Dodaj do ulubionych

poczta polska okrada koperty

IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.09.03, 20:12
ciekaw jestem jak to się dzieje ,że ilekroć przychodzi do mnie list z
zagranicy np.ze zdjęciami albo jakieś prospekty to zawsze są otwarte i jest
pieczątka z poczty o rzekomym uszkodzeniu podczas transportu. może ktoś ma
podbne rozterki ???
Obserwuj wątek
    • Gość: Filip Re: poczta polska okrada koperty IP: *.look.ca 17.09.03, 20:27
      Zgadza sie !
      Moja rodzina zamieszkala w Czestochowie tez skarzy sie ze listy sa pladrowane.
      Jesli list zawiera 10 lub 20 dolarowke ; list nie dociera do adresata.
      Czyli ginie. Najprawdopodobniej poczta nie prowadzi odnotacji ile listow wydala
      listonoszowi w okreslonym czasie , w czyim (ktorego listonosza) regionie ginie
      najwiecej listow.
    • Gość: dziki_pikol Re: poczta polska okrada koperty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.03, 21:09
      Listy z zagranicy są liczone i raportowane, zawsze można sprawdzić czy taki
      list dotarł do odbiorcy. Pozatym kontaktów z listami nie mają tylko
      listonosze, więc takie oskarżenia są całkowicie śmieszne. Trochę szacunku dla
      cięzkiej pracy innych.
      • Gość: Filip Re: poczta polska okrada koperty IP: *.look.ca 18.09.03, 15:05
        Listy z zagranicy są liczone i raportowane, zawsze można sprawdzić czy taki
        list dotarł do odbiorcy. Pozatym kontaktów z listami nie mają tylko
        listonosze, więc takie oskarżenia są całkowicie śmieszne. Trochę szacunku dla
        cięzkiej pracy innych.
        ______________________________________________________________________________

Z powyzszej wypowiedzi wynikalo by ze listy z zagranicy w jakis cudowny sposob
        docieraja do skrzynek adresatow z pominieciem doreczyciela jakim jest listonosz-
        etatowy pracownik Polskiej Poczty.
        A jak to wyglada; listonosz pobiera wczesniej posortowane przez pracownika
        nocnej zmiany przesylki z adresami na swoj region i je roznosi po danym osiedlu.
        Ma wystarczajaco duzo czasu na ich zewnetrzne ogledziny. Jesli dany list z
        zagranicy wyglada podejrzanie, jest grubszy, posiada jakas wyczuwalnie inna
        zawartosc niz list standartowy, zabiera taki list do domu by mu sie dokladnie
        przyjzec pod swiatlem. Jesli ow list da sie otworzyc nad para, wowczas ryzyko
        jest mniejsze. Dochodzi do sprwdzenia zawartosci koperty i jesli nie ma w niej
        pieniedzy list zostaje ponownie zaklejony i dociera do adresata nastepnego dnia.
        Jesli przeswietlenie jego pod lampa wykazuje ze sa w nim pieniadze list nie
        dociera do adresata a zawarte w nim pieniadze wedruja do kieszeni listonosza.

Oczywiscie tak wyglada okradanie listow przez listonoszy jesli w tym brudnym
        precederze nie uprzedzil go pracownik nocnej zmiany sortujacy listy na
        dzielnicowe oddzialy poczty z ktorych przesylki pobieraja listonosze do
        rozniesienia.

Przyzwolenie na jawne okradanie listow przez pracownikow Pczty Polskiej swego
        czasu udzielila im nie kto inny tylko sama jej dyrekcja wydajac przepis mowiacy
        o zakazie przesylania pieniedzy w listach.

A zatem pracownicy POCZTY POLSKIEJ dopuszczajac sie kradziezy "czyszczac listy"
        niejako w imie prawa, i przepisu wydanego przez DYREKCJE.

Preceder trwa latami w imie prawa narusza sie PRYWATNOSC OBYWATELI i zawlasza
        ich mienie. Naruszenie wlasnosci prywatnej wedlug prawa miedzynarodowego jest
        jednym z najciezszych przewinien ale przepisy tego miedzynarodowego prawa jak
        widac nie obowiazuja HOMO SOWIETIKUS POLSKIEJ POCZTY.

• Gość: gelson Re: poczta polska okrada koperty IP: *.ne.client2.attbi.com 18.09.03, 04:07
      mam dokladnie to samo ,co wysylam cos do Polski to zawsze jest odebrane "w stanie uszkodzonym",jak dorwe skurwiela ktory to robi to zaj......,ale oczywiscie nie
      dorwe to sobie moge pomarzyc
      • Gość: Filip Re: poczta polska okrada koperty IP: *.look.ca 18.09.03, 06:17
        Toronto.18.09.03

OSWADCZENIE

Oswiadczam publicznie ze wyslany przezemnie list do krewnych w Czestochowie ,
        ktory zawieral 20.00 funtow wyslany z Londynu WB 28.07.03 nie dotarl do
        odbiorcy.

Filip

• Gość: ss Re: poczta polska okrada koperty IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 18.09.03, 07:56
      każdy list , paczka otrzymana od corki przebywającej w stanach był otwrty ,
      poklejony z adnotacją o uszkodzeniu w transporcie - bez wyjątku
      • lol21ndm Re: poczta polska okrada koperty 18.09.03, 08:27
        Czy istenieje w Polsce inna firma doreczycielska, z ktorej uslug mozna
        korzystac wysylajac cos z UK? Tj. wyslac tak, by ominac szerokim chociazby
        kolem Poczte Polska?
    • Gość: ribbchaka Re: poczta polska okrada koperty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.03, 09:32
      to nie tylko o listy z zagranicy chodzi. slyszalem, ze niejednokrotnie ginely
      partie biletow na koncerty (najczesciej w Spodku) zamawiane przez sklepy
      muzyczne. czy ONI maja jakis sprzet do przeswietlania?
      • Gość: Lotnik Re:Poczta Polska Złodzieje!!!!!! IP: *.premex.pl 18.09.03, 10:15
        Do mnie też nie dotarła paczka z jednego z krajów UE. Mogę powiedzieć, że
        oprócz 10 euro (!!) nie było w niej nic więcej wartościowego!! Buraki,
        złodzieje, mam nadzieję, że ktoś wkrótce dobierze się wam do cwaniaczkowatych
        grubych dup!!!
    • Gość: Maciek Re: poczta polska okrada koperty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.03, 17:09
      Zgadzam się! Ja też ostatnio dostałem pewną korespondencję USZKODZONĄ!!
      Złożyłem reklamację w urzędzie nr 28 (ul.Mościckiego) i czekam...
      Jeżeli sytuacja się powtórzy będę zmuszony zainteresować nią organy ścigania.
    • Gość: Filip...... Re: poczta polska okrada koperty IP: *.look.ca 19.09.03, 18:34
      ...........i cisza ! A tam pracownik po nocnej zmianie juz ustawil czajnik na
      gazowej kuchence i zaraz swoimi brudnymi lapami bedzie probowal rozklejac
      koperty ktore przyniusl do domu z nocnej zmiany. Dzis wyniusl tylko dwa listy
      ktore wygladaja dosc podejrzanie. Obydwa nadane w Wielkiej Brytanii.
      Gdyby sie tak zdarzylo piec razy po dwadziescia funtow , w sumie sto, to jest
      juz urzadzony na miesiac. Funt ma dyza przebitke. Prawie szesc zlotych.
      A wiec prawie 600 zlotych zysku.
      Tylko z jednego listu; Co ?
      Pomysl bracie zloty interes ! I sumienie czyste bo zauwaz stary - wykonujesz
      dwie roboty, a placa ci za jedna. Placa za sortowanie a ta druga jest
      kontrolowanie i patroszenie przesylek, mamony, ktora nie zostala opodatkowana.
      Nie zostala opodatkowana ?
      Jak to tak ? Oj nieladnie, nieladnie.
      Polska to kraj prawa i kazdy o tym musi pamietac. Wy z zagranicy juz
      zapomnieliscie gdzie zyjecie !
      Pochylony nad kuchenka , zmniejszajac plomien pod czajnikiem nagle odwrocil
      sie przodem do mnie i szeroko usmiechnal.
      Zazenowany tym co powiedzial, dotad siedzialem w milczeniu, ale teraz czulem ze
      musze powiedziec cos co w jakis sposob podtrzyma nasza rozmowe.

...No dobrze !...powiedzialem. Rob tak jak uwazasz, ale czy nie sadzisz ze te
      pieniadze juz raz zostaly opodatkowane w kraju z ktorego zostaly wyslane, i czy
      wogole w sumie w skali kraju sa to az tak duze sumy by mialy jakis istotny
      wplyw na ekonomie. To raczej drobne prezenty, a czesto gest pomocy ludziom
      starszym ktorym z renty zabraklo np: na lekarstwa
      Ba - powiedzial bym nawet; to pieniadze spolecznie pozadane bo zasilaja w jakis
      minimalny sposob brak obcej waluty na naszym rynku. I czymze w sumie ona jest
      do obecnego naszego zadluzenia w zagranicznych bankach.
      To nie sa sumy na ktore stac milionerow. A tych jak wiesz nie obowiazuja zadne
      prawa podatkowe, bo nazywaja sie "inwestorami".
      100 lub 200 dolarow, to sumy na ktore stac za granica ciezko pracujaca "polska
      biede". To jalmuzna, i gdybys widzial jaka ciezka praca czesto zostaly zdobyte,
      nie otwieral bys listow w poszukiwaniu ich, bo wiesz ze one szczescia nie
      przynosza. One by pazyly twoje rece.
      - Pewnego dnia mojemu znajomemu skradziono samochod.
      Po roku dowiedzial sie ze mlody czlowiek ktory mu go skradl zginal w tym
      samochodzie. Jaki stad wniosek ?..Kradzone szczescia nie przynosi.
      Ludzie na calym swiecie w listach przesylaja sobie drobne sumy pieniedzy.
      Od lat z Kanady wysylam do Anglii w listach male sumy. Lub rodzina z Anglii
      przysyla dla mnie takowe przy roznych okazjach, ale jeszcze nigdy sie nie
      zdazylo by cos zginelo lub by list dotarl do mnie w podejzanym stanie.
      Po pierwsze; dla Anglika czy Kanadyjczyka otwieranie czyjegos listu bylo by
      dozywotnia hanba.
      Po drogie; zaden pracownik poczty w tych krajach, nawet gdy bylby pewny ze list
      zawiera banknoty 20 funtowe,nie odwazyl by sie ryzykowac za 100 czy nawet 1.000
      funtow utrate swej pracy .
      Wyzuconemu z pracy nikt juz w zyciu nie dal by mu referencji jakie tu
      ubiegajacy o prace musi dolaczyc.

....Moze i dobrze mowisz, Filipie - odparl.
      Ale jak mnie udowodnia ze patrosze koperty, to sobie znajde jeszcze lepsza
      prace. Znowu sie usmiechnal, zjadliwie.
      Pojde do policji a tam wiesz, ile oni maja za niewypisany mandat ?...Tylko bede
      wolal - malo, malo ,malo ! No co ty O...przeciez mowie malo !
      Przeciez wiesz dlaczego ten mlody na barjerze drogowej , ktory zabil policjanta
      z Bedzina musial zginac ? Mogli mu zalozyc kolczatke po drodze, kilka nawet !
      HA,ha, - gdzie my zyjemy Filipie.
      ......Nie mart sie, no juz ci oddam te dwadziescia funtow. Moze juztro trafi
      sie cos grubszego, co otworzymy sobie ot tak, pol legalnie i w imie prawa. Bo
      prawo jest prawem i je trzeba szanowac Filipie !

• Gość: Sylwek Re: poczta polska okrada koperty IP: *.visp.energis.pl 23.09.03, 03:06
      Potwierdzam, nie zwrocilem na to uwagi - pomyslalem ze moze rzeczywiscie
      uszkodzony. W zgrzanej torebce. Poza plastikowa karta i folderkiem nie bylo
      nic (wiecej).

Zdarzylo mi sie tez wyslac dziecku nalepki na butelki po Kubusiu na jakis
      konkurs. Po roku dowiedzialem sie od kogos kto nosil taki ladny promocyjny
      plecaczek ze zrobilem zle bo na poczcie okradane sa takie listy. W jedna lub
      druga strone. Adres fabryki znany. Wiadomo co tam jest, nikt nie sprawdzi bo
      adresat pomysli, ze akurat nic nie wygral czy jakos tak... Wtedy mnie
      oswiecilo.

List z wyciagiem z banku tez raz nie dotarl choc byl wyslany - sprawdzilem na
      pewno.

To swinstwo okradac dzieci. Nie mam slow.
    • Gość: sylwek Proponuje pokazac to forum na policji IP: *.visp.energis.pl 23.09.03, 03:07
      • Gość: Pauli Tak IP: *.adm.pcz.czest.pl 23.09.03, 09:22
        A ja po raz piąty zamawiam kartę programu Idea Profit (punkty za zapłacone
        rachunki telefoniczne). Idea przesłała mi potwierdzenie wysłania normalnymi
        listami kart. Jeśli piąta karta nie dotrze (tym razem już poleconym) składam
        doniesienie do prokuratury.Dość tego złodziejstwa!
    • Gość: pesti Re: poczta polska okrada koperty IP: 213.199.204.* 23.09.03, 09:38
      miedzy kwietniem a czerwcem wyslalem do czestochowy cztery listy z
      niemiec,grube,w duzych kopertach,w kazdym bylo miedzy innymi kilkanascie
      euro.i wszystkie doszly nienaruszone..

ja rozuimiem,ze okradanie listow w kraju lezacym w srodku europy to przejaw
      barbarzynstwa,ale bralem to pod uwage i wolalem zaplacic te 2 euro wiecej i
      wysylac jako polecony.....
      • Gość: Filip Re: poczta polska okrada koperty IP: *.look.ca 23.09.03, 16:30
        Po pierwsze.
        A jak pan mysli kto najwiecej czasu tu spedza; wlasnie policja.

Po drugie.
        "ja rozuimiem,ze okradanie listow w kraju lezacym w srodku europy to przejaw
        barbarzynstwa,ale bralem to pod uwage i wolalem zaplacic te 2 euro wiecej i
        wysylac jako polecony....."

Czasem w tym liscie jest mniej niz dwa euro wiec po co sie wyglupiac, a jesli
        jest to sposob na umotywowanie klijenta, doplacania do Poczty Polskiej to
        przypomina mi to "motywowanie klijenta przez firmy ochraniarskie."

Po trzecie.

Ktos z mojej rodziny wysylajac kartke z nad morza dal sie namowic na forme
        szybkiej i pewnej przesylki " AIR MAIL" placac ekstra.
        Pani na poczcie - urzednik, namoczula i dokladnie przykleila znaczek "PRIORYTY
        MAIL" do karty pocztowej z widokiem Wladyslawowa.
        Widok Wladyslawowa jak spoznione wspomnienie wakacji dotarl do Toronto pod moj
        adres ale dopiero w czoraj z kilku tygodniowym opoznieniem i juz bez
        znaczka "PRIORYTY MAIL " jako wzykla przesylka.
        Kartke ta jako dowod rzeczowy moge wyslac dyrekcji Poczty Polskiej.

Mam wrazenia ze komus bardzo zalezy na naszej ,klijentow utracie zaufania,
        takze i do tej polskiej instytucji jaka jest POCZTA POLSKA. Doprowadzic do
        bankructwa i sprywatyzowac.

• ola-f Re: poczta polska okrada koperty 23.09.03, 19:31
          Gość portalu: Filip napisał(a):

> Po pierwsze.
          > A jak pan mysli kto najwiecej czasu tu spedza; wlasnie policja.
          >
          > Po drugie.
          > "ja rozuimiem,ze okradanie listow w kraju lezacym w srodku europy to przejaw
          > barbarzynstwa,ale bralem to pod uwage i wolalem zaplacic te 2 euro wiecej i
          > wysylac jako polecony....."
          >
          > Czasem w tym liscie jest mniej niz dwa euro wiec po co sie wyglupiac, a jesli
          > jest to sposob na umotywowanie klijenta, doplacania do Poczty Polskiej to
          > przypomina mi to "motywowanie klijenta przez firmy ochraniarskie."
          >
          > Po trzecie.
          >
          > Ktos z mojej rodziny wysylajac kartke z nad morza dal sie namowic na forme
          > szybkiej i pewnej przesylki " AIR MAIL" placac ekstra.
          > Pani na poczcie - urzednik, namoczula i dokladnie przykleila
          znaczek "PRIORYTY
          >
          > MAIL" do karty pocztowej z widokiem Wladyslawowa.
          > Widok Wladyslawowa jak spoznione wspomnienie wakacji dotarl do Toronto pod
          moj
          > adres ale dopiero w czoraj z kilku tygodniowym opoznieniem i juz bez
          > znaczka "PRIORYTY MAIL " jako wzykla przesylka.
          > Kartke ta jako dowod rzeczowy moge wyslac dyrekcji Poczty Polskiej.
          >
          >
          > Mam wrazenia ze komus bardzo zalezy na naszej ,klijentow utracie zaufania,
          > takze i do tej polskiej instytucji jaka jest POCZTA POLSKA. Doprowadzic do
          > bankructwa i sprywatyzowac.
          >
          > Piszcie listy elektronicznie- dojdą.
          Poczta nie zarobi i nie obrobi ;-)))))

>
          >
    • Gość: konyo babiszony pocztowe... IP: 157.164.163.* 14.10.03, 13:52
      Mam bardzo zle doswiadczenia z poczta polska. A wielka nieufnosc budzi okienko
      pocztowe w sklepie na brzeznickiej tzw agencja pocztowa.
      dwa razy wysylalam dokumenty potrzebne do wizy listem priorytetowym poleconym.
      Obydwa zaginely, a pp uhonorowala mnie 15 zlotymi rekompensaty...
      Nastepna przesylka z brzeznickiej : lekka jak piorko jedwabna sukienka w
      zabezpieczonej (z "babelkami") kopercie nigdy nie dotarla do adresatki...

Jednak najwieksza granda to jak otrzymalam w sopocie przesylke od rpodzicow ,
      w grubej NIENARUSZONEJ kopercie znalazlam ... nadgryziony batonik
      principolo...!!!
      za to zniknal z niej cartridge do drukarki i fajna bielizna
      reklamacji mi nie uwzgedniono bo nie znaleziono sladow uszkodzenia koperty,
      (sprawe batonika pominieto)
      pozniej sie okazalo ze mame pani na poczcie (na Polnocy) namowila na "specjalna
      wzmacniana" koperte. nie raczyla tylko zwrocic uwagi na "specjalne" silikonowe
      zamkniecie koperty , ktotre pozwalalo jo otworzyc i zamknac bez sladu dowolna
      ilosc razy....

nastepnym razem bede jak Dejanira nasaczac swoje szatki trucizna i wysylac,w
      slodkim oczekiwniu ze jakis pocztowy zlodziejski babiszon ubrany w moja
      sukienke i stanik dostanie paskudnej alergii i babli na skorze...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka