Dodaj do ulubionych

Absolwenci w jakim mieście chcielibyście pracować?

27.06.08, 01:23
W Częstochowie nie ma ciekawych firm (trw i inne mordownie) wobec tego
postanowiłem spakować walizki i poszukać pracy w innych miastach naszego
pięęęęknego Kraju :) Chodzi o branże budownictwo i jakieś ładne dla oka a
przyjazne dla duszy miejsce.

O Wawie mówi się że chamska i wyścig szczurów, gdańsk i poznań troche daleko,
katowice brzydkie i pachnące prl-em. Może opole albo kraków?

Czy ktoś z was spotkał się z podobnym dylematem?

Proszę o opinie.
Obserwuj wątek
    • Gość: KiQ Re: Absolwenci w jakim mieście chcielibyście prac IP: 80.54.171.* 27.06.08, 08:06
      Ja szukam w Katowicach i Wrocławiu.
      • Gość: czesiekmen Re: Absolwenci w jakim mieście chcielibyście prac IP: *.adsl.inetia.pl 27.06.08, 19:55
        Z jakim skutkiem? I na jaki zakres pensji netto można tam liczyć? powiedzmy rok
        doświadczenia w branży
      • taki_i_owaki Re: Absolwenci w jakim mieście chcielibyście prac 29.06.08, 16:03
        ja przeszukuje tez rejon Katowice i okolice, ale z marnym skutkiem. Nauczony juz
        doswiadczneiem wypytuje o wszystko przez telefon co chyba odstrasza
        potencjalnego pracodawce, co wiecej nie chca za bardzo podac kwoty jaka chca
        placic lub przynajmniej przyznac sie ze szukaja kogos za 1500zl. Mam prawie 3
        lata doswiadczenia w zawodzie ale chcialbym robic cos innegoniz teraz, nie
        zmuszony sytuacja otwarcie mowie ze interesuje mnie 2500netto na dzien dobry a
        pozniej sie okarze, co niestety tez mnie dyskwalifikuje. Ale przeciez to oni
        szukaja pracownika, ja mam obecnie prace i na zarobki nie narzekam, a zey
        jezdzic na rozmowy to musialbym co 2 dni brac urlop - nie da rady, czego panie z
        kadr czy HR (teraz tak wola byc nazywane) nie pojmuja. moze kiedys jak nie bede
        mial pracy to sobie pojezdze ale teraz niech sie w dupe caluja.
        • Gość: do taki i niezbyt Re: Absolwenci w jakim mieście chcielibyście prac IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.08, 17:14
          """"W Polsce chociaz zyje: chodze do kina,
          spotykam z dziewczyna, chodze do znajomych, oni odwiedzaja mnie, wyjezdzam na
          wakacje, czasem na jakis weekend,lubie wypic ze 2 piwa z wieczora ... """"

"""i tzw "srednia krajowa" zostala
          daleko za plecami. Ale mysle ze mialem kupe szczescia, jednak ja sie nie dziwie
          tym, ktory wyjezdzaja. Moze i po pewnym czasie zrobilbym to samo, ale nigdy nie
          zrozumiem jak na gowno mozna mowic papu. """"

""""Mnie nie kluje w oczy to, ze ktos w IE zarabia
          2500netto, ale tych co przyjezdzaja kluje w oczy to ze oni nie odstana pracy
          nawet za 2000netto, a ja na taka place gwizdze.""""

ty chłopcze taki i owaki :) to sie nadajesz tylko rzeczywiście do chodzenia do kina z dziewczyną raz na miesiąc i popijania tych dwóch piwek .... :-)))) w innych postach naskakujesz na ludzi którzy chcą sobie coś odłożyć za granicą (chociażby te 3-4 tyś na czysto MINIMUM i robią to z reguły nie w zawodzie) i wypisujesz KRETYNIZMY że średnia krajowa została daleko za tobą a prawda jest taka że szukasz wielkiej kariery w Katowicach za 2500 netto, jesteś naprawde żałosny i nie dziwię się że twoja wyobraźnia bije wszelkie rekordy a po prostu pewnie mieszkasz jeszcze z mamą .... czy mamusia robi ci jeszcze obiadki i ceruje skarpety ? bo sądzę że za te twoje DALEKO POWYŻEJ ŚREDNIEJ to nie starcza ci na nowe szczególnie jak już zabierzesz tą dziewczynę do kina ;-))))) .... bez urazy Powodzenia w przekwalifikowaniu i miłego startu od 2500 netto w Katowicach ;) (wątpliwe bardzo lepiej się przekwalifikuj na emigrację może i nie zarobisz takich pieniędzy jak w Częstochowie ! ale przynajmniej się usamodzielnisz !!!!! :-))))))))
          • taki_i_owaki Re: Absolwenci w jakim mieście chcielibyście prac 01.07.08, 07:22
            nie bede ci dziecko pokazywal paska, a wierzyc wcale nie musisz. Owszem chce
            zmienic prace i te 2500by mi w niej wystarczylo, poniewaz po 2-3 latach szukanej
            przeze mnie pracy zostawiam daleko z tylu obecna place. Tu nie chodzi detektywie
            o przekwalifikowanie sie tylko rozwijanie, ale co ty mozesz o tym wiedziec skoro
            zatrzymales sie na etapie rozwielitka. Nie masz pojecia co to ambicja i jak cos
            osiagnac wlasnymi rekoma, czasem trzeba mi bylo glowe pochylic aby z czasem ja
            podniesc.

tobie za to zycze kariery w Kamexie bo tam osoby twojego pokroju maja szanse na
            kariere.
    • Gość: frendzeler robie na tym pseudo śląsku i wolalbym coś IP: *.chello.pl 28.06.08, 13:19
      ładniejszego bo "tu" nie da sie żyć :/
      • Gość: łolelele Re: robie na tym pseudo śląsku i wolalbym coś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.08, 13:29
        przyjazne dla duszy ? to tylko za granicą w PoLSZCZE syf kiła mogiła kredyt 40 lat i 1500 zl wypłaty na rękę no może 2000 max jak będziesz miał szczęście :-) no i w koło sami kombinatorzy którzy chcą cię oskubać do kości :) od pracodawców (szczególnie) po dzieci w przedszkolu (zero wychowania) ale co tu sie dziwić jak rodzice popie.... w robach po 12 godzin za nędzne pieniądze :)
    • Gość: monka misia Trójmiasto - po pracy tramwaj 10 min. i plaża IP: 195.75.146.* 28.06.08, 13:36
      3 miesiące wakacji mimo że pracujesz!
      • Gość: on Re: Trójmiasto - po pracy tramwaj 10 min. i plaża IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.08, 23:27
        tylko weźcie sobie pod uwagę następującą kwestię. dla przykładu Poznań praca
        przy automatyce (bez wymaganego doświadczenia itp.) 3000zł-1000zł
        mieszkanie-500zł utrzymanie = 1500zł zarobku a 1400zł jest tu na miejscu więc
        czy warto ? aha i nie pie..ie mi o doświadczeniu bo jak mam przychodzić po
        robocie powykrzywiany w 4 strony świata to ja mam w 4 literach takie
        doswiadczenie (kosztem zdrowia)
        • Gość: tomi Re: Trójmiasto - po pracy tramwaj 10 min. i plaża IP: *.adsl.inetia.pl 30.06.08, 21:19
          ale jaja w tej czewce :) wszędzie dają tysiaka :)

wrona rulezzz
    • Gość: jajla Re: Absolwenci w jakim mieście chcielibyście prac IP: *.adsl.inetia.pl 29.06.08, 11:59
      A co myślicie o opolu i Wrocku?
      • Gość: k_c Re: Absolwenci w jakim mieście chcielibyście prac IP: 211.38.131.* 29.06.08, 12:24
        Opole małe i pełne układzików - choć ładne
        Wrocław przereklamowany i wstrętny
        Trójmiasto - taaak
        • Gość: jajla Re: Absolwenci w jakim mieście chcielibyście prac IP: *.adsl.inetia.pl 29.06.08, 13:41
          Tylko do trójmiasta troche cięzko na rozmowę kwalifikacyjną się wybrać bo
          daleko, a jeśli warunki nie spasują to wyjazd na kilka rozmów to katorga biorąc
          pod uwagę nasze drogi.
          2 dni wolnego trzebaby wziąć :/
          • Gość: aneta tylko wrocław IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.08, 09:58
            Trómiasto jest fajne gdy jest ciepło, ale zimą wieje tam podwójnie
            az do wiosny. wiem, bo byłam.
            Wrocław jest piękny i jest tam praca
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka