Dodaj do ulubionych

potwory poszły do sądu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 15:15
Myślę, że każdy wie o tym jak pielęgniarki zabawiały się z wcześniakami i o
tym jak się to skończyło. Jestem zszokowana bo przeczytałam w Tinie, że te
potwory odwołują się od wyroku. Twierdzą, że niesłusznie zostały zwolnione z
pracy i nie widzą w swoim postępowaniu nic złego. Jakie macie zdanie na ten
temat?
Obserwuj wątek
    • maga_luisa Re: potwory poszły do sądu 03.01.06, 16:00
      Myślę, że doradził im to adwokat. Etycznie jest to oburzające, ale one po
      prostu walczą o jakąś tam rehabilitację. Mam wrażenie, że pokora i poczuwanie
      się do odpowiedzialności za własne czyny dawno odeszły do lamusa.
      • Gość: karen Re: potwory poszły do sądu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 17:19
        Niestety chyba to prawda. Te kobiety nie chcą się przyznać do własnej głupoty,
        nie odczuwają skruchy, szkoda, bo to przecież młode dziewczyny (28 i 31 lat).
        • Gość: annaJ Re: potwory poszły do sądu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 20:06
          Dobrze,że wszyscy pozostali ludziska są pokorni ,bez winy !
          Nudne to już sie stało,pilować własnych błędów w swoim zawodzie.Pielęgniarki są
          be a mamuśki upijające swoje dzieci to niby co?Dające im amfetamine to pewnie
          idealne matki?Zakłamane społeczeństwo,szukające sensacji!
          • maga_luisa Re: potwory poszły do sądu 03.01.06, 21:58
            O co Ci chodzi, bo nie bardzo rozumiem? Ciąg myślowy na poziomie: skoro jakiś
            pan wbił drugiemu noż w plecy, to w porównaniu do tego kradzież nie jest taka
            znowu naganna.
            • czarna_rozpacz w koncu to tylko polskie piguly......... 03.01.06, 22:03
              dobrane do zawodu,
              na zasadzie selekcji negatywnej,
              • maga_luisa Re: w koncu to tylko polskie piguly......... 04.01.06, 09:05
                W każdej dziedzinie życia posługujesz się krzywdzącymi uogólnieniami? Czy tylko
                na tym forum? Jak to jest, czarna rozpaczy?
                • czarna_rozpacz Re: w koncu to tylko polskie piguly......... 04.01.06, 23:05
                  szukam okolicznosci lagodzacych,
                  ale jesli chodzi o tepote polskich pigul,
                  nawet z dyplomem magistra jak kwasniewski,
                  to wymiekam:(
          • Gość: Daria Re: potwory poszły do sądu IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 04.01.06, 03:48
            To, ze jakies zwyrodniale matki postepuja zle ze swoimi biednymi dziecmi to wg
            ciebie jest usprawiedliwienie haniebnego zachowania dwoch pielegniarek? To ty
            tez jestes lepsza zdzira paniusiu!
    • do.ki Re: potwory poszły do sądu 04.01.06, 09:14
      Najsmieszniej bedzie jak sad przyzna im racje. A dlaczego? Bo wszyscy tu
      koncentruja sie na moralnej ocenie postepku dwoch glupich pielegniarek. A sady
      nie sa od ocen moralnych, tylko od stosowania prawa. Jesli pod wplywem emocji i
      nacisku rozhisteryzowanych mediow doszlo do zlamania procedur prawa pracy, to
      sad musi pielegniarkom przyznac racje, niezaleznie od tego, co sadzic o moralnej
      stronie zakladania procesu, gdy dosc oczywiste jest, ze pielegniarki popelnily
      razacy blad i zasluzyly sobie na zwolnienie.
    • Gość: optymistka Re: potwory poszły do sądu IP: 83.238.168.* 04.01.06, 09:22
      Sprawa podobno zakończyła się już ugodą. Zwolnienie dyscyplinarne zmieniono na
      porozumienie stron. Media sugerowały, że naruszono przepisy prawa pracy przy
      rozwiązywaniu umów. Podobno odwołano się tylko do przepisu kodeksu pracy nie
      podając dokładnego uzasadnienia. Ale czy to jest prawda.
    • Gość: bb Do autorki wątku IP: *.ustron.sdi.tpnet.pl 04.01.06, 10:44
      Nie wyzywaj.Nie kuś licha żeby Ciebie kiedyś tak nie nazwano.
      • kkaren Re: Do autorki wątku 04.01.06, 11:27
        Gość portalu: bb napisał(a):

> Nie wyzywaj.Nie kuś licha żeby Ciebie kiedyś tak nie nazwano.
        Widzisz, nie mogę wymyślić bardziej trafnego określenia (chyba masz na myśli
        potwory) ponieważ ludzie mają wyobraźnię, świadomość, poczucie
        odpowiedzialności, szacunek i wiele innych cech gatunku. Czy nie wydaje Ci się,
        że pielęgniarka powinna, z racji wykonywanego zawodu, mieć te cechy dosłownie
        wyryte w swojej głowie. 2 lata temu urodziłam swojego synka, miał normalną wagę
        i inne wymiary ale mimo to przez pierwszy miesiąc nosiłam go tylko w poduszce
        lub rożku bo bałam się aby go nie "uszkodzić".
    • Gość: becik Re: potwory poszły do sądu IP: *.lodz.dialog.net.pl 04.01.06, 11:59
      Myślę,że potworna sesja zdjęciowa odbyła się również wczoraj kiedy poseł Roman
      Giertych wlazł z ekipą telewizyjną do sali w której przebywały kilkudniowe
      noworodki. Wszyscy ci państwo narazili zdrowie i życie tysh jakże wrażliwych na
      infekcje dzieci. Prokuratura powinna wszcząć śledztwo w makabrycznej sprawie.
      Prawo powinno tak samo traktować pielęgniarki i posłów. Nie może być takiej
      sytuacji że postępowanie jednych określa się jako przestępstwo a innych nie.
      Noworodki donoszone może są trochę mniej narażone na czynniki zewnetrzne niż
      wcześniaki ale obcy bez potrzeby przebywający w ich pobliżu mogą również
      narazić je na utratę zdrowia.
      • do.ki na pewno nie przesadzasz? 04.01.06, 12:06
        Gość portalu: becik napisał(a):

> Myślę,że potworna sesja zdjęciowa odbyła się również wczoraj kiedy poseł Roman
        > Giertych wlazł z ekipą telewizyjną do sali w której przebywały kilkudniowe
        > noworodki.

Nie no, bez groteski. Co za roznica czy do sali z noworodkami wejdzie posel
        Giertych, czy tez w odwiedziny do swiezo upieczonej mamy przyjda 3 ciotki i obie
        babcie malucha?

> Noworodki donoszone może są trochę mniej narażone na czynniki zewnetrzne niż
        > wcześniaki ale obcy bez potrzeby przebywający w ich pobliżu mogą również
        > narazić je na utratę zdrowia.

To co, noworodki trzeba trzymac pod kloszem? Podpowiedz: wczesniaki czesto
        przebywaja wlasnie pod kloszem, a konkretnie w inkubatorze.

Przeciez z kilkudniowym dzieckiem tez sie idzie na spacer a na ulicy moze sie
        spotkac z roznymi rzeczami i co?
    • Gość: barnaba Re: potwory poszły do sądu IP: *.lodz.msk.pl 04.01.06, 16:05
      A mają coś do stracenia?
      • Gość: kkaren Re: potwory poszły do sądu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 16:34
        Ratuj się kto może, ale zachowaj godność (czyt. przyznaj się do winy)
        • do.ki Re: potwory poszły do sądu 04.01.06, 16:45
          Gość portalu: kkaren napisał(a):

> Ratuj się kto może, ale zachowaj godność (czyt. przyznaj się do winy)

Owszem, ale dopiero po wyroku. Korzystnym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka