Dodaj do ulubionych

1 listopad.

01.11.08, 12:17
Co myślicie o tym dniu? O zamieszaniu na cmentarzach? Czy to jeszcze dzień
zadumy, czy obecnie stał się to dzień pokazania kto ma "lepszy" wystrój na grobie?
Obserwuj wątek
    • Gość: wiesiek Re: 1 listopad. IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 01.11.08, 13:03
      Myślę że zakładając taki wątek jesteś totalnym debilem i nie masz co robić w
      domu tylko siedzisz przy komputerze.IDIOTA!!!
      • Gość: nocny stróż Re: 1 listopad. IP: 94.251.128.* 01.11.08, 13:31
        > ... IDIOTA!!!

wiesiek, uzasadnij swoją wypowiedź :-) jeżeli oczywiście potrafisz. Ja też
        uważam, że ten dzień, to dzień "parady wystroju" a nie zadumy. Jej prawie nie
        ma. Jest tylko pic i zadęcie.

PS. Byłem wczoraj na cmentarzu, widziałem skromny, stary grób. Na nim dwie
        lampki i mały kwiatek w doniczce. Na ławeczce obok grobu siedziała para
        starszych osób. Kobieta i mężczyzna. Siedzieli i trzymali się za ręce, na grobie
        napis ... zmarł tragicznie w wieku 17 lat. To jest właśnie zaduma i uszanowanie
        tego dnia.
    • Gość: wiesiek Re: 1 listopad. IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 01.11.08, 13:41
      po co w ogóle zakładane są takie wątki???? Czy one coś zmienią??? To jest
      porostu z nudów bo innego wytłumaczenia nie ma. A dla mnie takie zjawisko
      nazywa się idiotyzm!
      • Gość: nocny stróż Re: 1 listopad. IP: 94.251.128.* 01.11.08, 14:08
        > ...To jest porostu z nudów bo innego wytłumaczenia nie ma. A dla mnie > takie
        zjawisko nazywa się idiotyzm!

wiesiu, i w dalszym ciągu nie potrafisz uzasadnić własnego zdania :-) Weź się
        wiesiu do kupy, postaraj się trochę pomyśleć i napisz mi, dlaczego "takie
        zjawisko nazywa się idiotyzmem". Będę się czuł oświecony i dostąpię do
        wtajemniczeń, jakich Ty jesteś konsumentem. Bo ja, zwykły nocny stróż, trochę
        inaczej to widzę niż Ty.
        • Gość: nocny stróż Re: 1 listopad. IP: 94.251.128.* 01.11.08, 14:10
          tak sobie piszę, bo dzisiaj cały dzień pracuję. Dlatego mam dostęp do Internetu,
          bo w domu nie mam, nie stać mnie, niestety :-(
          • Gość: aska Re: 1 listopad. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.08, 14:14
            Zamieszanie mnie nie denerwuje-w końcu to 1 listopada. Dziwię się
            tylko ludziom, którzy próbują postawić znicz na do granic
            zastawionym nagrobku, a obok jest całkowicie pusty i opuszczony
            grób. Ta różnica mnie mierzi. I to,że niektórzy nie widzą tego.
    • Gość: wiesiek Re: 1 listopad. IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 01.11.08, 14:30
      jesteś tylko nocnym stróżem dlatego tego nie zrozumiesz.
      • Gość: ja Re: 1 listopad. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.08, 14:31
        a ty jesteś tylko wieśkiem i dlatego nie umiesz uzasadnić i obronić swoich poglądów.
        • Gość: wiesiek Re: 1 listopad. IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 01.11.08, 14:33
          dokładnie dlatego kończmy ten durny wątek
          • Gość: Ilona A mnie dobijaja balony IP: *.54.174.45.tvksmp.pl 01.11.08, 14:57
            do sprzedania kolo cmentarza, ach "córusiu jakie piękne święto , chodź kupię ci
            balonika w kształcie duszka, albo potworka, a może barbi na różowym serduszku" a
            później dziecko chodzi i "uwielbiam święto zmarłych, to takie kolorowe radosne
            święto" bleee
      • Gość: Wietnamski kucharz Re: 1 listopad. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.08, 15:04
        Ja też nie pojmuję dlaczego takie pytania zaliczasz do idiotyzmów, wiesiu. Być
        może leży to poza możliwościami percepcji wietnamskich kucharzy (aczkolwiek nie
        wątpię że chciałbyś się do nich zaliczać). Każdy ma swój sposób postrzegania
        świata, a niektórzy, wiesiu, posiadają jeszcze takie coś co można określić
        trudnym terminem "skłonność do refleksji". To takia cecha która między innymi
        umożliwia im zastanawianie się nad motywami działania różnych ludzi oraz
        własnymi zamiast bezmyślnego uczestniczenia w nie do końca uzasadnionej
        "tradycji". Jeśli kiedykolwiek zastanawiałeś się nad tym, wiesiu, to oświeć nas,
        maluczkich dlaczego zadawanie pytań jest idiotyzmem.
        A - i jeszcze jedno: co robisz przez pół dnia przed monitorem zamiast lansować
        się na cmentarzu? Pobiegnij tam w te pędy i pościeśniaj te plastikowe,
        urągające wszelkim kanonom estetyki lampeczki. Może jeszcze wygospodarujesz
        miejsce na jakąś wiązankę na palmowych liściach...
    • Gość: wiesiek Re: 1 listopad. IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 01.11.08, 15:06
      hehe i like you
      • mervin20 Re: 1 listopad. 01.11.08, 15:48
        Jesteś przykładem ludzi o których mówił Sokrates, ale pewnie nie znasz....
        • Gość: Wietnamski kucharz Re: 1 listopad. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.08, 16:16
          Sokrates? Ten piłkarz?!
          Mnie też sie myli z Pitagorasem - czyli z tym kolesiem co to pierwszy wyznaczył
          stałą z prawa Ohma - 9,81 i cośtamcośtam...
          ;)
    • Gość: do mervin20 Re: 1 listopad. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.08, 15:39
      Masz racje dzisiaj jest dzien Wszystkich Swietych czyli nasz dzien i swieto,
      dopiero jutro jest Dzien Zadusznych czyli osbob zmarlych. W dzisiejszym dniu
      wszyscy powinnismy skladac sobie zyczenia bo kazdy z nas zostal powolany do
      swietosci. Na ten temat wielu ksiezy i nasz Papiez juz sie wypowiadali ale jak
      grochem o sciane dalej slysze 1 listopada swieto zmarlych::((. Przydalaby sie
      lepsza wykladnia teologii chrzescijanskiej w naszym kraju!
      • Gość: xx Re: 1 listopad. IP: *.icis.pcz.pl 01.11.08, 17:24
        To jest nie tylko swieto religijne, ale rowniez ze tak powiem -
        ludzkie, swieckie wrecz. W tym drugim wymiarze to wlasnie dzien
        pamieci o zmarlych. Taka jest ugruntowana tradycja i nikt juz tego
        nie zmieni.

Kosciol rowniez. Kosciol zreszta potrafi sie dostosowac. Boze
        Narodzenie obchodzone jest w dniu, w ktorym w dawnych czasach bylo
        obchodzone swieto poswiecone Sloncu jako bogu.

• Gość: kopacz Popisują się "wystrojem" na grobach i samochodami IP: *.strefa.com 01.11.08, 16:57
      Wielu ma niezrealizowaną potrzebę prestiżu. Popisują się
      samochodami, strojem i "wystrojem" grobów. Czy te kwiaty i znicze po
      50zł pomogą zmarłym. Te nagrobki z czarnego marmuru. Nie, to dla
      żyjących, żeby pokazać, że mnie stać. A kredycik wisi.
      Szkoda, że jeszcze piramid nie budują na cmentarzach.
      A z drugiej strony, jak ktoś ma pieniądze, może je wydawać jak chce.
      Na marmury i obeliski też.
      • Gość: nocny stróż Re: Popisują się "wystrojem" na grobach i samocho IP: 94.251.128.* 01.11.08, 17:33
        > ... A z drugiej strony, jak ktoś ma pieniądze, może je wydawać jak chce.
        > Na marmury i obeliski też.

Widzisz, dawniej też wydawali na obeliski. Gdyby było inaczej, to dzisiaj
        "artyści" i inni nie mieliby na co zbierać kasy pod cmentarzami. chyba tylko na
        "wydatki" proboszcza ;-)
        • Gość: do kopacza Re: do ciekawych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.08, 17:45
          Każdemu wolno pisać bzdury na forum.Dam inny przykład;problem
          parkowania koło cm Kule bardzo trudny.Ale za cm.Kule koło działek
          jest parking dla pracowników TRW-dzisiaj i zawsze wykorzystany
          minimalnie.Jeśli ktoś ma wątpliwości to proszę zajrzeć na ten
          parking jutro w południe lub w poniedziałek o godzinie 14.oo będzie
          porównanie jak ludzie lub pracownicy chcą parkować i gdzie.
          • Gość: Ilona No i nikt nie poprze mnie z tymi balonikami? IP: *.54.174.45.tvksmp.pl 02.11.08, 09:57
            jw
            • Gość: Basia Zapal wirtualny znicz ### IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.08, 16:29
              wirtualnyznicz.pl/p,2,zniczepamieci.html
          • Gość: doTegoCoDoKopacza parking dla TRW IP: *.adsl.inetia.pl 03.11.08, 02:56
            Akurat z Tobą się nie zgodzę.
            Bo dość często jestem na Cmentarzu Kule własnie od strony działek i ZAWSZE obie
            strony tej jezdni są pozajmowane przez samochody pracowników TRW.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka