Dodaj do ulubionych

Motocykle chcą wrócić w Aleje

13.10.08, 22:34
witam
-------
nareszcie, dzięki wam koledzy!!!
jednakże w razie zgody pamiętajmy coby nie naruszać
ciszy nocnej
podpisuję się pod petycją oboma kołami!!!
ps. jak zapatrujecie się na nową kategorię AM jestem, za ale dla tych co mają dowolne prawo jazdy samochodowe np. B powinna ona być przyznawana automatycznie
Obserwuj wątek
    • Gość: Alonzo Re: Motocykle chcą wrócić w Aleje IP: *.hknxx5.dynamic.dsl.tele.dk 13.10.08, 22:50
      zastosowano odpowiedzialność zbiorową jak za Stalina - mieszkańcą
      centrum przeszkadza wszystko - pielgrzymki, nagłośnienie w alejach,
      motocykliści,
      może dobrze by było aby większość z nich wyprowadziła się do buszu,
      a tak na marginesie, wieczorami kierowcy rozklekotanych bmw robią
      sobie wyścigi i polycyanty, nie reagują, boją się, to może i dla
      samochodów zrobić też zakaz wjazdu,
      debilnych kierowców i motocyklistów mozna łatwo wyłapać - ale kto to
      ma zrobic, chyba nie durna polycia

• Gość: qwerty socjalizm pełną gębą IP: *.adsl.inetia.pl 13.10.08, 22:57
        Popieram.
      • Gość: ona_ja Re: Motocykle chcą wrócić w Aleje IP: *.realestate.net.pl 14.10.08, 08:27
        Brawo Panowie! Nawet jeszcze wczoraj narzekałam na ten fakt narzeczonemu, że jak
        to może być, że jakieś buraki w odpicowanych beemkach mogą sobie jeździć, skoro
        robią większy hałas niż niejeden motocykl :/

Brawo, brawo, brawo! :)
      • Gość: harley Re: Motocykle chcą wrócić w Aleje IP: *.adsl.inetia.pl 14.10.08, 09:33
        gdzie mieszkasz kotku? przejade ci pod oknami motorem. nawet
        nietuningowanym :-))
    • Gość: Kierowca Motocykle chcą wrócić w Aleje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.08, 23:22
      Samochody nie moga juz jezdzic w 3 alei. Motocyklisci rowniez nie
      powinni.
      Wystarczy jak z podniesionymi kolami rozpedzaja sie na Jana Pawla...
      • Gość: Damian Suzuki VL Re: Motocykle chcą wrócić w Aleje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.08, 07:14
        Wszyscy jeżdżą z podniesionymi kołami?

To uogólnienie można zastosowac do samochodów:
        Wszystkie po Jana Pawła jeżdżą bez tłumików.

Prawda jest taka, że ilość idiotów na motocyklach jest taka sama jak
        idiotów w samochodach.
        Motocykle mają tą przewagę nad motocyklami, że same eliminują
        idiotów. Prędzej czy później.
        • Gość: Damian Suzuki VL Re: Motocykle chcą wrócić w Aleje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.08, 07:15
          ups...
          oczywiscie mialem na mysli, ze motocykle mają tę przewagę nad
          Samochodami.

Sory za błąd (wcześnie jeszcze jest ;)
        • Gość: Jacek Re: Motocykle chcą wrócić w Aleje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.08, 08:29
          Prawda jest taka że 95% jeżdżących na motorach to debile zagrażające
          bezpieczeństwu innych użytkowników drogi, więc STOP motocyklom w
          alejach!!!!
          • Gość: raf Re: Motocykle chcą wrócić w Aleje IP: *.gprs.plus.pl 14.10.08, 13:54
            na szczęście jest to tylko Twoje zdanie, nie poparte żadnymi
            dowodami, które nie wnosi nic wartosciowego do dyskusji.
    • Gość: Damian Suzuki VL Motocykle chcą wrócić w Aleje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.08, 07:12
      Mieszkancom motocyklisci głośni przeszkadzają, ale pijani pielgrzymi
      w sezonie, czy puszczanie na pełny regulator mszy przez radiowęzeł w
      alejach, to juz nie...

ciekawe...
      • Gość: Dyzio / walnięty/ Re: Motocykle chcą wrócić w Aleje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.08, 08:25
        Wrzeszczącym pielgrzymom - nie!
        Dupkom w zdezelowanych BeEmKach - nie!
        Ale kretynowi jadącemu na jednym kole z pełnym otwarciem przepustnicy
        - również mówię - nie!
        No i oczywiście ryczącemu radiu Fiat, czy Radiu zawsze dziewica
        również - nie!
        Reasumując - NIE! głupocie.
        Na marginesie: - nie mam nic do motocykli. Mało, sam jestem ich
        fanem. Cała młodość zeszła mi na siedzeniu motocykla.
        Ale nigdy! - powtarzam - nigdy! nie przyszło mi do głowy, by ryczeć
        silnikiem pod blokiem ludziom. którzy być może właśnie wrócili z
        pracy i chcą spokojnie po robocie odpocząć.
        Niestety, 30% posiadaczy motocykli to gó...arze niewiele mający wspólnego z kulturą że o przepisach nie wspomnę.
        O czym łacno można się przekonać po godż. 22iej na Jagiellońskiej.
        A policja?! - no wybaczcie proszę! - żaden normalny człowiek nie będzie ścigał się z idiotą pędzącym po mieście 200km/h.
        Ci ludzie mają rodziny na utrzymaniu. Jest oczywiście sposób, by takiego kretyna zatrzymać, wystarczy kolczatka tyle, że póżniej pod komisariatem będą jego koledzy protestować, że to było morderstwo.
        Pozostaje więc tylko zakaz, przynajmniej do czasu, aż
        rozum przerośnie głupotę
        amen.
        • Gość: Wietnamski kucharz Re: Motocykle chcą wrócić w Aleje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.08, 13:32
          A Nie też nie, czy Nie - tak?
          >Cała młodość zeszła mi na siedzeniu motocykla.
          Jednej mojej znajomej młodość upłynęła na tylnym siedzeniu samochodu, ale żeby
          motocykla? Toż to perwersja!
    • Gość: Harry_man Motocykle chcą wrócić w Aleje IP: *.adsl.inetia.pl 14.10.08, 08:24
      Ja jeszcze polemizowałbym nad nazywaniem wszystkich kierujących motocyklem
      "motocyklistami".

Są tacy którzy jeżdżą dla przyjemności
      Są tacy którzy jeżdżą, bo to praktyczniejsze od auta (ale nie w Częstochowie)
      Są tacy którzy jeżdżą dla szpanu

Za wybryki tych ostatnich, głową odpowiadają wszyscy :(

I jeszcze jedna uwaga:

"Po Alejach jeżdżą też skutery niespełniające norm hałasu,"

Skutery z fabrycznymi tłumikami są cichsze od większości motocykli które mają
      wydechy z atestem.
      Po za tym pan Gajecki to zwyczajny hipokryta no i jak widać - motocyklista pełną
      parą. Bo skuterzyści to już nie motocykliści, prawda?
      • Gość: skora Re: Motocykle chcą wrócić w Aleje IP: *.ludowa.netcominternet.pl 14.10.08, 08:45
        Harry_ Ci co jezdza na skuterach to w wiekszosci nie maja prawa
        jazdy . I co ty ich porownujesz do motocyklisty !!!
        • Gość: Harry_man Re: Motocykle chcą wrócić w Aleje IP: *.adsl.inetia.pl 14.10.08, 09:19
          > Harry_ Ci co jezdza na skuterach to w wiekszosci nie maja prawa
          > jazdy . I co ty ich porownujesz do motocyklisty !!!

A ci co chcą jeździć po alejach w większości mają puste wydechy i chcą robić
          ludziom na złość... ;]

Właśnie tak to działa. Oburzacie się, że ludzie Was szufladkują, a sami uważacie
          się za lepszych, bo macie biegi/prawo jazdy.
    • Gość: abc Re: Motocykle chcą wrócić w Aleje IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 14.10.08, 08:41
      A ilu z motocyklistow ma tlumiki spelniajace normy halasu? Mieszkam przy drodze
      do Ostrow i co drugiego bym odstrzelil - wlasnie za uszkodzony tlumik! Gdzie
      panowie robia te przeglady, ze im sie udaje? I ile to kosztuje?
      • Gość: zażenowany Re: Motocykle chcą wrócić w Aleje IP: *.poczesna.netcominternet.pl 14.10.08, 14:40
        To się ciesz, że u nas prawie nikogo nie stać na wypasioną fure z pieknie
        grającym wydechem (np. ferrari/lamborghini/maserati itd.) Bo sam bys się musiał
        odstrzelić. Szkoda tylko że nie zwracasz uwagi na motocyklistów (a nie pozerów),
        bo cięzko jest zwrócić na coś uwagę, jesli nie kłuje po uszach.
        • Gość: abc Re: Motocykle chcą wrócić w Aleje IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 15.10.08, 12:11
          Wiesz co jak robie cos przed domem w sobote/niedziele to widze tylko takich co
          to na 491 wyja w terenie zabudowanym i jada grupami po 10 z predkoscia znacznie
          powyzej 50 kph. Innych nie ma, wszyscy na DOL Ostrowy jada i maja w d... ze
          ludzie wokol mieszkaja. Jesli to sa tylko pozerzy to gdzie sa prawdziwi
          motocyklisci? Ciekawe ilu z was mialo w ogole badana glosnosc wydechu na
          stanowisku do pomiarow akustycznych na przegladzie. Jak nie szlifierka wyjaca na
          12 krmp to jakis chopper halasujacy glosniej niz ursus sasiada bez tlumika. Nic
          tylko was odstrzelic albo skazac z kw art. 51. To jest dzialanie celowe i
          zlosliwe. Szczegolnie w nocy!
          • Gość: cygaret Re: Motocykle chcą wrócić w Aleje IP: *.51.57.30.tvksmp.pl 15.10.08, 13:16
            do raf - slusznie zauwazyles ze mieszkam na Polnocy.mam blok przy drodze głownej
            - Michałowskiego - cmentarz Kule i praktycznie codziennie, wczesniej wspomniana
            banda kretynow przejezdza ta drogą.uwazasz ze powinnam byc zadowolona z tego
            faktu? moze powinnam wyjsc z sasiadami na balkon i czekac na "pokaz jazdy na
            jednym kole"??
            Jeszcze przyznajesz sie ze jestes takim kolesiem, ktory musi ustawić sie
            pierwszy na światłach.... no jesteś żałosny!!!z czego to wynika - z kompleksu
            nizszości???
            motor czy motocykl - jestem kobieta, prosze wybaczyc, nie znam roznicy, wiadomo
            ze chodzi o motocyklistów w tym temacie.nie wszyscy zachowuja sie tak płytko jak
            ty. są tacy, którzy myślą jeżdżąc. wiec daj juz spokoj bo pieprzysz na tym forum
            jak potrzaskany.
            i uważaj, żebys sobie swoja jazdą w przyszłości krzywdy nie zrobił. zreszta
            gorsza sprawą jest gdy przez takiego drogowego barana ktos niewinny zostanie
            kaleką...
            • Gość: raf Re: Motocykle chcą wrócić w Aleje IP: *.gprs.plus.pl 15.10.08, 14:21
              do cygaret
              trochę OT, temat jest o Alejach NMP. Nie będę polemizował o Twoich
              doznaniach emocjonalnych.

> Jeszcze przyznajesz sie ze jestes takim kolesiem, ktory musi
              ustawić sie
              > pierwszy na światłach.... no jesteś żałosny!!!z czego to wynika -
              z kompleksu
              > nizszości???

nie musi, ale jeśli jest taka możliwość to ustawiam się, szkoda
              czasu. Nie zrozumiesz tego.

motor czy motocykl - jestem kobieta, prosze wybaczyc, nie znam
              roznicy, wiadomo
              > ze chodzi o motocyklistów w tym temacie.

wiadomo, napisałem, żebyś wiedziała na przyszłość, że mówi się
              motocykl, motocyklista

nie wszyscy zachowuja sie tak płytko ja
              > k
              > ty. są tacy, którzy myślą jeżdżąc.

Nigdy nie spowodowałem wypadku, nigdy nie jechałem na kole
              motocyklem, jeżdżę już od ponad 20 lat i samochodemi i motocyklem.
              Nigdy nie denerwuję się (jadąc samochodem), że motocyklista jedzie
              miedzy samochodami - zazdroszczę mu, bo nie musi stać :)

wiec daj juz spokoj bo pieprzysz na tym foru
              > m
              > jak potrzaskany.

ale nie denerwuj się...

> i uważaj, żebys sobie swoja jazdą w przyszłości krzywdy nie
              zrobił. zreszta
              > gorsza sprawą jest gdy przez takiego drogowego barana ktos
              niewinny zostanie
              > kaleką...

nie martw się o mnie, raczej o siebie kobieto w przekwicie
              • Gość: cygaret Re: Motocykle chcą wrócić w Aleje IP: *.51.57.30.tvksmp.pl 15.10.08, 14:32
                do raf - żebyś ty taki mądry w szkole był...kobieta w "przekwicie" jest przed
                30-tką - to raz. dwa - wiem doskonale o czym jest ten temat.czytaj uważnie bo
                napisałam to w swojej pierwszej wypowiedzi.i wyraziłam swoja opinię.nie staraj
                się więc robić z ludzi skończonych debili.
                • Gość: cygaret Re: Motocykle chcą wrócić w Aleje IP: *.51.57.30.tvksmp.pl 15.10.08, 14:49
                  i jeszcze jedno : nie pakuję do jednego wora motocyklistów. bo są też normalni
                  ludzie wśród nich. ale kim są ci, którzy chcieliby popie...ć przez aleje
                  200km/h???nie ważne czy w dzień czy w nocy. a są też i tacy. parę lat temu byli
                  przecież. potem wystawka ścigaczy przed "Włochem"... i lansik :D
                  • Gość: Pirat Re: Motocykle chcą wrócić w Aleje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.08, 21:34
                    heh 200 km/h przez aleje? wlaśnie pokazalas swoją kompletna ignorancje i brak
                    wiedzy w temacie. To jest kompletnie nie możliwe. Ja czesto jezdze alejami
                    motocyklem, zawożę syna do szkoły, a dlaczego motorem? bo motorem zajmuje mi to
                    5 minut a autem 45. Dlaczego mam objeżdżać pół miasta?
                    Tylko dla tego że goście w samochodach zazdroszczą, że muszą stać w korku? Takie
                    są uroki mieszkania w ścisłym centrum - hałas wszechobecny. Jak jest koncert na
                    biegana to też jest ogromny hałas i to w nocy i co ?? nikomu to nie przeszkadza?
                    Kiedyś w korku wyprzedziłem wypasioną terenówkę, facet obtrąbił mnie
                    niemiłosiernie, że zajechałem mu drogę po czym przejechał dosłownie 2 m i znów
                    stanął w korku, żałosne. Żałosne jest to co piszecie.
                    Każdy z Was na bank był kiedyś na wczasach we włoszech albo innym kraju
                    europejskim, zastanawiam się dlaczego tam nastawienie ludzi do jednośladów jest
                    kompletnie odwrotne do Waszego.
    • Gość: zuza Motocykle chcą wrócić w Aleje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.08, 08:49
      a wystarczyly by progi spowalniajace i wyscigow by nie bylo to tak doraznie bo
      przeciez kostka brukowa ma byc ponoc w calych alejkach
      panowie drogowcy wykazcie troszke pomyslowosci
      • Gość: Harry_man Re: Motocykle chcą wrócić w Aleje IP: *.adsl.inetia.pl 14.10.08, 09:21
        Progi zwalniające to sobie stawiaj na podwórku jak masz ochotę. Mało Ci dziur i
        nierówności na naszych drogach?
    • Gość: Martin Re: Motocykle chcą wrócić w Aleje IP: *.galtex.pl 14.10.08, 09:31
      Zdecydowanie jestem przeciw...
      Motocykliści w alejach? Ale po co, aleje i tak będą zamknięte dla całego ruchu wcześniej czy później. Po alejach możecie sobie pochodzić piechotą, daleko nie ma...

Codziennie jeżdżąc do pracy autem, często z przerażeniem widzę popisy coniektórych motocyklistów robiących z dużą prędkością slalomy między lewym i prawym pasem. Pewnie, że to tylko część miłośników 2 kółek tak się zachowuje, ale to rzutuje na całe środowisko. Moja żona jak tylko widzi motocyklistę na drodze to od razu słyszę tekst: "patrz, jedzie dawca narządów". I tu jest pies pogrzebany. Na taką opinię ktoś sobie jednak zapracował...
      • Gość: raf Re: Motocykle chcą wrócić w Aleje IP: *.gprs.plus.pl 14.10.08, 13:51
        Zdecydowanie jestem przeciw...
        samochody w alejach? Ale po co, aleje i tak będą zamknięte dla
        całego ruchu
        wcześniej czy później. Po alejach możecie sobie pochodzić piechotą,
        daleko nie ma...
        >
        > Codziennie jeżdżąc motocyklem, często z przerażeniem widzę popisy
        coniektórych samochodów kierowanych przez kobiety czy z
        rejestracjami powiatu którzy z dużą prędkością bez sygnalizowania
        zmieniają pasy ruchu. Pewnie, że to tylko część kierowców tak się
        zachowuje. Mój kolega jak tylko widzi kobietę za kierownicą czy auto
        z rejestracją z powiatu na drodze to od razu słyszę tekst: "patrz,
        zawalidroga, uważaj na niego".

Widzisz, moje argumenty są tak samo głupie jak Twoje. bez komentarza
        • Gość: Martin Re: Motocykle chcą wrócić w Aleje IP: *.galtex.pl 15.10.08, 10:42
          Ale podjąłeś dyskusję na merytorycznym poziomie... Jesteś żenujący

Od razu widać, że moja żona musiała akurat Ciebie widzieć na tym motocyklu :]
          Jesteś pewnie z tych dupków, którzy dojeżdżając do skrzyżowania zamiast się
          ustawić w kolejce czekających przed światłami, bezczelnie podjeżdżają bokiem pod
          sam sygnalizator, żeby z zielonym światłem ruszyć z kopyta.

Nadal uważam, że motocykliści nie powinni jeździć po centrum miasta, obojętnie
          co głupiego napiszesz...
          • Gość: raf Re: Motocykle chcą wrócić w Aleje IP: *.gprs.plus.pl 15.10.08, 11:02
            podjąłem dyskusję na Twoim poziomie.
            Nie wiem, czy twoja żona mnie widziała czy kogoś innego, nie
            interesuje mnie to.
            Tak, jestem jednym z tych (jak to Ty nazywasz dupków) i jak
            dojeżdżam do skrzyżowania to dojeżdżam bokiem i ustawiam się jako
            pierwszy. Domyślam się (po Twojej wypowiedzi), że wtedy żal Ci dupę
            ściska, bo jakiś pojazd Cię wyprzedził i nie będziesz pierwszy.
            Motocykle są zwinniejsze w ruchu ulicznym i jak chcesz się szybko
            przemieszczać to kup sobie jakiś. Zobaczysz jaka to przyjemność. Czy
            takie podjeżdżanie bokiem oprócz Twojej złośliwości i zazdrości
            powoduje jakieś niebezpieczeństwo dla Ciebie czy innego użytkownika
            drogi? NIE. Taka jazda jest zgodna z przepisami. Ja i inni widzą w
            tym udrożnienie ruchu. Po prostu nie lubisz motocyklistów.
            Oczywiście możesz. Oni Ciebie również nie muszą lubić. Każdy ma
            równe prawa, Ty jako poruszający się puszką, jak i ja motocyklista.
            Dyskusję uważam za zakończoną. Pozdrawiam
          • Gość: wkurw... Re: Motocykle chcą wrócić w Aleje IP: *.ftth.ie.magnet.ie 15.10.08, 18:25
            ale masz durn... żonę współczuje:)
          • ja-wkurwiony Re: Motocykle chcą wrócić w Aleje 15.10.08, 18:33
            Może żonce wytłumacz,ze po wypadku raczej nic do przeszczepu sie nie
            nadaje.Pani kurna lekarz sie znalazła!!!
            • Gość: Pirat Re: Motocykle chcą wrócić w Aleje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.08, 21:41
              Ja też staje na pierwszym miejscu bo takie są właśnie zalety motocykli.
              Nie po to produkuje się motocykle i skutery żeby stać w korku. To są właśnie
              pojazdy dzięki którym można sprawnie poruszać się po zatłoczonym mieście.
              Jeszcze raz odsyłam do zachodnich krajów. Spróbuj nie zostawić we Włoszech
              miejsca dla skutera. Gwarantuje Ci, że stracisz lusterko i będziesz miał
              porysowany lakier panie zazdrosny.
              Policja jasno się wypowiedziała na temat lawirowania między samochodami. JEST TO
              DOZWOLONE !!!
              • Gość: anty Re: Motocykle chcą wrócić w Aleje IP: 213.25.14.* 23.10.08, 17:50
                Zapewniam Cię, że jak na mnie trafisz, to do przeszczepu już nic się
                nie nada.
                • kierowfca Re: Motocykle chcą wrócić w Aleje 23.10.08, 22:32
                  Teraz jesteś mocny we gębie, a jak kogoś przejedziesz to będziesz posrany bo
                  dostaniesz wyrok za np. spowodowanie wypadku :)
                  Nie lubię skuterowców ale przeciskanie się takie ich prawo.
    • Gość: Gajecki Motocykle chcą wrócić w Aleje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.08, 10:03
      Odpowiedz dla Harry _Man - tak jestem hipokryta i motocyklista pełna gębą .
      Jeżeli nie znasz przepisów Kodeksu Drogowego to nie wypowiadaj sie w tym temacie
      . A jak ich nie znasz to Ci przypomnę : do kierowania motocyklem uprawnia prawo
      jazdy kat. A lub A1 , natomiast na skuter trzeba mieć tylko kartę motorowerowa i
      to do 18 roku życia . Potem można jeździć tylko na dowód osobisty . Ponadto
      skuter to pojazd którego pojemność nie może przekroczyć 50 ccm . Jak więc można
      go porównać do motocykla - chyba sie nie znasz na zasadach budowy takich pojazdów .
      A tym wszystkim którzy twierdzą że można po Alejach sie przejść a nie jechać -
      proponuje zostawić samochody w domach i pozałatwiać trochę spraw na piechotę -
      zobaczymy jak długo tak będą robili .
      • Gość: Harry_man Re: Motocykle chcą wrócić w Aleje IP: *.adsl.inetia.pl 14.10.08, 10:48
        > Jeżeli nie znasz przepisów Kodeksu Drogowego to nie wypowiadaj sie w tym temaci
        > e

Bardzo ciekawe wnioski wysnułeś z mojej wypowiedzi. Ale może zgadywanie i
        wróżenie pozostaw wróżkom. Akurat z racji zainteresowań pojęcie o przepisach
        ruchu drogowego mam bardzo duże.

I nie rób z siebie wielkiego znawcy, bo nie bardzo Ci wychodzi.

Taki z Ciebie motocyklista jak z koziej d* trąbka. Ktoś kto się uważa za
        pasjonata motocykli powinien rozróżniać pewne, podstawowe pojęcia.

> natomiast na skuter trzeba mieć tylko kartę motorowerowa
        > skuter to pojazd którego pojemność nie może przekroczyć 50 ccm

Teraz sięgnij sobie do kodeksu drogowego i podaj mi paragrafy które potwierdzą
        te bzdury które wypisujesz. A później spójrz sobie w jakiś katalog z
        jednośladami i poszukaj np. suzuki burgmana o pojemności do 50ccm ;] Tak, tak -
        suzuki burgman to skuter - wyobrażasz sobie?

Nie chcesz być wrzucany do jednego wora z "dawcami" i "dresami", ale sam robisz
        ze wszystkich użytkowników motorowerów grupę amatorów bez pojęcia o przepisach i
        jeździe. Hipokryzja jest jedną z najgorszych cech naszego narodu.

Ja i tak, nie zważając na definicje zawarte w przepisach i opinie
        "specjalistów", mimo że jeżdżę motorowerem, będę uważał się za motocyklistę.
        Lepszego od tych dresów co wyją ludziom pod oknami i lepszego od tych którzy
        uważają się za "prawdziwych", bo mają biegi i większą pojemność silnika.

Pozdrawiam!
        • Gość: Pirat Re: Motocykle chcą wrócić w Aleje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.08, 13:15
          ja wysnułem z Twojej wypowiedzi dokładnie takie same wnioski jak pan Gajecki.
          Poza tym skoro Twoim zdaniem motocykl i skuter to to samo to dlaczego skutery
          mogą wjeżdżać w aleje a motocykle nie?
          A tak na marginesie, to możesz się uważać za motocyklistę tak jak motolotniarz
          za pilota odrzutowca, Twoja sprawa, ale dla mnie to Ty jak na razie jeździsz
          skuterkiem i za motocyklistę Cię nie uważam.
          ps. pan Gajecki jest prawnikiem więc na przepisach zna się troszkę lepiej niż
          Ty, następnym razem zastanów się zanim komuś ubliżysz.

Zamykanie alei dla nas pokazuje tylko słabość służb porządkowych. Przepis taki
          pokazuję również jak daleko nam do europy. Byłem w tym roku na motocyklu w
          Paryżu, Amsterdamie, Berlinie, Hadze i w każdym z tych miast na motocyklu można
          dojechać wszędzie. Motocykl może wjeżdzać w ścisłe centrum nawet tam gdzie nie
          można dojechać samochodem. Na plaży w Hadze są specjalne parkingi dla motocykli.
          Motocykl to jedyne wyjście na zmniejszenie ogromnych korków ale niestety Polska
          dalej pozostaje dziwnym krajem ustępującym pod każdym względem europie
          • Gość: Harley'ka Re: Motocykle chcą wrócić w Aleje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.08, 15:00
            Pirat-Wieeeeeelki Szacun ;)
        • Gość: raf Re: Motocykle chcą wrócić w Aleje IP: *.gprs.plus.pl 14.10.08, 14:08
          do Harry
          czepiacie się szczegółów. Wiadomo przecież, że wszystkim chodzi o
          piździki do 50 ccm, których jest zatrzęsienie. Jeśli porozmawiasz z
          motocyklistą i padnie słowo Burgman czy T-max, to od razu będzie
          wiadomo, co to za motocykl, który potocznie nazywany jest skuterem.
      • Gość: trampek Re: Motocykle chcą wrócić w Aleje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.08, 16:34
        Gość portalu: Gajecki napisał(a)
        > Odpowiedz dla Harry _Man - tak jestem hipokryta i motocyklista pełna gębą .
        Gajecki - a sądząc po twojej wypowiedzi można spokojnie wziąć cię za bufona.
        Harry poprawnie wyłapał błąd w twojej wypowiedzi. Skuter to skuter - nie
        determinuje tego pojemność silnika tylko budowa pojazdu (m.in.rozmieszczenie
        silnika,zblokowanie jednostki napędowej z układem przeniesienia napędu, vario) .
        Każdemu się zdarza zagalopować w dyskusji i walnąć sprita - ale o ile artykuł
        przedstawia jakieś racje (mniej lub bardziej istotne) środowiska motocyklistów -
        o tyle forma dialogu na forum z nie-motocyklistami jest nie do przyjęcia dla
        motocyklisty, za jakiego tez sie uważam. Takiego wiesz, dla którego jazda na
        dwóch kółkach jest spełnieniem marzeń. Tutaj Harrego też rozumiem - nie wielkość
        sprzętu a pasja świadczy o byciu motocyklistą. Nasi "mądrzy wodzowie" moga
        kiedyś dojść do wniosku, że co to jest 125 ccm - i uznają za motocykl sprzęt
        mający np 250 ccm. I co wtedy? - administracyjna kastracja populacji
        motocyklistów? :)))
        Ochłoń trochę, prawnik-nie prawnik, motocyklista-czy jeżdżący na motocyklu - jak
        się bracie dajesz sprowokować na wirtualnym forum to co gdy podpuści cię
        niedzielny kierowca czterech kółek?
        Dzida?

"A bo mnie kurde panie policjancie sprowokowali musiałem odkręcić,a ale jak Boga
        kocham - na co dzień to jestem motocyklistą i szanuję przepisy" :))

Dziwne trochę, że epatujesz czytelników znajomością Prawa o Ruchu Drogowym -
        czyżbyś na obszarze zabudowanym zawsze przepisowo przestrzegał prędkości i
        pozostałych zasad? :)

Środowisko motocyklistów też nie jest takie jednorodne jak sądzić należy z
        pozorów. Chociaż - czoperowcy-harleyowcy znają się jak łyse konie - z
        nieustających wizyt w warsztatach.
        Enduraki to brudasy, a bajkerzy na nakedach to pedały podniecające się wypiętym
        pupskiem gostka pomykającego na podobnym jednośladzie :))
        Wszystko inne to kawiarniani jeźdźcy.
        Poważny taki prawdziwy motocyklista jeździ TransAlpem cały rok -i Aleje nie są
        mu potrzebne- cała reszta to niepoważni goście :)))

• preze-smike Motocykle chcą wrócić w Aleje 14.10.08, 10:34
      Nigdy w życiu. Chcą tylko szpanować swoimi maszynami. Mieszkam w tej glownej
      arterii. Niech robia popisowy na trasie albo w odludnych miejscach. Poporstu
      glowa pęka!
      • Gość: raf Re: Motocykle chcą wrócić w Aleje IP: *.gprs.plus.pl 14.10.08, 11:11
        to się wyprowadź. Jak Ci głowa pęka skoro motocykle nie jeżdżą po
        alejach? Kto Ci będzie robił popisówy w takim tłoku, jaki jest w
        alejach czy na kostce w trzeciej alei? Tematu szpanowania nie
        podejmę bo to jest związane z Twoimi kompleksami.
        • Gość: trophy Re: Motocykle chcą wrócić w Aleje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.08, 12:13
          szanowni motocykliści jedyny sposób aby ojszczać tych co tak zawsze
          jeżdzą idealnie z przepisami swoimi samochodami to nie wdawać sie w
          dyskusje
          • Gość: anty Re: Motocykle chcą wrócić w Aleje IP: 213.25.14.* 23.10.08, 17:12
            Wywalić tych wszystkich debili z miasta, nie tylko z alei. Codzienny
            widok na Armii Krajowej to kilku debili pędzących setką a za nimi
            wolnoobrotowy próbujący ich dogonić, ciągłe przegazowywanie,
            zajeżdżanie drogi i wciskanie się w drzwi samochodu.
      • Gość: MINISTERSTWO Re: Motocykle chcą wrócić w Aleje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.08, 20:11
        A od "oj dana dana idziemy do Pana" główka nie pęka? proszę poszukać
        naprawde wybitnego specjalisty który zdjagnozuje tak poważną wadę
        słuchu która wybiórczo reaguje na hałas... a nosek nie cierpi od
        smrodu ze zdezelowanych autobusów i innych złomów ? A rączki się nie
        pocą? Mocz trzymasz?
        • Gość: anty Re: Motocykle chcą wrócić w Aleje IP: 213.25.14.* 23.10.08, 17:14
          Przykład typowego debila na motorze...
    • Gość: Gajecki Motocykle chcą wrócić w Aleje IP: *.hcz.com.pl 14.10.08, 12:38
      Harry_ma - jak na razie to ty jesteś dupkiem który stara sie udowodnić ze zna
      przepisy ruchu drogowego . Jak dla mnie nigdy nie będziesz motocyklista tylko
      człowiekiem który porusza sie piździkiem Więc nie wrzucaj tekstów których nie
      przemyślałeś bo ja na przepisach zjadłem zęby - jestem prawnikiem i jak czytam
      takie wypociny z twojej strony
      to mam odruch wymiotny . O tym czy jestem dawca czy tez dresem nie Ty będziesz
      decydował - zajmij sie lepiej swoim piździkowym towarzystwem i nie próbuj sie na
      siłę robić motocyklistą bo nigdy nim nie będziesz
      Bo do tego trzeba mieć pasję . A w tym nie pomoże Ci jazda nawet Burgmanem ,
      który choć ma większa pojemność pewnie od twojego piździka zawsze pozostanie
      skuterem .A jak jesteś taki mocny w gębie - to zapraszam na Forum
      Częstochowskich Motocyklistów - tam sie dużo nauczysz bo jak na razie twoja
      wiedza a i pewnie umiejetności są żadne.
      • Gość: ona Re: Motocykle chcą wrócić w Aleje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.08, 12:45
        Nie przyznawaj sie ze jestes 'prawnikiem' bo zbyt niski poziom
        dyskusji prowadzisz!!!
        • Gość: Pirat Re: Motocykle chcą wrócić w Aleje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.08, 13:20
          tak masz rację popełnił wielki błąd. jest takie powiedzenie, nie gadaj z idiotą
          bo najpierw Cię sprowadzi do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.
          Gajecki dał się niestety sprowokować.
          pozdrawiam
        • Gość: raf Re: Motocykle chcą wrócić w Aleje IP: *.gprs.plus.pl 14.10.08, 13:45
          do "ona"

albo takim dobrym, że umie prowadzić rozmowy na takim poziomie
      • Gość: Harry_man Re: Motocykle chcą wrócić w Aleje IP: *.adsl.inetia.pl 14.10.08, 17:46
        Oj oj...

Swoją pierwszą wypowiedź pisałem licząc, że jakoś inteligentnie się do niej
        odniesiesz i nieco rozwiniesz. Popełniłeś oczywisty błąd myląc skuter z
        motorowerem. Tymczasem Ty pokazałeś różki i rozwinąłeś swoje poglądy... tylko
        nie tak jak się spodziewałem.

Dyskusja faktycznie nie ma sensu, bo widzę, że żaden rozsądny argument do Ciebie
        nie dotrze. Przykro mi tylko, że człowiek który prawdopodobnie cieszy się
        uznaniem wśród ludzi jeżdżących na jednośladach jest taki płytki. Na myśl nasuwa
        mi się pewna alogia do twoich poglądów i podziałów, ale nie odważę się jej
        przytoczyć.

Mimo wszystko...

pozdrawiam i szerokiej drogi życzę!

ps. tym którzy zarzucają mi niski poziom wypowiedzi radzę przeczytać własne
        wypociny. Cytowanie głupich powiedzonek i pisanie postów typu "popieram", "pan X
        ma rację" jest na poziomie 5-latka który samodzielnie nie potrafi nic mądrego
        powiedzieć

ps 2. zwisa mi i powiewa czy ktoś uważa mnie za motocyklistę czy nie (zwłaszcza
        ktoś na takim poziomie jak poniektórzy powyżej). Uświadomcie sobie tylko, że nie
        wszyscy na skuterach to nastolatki które jeżdżą motorowerem, bo niczym innym nie
        mogą.

Ja nie zważam na śmieszne podziały - motocyklista to człowiek o pewnych cechach
        - bez względu na jednoślad jakim się porusza.
        • Gość: Pirat Re: Motocykle chcą wrócić w Aleje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.08, 21:49
          No to kolego przedstaw argumenty dla których aleje powinny pozostać zamknięte
          dla motocyklistów???
          Tylko mądre argumenty. Argument, że jeździlibyśmy po alejach 200 km/h nie jest
          mądry tak samo jak argument, że hałasujemy bo w takim razie co z koncertami,
          pielgrzymkami, mszami w radiowęźle i innymi pojazdami nie spełniającymi norm hałasu.
          • harry_man Re: Motocykle chcą wrócić w Aleje 16.10.08, 12:40
            > No to kolego przedstaw argumenty dla których aleje powinny pozostać zamknięte
            > dla motocyklistów???

Coś Ci się pomyliło. Post do którego się odniosłeś był repostą dla Gajeckiego, a
            z nim nie dyskutowałem na temat sensowności zakazu wjazdu w aleje (który zresztą
            jest mi zupełnie obojętny, ale trzymam kciuki żebyście dopięli swego).

Swoją drogą zauważyłem bardzo śmieszną rzecz. Zajrzałem na rekomendowane przez
            Gajeckiego forum częstochowskich motocyklistów. Na dzień dobry powitał mnie
            umieszczony na TOPie slogan:
            "Nie ważne co masz pod dupą, lecz ważne co masz nad nią...".
            No genialnie. Powiedzcie jeszcze, że to Gajecki jest odpowiedzialny za
            umieszczenie go tam i po prostu spadnę z krzesełka ;] Poczytałem też co on tam
            wypisuje no i cóż mogę powiedzieć... żenada!

Dziwię się też motocyklistom którzy uparcie próbują przekonywać całe
            społeczeństwo do swoich racji. Argumenty zostały przedstawione w artykule,
            wszyscy się z nimi zapoznali. Jak do ludzi nie docierają to już nie dotrą, nie
            ważne ile razy zostaną powtórzone. Zrozumcie, że wizerunku grupy nie kreuje się
            poprzez pisanie na forum. Ludzie widzą co dzieje się na drogach i na podstawie
            tego wyrabiają sobie opinie.
            Więc zamiast walczyć z wiatrakami, idźcie lepiej zafundować sobie przejażdżkę i
            zastanówcie się, czy kiedyś przypadkiem nie przysłużyliście się temu negatywnemu
            wizerunkowi.

Szerokości!
            • Gość: Pirat Re: Motocykle chcą wrócić w Aleje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 09:20
              Podpiąłem moją wypowiedź po prostu w to miejsce i tyle.
              Głownie chodzi mi o to, że czy się to komuś podoba czy nie, motocykl ma takie
              samo prawo poruszać się po ulicach publicznych jak samochód osobowy. Zamykanie
              jakiejkolwiek ulicy tylko dla motocyklistów to jawna dyskryminacja. Pamiętajcie,
              motocykle to nie tylko głośne i szybkie ścigacze ale również małe 125 i 250,
              duże skutery o poj. powyżej 50 ccm3. Te motocykle są wolne i ciche a mimo
              wszystko też mają zakaz wjazdu!!! Dlaczego?
              Dla tego, że banda nieudaczników w czarnych i niebieskich mundurkach nie potrafi
              sobie poradzić z kilkoma PODKREŚLAM kilkoma motocyklistami łamiącymi prawo!!??
              Ci motocykliści i tak hałasują ludziom pod oknami, tylko innym ludziom w innych
              dzielnicach.
              NIE TĘDY DROGA!!!
      • Gość: nie-prawnik Re: Motocykle chcą wrócić w Aleje IP: *.adsl.inetia.pl 14.10.08, 17:54
        Jak na prawnika to masz trochę ubogie słownictwo :)
    • Gość: gajecki Motocykle chcą wrócić w Aleje IP: *.hcz.com.pl 14.10.08, 12:55
      człowieku - ja sie nie mam czego wstydzić bo moja wiedza jest na pewno o wiele
      większa niż twoja , próbowałeś coś czytać ale chyba sam nie wiesz co czytałeś ,
      a poza tym po twoich komentarzach widać że jesteś gó...arzem który za mało wie i
      to nie tylko w sprawie motocykli . Dlatego kończę dyskusję z tobą bo nie ma z
      kim dyskutować. Znajdź sobie towarzystwo odpowiednie dla twojego poziomu wiedzy
      i inteligencji . Może z nimi znajdziesz wspólny język bo z prawdziwymi
      motocyklistami nigdy ci sie nie uda - jesteś po prostu za cienki Bolek
    • Gość: nika Motocykle chcą wrócić w Aleje IP: *.prenet.pl 14.10.08, 13:52
      osobiście uważam iż ta polemika /tu na forum/ nie ma najmniejszego
      sensu. Wszelkie argumenty leżą po stronie motocyklistów i prędzej
      czy później aleje ponownie zostaną dla nas otwarte - chyba że
      zostanie wprowadzony CAŁKOWITY zakaz ruchu.
      Podstaw prawnych dla utrzymania tego jakże nam utrudniającego życie
      zakazu nie ma bowiem żadnych. Determinacja częstochowskich
      motocyklistów myślę jest zaś na tyle duża, iż starczy nam sił na
      ewentualną walkę przed sądem. A jeżeli sprawa zajdzie tak daleko, to
      moim skromnym zdaniem - jest wygrana.
      Panie i panowie - cierpliwości zatem życzę...
      I nie dajmy sie prowokować osobom ktorym motocykle TAK STRASZNIE
      PRZESZKADZAJĄ W TYCH ALEJACH.
      • Gość: Dyzio / walnięty/ Re: Motocykle chcą wrócić w Aleje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.08, 15:15
        "Nika" - litości!!!! - Ty staraj się zrozumieć o co tu chodzi!
        To nie motocykle przeszkadzają, jeno głupota co poniektórych ich
        właścicieli. Motocykl to wspaniała sprawa jednak w połączeniu z
        bezrozumnym właścicielem, daje mieszankę wybuchową a ta łacno może
        paluszki poparzyć - pół biedy, jeśli tylko jego właścicielowi.
        Pozdrawiam,
        Dyzio.
        • Gość: zażenowany Re: Motocykle chcą wrócić w Aleje IP: *.poczesna.netcominternet.pl 14.10.08, 15:31
          Dzięki że mnie uswiadomiłeś.... LITOŚCI! Stary, każdy o tym wie. Cieszy mnie
          również to, ze nie wrzucasz wszystkich na 2 kołach do jednego worka. Za to
          szacun. Ale powiedz to tej reszcie z mózgami wypranymi prze fuckty,
          supersexperssy itd., którzy najchetniej widzieliby nas podanych jako tatar na
          stypie :(
          • Gość: fazer 600 Re: Motocykle chcą wrócić w Aleje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.08, 19:39
            dokładnie popieram !!!
    • Gość: tolek111 Jakim prawem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.08, 19:46
      PYTAM JAKIM PRAWEM SA ZAMKNIETE ALEJE DLA MOTOCYKLISTOW ,SKORO PLACIMY
      OC PODATEK DROGOWY W PALIWIE WIEC MAMY TAKIE SAMO PRAWO SIE
      PORUSZAC JAK SAMOCHODY .Chyba wiem czemu zamknieto aleje ,pzrecież ryk
      motocykli zagłusza radio wezel jasnogorski to jest przyczyna ,
      zreszta miasto ma wieksze problemy ,nowe krzyże , pomniki AMEN
      • Gość: kierowca Stara Motocykle nie są ekologiczne IP: *.apus-net.pl 15.10.08, 06:19
        > PYTAM JAKIM PRAWEM SA ZAMKNIETE ALEJE DLA MOTOCYKLISTOW ,SKORO PLACIMY OC PODATEK DROGOWY W PALIWIE WIEC MAMY TAKIE SAMO PRAWO SIE
        > PORUSZAC JAK SAMOCHOD

Słusznie, słuszniee
        MY KIEROWCY CIĘŻARÓWEK TEŻ CHCEMY BY ZAPRZESTANO SZYKANOWANIA NAS.
        PŁACIMY JESZCZE WIĘCEJ OC PODATKU DROGOWEGO W PALIWIE WIEC MAMY TAKIE SAMO PRAWO SIE PORUSZAC JAK SAMOCHODY OSOBOWE.

A jeszcze dodać należy że jesteśmy bardziej ekologiczni niż motocykliści bo spalamy mniej paliwa na kilogram przewożonego ładunku.:)))) WIĘC TO MY JESTESMY BARDZIEJ PRZYJAZNI SRODOWISKU
        • Gość: haha Re: Motocykle nie są ekologiczne IP: *.poczesna.netcominternet.pl 15.10.08, 08:07
          Tak. Szczególnie biorąc pod uwagę emisję CO2 i to jak wpływacie na zmniejszenie
          korków w mieście, hehe <joke> ;)

www.scigacz.pl/motocykliste_drzwiami_w_korku
          serwisy.gazeta.pl/motocykle/1,59445,5614551,WSZYSCY_SIE_ZMIESCIMY.html
          • Gość: haha Re: Motocykle nie są ekologiczne IP: *.poczesna.netcominternet.pl 15.10.08, 08:14
            Poza tym na pewno każdy, komu zależy na przewiezieniu własnych czterech liter do
            pracy jazda jednośladem wyjdzie bardziej ekologicznie niż jazda ciężarówką ;) No
            i zajmuje mniej miejsca na drodze więc i korki mniejsze. Wystarczy, żeby Ci na
            jednośladach wsiedli do samochodów i na drogach będzie jeszcze ciaśniej. :]
            • Gość: kierowca Stara Re: Motocykle nie są ekologiczne IP: *.apus-net.pl 15.10.08, 08:33
              No to zróbmy ranking
              1. Spalanie przez motocykl w cyklu miejskim
              2. spalanie przez pojazd osobowy w cyklu miejskim

Podpowiedź
              1 samochód osobowy spalanie w granicach 5-8 litrów przy możliwościach przewozu 4-5 osób
              2. motocykl spalanie w graniach 5-8 litrow przy możliwosci przewozu dwóch osób

Możliwa polemika, czy motocykl spala poniżej 5 litrów - ? nawet etzka pali w tej granicy. Blagierów na Fazerach że ich sprzęt pali mniej uprasza się o nie wygłupanie się.

Ilość spalin per capita podróżującego motocyklem i samochodem osobowymm na korzyść 4 kółek
              Ilość spalin na kilogram przewożonego ładunku na korzyść 4 kółek

W wariancie fabrycznym ilość decybeli emitowanych przez 4 kółka niższa niż w przypadku jednośladu
              • Gość: kierowca Stara Re: Motocykle nie są ekologiczne IP: *.apus-net.pl 15.10.08, 08:37
                A jeśli marzysz o ekolgii i jeździe na jednośladzie - przesiądź się na rower :)))

• Gość: haha Re: Motocykle nie są ekologiczne IP: *.poczesna.netcominternet.pl 15.10.08, 08:43
                  Piździki - osiołki do pracy - czesto mieszczą się w spalaniu ok. 3l/100km.
                  średnie spalanie Yamahy XF 50 GIGGLE w teście ŚwiatMotocykli 1,9l/100km. Zatkało
                  kakao?
                  • Gość: kierowca Stara Re: Motocykle nie są ekologiczne IP: *.apus-net.pl 15.10.08, 09:03
                    pewnie ci będzie głupio się dalej uśmiechać, ale trafiają się modele motocykli spalajace 1 litr oleju napędowego na 100 km - na przykład
                    Royal Enfield Taurus.
                    Są to jednak wyjątki od zasady. Większość motocykli spala jednak w przedziale jaki wskazałem.
                    Motorowery jakie najczęściej widujemy w Alejach tzn skutery to w większości modele z silnikami dwusuwowymi i zużywają paliwa w przedziale od 2,5 l do 5-8 litrów.
                    Zagadka: skąd się bierze jazgot jaki wydają wyrywając spod świateł.
                    Podpowiedź: nie z tłumika :)

Pytanie:
                    co da większa dawkę spalin w alejach:
                    3 pełzające samochody osobowe czy 9 szybkich i zwinnych motocykli? :))
              • Gość: haha Re: Motocykle nie są ekologiczne IP: *.poczesna.netcominternet.pl 15.10.08, 08:53
                No tak. Do pracy samochodem zawsze jeździsz w 4-5 osób. Ciekawe podejście.
                Przeczytaj może te linki co podałem, OK? I Nie chce mi się z Tobą gadać, bo
                widzę, ze to bez sensu. Równie dobrze mogę napisać, że motocyklem mogę jeździć w
                2 osoby.
                Tak w ogóle to co ty masz za samochód, który pali 5l/100km ? Jak przedstawiasz
                spalanie jednośladu, któremu nie brakuje dynamiki to porównaj go z takim samym
                samochodem. Jak zejdziesz nim poniżej 10l/100km to bedziesz mieć uznanie na
                sląsku, hehe ;)

P.S. MZ etz pali dużo jak na swoja pojemność ale to 2T, który cieszył się
                powodzeniem w byłym bloku wschodnim (że tak to ujmę; nie czytać dosłownie) tylko
                dlatego, że ludzie nie wiedzili co moza kupic w cywilizowanym kraju. A cała
                konstrukcja to był zabytek juz w czasach sprzedazy. Porównaj go choćby z
                GSx-R750 z lat 80'
                • Gość: haha Re: Motocykle nie są ekologiczne IP: *.poczesna.netcominternet.pl 15.10.08, 09:01
                  A na deser test wiatropęda o pojemności i mocy zbliżonej do wspomnianej
                  ETZ250/251 i spójrz na średnie spalanie.
                  • Gość: haha Re: Motocykle nie są ekologiczne IP: *.poczesna.netcominternet.pl 15.10.08, 09:02
                    Cholera, linka nie dałem
                    serwisy.gazeta.pl/motocykle/1,59445,5755349,Kymco_People_250i___Nobliwa_cwiartka.html
                • Gość: kierowca Stara Re: Motocykle nie są ekologiczne IP: *.apus-net.pl 15.10.08, 09:08
                  > No tak. Do pracy samochodem zawsze jeździsz w 4-5 osób.Ciekawe podejście.

W większości przypadków tak - zrzucamy się na paliwko i jakoś się nam opłaci. Pewnie że ciekawe podejście - zdrowe dla kieszeni

>I Nie chce mi się z Tobą gadać.
                  Pewnie dlatego, że głupio gadasz i w ostatecznym rachunku nie masz racji :))
                  szerokiej drogi rozhahany chłopcze z Poczesnej
                  • Gość: haha Re: Motocykle nie są ekologiczne IP: *.poczesna.netcominternet.pl 15.10.08, 09:24
                    Nie chce mi się z Tobą gadać, bo nie popierasz swoich "racji" żadnymi
                    RZECZYWISTYMI argumentami, tylko bierzesz je z kosmosu, czy własnego
                    domniemania. Ja swoje argumenty przedstawiłem, a Ty non-stop ględzisz o tym
                    samym nic nie udowadniając, tylko piszesz coś na podstawie typu: "bo mi się tak
                    wydaje". I tak w koło macieju. Więc jaki jest sens takiej dyskusji?
                    Zaglądnąłeś chociaż do tych linków, które podałem? Chyba nie.
                    Poza tym spalaj sobie te 5-8l/100km w swojej bryce z 3-4 znajomymi i stój w
                    korkach. Ja i tak spalę mniej bo nie będe co chwile ruszać i stawać przez 2h,
                    tylko przejadę sobie obok i zaoszczędze tym samym paliwo i nerwy.
                    Więc tak jak napisałem, nie wypowiadam się już w tym temacie bo mi kompletnie
                    wisi zdanie "człowieka z miasta" xD ( z którego notabene również pochodzę),
                    który próbuje leczyc swoje kompleksy wyzywając sie obraźliwym stosunkiem do
                    ludzi z innych miejscowości w jego obrębie. O tak. Jestes wielki panie z
                    Częstochowy.
                    To tyle ode mnie. Pozdrawiam i kończę.
                    • Gość: kierowca Stara Re: Motocykle nie są ekologiczne IP: *.apus-net.pl 15.10.08, 09:35
                      I jednego głupka mniej na forum :)

też cię pozdrawiam
                      Trzym się cieplutko
                      • Gość: Pirat Re: Motocykle nie są ekologiczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.08, 21:59
                        Wnioskując po tym w jaki sposób się wypowiadasz i w jaki oceniasz ludzi których
                        kompletnie nie znasz, po tym jak obrażasz tych którzy próbują prowadzić z Tobą
                        (mimo wszystko) konstruktywną rozmowę to Ty dojeżdżasz ze swoimi znajomymi (po
                        zrzucie na paliwo) do ... rety sam nie wiem gdzie może znaleźć pracę ktoś
                        taki... żal mi Cię człowieku.
                        Poza tym co ma piernik do wiatraka i spalanie motocykla do wjazdu w aleje?
                  • Gość: ministerstwo Re: Motocykle nie są ekologiczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.08, 20:51
                    Temat dotyczy jazdy w Alejach - więc Kierowco Stara - zrzucacie się
                    w 4 na paliwo żeby dojechać do pracy w Alejach samochodem który pali
                    5 l/100km po mieście ??????????????łojojoj!!!!!Jak wy w 4 wleziecie
                    do tego waszego malucha?
              • Gość: ministerstwo Re: Motocykle nie są ekologiczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.08, 20:44
                odpowiedź na ranking - średnia ilość osób poruszających się w jednym
                samochodzie - ???? - 1,5!!!! jak w tym świetle wyglądają te pro
                ekologiczne wyliczenia? Ile motocykli stanie na odcinku 4 metrów
                czyli średniej długości samochodu osobowego w oczekiwaniu na zmiane
                czerwonego światła???? min 4!!!!!!!! razy ilość osób - wynik; 8 osób
                jest w stanie przejechać w zbliżonej jednostce czasu ten sam odcinek
                drogi podczas gdy uczestniczący w ruchu pasażerowie i kierowca
                pojazdu osobowego to tylko 4 osoby! I jeszcze jedno - ile motocykli
                jesteśmy w stanie prawidłowo zaparkować na miejscu zajmowanym dotąd
                przez jeden samochód osobowy???min 2!!!!!!!!!
                • Gość: anty Re: Motocykle nie są ekologiczne IP: 213.25.14.* 23.10.08, 17:47
                  Przestańcie gadać androny tylko poruszajcie się zgodnie z przepisami
                  w motocyklach spełniających wszystkie normy, a nikt was nie będzie
                  wyrzucał. Jak na razie to 99.99% z was przekracza dopuszczalne normy
                  hałasu i prędkości, wciska się między samochody i jeździ slalomem
                  pomiędzy nimi, łamiąc wszelkie przepisy i narażając innych.
                  • Gość: haha Re: Motocykle nie są ekologiczne IP: *.poczesna.netcominternet.pl 23.10.08, 17:51
                    Fajnie, ze bierzesz wszystkie dane z własnego domniemania. DOCENIAM.
                    Może przeczytasz coś jeszcze, zanim coś palniesz na następny raz?
                    www.scigacz.pl/Przejezdzanie,miedzy,samochodami,motocyklista,a,prawo,6370.html
                    www.scigacz.pl/motocykliste_drzwiami_w_korku
                    serwisy.gazeta.pl/motocykle/1,59445,5614551,WSZYSCY_SIE_ZMIESCIMY.html
              • mortimerx1 Re: Motocykle ależ są!!!! 18.11.08, 10:20
                wszakże nowe mają spełnioną Normę Euro3
                a taki choćby Kawasaki Ninija 250c pali max 3 litry!!!
                o i tyle w temacie
            • Gość: anty Re: Motocykle nie są ekologiczne IP: 213.25.14.* 23.10.08, 17:36
              Niech każdy z nich weźmie ze sobą czterech innych a będzie jeszcze
              więcej miejsca na drodze.
        • Gość: raf Re: Motocykle nie są ekologiczne IP: *.gprs.plus.pl 15.10.08, 09:28
          tak, szczególnie koleiny, które powstają wszędzie gdzie jeździcie
        • Gość: bystrzak Re: Motocykle nie są ekologiczne IP: *.poczesna.netcominternet.pl 15.10.08, 20:33
          Co racja to racja! Od dzisiaj dzwonię do każdej pizzerii w mieście i powiem im,
          żeby każdy PizzaBoy zamiast na skuterze jeździł Starem. Bo najważniejsze to
          dobry interes.
      • Gość: anty Re: Jakim prawem IP: 213.25.14.* 23.10.08, 17:32
        Sedno sprawy, jedyne co potraficie to ryczeć kiedy nie trzeba i
        ścigać się jak debile.
        • Gość: haha Re: Jakim prawem IP: *.poczesna.netcominternet.pl 23.10.08, 17:40
          > Sedno sprawy, jedyne co potraficie to ryczeć kiedy nie trzeba i
          > ścigać się jak debile.

Niestety idealnie wpasowujesz się w teorię Johna Gabriela, dotycząca
          internetowych kretynów:
          "Gdy jest się anonimowym i ma się dostęp do publiki, nagle dany delikwent
          zamienia się w dupka."

www.pennyarcademerch.com/pat070381.html
    • Gość: Zainteresowany, ac Motocykle chcą wrócić w Aleje IP: *.2.142.141.tvksmp.pl 14.10.08, 20:12
      Zacznę od tego, że nie jeżdżę na motorze.
      Denerwują mnie pseudo-fani motocykli, którzy swój "zachwyt" motorami demonstrują
      albo prędkością, albo brakiem tłumika, albo jeszcze innymi "ulepszaczami"
      skutecznie zniechęcającymi wszystkich do motorzystów i motorów w ogóle.
      Ale do rzeczy.
      Skoro jest zakaz jazdy w Alejach, to dlaczego nie na Północy, Rakowie czy innych
      miejscach naszego pięknego miasta??? Przecież tam hałas jest tak samo uciążliwy,
      a prędkości równie nibezpieczne co nocami bywało w Alejach. Jeżeli ma być
      równość wobec prawa, to dla wszystkich, a nie dla wybrańców!
      Panowie z magistratu - przeczytajcie proszę Konstytucję (art.32, paragrafy 1 i 2:
      "Art. 32.
      1. Wszyscy są wobec prawa równi. Wszyscy mają prawo do równego traktowania
      przez władze publiczne.
      2. Nikt nie może być dyskryminowany w życiu politycznym, społecznym lub
      gospodarczym z jakiejkolwiek przyczyny."),
      a nie będziecie musieli konsultować swoich decyzji (Wrona z Augustynem, Augustyn
      z Wroną, a Leśnikowski jeszcze z całym sztabem, pożal się Boże, doradców)!!!!
      Bo faktycznie WSTYDEM dla Nas Częstochowian, jest dyskryminowanie motorzystów i
      zakazywanie im jazdy na głównej ulicy miasta!!!
      I wcale nie trzeba zamykać połowy miasta przez garstkę idiotów.
      Może wystarczy dobrać im się do skóry w ramach istniejącego prawa, a nie
      pobłażać bo to synalkowie bogatych kolegów.
      Panowie: Augustyn, Leśnikowski i Wrona - może warto znać podstawowe załażenia
      Konstytucji RP i może troszkę prawa w ogóle??? - DO LEKTURY!!!
      PS. A prawdziwych miłośników motorów pozdrawiam i życzę doprowadzenia sprawy do
      szczęśliwego końca!!!
      • Gość: wek Re: Motocykle chcą wrócić w Aleje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.08, 20:34
        Wiec motocykle wszedzie,a Wrona pasozyt jeden musi odejsc!!!
      • Gość: Pirat Re: Motocykle chcą wrócić w Aleje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.08, 22:03
        Nie wierze własnym oczom, wreszcie mądra wypowiedz!!!
    • Gość: kierowca samochodu Motocykle chcą wrócić w Aleje IP: *.54.171.42.tvksmp.pl 14.10.08, 20:45
      Jestem za! Drogi dla wszystkich! Jak bedzie wiecej motocykli to
      bedzie mniej korkow i bede mogl spokojnie przejechac!
    • dudi_82 Motocykle chcą wrócić w Aleje 14.10.08, 20:51
      "Motocykliści przypominają, że pojazdy z fabrycznymi tłumikami nie przekraczają
      norm hałasu i są dopuszczone do ruchu."
      Nie bardzo trafiony argument. To, że coś jest zgodne z normami czy przepisami
      nie oznacza, że nie jest uciążliwe. Huta Cz-wa może i norm emisji spalin nie
      przekracza ale mieszkać w jej okolicy to wątpliwa przyjemność. W południe ciszy
      nocnej nie ma i wiercić w ścianach mogę do woli ale sąsiad raczej uśmiechnięty
      nie będzie.
      Przeciętny motor ze sprawnym wydechem nawet jeśli nie przekracza norm i tak jest
      głośniejszy od przeciętnego auta ze sprawnym wydechem. Ruszając spod świateł nie
      słyszę silnika (sprawnego) auta ruszającego przede mną czy za mną. Jeśli rusza
      motor to zawsze go słychać.
      Nie mam nic do motorów w alejach. Mówię oczywiście o motorach sprawnych i
      kierowcach przestrzegających przepisów. Ale argument o normach jest pomyłką bo
      nie o to tutaj chodzi.
      Motocykliści - nie wkurzajcie się czytając uogólnienia na forach. Sami najlepiej
      wiecie jaka jest większość waszych "kolegów" więc nie dziwcie się stereotypom. O
      politykach też się mówi, że złodzieje a jednak kilku porządnych by się znalazło.
      • ckmistka Re: Motocykle chcą wrócić w Aleje 14.10.08, 21:14
        Nie walczymy o dostęp do krótkiego odcinka drogi w mieście po to
        by "zaszpanować" czy "przeszkadzać innym". To centrum miasta, do
        którego chcąc się dostać będąc zmotoryzowanym i nie mogąc wjechać w
        Aleje jesteśmy zmuszeni obkrążać miasto a motocykl zostawiać daleko
        od docelowego miejsca. Zresztą pokazaliśmy w piśmie, że nie zależy
        nam na jeździe w nocy bo faktycznie ludzie zmęczeni po ciężkim dniu,
        chcący się przespać mogliby się denerwować - dlatego jesteśmy w
        stanie przyjąć czasowe ograniczenia. "Punkt widzenia zależy od
        punktu siedzenia" - nie ukrywam, że większość społeczeństwa nie lubi
        motocyklistów. Być może mają jakieś złe doświadczenia, być może
        wynika to z niewiedzy, stereotypów lub...zazdrości nie mam pojęcia
        czym spowodowanej. Wielu twierdzi, że "chcemy zaszpanować"...tylko,
        jadąc jednośladem, w kasku, skupiając się na drodze bo każdy z nas
        wie, że lekkie uderzenie i może być nieciekawie...czyni nas
        zwyczajnymi użytkownikami ruchu nie to co np. jazda autem z
        wystawionym łokciem przez szybę, głośną muzyką w tle itd. My lubimy
        jazdę na motocyklu - bo to zupełnie inne uczucie niż jazda autem. To
        trzeba czuć i ktoś kto nigdy nie był na miejscu motocyklisty, nie
        przeżył ryzyka, nie poczuł "wolności" nie jest w stanie nas
        zrozumieć. Ale powinien nas chociaż uszanować - bo jesteśmy
        pełnoprawnymi uczestnikami ruchu i zakaz wjazdu w Aleje to nic
        innego jak dyskryminacja. Chodzi nam przede wszystkim o pokazanie,
        że też mamy swoje prawa. Że nie można nas traktować jak zło
        konieczne, wariatów, "dawców organów"... Tymbardziej w Alejach nie
        da się odkręcić manetki gazu ponieważ non stop jest ruch, przejścia
        dla pieszych i wjeżdżając w ten obszar nikt nie wjeżdżałby z myślą
        poszalenia, a skrócenia sobie drogi, załatwienia jakiejś sprawy w
        centrum. Oceniać Pana Gajeckiego czy jest prawnikiem czy też nie to
        już nie w Waszym interesie. Ciężko zachować stoicki spokój gdy ktoś
        komuś zarzuca nieprzyjemne, dotykające czuły punkt rzeczy.
        Tymbardziej komuś, kogo się nie zna. Człowiekowi, który na motocyklu
        jeździ nie od wczoraj, który nie jedno przeżył. Nikt z nas nikomu
        nie chce zrobić na złość. Chcemy być traktowani na takich samych
        prawach jak inni użytkownicy ruchu drogowego, mając prawojazdy,
        płacąc składki, podatki itd. Mam nadzieję, że mimo ogólnej niechęci
        do nas jesteście w stanie choć trochę nas zrozumieć. Pozdrawiam.
        • Gość: cygaret Re: Motocykle chcą wrócić w Aleje IP: *.51.57.30.tvksmp.pl 15.10.08, 01:03
          no to nasuwa się kompromis. w dzień dopuścić do ruchu motory w alejach ale po 22
          wprowadzić zakaz wjazdu w aleje, żeby uchronić normalnych ludzi, którzy
          chcieliby odpocząć, przed bandą kretynów popisującymi się jazdą "ile fabryka
          dała". czasy, gdzie na widok "ścigacza" gęby opadały już dawno minęły, i takie
          jazdy są żałosne jeśli odbywają się w centrum miasta. żaden szpan.raczej
          zagrożenie dla innych.
          • Gość: raf Re: Motocykle chcą wrócić w Aleje IP: *.gprs.plus.pl 15.10.08, 09:16
            cygaret, pamiętaj, że motor to jest w pompie do gnoju. Jest motocykl
            i motocyklista :)
          • Gość: raf Re: Motocykle chcą wrócić w Aleje IP: *.gprs.plus.pl 15.10.08, 09:20
            aha i jeszcze jedno.
            Mieszkając w centrum trzeba się liczyć z ciężarem hałasu emitowanego
            przez samochody i inne urządzenia. Jeśli chce się mieć ciszę to
            proszę wyprowadzić się na wieś lub w okolice miasta. Ty jak widzę
            piszesz z Północy...
            • Gość: kierowca stara Re: Motocykle chcą wrócić w Aleje IP: *.apus-net.pl 15.10.08, 09:27
              idąc twoim torem myślenia - mieszkańcy śródmieścia nie powinni też protestować przeciwko lokalizacji walcowni blach w sąsiednim podwórkuu - przecież jak się chce mieć spokój to trza na wieś.

Głupio gadasz - to nie chodzi o poszukiwanie ciszy w śródmieściu, tylko o eliminowanie kolejnych źródeł hałasu - to jednak różnica - choć jak widać musiałeś mieć ciężką i nie przespaną noc. Czyżby sąsiad zza sciany hałasował? W takim razie zero współczucia - jak się chce mieszkać w mieście to trzeba się z tym liczyć, czyż nie? :)
              • Gość: raf Re: Motocykle chcą wrócić w Aleje IP: *.gprs.plus.pl 15.10.08, 09:59
                > idąc twoim torem myślenia - mieszkańcy śródmieścia nie powinni też
                protestować
                > przeciwko lokalizacji walcowni blach w sąsiednim podwórkuu -
                przecież jak się
                > chce mieć spokój to trza na wieś.
                Twój argument jest bezwartościowy, bądź poważny,podałeś nierealny
                przykład.

> Głupio gadasz - to nie chodzi o poszukiwanie ciszy w śródmieściu,
                tylko o elimi
                > nowanie kolejnych źródeł hałasu

W miastach na poziomie wysoko rozwijającej się urbanizacji będzie z
                tym ciężko. Motocykl tak jak samochód jest środkiem komunikacji i
                motocykliści nie powinni być dyskryminowani. Oczywiście nie popieram
                szaleńczej jazdy z ryczącym wydechem w godzinach nocnych. Bądź
                bardziej rozsądniejszy i ostrożny w osądzaniu wypowiedzi innych.

Natomiast z tymi Twoimi domysłami co do nocy, to nie kompromituj się
                na forum, bo jesteś żałosny. Dyskusję z Tobą uważam za zakończoną.
                Forumowicze, proszę o nie karmienie tego trolla.
                • Gość: Martin Re: Motocykle chcą wrócić w Aleje IP: *.galtex.pl 15.10.08, 10:48
                  A znowu kolega raf...

I znowu wyzywanie rozmówcy. Z rozpędu Ci odpowiedziałem powyżej, ale widać, że
                  szkoda klawiatury na typków, którzy zamiast argumentów rzucają teksty, że
                  przeciwnik jest żałosny a jego argumenty bezwartościowe. Każdy ma prawo do
                  swoich poglądów.

Uprzejmie proszę nie karmić więcej trolla o ksywie raf.
                  • Gość: raf Re: Motocykle chcą wrócić w Aleje IP: *.gprs.plus.pl 15.10.08, 11:19
                    Kolego Martin, skoro szkoda klawiatury, to po co piszesz i
                    odpowiadasz?
                    Włanie, każdy ma prawo do swoich poglądów. Przeczysz samemu sobie.
                    Weź nie pisz już nic więcej.
                    • Gość: Martin Re: Motocykle chcą wrócić w Aleje IP: *.galtex.pl 15.10.08, 11:28
                      Nie przeczę sobie... Przeczytaj jeszcze raz, dwa a może trzy, jest szansa, że w
                      końcu nawet Ty zrozumiesz. A jeśli nie to wybierz się na lekcję logiki.

Pomiędzy wyrażaniem swoich opinii a obrażaniem rozmówców istnieje pewna subtelna
                      różnica, której zdajesz się nie zauważać.
                • Gość: kierowca Stara Re: Motocykle chcą wrócić w Aleje IP: *.apus-net.pl 15.10.08, 11:17
                  nadal głupio gadasz i na dodatek masz problem z czytaniem.

Gdyby twoje racje mądralo były jedynie słusznymi- mieszkający wzdłuż DK1 nigdy w zyciu nie doczekaliby się ekranów dzwiękochlonnych.
                  Bo przecież hałas "na poziomie wysoko rozwijającej się urbanizacji" to norma i znak czasów. Komu sie nie podoba to fora ze dwora?.
                  Na szczęście dla otoczenia takie poglądy to anachronizm.
                  Nie lokuje się hałaśliwych inwestycji w pobliżu zabudowy mieszkalnej, a tam gdzie jest to niemożliwe lub wzrasta natężenie ruchu vide hałasu podejmuje się działania osłonowe: ekrany dzwiękochłonne, okna dźwiękoszczelne,zmiana aranżacji przestrzeni publicznej w celu eliminacji uciązliwości. Urbaniści coraz częściej sięgają po rozwiązania wprowadzające ruch pojazdów w podziemia - czyż miedzy innymi nie z tego powodu, żeby wyeliminować hałas i korki?
                  Wsadź sobie kolego w buty własne argumenty. Ludzie mają prawo do ochrony przed hałasem; zarówno ci mieszkający od urodzenia przy hałaśliwych traktach, jak i ci który swoje lokum zakupili zwabieni wizją mieszkania w Środmieściu. Argument wyprowadzki jest najgłupszym z możliwych w tej dyskusji.
                  Dyskusja jest o wjeździe motocykli w Aleje, dlatego też dziwi mnie, że problem hałasu się minimalizuje, eksponując nadmiernie PRAWO MOTOCYKISTÓW, rzekomą ich DYSKRYMINACJĘ jako uczestników ruchu drogowego. Zapewnienia w stylu "ja oczywiscie jestem przeciw wariackiej jeździe", "zero jazdy do odcięcia", "eliminacja wariackiej jazdy to problem słabej policji", "będzie ciasno to i szaleństw nie będzie" - to zapewnienia od czapki.
                  Każdy odpowiada za siebie, czyż nie? To jaką rękojmię może dać tzw. środowisko motocyklistów? Żadne, chyba że trójki klasowej na czoperach będa dyscyplinowały niesfornych motonitów :) ( ostatnie zdanie jest sarkazmem - to tak żeby oszczędzić ci myślenia).
                  W analogicznej sytuacji do rzekomo dyskryminowanych motocyklistów są kierowcy ciężarówek. Jakoś jednak nie podnoszą wrzawy o dyskryminacji. Bo to zwyczajnie głupia argumentacja.

Podnoszenie kwestii że cała Europa jest życzliwa motocyklistom - nie przystaje do naszych rodzimych ujeżdżaczy 2 kółek. Wiesz dlaczego? Bo jeżdżacy gdziekolwiek w Grecji, Francji czy Niemcowni mają zakonotowane we łbach, że od szaleństw są tory, a jazda wśród ludzi zobowiązuje do spokoju i życzliwości dla otoczenia. Chcesz palić gumę - rób to na uboczu, chcesz poszaleć na winklach - proszę bardzo od tego są tory. W Polsce motocyklista robi to gdzie popadnie bo nie ma infrastruktury która by mu umozliwiała bezpieczne wyszalenie się. Tylko czy to jest usprawiedliwienie?.

Skoro niemożliwe jest jednak wyprowadzenie ruchu pojazdów poza śródmieście, jedynym efektywym środkiem, który wyeliminowałby hałaśliwe skutki wariatow za kierownicą (pospołu motocyklistów i samochodziarzy) byłyby liczne progi spowalniające montowane z taką częstotliwością, że zwolennikom adrenaliny zwyczajnie by się nie chcialo wjeżdżać na taki odcinek drogi. Krótkie proste i progi= zero funu dla motocyklistów. Kolejny pomysł nie do przyjęcia, prawda?
                  I za tym rozwiązaniem będę kibicował.
                  • Gość: kierowca fury Re: Motocykle chcą wrócić w Aleje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.08, 14:22
                    Czy motocyklem można jeżdzić na wsi i w lesie.
                  • Gość: zażenowany haha Re: Motocykle chcą wrócić w Aleje IP: *.poczesna.netcominternet.pl 15.10.08, 14:22
                    Czy Ty wiesz z kim piszesz? Dla mnie bucem są tacy idioci jak Ty, którzy żyją
                    miejskimi mitami i wyrabiają sobie zdania na podstawie kretynów popier#@!@jązych
                    bez prawa jazdy nawet, których w mediach podczas sezonu ogórkowego nazywa się
                    motocyklistami. Do tego kilka bzdetnych filmów i pranie mózgu gotowe. Nie do
                    ciera do Was to, ze osoby tu wypowiadające się chcą byc traktowane jak
                    równorzędni użytkownicy dróg. Nie docierają do was nawet fakty, że zdecydowana
                    większość wypoadków z udziałem motocykla jest z winy kierowcy samochodu (coś
                    czuję, że włożyłem kij w mrowisko), bo Wy dalej idziecie swoim tokiem myślenia
                    podanym przez wszelkie "UWAGI" i inne opiniotwórcze mass media.
                    Dlaczego u nas nie ma takich kampanii?!
                    pl.youtube.com/watch?v=PQ3OMtMsj78&feature=related
                    Bo to kłoci się z modelem myślenia społeczeństwa, który wykreowały media i na
                    tym zarabiają. Jak przyjechał do Polski mistrz świata w wyścigach motocyklowych
                    z 2007r James Toseland to wg. TVNu największą i najważniejszą atrakcją było
                    pokazanie w TV, że motocyklista potrafi grac na fortepianie!
                    Dla Was motocykliści to: szaleńcy, szatany na kołach, DAWCY itp. ubogie
                    intelektualnie określenia. Co ciekawe, wszyscy mnie szanują kiedy wsiądę do
                    samochodu, pomimo faktu, że jestem dokładnie tym samym człowiekiem. Wytłumacz mi
                    jak to jest?! (głos z lodówki: "pytanie retoryczne gwoli ścisłości").
                    Jeśli wyrabiacie sobie zdanie na podstawie jednostek to w takim razie kierowcy
                    samochodów to najwięksi hipokryci, którzy zabijają ludzi na przystankach, jeżdżą
                    naćpani, czy po pijanemu itd. Mało tego tez potrafią popierda...ć (choćby
                    wypadek z 24.07.2008r. gdzie gość chciał zaszpanować, szedł 160km/h i zabił
                    pasażerkę (motocyklistkę - stąd wiem o wypadku). Zderzył się czołowo z innym
                    samochodem. Czyli 4 innych ludzi również poszkodowana.
                    Dlaczego więc mało kto o tym wie? Bo to się źle sprzedaje! Kiedy ktoś ma wypadek
                    na motocyklu lub jakiś idiota ucieka przed policja w podkoszulku (i nie ma prawa
                    jazdy a jest nazywany motocyklistą - powtarzam się, ale szlag mnie trafia w
                    takich sytuacjach) to pół polski o tym słyszy!
                    Co do torów, to gdybyś znał naszą sytuacje to wszyscy z całego powiatu
                    Częstochowskiego zrobiliby wszystko, aby wyremontowac nawet gó...any Wyrazów. A
                    prawdziwy biker wie, gdzie są tory i w miare możliwości na nie jeździ. fakt,
                    jest ich mało, ale to motocykliści, głównie Ci, którzy regularnie scigają się w
                    Mistrzostwach Polski doprowadzili do tego, że obecnie powstaje drugi tor
                    wyścigowy w Polsce (w Pionkach za Radomiem). Poza tym nasz rodak zdobył Puchar
                    Europy w wyścigach motocyklowych. Wiesz o tym? Nie. Bo po co pisać o sukcesach
                    jakiegoś "dawcy"? Mało tego startował w mistrzostwach świata (mogłeś sobie go
                    pooglądać w akcji na Eurosporcie), no ale jak tu startować w Mistrzostwach
                    Świata, jak w naszym kraju nawet sponsora nie można znaleźć. Bo media wolą
                    pier... o "dawcach nerek" i robić złą prasę wszystkim bikerom.
                    A co do torów wyścigowych to też jest śmiech na sali. Wiesz czemu? Otóż, obok
                    toru koło Poznania jest lotnisko, a mieszkańcom przeszkadza hałas. Co zrobić? Na
                    torze wyścigowym gdzie liczą się setne dać bardziej rygorystyczne przepisy
                    dotyczące głośności niż na ulicy! Przecież to jest śmiech na sali. Tym bardziej,
                    że nikt nie widział, żeby jakiś samolot gasił silniki zbliżając się do
                    okolicznych domów xD.
                    Więc nie porównuj żadnego motocyklisty, który wypowiedział się na tym forum do
                    kretyna, który zapieprza 200km/h na prostej, czy dziduje po mieście byle tylko
                    puste lampucery po nogach sikały.
                    Napisałem wcześniej, że nie będę się wypowiadać na tym forum, gdzie poziom IQ co
                    niektórych jest równy wiekowi przedszkolaka, ale sami prowokujecie takie rozmowy
                    niczym "yntelygenci" z "uOnetu".
                    Nie pozdrawiam.
                    • Gość: kierowca Stara Re: Motocykle chcą wrócić w Aleje IP: *.apus-net.pl 15.10.08, 15:08
                      Po lekturze twoich wypocin stwierdzam kategorycznie jesteś niekonsekwentnym gó...arzem z zajebiście pełnym pampersem.
                      Od nazywania się motocyklistą nikt nim jeszcze nie został :)
                      zacznij chłopcze jeździć zamiast tłuc pianę.

Wsiadasz do samochodu i wszyscy darzą ciebie szacunkiem? Ale jaja.
                      Ja nie jestem wszyscy - więc co logiczne - nie wszyscy mają dla ciebie szacunek - zacznij żyć z tą myślą. Możesz sobie oczywiście myśleć, że jesteś cool - ale to tylko wrażenie :))

Sami z siebie robicie debili - wystarczy poczytać wasze wypowiedzi.

Ty jesteś tylko małym nieopierzonym gnojkiem, który nie może sie powstrzymać żeby nie przegadywać się z kimś o IQ równym wiekowi przedszkolaka. :)))

A ja cię pozdrawiam cieplutko, mimo wszystko.
                      W końcu jesteś człowiekiem - nawet jesli głupim
                      • Gość: haha Re: Motocykle chcą wrócić w Aleje IP: *.poczesna.netcominternet.pl 15.10.08, 15:18
                        A jednak Cię tknęła ta uwaga o przedszkolaku panie Wszechwiedzący. Chyba coś w
                        tym jest...
                        Pozdrawiam również cieplutko - w końcu narobiłem w pieluszkę :) Ktoś mnie przewinie?
                        • Gość: kierowca Stara Re: Motocykle chcą wrócić w Aleje IP: *.apus-net.pl 15.10.08, 15:25
                          nie przesadzaj - w końcu jestes za krótki żeby mnie dotknąć ;))
                          Za głupi, żeby sobie brać do serca twoją wypowiedź. ;)

>panie Wszechwiedzący
                          Aaaa, kompleksiki sie odezwały/ Niepotrzebnie :))

odpowiadam tobie bo tak zostałem wychowany - największemu burasowi mowię dzień dobry - w końcu uprzejmość nic nie kosztuje.
                          a pampersa wymieniaj sobie sam - twoj smród-twoja sprawa :))

mając cię w głębokim poważaniu :))

kierowca Stara
                          • Gość: Haha Re: Motocykle chcą wrócić w Aleje IP: *.opera-mini.net 15.10.08, 15:57
                            A wiec DZIEN DOBRY wielmozny panie z cudnej metropolii! Kilka skromnych uwag:
                            Nie uzywaj slow, ktorych nie odwazylbys sie powiedziec mi prosto w twarz.
                            Przestan obrazac ludzi, nawet jesli jest to jedyna rzecz w zyciu, ktora ci wychodzi poza gownem.
                            Jak dla mnie jestes pipka z gimnazjum, ktora niczego nie potrafi poza kolejnymi bezsensownymi docinkami w kierunku drugiej osoby. Daruj sobie wiec reszte bezsensownych komentarzy, bo tylko zaglebiasz sie w morzu wlasnej glupoty. I nie proboj sie dowartosciowywac przez internet, bo to dziala w druga strone. Mam naprawde gleboko w 4 literach co teraz napiszesz. A zapewne tak bedzie, bo w domu tatus pewnie nie pozwala sie odzywac, to gdzies trzeba.

P.S. Zycze zakupu motocykla. Nie bedziesz sie tak dlugo meczyc na tym swiecie.
                      • Gość: she Re: Motocykle chcą wrócić w Aleje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.08, 15:21
                        Fantastyczny,jedyny,niepowtarzalny,tak madry!!o wyjatkowo
                        wysublimowanym jezyku wypowiedzi i poziomie inteligencji umyslowej
                        faceciku- P I E R D O L I S Z BEZ SENSU!!!
                        • Gość: kierowca Stara Re: Motocykle chcą wrócić w Aleje IP: *.apus-net.pl 15.10.08, 15:30
                          Shemale???

No cześć, tez się cieszę, że ciebie widzę.
                          W końcu to rzadkość konwersować z tak elegancką istotką -możesz mi posłodzić jeszcze troszeczkę? :))))

twój ulubiony kierowca Stara

PS. Co byś nie napisał - ciotki na dwóch kółkach i tak przebiją twojej oracji :)
                      • Gość: ministerstwo Re: Motocykle chcą wrócić w Aleje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.08, 21:29
                        sama świadomość konieczności przejechania ciężarowym samochodem
                        trasy wynoszącej bardzo często kilkaset a czasami kilka tysięcy
                        kilometrów mnie też pomieszała by w głowie.Rozumiem Cię kierowco
                        Stara - .Musisz jechać na trasie max 80 km/h , przed Toba wile
                        godzin za kierownica.Wypróżniasz się na poboczu w krzakach.W
                        tajemnicy przed żoną relaksujesz się w objęciach "kobry",Śpisz w
                        ciasnej śmierdzącej potem kabinie.Werbasto nie działa w nocy , w
                        dzień klima nie działa(bo ni ma) - więc jak w takich warunkach masz
                        trzźwo mysleć o gościach na motocyklach który proszą o to aby
                        pozwolić im na ich pojeżdzie podjechać do Banku w Alejach jak
                        choćby...?I jeszcze czujesz na sobie uśmiech tego potworach na
                        motocyklu który jest szczelnie zakryty za zasłoną motocyklowego
                        kasku - rodzi się w Tobie złość , sprzeciw aż chce się wyć!!!!
                        WSZYSCY MUSZĄ MIEĆ TAK SAMO PRZEJEBANE JAK JA!!!!!!!!!WTEDY SWIAT
                        STANIE SIE SPRAWIEDLIWY JAK TO WY TAM NA TYM RADYJKU KOŃCZYCIE
                        POGAWĘDKI???AAAAAAAA TYM BOSKIM BAJO:)
    • Gość: harlej krowinson co, na jednym kole środkiem Alei chcą przejechać IP: *.strefa.com 15.10.08, 16:45
      Żadnych motorów w Alejach. Żeby na jednym kole jeździli i pierdzieli
      tymi zasr. harlejami.
      Motor kojarzy mi się z dawcą nerek i głupkiem. Motocykliści sami
      sobie taki stereotyp stworzyli. Jak widzę, że ktoś jedzie normalnie
      motorem, to się dziwię, że jakiś normalny sie trafił.
      Żadnych motorów w Alejach, jeszcze nie dorośli do motorów.
    • Gość: vader Motocykle chcą wrócić w Aleje IP: *.strefa.com 15.10.08, 19:22
      Witam. Ja też czuje się dyskryminowany i chciałbym aby władze Czestochowy
      zezwoliły mi na Jazdę Jelczem po scieżkach rowerowych bo czemu nie.
      • Gość: japier... Re: Motocykle chcą wrócić w Aleje IP: *.poczesna.netcominternet.pl 15.10.08, 19:36
        Szkoda że na głupotę się nie umiera. Przynajmniej Ciebie mielibyśmy z głowy.
      • Gość: Pirat Re: Motocykle chcą wrócić w Aleje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.08, 22:16
        może dlatego nie że ścieżka rowerowa jest dla rowerów a ulica dla pojazdów
        mechanicznych! Motocykl jest pojazdem mechanicznym tak jak i samochód, ten zakaz
        jest dyskryminacją i tyle. Poza tym hmm nie wiem czy zauważyłeś ale motocykl
        jest mniejszy i lżejszy od samochodu osobowego a ciężarówka?
        Zwykła zawiść panowie samochodziarze. Nasze miasto ostatnio się strasznie
        korkuję - przejazd z jednego końca na drugi autem to około godziny a motorem 15
        minut.
        pozdrawiam
    • harry_man odp. do Pirat 16.10.08, 12:41
      > No to kolego przedstaw argumenty dla których aleje powinny pozostać zamknięte
      > dla motocyklistów???

Coś Ci się pomyliło. Post do którego się odniosłeś był repostą dla Gajeckiego, a
      z nim nie dyskutowałem na temat sensowności zakazu wjazdu w aleje (który zresztą
      jest mi zupełnie obojętny, ale trzymam kciuki żebyście dopięli swego).

Swoją drogą zauważyłem bardzo śmieszną rzecz. Zajrzałem na rekomendowane przez
      Gajeckiego forum częstochowskich motocyklistów. Na dzień dobry powitał mnie
      umieszczony na TOPie slogan:
      "Nie ważne co masz pod dupą, lecz ważne co masz nad nią...".
      No genialnie. Powiedzcie jeszcze, że to Gajecki jest odpowiedzialny za
      umieszczenie go tam i po prostu spadnę z krzesełka ;] Poczytałem też co on tam
      wypisuje no i cóż mogę powiedzieć... żenada!

Dziwię się też motocyklistom którzy uparcie próbują przekonywać całe
      społeczeństwo do swoich racji. Argumenty zostały przedstawione w artykule,
      wszyscy się z nimi zapoznali. Jak do ludzi nie docierają to już nie dotrą, nie
      ważne ile razy zostaną powtórzone. Zrozumcie, że wizerunku grupy nie kreuje się
      poprzez pisanie na forum. Ludzie widzą co dzieje się na drogach i na podstawie
      tego wyrabiają sobie opinie.
      Więc zamiast walczyć z wiatrakami, idźcie lepiej zafundować sobie przejażdżkę i
      zastanówcie się, czy kiedyś przypadkiem nie przysłużyliście się temu negatywnemu
      wizerunkowi.

Szerokości!
    • Gość: PIOTREK Motocykle chcą wrócić w Aleje IP: *.centertel.pl 16.10.08, 17:56
      Ja jestem za . Motocykle to ozdoba miasta świadcząca o bogactwie
      jego mieszkańców. Nie to co stare golfy z kusiat i bmw wyprodukowane
      jak nas jeszcze na świecie nie było, robiące rzecywisty hałas w
      alejach. A jak chcecie zamknąc aleje to zamykajcie tylko ciekawe jak
      wy sie tam utrzymacie w tych sklepikach bo ja w tedy napewno zakupów
      w alejach robić nie bede, pojade sobie np.do nowej galeri jura albo
      do lodzi do manufaktury a wy sobie te aleje zaorajcie.
    • Gość: gajecki odp. do harry - man IP: 212.87.244.* 16.10.08, 20:26
      Człowieku - troche sie za daleko zagalopowałeś w stosunku do mojej osoby ,
      żenada to są twoje beznadziejne teksty , a jak jesteś taki
      mocny w gebie i nie tylko - to zarejestruj sie na Forum jako uzytkownik to wtedy
      pogadamy a nie popisuj sie tutaj swoja elokwencją która jest żadna , a jak
      jesteśs taki mocny nie tylko w gadaniu - zapraszam w przyszłym roku na GP
      Wyrazów - zobaczymy czy cos pokażesz , bo jak na razie duzo gadasz ale bez sensu
      • Gość: kobieta Szczyle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.08, 09:32
        czytam czytam i jestem zaszokowana ze 'dorosli' mezczyzni dyskutuja
        jak mali chlopcy w piaskownicy,dajcie sobie jeszcze po razie
        wytargajcie sie za uszko i wloski,poplaczcie i zawolajcie mamusie bo
        dokladnie tak sobie was wyobrazam.porazka...
        • Gość: haha Re: Szczyle IP: *.poczesna.netcominternet.pl 17.10.08, 10:01
          No widzisz. Wystarczy kilka trolli internetowych albo ludzi którzy rozumieją i
          interpretują prawo w sobie tylko znany sposób i robią zamęt. Często również
          uciekając do wyzwisk jeśli nie mają racji. Efekt jest taki, że niektórym po
          prostu puszczają nerwy i dają się w to wciągnąć. Niestety w tym i ja :/
    • Gość: SPAWN Motocykle chcą wrócić w Aleje IP: *.54.173.107.tvksmp.pl 20.10.08, 10:34
      Jestem użytkownikiem dróg jako kierowca i motocykla i samochodu. Chamstwo i
      głupota zdarzają się w obu przypadkach. Kultura i mądrość również. Nie krzywdźmy
      więc tych drugich. Aleje dla każdego!!!!!!!!!!
      • Gość: motocyklistka Re: Motocykle chcą wrócić w Aleje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.08, 11:01
        Jestem ZAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
    • robsonix Motocykle chcą wrócić w Aleje 23.10.08, 13:14
      Wypad z Alei ! Mieszkam w samym środku i mogę zapomnieć o otwarciu okien. Jak
      nie pielgrzymki to samochody. Masakra. Jeszcze pajaców na motorach brakuje.
      Stanowczo mówię NIE!
      • Gość: ? Re: Motocykle chcą wrócić w Aleje IP: *.poczesna.netcominternet.pl 23.10.08, 16:46
        Takim tonem sam udowadniasz, kto jest pajacem. Zdziwiłbym się, gdyby w samym
        centrum jakiegokolwiek miasta było cicho. Jak Ci nie pasuje, to czemu tam
        jeszcze mieszkasz? A jak całkowicie zamkną ruch na Alejach, to ciekaw jestem z
        czego te wszystkie sklepy będą się utrzymywać. Poza tym na pewno usłyszysz jakiś
        motocykl pośród setek samochodów. Jakoś jak przejeżdżamy aleje w kierunku PN-PD
        to jest OK, ale wsch-zach już jest problem.
      • Gość: uszat Re: Motocykle chcą wrócić w Aleje IP: *.rev.masterkom.pl 23.10.08, 23:20
        pajacem to napewno jestes ty.jak niepasuje to wykurw na wioske tam gdzie twoje
        miejsce.ale tam krowa bedzie wyla.co zrobic najlepiej jebnij sobie siekiera w
        twoj pusty egoistyczny leb
      • Gość: szakal Re: Motocykle chcą wrócić w Aleje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.09, 13:26
        Sprzedaj łosiu mieszkanie i wypad !
      • Gość: mycha Re: Motocykle chcą wrócić w Aleje IP: 94.254.158.* 21.02.09, 17:46
        nie pajacuj!! bo my też jesteśmy mieszkańcami tego miasta i chcemy w
        pełni korzystać z dróg,nie mieć utrudnień w dojechaniu do centrum.A
        jak tak Ci przeszkadza wszystko-pielgrzymki,samochody to wyprowadź
        się na wieś
    • 01baca10 Motocykle chcą wrócić w Aleje 31.10.08, 15:56
      Dla tych, którzy uważają, że motocykle nie mają prawa przeciskać się
      na światłach:

zgredmaruda.blox.pl/2008/07/Przepuszczajmy-motocyklistow.html

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka