aliabdul 06.01.09, 22:35 Gdzie kupie wegiel (groszek ) w workach? (20/40kg.) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xxx Re: Więgiel IP: 195.205.202.* 07.01.09, 08:31 teraz na porządnym składzie na zamówienie pakują w worki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinia-świnia Re: Więgiel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.09, 08:43 zapytaj na jana pawła w hefie - mają gościa, który ponoć wozi groszek dobrego sortu. ps. a swoją drogą ile płacicie za węgiel orzech? ja do tej pory płaciłam 560,- z dowozem i wrzuceniem. ponoć od 15 stycznia ma być drożej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gospodarz domu Więgiel czy węgiel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.09, 10:49 Jak to właściwie się nazywa.Więgiel czy węgiel-Ciekawe kto rozstrzygnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aliabdul Re: Więgiel czy węgiel IP: 77.87.120.* 07.01.09, 14:13 Dziekuje za posty na temat ''więgla czy węgla''ale szukam węgla w workach bo nie mam zbyt dużo miejsca na składowanie go. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syliusz Re: Więgiel czy węgiel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.09, 17:11 Eko-Pal, Herby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syliusz Re: Więgiel czy węgiel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.09, 17:13 504-074-513 e-mail: matrixczwa@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamcia pytanie o kaloryczność - proszę o pilną odpowiedź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.09, 08:59 czy jest to możliwe, żeby piec nagrzewał się tylko do temp. 60* palę, palę i próbuję go rozpalić do 70* i nic. czy może to być związane z kalorycznością węgla? piec jest nowy i to pierwszy jego sezon - stąd to pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: pytanie o kaloryczność - proszę o pilną odpow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.09, 21:33 VGość portalu: kamcia napisał(a): > czy jest to możliwe, żeby piec nagrzewał się tylko do temp. 60* > palę, palę i próbuję go rozpalić do 70* i nic. > czy może to być związane z kalorycznością węgla? > piec jest nowy i to pierwszy jego sezon - stąd to pytanie. -trudno wypowiadać się na temat pieca bo go nieopisano czy np.ma ustawianie temp.max.,min. inne ustawienia? -oczywiście kaloryczność(koksujący,zasiarczony itd...) węgla ma zasadniczy wpływ na osiąganą temp. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: pytanie o kaloryczność - proszę o pilną odpow 22.02.09, 21:45 Do gościa : "oczywiście kaloryczność(koksujący,zasiarczony " Węgiel koksujący jest zwykle bardzo kaloryczny ale nie nadaje się do palenia w piecu ze względu na właściwości koksujace - topienie się węgla i robienie się " ciasta " - to własnie jest ta cecha , która jest bardzo potrzebna w koksowni . Wegiel energetyczny się nie topi . Zasiarczenie nie wpływa na kaloryczność zwykle związki siarki ulegają " spaleniu : do SO2 a to wyzwala ciepło . Natomiast obecność zwykłego popiołu czyli niepalnych części znacznie obniża kaloryczność . No i przy spalaniu istotne jest jak mokry jest węgiel . Jeśli mokry, to sporo ciepła przy spalaniu idzie na odparowanie wody i ogrzanie węgla do temparatury zapłonu . Teraz , w zimie , wszelkie badziewie sprzedają jako eko groszek . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romek11 Re: Więgiel IP: *.ludowa.netcominternet.pl 08.01.09, 23:26 Skład węgla na Michałowskiego . Mają eko-groszek i groszek spakowany w workach. Jakość bez zastrzezeń. Odpowiedz Link Zgłoś
kolo1887 Re: Więgiel 09.01.09, 07:02 W którym miejscu na Michałowskiego?, jeżdże tą drogą codziennie i widziałem ta żadnego składu węgla. Może gdzieś między blokami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alik Re: Więgiel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.09, 09:11 Jedż na ul, Zaciszańska tam jest sklad weglowy mozesz dojechać od ul.Piastowskiej lub od Barbary skęcająć przy Orlenie w lewo i przez przejazd kolejowy na skladzie mają groszek workowany ceny nie znam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halszka Re: Więgiel IP: *.xdsl.centertel.pl 09.01.09, 17:24 skład opału ,,Iskra,,ul. Rząsawska 31/33 telefon 669-455-828 nowy skład, uczciwi. Dobry węgiel,również i naworki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seb Re: Więgiel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.09, 12:11 zamówiłem z tego składu, i podczas spalania tyle jest popiołu, że nikomu nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bubu Re: Więgiel IP: *.xdsl.centertel.pl 10.01.09, 20:16 kupiłam w iskrze na rząsawskiej super się pali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: watażka Re: Więgiel IP: *.adsl.inetia.pl 22.02.09, 15:49 Bubu, halaszka nie spamuj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Więgiel IP: *.adsl.inetia.pl 22.02.09, 18:46 Tadpol - Kolonia Borek przy drodze na Poraj - to wytwórca ekogroszku. Na Zaciszańskiej dosypują żwirku do ekogroszku także nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś