poszukujacy25 07.01.09, 18:36 Witam Jak się tam pracuje?Jaka atmosfera i zarobki?Czy warto wiązać się z tą firmą?Czy podobnie jak w castoramie są ustalone zasady awansu?Może lepiej poczekać na otwarcie Galerii Jurajskiej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ... Re: Praca w Media Markt czy warto? IP: *.eranet.pl 08.01.09, 00:39 Daj sobie spokój z tą firmą,zarobki ok 1700brutto po 3 latach pracy na dzien dobry 1500 moze dostaniesz i umowa na 3 miesiace potem na 2 lata.O awansie zapomnij w tej firmie nie ma ruchów kadrowych awans to jak chyba zmienisz prace.Jak lubisz sie użerać z klientami i wciskac kit to polecam.Dyrektor pracowników ma w nosie najwazniejsze jego koryto jak ma dać podwyżke to mu sie rece trzesa a i tak najczesciej konczy sie tylko na obietnicach.Zmiany najczesciej 12 godzin z kazdej nadgodziny rozlicza dyro bo on nie bedzie placil za nie.Media to było coś ale kilka lat wstecz zanim nastały rzady dyrktora platka.Oczywiscie podpisujesz klauzule poufnosci i o zakazie konkurencji...ryba psuje sie od glowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amelia Re: Praca w Media Markt czy warto? IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 08.01.09, 09:26 przeciez media mark jest dla idiotow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motte Re: Praca w Media Markt czy warto? IP: *.adsl.inetia.pl 08.01.09, 10:10 nie dla idiotów tylko dla debili (bez urazy) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Praca w Media Markt czy warto? IP: *.eranet.pl 08.01.09, 11:04 Kiedys bylo:media markt powinni tego zabronic!No i zabronili bo handel sprzetem po naprawach i przechodzonym jako nowym to oszustwo.Kupujac tam sprzet trzeba bardzo uwazac zeby nie byl gruntownie przetestowany przez poprzednich wlascicieli.Licz sie z tym ze pracodawca nie wstawi sie za toba w zadnej konfliktowej sytuacji bo wie ze siedzi na minie i moze miec prokuratora na dupie jak jakis wnerwiony klient pojdzie prosto zlozyc zawiadomienie o oszustwie. Odpowiedz Link Zgłoś
robak_25 Re: Praca w Media Markt czy warto? 08.01.09, 11:17 lepiej idz do biedronki Odpowiedz Link Zgłoś
poszukujacy25 Re: Praca w Media Markt czy warto? 08.01.09, 11:31 Dziękuję za odpowiedzi.Chyba lepiej dam sobie spokój z tą firmą kiedyś były lepsze opinie na ich temat.Interesuje się sprzętem mam już kilkuletnie doświadczenie w handlu no ale za 1500brutto to fachowców oni nie zatrudnią.Z waszych opinii wynika że raczej szukają niewolników niż pracowników im głupszy tym lepszy bo zgadza się na wszystko i nie dyskutuje.Może jak powstanie galeria to zmienią podejście bo znaczny procent klientów odpłynie do konkurencji.Można walczyć fachowością obsługi ale trzeba za to płacić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r2d2 Praca w Galerii IP: *.prenet.pl 08.01.09, 18:32 W Galerii bedzie jeszce gorsza firma - EURO . Tam dopiero jest wyzysk i wciskanie klientom towaru na sile , bo innaczej nic nie zarobisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient 987654321 Re: Praca w Galerii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.09, 19:05 Wreszcie ludzie piszą jaka jest jakość sprzedawanego sprzętu.I co dalej?Każdy kupuje bo ????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qoc Re: Praca w Galerii IP: 195.205.202.* 08.01.09, 20:18 czestochowski sklep media jest chyba rzeczywiscie dla idiotów ,nie chce mi sie zakładac nowego watku wiec napisze to tutaj ,ceny sprzetu sa kosmiczne ,4 telewizory ktorymi sie interesowałem sa drozsze od oferty chocby rtv euro o kilkaset złotych np panasonic 42py 80 euro 3799 media 44oo sharpa 46xl2 w electroworld wynegocjowałem z 5500 na 5200 cena media 5900 z ciekawości sprawdziłem oferte lodówek ,pralek,laptopów,wszystko drozsze jedna z lodówek samsunga 1100 zł drozsza niz w euro agd nie mozna negocjowac ceny nawet o zwyczajowe 5% bynajmniej na dziale rtv.jednym słowem opłaca sie dojechac do katowic i z powrotem i tak wyjdzie taniej niz w media Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Praca w Galerii IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 08.01.09, 21:11 a ludzie i tak sa tepi i tam kupuja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: Praca w Galerii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.09, 11:16 Gość portalu: agnieszka napisał(a): > a ludzie i tak sa tepi i tam kupuja Bo ludzie nie znają swoich praw i nie wiedzą że jak kupią sprzęt naprawiany bądź używany to nie muszą się prosić w sklepie o wymianę czy zwrot.Można iść i zgłosić oszustwo na Policję.Jeżeli sprzedawca wyraźnie nie zaznaczył przed sprzedażą tego faktu to dopuścił się nie wykroczenia tylko przestępstwa i tym zajmuje się już prokuratura.Niestety w tym kraju wszyscy o tym wiedzą że sklepy robią jak robią tylko że nikt nic z tym faktem nie robi.To że klient nasz Pan to dla wielkich korporacji tylko żart:)Najważniejsza jest sprzedaż jak ktoś przyjdzie z pretensjami to zawsze można go zadowolić np proponując wymianę na sprzęt lepszy bez dopłaty.kłopotliwy produkt i tak ktoś kupi i nie zauważy jego wad.Przecież duże sieci które oferują wymianę towaru w jakimś określonym czasie nie wyrzucają zwróconego sprzętu,on wraca ponownie do sprzedaży.Później ludzie się dziwią że po zakupie nóweczki np telefonu znajdują w książce cały spis telefonów,czyjeś sms-y czy zdjęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Praca w Galerii IP: 194.176.176.* 12.01.09, 10:44 Gość portalu: r2d2 napisał(a): > W Galerii bedzie jeszce gorsza firma - EURO . Tam dopiero jest wyzysk i > wciskanie klientom towaru na sile , bo innaczej nic nie zarobisz W media jest premia od obrotu maksymalna kwota to 150brutto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quistiska Re: Praca w Media Markt czy warto? IP: 89.174.23.* 09.01.09, 02:02 A nie lepiej samemu sprawdzić zamiast polegać na opiniach obcych ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alfa Re: Praca w Media Markt czy warto? IP: *.143.lesio.net 09.01.09, 07:49 NA slasku samych sklepów MM jest w promieniu 10 km chyba z 5 albo 6 + Saturn w galerii Silesia u nas konkurencji w zasadzie brak. Zreszta MM ma ruch gigantyczny wiec widac ceny sa zadawalajace to po co je zmniejszac? Co do warunków pracy sie nie bede wypowiadal nie mniej jakos gigantycznej rotacji wsród pracowników nie widac. Tak wiec nie moze byc tak tragicznie. MM to po prostu elekrtomarket i warunki pracy sa jak w markecie tak sadze i cudów niema sie co spodziewac bo wszedzie jest podobnie - i róznice nie sa jakies ogromne. A jakos nie słyszalem by w jakims markecie płacili reweacyjnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były Re: Praca w Media Markt czy warto? IP: *.multimo.gtsenergis.pl 09.01.09, 09:03 Ja sprawdziłem i w 100% popieram opinie przedmówców.Jedyne co dyrektor potrafi to obiecywać i powtarzać jak jest źle i jak zyski spadają.Ludzi nie trzymają tam na pewno zarobki no bo ciężko nazwać przyzwoitą pensją kwotę wyższą od najniższej krajowej w roku 2009 o niecałe 300zł netto a taką posiadają ludzie po 2 latach pracy.Kierownicy działu nie mają żadnego wpływu na zarobki podwładnych bo wszystkie ważniejsze decyzje podejmuje dyrektor.Dużo by opowiadać ale prawda jest taka,że nikt Ci wprost tego nie powie bo wyleci z pracy.Rotacji nie ma ale wśród starych pracowników którzy siedzą tam od początku.Reszta ludzi którzy mają trochę ambicji znika bardzo szybko.Są tam chyba tylko po to żeby mogli zaznaczyć w cv prace w korporacji.Teraz czytając na stronie media jakie to oni warunki pracy i rozwoju oferują ogarnia mnie tylko pusty śmiech... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Praca w Media Markt czy warto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.09, 15:04 Jak się nazywa dyrektor Media w Czestochowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Praca w Media Markt czy warto? IP: *.multimo.gtsenergis.pl 09.01.09, 15:50 Zbigniew Płatek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik Re: Praca w Media Markt czy warto? IP: 194.156.44.* 14.01.09, 08:27 Dużo trafnych danych - Ł.Ł. to ty ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary Re: Praca w Media Markt czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.09, 23:56 oj "były" jaki ty pusty jesteś :)) Odpowiedz Link Zgłoś
poszukujacy25 Re: Praca w Media Markt czy warto? 14.01.09, 10:25 Gość portalu: stary napisał(a): > oj "były" jaki ty pusty jesteś :)) A jakieś konkrety?Kłamie czy pisze prawdę?Może wypowiedz się jak tam jest skoro jeszcze pracujesz chętnie poznam opinie kogoś kto nie jest byłym pracownikiem.Jeśli jesteś starym pracownikiem tak jak się przedstawiłeś to pewnie znasz wszystko od podszewki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koniec Re: Praca w Media Markt czy warto? IP: 193.138.241.* 14.01.09, 10:57 Najlepiej sam się przekonaj jak jest.Ile ludzi tyle opinii Odpowiedz Link Zgłoś
poszukujacy25 Re: Praca w Media Markt czy warto? 14.01.09, 11:24 Gość portalu: koniec napisał(a): > Najlepiej sam się przekonaj jak jest.Ile ludzi tyle opinii Z jednej strony masz rację ale z drugiej lepiej wiedzieć na co można być przygotowanym chociaż w kwestii zarobków niestety w Polsce wysokość zarobków to strasznie wielka tajemnica.W Anglii jak jest ogłoszenie o prace to od razu są podane zarobki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Praca w Media Markt czy warto? IP: 67.159.5.* 20.01.09, 10:31 Smutne niestety prawdziwe.W Częstochowie nie szanuje się ludzkiej pracy,najlepiej żeby ludzie pracowali za minimalną i nie dyskutowali.No i żeby nie byli zbyt inteligentni bo takimi się cięzko kieruje bo zadają pytania i potrafią wyciągać wnioski. PRAWDA NIESTETY NAJBARDZIEJ W OCZY KOLE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 8 czyli w media zle nie jest IP: *.54.174.45.tvksmp.pl 20.01.09, 13:26 a ja pracuje w innym markecie za 700zl :) bezrobocie w czewie mnie do tego zmusilo:) i modle sie by dal;ej umowe mi przedluzyli :) a nie jestem ani jakims tepakiem, ani glupkiem..jest bezrobocie i tyle.. wiec gdyby nawet chcieli cie do media to idz i sie przekonaj i ciesz, ze dali ci prace:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: czyli w media zle nie jest IP: 67.159.5.* 20.01.09, 14:10 To jest to o czym pisałem wcześniej.Nie potrafimy się szanować a pracodawcy to widzą i wykorzystują do bólu.W media nie jest źle ale zależy z czym porównywać.Teraz to w biedronce mają lepiej bo mają elektryczne paleciaki.Prezent dla pracowników na święta od firmy:)podwyżki obiecane przez dyrektora:)oczywiście nie, za to niższa kwota bonów świątecznych jak najbardziej:)Ludzie wolą się nie odzywać jaka jest prawda i wcale się nie dziwie.Ale masz rację ogólnie nie jest źle niestety w tej firmie może być już tylko gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: czyli w media zle nie jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.09, 16:04 a ja pracuje w mix elecrtonics przy tesco godzin nie licze ale srednio 200-220 miesiecznie niedziele mam wolne bo tak chcialemi zarabiam na reke 2200-2500 nie jest zle toawr musze tak jak piszecie wciskac a co do nowego a uzywanego to sie tak nie wyrzywajciena innych kazdy towar zwrocony przez klienta jest naprawiany i spredawany ponownie tak sie dzieje w kadzej firmnie agd-rtv Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kain Re: czyli w media zle nie jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.09, 23:12 Gość portalu: ja napisał(a): > a ja pracuje w mix elecrtonics przy tesco godzin nie licze ale > srednio 200-220 miesiecznie niedziele mam wolne bo tak chcialemi > zarabiam na reke 2200-2500 po lekturze tego wątku: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23&w=80869884&wv.x=1&s=0 jakoś ci nie wierze... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Praca w Media Markt czy warto? IP: 67.159.5.* 06.02.09, 18:35 www.onet.tv/28962,4451,1,4506008,1,2,0,0,wideo.html Fajny incydent sprzęt naprawiany dalej jest fabrycznie nowy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki Re: Praca w Media Markt czy warto? IP: *.net.stream.pl 06.10.13, 18:31 nie warto, chora sieć handlowa, ludzie tam pracujący myślą , że będą wiecznie mieli klientów . Odpowiedz Link Zgłoś