budyn.czekoladowy 28.01.09, 20:14 ENION to jedna wielka banda nierobow... pozdrawiam Panie z obslugi kielnta Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ktosik68x Re: Sposób na Enion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 21:44 Tak, potwierdzam. To jedna wielka banda złodziei Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: momo Re: Sposób na Enion IP: 83.19.54.* 28.01.09, 22:23 Im więcej podwyżek tym więcej ludzi kradnie prąd kradło i kraść będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KLAWUSNO Re: Sposób na Enion IP: *.adsl.inetia.pl 28.01.09, 22:27 jak UM zaoszczedzi 56 tys to bedzie na kupony na swieta Dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bravoora Re: Sposób na Enion IP: 94.251.142.* 28.01.09, 22:28 ktoś kto nigdy nie pracował w obsłudze klienta nigdy nie zrozumie :( ps. może w bankach lepiej??, gdzie się czeka godzinami po własne pieniądze!!!, albo w tp na niebieskiej lini kilka godzin a i tak na końcu nic się nie załatwia?? NIEWDZIĘCZNICY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Sposób na Enion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 22:40 Ja pracowałem i rozumiem. Przyjmowałem petentów w jednym z częstochowskich urzędów. Teraz już na szczęście nie pracuję z tą hołotą, buractwem i wieśniactwem zwiącym się petentami. Takich pustych łbów to nigdzie indziej nie spotkałem. Pierdziele taką pracę, i to jeszcze za coś co nazywali tam pensją, a bezrobotni w urzędzie większe zasiłki dostają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Re: Sposób na Enion IP: *.prenet.pl 28.01.09, 23:40 stary..petenci..to zloto w porownaniu z burakami ktorzy sa klientami na stacji bezynowej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mam tego dość... Sposób na Enion IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.09, 08:09 dokładnie, podwyżki są kosmiczne, do tej pory płaciłem ok. 200 zł a teraz prawie 300 !!! Tylko od kogo kupić taniej prąd jak wszyscy maja taki drogi !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antymono Re: Sposób na Enion IP: *.bg.ajd.czest.pl 29.01.09, 09:14 "Gazeta Wyborcza" przed mającą wejść w życie 17.01.2009 roku informowała klientów Enionu, że mogą uniknąć szacunkowego obliczania stanu zużycia energii na ten dzień, podając do działu obsługi klienta w ciągu tygodnia faktyczny stan licznika.Przez trzy dni próbowałam dodzwonić się do Enionu, niestety telefon był przez osiem godzin non stop zajęty. Podałam więc stan licznika przez internet, do dziś nie otrzymałam faktury.Natomiast tydzień po podwyżce, odwiedził mnie inkasent z Enionu, który stwierdził, że podany przeze mnie faktyczny stan liczników nie jest wprowadzony do bazy i on również nie może ich wprowadzić do swojego "komputera". W związku z tym obliczył cene energii, przyjmując szacunkowo zużycie na dzień 17.01 (oczywiście zaniżone po kilkanaście kilowatów w każdej używanej przeze mnie taryfie).Jak szybko obliczyłam zostałam w ten sposób "oszukana" przez Enion na co najmniej kilkanaście złotych. Biorąc pod uwagę ilość gospodarstw domowych korzystających z usług Enionu, na podwyżce, a co się z nią wiąże na szacunkowym przyjmowaniu stanu licznika monopolista zarobi dodatkowe kilkaset tysięcy złotych-precz z monopolem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on ale jak mozna zrezygnowac z enionu? IP: *.54.169.86.tvksmp.pl 29.01.09, 10:19 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lord Re: ale jak mozna zrezygnowac z enionu? IP: 212.87.241.* 29.01.09, 13:16 Poszukaj żesz w internecie. Polecam, bo warto zmienić na tańszego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kst666 Zmowa cenowa dystrybutorów prądu ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.09, 10:18 Skoro taryfa Elsenu jest taka sama jak Enionu to już jest podejrzenie zmowy cenowej. Co na to UOKiK - który dopiero co właśnie ukarał częstochowskich "śmieciarzy" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: endy hmmm, to trochę złe porównanie ponieważ śmieciarze IP: *.apus-net.pl 05.02.09, 11:39 mają ceny oparte na swoich kalkulacjach,lepszych lub gorszych, natomiast na energię elektryczną tak na prawdę obowiązują ceny urzędowe a taryfy poszczególnym firmom zatwierdza Urząd Regulacji Energetyki więc w tym przypadku raczej ciężko o zmowę.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Częstochowianin Sposób na Enion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.09, 12:46 Nie martwcie się firmy im uciekną odbiją sobie kasę na OSOBACH PRYWATNYCH Mafia to mało powiedziane. No cóż miasto cudów ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lord Re: Sposób na Enion IP: 212.87.241.* 29.01.09, 13:15 Zawsze można zmienić dostawcę. Nie każdy o tym wie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Sposób na Enion IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 29.01.09, 14:20 najlepsza jest lalunia w obsludzie klienta w Klobucku. NIC NIE WIE i o wszystko lecie sie pytac. Najlepsze, ze w robocie maluje paznokcie i wala jej klienci. Kupe ludzi przenosi sie z Cz-wy w okolice wiec w Klobucku tez sie beda musieli we wszystkich urzedach ucywilizowac - bo teraz to gleboki Gomulka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mick Nitch Sposób na Enion IP: 212.87.244.* 29.01.09, 15:48 To naprawde wyjatkowe ciolki Ci Enionowcy. Nie sa jednak wyjatkiem cala branza jest dokladnie taka sama. Nic tylko skubac innych i udawac idiote. Dostawce mozecie sobie zmienic tyle ze tak czy inaczej wszytskie firmy po za Vatenfall i RWE sa wlasnoscia kochanego panstwa. To jest fikcja. Po pierwsze nikt nikomu nie zaoferuje energii, a po drugie enion bedzie robil wszystko aby zniechecic was do zmiany podczas rozdzielania tzw umowy kompleksowej na dwie osobne. Nawet jak zmienimy dostawce to zawsze naszego "druta" bedzie mial Enion ( szkoda ze nei w japie ) i nigdy sie do konca od nic nie uwolnimi. Na dziadostawo skazani jestesmy na smierc. Trzymajta sie ramy .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownica Re: Sposób na Enion IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 30.01.09, 09:34 ja jestem pani a wy dupki i szacunku troszke do mej ciezkiej pracy hahahhahaha i tak gowno mi zrobicie bo jestescie na mojej lasce hahha a jaka ja mam wyplate duza ahhaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Juz niedlugo IP: *.adsl.inetia.pl 01.02.09, 07:59 na twoje stanowisko wejde ja hahahhaa a ty NA BRUK !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownica Re: Juz niedlugo IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 01.02.09, 11:30 ewa wiez ile bedziesz polykow musiala zrobic nie dasz rady hahahah Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Sposób na Enion IP: *.2.143.27.tvksmp.pl 02.02.09, 22:44 Jeśli chcecie mieć tańszą energię to musicie zmienić sprzedawcę, którym w Częstochowie jest Enion Energia. To on podniósł ceny prądu. Dostawcy, którym jest Enion SA nie da się zmienić, bo do niego należy sieć przesyłowa i on pobiera opłaty dystrybucyjne,(wzrosły o 5% dla klientów indywidualnych, zmalały dla przemysłowych). Gazeta pisze o czymś na czym się nie zna. Firmy odchodzą od sprzedawcy czyli Enionu Energii a nie od dostawcy Enionu SA. To są odrębne spółki prawa handlowego. Sprzedawcę można sobie wybrać nawet z Poznania czy Gdańska, a Enion SA ją dostarczy. Dlatego żeby można było zmienić sprzedawcę tj. wybrać tańszego podzielono firmy energetyczne na sprzedawców i dostawców. maja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lockheed Sposób na Enion IP: *.chello.pl 04.02.09, 18:22 Do "pracownica" Ciekawe ile ty połyków musiałaś zrobić jak piszesz że doszłaś na to stanowisko? Więcej miałaś chyba ch... w d... niż ja w życiu klusek zeżarłem :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lockheed Sposób na Enion IP: *.chello.pl 04.02.09, 18:24 jeszcze raz ja . Jak chcesz to możesz jeszcze mój dołączyć do kolekcji swoich połyków.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownica Re: Sposób na Enion IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 04.02.09, 22:36 jestes za cienki w uszach zebym ja ci robila polyk frajerzyno hahahah wez sobie 40 zl i na bp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TYM Sposób na Enion IP: *.chello.pl 06.02.09, 12:12 a moze jaksi pomysl z gatunku !!!zrobmy cos lub pomyslmy jakby np urzad Misata zakupil dla nas wszystkich energie w calosci zurzycia ciekawy jestem jak by tu zadzialal cena rynkow???co sadzicie bo skoro jedna czy jeden kupuje taka ilosc to powinien byc upust od takiej ilosci i tu w tym mijescu zobaczylibysmy czy faktycznie ceny sa rynkowe czy tez to jest zmowa cenowa!!!!!!!!powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lockheed Sposób na Enion IP: *.chello.pl 20.02.09, 22:26 Do " pracownica " : wole iść do Ciebie na połyk bo ty chociaż robisz za friko lafiryndo energetyczna .... Odpowiedz Link Zgłoś