megi0028 06.11.08, 09:15 Witam .proszę o opinie na temat szkoły szczególnie interesuje mnie rozwiązywanie problemów w szkole oraz opinie o nauczycielach najbardziej interesują mnie zdania związane z klasami młodszymi(0,1,2) dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: d Re: Katolicka szkoła podst na ul. górnej IP: *.ntlworld.ie 06.11.08, 10:32 szkola super. Jak moj Romanek mial problem to szybciutko poszedl do ksiedza prowadzacego, wyspowiadal sie i od razu taki rozpromieniony chodzil z Jezuskiem w sercu. Sama szkola bardzo dobra, bardzo dobre wysposazenie - przed kazda klasa stoi misa z woda swiecona, swietlica ma kilka fajnych konfesjonalow (tych z najnowszej kolekcji "Bene XVII"), tak wiec w tej kwesti daje 7/10. Skupmy sie teraz na nauczaniu - tutaj tez wysoko postawiono poprzeczke i na szczescie sprostano zadaniu wychowania naszych potomkow na prawdziwych Polakow. Kazda lekcja zaczyna sie godzinna msza swieta, tak wiec dzieciaki maja serca wypelnione duchem swietym i checia do nauki. Same lekcje, prowadzone w formie Oazy, dzieci spiewaja, modla sie. Moj Romanek po trzech godzinach zajec znal droge krzyzowa na pamiec, a w ramach dodatkowych zajec pozaszkolnych udalo mu sie przyswoic 3 nowe modlitwy i 2 piosenki pielkrzymkowe - tak wiec tu rowniez ocena bardzo wysoka 8/10 Szkola bardzo dobra, mysle ze warto poslac tam potomstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
megi0028 Re: Katolicka szkoła podst na ul. górnej 06.11.08, 11:17 nie skomentuje...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mosia Re: Katolicka szkoła podst na ul. górnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.08, 14:17 na forum trudno znaleść prawdziwe informacje o szkołach katolickich w Częstochowie.Jedni będą się wyśmiewiać inni skarżyć na dyscyplinę itd. Najlepiej pójść i rozmawiać z Siostrą Dyrektor. Nie warto kierować się obiegowymi opiniami.W każdym razie szkoła proponuje określony system wartości i wysoki poziom zajęć. W szkole obowiązuje relacja mistrz - uczeń, przynajmniej w klasach starszych. życzę wszystkiego dobrego w poszukiwaniach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Katolicka szkoła podst na ul. górnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.08, 15:55 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=64868495&a=64868495 Tu możesz sobie poczytać. Moje dziecko chodziło do szkoły katolickiej, dzisiaj naukę kontynuuje w szkole publicznej, to, co przezywało przez rok pozostawię bez komentarza. Lepiej się zastanów, zanim w/g ciebie wybierzesz dla dziecka dobra szkołę. Czasami można dziecku wyrządzić wielka krzywdę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: Katolicka szkoła podst na ul. górnej IP: *.2.140.5.tvksmp.pl 06.11.08, 16:24 Jeżeli przygotowujesz dziecko do zakonu, to może jest i dobra szkoła. Ale jak chcesz mieć normalne dziecko i przystosowa go do normalego współczesnego życia - to się zastanów.Bo znajomość drogi krzyżowej jest w życiu zbędne. Powinno się przyspasabiać do jakiś zainteresowań, które mu się przydają w życiu.Wiele dzieci zaczynały od sklejania modeli samolotów, statków, i innych modeli, a dzisiaj są budowniczymi tych urządzeń.Najlepiej dziecko ukierunkowywać do zawodu technicznego, a szczególnie gdy jest to chłopiec.Przemyśl i zastanów się.Wybór należy do Ciebie.A przyszłość do dziecka.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Katolicka szkoła podst na ul. górnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.08, 10:57 Odradzam, te szkoły źle wpływają na ogólny stan psychiczny dziecka. A ci wierzący, którzy tam chodzą są, chorobliwie wierzącymi ludźmi. Już samo słuchanie Good Charlotte to znak, że wkrótce opęta cie szatan tak powiedziała niegdyś pewna uczennica do mojego syna. Po za tym poziom nauczania wcale nie jest lepszy, jedynie dzieci maja bardzo dużo zadawane, ze nie ma chwili wytchnienia, co wcale nie przekłada się na większa wiedzę, wręcz przeciwnie sprawia to niechęć do nauki, bo po prostu trzeba mieć trochę luzu i wytchnienia. Ja rok temu popełniłam taki błąd, moje dziecko było załamane, chciałam dobrze, dzisiaj jestem szczęśliwa że ten "mój" błąd naprawiłam. Lepiej się dobrze zastanów, bo to decyzja na najbliższe kilka lat, tyle tylko że zawsze można zmienić szkołę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: Katolicka szkoła podst na ul. górnej IP: *.ntlworld.ie 07.11.08, 17:12 czyli tak jak napisalem - a Ty nie chcialas komentowac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tweety Re: Katolicka szkoła podst na ul. górnej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.08, 22:05 Moje dziecko chodzi do Zmartwychwstanek....prawda jest taka,ze ile ludzi tyle opini.Zapisujac je tam mialam obawy z roznych powodow min.balam sie o poziom nauki,relacje rodzicow w klasie,przesadna propaganda wiary balansujaca na pograniczu obledu itd. i itp.Po roku nauki zrozumialam,ze edukacja w tej szkole zaczyna sie od wychowania nie dziecka,a rodzica w dyscyplinie i bezwzglednym poddaniu sie siostrze dyrektor.Kto walkowerem sie poddal ten polegl!Moral z tego taki,ze moje dziecko dalej uczy sie w tej szkole jestem z niej mega zadowolona,mam dobre relacje z siostami i nauczycielami.Naprawde szkola jest elitarna i nikt mi nie powie,ze poziom nauki jest porownywalny do szkol publicznych,ze dziecko powinno sie uczyc zawodu technicznego,ze najlepiej jak poslemy go na gleboka wode do molocha,gdzie dzieci na przerwie skacza sobie ,,po glowie,,.Wiem,ze moja wypowiedz wzbudzi wiele kontrowersji,ale coz kazdy ma swoje wyobrazenie o edukacji naszych pociech,wlasne priorytety i Ja jak najbardziej to szanuje.O gustach sie nie dyskutuje,czyz nie prawdaz?Pozdrawiam wszystkich rodzicow:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dyzio / walnięty/ Re: Katolicka szkoła podst na ul. górnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.08, 23:36 Dzięki za pozdrowienia. Mimo wszystko jednak nie mogę się z Tobą zgodzić odnośnie opinii o w/w szkole. Inaczej: - nie powinno się w ogóle zezwalać na istnienie szkół wyznaniowych pod żadnym pozorem. Chyba, że chcemy wychować społeczeństwo wyznaniowe - patrz szkoły koraniczne - efekt - talibowie. Umysł młodego człowieka jest bardzo podatny na wszelką indoktrynację, / vide - wychowanie młodzieży w Korei Północnej / czy szkolenie młodzieży w posługiwaniu się bronią w krajach islamskich /perspektywa - przyszli zamachowcy samobójcy / To oczywiście przykłady skrajne. Jednak osobiście posiadam w swojej rodzinie osoby, które uczęszczały do podobnych szkół i dzisiaj ich poglądy są identyczne jak poglądy Giertycha Starszego za które do tej pory muszę się wstydzić podczas kontaktów z pierwszym lepszym Europejczykiem. Bowiem osoby te, do dziś wierzą, że to Bozia stworzyła świat który je otacza, że Darwin i Einstein to diabelskie pomioty a o Wielkim Wybuchu nawet nie słyszały. Jeżeli chcesz więc, by Twoje latorośle zostały ukształtowane w ten sposób - zapisuj je do szkoły o którą pytasz. Nie dziw się jednak póżniej, że dzieciak będzie nosił przydomek moherowego berecika. Ja bym pozwolił, by smarkacz swój światopogląd wybrał samemu. Taki, który mu będzie odpowiadał a nie taki, jaki mu ktoś z góry narzuci. Pozdro! Dyzio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jablkowy_orange Re: Katolicka szkoła podst na ul. górnej IP: *.2.142.7.tvksmp.pl 08.11.08, 17:09 Dyziu, na serio czy trollujesz? Giertych starszy jest takim samym Europejczykiem jak inni Europejczycy. Czy może - antysemicko - sugerujesz, że on... jakiś Azjata? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sowa Re: Katolicka szkoła podst na ul. górnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.08, 19:34 oj Dyziu Tobie przydałby się wielki wybuch ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sowa Re: Katolicka szkoła podst na ul. górnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.08, 20:48 a słyszałeś o teorii Darwina ? Więc wiesz ,że to teoria ? A traktujesz jak dogmat. Dlaczego "rozumni" ludzie wolą wierzyć, że pochodzą od małpy lub stułbi niz od Boga? Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: Katolicka szkoła podst na ul. górnej 09.11.08, 13:37 Do Dyzia : rzeczywiście jesteś walnięty . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Angrusza1 Re: Katolicka szkoła podst na ul. górnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.08, 17:19 A ty, angrusz, ograniczony. Z taką tępotą powinieneś mieć zakaz kontaktu z młodym pokoleniem, nie mówiąc już o uczeniu ich czegokolwiek. Czego ty możesz uczyć innych, mając takie klapki na oczach? Brrrrrrrrrrrrrrrr! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papa nie masz zielonego pojecia o młodziezy itp.itd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.08, 21:02 mialem pewne obawy o zbyt duza indoktrynacje dzieci w szkołach katolickich -ale na dziś zdecydowanie moge stwierdzić iż efekt staran kleryków i tzw.natchnionych nauczycieli jest odwrotnie proporcjonalny do ich staran -gdyż młodziez jest po prostu mądrzejsza niż myślicie.I tak w zasadzie jesli ktos pragnie aby jego dziecku wybic na zawsze zakon czy ew. boi sie aby nie skleryciało do reszty to najlepiej wysłac pocieche do szkoły katolickiej -tam zobrzydzą mu religie na dobre Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jablkowyorangejuic Re: Katolicka szkoła podst na ul. górnej IP: *.2.142.7.tvksmp.pl 08.11.08, 17:01 Jaki jestes madry, ZZ-cie. Wlasnie podales przepis na robola. Komuna by Cie ozlocila. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: Katolicka szkoła podst na ul. górnej IP: *.2.140.5.tvksmp.pl 08.11.08, 12:20 Dyzio wyjaśnił wszystko co do wyjaśnienia na ten temat. Popieram go w 100%. Bo taka jest prawda.Będzie dziecko chciało iść do zakonu -to pójdzie, jak zrozumie lepiej temat.Bo fachowca po tej szkole to nie będzie, a dzisiaj liczą się fachowcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sowa Re: Katolicka szkoła podst na ul. górnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.08, 20:58 fachowiec po podstawówce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cheetah Re: Katolicka szkoła podst na ul. górnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.08, 00:14 Oj, niestety trafiają się tacy "fahofcy". A potem zakładówka i kariera. Tylko trzeba wiedzieć, skąd wiatr wieje. Przykład? Malarz (pokojowy, a nie artysta) był dyrektorem szpitala psychiatrycznego z nadania AWS. Strach się bać, co mogłoby być, gdyby rządzili dłużej. A co do wypowiedzi Dyzia - popieram w całej rozciągłości i podpisuję się wszystkimi kopytami (bo pewnie niektórzy będą uważać, że jestem czarcim pomiotem hehe). Dyziu, pozdrowienia. Cieszę się, że nie jestem odosobniona w swoich poglądach. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dyzio / walnięty/ Re: Katolicka szkoła podst na ul. górnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.08, 18:55 Do " do Angrusza ": - mój drogi! z Angruszem nie dyskutuje się dla zasady. Ktoś tam kiedyś napisał, że to gość niereformowalny co dawno temu odkryli dyrektorzy pewnego podczęstochowskiego technikum i wzięli gościa za ..........i wywalili na zbitą twarz bo nie nadawał się na wykładowcę a na wychowawcę w szczególności. Do " sowy"; - proponuję zmienić ksywkę jako że sowa to ptak symbol. Symbol oświecenia,rozumu czy jak tego byś nie nazwał. Wasze natomiast przynosisz wstyd temu ptaszysku i jest szansa, że jak się ptaszyna o tym dowie to tak Ci dop.........i, że natychmiast zmienisz swoje poglądy na właściwe. Lepiej zrób to po dobroci i zamiast na mszę, częściej zaglądaj do biblioteki. To się bardziej opłaca. Pozdrawiam, Dyzio /walnięty / Odpowiedz Link Zgłoś