Dodaj do ulubionych

Mieszkania "Hutnika" na Lechonia

IP: 2.5.STABLE* / *.mw.mil.pl 16.09.03, 07:53
Witam, RSM "Hutnik" rozpocznie budowę nowego bloku na ul. Lechonia. Jestem
zinteresowany kupnem mieszkania w tej okolicy, dlatego bardzo proszę o opinię
jak tam się mieszka (koło TP SA). Może ktoś już tam mieszka? Pozdr. i dzięki.
Pewal
Obserwuj wątek
    • Gość: dzidka Re: Mieszkania "Hutnika" na Lechonia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.03, 09:08
      a gdzie to jest?niedaleko kopernika?
      • Gość: pewal Re: Mieszkania "Hutnika" na Lechonia IP: 2.5.STABLE* / *.mw.mil.pl 16.09.03, 09:21
        Raków - zachód, tak to się chyba nazywa. Okolice Lipowej, w bok od
        Jagiellońskiej. O te rejony. Pozdr. Pewal
        • Gość: dzidka Re: Mieszkania "Hutnika" na Lechonia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.03, 09:43
          aha,to daleko...tam jest chyba pzu?
    • Gość: kreska Re: Mieszkania 'Hutnika' na Lechonia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.03, 09:35
      ...czy tam jest miejsce ...na jeszcze jeden blok...wiecej zieleni prosze!!!!
      • Gość: pewal Re: Mieszkania 'Hutnika' na Lechonia IP: 2.5.STABLE* / *.mw.mil.pl 16.09.03, 09:49
        PZU - jest. Nie wiem czy jest miejsce bo piszę z Helu i dlatego moje pytanie.
        Czy to jest typowe blokowisko, czy są jakieś sensowne podwórka, skwerek itp.
        Pozdr. Pewal
        • Gość: mrr Re: Mieszkania 'Hutnika' na Lechonia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.03, 11:26
          Bloki na Lechonia powstają - moim zdaniem - w dośc niefortunnej okolicy.
          Niestety z jednejstrony sąsiadują z wieżowcami, niestety dośc starymi, z
          których bez problemu można zajżec w okna nowych bloków Hutnika. Z drugiej
          strony, ogranicza je stacja benzynowa i zaplecza dwóch sklepów. Także aniez
          jednej, ani z drugiej strony nie ma łdanego widoku. Co do trzeciej strony
          bloku... sąsiaduje z kościłem. ja osobiście, nie chciałbym uczestniczyc we
          wszystkich niedzielnych mszach i uroczystościach kościelnych. A jak powszechnie
          wiadomo, kościoły nagłosnienie mają dośc dobre.
          Znam osoby mieszkające w tym bloku - już w wybudowanej częsci.
          Z tego co opowiadają, to niestety nie jest tam bezpiecznie.
          Poza tym, jest to mieszkanie kwaterunkowe. Płacisz przez długie lata raty za
          użytkowanie, a i tak mieszkanie nigdy nie bedzie Twoje. Nie wiem czy to ma
          jakiś sens.

Pozdrawiam
          • Gość: pewal Re: Mieszkania 'Hutnika' na Lechonia IP: 2.5.STABLE* / *.mw.mil.pl 16.09.03, 11:41
            Dzięki Mrr. Mieszkania lokatorskie są budowane przez "Metalurga" i te bloki są
            na ulicy Lipowej (taki żółto-niebieski), natomiast "Hutnik" chce budować
            mieszkania własnościowe między Telekomunikacją i tym nowym blokiem na Lechonia
            (taki żółto-brązowy). Tak mi przynajmniej wytłumaczono. Nic nie wiem o
            kościele. Wprawdzie jestem wierzący ale faktycznie jest to uciążliwe. Ale cena
            jest bardzo dobra - 1900 zł/m2. Niektóre mieszkania na rynku wtórnym mają taką
            cenę. Pozdr. Pewal
            • Gość: dzidka Re: Mieszkania 'Hutnika' na Lechonia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.03, 13:48
              pewal a musisz miec mieszkanie nowe? nie chcesz miec jakiegos mieszkanaka z
              rynku wtornego? kurcze, niektore sa naprawde ladne, tylko poszukac, nie dosc
              ze bedzie taniej to na dodatek w dzielnicy ktora jest o niebo
              bezpiczniejsza,np tysiaclecie, bo rakow to chyba nie jest mily,pozdro, tez mam
              kolezanke na Helu,pa
              Dzidka
              • Gość: pewal Re: Mieszkania 'Hutnika' na Lechonia IP: 2.5.STABLE* / *.mw.mil.pl 16.09.03, 14:50
                Zależy mi na mieszkaniu w pobliżu Al. Pokoju. Może być z rynku wtórnego ale u
                nas nie ma możliwości kupienia "Pośrednika". Na www.cbon.com.pl oferty nie są
                zmieniane od ponad roku. 3/4 z nich jest nieaktualne. Jak mam szukać
                mieszkania?! Może ktoś coś doradzi. Pozdr. Pewal
              • Gość: Wiola Re: Mieszkania 'Hutnika' na Lechonia IP: 212.160.234.* 17.09.03, 14:03
                Gość portalu: dzidka napisał(a):

> pewal a musisz miec mieszkanie nowe? nie chcesz miec jakiegos mieszkanaka z
                > rynku wtornego? kurcze, niektore sa naprawde ladne, tylko poszukac, nie dosc
                > ze bedzie taniej to na dodatek w dzielnicy ktora jest o niebo
                > bezpiczniejsza,np tysiaclecie, bo rakow to chyba nie jest mily,pozdro, tez
                mam
                > kolezanke na Helu,pa
                > Dzidka

Skoro nie mieszkasz na Rakowie to skąd wiesz,że nie jest miły?
                Mieszkam na Rakowie już 20 lat, i nigdy nie spotkało mnie nic niemiłego.
                Taka opina się przyjęła ,która jest wystawiana chyba głównie przez ludzi którzy
                tylko tędy przejeżdżają .Według mnie nie różni się niczym od innych dzilnic.
                • Gość: dzidka Re: Mieszkania 'Hutnika' na Lechonia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.03, 15:51
                  mieszkalam na rakowie z moim bylym mężęm, ale prosze sobie nie wyobrażać ze
                  nie lubie rakowa bo mam złe wsppomnienia...tam jest niemilo,powtarzam i wiem
                  co mówie.
          • Gość: Jontek Re: Mieszkania 'Hutnika' na Lechonia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.03, 10:32
            Może widok nie będzie ciekawy ale chyba nigdzie na blokowisku przez okno nie
            widać morza czy gór.Dzielinica jest spokojna choć utarło się że jest
            niebezpieczna.Jeżeli tylko możesz to kupuj tutaj mieszkanie bo na stadion
            Rakowa jest tylko 25 minut piechotą !!! :D
            • Gość: pewal Re: Mieszkania 'Hutnika' na Lechonia IP: *.mw.mil.pl 17.09.03, 10:41
              Niestety preferuję siatkówkę albo żużel. Ale to wcale nie znaczy, że będę
              szukał mieszkania na Olsztynskiej albo koło hali Polonia. Pozdr. Pewal
    • Gość: pewal Re: Mieszkania "Hutnika" na Lechonia IP: 2.5.STABLE* / *.mw.mil.pl 17.09.03, 07:40
      Nikt tam nie mieszka?????
      • Gość: jdm Re: Mieszkania 'Hutnika' na Lechonia IP: *.poczta.katowice.pl 17.09.03, 08:50
        Mam do sprzedania mieszkanie na lechonia - 70m2,II
        pietro,wiezowiec+garaż.Jeżeli jesteś zainteresowany podaj prv.
        • Gość: dzidka Re: Mieszkania 'Hutnika' na Lechonia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.03, 09:20
          widzisz pewal, juz masz kontakt,pozdrawiam, mam nadzieje ze wszystko pojdzie
          po twojej mysli, trzymaj sie,pa
        • Gość: pewal Re: Do JDM IP: *.mw.mil.pl 17.09.03, 09:36
          Gość portalu: jdm napisał(a):

> Mam do sprzedania mieszkanie na lechonia - 70m2,II
          > pietro,wiezowiec+garaż.Jeżeli jesteś zainteresowany podaj prv.
          Moj priv pewal@gazeta.pl, moj nr gg 4411768. Pozdr. Pewal
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka