28.12.08, 18:43
.....a przynajmniej pachnie nim dzisiejszy " list pasterski"
jaki został odczytany we wszystkich kościołach Polski.
Dotyczy bowiem metody zapłodnienia in vitro której to metodzie
zacofany mentalnie kościół katolicki jest przeciwny,
Zresztą, kościół katolicki z założenia przeciwny jest
wszelkiemu rozwojowi nauki jako mającej wpływ na rozwój człowieka.
Ten zaś bowiem powoduje odpływ "elektoratu" a co za tym idzie, odpływ
gotówki jako że człowiek światły jest trudniejszy do zmanipulowania.
No i większość cudów okazuje się najzwyklejszymi zjawiskami fizycznymi lub wynikiem udziału nauki.
W każdym bądż razie wszystkim, którzy liczyli, że dzięki
rozwojowi współczesnej nauki a medycyny w szczególności umożliwiony będzie dostęp do posiadania potomka, polecam udanie się do najbliższego kościoła by podziękować za krok w średniowiecze jaki został dziś uczyniony przez kościół katolicki.
A za " krok w kierunku ochrony życia poczętego" na tacę
nie jak zwykle po złotówce a np. po pięć dych. A co!
Niech klechy wiedzą że żyją.
Pozdrawiam,
Dyzio.
Obserwuj wątek
    • Gość: xx -- IP: *.icis.pcz.pl 28.12.08, 19:05
      Na podobnej zasadzie jak ma teraz miejsce w przypadku in vitrio kiedys zostal
      spalony na stosie Giordano Bruno, a Galileusz ledwie uniknal smierci.

Szczepionki tez byly kiedys wyklete przez KK.

Nauki i jej postepu nie da sie jednak zatrzymac.
    • Gość: angrusz lewak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.08, 19:16

nie musi wierzyć i być członkiem kościoła katolickiego
      • Gość: xyz Re: lewak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.08, 19:37
        głupiś a nauczyciel
        ot zagadka...
        • mateusz572 Re: lewak 28.12.08, 19:57
          xyz napisał(a):

> głupiś a nauczyciel
          > ot zagadka...

Nasz Angrusz to taki typowy przedstawiciek katoendecji,a w poprzednim okresie
          ortodoksyjny komunista.
          "Wedle katoendeków i ortodoksyjnych komunistów, ludzie nie są obdarzonymi wolną
          wolą,autonomicznie działającymi podmiotami,lecz tylko zaangażowanymi w
          realizację celów wyższych,obiektywnych racji (lub boskich planów) wykonawcami
          poleceń.I albo robią dobrze,słuchając prawdziwych przywódców i wyznawców
          właściwych ideologii,albo nie.Życie społeczne wedle jednej i drugiej wizji nie
          ma w sobie żadnej spontaniczności,nic zaskakującego.Obie strony są przekonane o
          wyłącznej słuszności swoich racji do tego stopnia,że jeśli coś dzieje się nie
          podług ich planów i myśli,może to być rezultatem czyjejś intrygi albo złej
          woli,albo prowokacji,albo spiskowej teorii dziejów"
        • Gość: ??? Re: lewak IP: *.adsl.inetia.pl 28.12.08, 19:58
          A gdzie ów nauczyciel uczy i jak się zwie?
    • Gość: Liryk Re: Skandal! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.08, 19:48
      Jak taki ksiądz może mówić o rodzinie i sprawach z nią związanych? Świat idzie
      do przodu, oni natomiast jak zwykle krok do tyłu.
      • mrucus Re: Skandal! 28.12.08, 20:00
        Żeby tylko o krok :(( Zacofanie i to duze,zero otwartości na nowe wyzwania.
    • vvrotka Re: Skandal! 28.12.08, 20:20
      Widzisz i chodzisz do Kościoła słuchasz i nic nie rozumiesz, podobnie jak
      większość uczniów w szkole...
      Wszystko czego nie rozumiesz niszczysz?
      Jest tak zwana wolna wola człowieka, nie chodź do Kościoła będziesz miał mniej
      problemów w swoim życiu.

• boozar Re: Skandal! 28.12.08, 21:14
        Nie chodzę i mam mniej problemów.
        Niestety kościół wpływa na nasz system prawny a to ma wpływ na mnie, mimo że do
        kościoła nie chodzę.
        pozdrawiam
        • Gość: skorumpowany Re: Skandal! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.08, 01:24
          Mimo, że nienawidzę polityków mają oni wpływ na nasz system prawny a to ma wpływ
          na mnie, mimo że na wybory nie chodzę.
          Ot, takie sobie jest życie.

A w Gazie gazują. Bo za murem to antysemici, uważajcie i wy.
    • Gość: odór obłudy czyli "dyziek_0" do kościółka poszedł, rączki.... IP: *.strefa.com 28.12.08, 20:26
      czyli "dyziek_0" do kościólka poszedł, rączki złożył, listu
      wysłuchał i nam się tutaj na anykleche kreuje.
      i niby "ciemnotę" oświeca. jak ja nie lubię obłudników.
      • Gość: xx Re: czyli "dyziek_0" do kościółka poszedł, rączki IP: *.icis.pcz.pl 28.12.08, 20:34
        O liscie mozna sie tez dowiedziec z sieci, a poza tym
        nawet byli (i sa) wielcy naukowcy, ktorzy wierzyli w Boga, a nie zgadzali sie z
        pogladami Kosciola na wiele spraw.
        • boozar Re: czyli "dyziek_0" do kościółka poszedł, rączki 28.12.08, 21:18
          Niestety Ci naukowcy byli później często "zawłaszczani" przez KK.
          Niech przykładem będzie nijaki Albert Einstein.
          pozdrawiam
          • Gość: kobietka Re: czyli "dyziek_0" do kościółka poszedł, rączki IP: *.tktelekom.pl 28.12.08, 21:48
            słuchajcie...ale tak naprawdę zadajmy sobie pytanie czy kościół powinien wtrącać
            się w takie sprawy.......?ja uważam że on jest od czego innego,ja jestem
            wierzącą osobą ale wiecie dlaczego nie uczęszczam w każdą niedzielę ot właśnie
            dlatego że wtrącają się w sprawy państwa nie mam ochoty tego wysłuchiwać bo to
            mam na codzień w telewizji jakim prawem oni mówią nam w jak mamy żyć?oni nam
            życia nie dali,a jeśli medycyna pozwala setkom par mieć to upragnione własne
            dzieciątko to powinno być dofinansowanie ...ale po co lepiej płacić na wycieczki
            niepotrzebne premiera i prezydenta....a tak nawiasen skąd taki ksiądz jeden i
            drugi wiedzą coś o pragnieniu posiadania potomka własnego?przecież oni chyba nie
            mają problemu z zajściem w ciąże jak wiele młodych kobiet...czy to takie złe że
            medycyna chce im troszkę dać szczęścia?oj...panowie jakie macie poglądy nie
            jeden z was jako mąż i nie mąż pragnie mieć swoje ......
            • Gość: elka 99 Metoda in vitro za własne pieniądze! IP: *.21.pl 28.12.08, 23:12
              Nie jestem przeciwnikiem tej metody zapłodnienia jednak nie zgadzam
              się na jej finansowanie z budżetu.
              Posiadanie dziecka czy raczej jego brak może jest problemem wielu
              rodzin ale nie bezwzględnym obowiązkiem.
              Księżą dopóki nie będą posiadali własnych rodzin to lepiej niech się
              nie wypowiadają w sprawach na których się nie rozumieją.
              • anakastyczny Re: Metoda in vitro za własne pieniądze! 28.12.08, 23:52
                Uwielbiam tak innowacyjne patrzących członków Kościoła Katolickiego- szkoda, że
                taki poziom jest jego wiernych ( z oczywistych względów kieruję to tylko do
                niektórych).

Kościół nie powinien się wypowiadać w sprawie kary śmierci bo to nie jego spraw,
                Kościół nie powinien się wypowiadać w sprawie eutanazji bo to nie jego sprawa,
                Kościół nie powinien mówić o in vitro bo to nie jego sprawa.

Kościół może mówić tylko o kolorze nieba dzisiaj- i z tego humor Boga
                wyczytywać... A w ogóle to powinien mi dawać każdy sakrament na moich warunkach
                i oczywiście myśleć tak jak JA wszak mamy XXI w.

Ps.Porównanie Giordano Bruno i Galileusza i ich losów z in vitro chyba nie jest
                na miejscu szczególnie w ustach profesora.
                • Gość: Krystyna Re: Metoda in vitro za własne pieniądze! IP: 195.205.202.* 29.12.08, 01:08
                  Ksieza czesto posiadaja rodziny/czytaj dzieci i przyjaciolki/,ale jak mozna
                  odbierac prawo do posiadania dzieci innym!Z powodu choroby?Wszak rodzina
                  najwarzniejsza dla Koscioła!W marginesie spolecznym rodza sie tysiace dzieci i
                  to jest dobrze!Beda przymierac bieda,nie zaznaja milosci rodzicow,czesto bite i
                  katowane,ale to dobrze, bo to od Boga. Bog tak chcial!Patologia nie stara sie o
                  dzieci,a ludzie pragnacy dziecka zapewnia malemu czlowiekowi wszystko,pewnie
                  nawet katolickie wychowanie. Inna sprawa do dofinansowanie dla takich
                  rodzin.Ale skoro mozna dofinansowac zus,
                  emerytow,kolejorzy,gornikow,stoczniowcow,krus,biednych rolnikow i innych ,to nie
                  mozna przekreslac ludzi,ktorzy wydadza nowe pokolenie Polakow.
                • boozar Re: Metoda in vitro za własne pieniądze! 29.12.08, 10:27
                  Masz rację - kościół powinien się wypowiadać o tych wszystkich rzeczach - taka
                  jego rola. Tylko pod jednym warunkiem: Inni też powinni się móc wypowiedzieć na
                  te tematy. A jeśli KK wtrąca się w sprawy państwa (naciska na polityków , aby
                  ustanowili takie a nie inne prawo), powinien liczyć się z tym że patwo, ludzie
                  będą się wtrącać w jego sprawy. Niestety kościół jeśli jest krytykowany to
                  krzyczy że to jego wewnetrzna sprawa. Takie podwójne standardy, nieprawdaż.
                  PS. Ale na miejscu jest porównanie do antybiotyków i przeszczepów, które kościół
                  przez wiele lat od zastosowania "tępił" (ich twórców także). A co do losów
                  Giordano Bruno i Galileusza, cóż, teraz kościół nie ma takich mżliwości jak za
                  ich życia, a jeśli by miał to ........

pozdrawiam
      • Gość: Anty Dyziek sciagnął z onetu i teraz pisze swoje IP: *.adsl.inetia.pl 29.12.08, 09:04
        Wypociny .Pie...ć każdy może.
    • Gość: Stern Re: Skandal! IP: 212.87.244.* 29.12.08, 01:37
      Oczywiście,że skandal.
      Postuluje się powszechnie,zwłaszcza Kościół wypowiada się głośno za polityką
      prorodzinną,negując jednocześnie postęp medycyny w zakresie prokreacji.
      Argument adopcji jakoś mało jest przekonujący, choć cel szczytny.
      Pachnie to po raz kolejny sekciarstwem i typowym przaśnym w formie polskim
      katolicyzmem.
      Najzabawniejsi są ci wszyscy a piszący tutaj,że in vitro tak,ale za własne
      pieniądze...
      Rozwój społeczeństwa,postęp medycyny to zadanie państwa,bo to nie zabieg
      chirurgii plastycznej, ani też jakieś becikowe..i mieści się całkowicie w
      kanonie polityki prorodzinnej, czyli wzroście dzietności Polaków.
      Kościół niech się lepiej zajmie swoimi finansami,byłymi agentami
      bezpieki,Rydzykiem czy skandalami obyczajowymi..I niech wreszcie zacznie
      przestrzegać Konkordat,którego przecież tak zaciekle broni..
      Tam jest również napisane o Rozdziale Państwa od Kościoła...może warto się
      wczytać...

• Gość: bodemiler Re: Skandal! IP: 217.8.176.* 29.12.08, 13:16
        powiem tak, byłem w Kościele, słyszałem co czytał ksiądz spojrzałem
        na zonę i widziałem w jej oczach łzy.poczuliśmy się gorsi.jestesmy
        po in vitro, niestety nie udanym.I juz nie zamierzam sie z nikim
        przekomarzać kto ma racje, a kto nie, czy powinno sie takie zabiegi
        refundować, czy nie. Nasi drodzy Księża, Politycy i wszyscy " znawcy
        tematu " jeśli nie chcecie pomóc nam, ludziom którzy chcą swoja
        milość przelać na dzieci to przynajmniej nie przeszkadzajcie, nie
        traktujcie nas jak morderców zabijających zarodki, idotów którzy
        chcą mieć dzieci " bo tak trzeba ". Najlepiej nic nie mówcie w tym
        temacie, jeśli sie choć troszkę na nim nie znacie i nie wiecie jak