Dodaj do ulubionych

zwolnienia z hansa tex

10.07.08, 00:56
rozumiem zwolnienia ludzi z firmy bo takie są prawa rynku nie ma
zapotrzebowania na produkt to i są cięcia w etatach.Boli mnie inna sprawa
mianoiwcie to że kadra kierownicza w obliczu zbliżających się zwolnień(ponad
100 osób)bawi sie za pieniądze z funduszów socjalnych w restauracji 44 przy
ulicy Dekabrystów...a na wakacje pod gruszą jakoś brak funduszy.Ciekawe co na
to Oellerking.Ile On wie o tej samowoli polskich przedstawicieli??
Obserwuj wątek
    • Gość: omen Re: zwolnienia z hansa tex IP: *.145.inds.pl 10.07.08, 20:17
      ja tez rozumiem tylko mogli by odrazu zwolnic tych ktorych maja
      zwolnic a nie takie dziwne zwalnianie codzienie po pare osob i
      reszta tych nie zwolnionych zyje w niepewnosci a co do pieniedzy
      socjalnych to z roku na rok coraz mniej tych pieniedzy z
      funduszu .jestem ciekaw na jakim stanowisku pracujesz i czy juz cie
      zwolnili czy jeszcze
      • Gość: gosc Re: zwolnienia z hansa tex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.08, 21:26
        a ja jestem ciekaw co to za firma?nigdy nie słyszałem o niej
      • dziurkacz1 Re: zwolnienia z hansa tex 11.07.08, 00:40
        mnie jeszcze nie zwolniono,ale myślę że jestem następny do odpalenia bo zostają
        Ci którzy mają umowę na stałe,albo krewni i znajomi,więc przy następnych
        cięciach kadrowych(oby takowych nie było) nie mam złudzeń
        • Gość: Zszywacz Re: zwolnienia z hansa tex IP: *.rev.masterkom.pl 17.07.08, 21:32
          Zbierzmy fakty. Impreza w restauracji była w czasie, gdy wszystko
          było OK. Informacja o spadku ilości zamówień dzień później (może
          analitycy przewidzieli wcześniej, jeśli w firmie tacy są).
          Też mam nadzieję, że zwolnień więcej nie będzie.
          Pozdro Dziurkacz1
          Zszywacz
          • Gość: Szablonista Re: zwolnienia z hansa tex IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.08, 04:24
            Zszywacz teraz to pojechałeś językiem po odbycie Pawła K. to jest
            najlepsze tłumaczenie jakie w życiu słyszałem. "Zbierzmy Fakty"
            buhaha, no ale cóż niektórzy powinni się tymi mocnymi faktami
            zadowolić. Dzień różnicy czyli ma się rozumieć, odbija wam się teraz
            ta gorzała z dnia imprezy, a pracownikom nie trzeba było dzień
            wczesniej wypłacić "wakacji pod grószą"? bo w sumie o to tu się
            rozchodzi. Nie trzeba być analitykiem żeby wiedzieć że ta firma ma
            gdzieś ludzi, wystrarczy tam popracować.
            Pozdrawiam wszystkich którzy potrafią poruszać się w tym labiryncie
            chaosu.
            • Gość: ... Re: zwolnienia z hansa tex IP: 217.98.20.* 29.07.08, 10:38
              Raczej nie jest możliwym wypłacać "wakacji pod GRÓSZĄ", jak już coś
              to "pod gruszą" - jak w Hansie pracują tacy specjaliści to nic
              dziwnego, że są zwolnienia :-)) Poza tym jak Ci nie odpowiada ta
              praca, to co Ty tam jeszcze robisz i dlaczego masz te pretensje o
              zwolnienia, które powinny Ci być na rękę? Poszukaj sobie innej pracy
              mądralo!!!
              • Gość: panadol Re: zwolnienia z hansa tex IP: *.adsl.inetia.pl 22.08.08, 23:55
                trochę spóźniona moja riposta ale kolego o nicku Gość,kim jesteś P.K douczającym
                sie weekendami żeby dorównać wykształceniem licznej grupie magistrów roboli,czy
                może Adamem K.główny strategiem i czołowym logistykiem zdobywającym ledwo maturę
                w podrzędnych eksternistycznych szkołach?Jak śmiesz wypominać błąd ortograficzny
                człowiekowi pracującemu za 1,5tys skoro sam wiele od Niego więcej nie
                umiesz(jeśli umiesz od Niego więcej !!!)
                • Gość: apap [...] IP: 80.54.175.* 23.08.08, 00:26
                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                  • Gość: panadol Re: zwolnienia z hansa tex IP: *.adsl.inetia.pl 23.08.08, 10:39
                    jasniej bo nie pojmuje o co chodzi w Twojej wypowiedzi,nawet nie wiem czy mnie
                    karcisz czy klepiesz po plecach!?
        • Gość: angrusz Re: zwolnienia z hansa tex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.08, 08:42
          Dziurkacz 1 napisał :

"albo krewni i znajomi"

Tak jest prawie wszędzie z pracą i karierą zawodową i chyba nie
          tylko w Czestochowie
        • Gość: do Dziurkacz1 Re: zwolnienia z hansa tex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.08, 17:44
          Nie łam się kolego! Na jednej firmie i zwolnieniu świat się nie kończy.
          Znajdziesz lepszą i będziesz o wiele bardziej zadowolony. Firmy i właściciele
          się zmieniają, upadają, Ty pozostaniesz :-) Tego Ci życzę.
      • Gość: bcd234 Re: zwolnienia z hansa tex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.09, 15:14
        A gdzie ci starzy ludzie ktotam pracowali np RILAX,JABOL,
        TADZIU,icala reszta skoro tak dobrze jest
    • Gość: pomysł Re: zwolnienia z hansa tex IP: *.adsl.inetia.pl 19.07.08, 02:28
      oddać władze Leo Dirksowi.P.K.to dyktator!!
      • Gość: ha ha ha Re: zwolnienia z hansa tex IP: *.tktelekom.pl 29.07.08, 20:34
        Co do zwolnień - to tak czasem bywa że aby "ratowac firme' robi sie to kosztem
        pracownikow TRUDNO! Inna sprawa jest to ze "BIURO" bawi w 44 - nie miejcie
        pretensji bo raz w roku tez jest impreza na ktora kazdy moze isc a poza tym to
        powiedzmy sobie szczerze - ilu pracodawcow organizuje imprezy dla ludzi ? ilu
        pracodawcow daje talony? Raczej niewielu!
        A jeszcze inna sprwa jest to że naszą firme prowadzi BURAK!
        Nawet nie potrafi powiedziec "dzien dobry" starszym od siebie ludziom
        Chodzi po zakładzie z miną jakby był zły na wszystkich i patrzy tymi oczami
        jakby chcial zabic WAL SIĘ TY CAPIE ! To nie jest twoja firma i nie traktuj
        ludzi jak niewolnikow bo sie to kiedys na tobie zemsci
        A tak zupelnie prywatnie to MAM CIE W D....
        • dziurkacz1 Re: zwolnienia z hansa tex 29.07.08, 22:51
          ta impreza dla załogi jest po części składkowa,nie sądze żeby kadra kierownicza
          bawiąc się w 44 dołożyła choćby złotówkę z własnej kieszeni,bo przecież trzeba
          mieć rachunki ,żeby wykazać sie zapłaconym socjalnym.szkoda tylko że pieniadze z
          socjakli naleza sie najbogatszym!!Ludzią którym te pieniadze naprawde sie należą
          zamkna gęby dajac z łaski 200zł na koniec roku
          • Gość: gal anonim Re: zwolnienia z hansa tex IP: *.ludowa.netcominternet.pl 30.07.08, 17:01
            Zacznijmy od tego ze zwolnienia nie sa przypadkowe tylko zwalniani
            sa ludzie obcy a zostaj po rodzinie bez wzgledu na to co potrafia
            robic!!!Hansa tex to jena wielka rodzina. Co nie którzy maja po 50
            dniu urlopu, nie mozliwe? a jednak mozliwe wszystko zalezy pod
            jakiego brygadziste podlegasz, co nie ktorzy zasowaja na marne 700 a
            inni robia gola dniowe a i tak maja 700, to jest dopiero ciekawe
            chyba przyznacie
          • Gość: wiliam Re: zwolnienia z hansa tex IP: *.adsl.inetia.pl 14.10.08, 00:33
            to prawda że zwolnili Leszka W.majstra z malarni zostawiając trutnia ścieme
            itp?takie plotki mnie doszły.Jesli to prawda to mam takie pytanie.Czy polskim
            władzą tej firmy zależy na jej upadku??Zwalniacie fachowca który od podstaw
            tworzył tą firmę?On dawno powinien siedziec na miejscu pampersa!!KURW.tylko
            własny interes i więzi rodzinne sie liczą!!??
            • Gość: wiliam 1 Re: zwolnienia z hansa tex IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.08, 23:07
              To nie plotki to okrutna prawda ze pracownicy któży rozkręcali tą
              firme i znają robote od podszewki są nikim.Liczą się dobre
              znajomosci albo pokrewieństwo.[Takiego zajebistego brygadziste nam
              zwolnili to nie sprawiedliwe!!!!]
              • Gość: olo Re: zwolnienia z hansa tex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.08, 20:20
                jak on jest zajebisym brygadzista to ja jestem kosmita nic nie robi
                tylko ziewa i spi gdzie siadzie
                • Gość: czesiek Re: zwolnienia z hansa tex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.08, 22:41
                  popieram cie kolego bylem kiedys na zmianie LeszkaW. wiec moge duzo
                  powiedziec na jego temat ...harmonogram pracy Leszka W
                  praca od 22-6 22:15 na hale 22:25 wy robcie to wy to
                  itd. 23:00 drzemka 5:30 ku... zjebaliscie plandeki i zjeby do mnie
                  i tak co noc wiec czy to jest dobry brygadzista ocencie
                  sami ......on w kolo spal a ja z rana mialem zjebke ze malo
                  zrobilismy pozdrawiam pracownikow jezeli jeszcze zostal ktos kogo
                  znam bo juz nocek nie robicie podobno i duzoo zwolnien
                  • Gość: pracownik Re: zwolnienia z hansa tex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.10, 08:28
                    najlepszym brygadzistą jest koń po podstawówce debil który jest wiecznie pijany
                    i h... nawet nie potrafi się wysłowić
                    • Gość: d Re: zwolnienia z hansa tex IP: *.alfanet24.pl 13.02.10, 17:05
                      o ile nic sie nie zmieniło na przestrzeni ostatnich tygodni to Jarek nie jest
                      brygadzistą od jakiegoś roku.Widac masz mocno nieswierze wiadomości
                      • Gość: Shrek Malarnia zyjecie?? IP: 80.48.157.* 14.02.10, 23:19
                        Czy ktos na malarni jeszcze pracuje?? Czy wszystko juz padło calkiem?? Frodus
                        odezwał bys sie czsami. Pozdro dla wytrwałych ;)
                • Gość: 123 Re: zwolnienia z hansa tex IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.08, 17:22

Jak Ty jestes kosmita to spadaj na ksiezyc tam gdzie twoje
                  miejsce,ktory brygadzista w tej firmie cos robi bo niewidzialem jak
                  pracuja?!!!
        • Gość: Życzliwy Re: zwolnienia z hansa tex IP: 195.205.202.* 30.07.08, 23:50
          Popieram
          • Gość: DO DUPY Z TA FIRMO Re: zwolnienia z hansa tex IP: 195.205.202.* 03.08.08, 12:42
            LUDZIE MAJA NA UTRZYMANJU RODZINE A ONI TAK ROBIA TO JEST FIRMA TO JEST
            OBUZPRACY WIEDNYM DNIU ROBIA A W NASTEPNYM ZWALNIAJA I TE4 PIEKNE DAMULKI Z
            BIURA TESZ SA TAKIE JAK PIDBUL TERAZ CWANIAKóJA BO SIEDZA PRZED BIURKIEM A
            5LAT DO TYłU GNUJ PRZEZUCALI OD SOMSIADA DO SOMSIADA
            • Gość: obronca.3 Re: zwolnienia z hansa tex IP: 195.205.202.* 03.08.08, 21:13
              Kolego, to prawda ze sytuacja jest beznadziejna, a firma do dupy,
              ale bede bronił dziewczyn z biura, bo odwalaja kawał dobrej roboty,
              a sa tak samo zagrożone jak wszyscy. Nie ma sensu zwalać wimy na
              innych... Przemyśl!
              • dziurkacz1 Re: zwolnienia z hansa tex 05.08.08, 00:16
                jasne ja do tych dziewczyn też nic nie mam,tyle że wydaje mi sie dziwny fakt,że
                zmniejszając o 1\3etaty ludzi produkcyjnych,czyli w istocie tych z których są
                pieniądze zostawiając 100% biurowych, majstrów ,koordynatorów ,kierowników
                malarni, i funkcji której nie potrafię pojać co Oni robią przez te 8 godzin
                czyli logistyków!!Może ktoś z Was wyjaśni mi co Oni wnoszą do tej firmy poza
                podnoszeniem norm bez najmniejszego ułatwienia pracy tym szarakom.
        • Gość: geniusz Re: zwolnienia z hansa tex IP: *.strefa.com 31.07.08, 20:35
          zwolnienia są wszędzie ale uwazam że za duzo jest i tych logistyków
          którzy nic nie robia tylko łażą i niezłą kase biora a my za te
          grosze tyramy czemu paweł k nie pomysli o nich ????????
          • Gość: ha Re: zwolnienia z hansa tex IP: *.realestate.net.pl 06.08.08, 19:39
            tych brygadzistów też powini zwolnić trochę, bo jest ich tak dużo że
            niewiadomo kogo czasami słuchć; a znają się tyle na robocie co
            bezdomny na dworcu - tak jak tych co przez trzy miesiące mysleli jek
            powiesić szczotki na scianie (podobno nawet książki napisali na ten
            temat) hehehehehehe....

• Gość: mirek Re: zwolnienia z hansa tex IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.08, 18:53
              ja chce jedną książke plissssssssss!!!!!!
      • Gość: Życzliwy Re: zwolnienia z hansa tex IP: 195.205.202.* 30.07.08, 23:47
        Masz rację
      • Gość: Życzliwy Re: zwolnienia z hansa tex IP: 195.205.202.* 31.07.08, 00:03
        I tu masz całkowitą rację.Popieram
        • Gość: ble ble Re: zwolnienia z hansa tex IP: 195.205.202.* 04.08.08, 20:33
          Pitbul wykańcza hansa-tex zostawia tylko nowo zatrudnionych pracowników a
          zwalnia doświadczonych pracowników którzy maja pojęcie o pracy, żona pidbula
          prowadzi ubezpieczenie, a od każdego nowego pracownika dostaje niezła prowizje.

Jeżeli chcecie pooddychać świeżym górskim powietrzem zapraszamy do hańsy
          najlepsze jest z lajstrów. Hansa tez przyjmuje zlecenia których niemcy sie nie
          podejmują, a my to robimy za te marne pieniądze bez żadnych dopłat za szkodliwe
          środowisko w jakim przebywamy.

Wogóle w hansie nieistnieje takie słowo jak "szkodliwe".
          • Gość: pracownik hansa Re: zwolnienia z hansa tex IP: *.strefa.com 05.08.08, 08:50
            no o tym wszyscy wiedza ze tak jest przecierz nie dadząludzią wogóle
            podobno w tym roku nie dostaniemy nawet talonow za ekwiwalant też
            płacą grosze ale uważam że pracuja tam ludzie np logistycy !po co
            oni są???a zarabiają ile?amy na szablonach nawąchać się trzeba
            grosiki wogóle w firmie jest brudno no panie są ale żadko je
            widać bo sprzątają tylko biura a na hali brud jest 21 wiek czy my
            polska będziemy długo tak zacofani????czy w tej firmie jest jeszcze
            jakaś przyszłość pozdrawiam pracownikow hansa
          • Gość: asdghj Re: zwolnienia z hansa tex IP: *.adsl.inetia.pl 19.03.09, 22:37
            mnie osobiście zastanawia jedna rzecz jaki ta firma ma zysk na zwalnianiu ludzi
            sumiennych,doświadczonych,którym trzeba wypłacić kilkutysieczne
            wypowiedzenia,biorąc na te stanowiska niedoświadczonych pracowników z innych
            stanowisk nie zawsze tak sumiennych...i napewno nie posiadających jeszcze tych
            umiejętności co wyżej wymienieni na tym stanowisku,przy czym zwalniając tych
            drugich nie trzeba by było wypłacać im żadnych pieniędzy.Z jakiej strony by nie
            patrzeć ekonomicznej ,moralnej...czy jakiejkolwiek jakieś to dziwne się wydaje!
            • Gość: per Re: zwolnienia z hansa tex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 01:45
              Czystka – usuwanie niepożądanych osób. Czystkami zwykło się określać likwidowanie części elit rządzących lub kierujących różnymi strukturami państwa (wojsko, policja, rząd) przez despotycznych władców. Charakteryzowała je zazwyczaj masowość oraz bezwzględność. Najczęstszą motywacją do ich przeprowadzania była obsesyjna podejrzliwość władcy i przemożne pragnienie wyeliminowania wyobrażonych wrogów wewnętrznych. Najbardziej znane czystki miały miejsce za rządów Józefa Stalina, Adolfa Hitlera i Aleksandra Macedońskiego.
              Tu jest przykład - odpowiednik, jak zwał tak zwał.
    • Gość: hektor Re: zwolnienia z hansa tex IP: 193.138.243.* 07.08.08, 19:46
      nie ma firmy gdzie wszystko jest idealnie ale w Hansie widzę,że rzeczywiście
      przeginają.Panie sprzątaczki zarobki większe od wszystkich- na cztery dwie
      pracują na okrągło cały dzień jedna szuka męża a szefowa dopiero o 8oo bierze
      graty i pędem leci do biura sprzątać. Niech uważa bo można rozciągnąć sznurek i
      wpadnie tam z całym majdanem.Brygadziści jacy są to są ale taki Gonzo
      protegowany P.Z. to kompletna porażka - dużo wrzasku zero umiejętności ogólna
      tępota - kto takim ludziom daje papiery inżyniera? ludzie jak chcecie mieć
      dyplom to tylko tam gdzie on studiował, chodzi pogłoska,że kierownik też robi
      inżyniera i ma być dobrze - bezstronny_
      • Gość: pracownik hansa Re: zwolnienia z hansa tex IP: *.strefa.com 08.08.08, 09:13
        naprawde śmiechu warte to może nie jedzmy posiłków ani nie
        korzystajmy z potrzeb fizjologicznych bo szkoda czasu pampersa na
        dupe i te 8 godzin się wytrzyma no ale nic dziwnego ten co napisał
        tą książke to wsumie ma czasu kupe więc ma czas na myślenie i
        właśnie wymyślił książke :)))poeta wielki może kierownik przemysli
        co sie bardziej opłaca 1 sztuke pampersa na łebka dziennie czy może
        zrobic płatą toalete ??
        • Gość: anonimowy Re: zwolnienia z hansa tex IP: *.strefa.com 08.08.08, 09:16
          no do takiego przemyslenia czy toalete płatna czy pampers trzeba
          zatrudnic chyba logistyka na 3 miesiace
      • Gość: zyczliwy Re: zwolnienia z hansa tex IP: *.eranet.pl 03.10.08, 12:55
        huju od tych pan to sie odpie...huj cie to obchodzi co One robia
        frajerze jebany
      • Gość: tiger Re: zwolnienia z hansa tex IP: *.eranet.pl 05.10.08, 18:27
        uwazaj hektorze zeby tobie nikt sznurka nie rozciagna,bo mozesz sie
        natknac sku.......wielu zaje...y
    • Gość: Pracownik Re: zwolnienia z hansa tex IP: 193.138.241.* 08.08.08, 15:08
      Wlasnie zostalem zwolniony.Dlaczego?Bo Dyktator PawelK.niechce ludzi co maja dostac umowe na stale!Po trzech latach w tym syfie dostalem kopa w dupe.Zastanawia mnie fakt czemu pracuja ludzie ktorzy nie maja pojecia o robocie a wywalaja ludzi tych co maja duza wiedze na temat plandekologi :-),I mogli by zagiac takiego ZNAWCE,Gonza w minucie!!!!!On tylko umie dlubac w nosie i wycierac gile o biurko!!!P.S omijam to miejsce jak tylko moge,Pozdro dla pracownikow Hansa Tex.
      • Gość: pies Re: zwolnienia z hansa tex IP: 212.87.240.* 08.08.08, 16:02
        heh i takie jego powidzonko, "ja wam nie bede poprawiac, radzcie sibie sami, nie wiem jak wy to porawicie" a z tymi gilami to zenada i niestety prawda
        pan K co tu pisac chodzi po hali z mina mordercy, lubie go sluchac jak przekonuje cie do swojej racji jak wymysla debilne frazesy rodem z "jak stwozylem japonie"
        a tekst krecika " czy ty wyobrazasz sobie ta plandeke, wiatr, deszcz 100 km/h..." bajera;]
      • Gość: wilgoo Re: zwolnienia z hansa tex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.08, 23:44
        pozdrawiam rowniez ja tez zwolniony niestety :(
        a tak dokladnie wilgoc z 1 pietra ze zmaianu Gonza ( dawnej TADKA)
        Z okowania ..
    • Gość: stary Re: zwolnienia z hansa tex IP: 195.116.125.* 08.08.08, 15:57
      Szkoda, że nie wiecie tego, co ja wiem przez tyle lat
      przepracowanych w tej firmie zauważyłem i dowiedziałem się o wielu
      rzeczach. To wszystko co wiem zostawię dla siebie (oczywiście).
      Powiem tylko tyle, że to o czym wy piszecie (w większości) nie
      wiadomo skąd wzieliście, wyssaliście z palca, czy może kolega obok
      waszego stanowiska wam powiediał, tego nie wiem i pewnie się nie
      dowiem. Wiem natomiast, że pisanie takich bzdur źle wpływa na
      wszystkich pracowników w tej firmie ponieważ są to informacje nie
      prawdziwe i bardzo przygnębiające. rzeczywistość jest całkowicie
      inna. No ale przecież mamy demokrację to można mówić i pisać co się
      chce. Piszcie głupoty dalej i bawcie się tym bo tylko tyle wam
      zostało. Jak byście troszkę dłużej pracowali to wiedzieli byście o
      co chodzi. Zresztą nie chcę nikogo bronić ani ganić choć sam robię
      po tylu latach ciężkiej pracy jako robol. Zastanówcie się czy warto
      pisać takie głupoty. Najlepiej jednak podoba mi się tekst o 50
      dniach urlopu i układach z brygadzistami. Chciałem Ci tylko
      powiedzieć kolego, że nie istnieje coś takiego i nie wiem skąd taka
      informację otrzymałeś, ale chyba jak spałeś na ostatnich nockach w
      plandekach to Ci się przyśniło. Tak więc obudź się i zacznij
      normalnie myśleć jak dorosły człowiek a nie jak gó..arz który nie
      wie czego chce. Poza tym w każdej firmie coś się komuś nie będzie
      podobać. Najlepiej to by było poleżeć i jeszcze zarobić 3 tysiaki,
      chociaż i tak po jakimś czasie by było za mało... pozdro dla
      normalnych pracowników hansa
      • Gość: stary Re: zwolnienia z hansa tex IP: 195.116.125.* 08.08.08, 23:53
        Miałem jeszcze dodać i zapomniałem. gdzie wam się takie bajki
        przyśniły, że imprezkę mieli w 44, porypało juz was na maxa i
        wdodatku że to za pieniądze które nam sie należą (czyli socjalne).
        Tak na prawdę to drodzy koledzy, imreza była opłacona przez
        uczestników!!! Poza tym socjalne nam sie należy oczywiście, ale jak
        byście kiedyś chcieli sobie przestudiować jakąś mądrą książkę to
        wiedzieli byście że pracodawca nie ma wcale obowiązku wypłacania
        pieniędzy socjalnych. To że dostajemy talony to jest tylko i
        wyłącznie dobra wola pracodawcy. Macie internet to sobie poczytajcie
        przepisy. Domagacie się czegoś co dostajecie dodatkowo o czym inne
        firmy mogą zapomnieć i jeszcze wam źle?? Zastanówcie się tak na
        prawdę czy któryś z was (mądrali) na to zasługuje i czy jest chociaż
        jeden całkowicie bez skazy ( oczywiście wobec firmy) i czy zrobił
        choć jedną rzecz żeby było lepiej?? odpowiedx brzmi NIE !!!!!!!!!
        Oczywiście jest ciężko ja wcalę nie mówie że nie, ale przecież nikt
        nie mówił że życie będzie lekkie !!! Czy od razu trzeba puszczać tak
        bzdurne i niedorzeczne plotki?? Chociaż ja się po części wam nie
        dziwię - przecież to jest tylko Polska - tu każdy tylko potrafi
        zadrościć innym i narzejkać - po prostu tu wszysko jest możliwe!!!
        • dziurkacz1 Re: zwolnienia z hansa tex 09.08.08, 00:23
          no to Ci odpowiem skoro się tego domagasz.Uroczyście przyrzekam zrobiłem wiele
          dla tej firmy pracując na jej rzecz uczciwie przez kilka lat nie pisząc bredni w
          karcie pracy.Nigdy nie pisałem w karcie czegoś czego nie zrobiłem i zawsze
          satarałem sie robić to najlepiej jak umie!!Przepisy mówią że Oni z tym funduszem
          mogą robic co chcą tylko ja mam takie pytanie,czy moralnie sprawiedliwe jest to
          że pieniądze z funduszu SOCJALNEGO dociera do osób zasobnych finansowo omijając
          najbiedniejszych??Wbrew pozorom pieniądze socjalne nie są takie małe!!Poza tym
          za grosz nie wierze że jestes szeregowym pracownikiem,bo nigdy byś się nie
          wypowiedział w tym tonie!!JA wiem że w wielu firmach w Czestochowie jest jeszcze
          gorzej co nie znaczy że musimy się z tym ZŁEM godzić.Jesteś tak super
          poinformowany,skąd masz wiadomości że to była imprezka za prywatne pieniądze i
          wcale nie w 44??szeregowym pracownikom sie SZ.P.Kościelniak zwierza??
          • dziurkacz1 Re: zwolnienia z hansa tex 09.08.08, 00:27
            dodam jeszcze jesteś tak dobrze doinformowany ,wyznajesz kult Hasy tex,to broń
            Firmy obalaj mity będziesz działał na cześć i chlubę.Może Ci pomnik z plandeki
            postawią!!
        • Gość: gal anonim Re: zwolnienia z hansa tex IP: *.ludowa.netcominternet.pl 15.08.08, 15:39
          oj widze ze Ty dupe lizesz w biurze i to bardzo
      • Gość: gal anonim Re: zwolnienia z hansa tex IP: *.ludowa.netcominternet.pl 15.08.08, 15:36
        to co ja wiem to napewno nie jest wyssane z palca ale nie bede Ci
        opisywal kto tak robi i dla kogo, a skoro tak bronisz tej firmy to
        pewnie z rodziny jestes, bo kazdy kto przepracowal tak choc rok to
        nie mysli tak jak Ty i skoro tak bardzo pasuje Ci ta firma to moze
        sie z nia ożeń
    • Gość: macaveli Cala Prawda o Hanzie!! IP: *.prenet.pl 09.08.08, 11:54
      Pracowalem kiedys w firmie "samtex" w Gnaszynie -Czestochowa,tam firma co prawda istniala bardzo krotko i zostala rozwiazana (bylo o tym glosno) Zarzad firmy "Samtex" swietnie sie bawil wydajac pieniadze na rozne imprezki,tez takie o ktorych nam nie wiadomo.Po czym firma "padla"(zarzad zniknal w dziwny sposob) zostawiajac bez pracy wielu pracownikow.Teraz jeden z kirownikow firmy "Samtex" Leo pracuje sobie w 'Hanza-Tex" jak by nigdy nic sie nie stalo,twierdzac ze on nigdy nie wiedzial o tym ze "Samtex" upada!!Po "Samtex'e" Pare osob poszlo do "Hanzy" myslac o normalnej pracy,ale po kilku miesiacach pracy pozostalo tylko rozczarowanie.W dziwny sposob wydawane bony na swieta to tylko kropla w morzu dziwnych przepisow tej firmy.Zastraszanie pracownikow i zle traktowanie pracownikow przez majstrow! Majster chodzac do biura opowiada o pracownikach rozne bzdury,sam wczesniej pijac alkohol w pracy,dziwne sprawdzanie szkodliwosci warunkow w jakich przacownik pracuje-( wykaz wykazuje nic nie szkodliwego)nawet palac material przy samym urzadzeniu do wykrywania zadymienia,nic on nie wykrywa!! zastraszenie pracownikow zwolnieniami,jesli nie beda oni pracowac ponad norme!!! to i wiele,wiele innych zlych rzeczy mozna zarzucic firmie HANZA-TEX!!! I co mozna z tym zrobic jak oni wymigija sie kruczkami prawnymi,gdzie zwykly pracownik nie ma szans na uczciwosc!
    • Gość: ścigany Re: zwolnienia z hansa tex IP: *.eranet.pl 09.08.08, 16:25
      W hansie można wszystko tylko jak się jest wazeliniażem jak P A K
      oraz JK tak samo poplecznik P Z dużo szumu mało w głowie jedyny
      który poda ci rękęstanie i porozmawia to jubiler jak kupilise nowy
      samochód to pampers niewytrzymał imusiał kupić terenowy a
      współwłaściciel zakładuposzedłw jego ślady. Teraz się śmieją bo w
      zakładzie sądwa klany klanPawełkow oraz Pampersów. Dlatego lepjej
      daćsobie spokój bo nigdy z tenisisty nie będzi dobrego gospodarza
      poczekamy kiedy towszystko padnie a właściciel obudzi się z rękami w
      nocniku on sobie da radę a my będziemy klepać biede. Do zobaczeniu
      na chodniku.
      • Gość: stary Re: zwolnienia z hansa tex IP: 195.116.125.* 09.08.08, 20:28
        Nikt wcale nie musi mi wierzyć że jestem szarakiem tak jak wy,
        również nie będę tego udowadniał bo byście się okrutnie zdziwili kto
        z tej strony do was pisze. Powiem wam, że w pracy czasem trzeba
        mówić różne głupoty żeby się nie wyróżniać, ale tak na prawdę trzeba
        myśleć swoje. Ja na przykład nie twierdzę że Hansa to super firma, a
        wręcz przeciwnie. Pracownicy są bardzo wykorzystywani jeżeli chodzi
        o produkcje , czasy itp... Nie zapominajmy jednak, że to Niemcy
        domagają się większej produkcji, a nie Polacy. To że sobie
        najeżdżacie na Pawła K. to może po części dobrze, ale powiem wam: "
        szanuj szefa swego bo możesz mieć gorszego" - mnie się parę razy to
        już sprawdziło i dlatego wolę dmuchać na zimne. Poza tym ciekawe jak
        wy byście się zachowywali na jego miejscu, daję sobie ręke uciąć, że
        90% z was była by taka sama albo i gorsza, jak my stracimy pracę to
        znajdziemy podobną bez problemu, ale jak Paweł K. straci pracę to
        nie wiem czy znajdzie taką drugą. Jeżeli chodzi o Leona to nikt z
        nas tak na prawdę go nie zna , a co wymodzi to się okaże.
        Pytasz kolego skąd mam takie informacje że wiem o tej imprezie.
        Pamiętaj , że to o czym my rozmawiamy powiedzmy na codzień o tym jak
        nam źle, o kierownictwie, również nasze niktóre "wybryki" typu
        spanie picie itp. są przekazywane do biura przez tak zwanych "
        kabli" to są przecieki których nie da się zatamować, ponieważ zawsze
        znajdzie się jakaś gnida i coś doniesie do biura, ale pamiętajcie
        również że to działa również w drugą stronę :P, na niekorzyść np.
        Pawła K. Jak już pisałem, popracujcie trochę to wtedy pogadamy, a
        widzę że o wielu rzeczach na prawdę nie wiecie.
        Powiedz mi jeszcze kolego, jak myślisz czy tylko w naszej firmie (
        tak jak ty uważasz) pieniądze dostają tylko bogaci?? Zauważ że tak
        jest na całym tym popieprzonym świecie, tak że nie stresuj się i się
        przyzwyczaj bo jak się robol nie odwróci to i tak dupa z tyłu i
        tak!!!
        Poza tym piszecie tu jak bardzo wam źle , a gó.. robicie!!!
        Można było się parę razy postawić to oczywiście wszyscy spanikowali.
        To teraz nie narzekajcie jak bardzo wam źle. Pamiętajcie tylko , że
        Niemcy zawsze ędą Polaka gnębić doputy dopuki nie padnie na ryj
        pozdro
        • Gość: wilgoo Re: zwolnienia z hansa tex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.08, 23:58
          niezle kwiatek ale czemu mnie zwolnili ??????
    • Gość: anonim Cala Prawda o.... IP: *.prenet.pl 10.08.08, 01:14
      Co do Pawla K. to co ktos wyzej napisal to chyba nie bardzo wie co pisze!!!!! Ten koles wygryzl wczesniej z tej firmy swojego kolege,ktory go w to wkrecil Pana Olka.Bardzo bym chcial by Pawel K. zostal usuniety z tego stanowiska bo kompletnie sie do tego nie nadaje.Potrafi tylko "drygowac" zapominajac ze byl zwyklym magazynierem.Nie bardzo znajac sie na robocie,drugi to Leo ciolek.ktory jest w polsce chyba ponad 10 lat i udaje ze nie zna polskiego!! Frajer mysli ze na idiotow trafil i nikt nie wie.Gada tylko po niemiecku olewajac nasz jezyk!! Wiec jak mozna pracowac z takimi kadrami!! Wszyscy Ci najlepsi z tego zakadu juz dawno odeszli i zostali sami "mlodzi" i ci co wchodza w tylek Pawlowi k.liczac na lepsze stanowiska,ale widzac ze wielu nie nadajacych sie na to stanowisko majstrow oplaca sie zostac i dalej wchodzic w tylek.Takie glamby jak niejaki 'Gonzo" czy "Krecik" co to niby poradnik napisal jak zrobic gardine ,to same ćwoki!!
      • Gość: stary Re: Cala Prawda o.... IP: 195.116.125.* 10.08.08, 13:10
        Przyznam Ci rację kolego - " drużynę pierścienia" powinni jak
        najszybciej zwolnić, bo żeby robić ulepszanie produkcji, trzeba się
        na tym znać i mieć wielkie pojęcie na temat produkcji plandek, a Ci
        panowie najwyższą wiedzę jaką mają to jak Pawłowi K. najlepiej wejść
        w dupę, a tą książkę swoją to niech sobie wsadzą, bo z tym co
        wymyślili nie wiem czy jakiś człowiek o zdrowym umyśle, bedzie tego
        przestrzegał, ponieważ książka ta jest niedorzeczna!!!
    • Gość: derta [...] IP: *.trustnet.pl 10.08.08, 03:32
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: Zainteresowany Re: zwolnienia z hansa tex IP: *.strefa.com 12.08.08, 09:54
        A moze warto pomyslec cos samemu. Zaluzmy zwiazki zawodowe.
    • Gość: wwwwwwwwwww Re: zwolnienia z hansa tex IP: 212.87.240.* 11.08.08, 11:26
      ta firma to wielkie szambo kiedyś tam pracowałem porażka pozdrowienia dla
      pracowników olejcie tą firmę ja teraz pracuje za granicą polecam
      • Gość: On Re: zwolnienia z hansa tex IP: 212.87.241.* 12.08.08, 12:06
        Ale wy macie wszyscy nawalone w glowie jestescie tak popieprzeni,ze szkoda gadac
        jak mozecie pisac cokolwiek na ten zaklad skoro tam pracujecie niech ewentualnie
        pisza ci co juz tam nie pracuja, jak mozecie pisac na brygadzistow,
        koordynatorow, logistykow, dziewczyny z biura i dyrekcje skoro do cholery tam
        pracujecie pomyslcie troszke, troszeczke bluznicie dzieki tym brygadzistom
        koordynatorom i logistykom tam pracujecie bo niezostaliscie typowani, wiec
        prosze dajcie sobie na wstrzymanie bo moglo byc gozej pozdro dla wszystkich ŚwirÓw
        • dziurkacz1 Re: zwolnienia z hansa tex 12.08.08, 19:44

> Ale wy macie wszyscy nawalone w glowie jestescie tak popieprzeni,ze szkoda gada
          > c
          > jak mozecie pisac cokolwiek na ten zaklad skoro tam pracujecie niech ewentualni
          > e
          > pisza ci co juz tam nie pracuja, jak mozecie pisac na brygadzistow,
          > koordynatorow, logistykow, dziewczyny z biura i dyrekcje skoro do cholery tam
          > pracujecie pomyslcie troszke, troszeczke bluznicie dzieki tym brygadzistom
          > koordynatorom i logistykom tam pracujecie bo niezostaliscie typowani, wiec
          > prosze dajcie sobie na wstrzymanie bo moglo byc gozej pozdro dla wszystkich Świ
          > rÓw
          A pomyślałeś nad tym że ktoś musi zrobic produkcje po to żeby
          ten pusty logistyk nic nie wnoszacy do firmy mógł wziąść wielokrotność mojej
          wypłaty?Ja osobiscie do dziewczyn z biura,koordynatorów czy brygadzistów nic nie
          mam bo dla mnie sa to sympatyczni ludzie(penie niektórzy z Nich też boją się o
          swoje miejsce w firmie),ale umówmy sie przerost kadr nad pracownikami
          produkcyjnymi jest dosć znacząca!
          • Gość: On Re: zwolnienia z hansa tex IP: 212.87.241.* 13.08.08, 10:24
            Przyjacielu widzę,że jesteś bardzo niedoinformowanym człowiekiem co niema
            pojecia o tak dużych przedsiębiorstwach, żeby firma tak licznie zatrudnija
            pracowników mogla istniec szczególnie na polskim rynku musi miec pracowników
            zajmujących sie własnie sprawami o których ty i tak niemasz pojęcia i raczej
            wątpię żebyś kiedykolwiek miał, wiec skończ z tymi swoimi farmazonami i niczytaj
            tych kodeksów pracy z lat 20 bo są to już nieaktualne wiadomosci
            podro!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            • Gość: stary Re: zwolnienia z hansa tex IP: 195.116.125.* 13.08.08, 12:13
              Nie wiem facecik skąd się wziołeś, czy czasami nie przyleciałeś z
              marsa. Spójrz na realia. Niestety były zwolnienia w naszej firmie,
              boło to nieuniknione ze względu na małą ilość zamówień i chwilowy
              przestój w branży i nie tylko. Zwolniono 100 osób, zrobili dwie
              zmiany, a brygadziści, logistycy i liderzy jak byli tak są. Powiedz
              mi jaki w tym zyska firmy?? To są ludzie nieprodukcyjni!!! Jeżeli
              tak bardzo znasz się na przedsiębiorstwach to wypowiadaj się kolego
              z sensem, a nie z niemieckim podejściem do całej firmy. Niemieckie
              podejście ogólnie do firm wogóle nie pasuje do polskich realiów.
              Nie wiem kim jesteś kolego ale podejrzewam, że jesteś którymś z
              tych, którzy powoli doprowadzają do upadku naszej firmy. Bo z takim
              podejściem kiedys ona padnie. Poza tym jeżeli nie pasuję Ci co
              ludzie piszą na forum i czy pracują w tej firmie czy nie, to nie
              czytaj tego i nie bierz udziału w tej konwersacji.
              To jest dla nas pracowników jedyne takie miejsce w którym moża
              anonimowo powiedzieć lub podpowiedzieć naszemu kierownictwu co na
              prawdę jest nie tak w tej firmie bo pamiętaj "przyjacielu", że
              pracowinik widzi to najlepiej. Wiadomo, że zdarzają się ludzie
              którzy piszą straszne głupoty, mnie też to boli, ale są też tacy
              którzy piszą z sensem, od których wielu ludzi mogło by się sporo
              nauczyć. Pozdro
        • Gość: macaveli do goscia "On" IP: *.prenet.pl 13.08.08, 21:59
          Nie wiem czy jestes Pawlem K.czy Kasprzykiem czy innym dupkiem z biura,ktory wlazi w dupska tym wszystkim lepiej postawionym.Gadasz,piszesz jak bys byl!!! Wiec faktycznie czemu tyle jest zwolnien(pracownikow) a te ciolki siedza na swych stanowiskch.Jak tam jeszcze pracowalem to smieszny pan Leonek przyjal sobie dwoch kolesi "tlumaczy"ktorzy to mieli niby tlumaczyc a tak naprawde byli od czegos innego-do czego?? to juz sam Leo wie!Cymbal(Leo) juz tyle czasu w polsce siedi ze jeszcze niby jezyka nie zna."Niech sie bambus jezykow uczy" To on pracuje u nas a nie my u niego!!!!!!!!!!!!Wracajac do tematu tylu tam majstrow,biuro tez niezle "tetni zyciem" a pracownikow zwalniaja.Tak naprawde gdzyby nie Ci pracownicy to by biuro palcem do dupy nie trafilo!! To pracownicy tyraja,a biura tylko normy srubuje!a ty chyba je zatwierdzasz!Caly szef Niemiec ma wszystko w dupie,interes ma sie krecic i tyle!Zal mi tych ,ktorzy tam jeszcze pracuja.Naklaniam do zmiany pracy.Zostwacie tych,ktorzy tak swietnie "znaja" sie na robocie nie zapieprzaja!
          • Gość: On Hansa IP: 212.87.241.* 14.08.08, 11:15
            Naprawde skoro tam pracujecie to nierozumiem dlaczego piszecie takie pierdoly
            obrazacie wszystkich do okola Pawła K, Leo, Kasprzyka A, jeszcze troche i
            zacznie sie na forum walka slów miedzy pracownikami a zauwazylem ze juz sie
            zaczęło pisanie obelg na kolegow pozatym co was interesuje ilu jest brygadzistów
            liderów logistykow, czy robi wam tam ktos jakas krzywde ludzie zastanowcie sie,
            jesli firma bedzie miala upasc to upadnie razem z kadrami i wszystkimi do co tam
            pracuja pomyslcie i przeanalizujcie czy przypadkiem nie przesadzacie
          • Gość: On Hansa IP: 212.87.241.* 14.08.08, 11:25
            A tak pozatym jak wam tak bardzo zalezy i jest przykro ze firma ma klopoty to
            zamknijcie "GĘBY" i pomóżcie stanąc jej na nogi a niepogrązajcie jej jeszcze
            bardziej dobra rada, a jeszcze mozna sprawdzic kto pisze Koledzy po numeze
            (IP) kazdy z was go tutaj zostawia panowie.
        • Gość: co do numeru IP Re: zwolnienia z hansa tex IP: *.prenet.pl 14.08.08, 12:01
          to co ze jest numer IP kto mnie sprawdzi??!!!! no???Jesli ktos ma neostrade,gdzie sam moze wlaczac lub wylaczac internet IP sie zmienia !!
          • Gość: stary Re: zwolnienia z hansa tex IP: 195.116.125.* 14.08.08, 23:42
            Jeżeli chodzi o numery IP, to każdy doskonale o tym wie. Tylko
            powiedz mi drogi kolego jak to sprawdzisz?? Będziesz chodził po
            domach i sprawdzał?? Poza tym nie każdy musi się bać tego co
            napisał, bo jak byś nie zauważył to część z nas pisze tylko
            prawdę!!! Ja natomiast prawdy się nie boję!!! Jak ktoś będzie chciał
            mnie zwolnić to mnie zwolni. Mi nie zależy. To nie jest pierwsza i
            nie ostatnia firma w której robię i dotyczy to również innych. Tak
            że bardzo Cie proszę nie pisz takich głupot.
            Jeżeli chodzi o to co nas to obchodzi, że jest tylu brygadzistów
            itd. to Ci odpowiem skoro masz tak zaćmiony umysł. Żeby utrzymać
            taką firmę kolego potrzeba troszkę rąk do pracy , a ostatnimi czasy
            liczba rąk w naszej firmie znacznie się zmniejszyła. Pamiętajmy, że
            to robol pracuje na wszystkie osoby nieprodukcyjne. Im więcej
            pracowników produkcyjnych tym łatwiej jest utrzymać
            nieprodukcyjnych. To proste.
            Poza tym mówisz, że skoro się przejmujemy firmą to żebyśmy pomogli w
            jej rozwinięciu. To powiedz mi kolego jaką mamy motywację? Nie dość
            tego, że jakieś debile czyli "Drużyna Pierścienia" myśli tylko co tu
            wykombinować, żeby dołożyć roboty to jeszcze patrząc co miesiąc na
            pasek to aż mi się płakać chce. Może najwyższy czas pomyśleć o
            podwyżkach nie uważasz?? Kiedyś ta firma potrafiła zapłacić, to
            powiedz mi co się nagle zmieniło i dlaczego?
            Poza tym niektórzy cały czas się starają od kąt zaczęli pracować,
            ale co dostali za to?? Oczywiście cięcia czasów i coraz mniejsze
            wypłaty. Tak, że proszę Cię nie chrzań takich głupot tylko nareszcie
            pomyśl człowieku o swoich rodakach. Bo Niemiec nas nie doceni, a
            jeżeli ty siedzisz dość wysoko to możesz nas troszkę uszanować czyż
            nie?? Zastanów się, bo czasami na prawdę warto zauważyć i docenić
            pracownika bo to on przynosi zyski dla firmy.
            Jeszcze jedno.
            Jeżeli to ty jesteś Paweł K. to mam dla Ciebie radę!!!
            Uważaj kogo stawiasz obok siebie ( mam na uwadze Twoich
            współpracowników) bo i niektórzy z nich to niezłe gagatki, którzy
            mają niezłą przeszłość w tej firmie. Nie mówię oczywiście o
            wszystkich bo większość jest naprawdę w porządku i na prawdę
            zasługują na dużo więcej niż mają. Oczywiście w każdym stadzie
            znajdzie się jakaś czarna owca!!! Starzy pracownicy o tym wiedzą i
            wiedzą którzy to. Ja nie będę sypał nazwiskami bo nie jestem kablem
            i nigdy nie byłem. Tylko piszę to dlatego, żebyś najpierw zrobił
            porządek wokół siebie, a dopiero bierz się za pracowników, ale nie
            tych którzy pracują jak mogą tylko tych ściemniaczy, których nie
            wiedomo dlaczego zostawiłeś, a niektórych naprawdę starających się
            zwolniłeś.
            Życzę miłych przemyśleń choć i tak nie wierzę w to czy wogóle się
            tym przejmiesz!!!
          • Gość: koles Re: zwolnienia z hansa tex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.08, 00:09
            Piszecie a sami nie myślicie co piszecie. Np dziewczyny z biura co
            wy odnich chcecie ile ich tam jest a pracuja na okraglo nawet na
            nadgodziny zostaja bo tyle jest roboty. Co do zwolnień to faktycznie
            bo zostali zwolnieni tacy co znają się na rzeczy a pracują osoby co
            pojecia nie maja oczywiśnie są osoby co chcą robić na te 700 ale są
            osoby co mają w dupie 700 bo im wystarczy 480 i pracuj z takimi albo
            bedziesz miał 480 albo zabiegasz się żeby mieć 700 i wkońcu padniesz
            na ryj. Druga rzecz jest taka że wypadało zrobić zebranie i
            poinformować pracowników jaka jest sytułacja w firmie ale do tego
            trzeba dorosnąć. Co do pana Pawła K. wszyscy myślicie że zwolnic 180
            osób około to dla niego była miła decyzja tak się dzieje w każdych
            firmach żeby ja utrzymać trzeba zredukować załoge i tak się dzieje
            na całym świecie postaw się sieden z drugim na miejscu szefa tekiej
            firmy to zobaczymy. A brygadziści to już inna rzecz np. Gonzo jak
            spał przy biurku na nockach oparty o rece to nikt ale nikt nic
            niemiał do tego bo chociaż był spokój na hali i robota była zrobiona
            i Paweł K. przypuszczam że nawet otym niewie ale jak ktoś coś zrobi
            na chali to już cwaniak biegnie nakablować. Jak telewizor na Euro
            sam wyciągał i ogladał w swojej kanciapie to też był spoko jak
            doszło to pana Pawła K. to wszystkiego się wyparł i bedzie tu
            sprawiedliwość WĄTPIE. Logistycy są potrzebni zobaczcie ile plandek
            schodziło dwa lata temu a ile jeszcze 3 miesiące temu to są osoby
            odpowiedzialne za wysyłki ludzie czy wy niemożecie zrozumieć kilku
            spraw. faktycznie z brygadzistami troche przesadzają bo jest ich
            tylu że głowa puchnie i nieiwm poco i tak jak brygadziste
            potrzebowałeś lub potzrebujesz to musiałeś czekać ok 30 minut jak
            się pokażę na hali bo w kanciapie go przeważnie niema chodzi mi o
            brygadzistów z szablonu bo wiadomo że koordynatorów jest tylko 3 na
            trzy zmiany jak były to niemożna było zrobić tak samo z szablonem
            dać trzech brygadzistów i tyle nie bo już jest potrzebna osoba co
            niby musi być na danym pietrze a i dak żadko jest do momentu jak
            jest szefostwo to jeszcze sie kreca a potem to maja w dupie i robią
            co chcą. a takie osoby co już nie pracują naprawdę im wspułczuje,
            ale praca nie kończy się na plandekach ludzie pracy jest dużo tylko
            jest jedna najważniejsza rzecz trzeba dać z siebie 150 procent a nie
            jak niektóre osoby, które nadal pracują jak przychodzi do pracy i na
            dziendobry mowi że on robi zwykła dniówkę bo on ma to w dupie niech
            patrza że pracują w zespole że osobą zalezy na pieniądzach bo maja
            rodzinę dom opłaty a jak mająjeszcze kredyt to szlak chce człowieka
            trafić jak pracował lub pracuje z osłem który patrzy na innych a z
            siebie nieda nic. Jest troszke nie dogranych spraw w tym zakładzie
            ale niema zakładu idealnego i obojętnie gdzie pracowaliście lub
            pracujecie zawsze jest kilka spraw nie po naszej myśli. a w tym
            zakładzie pracowało niewiem teraz to szczelam 400 osob może i postaw
            się jeden z drugim na miejscu szefa takiego zakładu i spróbuj
            dogodzić każdemu nieda się zwykła kolej losu.
            • Gość: groszek Re: zwolnienia z hansa tex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.08, 00:36

ja pracowalem tam tylko 2 lata wiec niewiem czy powinienem sie wypowiadac>.

Pracowalem na kontroli jakosci i nigdy przez 2 lata nie bylem na zwolnieniu
              lekarskim , co byliscie mi byli sklonni przypomniec .
              Niestety to nieokazalo sie wystarczajace .
              Nie wiem czemu zwolniliscie mnie a nie tych ktorych wyuczylismy naprzyklad, choc
              nie mowie ze to sa zli pracownicy.
              Dla mnie wasze zwolnienia sa zagadzkowe jak archiwum X :)

PS: a co do gonza i reszty to moi poprzednicy maja racje
              za duzo majstrow nieznajacych sie na rzeczy a za malo pracownikow !!
              Kiedys byl tylko Tadek u nas na zmianie a i tak wszystko bylo zrobione jak nalezy !!
              Pozdrawiam starych pracownikow :)

• Gość: koles Re: zwolnienia z hansa tex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.08, 02:24
                Kolega tutaj ma racje. Ja tutaj nie rozumiem jednej rzeczy zwolnić
                pracownika co robi 2 lata i zna się na robocie a zostawić takiego co
                robi 5 miesięcy i podpisuje umowe na 3 lata przecież ten koleś jest
                zielony w tym co robi a zwolnić takiego co się zna i bubli nie
                puszcza i niech ktoś mądry mi odpowie jaki w tym wszystkim jest
                morał. Bo albo ratujemy firme albo dobrowadzamy ją do upadłości. Np
                taki Tadziu oczywiście nie wszyscy go znają były brygadzista i umiał
                prowadzić zmianę umiał jeden brygadzista na szablony i stoły na 1 i
                3 piętrze i dawał rade dawał a teraz zapierda....lasz na
                brygadzistów a oni cię mają w dupie mowa o Gonzie tu uśmieszek tu
                pogada a za chwilęcie podpierda....la i bądz tu mądry i zdrowy
                człowieku niedość że ten dym napewno szkodliwy jest tylko układziki
                wszystko duszują. Czemu jak był sanepid i mieżył szkodliwość dymu to
                chlopaki mieli najgorszy laister co wogule dymu nie daje bo slaba
                jest grzałka i mieli stac zdlala od jakiegos wiekszego dymu może
                pamietacie zimą jak wpad sanepid to juz od rana okna były uchylone
                po obu stronach chali przeciąg jak cholera i mróz i co może
                szkodliwe nie jest to poco ta cała szobka. pozdrawiam wszystkich
                byłych i tych co jeszcze pracują w tym smrodzie.
                • Gość: macaveli Re: zwolnienia z hansa tex IP: *.prenet.pl 15.08.08, 11:29
                  Ja Wam powiem tak.Ktos madry kiedys mi powiedzial,ze W tej "swietnej firmie" pracuje same "mieso armatnie" przynajmniej teraz! Chodzi o to ze taki pracownik ma tyrac,wyrabiac nowe normy,nie zadawac pytan.Jesli nie pasuje wypad na jego miejsce juz inni czekaja.To fakt ze ci ludzie nie maja pojecia i dosc szybko go nie nabeda,tym bardziej,ze na szablonach nie robi sie zbyt skomplikowanych gardin.i caly czas to samo.Pracownik ktory zna sie na robocie potrafi zrobic praktycznie wszystko.Tutaj pracownicy maja "klapki"na oczach.I tu niech nikt sie nie gniewa ze tak pisze,tylko sam pomysli czy nie pisze prawdy!Pracujesz z gosciem rok czasu,po czym go zwalniaja dostajesz "nowego" i po tygodniu juz od niego wymagaja by zapieprzal jak "stary"W Hansa-Tex juz nie ma pracownikoe,ktorzy znaja sie na robocie.Pawel K.byl zbyt dumny by ich zostawic i odeszli do innych firm,a szkoda bo napewno praca w Hansa z tymi pracownikami wygladala by inaczej,napewno lepiej!
                  • Gość: misio Re: zwolnienia z hansa tex IP: *.adsl.inetia.pl 16.08.08, 00:14
                    ja nie w temacie ale fajnie gdyby P.K.zareagował na tornado w okolcach cze-wy i
                    dał te sterty bubli
                    • Gość: MLO.Rudn Re: zwolnienia z hansa tex IP: *.centertel.pl 17.08.08, 00:13
                      pracowałem w tej firmie i zostałem zwolniony. Od ręki poszedłęm do innej pracy
                      dostałem 7 zł na start, rejestracje na najniższą krajową, a jak zapytałem się o
                      jakiś fundusz socjalny to dostałem odpowiedź o czym ja marzę?xKarpia na wigilię
                      co najwyżej. I dopiero wtedy przekonałem się że robota w hansie wcale nie była
                      taka tragiczna bynajmniej miałeś 2 tys. Każdy wyzywał na warunki, że czasy duże
                      i akord a tak naprawdę na 700 min na stole 10 sztuk byłeś w stanie zrobić w 6
                      godzin a dwie siedziałes, a jak nie dawałeś rady to pisałeś 9 i że niby podwójne
                      robiłeś. :Przychodził 10 i pieniądze były na koncie chociaż połowa ale była.
                      Teraz w innnych zakładach jest gorzej niż w hansie gdyby była opcja powrotu to z
                      pewnością bym wrócił. co prawda zakład nie jest doskonały ale ja niejestem od
                      tego żeby go zbawiać, ja chcę uczciwie robić i dostawać kasę. Nikt tutaj nie
                      napisał o tym jak pracownicy zachowywali się wobec firmy. skąd się wzieła kłódka
                      na drzwiach? bo były kradzierze na nockach ile szczytów zginęło, aluminium z
                      śrób, linki itp. Co do tego to bubli jako tako u nas się nie robi co najwyżej
                      puszcza się jakieś z niedociągnieniami. U mas się nigdy nie trafił zwrot.
                      Wyzywacie o to że was zmuszali do pracy ale jak przyszły nadgodziny na stołach
                      że za 5 plandek każdy z 3 pracowników dostawał 100 zł na głowe to jak zostałem
                      dwa razy to później wszyscy mieli do mnie pretensje bo kawaler to za dużo będzie
                      miał- leczcie się. każdy z was wyzywa ale każdy dalej robi bo gdzie byście
                      poszli do indziej do pracy?
                      • Gość: koles Re: DO MLO.Rudn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.08, 21:41
                        CZŁOWIEKU oczym ty mowisz zrob mi wtrzy osoby 10 sztuk podwójnej w 6
                        godzin ty chyba niewiesz co mowisz.
                      • Gość: hans Re: zwolnienia z hansa tex IP: *.adsl.inetia.pl 18.08.08, 09:27
                        chłopaku:)chyba chcesz mocno wrócić do firmy skoro piszesz że tutaj tak
                        różowo,zagolopowałes się tylko w jednym szczególe.Piszesz 9 sztuk skoro robisz
                        szyte.Dla oszustów nie ma tu miejsca:))(poza kadrami):)Jak w takim razie mają
                        omijać system chłopaki bez maszyny??tak zeby leżeć jak to mówisz po 6
                        godzinach.Pozatym jak wybierasz same standardy to zrobisz 700 nawet wczesniej
                        niz w 6 godzin,zaczznij robic sztuki na najbliższą wysyłke nie same standardy to
                        zobaczymy czy starczy Ci tchu na to 700 czy odpuscisz po przerwie i wpiszesz
                        480.Gdyby z Ciebie był taki super pracownik to byś nie był zwolniony,bo jaki
                        koordynator przy zdrowych zmysłach by Cię pogonił więc nie lamentuj
                      • Gość: wyrobnik Re: zwolnienia z hansa tex IP: 195.205.202.* 19.08.08, 23:10
                        Człowieku jesteś zwykłą szmatą liczącą na powrót do tego
                        BURDELU.Zachowujesz się jak świnia wobec kolegów .W tej firmie z
                        lepszego materiału robią plandeki a nie z takiej ŚCIERY jak ty
                        jesteś. Zegnaj Pajacu i nie wracaj.
    • Gość: bronx Re: zwolnienia z hansa tex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.08, 20:16
      zdania są różne a prawda jest taka :

rządzi nami zakompleksiony burek,który stara sie być bardziej
      niemiecki od niemców,sam nie wiele wie i dlatego obstawia się ludzmi
      z gatunku - "mierny,bierny ale wierny"
      • Gość: Hasku Re: zwolnienia z hansa tex IP: *.centertel.pl 22.08.08, 21:45
        Z tym do mlo to trochę przesada, skoro mu się podobało to niech wraca jego
        sprawa, ale jak się nie myle to pewnie połowa osób na tym forum pracuje jeszcze
        w zakładzie i nie myśli odejść tylko wyzywa. Prawdą jest że podnieśłi normy
        zaraz po moim odejściu z hansy podnieśli na podwójnych. Tyle że podwyżka norm
        nie poszła z podwyżką płac, ludzie są traktowani nie jak pracownicy... kiedyś
        słyszałem żę powstałą jakaś grupa która miała się zając usprawnieniem pracy i co
        usprawniła wam jakoś życie?
        • Gość: pronek Re: zwolnienia z hansa tex IP: *.adsl.inetia.pl 24.08.08, 20:57
          oczywiscie że usprawniaja przez powieszenie książki.Teraz czas na podniesienie
          czasów do 15 standardów jak się nieoficjalnie mówi.No to zapraszam panów
          ustanawiających czasy do sprawdzenia tych wyimaginowanych czasow w praktyce
          niech Oni pokarzą jak się robi 15 sztuk w 8 godzin,zreszta to samo ma się do
          zgrzewaczy.Pokażcie panowie nie jeden dzień ale cały miesiąc że można robic
          Wasze normy i wtedy wprowadzajcie w zycie te niedorzeczne wymagania
          • Gość: pronek Re: zwolnienia z hansa tex IP: *.adsl.inetia.pl 24.08.08, 21:09
            dopowiem jeszcze słowo, krecik jakos tez wolał spać na nockach będąc szeregowym
            pracownikiem zamiast popisywac sie tak jak ma to miejsce teraz.Skacze po
            grzbietach kolegom z którymi spał w plandekach!Śróbuje im normy do granic
            ludzkich możliwości.Wracaj fajerze na szablon i pokaz jak się robi te Twoje
            bajkowe czasy
            • Gość: byly pracownik Re: zwolnienia z hansa tex IP: *.rev.masterkom.pl 28.08.08, 00:06
              kubusie teoretyki,ktore zapomnialy o spaniu na nocce,i jakos
              wszystkim to sie podobalo.ale to jest wam za malo,najlepiej nic nie
              robic i kasowac kase,nie?ile razy ile razy cale pietra chodzily
              (jezeli byly w stanie)pijane w trzy du...z pawla k.jest kawal
              mendy,ale tylko w ten sposob mozna utrzymac rygor w takim
              burdelu,jakim jest hansa-tex.rzygac mi sie chce,jak czytam wasze
              narzekania!wiecie,jaka jest roznica miedzy wami i mna?powiem wam:jak
              widze,ze ktos ma lepsza fure niz ja,to zrobie wszystko,azeby miec
              jeszcze lepsza od niego.natomiast takie looser jak wy (tu specjalne
              pozdrowienia dla wisni) patrza sie tylko,jak tu upierd....
              tego,ktoremu sie troche lepiej wiedzie lub jest troche bardziej
              kumaty od od kowalskiego kowadla!zastanowcie sie naprawde nad swoim
              zyciem i nad tym,czego naprawde chcecie i co jest w tym zyciu wazne!
              odnosze wrazenie,ze wy wszyscy zyjecie po to,aby pracowac!domyslacie
              sie,kim jestem?jezeli tak,to jest jeszcze dla was szansa w tym
              zyciu,a jezeli nie,to macie cos wspolnego z mlotem kowalskim.pozdro
              dla kumatych!
              • Gość: gostek Re: zwolnienia z hansa tex IP: *.adsl.inetia.pl 29.08.08, 22:48
                A czy myślał ktoś o szukaniu pracy w TKT-exie albo w innej firmie plandekowej
                niż Hansa? Skoro ten zakład jest taki beznadziejny i jedyny w swoim rodzaju, to
                napewno wszędzie będzie lepiej. Pozdro
                • dziurkacz1 Re: zwolnienia z hansa tex 01.09.08, 01:33
                  wiesz Twoje słowa przypominają mi kogoś "nie pasuje Ci to się zwolnij"Nie lubie
                  zmian tak mam!Gdzie indziej tez rózowo nie jest,co widać chocby na tym forum,i
                  ja o tym wiem.Czy jak wszystkich okradają to ja mam się godzić na to żeby i mnie
                  okradali??Jeśli wiem że wkradła sie tutaj biurokracja to nie mogę o tym
                  powiedzieć tylko dlatego że jescze tutaj pracuje??A moze to jest właśnie mój
                  wkład żeby ta firma właśnie nie upadła.Moje słowo w tej firmie niewiele
                  znaczy,nikt tam nie bedzie mnie słuchał,co nie znaczy że choćby po części nie
                  mam racji ,bo reprezentuje ludzi fizycznych i na żadnym grzbiecie pieniędzy tam
                  nie zarabiam jak to ma miejsce teraz po tych masowych zwolnieniach gdzie ani
                  jedna osoba nie została zwolniona ba nawet nie została zdegradowana,taki mały
                  paradoks.Czy to normalne ze na jednego fizola przypada jeden fizyczny??
                  • dziurkacz1 Re: zwolnienia z hansa tex 01.09.08, 01:36
                    dziurkacz1 napisał:

> wiesz Twoje słowa przypominają mi kogoś "nie pasuje Ci to się zwolnij"Nie lubie
                    > zmian tak mam!Gdzie indziej tez rózowo nie jest,co widać chocby na tym forum,i
                    > ja o tym wiem.Czy jak wszystkich okradają to ja mam się godzić na to żeby i mni
                    > e
                    > okradali??Jeśli wiem że wkradła sie tutaj biurokracja to nie mogę o tym
                    > powiedzieć tylko dlatego że jescze tutaj pracuje??A moze to jest właśnie mój
                    > wkład żeby ta firma właśnie nie upadła.Moje słowo w tej firmie niewiele
                    > znaczy,nikt tam nie bedzie mnie słuchał,co nie znaczy że choćby po części nie
                    > mam racji ,bo reprezentuje ludzi fizycznych i na żadnym grzbiecie pieniędzy tam
                    > nie zarabiam jak to ma miejsce teraz po tych masowych zwolnieniach gdzie ani
                    > jedna osoba nie została zwolniona ba nawet nie została zdegradowana,taki mały
                    > paradoks.Czy to normalne ze na jednego fizola przypada jeden fizyczny??
                    błąd się wkradł z przypływu emocji oczywiście na jednego fizola przypada jeden
                    biurowy:)
                    • Gość: ja ho Re: zwolnienia z hansa tex IP: *.adsl.inetia.pl 03.09.08, 01:20
                      chcesz zatrudnić sie w hansa tex.Twoje hasło musi brzmieć.Zesraj się a nie daj
                      się.Bo męzczyzna to twardy być musi!życie to nie(jebajka):)
                      • Gość: pracownik Re: zwolnienia z hansa tex IP: 193.138.241.* 05.09.08, 08:20
                        wiecie co ja to mam już dość tych pierdoł szczerze jak się tylko
                        wchodzi to tylko słychać w koło obgadywanie o tym o tamtej !!!!!
                        ludzie wy nie macie innych problemów a jak wam by było żle to byście
                        szukali innej pracy wkurza mnie co innne że jeden musi tyrać do za 5
                        a drugi może kawke sobie pić prze godzinke a jego przełożony udaje
                        że nie widzi także wybranców jest więćej są wciąż 2 zmiany to po co
                        tyle tych majstrów liderów ,liderek zrobić oszczędności można i ten
                        co ma więcej zobaczy jak się żyje za mniej ja uwazam że nasz szef
                        dobrze rządzi w dużej mierze zależy od przełożonych pozdrawiam
                        • miriam2 Re: zwolnienia z hansa tex 05.09.08, 21:42
                          Może dacie już spokój i weżmiecie się do roboty, narzekacie i nic
                          więcej nie robicie piszecie o brygadzistach słuchy mnie doszły że i
                          oni zostali zdegradowani.U was to nic więcej nie robicie tylko
                          pijecie po kontach się kryjecie{oczywiście nie wszyscy bez
                          obrazy}Niepodoba się to zacznijcie szukać nowej pracy zobaczycie czy
                          jest tak łatwo
    • Gość: żubr Re: zwolnienia z hansa tex IP: *.adsl.inetia.pl 06.09.08, 00:26
      w ramach podsumowania przed zwolnieniami zatrudnionych ponad 400 osób zwolniono
      około 150-160.Ludzie nieprodukcyjni pierwsze biuro przed zwolnieniem 5 osób po
      zwolnieniach 5 osób drugie biuro przed zwolnieniem 10 po 10 brygadziści przed 15
      do 15 koordynatorzy 3 do 3 kierownicy malarni 3do 3 2 kiero w magazynie stan po
      zwolnieniach utrzymany,4 logistyków stan po zwolnieniach utrzymany,pewnie kogoś
      jeszcze pominąłem,można doliczyć do tego jeszcze sprzątaczki które nie są
      osobami dającymi produkcje.daje to grubo ponad 50 osób na które cała
      reszta coraz mniej liczebna musi coraz bardziej zapirdal..a umówmy się że i w
      Niemczech utrzymujemy pewnie tez nie małą armie ludzi.Jak słysze w telewizji że
      zarobki polakom wzrosły w tym roku w ogromnych ilościach!! jak widze swój pasek
      sprzed roku!!reszte sami sobie dopowiedzcie bo ja dzwonie po karetke stan
      przedzawałowy!!
      • Gość: wyrobnik Re: zwolnienia z hansa tex IP: 195.205.202.* 07.09.08, 10:16
        Kolego pomnoz te 50 osob razy dwa.JEST ICH OKOLO 100 OSOB NA 100
        ROBOLI.Nawet za komuny nie bylo takiego przerostu kadr(NIEROBOW)jak
        jest w HANSA-TEX.
        • Gość: stary Re: zwolnienia z hansa tex IP: 195.116.125.* 08.09.08, 12:25
          W październiku podobno mają wprowadzić nowe czasu ( te co wymyśliła
          drużyna pierścienia), zastanówcie się nad tym, bo moim zdaniem te
          czasy to gwóźdź do trumy Hansa-tex-u. Nikt o zdrowych zmysłach nie
          będzie tak zapierdzialał. Oczywiście Paweł K. jest zaślepiony tym ,
          że jakiś debil powiedział mu, że da się więcej, no ale wszyscy znamy
          prawdę. W październiku to już nie będzie praca, to już będzie obóz
          pracy, a firma będzie miała problemy takie jakie ma np TRW. Już się
          nie mogę doczekać. My sobie znajdziemy pracę bez problemu no ale
          Paweł K. będzie miał duży problem...
          pozdrawiam
          • Gość: AntyKOŃ Re: zwolnienia z hansa tex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.08, 13:13
            jedno wielkie niporozumienie ... Firma ktora steruja zwykli prostacy ... a sam
            pan Jarosław to jedna wielka pomylka .. czlowiek oderwany zywcem od pługa ...
            Jak czlowiek z tak marnym IQ (iloraz inteligencji jakbys Jarek nie wiedzial)
            moze dobrze kierowc grupa pracownikow ?? Kurw. by dostał .. i ot caly Jaroslaw
            ... Pan Przemysław podobno najwieksze nieporozumienie na stanowisku "majstra"
            zero pojecia , duzo wdzieku (szczegolnie te kozy z nosa) ... Leo - czlowiek
            zarabiajacy duze pieniadze ie potrafiacy zadbac o siebie ... ach ten jego swiezy
            oddech ... No i jeden z moich ulubiencow Sebastian ... czlowiek wazelina ..
            Pamietaj kolego sympatyczny ze nie zawsze wlazenie w dup. poplaca .. jak mozna
            sie tak pucowac ... Pamietaj ze z Twojej zmiany bardzo malo ludzi bylo za Toba
            ...Pozdrowienia od bylego pracownika :P

• dziurkacz1 Re: zwolnienia z hansa tex 14.09.08, 15:04
              a Ty to czym Jarkowi mierzyłes to IQ ,ze wiesz że ma marne??Ja jestem osobą
              będacą pod Jego zarządzaniem i widze tyle że jak ktos uczciwie pracuje to i On
              jest wporządku dla tego pracownika!Jego słownictwo w niczym tu nie
              przeszkadza.Co do Przemka...sory ale jak czytam ile w tej firmie jest fachowców
              lepszych od wyzej wymienionych to mnie smiech ogarnia.Piszes że ma zero
              pojecia,pracuje tam kilka lat,i jakoś nie widze za dużo ludzi mających wiecej
              pojecia od Niego...Sebastian moze i wchodził w dupe swiadkiem tego nie byłem
              wiec nie wiem ale iem ze pracujac na szablonie czy potem na profilach zwyczajnie
              dobrze zapieprzal i choćby dlatego nalezy mu się to majstrowanie.Sporo w tej
              firmie złego ale krytykowanie wszystkich za wszystko to jakies
              nieporozumienie,akurat te trzy osoby które wymieniłeś są najmniej szkodliwe w
              tej firmie
              • Gość: gość CKT... IP: *.prenet.pl 14.09.08, 17:01
                witam, pracowalem w tamtym roku w CKT u niejakiego s..syna hampla, i to co tam
                sie działo to było przegięcie. wykorzystywanie ludzi do granic możliwości,
                wielkie pretensje że o minute za długo było się na przerwie, ciągłe kontrole (to
                źle zgrzane, a to tamto) a te mendy z biura ch..a sie znały co i jak się robi i
                ile to trwa. O Hansie słyszałem że płacą dość dobrze, ale widze po opiniach że
                jest odwrotnie i jeszcze te zwolnienia.
                • facia Re: CKT... 15.09.08, 08:17
                  Na pracę w CKT może narzekać tylko ten co nie bardzo lubi pracować.Czyli leń i
                  obibok.
              • Gość: j.w Re: zwolnienia z hansa tex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.08, 12:03
                no to teraz pojechales ... jarek jest w porzadku . mowisz tak bo pewnie walisz z
                nim pod sklepem i lizesz mu dupe to jest w porzadku ..
                pamietam ze kiedys zapytalem go o cos <normalnie bez zlosliwosci czy ironii> a
                dostalem odpowiedz Nie pasuje to wypie...j do domu ... Brak kultury brak
                szacunku do drugiego czlowieka .. Po prosu Ham i tyle ..i uwierz mi ze to nie
                tylko moje zdanie ...
                • Gość: stary Re: zwolnienia z hansa tex IP: 195.116.125.* 15.09.08, 16:54
                  Wiecie co?? Zamiast narzekać zmieńcie sobie pracę. Chociaż i tak
                  pewnie to niczego nie zmieni bo na forum innej firmy będziecie pisać
                  tak samo. Po prostu Polacy tacy właśnie są, nic tylko narzekają.
                  Pozdro
                • dziurkacz1 Re: zwolnienia z hansa tex 16.09.08, 00:16
                  noto po pierwsze mówisz ze Jarek ma niskie IQ a piszesz cham przez samo h???Moje
                  pytanie brzmi zatem jakie Ty masz IQ waląc takie byki??Poza tym nigdy nie piłem
                  z Nim po pracy na Cmentarnej,choć wiem że to stałe miejsce odwiedzane po
                  pracy.NIGDY!!!Po trzecie primo:)))Napisałem Ci że jak pracujesz dobrze to i On
                  jest dla Ciebie ok.Choć nie powiem chłopakom na przyuczeniu i zaraz po
                  przyuczeniu potrafi wstawić w pizd.ale jak pokaze sie ze zależy Ci na pracy i
                  nie chowasz sie za filarami to naprawde jest ok
                  • Gość: j.w Re: zwolnienia z hansa tex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.08, 16:00
                    nie dogadamy sie .. ja mam swoje zdanie Ty swoje ... na szczescie tam juz nie
                    pracuje i nie musze z nim "rozmawiac" . . . Chociaz trudno bylo to nazwac
                    rozmową ...
                    • Gość: hektor Re: zwolnienia z hansa tex IP: 193.138.243.* 22.09.08, 10:27
                      nowe metody kontroli w Hansie. O godz 21,3o zjawia się na zakładzie pan
                      "A" od którego jedzie perfumami jak od posterunkowego w Carskiej Rosji w
                      niedziele bełkotliwym głosem dochodzi się z pracownikami dlaczego drzwi z
                      magazynu na plac są już zamknięte i on nie może nimi wejść a następnie opuszcza
                      zakład. Ciekawe jaką relację z kontroli zdał na następny dzień kierownikowi z
                      tego co zapamiętał.
                      • Gość: wil Re: zwolnienia z hansa tex IP: *.adsl.inetia.pl 23.09.08, 21:45
                        ten Pan to niech lepiej magazynu przypilnuje,bo zdaje się ze ma tam niezły
                        bajzel skoro ostatnio nie mógł doliczyć się dośc wartosciowego materiału za
                        który odpowiada.Proponowałbym Panu Kościelniakowi zaprowadzenie nowych porzadków
                        mianowicie niech Panowie z drużyny pierścienia powrócą na swoje stanowiska bo
                        chyba nie radzą sobie w nowych rolach przy tym mocno zaniedbują swoje
                        dotychczasowe obowiazki!Ps ile można myslec nad zawieszeniem wybijaka szczotki
                        itp.bo Ci panowie myśla nad tymi złotymi myślami kilka miesięcy.Lepiej pieniądze
                        na ich pensje oddać żebrakom...
                    • Gość: życzliwy Re: zwolnienia z hansa tex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.10, 08:24
                      Pana Pawła Kościelniaka można sprzedać w prokuraturze -fałszowanie ewidencji
                      czasu pracy za soboty i niedziele wystarczy kilku świadków ,ciekawe czy wtedy
                      będzie taki dumny? To przestępstwo przeciwko dokumentom ludzie trzeba trochę
                      pomyśleć
        • Gość: 123 Re: zwolnienia z hansa tex IP: 80.54.171.* 23.09.08, 21:35
          z tymi funkcyjnymi to trochę racji jest,o jakieś 90 % można zmniejszyć zatrudnienie funkcyjnych,a drużyna pierścienia to jest jedno wielkie nieporozumienie,jak człowiek tak popatrzy z boku co oni robią,i jak,to ręce opadają,a najśmieszniejsze jest to że "fotografia dnia pracy" tak nazywa się to badanie ,robią zawodnicy którzy mają średnie pojęcie o takim procesie,ale potrafią używać słów trudnych,np : specyfika,standaryzacja itp,itd oraz znają nazwę systemu "KANBAN" ale na czym polega i co oznacza to już jest gorzej
          • Gość: wil Re: zwolnienia z hansa tex IP: *.adsl.inetia.pl 23.09.08, 21:58
            ale i tak najbardziej w drużynie pierscienia podoba mi się to,że pomimo tego ze
            ciezko im wpasc na jakis genialny pomysł,bo to co teraz wyczyniają to jakas
            groteska.ale chłopaki nie poddają i tak bardzo chcą "zrobić nam dobrze"że po 12
            godzin siedzą...i myslą...arab jest zdolny nawet do takich poswieceń żeby
            przyjechać na chwile przed zamknięciem zakładu..jestem pełen podziwu.Teraz widze
            ze są to osoby na odpowiednim miejscu!!Myślcie chłopcy gardinki już się same
            zgrzewają a o okuciu czy też kontroli to nie ma co wspominać bo praca przy tym
            to sama przyjemnosć.Jestem z WAS dumny działajcie na chwałe i cześć załga jest z
            WAMI!!
            • Gość: wil Re: zwolnienia z hansa tex IP: *.adsl.inetia.pl 23.09.08, 22:01
              gramatycznie i zarazem ortograficznie wypowiedź nie jest spójna ale pisana w
              afekcie każdy sąd mnie uniewinni:))
              • Gość: ja Re: zwolnienia z hansa tex IP: 195.16.88.* 24.09.08, 17:28
                co do Araba to pamiętam jak się przyjmował do Hansy - wszyscy mówili że fajny
                gość i spoko , da się z nim pogadać itd a ja mówiłem że to gnida i kawał h...a no
                i sie nie pomyliłem :) Sami widzicie jaki jest! Podpie...ł wszystkich kogo
                tylko mógł - brygadzistów , koordynatorów , magazynierów ,logistyków ... itd
                H... z tym że podjebał ale żeby ta ku... chociaż prawde powiedziała to ok a ten
                baran jak naopowiadał to aż ręce opadaja - historie wyssane z palca zresztą nie
                pierwszy raz!
                Włazi P do dupy ale i tak sie cały nie zmieści bo w dupie siedzi Paweł S 'KRET'
                i zwyczajnie nie ma miejsca dla was dwoch Mósicie sie jakos podzielic - jeden
                niech siedzi w dupie w dni parzyste a drugi w nieparzyste
                Oboje powiedzą kiedys swoim dzieciom - TATA KIEDYS PRACOWAL W HANSIE I BYL MEGA
                KUTASEM , PODPIE...L LUDZI I SIEDZIAL U SZEFA W DUPIE. TO BYLY CZASY ! TROCHE
                SMIERDZIALO ALE CZEGO SIE NIE ROBI DLA WLASNEJ SATYSFAKCJI
                • Gość: 123 Re: zwolnienia z hansa tex IP: 80.54.171.* 30.09.08, 11:17
                  ahtung zwolnień ciąg dalszy nastąpił,już od 1 .10 .2008 możemy się spodziewać
                  kolejnych nominacji i wreszcie będzie normalnie jeden funkcyjny na jednego
                  zwykłego pracownika,i już nikt z nikiem nie będzie dyskutował ile ma ludzi po
                  sobą każdy bedzie miał po sztuce brał 3 tys lekko i będzie gites,i niech sobie
                  nikt nie myśli że to jakaś Bundes republika,że trzeba zapieprzać ale dostaniesz
                  za to jakieś solidne pieniądze tutaj wystarczyć ci musi że będziesz solidnie
                  zapierniczać!
      • Gość: HI,HI,HI Re: zwolnienia z hansa tex IP: *.adsl.inetia.pl 30.09.08, 21:46
        No to?chwal się... ile zarabiasz??? :)
        • Gość: 123 Re: zwolnienia z hansa tex IP: 80.54.171.* 02.10.08, 11:19
          czytanie ze zrozumieniem się kłania
    • Gość: xyz Re: zwolnienia z hansa tex IP: *.adsl.inetia.pl 03.10.08, 00:27
      ludzie błagam,kiedyś tą firmą zarzadzało kilka osób kilkanascie z brygadzistami
      przy tym samych zamówieniach z Niemiec.Rozumiem że Wy ,macie już zapchane
      konta,a przy upadku firmy rozkupicie sprzet za bezcen,ale miejcie litość!!!Nie
      doprowadzjcie firmy do upadku mnożąc kolejnych darmozjadów!!!!Kosztem ludzi
      którzy na Was ciężko rękami zasuwają.jak widzę Ścią....Araba i innych z drużyny
      pierścienia którzy robią nadgodziny...a przy tym zwalniają kolejnych którzy na
      ich chleb zapierda........miejcie litosć ta swołocz(podludzie w Waszym
      mniemaniu) też ma rodziny.Liczcie się z tymi ludźmi...Nie wierze że moje słowa
      do Was przemówią..tym samym życze Wam szczerze podobnych wrazeń do tych którzy
      dzisiaj przez Was uciśnieni przechodzą.Życie bywa przewrotne:))Do zobaczenia w
      kolejce po zasiłek będe z kolegami..
      • Gość: ja jeszce raz Re: zwolnienia z hansa tex IP: *.adsl.inetia.pl 03.10.08, 00:32
        i jeszcze takie moje pytanie>Nasz bratni naród Niemiecki to do polski przysyła
        pieniądze za gardiny czy za logistyke?
        • Gość: 123 Re: zwolnienia z hansa tex IP: 80.54.171.* 05.10.08, 09:26
          nasz bratni naród przysyła pieniądze dla kreta i innych oraz dla całego biura a
          to czego nie wydadzą na nowe zabawki (ochłapy) dostają ci którzy na tych
          fachowców wysokiej klasy zapierniczają,szczególnie na takiego w okularkach,i
          drugi super specjalista z rodziny żab sucholubnych,jacy oni są żałośni,ale
          jeszcze lepszy jest pewien lider .
          • Gość: wil Re: zwolnienia z hansa tex IP: *.adsl.inetia.pl 05.10.08, 20:30
            mowiąc i liderze to kogo masz na myśli bo ja nie wiem nic o takiej funkcji jak
            "lider",ale może są juz jakies nowe stanowiska na "wysokim szczeblu"o których
            jeszcze nie wiem:))
        • facia Re: zwolnienia z hansa tex 07.10.08, 13:19
          I kolejne osoby zwolnione.Jakaś dziwna polityka jest w tej firmie.
          • Gość: Gość Re: zwolnienia z hansa tex IP: *.adsl.inetia.pl 07.10.08, 17:19
            To nie jest dziwna polityka, po prostu ludzie sa zwalnianu etapami i po kilka osób gdyż zwolnienie kilkunastu lub kilkudziesięciu osób jednorazowo oznaczałoby zwolnienie grupowe a to oznacza że zwalnianemu pracownikowi przysługuje odprawa. Firma liczy że osoby zwolnione wczesniej nie dowiedzą sie o zwolnionych później mało tego jako powód zwolnienia jest podany Art 33 kodeksu pracy czyli że umowę mozna rozwiąząć bo tak jest w umowie, czyli nie jest podana przyczyna co również ma uniemozliwić zaliczenia zwolnień do grupowych. Pierwsza tura osób była zwolniona koło lipca i było ich kilkadziesiąt i jednocześnie zlikwidowano jedną zmianę-nockę co wg mnie wydaje się że jest podstawą do zaliczenia jako zwolnienia grupowe mimo nie podania takiej przyczyny w wypowiedzeniu. Na chwilę obecna zwolnienia są ciągle dlatego radzę sprawdzić zwalnianym osobom czy po dacie ich wypowiedzenia zwolniono w ciągu 30 dni odpowiednią liczbę osób i czy wprowadzono zmiany w organizacji pracy typu likwidacja stanowiska na którym pracowali lub likwidacja zmiany potem radze skonsultować się z państwową inspekcja pracy i przedstawić sytuację bo całkiem prawdopodobne że mimo nie podania przyczyny zwolnienia ( podanie tylko że zgodnie z Art 33 ) nalezy sie odprawa a sa to realne pieniązki gdzyż osoba pracująca do 2 lat powinna dostać jednokrotnośc zarobków a od 2 do 8 lat dwukrotność. A to cytat:
            Jeżeli więc w okresie nieprzekraczającym 30 dni zwolnienie obejmuje co najmniej:
            • 10 pracowników, gdy pracodawca zatrudnia mniej niż 100 pracowników,
            • 10% pracowników, gdy pracodawca zatrudnia co najmniej 100, jednak mniej niż 300 pracowników,
            • 30 pracowników, gdy pracodawca zatrudnia co najmniej 300 lub więcej pracowników,
            – mówimy o zwolnieniach grupowych.

Więcej jest pod linkiem
            kadry.infor.pl/informacje/7,32,Zwolnienia-grupowe-a-zwolnienia-indywidualne.html
            Pozdrawiam wszystkich zwolnionych i życzę powodzenia w poszukiwaniu pracy, ja tez już się rozglądam żeby uprzedzić fakty :)
      • Gość: 123 Re: zwolnienia z hansa tex IP: 80.54.171.* 08.10.08, 13:54
        z jakimi kolegami jak oni byli mali to im wieszano kiełbasę u szyj żeby chociaż
        psy za nimi latały,był doktor będą zwolnienia,powodzenia!!!!
      • Gość: haha Re: zwolnienia z hansa tex IP: *.realestate.net.pl 09.10.08, 16:57
        dzisjaj znowu zwalniają ludzi podobno 30% tego co zostało żałosne
        • facia Re: zwolnienia z hansa tex 09.10.08, 19:46
          Podobno będzie tylko jedna zmiana.
          • dziurkacz1 Re: zwolnienia z hansa tex 09.10.08, 21:48
            no zgrzewaczy malarzy i okuwaczy można już teraz zgromadzić na jednej
            zmianie...bo tylu ich zostało!Pytanie co zrobić z majstrami i
            koordynatorami,kierownikami malarnii bo tych jest nie na jedną nie na dwie nawet
            nie na trzy zmiany!!!Ich by odzielił na czterech zmianach!!Niemówiąc o tym że w
            biurze siedzi więcej osób niz pracuje na hali co jest jakimś wsomnieniem
            PZPR!!typowa biurokracja!No i jeszcze panowie od przewieszania szczotek snujący
            sie po hali przez najmniej 8 godz(drużyna pierścienia)Komuś bardzo zależy na
            upadku firmy!Nabiliście już konta,i chcecie rozkupić sprzet za wpółdarmo??Jeśli
            to nie o to chodzi to zróbcie też rachunek sumienia w swoich szeregach i
            pozwalniajcie też ludzi ze swoich szeregów!!
            • Gość: zgrzewacz Re: zwolnienia z hansa tex IP: *.adsl.inetia.pl 10.10.08, 14:27
              Co ty żeby zrobić rachunek sumienia to trzeba mieć sumienie, po za tym łatwiej zwolnić robola niż super fantastycznego majstra jego lepiej przenieśc gdzie indziej bo jak wiadomo nasi majstrowie są tak wykrztałceni i maja tak wielka wiedzę że szkoda byłoby takie cenne skarby (np dłubiące w nosie :) )stracić. No a drużyna pierścienia toż to byłaby zbrodnia pozbywać sie ludzi którzy wiedzą gdzie ma wisieć szczotka :) przecież jakby nie oni to ta szczotka by leżała o zgrozo na ziemi!!!! :)). A po za tym pamietaj że Ci majstrowie i inni wyżsi rangą to przeważnie szfagry zięciowie wójkowie i innne pochodne małpki pana K i reszty bióra, a o rodzine się dba i tyle.
              • Gość: ja Re: zwolnienia z hansa tex IP: *.adsl.inetia.pl 11.10.08, 15:39
                Nie obrażaj małpek :)))
                • Gość: robol Re: zwolnienia z hansa tex IP: *.adsl.inetia.pl 13.10.08, 11:07
                  Podobno w piątek też były zwolnienia.Słyszałem że zwolnili kilku majstrów.Jeszcze powinni się zabrać za tych dziwnych logistyków w transporcie.Kiedyś było tyle samo pracy i jakoś nie byli potrzebni.Drużyna pierścienia zostanie chyba do końca.Pewnie wrócą na szablon,bo nie będzie tam już nikogo.Będą mogli te swoje fajne pomysły wprowadzać w życie
                  • Gość: 123 Re: zwolnienia z hansa tex IP: *.2.142.176.tvksmp.pl 14.10.08, 19:20
                    .....nie chodzi wcale o małe zamówienia od shmitza tylko nasi specjalisci w
                    biurze nie mogą się dogadać,ale w kazdym przedsiębiorstwie z kapitałem
                    zagrniczny jest tak gdy,całość kierowania firmą odda się w ręce polaków,bo polak
                    potrafi nawet najlepiej funkcjonujący mechanizm zepsuć,ale już taka nasza
                    mentalność,trochę tam pracowałem i miałem trochę inne zdanie o kilku
                    osobach,które dostały jakieś funkcje,i mogły mieć realny wpływ na różne ciekawe
                    rzeczy które się tam wyprawiały,rozumiem że bali się o swoje miejsca pracy,ale
                    bez przesady to nie oznacza że jak się podważy jakąś śmieszną decyzję
                    p.Pawła,zaraz go zwolnią,jedyna osoba która zawsze mówiła prawdę i była jaka
                    była,ale zawsze konkretnie rozmawiała ze swoimi podwładnymi to brygadzista z I
                    P,mam nadzieję że chociaż tych którzy tam zostali już nie zwolnią,ale ktoś
                    wreszcie pójdzie po rozum na Jasną Górę,bo w łysej głowie raczej pustka,i
                    zrozumie że życie kołem się toczy,i dzisiaj on zwalnia ale jutro to on może
                    zostać zwolniony.
                    • Gość: 123 Re: zwolnienia z hansa tex IP: *.2.142.176.tvksmp.pl 14.10.08, 19:28
                      ...........i jeszcze jedno p.Pawle niech pan pomyśli kogo pan zwolnił a kogo
                      zostawił,bo czasami jest odwrotnie od zamierzonego efektu,mam nadzieję że kiedyś
                      i tak oczywistą rzecz jaką jest zaangażowanie w pracę a nie znajomości będą dla
                      pana głównym wyznacznikiem wartości pracownika,i życzę panu również że jeśli
                      życie pana zmusi do szukania nowego pracodawcy,trafi pan lepiej niż my,i będzie
                      miał pan bardzo odpowiedzialnego i obiektywnego pracodawcę,jeżeli już nie będę
                      miał okazji,to życzę panu Wesołych Świat,i jak będzie pan się łamał opłatkiem to
                      proszę pomyśleć o tych których pan zwolnił,...............
                      • Gość: Nie pomyśli Re: zwolnienia z hansa tex IP: *.adsl.inetia.pl 15.10.08, 13:30
                        Obawiam się że nie pomyśli a dlaczego, dlatego że pamietam dzień swojego
                        zwolnienia kiedy to kilka osób tez straciło pracę, widziałem przez okno jak koło
                        8 podjechał do pracy i spotkał się z tym swoim wujkiem- kierowcą u Jana.
                        Opowiadali sobie coś i Paweł się śmiał i był wesoły jak szczygiełek, pomyślałem
                        wtedy że chyba jest dobrze skoro ma taki humor i tego samego dnia poszedłem z
                        paroma osobami na zieloną trawkę. Ale co do sposobu zwalniania zgadzam się jest
                        całkowicie nie przemyslany ot poprostu leca po zmianie nawet nie patrza ile kto
                        pracował i osoba która przyszła do pracy parę miesięcy po mnie została a ja nie,
                        tyczy sie to też innych którzy pracowali uczciwie i praktycznie nie mieli
                        nieobecności w pracy nawet chorobowych a stracili prace natomiast zostały inne
                        osoby tylko dlatego że byli na pechowej zmianie. Ale cóż jak wiadomo pan P.K.
                        jest osoba wszechwiedzącą i z którą nie można dyskutować bo zawsze ma rację i
                        cokolwiek by się nie mówiło co by sie nawet nie wiem jak mądrego i ułatwiającego
                        prace wymyśliło to po pierwsze nie ma mozliwości żeby Cie wysłuchano a nawet jak
                        sie tak stanie to i tak on będzie od Ciebie mądrzejszy i Ci udowodni że twój
                        pomysł przyprawi firme o upadek. Panie Pawle jak chce pan znać prawdę i czyta
                        pan to forum to powiem panu że w zakładzie ludzie jak pan z nimi rozmawia wolą
                        spuścic głowę i nic się nie odzywać bo jesliby sie odezwało to będzie tylko
                        gożej a te pana wywody są beznadziejne, proponuję żeby pan zaczął słuchac ludzi
                        bo nie jest pan nieomylną nadprzyrodzoną istotą tylko zwykłym magazynierem który
                        miał troche szczęścia i tyle. Ja panu życzę żeby zaczął pan podejmować w końcu
                        przemyślane decyzje i żeby pana na tych studiach trochę przyuczyli jak sie
                        dobrze zarządza firmą. Pozdrowienia dla wszystkich pracowników hansy byłych i
                        obecnych
                        • Gość: Gość z Konina Re: zwolnienia z hansa tex IP: *.icpnet.pl 27.10.08, 13:03
                          Nie wiem czy wiecie, ale w Koninie w Rolandzie też mamy załamanie
                          zamówień. To właśnnie z naszaj firmy właśnie przyszedł do was Leo.
                          Może tak dużo osób nie dostało nominacji, ale chyba nas było jednak
                          troche mniej. Także to nie zarządzanie a KRYZYS na świecie się
                          udzielił.
                          • Gość: ja Re: zwolnienia z hansa tex IP: *.adsl.inetia.pl 27.10.08, 16:15
                            Kryzys kryzysem, zgadza się jak najbardziej że to ma wpływ na zamówienia i na te zwolnienia, ale sposób w jaki jest to u nas przeprowadzone nie pasuje do tak dużej firmy bez żadnych informacji co dziennie po kilka osób i nie patrząc na to kto ile pracuje tylko jak leci po zmianie bo akurat wymyślili żę zwolnia wszystkich co maja nockę, po za tym nasza firma byłaby bardziej odporna na kryzys gdyby miała zamówienia z kilku źródeł a nie z jednego głównego ale jak zamiast trzymac jak najwięcej odbiorców rezygnuje się z części -kogel, krone, i oddaje np M+H to własnie sa takie rezultaty. Dlatego narzekamy na zażadzających nie potrafia myśleć perspektywicznie tylko na bierząco jest duża produkcja i ledwo się wyrabiamy do schmita to rezygnujemy z innych i zatrudniamy mnustwo nowych pracowników a potem nie ma produkcji to zwalniamy i biadolimy a jak kryzys minie to ide o zakład że znowu będą zatrudniac na potęgę jak produkcja wzrośnie. Po za tym powiedz kolego z innej firmy jaka jest logika w tym że nasza firma przejmuje nowe hale w budynku w którym jest a nie ma ludzi żeby na nich pracować. Na początku mielismy 5 hal + magazyn i około 300 pracowników teraz mamy około 100-120 pracowników a przejelismy i to ostatnio 2 dodatkowe hale, wygląda mi to na sztuczne zadłużąnie firmy, czyżby chcieli zrobić upadłośc w pięknym stylu?
                            • Gość: kopytko Re: zwolnienia z hansa tex IP: *.cust.tele2.pl 27.10.08, 17:02
                              Po prostu zmienią nazwe firmy i po kłopocie.
                              A pan Paweł to jak bedzie bez pracy to i tak przeżyje bo ten gość już się nachapał dość pieniędzy.
                              • Gość: x Re: zwolnienia z hansa tex IP: *.adsl.inetia.pl 28.10.08, 11:41
                                fakt kombinatorzy zawsze jakoś wychodzą na swoje
    • Gość: gość997 Re: zwolnienia z hansa tex IP: 193.138.240.* 12.11.08, 13:02
      a co tam słychać w m+h, podobno były zwolnienia ?
      Jak oni stoją bo szukam pracy w tej branży
      • facia Re: zwolnienia z hansa tex 12.11.08, 14:03
        Były zwolnienia , ale narazie nie przyjmują nikogo nowego do pracy.
      • Gość: ?? Re: zwolnienia z hansa tex IP: 195.205.202.* 14.11.08, 19:57
        w hansie kolejne zwolnienia. wczoraj poleciało biuro. Pozdrowienia
        dla zwolnionych!!!
        • Gość: willi Re: zwolnienia z hansa tex IP: *.adsl.inetia.pl 15.11.08, 00:11
          mówisz biuro poleciało ciekawe kto to może być??Paweł ,Jego Żona,czy te może
          Jego Siostra??:D...taki żarcik:((
          • Gość: były Re: zwolnienia z hansa tex IP: 193.138.241.* 15.11.08, 10:14
            no a miało nie byc zwolnien juz :!no jeszcze czas by pomysleć nad
            drużyną! sprzątaczka poleciała dziewczyny ze szwalni tez o
            chłopakach to lepiej nie gadać pomyslmy kto został na tej produkcji
            no według mnie juz tylko osoby które mało robia a duzo gadają a
            wogóle to dni osób pozostałych w tej firmie sa juz policzone
            pozdrawiam wszystkich :((((((
    • Gość: gd Re: zwolnienia z hansa tex IP: *.54.170.147.tvksmp.pl 16.11.08, 22:41
      A dla pozostałych w firmie chyba nic nie będzie, bo doktorek zadbał aby kapitał
      zakładowy Hansy był mały i wynosi obecnie 50000 PLN (DANE Z 25.10.2006 roku). A
      czy ktoś wie, że firmą rządzi AŻ 2 OELLERKING'owców? Georg jako prezes i
      Christian jako wice prezes? Ku... to kim jest Pawełek Glaca?
      Siemka
      • Gość: gosc Re: zwolnienia z hansa tex IP: *.icpnet.pl 17.11.08, 15:22
        To ilu was teraz pracuje w hansa?? I czy macie w ogóle co robić??
      • Gość: pracownik były Re: zwolnienia z hansa tex IP: 195.205.202.* 31.12.08, 09:56
        Kapitał początkowy firmy wynosi 50 000 zl . bo tyle wynosi minimalny
        kapitał spulki zo.o jaką jest hanza. w razie upadłości spułka
        odpowiada swoim kapitałem.
    • Gość: jhtdjh Re: zwolnienia z hansa tex IP: *.adsl.inetia.pl 27.11.08, 00:31
      wkrótce zdradze tu kilka szczegółów...z różnych stanowisk,teraz juz nie mam
      powodów,aby się bać czy kogoś chronić...długi mam staż dlugo mogę opowiadać.w
      sądzie sie z nikim nie spotkam bo i dowody mam niezbite
      • Gość: trelek Re: zwolnienia z hansa tex IP: *.przyrow2.gre.pl 03.12.08, 22:59
        Wczoraj były nawet talony świąteczne na sumę 380zł.Dziękuję za nie szczerze i
        cieszę się z nich,to również zasługa pana Pawła K.Tylko mam takie
        pytanie?Dlaczego naliczane było aż 120zł podatku,od sumy 380zł.???Bo dla mnie to
        jest strasznie podejrzane..To chyba jakiś nowy podatek Belki?(żarcik) A poza tym
        Pani wręczająca te talony(chyba Zofia) była bardzo nieuprzejma,pewnie już jej
        się praca znudziła,wiec może by tak trochę świeżości i poszukała sobie nowej
        pracy...bo z taką kulturą to ja dziękuję.Pozdrawiam wszystkich
        • Gość: romper Re: zwolnienia z hansa tex IP: *.adsl.inetia.pl 04.12.08, 22:06
          podatku to było tam bodaj 72zł było to napisane w rubrykach,które
          podpisywałeś.Pani Zosia raczej rzadko bywa miła,choć czasem się
          przełamuje:P.Jeśli chodzi o postępowanie z ludźmi pracy to wzorce powinna
          czerpać ze Swoje Synowej zawsze uśmiechniętej i życzliwej osoby
    • Gość: oczko Re: zwolnienia z hansa tex IP: *.eranet.pl 06.12.08, 12:39
      No nareszcie rozwiązano grupę Trzech Króli pierwszy król cinek
      wróciłna stare śmieci bo go gwiazda oświeciła i wskazała droge
      OjciecDyrektor Książko znalaz się pod skrzdłami Pawełka K, i za
      zadanie będzie miał napisać dwie instrukcje pierwsza jak należy
      trzymać lajster i na jakiej wysokości aby mniej zużywać prądu i jaką
      siłą należy dociskać wałek aby się nie zużwał, ma nato około trzech
      miesięcy co do drugiej to trzeba trochę więcej sprawności bo to jest
      jak należy poruszać się po plandece aby ją nie pobrudzić na tą ma aż
      jedynie osiem miesięcy. Jak wiem narazie na właścicila pierwszego
      króla niewiadomo co z nim zrobić. Jeżeli nie przygotują mu nowego
      stanowiska pracy musiałby wrócić na szablon no ale z tego szblonu
      trzeba by kogoś zdjąć ale kogo w domyśle jest chyba Gonzo ma bogatą
      teściową to napewno mu coś załatwi bo niemożna przecież ruszyć klanu
      Kasprzyków. Mam nadzieje że nie spotkamy się w pośrednictwie pracy
      po Nowym Roku jak będą bastępne zwolnienia.
      • Gość: zadowolony Re: zwolnienia z hansa tex IP: 193.138.243.* 06.12.08, 19:49
        Mamy następny problem w Hansie:pani o wybujałych ambicjach jak również
        kształtach nijak nie może dochrapać się stanowiska według niej słusznie
        jej się należącego.Rządzić już nie ma kim donieść nie bardzo jest co i na kogo
        wojna o stanowisko z szefową na razie w fazie uśpienia.
        Wobec czego umila jak może życie pozostałym pracownikom.Stara się wykazać w
        pracy a ponieważ pochodzi z biednej i potrzebującej rodziny (maż zarabia grosze
        byle jakie auto też trzeba utrzymać aby się nie zarwało na jakimś wyboju) nie
        wspominając już o wałówce potrzebnej do wyżywienia tak skromnej osoby. Jak
        tylko można ta skromna osoba wykazuje się niebywałym talentem w organizowaniu
        dodatkowych nadgodzin oczywiście tylko z jej i szefowej udziałem- co zrobi w
        tych nadgodzinach papier wszystko przyjmie a z wykonania pracy i tak jej nikt z
        szefową nie rozliczy.Kierownik się cieszy że ma tak oddany personel, kabza oraz
        niektóre części ciała rosną wiadomym osobom. Byle tak dalej- nie ma
        koleżeństwa czy współpracy w pracy bo kto bliżej koryta ten zawsze spadnie na
        cztery łapy a reszta: jak się nie podlizujesz to rób za gołą dnióweczkę i kupuj
        od szefowej słodycze wyniesione z innego pewnie też przy takich lewych obrotach
        na skraju bankructwa zakładu.uwaga czekolada też może zszkodzić!!!!
        • Gość: xx Nigdy nie jest tak zle żeby nie mogło być gorzej IP: *.anonymouse.org 07.12.08, 12:39
          Zwolnili ludzi... i co z tego...
          Trzeba dostrzegać pozytywy.
          Reszta ma dzięki temu utrzymane zarobki,
          bo inaczej musieliby obniżyć wszystkim
          i zmniejszyć normy.
          Ludzie!. Nie bądźcie egoistami
          Macie dzięki temu wolne, czas dla rodziny, na hobby.
          Jest kryzys, gospodarka pada.
          Niedługo kolejna część załogi do zwolnienia.
          No ale będąc optymistą mówię wam: reszta zostanie !
        • Gość: stary Re: zwolnienia z hansa tex IP: 212.87.241.* 14.12.08, 12:02
          Pracowalem w tej firmie kupe lat i takiej mafii jak tam to nigdzie nie widzialem reka reke myje .p(K) magazynier byly to czlowiek ktory nie ma zadnych zasad jesli swojego kolege potrafil wygryzc ze stanowiska teraz tam nie pracuje dluzszy okres i mam prace gdzie indziej brygadzistami zostawali ludzie ktorzy wogole na to nie zaslugiwali tzw dupowlazy dopoki wytrzeszcz zadzi ta firma to tam dobrze nie bedziecie miec.POZDROWIONKA DLA STAREJ GWARDII KTORA TAM JUZ NIE PRACUJE!!!
          AAAAAAAAA nie myslcie ze wytrzeszcz pomysli o was przy wiglijnym stole, NIE bo serce wyjeli mu przy porodzie dlatego jest taki ZDZIWIONY!!!!!!!!!!!!
    • Gość: 123 Re: zwolnienia z hansa tex IP: *.54.171.82.tvksmp.pl 29.12.08, 16:24
      już niedługo :))))))))))))))))))))))))))
      • Gość: gosc Re: zwolnienia z hansa tex IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.08, 14:33
        oj zdziwil bys sie
    • Gość: chlopek Re: zwolnienia z hansa tex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.08, 23:22
      zobaczymy zobaczymy ile jeszcze ludzi odejdzie po nowym roku moze i
      ty kolego wiec nie masz kogo bronoc tylko se roboty szukaj haha
      • Gość: Były Robol Re: zwolnienia z hansa tex IP: 195.205.202.* 31.12.08, 10:18
        nie ma sie co łamać , wystarczy poczekac chwile jakas a firma znów
        czy to pod tą nazwą czy pod inna bedzie ludzi przyjmowac. Skąd
        towiem : zastanówci e sie sami : warunki szkodliwe , przekręty które
        w innym kraju by nie przeszly , technologia przestarzala ,ale za to
        ekonomiczna i wydajna. tylko w polsce mozna lac chemie do kanałów ,
        tylko w polsce i krajach mniej rozwinietych można truć ludzi bez
        wiekszych konsekwecji , wiec jesli bedzie jakiekiekolwiek
        zapotrzebowanie na pladaki , a spewnościa prędzej czy pózniej
        bedzie . To w czestochowie juz stoi i czeka całkiem niezle
        rozwinieta firma z kadra kierowniczą , opłaconymi pracownikami
        miasta i urzednikami , znajomymi z sanepidu jak i równiej z
        inspekcji pracy. Paweł K , choć moze nie zbyt miły i troche
        gburowaty , tak naprawde jest wielkim człowiekiem na odpowiednim
        stanowisku. Tylko czekac i patrzec , az znów zacznie zatrudniać
        ludzi , tylko patrzec az znów bedziecie tam pracowac i narzekc.
        Tylko on był i sie nie bał prowadzic taki burdel jakim jest Hansa -
        Teks sp. ZO.O.(spułka z ogranicz. odpowiedzialnosciom.). Nic sie nie
        stało , zarówno dla pana olerkinga iak i dla pana pawła k za rok
        bedzie tak samo a moze nawet i lepiej.Pozdrawiam gorliwych az do
        końca pracowników. Zwłaszcza starego.
        • Gość: achaa Re: zwolnienia z hansa tex IP: 193.138.241.* 30.01.09, 17:48
          no teraz to zostało poczytac co tam w poczciwej starej firmie
          słychać czyli ?nic ciekawego głód smród i zimno nic z tego nie
          będzie juz zostało raptem pare ludzi z tego co było ...to nie były
          kokosy co się zarabiało nawąchac siętrzeba było za te kase a takie
          panie szwaczki zarabiaja więcej niz my !maja 1600 zł podstawy i
          wychodza ile no to se policzta za robote która sie nazywa
          opie...nie!nie chodzi o to drogie panie !tylko o to że narzekacie
          a macie nie najgorzej my w tym smrodzie zarabiamy mniej zmian juz
          niema a liderki sa więc po co pytam???zreszta nie tylko wy bo inni
          tez mam w dupie ten syf a przyjęc nie będzie tylko zwolnienia :)wiem
          z kąś
          • Gość: wacek Re: zwolnienia z hansa tex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.09, 22:24
            powiem wam jedno w firmie ma zotac docelowo ok.60-80 osob razem z
            kadra teraz jest ok 100 wiec ilu ma zostac pracownikow pomyslcie
            sami to juz jest koniec firmy teraz jest to burdel i oczekiwanie na
            nastepne zwolnienia a napewna beda bo wiem koscielniak zwalnia stara
            ekipe bo jak firma upadnie a juz nie dlugo to bedzie placil mniejsze
            wyprawki pozdrawiam jeszcze pracujacych ps. SZUKAJCIE SOBIE NOWEJ
            PRACY NIE CZEKAJCIE DO KONCA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: ;) Re: zwolnienia z hansa tex IP: *.adsl.inetia.pl 12.01.09, 10:47
      Takich frajerów to tam jest większość
    • Gość: P Re: zwolnienia z hansa tex IP: *.adsl.inetia.pl 18.01.09, 00:51
      tą drogą tak nieśmialo chcialbym sie upomnieć o ciepłą wodę,gdyż nie przypominam
      sobie że podpisujac umowe o pracę z firma był zapis o przynależności do grupy
      MORSÓW!!
      • Gość: tschetschenia Re: zwolnienia z hansa tex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.09, 13:35
        10/10 dobre hehe
        • Gość: hipcio Re: zwolnienia z hansa tex IP: *.przyrow2.gre.pl 18.01.09, 14:21
          co w tej firmie piszczy.kiedy was zamykaja
          • Gość: ... Re: zwolnienia z hansa tex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.09, 22:08
            ja myślałem, że już to nastąpiło........jeśli nie to nie widzę przyszłości
            • Gość: m Re: zwolnienia z hansa tex IP: *.rev.inds.pl 30.01.09, 13:36
              I to Cię tak cieszy??????????????
    • Gość: asdghj Re: zwolnienia z hansa tex IP: *.adsl.inetia.pl 14.02.09, 21:13
      Nie wiem śmiac sie czy płakać,w tej firmie z ludzkich dramatów świta robi sobie
      jaja.Oszczedności wyłacznie poprzez zwalnianie ludzi z produkcji to jakaś
      groteska...jak mozna przy tych zwolnieniach patrzeć ludziom w oczy jednoczewśnie
      utrzymując darmozjadów na garnuszku!!!Ale co tam jest człowiek to i stanowisko
      sie znajdzie ważne zeby z rodzinki był badź donosił jak Krecik czy Lis
    • Gość: P Re: zwolnienia z hansa tex IP: *.adsl.inetia.pl 25.02.09, 22:22
      jedyną Matkę jaką mam jest nadzieja...głupią Matkę mam.A jutro gdy obudzę się
      poczuje swa w nocniku dłoń...
    • darknes86 Re: zwolnienia z hansa tex 26.02.09, 09:38
      standard wszędzie tak się dzieje ... widać kryzys wszystkim daje się we znaki ....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka