mag-bek 09.11.08, 18:52 Czy ktoś stosuje ten preparat? www.chitozan.eu/pl/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mag-bek Re: Preparat Chitozan fit-C - opinie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.08, 11:45 Nikt nie słyszał, bardzo proszę o opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Preparat Chitozan fit-C - opinie. IP: 195.16.88.* 10.11.08, 12:05 Up ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Preparat Chitozan fit-C - opinie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.08, 13:32 No to ja nic nie słyszałam o takim preparacie. :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Preparat Chitozan fit-C - opinie. IP: *.rev.inds.pl 10.11.08, 13:36 Stosowałam i okazał się nieskuteczny . Znam lepsze diety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: technolog żywnosci Re: Preparat Chitozan fit-C - opinie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.13, 09:32 chitozan to forma błonnika- jego funkcje to wiązanie kwasów żółciowych i lipidów, 1g chitozanu wiąże 8-20g tłuszczu, hamuje aktywność bakterii gnilnych, a w środowisku żołądka tworzy żel "pułapke" dla tłuszczu... zalecana dawka to 4g/dobe. Wszystko sprowadza sie do tego ze nie zaleznie jakie preparaty stosujesz najwazniejsza jest dieta/tryb życia- aktywność fizyczna i psychiczna do której dostosowujemy sposób i ilość zywienia. Suplementy mogą o kilka procent poprawić efekt <można stosować w wiekszych ilosciach, ale napewno nie jest to dobra dla zdrowia>. Moim zdaniem można wspomagać się błonnikiem, w tym także chitozanem, jednakże należy zaznaczyć że ma on wade w postaci długotrawego stosowania powodujemy zuubozenie organizmu w witamine E, oraz ograniczenie wchłaniania wapnia, magnezu, żelaza. Wszystko dla ludzi, wszystko z głową, albowiem jak zawsze dawka czyni lek, dawka czyni trucizne. :) Pozdrawiam Paweł Patan Odpowiedz Link Zgłoś