Dodaj do ulubionych

RMF MAXXX!

17.08.08, 06:04
Pamiętacie radio Fon? Kraków kupiło czętotliwość- ostanią jakie
miało miasto Cżestochowa! co robią? Pier...ch...e? wkółko to samo i
żadnej informacji z naszego miasta!!! wszelkie wywiady to wielka
lipa!!! , setki nagrywaja w Krakowie, zwineli się z siedziby
rozgłośi Fon, chyba Sobieskiego czy Nowowiejskiego i pierdo.....lą
wszysko! Kraków ma rozgłośnie a my już nie mamy nic!!! Stary dobry
mój kolega jeszcze ciągnie przez neta Radio Marconi, zabrali nam
wszystko, nawet żadne radio nie informuje nas o zagrożeniach jakie
miały miejsce niedawno, w związku z trąbami powietrzymi!!! Nie wiem
kto tym rządzi ale Częstocjowa powinna mieć swoje Radio!!! Piotrek
Twoje Marconi nie każdy słucha!!! FM powinno być ogólnodostępne!!!
Było nas wielu co robili Radio przed laty, zbierzmy się i
wypie..y rmf maxxx bo to nikomu nie jest potrzbne!!! ciągle to
samo!!! A Ty nasz Panie prezydencie powinieneś to wspierać !!! a kto
nie jak Ty wstrętny ptaku dołożył się do sprzedania częstotliwości?
100,2 Fm to było radio, życie również moje bo wszystkim zapuszczalem
hiciorki stare i nowe, jest radio C....gó.. nie radio...komputer i
jazda....Proszę Was podpiszcie się pod tym postem, miejmy swoje
radio w naszym mieście!!! A Ciebie proszę nasz kochany i niekochany
Prezydencie naszego miasta wstaw się za nami....i daj nam jedną albo
załatw (bo masz chody) częstotliwość radiową! zbierzemy ekipe
starych wyjadaczy i zrobimy co swoje
Obserwuj wątek
    • djjack900 Re: RMF MAXXX! 17.08.08, 06:15
      Podpadłem? okej dziś się macasz z Pudzianem i wielki Twój kumpel!
      też się macałem z Pudzianem! Biellenik mi kobicował!!!A Wy kochani
      Przyjaciele z naszego miasta! miejmy swoje radio! I Uklęknijmy przed
      Panem Prezydentem! niech nam da!!!!ostatnio jak grałem impreze
      podeptał mi kabel od mikorofonu, Chłopie! Jesteś inteligętny, masz
      swoje miasto, jesteś prezydentem to zrób coś dla nas!!! daj nam i
      załatw jedną częstotliwość radiową!!! pozdrawiam i tak nie wiesz o
      kogo chodzi a kilkanaście razy podaliśmy sobie łape - pozdrawiam -
      DJ JACK - nie bo się wkó.......bo już naprawde trzeba powiedzieć
      stop!!! To nasze miasto a mamy chu... wielki.....
      • Gość: xx Re: RMF MAXXX! IP: *.icis.pcz.pl 17.08.08, 12:18
        Ktos musi najpiewrw wylozyc PRYWATNY kapital na takie radio - znajdz
        chetnego, wowczas mozna wystepowac o czestotliwosc.
      • Gość: gosc Re: RMF MAXXX! IP: *.strefa.com 17.08.08, 13:12
        no to rmx to jakas ogromna pomylka zasmiecaja tylko teren i eter
        • Gość: xx Re: RMF MAXXX! IP: *.icis.pcz.pl 17.08.08, 14:18
          Ale maja kase - a radio to teraz biznes, zapalencow jest coraz mniej.
      • Gość: dj myslacy Re: RMF MAXXX! IP: *.adsl.inetia.pl 18.08.08, 00:21
        powinienes sie głupoku leczyć. prezydent ani w ogole samorzad nic
        nie ma do prywatnego interesu jakim jest radio. chcesz mieć to weź
        kredyt i se zrób matole partyjny
    • djjack900 Re: RMF MAXXX! 17.08.08, 06:29
      errata! - sorka! 102,6 FM
      • Gość: K2 Re: RMF MAXXX! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.08, 08:13
        Fon nie potrafiło sie dostosować to zostało połknięte:/

Takie czasy, taka jest demokracja, pieniążki rządzą!

Wrona nic nie pomoże
        • Gość: Tomek Fonka waliła same smuty w eter więc... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.08, 09:43
          ... dobrze że RMF MAXXX "ją" przejęło, przynajmniej nie chce mi się spać gdy
          słucham tej rozgłośni. tak trzymać
        • Gość: Gitarzysta Re: RMF MAXXX! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.08, 09:51
          Ja jak zawesze krotko.Skandalem jest ,zeby Czestochowa nie posiadala
          wlasnego nadajnika radiowego,ktore by informowalo na
          biezaco,powtarzam na biezaco,co sie dzieje w Czestochowie w danej
          chwili.Dzieki bogu, ze w naszym miescie funkcjonuje jeszcze tak
          zwany GLUCHY TELEFON.Jeszcze krotki romansik wczoraj byla na Starym
          Rynku Gielda Staroci,jak ta gielda wyglada!!!!!,czy nie mozna tej
          gieldy przeniesc w TRZECJA ALEJE.Jeszcze jedno pytanko,dlaczego
          Muzeum Kopalnictwa Rud w parku Staszica ,jest zamkniete w niedziele.
          • Gość: antyMAX Re: RMF MAXXX! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.08, 11:00
            maxxxx to zenada:/ muzyka na dyskoteke w remizie, okoliczne powiaty i chlopaki
            z technikow i zawodowek obwieszeni lancuchami maja czego sluchac...
            • Gość: obu Re: RMF MAXXX! IP: *.prenet.pl 17.08.08, 12:02
              Jestem za częstochowskim radiem, ale z naprawde dobrymi
              informacjami: jakie imprezy będą w naszym miescie, jakie sa,
              najbardziej aktualne newsy. Bo np o Siłaczach dowiedziałem się, jak
              zobaczyłem ich na własne oczy! Oraz podobną muzą do rmf maxxx, bo
              jak ktos juz napisal, nie da sie przy niej zasnac, a ja najczesciej
              slucham radia w aucie.
              • Gość: xx Re: RMF MAXXX! IP: *.icis.pcz.pl 17.08.08, 12:16
                Teraz podstwowym zrodlem informacji stal sie Internet i tak juz
                bedzie.

Tam masz o wszystkim szczegolowo jak tylko sie da - takze o
                Czestochowie - dlatego waga radia jako zrodla informacji bedzie
                spadac.

Oczywiscie radi lokalne w Czewie by sie przydalo - chociazby dla
                tramsmisji sportowych. Ale to kwestia prywatnej inicjatywy, kapitalu.

Zaadna wladza tego nie zalatwi.
          • Gość: Przemek Re: RMF MAXXX! IP: 195.16.91.* 17.08.08, 13:22
            Ja mam rodzinę w małej mieścinie Skierniewice(50 tys. mieszkańców),
            mają dwie niezależne rozgłośnie tylko dla swojego miasta. W tym
            jedna w niczym nie odstaje od zetki czy rmf-ki. Sprawdźcie na necie,
            radio RSC Skierniewice. A w Częstochowie, jaką władze wybieracie
            takie życie macie. Przecież mamy radio FIAT
            • exenet Re: RMF MAXXX! 17.08.08, 13:28
              Szkoda ze Planeta z Katowic do nas nie dociera bo to nawet fajne radio. Podaja
              pogode, jakie imprezy na slasku sie odbedai gdzie miski z radarami stoja :]
              Brakuje nam takiego radia niestety :/
              • Gość: on na Błesznie Planete łapie się bez wiekszych... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.08, 19:21
                problemów, wystarczy mieszkać wysoko.
                • exenet Re: na Błesznie Planete łapie się bez wiekszych.. 17.08.08, 21:31
                  Ale ja w srodmiesciu mieszkajac tez wysoko juz nie, niestety syf w eterze jest
                  niesamowity :/
            • Gość: xx Re: RMF MAXXX! IP: *.icis.pcz.pl 17.08.08, 14:17
              Radio nie prowadza wladze - ani w Czestochowie, ani Skierniewicach -
              to sa prywatne firmy. W Czestochowie tym ktorzy zajmowali sie radiem
              odechcialo sie zabawy, a teraz pewnie nie tak latwo jest wrocic do
              gry.

Podejrzewam ze akurat w Skierniewicach moze dzialac kapital zwiazany
              z Warszwa - jemu moze sie to oplacac.

Pretensje w Czestochowie mozemy miec do samych siebie.

• Gość: lee Re: RMF MAXXX! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.08, 15:38
                tylko " 3 " reszta gowno
                • Gość: icco Re: RMF MAXXX! IP: *.adsl.inetia.pl 17.08.08, 18:43
                  Trójka ma często dobre audycje, ale tego g...a maxx nie da się słuchać,
                  komercyjne ochłapy dla ludzi bez gustu muzycznego, na tej samej zasadzie co
                  disco polo już ładnych kilka lat temu "słucham bo wszyscy słuchają i jest
                  wszechobecne".
                  • Gość: jasiu... xx - masz 100% racji IP: *.pools.arcor-ip.net 17.08.08, 20:08
                    Komercyjne radia, a takie tylko w tej chwili działają w mniejszych miastach
                    muszą się same sfinansować. Jeśli w Częstochowie nie ma takiego radia, to powód
                    jest tylko jeden. W Częstochowie nikt nie chce się odważyć na poniesienie
                    nakładów na uruchomienie takiego radia i sfinansowanie jego emisji. Trzeba
                    pamiętać, że radio to koszty licencji, koszty zatrudnienia pracowników, koszty
                    emisji (sprzęt, energia, pomieszczenia), a także koszty wykorzystania utworów w
                    eterze. Stąd wiele komercyjnych stacji nadaje w kółko utwory, do których
                    wykupiło sobie prawo, bo na nadawanie innych ich po prostu nie stać.

Jeśli w Częstochowie byłaby możliwość pokrycia tych kosztów np. z reklam, to
                    pewnie znalazłby się od razu ktoś, kto w ten biznes by wszedł. W Białymstoku
                    działa radio dziecięce (do posłuchania też w internecie) JARD2. Działa też dla
                    dorosłych JARD1. Całość jest finansowana z zysków olbrzymiego przedsięwzięcia
                    (hotele, gastronomia, handel itp.) i współuczestniczy w reklamowaniu firmy JARD.
                    Najkrócej mówiąc, właściciele mogą albo z funduszy utrzymywać te radia, albo
                    zysk odprowadzić w charakterze podatku.

W Częstochowie nie ma tak dobrze prosperującej firmy, która swe zyski mogłaby
                    przeznaczyć na prowadzenie takiego radia. A niestety, jak pokazuje przykład
                    JARD-u, radio to jest po prostu sposób, na stworzenie kosztów, zmniejszających
                    opodatkowanie firmy. Ot cala prawda. Zamiast zgłosić zysk (czasem w firmie
                    niepotrzebny, bo nie są przewidziane np. inwestycje) robi się, trochę na
                    zasadzie hobby, a trochę dla reklamy (a reklama się opłaci!) radio. Próbowali
                    różni w Częstochowie, ale się po prostu przeliczyli.

I nic tu akurat żadne prezydenty, czy rady miast nie mają do gadania. Każdy może
                    wystąpić o pasmo częstotliwości, licencję i rozpocząć emisję. Musi tylko mieć
                    jedno - pieniądze! Reszta nie ma żadnego znaczenia.

xx - pozdrowienia!
                    • Gość: gość! Re: xx - masz 100% racji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.08, 20:18
                      Nie do konca się zgadam z Twoją wypowiedzią, owszem nakłady
                      finansowe na radio to podstawa, uwierz mi że pieniądze by się
                      znalazły i wiele firm chętnie by sponsorowało lokalną stacje,
                      problem tkwi w tym że PAR rozdzielił częstotliwości radiowe dla
                      poszczególnych miast!!! a dla Częstochowy nie ma już żadnej
                      częstotliwości!!! można więc składać wnioski ale nic to nie da,
                      częstotliwości sa rozdzielone odgórnie!
                      • Gość: xx Re: xx - masz 100% racji IP: *.icis.pcz.pl 18.08.08, 13:57
                        I to tez moze byc prawda - bo mysle ze firma by sie jednak znalazla.

Ciekawe czy jest mozliwosco "zawalczenia" o taka czestotliwosc ?
                    • Gość: xx Re: xx - masz 100% racji IP: *.icis.pcz.pl 18.08.08, 13:57
                      Dzieki za pozdrowienia :)
                • exenet Re: RMF MAXXX! 17.08.08, 21:32
                  Super ze uwazasz ze wszystko inne to gowno a jedynie "3" nadaje sie do
                  sluchania, po twojej bardzo obiektywnej odpowiedzi napewno jej nie poslucham.
                  • Gość: lee Re: RMF MAXXX! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.08, 22:27
                    to nie sluchaj
                    • Gość: funia Re:Chcemy Naszego Czę-wskigo radia!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.08, 10:28
                      Kiedyś w pracy jedna osoba przełączyła na to badziewie i aż nam wszystkim
                      podniosła ciśnienie >grają kiepsko,żadnych wiadomości z Cz-wy i okolic poprostu
                      dno nie radio.
                      Chcemy NASZEGO radia!!!
                      • akwaland Re:Chcemy Naszego Czę-wskigo radia!! 19.08.08, 08:55
                        Wystarczy że mamy naszą gazetę "Gazeta wyborcza - dodatek częstochowski" i co tu
                        mamy ??
                        A no bardzo ciekawe artykuły w stylu "gdzie komendant częstochowskiej drogówki
                        myje auto" Albo "Przedruk wypowiedzi jednego z forumowiczów w sprawie ochrony na
                        włókniarzu" - niestety stronniczy i odrazy skomentowany bardzo negatywnie.
                        No i oczywiście HIT każdych wakacji - pielgrzymki - ile, skąd którędy i jak idą
                        wyjce do naszego miasta.
                        W przerywnikach mamy artykuły niższego lotu takie jak porządek na ryneczku na
                        Wałach Dwernickiego.
                        I jeżeli tak ma wyglądać nasze radio to może dajmy sobie spokój z nim i
                        posłuchajmy radia planeta czy innego z innego miasta i może już nie ośmieszajmy
                        się - i tak po radiu "jasna góra" czy "fiat" albo "gazecie wyborczej" - dodatek
                        częstochowski wszyscy z polski uważają mieszkańców Częstochowy jako medaliki.
                        • Gość: xx Re:Chcemy Naszego Czę-wskigo radia!! IP: *.icis.pcz.pl 19.08.08, 20:28
                          Lokalne gazety maja pisac o lokalnych, zwyklych sprawach - o takich
                          lokalnych sprawach pisza tez inne lokalne dodatki w Polsce i dlatego
                          ludzie je kupuja.
                          • akwaland Re:Chcemy Naszego Czę-wskigo radia!! 19.08.08, 20:38
                            Uważam że w naszym zaściankowym mieście dzieje się więcej ciekawych rzeczy i
                            jest o czym jednak pisać a nie o Myjącym swój samochód naczelniku
                            W naszej pseudo gazecie nikt nie pisze o imprezach w mieście, i o tym co nasz -
                            mieszkańców gnębi a z pewnością nie gnębi nas sprawa mycia samochodu przez kogoś
                            czy stronniczy punkt widzenia sfrustrowanego pseudokibica naszej drużyny żużlowej.
                            • Gość: xx Re:Chcemy Naszego Czę-wskigo radia!! IP: *.icis.pcz.pl 19.08.08, 20:41
                              Pisze sie o roznych rzeczach - tak samo jak w innych dodatkach -
                              zawsze czytam te dodatki w innych miastach i niczym specjalnym sie
                              nie roznia - oczywiscie poza wieksza objetoscia w tych najwiekszych
                              miastach.

• Gość: ... Re:Chcemy Naszego Czę-wskigo radia!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.08, 20:57
                                Rmf sraxxxx to jakaś pomyłka i żenada!!! Muza dla nie wiem kogo....
                                Powinno powstać w tym mieście jakieś normalne radio lokalne!!! Popieram pomysł!!!
                              • akwaland Re:Chcemy Naszego Czę-wskigo radia!! 19.08.08, 21:00
                                Człowieku nie wmawiaj mi że w dodatku warszawskim piszą o myciu samochodu przez
                                naczelnika drogówki, albo w dodatku katowickim o tym że kibic zapomniał
                                legitymacji studenckiej i przez to złośliwa ochrona nie chciała go wpuścić na
                                mecz piłki nożnej GKS`u
                                Pamiętaj że te dodatki można przeczytać na stronie gazety i tam jakoś nikt z
                                innych miast nie ma czasu i ochoty pisać o takich sprawach, bo to tak jak by
                                ktoś napisał że pani w okienku pocztowym w urzędzie na Orzechowskiego dłubała
                                sobie w nosie o godzinie 11:45 a pani Stasia która sprząta u mnie pod blokiem od
                                10 lat postanowiła w upale wypić buteleczkę wody mineralnej w sklepie na
                                przeciwko, co spowodowało zagrożenie związane z kradzieżą miotełki która stała 2
                                minuty przed sklepem.
                                • Gość: xx Re:Chcemy Naszego Czę-wskigo radia!! IP: *.icis.pcz.pl 20.08.08, 12:17
                                  W tamtych dodatkach tez mi pisze sie o roznych sprawach, tych
                                  mniejszych rowniez.

A pisanie o naduzyciach wladzy to jedno z glownych zadan prasy.
    • Gość: zowik_nieporadek Re: RMF MAXXX! IP: *.centertel.pl 20.08.08, 10:17
      > zabrali nam
      > wszystko, nawet żadne radio nie informuje nas o zagrożeniach jakie
      > miały miejsce niedawno, w związku z trąbami powietrzymi!!! Nie wiem
      > kto tym rządzi ale Częstocjowa powinna mieć swoje Radio!!!

Nie doceniasz tego co masz:)
      A radio Jasna Góra, a radio Fiat:))???
      To nie regionalne radia???

ale poważnie, to faktycznie przydałoby się coś z prawdziwego zdarzenia, niestety
      za tym stoi kasa niestety. Żalami na forum nic nie załatwisz.
    • Gość: DAWNA SŁUCHACZKA Re: RMF MAXXX! IP: *.ksi-system.net 28.08.08, 08:32
      Uważam, iż radiostacja rmf.max oszukuje swoich słuchaczy Program jestem w szoku powinien być dla słuchaczy, aby mogli w ten sposób zlorzyć życzenia dla swoich najbliższych. Tym czasem przez 3 godziny programu prowadzący dzwonią w sprawie, że ktoś się spuźni do pracy lub coś podobnego. 3 połączenia, odpowiedzi na meile słuchaczy w przeciągu 3 godzin programu to jest poprostu skandal!!! Uważam, że nazwa programu Jestem w Szoku jest uczciwa, ponieważ jestem w szoku, że jest to tak beznadziejnie zorganizowane i nieprzemyślane.Na dodatek, gdy telefonując do radia prosiłam o podanie jakiegoś kontaktu do kierownika bądź kogoś podobnego w razie skomentowania programu rozmówczyni powiedziała mi, iż musi wracać do pracy po czym nastąpił koniec rozmowy.
    • Gość: klo RMF MAXXX!- chwila dla debila, dno IP: *.strefa.com 28.08.08, 10:13
      To nie radio, to dno, chwila dla debila. Wstyd tego słuchac.
      • Gość: wegier Re: RMF MAXXX!- chwila dla debila, dno IP: 193.138.241.* 28.08.08, 13:17
        możecie poszukać sobie mojego tematu jak tylko rmf przejął fonkę - pierwszy
        napisałem swoje gorzkie żale i moją opinie na ten temat ... i co? Mamy albo
        wiejską potańcówkę albo zetke rmf gdzie słyszę tylko kozidrak z bajmu, perfect
        albo inne utwory do zerzygania się .... ŻENUA
        Marconi? pewnie że pamiętam ... znam ... ale szkoda znowu o tym gadać bo tylko
        nerwy się traci .... miasto 350000 czy ileś tam ludzi + miejscowości obok a my
        mamy same ogólnopolskie radia .... SYF
        W biurze słucham netowych rozgłośni a w aucie już mi się kończą płyty i czasem
        włączam tylko na wiadomości ....

zły
        • Gość: w Re: RMF MAXXX!- chwila dla debila, dno IP: 212.87.241.* 28.08.08, 13:31
          Polecam radio euro dawniej bis
        • Gość: norbert Re: RMF MAXXX!- chwila dla debila, dno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.08, 13:32
          Gdy likwidowali Fonke też strasznie ubolewałem, bo mimo tego że wiele wówczas
          osób najeżdżało na nią że jest strasznie nudna to miała i lokalny program i
          informacje z regionu oraz info kulturalne a także puszczała muzykę lokalnych
          twórców oraz promowała imprezy i rozdawała na nie bilety na przykład koncert na
          hali polonia......Uważałem że Fonka była fajna i miała swój urok pomimo że nie
          była doskonała, ale wtedy większość ludzi krzyczało że fajnie że będzie maxx
          itp. itd. i co teraz macie.....wielkie nic....tragedie pod względem muzycznym,
          informacyjnym i w ogóle jakimkolwiek....bardzo szkoda ale liczę na to że ktoś
          sfinansuje radio dla Częstochowy a może nawet i ze dwa radia konkurencyjne dla
          siebie....bardzo chciałbym ale pożyjemy zobaczymy....
          • Gość: wegier Re: RMF MAXXX!- chwila dla debila, dno IP: 193.138.241.* 28.08.08, 13:46
            próbuje sobie przypomnieć nazwę konkursu w marconi .... "BIEG...." i właśnie co
            to było ..... ale pamiętam że były jaja konkret :D:D:D:D

ehhh kiedyś to ludzie się bardziej potrafili bawić :/ więcej było luzu ... a
            teraz same macho
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka