Dodaj do ulubionych

Segragacja śmieci.

01.12.08, 13:16
Witam!Niedawno obok mojego bloku ustawiono pojemniki do segregacji
śmieci-papier, szkło, plastik. Postanowiłam więc że będę swoje
śmieci segregować...Ale pewnego dnia akurat zauważyłam że
podjeżdżają panowie zajmujący się sprzątaniem i pakują wszystkie
posegregowane odpady do jednej śmieciarki. Zastanawiam się czy ta
segregacja ma wogóle sens?Bo chyba później tego nie rozdzielają
znowu?Co o tym myślicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: zuzia Re: Segragacja śmieci. IP: *.adsl.inetia.pl 01.12.08, 14:20
      probuja nas przyzwyczajac, chociaz firmy same jeszcze nie sa przygotowane.
      Z czasem i do tego dojdziemy.
      Bedzie okazja, zeby znowu podniesc wywozke jak poprzednio argumentujac
      KONIECZNOSCIA SEGREGACJI

Ot cala POLSKA I POLACY
      • Gość: Ania Re: Segragacja śmieci. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.08, 15:04
        Dlatego właśnie już nie segreguję śmieci.Poczekam aż firmy same to zaczną robić.
        • Gość: warlock Re: Segragacja śmieci. IP: 195.205.202.* 01.12.08, 18:33
          To jest moda na ekologie własnie. Polega ona min. na tym,ze segregujesz
          szklo,plastik ,baterie. A jak sie nasegregujesz to wiesz ile to cie kosztuje
          wysilku, wtedy płacisz i sie juz nie dziwisz,ze placisz za zrywke 50 groszy,za
          ktora facio -znaczy szef ze sklepu- placi 0.2 groszego.To juz jest Ekologia ,to
          juz sie lepiej przyjmuje.Polska ekologia polega na ekologicznym wyru...iu
          blizniego w celu polepszeniu bytu swojego. Nasza ekologia to patologia .
    • Gość: K2 Re: Segragacja śmieci. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.08, 21:34
      ja nie myslę ja to wiem że śmieciary tak jak zresztą firmy zajmujące się odbiorem śmieci nie są przygotowane na segregacje na poziomie nawet 40% odzysku, naturalnie to potem jest częściowo sortowane na wysypisku, niestety można by zaoszczędzić pracy ale po co??
      • johny5678 Re: Segragacja śmieci. 02.12.08, 01:08
        W kwestii segregacji odpadów i ekologii w ogóle,bardzo nam jeszcze daleko do krajów Europy Zachodniej.Tam wszystkie praktycznie śmieci są segregowane,albo w domach albo w specjalnych sortowniach.Procent odzyskiwanych surowców jest znacznie wyższy niż u nas.
        W Polsce nawet postawienie specjalnych kontenerów sprawy nie załatwi,bo ludzie nie mają w sobie woli,żeby sortować odpady,wielu to prostu wisi.
        Trzeba w ludziach wyrobić jeszcze tzw. świadomość ekologiczną,a na to potrzeba jeszcze bardzo dużo czasu.
    • dudi_82 Re: Segragacja śmieci. 01.12.08, 22:16
      Pod moim blokiem jest to samo. Osobne pojemniki stoją już ze 2-3 lata i za
      każdym razem zawartości wszystkich trafiają do jednej śmieciarki. Ekologia po
      polsku - 50 lat za murzynami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka