze jest nauczycielem. Mój syn jest po studiach i jest
              pracownikiem administracji-pracuje ponad 40 h tygodniowo,ww domu
              czesto siedzi i zajmuje sie papierami z pracy , nie zarabia kokosów,
              czemu nie dac mu podwyżki????
              Dajmy wszystkim podwyzki do średniej krajowej to zrobi sie to
              minimum płacowym.
              Nie mam ochoty aby moje podatki szły na podwyzki dla takich
              nauczycieli jacy w wiekszości obecnie są-rzemieslnicy nienawidzący
              dzieci i młodziezy bo są mądrzejsze i maja lepsze perspekywy bo sa
              inteligentni ,nauczyciele bez zainteresowań, bez pasji...
              • angrusz1 Re: do Megi 28.05.08, 22:38
                Do Megi :

" ...dzieci i młodziezy bo są mądrzejsze ... "

tacy też są ale są też i ci niezdolni ba niechętni , ba ba wrodzy
                wobec szkoły i tych nie nauczysz nieczego ale oni są bardzo
                skuteczni w rozbijaniu lekcji - ćwiczą to na stadionach .

Rodzice tych zdolnych i pracowitych zwykle ani pisną na
                wywiadówkach , żeby coś zrobić z tymi chuliganami .Cichutko siedzą
                jak trusie żeby ich dzieci na podwórku czasem nie dostały .
                No i lekcja staje się dyskoteką , okazją do zabawy dla - 2, 3
                " zabawowych " , bezstresowych jak ich tam zwał
              • Gość: max Re: do jacuziel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.08, 18:12
                megii:kto zabrania Twojemu synkowi strajku,jak mu tak źle?a może
                Tobie?
          • cogitoona Re: Strajk nauczycieli - paranoja 29.05.08, 16:22
            Mam dość. Do tej chwili lubiłam swoją pracę i młodzież. Chyba jedna byłam
            nieświadoma, jak my - nauczyciele - jesteśmy postrzegani przez społeczeństwo.
            Składam sobie przysięgę: od dziś będę pracować tak, jak o tym piszą internauci -
            nic ponad. Skoro i tak bierzecie nas pod jedną kreskę, to po co właściwie
            pracować z pasją? Skoro i tak jesteśmy nieroby? I niech mnie reka boska broni
            zrobić te wszystkie rzeczy, które zaplanowałam!!! Pójdę jutro na lekcje i zacznę
            improwizować... Nic ponad. Nic ponad. Nic ponad. Będę silna, nic ponad.
        • mateusz572 Re: Strajk nauczycieli - paranoja 28.05.08, 19:48
          Gość portalu: hi-fi napisał(a):

> jaki jest poziom dyskusji kazdy widzi,piszą tu ludzie po zawod.,liceach,i
          > studiach,nauczyciele tez(!) 1/nikt nie jest przeciwny,aby ktos za swą dobrą
          > prace byl zle oplacany.kazdemu sie nalezy godne
          > zycie.:gornikowi,mechanikowi,stolarzowi,szewcowi,pani w sklepie miesnym.wszyscy
          > powinni zarabiac godnie na zycie! 2/nauczyciele uczacy moje dzieci sa moimi
          > rowiesnikami,wielu znam.mieli byc ekonomistami,aktorami,prawnikami.ale noga sie
          > na egzaminie poslizgnela i skonczyli WSP.oni nie odejda z zawodu.oni z tego
          > zyja.nauczaja i napewno nie zmienia pracy.3/mateusz masz racje,sa lepsi i sa
          > gorsi jak w kazdym zawodzie.4/ ale co do podniesienia plac nauczycielom i
          > temu,ze to poprawi poziom nauczania jestem przeciwny.sadze,ze to tylko zacheci
          > maruderow i wszelkiej masci nieudacznikow do wybrania zawodu nauczyciela
          > ./dopisze jeszcze,ze moje dzieci nie maja problemow z nauka,oraz to ze dobry
          > pedagog jest w szkole wzorem dla malolata.

Mylisz się.
          Jeżeli płaca nauczycielska będzie atrakcyjna to przyciągnie do zawodu wiele utalentowanych osób z pożytkiem dla naszych dzieci.Mierni nauczyciele po upływie pewnego czasu wykruszą się dlatego,że każdemu kierującemu placówką szkolną będzie zależało na wysokim poziomie nauczanie i wychowania. Takie szkoły nie będą miały kłopotu z naborem uczniów.Szkoły słabe stracą rację bytu.
          Zadziałają po prostu prawa rynku.
          Edukacja i nauka to przyszłość narodów.
          Niestety,w Polsce, nauka jest także traktowana po macoszemu.
          • Gość: kuleczka Re: Strajk nauczycieli - paranoja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.08, 21:06
            niestety miernoty nie wykruszą się, bo chroni ich karta nauczyciela, zwłaszcza
            jak wzrosną płacę-ci wartościowi bez układów-po prostu się nie dopchają
            • Gość: hi-fi Re: Strajk nauczycieli - paranoja IP: 195.205.202.* 28.05.08, 23:37
              Kuleczka ma wiele racji,b. duzo racji ma Karolina.problem jest zlozony i powinna
              sie za niego wziac sejmowa komisja sledcza :) a tak juz serio w punktah poki
              pamietam :1/angrusz,sarkazm nie jest potrzebny,tabliczka mnz. sie nie
              zmienia,wszyscy to wiemy.zdaje sobie sprawe,ze dzieci w szkolach rozpuszczone i
              krnabrne,praca z nimi juz nie ta co kiedys.wina rodzicow i ustroju.2/nauczyciel
              powinien zachecic,rozbudzic w gnojkach jakas pasje/to wielkie
              slowo/zainteresowanie do motocykli,samochodow,paralotni lub
              szachow,biegania,jazdy na rowerze.szkoly powinny w soboty org. dzieciakow do
              sportu,zarazic byle paru z nich,zeby nie wysiadywali na lawkach,na
              przystankach,lub w domach.gdzie tak jest?takie zajecia powinny byc super
              platne.tylko komu sie chce! 3/ktos napisal,ze placac extra dobrze nauczycz.
              wylonimy tych super pedagogow! zgarniemy tylko laknacych pracy przypadkowych
              ludzi.nauczyciel powinien sie sprawdzic,po 2 latach wieksza pensja po nastepnych
              tez,ale nie qwa zaraz 1800netto po studiach!4/szkoly gminne i wiejskie nigdy nie
              bede mialy problemu z naborem uczniow,nikt nie bedzie wysylal dziecka 20 km. do
              szkoly,tylko musowo posle do pierszej blisko domu,a tam czeka belfer "z
              przypadku" lub "po protekcji".5/wyniki ostat egzaminow wykazaly,ze dzieci z
              szkol gminnych odstaja wynikami od tych z miasta!(oczywiscie to moze byc wina
              intelektu,bo debile na wsiach sie tez trafiaja) 6/godnie zyc,co to znaczy.w
              europie to maja tak i tak.ja w Dani zarobie 7 tys PLN a w kraju 3.taka nasza
              Polska cala.jak bede chcial to zmienie kraine i wyjade.a Wy nauczyciele
              jestescie z tym krajem zwiazani slubami /?/ to tyle . moze chaotycznie,ale
              to z braku czasu. pozdrawiam
              • Gość: angrusz Re: Strajk nauczycieli - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.08, 06:43

Do różnych naiwniaczków , którzy twierdzą , że karierę robi się
                dzięki swoim zaletom , wiedzy i pracy .
                Czy to znaczy , że to tylko Antek tak robil ? Ależ nie za innych
                rządów też byli "swoi " .
                To dzięki znajomościom wskakiwali na bardzo wysokie stołki .

Tak samo byłoby ( jest ) z nauczycielami . Nagrody awanse .
                Z pewnościa jest pewien procent , tych którzy się starają no i coś w
                zyciu więcej uzyskują - no ale nie takie kwoty 400 tys .
                Tyle to za całego mojego życia zarobię .

WG ONET :

Woyciechowski to wieloletni współpracownik Antoniego Macierewicza. W
                1992 r. kierował w MSW wydziałem, w którym przygotowano tzw. listę
                Macierewicza, wykaz najważniejszych osób w państwie oskarżanych o
                współpracę ze służbami PRL. Astronom z wykształcenia, jesienią 2006
                r. został prezesem Naftoru. Swoim zastępcą Woyciechowski mianował
                Tomasza Macierewicza
          • angrusz1 naiwni ponad miarę 28.05.08, 22:32
            Do Mateusza :

".... każdemu kierującemu placówką szkolną będzie zależało na
            wysokim poziomie nauczanie i wychowania. .... "

Nieprawda , są układy i układziki i kierujący musi to wziąć pod
            uwagę albo sam te układziki kształtuje .

A przecież już teraz dyrektor może wybierać i przebierać w ofertach .
            Skąd to się bierze , że nie wybiera najlepszej . Ot jakoś wybiera .
            A potem okazuje się , że pani nauczycielka choruje - tydzień co
            miesiąc . No cóż chorba nie wybiera - no ale skąd to tak często czy
            czy musze w to L 4 wierzyć wszak i na forum widać , że lekarze mają
            kieszenie w fartuchach .

A jak działają układy . Jest organ zarządzający , który decyduje o
            losach dyrektora ( konkurs albo przedłużenie umowy ) no i osoba z
            tego organu delikatnie ( lub mniej ) daje do zrozumienia , ze tego
            należy zwolnić a ta osobę zatrudnić . No i dyrektor robi co należy .
            Albo nauczyciel wymaga . No i stopnie siadaja bo młodziez nie
            nawykła do wysiłku . Niezadowoleni sa tez rodzice , bo swiadectwa
            bez paska , bo uczeń , ten uczeń , nie dostaje stypedium premiera
            ( a tatuś jest w radzie szkoły i prawdopodobnie będzie w komisji
            wybierającej dyrektora na nową kadencję ) . No i co zrobi dyrektor z
            tym dobrym ale wymagającym nauczycielem .Ano spuści go a zatrudni
            bardziej układnego . ( oczywiście dla dobra ucznia , usta dyr.
            zawsze są pełne dobra ucznia )
            Czy wy na forum to wczoraj urodziliście się , że tacy naiwni
            jesteście .
            Może jak przećwiczycie to na swojej skórze to i realniej bedziecie
            podchodzić do życia . Ale i bardziej cynicznie .
            • vvrotka Re: naiwni ponad miarę 29.05.08, 10:19
              Ludzie jesteście beznadziejni, szczególnie doradzający zmiany zawodu i wyjazd z
              kraju. Niedługo,powiecie nie pasuje ci tata i mama zmień rodziców....
              Zamiast naprawiać to co jest złe tchórze uciekają na łatwiznę. Swoją drogą
              dlaczego mam być ZMUSZONA do wyjazdu z kraju, ja chce tu mieszkac i tu pracować,
              na wakacje mogę sobie jeździć do innych krajów, nie odwrotnie.
              • Gość: vyvrotkaa Re: naiwni ponad miarę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.08, 13:03
                Gazeta prawna z 27 maja tego roku cyt:
                "Wynagrodzenie nauczycieli miesięcznie brutto
                stażysta 1701
                kontraktowy 2126
                mianowany 2977
                dyplomowany 3827
                Niskie zarobki rekompensują:
                100 dni urlopu
                roczny urlop dla poratowania zdrowia
                prawo do wcześniejszej emerytury
                stabilne zatrudnienie"
                ale te pismaki głupoty piszą no no
                • vvrotka Re: naiwni ponad miarę 29.05.08, 13:23
                  no i owszem głupoty piszą, bo stażysta dostaje 1400brutto z czego góra 900zł na
                  rękę, kontraktowy na reke około 1200, a mianowany ma średnio 1400, też zależy
                  ile sie pracuje. 100 dni urlopu... weźcie sie dobierzcie do dupska, prezesom
                  spółdzielni, dyrektorom szpitali urzędnikom w urzędach bo tam dopiero jest
                  leżycho, branie kasy nieadekwatnie to efektywności pracy.
                  • Gość: hi-fi Re: kabaret ponad miarę IP: 195.205.202.* 29.05.08, 13:58
                    dobierzmy sie do dupska wszystkim ! albo niech cala Polska ma lezycho i branie
                    kasy nieadekwatne do pracy! niech ma ,niech ma! Urraa! i niech nauczyciel nie
                    musi zmieniac swej ciezkiej doli tylko niech mu dadzą waliske dolarow! i jak mu
                    zle to niech go nikt nie zmusza do zmiany zawodu! niech nie zmusza,niech nie
                    zmusza !
                    • vvrotka Re: kabaret ponad miarę 29.05.08, 14:38
                      Ciepło się zrobiło, za długo na słonku...
                    • vvrotka Re: kabaret ponad miarę 29.05.08, 14:40
                      Ciepło się zrobiło, za dużo na słonku...
                      • cogitoona Re: kabaret ponad miarę 29.05.08, 16:49
                        Szanowna Pani Minister! Błagam o zwiększenie ilości godzin pracy
                        nauczycielskiej. Błagam o zlikwidowanie wakacji. Proponuję 45 godzin tygodniowo
                        (to i tak wypadnie mniej niż teraz pracuję, bez żadnych korepetycji)i wakacji.
                        Chcę mieć prawo do godnej pensji i życzliwości społeczeństwa (może choć braku
                        nienawiści...). Ono nas nienawidzi!!! Jestem przygnębiona. Chciałabym iść do
                        pracy, wrócić po 8 - 9 godzinach i jak inni ludzie nie ślęczeć nad
                        wypracowaniami w domu. Nie robić tego co teraz, często do późnego wieczora. Nie
                        spotykać się popołudniami z rodzicami, nie przygotowywać stosów papierków na
                        rady, nie opracowywać programów naprawczych, planów, sprawozdań, nie organizować
                        wycieczek (nie lubię ich, gdyby nie funkcja wychowawcy i oczekiwania młodzieży
                        nie zaplanowałabym żadnej), nie bać się wyników egzaminu gimnazjalnego, wizyt z
                        kuratorium, zachowań młodzieży (a jeśli ktoś popełni samobójstwo, bo nie tak
                        zwróciłaś się do ucznia lub wystawiłaś zbyt niską ocenę?) Poza tym miło byłoby
                        wiedzieć, że uczniowie myślą o nas trochę inaczej niż obecnie (niech podskoczy,
                        to coś się wymyśli). Pani Minister! Czy naprawdę zasługujemy na to wszystko?
                        Cieszę się sympatią uczniów, odczuwam ją na co dzień, ale tym relacjom
                        towarzyszy jeszcze coś w rodzaju politowania... Mieszkam sama, jedna pensja, nie
                        stać mnie na nic! Biedna pani...
                        Raz jeszcze apeluję, więcej godzin, zwykły urlop i godziwe pieniądze...
                        • Gość: mikado82 Re: kabaret ponad miarę IP: *.gprs.plus.pl 29.05.08, 21:15
                          Nauczycielom się wydaje ze tylko oni siedza nad praca po pracy.
                          Tylko ze nauczycielskie 18h tygodniowo to tak własciwie 2 dni i dwie
                          godziny normalnego pracownika wiec nauczyciel powinien siedziec nad
                          praca w domu jeszcze 27 godzin zeby dobić do normalnego pracownika,
                          i tyle tego dodatkowego wolnego wiec wcale mi nie szkoda ze macie
                          klasówki rady i zebrania z rodzicami. Popracujcie troche na swoje
                          pieniądze. Ja zasiadam nad papierami po przepracowaniu 40 h
                          tygodniowo a wy po 18. Wiec chyba jest różnica.
                          • Gość: Monia Re: kabaret ponad miarę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.08, 21:18
                            kiepsko sobie radzisz widocznie.
                            Chyba, że chodzi ci o papier toaletowy???
                            • Gość: mikado82 Re: kabaret ponad miarę IP: *.gprs.plus.pl 29.05.08, 23:20
                              Nie, po prostu dużo pracy w firmie - ale co ty możesz o tym wiedziec
                              ty jestes nauczycielką co może sobie strajkować i wiecznie narzekać.
                              • Gość: Monia Re: kabaret ponad miarę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.08, 23:26
                                Nigdy nie narzekałam! To Ty narzekasz na swoją pracę!
                                I...już nie jestem nauczycielką! Od baaardzo dawna:)
                          • vvrotka Re: kabaret ponad miarę 30.05.08, 13:52
                            Nie nie tylko nauczycielom sie wydaje, że siedza po pracy, ale widzisz, życzliwi
                            doradza ci , że jak masz za dużo pracy narzekasz to zmien prace. Poza tym
                            wszyscy widza te wakacje, to może wasze dzieci też niech chodza do szkoły w
                            wakacje, skrócmy czas wolny, niehc zapychaja do szkoły w święta i ferie, no bo
                            przecież nauczyciele beda mieć "czas wolny"
                            • Gość: dovvrotko Re: kabaret ponad miarę IP: *.iplus.com.pl 30.05.08, 17:28
                              Nie nie tylko nauczycielom sie wydaje, że siedza po pracy, ale
                              widzisz, życzliw
                              > i
                              > doradza ci , że jak masz za dużo pracy narzekasz to zmien prace.
                              Poza tym
                              > wszyscy widza te wakacje, to może wasze dzieci też niech chodza do
                              szkoły w
                              > wakacje, skrócmy czas wolny, niehc zapychaja do szkoły w święta i
                              ferie, no bo
                              > przecież nauczyciele beda mieć "czas wolny"

Kobieto nie udawaj ,ze nie rozumiesz o co chodzi !!!
                              Nie chodzi o to ,aby dzieci uczyły sie w wakacje .Chodzi oto ,aby
                              nauczyciel pracował w wakacje .
                              A skoro chce miec zarobki jak inni, to musi pracowac tyle ile
                              pracują inni .A wakacje powinny funkcjonowac miejskie kolonie dla
                              dZieci ,które nigdzi nie wyjada ,w ferie zimowe równiez .
                              I wtedy nauczyciele powinni pracowac bez dodatkowej zapłaty .
                              A urolop zgodnie KP tak jak wzyscy Polacy w tym kraju i bez karty
                              i na zasadach ogólnych przejscie na emeryture
                              Bez przywilejów....
                              • vvrotka Re: kabaret ponad miarę 30.05.08, 17:37
                                Pracują nauczyciele w wakacje i nie mają dodatkowej zapłaty, wiesz co to jest
                                nabór?, rozmowy kwalifikacyjne, egzaminy. Dyżury w szkołach są i półkolonie też,
                                tylko musza być jeszcze chętne dzieci.
                                Tak na marginesie, nauczyciel naucza dzieci, więc powiedz mi co ma robić jeśli
                                dzieci nie ma w szkole??, tylko nie pisz że przygotowac sobie materiał do pracy
                                po wakacjach, bo to sie robi na bieżąco z różnych przyczyn.
                                • Gość: dowrotki Re: kabaret ponad miarę IP: *.iplus.com.pl 31.05.08, 10:56
                                  belferko czytaj ze zrozumieniem .

"Tak na marginesie, nauczyciel naucza dzieci, więc powiedz mi co ma
                                  robić jeśli
                                  > dzieci nie ma w szkole??, "

nauczyciel powinien za tą samą , może byc nawet bardzo duża
                                  zapłatę,po południu zajmowac sie efektywnie i z entuzjazmem
                                  zajmowac sie dziecmi na zajęcaich pozalekcyjnych .
                                  Konstytuacja gwarantuje równe prawo dla wszystkich .także dla belfów
                                  * 8 godzinny przez 5 dni w tygodniu czas pracy .
                                  Mniej liczne klasy .max 15 osób .Uczeń w szkole sie uczy ,a wdomu
                                  odpoczywa. Zadnego przerzucania odrabiania lekcji w domu z rodzicami
                                  przez maluchów .
                                  I częste sprawdziany postepów uczniów ,ktore sa podstawą do oceny
                                  belfrów .Zły wynik oznacza ,że belfer uczyc nie umie !!!!
                                  A jak komu to nie lezy .to może iśc do TRw ,.Tam go roboty nauczą
                                  • Gość: Bolesław Re: kabaret ponad miarę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.08, 11:02
                                    Dobrze, że nie miałam okazji uczyć takiego głąba jak ty.
                                    Twoje ograniczenie umysłowe miałoby mieć wpływ na to, czy nauczyciel
                                    pracuje, czy nie?
                                    Przecież ciebie nikt nie jest w stanie nauczyć niczego!!!
                                    :)))
                                    • Gość: do BNolesława Re: kabaret ponad miarę IP: *.iplus.com.pl 31.05.08, 15:20
                                      Bolesław napisał(a):

> Dobrze, że nie miałam okazji uczyć takiego głąba jak ty.
                                      > Twoje ograniczenie umysłowe miałoby mieć wpływ na to, czy
                                      nauczyciel
                                      > pracuje, czy nie?
                                      > Przecież ciebie nikt nie jest w stanie nauczyć niczego!!!
                                      > :)))

A ty co raz men raz women !!!
                                      Czyli ,aby zycie miałos maczek raz dziewczynka ,raz chłopaczek !!!!
                                      • Gość: Bolesław Re: kabaret ponad miarę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.08, 15:36
                                        maczek??? Na tym polegają literówki.
                                        Bolesław to mój kot:)
                                  • vvrotka Re: kabaret ponad miarę 31.05.08, 14:08
                                    No właśnie chyab pracujesz w TRW bo zero wyobraźni i dobrze wiesz co i jak sie
                                    tam dzieje, to co zacytowałeś dotyczyło wakacji.
                                    Zły wynik oznacza, że nauczyciel nie umie uczyć tylko pod warunkiem, że złe
                                    wyniki maja wszyscy jego uczniowie.
                                    Czy to sie komus podoba czy nie, taki jest charakter pracy nauczyciela, że
                                    współpraca musi byc obustronna, łopata do głowy nie wpakujesz wiedzy, owszem
                                    nauczyciel powinien a nawet musi wykazać się inicjatywa i zachęcić,
                                    zainteresować ucznia, tylko pytanie brzmi jak zainteresować towarzystwo które
                                    ozywia sie tylko na hasła o alkoholu, tipsach imprezach i stosunkach damsko
                                    męskich, ileż można sie produkowac, w końcu nauczyciele schodza do poziomu uczniów.

Zauważ jadowity ograniczony człowieku, że w szkole ucza sie nie tylko maluchy,
                                    ale młodzież nastolatkowie, skoro rodzice nie potrafia zapanowac nad swoimi
                                    pociechami, to trudniejsze zadnaie ma nauczyciel, co gorsza rodzice sami właśnie
                                    nastawiają swoje dzieci jak ty, że mają tylko brac dostawać, a jak nie wychodzi
                                    to nauczyciel zły i nie umie nauczyć. Rozumu odrobinę i logiki życze i więcej
                                    życzliwości bo ile dasz tyle do ciebie wróci jeszcze z procentem.
                                    • Gość: dowrotka Re: kabaret ponad miarę IP: *.iplus.com.pl 31.05.08, 15:17
                                      Rozumu odrobinę i logiki życze i więcej
                                      > życzliwości bo ile dasz tyle do ciebie wróci jeszcze z procentem.

Dzięki za zyczenia ,masz racje .Nauczyciele przez lata
                                      zadufani ,wredni ,z negatywnego naboru .nie powinni sie dziwic ,ze
                                      cała ta ich wrednośc do nich wróciła

" Zauważ jadowity ograniczony człowieku, '

No własnie nie znasz mnie i na podstawie jednego postu oceniasz !!!!
                                      Mo własnie na tym polega inteligencja typowego belfra jakim jestes .
                                      Bądz zyczliwa dla uczniów i ich rodziców i ta życzliwośc wróci do
                                      Ciebie
                                    • angrusz1 czego ty oczekujesz ? 31.05.08, 18:01

Do VVrotki :

Ty oczekujesz od forumowiczów rozumu , logiki i zyczliwości ?
                                      A kto siedzi cały czas na kompie ?
                                      Dobry uczen uczy się - z książką zwykle .
                                      Na kompie siedzi ten co troche ( czasem dobrze ) posiadł umiejętnośc
                                      posługiwania się internetem i kompem . Ale to nie oznacza , że mu
                                      duzo rozumu i wiedzy przybyło .
                                      Twoje więc oczekiwania ( a jakże bardzo słuszne ) są płonne .
                                      Z durniów nie zrobisz mądrych tak jak na Saharze las nie urośnie
                                      Ile by to pracy wymagało ?
                                      A budżet oświaty jest bardzo skromnu i niedoszacowany .
                                      Za to winę ponoszą posłowie i senatorowie, również ci z naszego
                                      regionu .
                                      • martinaston Re: czego ty oczekujesz ? 31.05.08, 18:36
                                        angrusz1 napisał:

> Do VVrotki :
                                        >
                                        > Ty oczekujesz od forumowiczów rozumu , logiki i zyczliwości ?
                                        > A kto siedzi cały czas na kompie ?

Angrusz. ;P
                                        • Gość: CHACHA Re: czego ty oczekujesz ? IP: *.iplus.com.pl 31.05.08, 18:43
                                          Ty oczekujesz od forumowiczów rozumu , logiki i zyczliwości ?
                                          > > A kto siedzi cały czas na kompie ?>
                                          > Angrusz. ;P

ZGADZAM SIE Z TOBA aNGRUSZ .
                                          TO TY SIEDZISZ CAŁY CZAS NA FORUM i nawet ciągle zakładasz nowe
                                          głupie posty . i dlatego nie oczekuje od ciebie rozumu ,życzliwości
                                          i logiki
                                          • vvrotka Re: czego ty oczekujesz ? 31.05.08, 20:19
                                            Oceniam po tym co mi podsuwasz, a skoro piszesz takie a nie inne posty tak
                                            oceniam. Osoba nieograniczona i rozumna nie pisze takich bzdur jak ty, ktos cie
                                            skrzywdził w dzieciństwie chyba nauczyciel ...

Drążysz nie to co jest sednem sprawy i właśnie tym potwierdzasz to co napisała
                                            wcześniej o tobie.
                                            • angrusz1 Re: czego ty oczekujesz ? 31.05.08, 21:31

Do vvywrotki :

ja już się swoje pouczyłem i nie muszę się uczyć - formalnie w
                                              szkole .
                                              A mi chodziło o uczniów co stukają w klawiaturę zamiast uczyć się .
                                              Wiem z doświadczenia jakie to charaktery .
                                              Mnie i tak nie obrazisz .
                                              Jestem odporny na różne ataki .
                                              Olewam je .
                                              • vvrotka Re: czego ty oczekujesz ? 31.05.08, 22:34
                                                Angrusz1, po pierwsze nie chodizło mi o ciebie, chyba że pisałeś wczesniej pod
                                                nikiem "dowrotka" , po drugie jak piszesz do "vvywrotki" to nie odpowiadam,
                                                musiałbym odpisać "Anirusz" :))
                  • Gość: t Re: naiwni ponad miarę IP: 195.205.202.* 29.05.08, 20:12
                    a jaka jest średnia krajowa w przemyśle? coś powyżej 3500 tys ?no to dopiero
                    mają wszyscy dobrze
    • mateusz572 Re: Strajk nauczycieli - paranoja 29.05.08, 17:56
      Nie doceniacie działania praw rynku. Mimo,że edukacja jest pod kuratelą państwa (co nie jest naganne gdyż państwo winno pełnić funkcje kontrolne w tym temacie) to jednak rynek zadziała w sposób który przedstawiłem powyżej tzn. dobra płaca,dobra praca. Degradacja zawodu nauczyciela , do której znacznie przyczynia się samo społeczeństwo nic dobrego na przyszłość nie wróży. Takie posty pełne jadu w stosunku do nauczycieli na pewno autorytetu im nie zapewnią ,podobnie jak niska płaca. To z kolei przełoży się w przyszłości na rodziców. Dziwię się Angruszowi (jako nauczycielowi),który wszędzie widzi układy .Jeżeli nauczyciel będzie dobry w swoim rzemiośle to nie straszne mu układy.W układy wchodzi słabeusz,który swoją pracę traktuje jako zło konieczne.Inna sprawa,że wiele instytucji budżetowych ( vide kuratoria i inne) zajmujących się oświatą jest zbędnych.Wydaje się ,że nadbudowa przerasta bazę.Tak więc tutaj należy szukać oszczędności ,które można wykorzystać z pożytkiem dla nauczycieli.
      W Polsce zaczyna brakować nie tylko dobrych belfrów ,ale także tych słabych. Taka sytuacja jest np.w szkoleniu zawodowym. Fachowcy po prostu odeszli do przemysłu i usług. Założyli własne biznesy.Dlatego szkolenie zawodowe będzie trudno w naszym kraju odbudować mimo,że Unia Europejska kładzie szczególny nacisk na ten temat. Podobnie rzecz się ma z nauczycielami języków.
      Reasumując ,na opluwaniu nauczycieli kapitału na przyszłość nie zbudujemy.
      • Gość: angrusz naiwność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.08, 18:51

Do Mateusza :

Bo naiwnie myślisz .Układy ( różnego typu ) są tak silne , że dobry
        prędzej
        przejdzie do innego zawodu aniżeli zacznie kopać się z koniem .

Kaczyński tez chciał porozbijac różne układy i poległ .

"Dziwię się Angruszowi (jako nauczycielowi),który wszędzie widzi
        układy .Jeżeli nauczyciel będzie dobry w swoim rzemiośle to nie
        straszne mu układy.W układy wchodzi słabeusz,który swoją pracę
        traktuje jako zło konieczne." .
        • Gość: Anka Re: naiwność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.08, 07:29
          Angrusz nie tylko widzi same układy, ale uważa też że wszyscy uczniowie to głąby
          i matoły którym sie uczyc nie chce. Wszystkich stawia w jednym szeregu. Nie
          słyszałam aby choc raz wyraził sie pozytywnie o uczniach, wiecznie ich krytykuje
          i potepia.
          • Gość: Teresa Maria W. Obyście nie zgubili w życiu waszych ideałów... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.08, 09:03
            Kiedy rozpoczynałam pracę zawodową mówiłam, że robię to co
            kocham i jeszcze mi za to płacą... Byłam wtedy bardzo młoda
            i nie przywiązywałam wagi do pieniędzy.
            Piękno wykonywanego zawodu, młodość, wiara w ideały wystarczyły,
            by czuć się w pełni szczęśliwym człowiekiem.
            Nie myślałam o posiadaniu, miałam świadomość ogromnego kapitału
            przed sobą, jakim była moja młodość, siła i radość z tego co
            mam obecnie i przed sobą...
            Kiedy wchodziłam w życie powiedziałm, że chciałabym je
            przeżyć zdrowo i pięknie. Z takimi myślami rozpoczynałam moje
            życie zawodowe i rodzinne.
            Po wielu latach wracam z uśmiechem do moich ideałów.
            Co zostało z tamtych lat? - uśmiech i pogodne, ufne spojrzenie
            w przyszłość mimo wielu niepomyślności, wiara w Boga i pokłada
            nie w nim swoich nadziei, życzliwe spojrzenie na otaczjący
            świat i ludzi w którym nic tak naprawdę nie należy do nas.
            Umiłowanie piękna, spokoju i porządku.
            Widzę galerię postaci, które przewinęły się przez moje życie.
            Były osoby mądre, życzliwe, uczynne, dobre ale nie brakowało
            też tych o cechach przeciwstawnych...

Pamiętam słowa, którymi żegnała nas nasza metodyczka:
            '' Zawód nauczyciela to piękny ale bardzo trudny kawałek chleba,
            przekonacie się o tym sami. Obyście nie zagubili po drodze
            waszych ideałów. Pamiętajcie także i o sobie, bo praca
            jakkolwiek nie byłaby ważna, potrzebna i piękna jest tylko
            dodatkiem do szczęścia człowieka.''

''Obyście nie zagubili waszych ideałów'' - dzisiaj te słowa
            skomentuję następująco: oby WAS NIE ZNISZCZYŁA PODŁOŚĆ
            LUDZKA I BRAK GODNYCH WARUNKÓW DO ŻYCIA,POMIMO STAWIANYCH
            WYGÓROWANYCH OCZEKIWAŃ SPOŁECZNYCH.

• Gość: angrusz Re: naiwność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.08, 17:15

Do Anki :

Ależ są dobrzy i bardzo dobrzy uczniowie .
            Tylko oni nie uczestniczą w żadnych awanturach , trzymają się z
            daleka od tych " wesołków ".
            Ale , ale też boją się poskarżyć ( ich rodzice też ) . No bo jeśli
            się poskarżą , że X inski beka, wyje ,śpiewa , szura krzesłem rzuca
            piórnikiem , zabiera mu torbę to ma koniec ze spokojnym życiem w
            szkole a także i koło domu .
            Układy są wszędzie , wszędzie ktoś od kogoś , jedni mniej drudzy
            więcej.
            Jedni nawet wstydu nie czują gdy nauczycielowi mówią na trzy dni
            nowy rokiem szkolnym " Pan/ Pani tu już nie pracuje " ( po x latach
            pracy po telefonie wójta polecającym przyjąć xińską ).
            • Gość: sorki Czegóż chcieć od wołu??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.08, 17:32
              Dziwisz się Swoim uczniom? Ty jesteś najbardziej "nienauczalny" na
              tym forum. Masz gdzieś wszystkie dobre rady! Jak Bóg Kubie, tak Kuba
              Bogu:)
              • Gość: CZ-WAmaniak Re: Czegóż chcieć od wołu??? IP: *.adsl.inetia.pl 31.05.08, 02:04

Mam zlata rade dla wszystkich niezadowolonych nauczycieli skoro jest wam tak
                okropnie tak zle to sie zwolnijcie i sprubujcie osiagnac sukces w innym
                zawodzie ja za wami napewno nie bede płakał (wlasnie ukonczyłem LO)
                • Gość: Teresa Maria W. Obyście nie zagubili w życiu swoich ideałów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.08, 07:47
                  '' Obyście nie zagubili w życiu swoich ideałów'' - oby was nie
                  zniszczyła podłość ludzka i brak godnych warunków do życia,
                  pomimo wygórowanych oczekiwń społecznych.''

• Gość: nauczyciel Re: Obyście nie zagubili w życiu swoich ideałów IP: 212.87.241.* 31.05.08, 23:30
                    CHCIAłAM JESZCZE RAZ PRZEKAZAC WAżNą INFORMACJę, FAKT NA TEMAT KTóREGO NIEKTóRZY
                    ZIAJą ZłOśCIąI NIENAWIśCIą DO NAUCZYCIELI, KłUJE ICH TO BOWIEM BARDZO W OCZY -
                    NAUCZYCIELE NIE MAJą WAKACJI!!!!!!!!!!!!!!NAUCZYCIELE MAJą 35 DNI ROBOCZYCH
                    URLOPU. WAKACJE MAJA DZIECI . KONIEC . KROPKA.
                    DRUGA SPRAWA- KAżDY CHETNY DO PRACY W OśWIACIE, ZAZDROSNY O ILOść GODZIN PRACY
                    JEST PROSZONY O PRZYCHODZENIE DO PLACóWEK OśWIATOWYCH W RAMACH WOLONTARIATU.
                    SPRAWDźCIE JAK FAJNIE JEST W KLASIE GDZIE ZNAJDUJE SIę 30 ROZBRYKANYCH
                    NASTOLATKóW. A JACY ONI Są TO DOSKONALE WIEDZA RODZICE NASTOLATKóW. POWODZENIA I
                    GRATULACJE. A JESTEM NAUCZYCIELEM Z WYBORU- JEDNAK POWOłANIA NIE POłOZę NA
                    TALERZ I NIE DAM RODZINIE. JAKOś NIKT NIE KRYTYKUJE MPK ZA DZIEN BEZ śRODKóW
                    KOMUNIKACJI, ANI URZęDNIKóW SKARBóWKI GDZIE SREDNIA WYNOSI 5 TYSIęCY,...ITD. A
                    NAUCZYCIEL TO NIE CZłOWIEK? NIE GłOWA DOMU ? NIE OJCIEC LUB MATKA? ZASTANóWCIE
                    SIE TROCHę KOCHANI ZANIM NAPISZECIE NASTęPNE BZDURY I KALUMNIE... Z POWAZANIEM.
                    NAUCZYCIEL.
                    • Gość: angrusz rozsądek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.08, 07:19

Do nauczyciela :

Kto ciebie czyta ?
                      Część tych czytających to twoi uczniowie . Często źle uczący się ale
                      za to często stukający w klawiaturę i to oni piszą te ziejące
                      nienawiścią posty .
                      Rozsądni przeczytają i przytakną ale rzadko na forum .
                      z poważaniem
                      • Gość: doangrusz Re: rozsądek IP: *.iplus.com.pl 01.06.08, 14:11
                        Część tych czytających to twoi uczniowie . Często źle uczący się
                        ale
                        > za to często stukający w klawiaturę i to oni piszą te ziejące
                        > nienawiścią posty .
                        > Rozsądni przeczytają i przytakną ale rzadko na forum .
                        > z poważaniem
                        Angrusz a kto cie czyta ??/ dla kogo zakładasz nowe wątki .dlaczego
                        tak je podbijasz .
                        Idiota jesteś czy co?
                    • Gość: jacuziel Re: Obyście nie zagubili w życiu swoich ideałów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.08, 08:39
                      Piszesz rzeczy oczywiste ale daj sobie spokój i tak Cię nikt nie zrozumie dopóki
                      np. nie ożeni się z nauczycielką jak ja.
                      Większość tu piszących i tak nie ma swojego zdania tylko pisze co im przyjdzie
                      do głowy. A i tak do głównie wyborcy Donka więc będą tak pisać jak im włożyli do
                      głowy - nie są w stanie myśleć samodzielnie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka