Dodaj do ulubionych

internet na północy - ul Czecha 12

29.01.09, 10:59
Czesc, czy mozecie mi polecic jakiegos providera internetowego na
w/w adres?
Niestety ale oferta internetu przez siec kablową to jakieś
nieporozumienie i totalna komuna :\
Obserwuj wątek
    • Gość: hm Re: internet na północy - ul Czecha 12 IP: *.54.175.108.tvksmp.pl 29.01.09, 14:42
      nie jestem ekspertem, ale wątpię żebyś znalazl jakiegos operatora
      kablowego, żaden nie przebije, cen i szybkości oferowanej przez
      spoldzielnię. Sprobuj na Witosa 1 a budynku administracji , tam
      kiedys bylo jakies stowarzyszenie internetowe. Młodzi ludzie sie tym
      zajmowali, ale jak pamietam nie wystawiali faktur i nie mozna bylo
      robic odliczen. Możesz sprobowac z radiowka, ale to juz kwestia
      jakosci niestety.
    • Gość: uzytkownikTVKSMP Re: internet na północy - ul Czecha 12 IP: *.54.170.166.tvksmp.pl 29.01.09, 15:16
      Człowieku internet w tvksmp to najlepsza sprawa sam mam za 28zł/miesiecznie niby
      najwolniejszy umowa podpisywana z 2 lata temu na 256 kb a jest w dzien
      8.00-24.00 ok 1,5 MB a od 24.00 do 8.00 ok 4-5MB i to za 28 zł jest tez opcja za
      ok 50 zł o wiele lepsza naprawde to nie komuna a calkiem calkiem ciekawa oferta
      przez 2 lata nigdy nie zdarzyło sie zeby nie dzial a nawet jesli to dzwonisz i
      ktos naprawi router motoroli spisuje sie fakt ze trzeba miec tez kablowke do
      internetu ale za kolejne 28zł masz dobra inwestycje ciekawe programy i wcale nie
      jest drogo POLECAM !!
      • Gość: hm Re: internet na północy - ul Czecha 12 IP: *.54.175.108.tvksmp.pl 29.01.09, 15:40
        Fakt ja ma 2 IP 55pln/mies. W dzień 3MB w nocy 10MB i rzeczywiście
        śmiga.Odpukać od 2 lat byla tylko jedna awaria. Usunieta w miare
        szybko.
      • Gość: wladimirowicz Re: internet na północy - ul Czecha 12 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.09, 07:35
        Mowiac 'komuna' to nie mialem na mysli oferowanego transferu, tylko fakt, ze na
        zamontowanie internetu musze czekac 3 tygodnie (chociaz sprowadza sie to do
        wymiany gniazdka i podłączenia modemu). Ironizując stwierdzam, że Obsługa
        Spółdzielni musi sie do tego mooocno przygotowac.

Wady internetu z kablówki na północy to moim zdaniem:
        1. Za kazdy dodatkowy komputer musze płacic 10 zł (przy najmniejszym pakiecie)
        2. Musze kupic u nich router (pomimo ze mam dwa w szufladzie), który po
        ewentualnym rozwiązaniu umowy musze im zwrócic.
        W związku z w/w routerem rozdzielam komputery po kablu albo radiu w domu. Jak w
        pkt 1 musze płacic za kazdy dodatkowy 'odbiornik internetu', ale za telefon z
        wifi juz nie...
        3. Czas oczekiwania na podłączenie - dramat - mi dali termin dopiero na 19tego
        lutego!!!
        4. Facet który był u mnie na mieszkaniu 'dogadać sprawy' nie potrafił pod Vistą
        sprawdzic MAC adresu :|
        5. Kultura osobista osoby z punktu 4, podejście do klienta, oraz jego hmmm
        'zapach', sprawiły ze mialem wrażenie rozmowy z zaprzeproszeniem hydraulikiem
        (niczego hydraulikom nie ujmując) :/

Swoje wnioski wyciągam na podstawie doswiadczen ze Śródmiejską SM, w której to
        internet dostarcza Trustnet. Mieszkałem w ŚSM 4 lata i stwierdzam, ze termin
        podłączenia do netu, kultura osobista oraz podejście do klieta warte były
        płacenia tam 2x więcej za internet.
    • Gość: olo Re: internet na północy - ul Czecha 12 IP: *.2.142.158.tvksmp.pl 29.01.09, 20:18
      Internet ze spółdzielni jest super. Szybki i bez awarii. Ale w samej spółdzielni
      komuna pełną gębą. Pozostaje uzbroić się w cierpliwość i zamówić. I nie przejmuj
      się jak pani nie będzie potrafiła podać ci ceny, a cennik wyglądający jak wyjęty
      krowie z pyska będzie leżał w kuwecie na jej biurku. W budynku administracji
      cały czas jednak jesteś intruzem a nie petentem czy klientem. Ale internet się
      opłaca :-)
      • njurek7 Re: internet na północy - ul Czecha 12 29.01.09, 21:06
        Na Północy net tylko z kablówki.
        Śmiga bez problemów i to jak.
        Ty chyba nie wiesz co to komuna.
    • dudi_82 Re: internet na północy - ul Czecha 12 29.01.09, 23:48
      Jaka komuna?! Pod jakim względem?! Sam od roku mam net z kablówki i nie było ani
      jednej awarii. Żadnych spadków prędkości czy blokowania portów. Teraz zamawiałem
      podłączenie na inny adres i Pani w administracji była i miła i konkretna i
      kompetentna. Wszystko załatwione w 5 minut. Jedyny minus że na podłączenie czeka
      się 3 tygodnie ale warto poczekać bo ceny i prędkości żaden provident nie
      przeskoczy.
      • Gość: olo Re: internet na północy - ul Czecha 12 IP: *.2.142.158.tvksmp.pl 30.01.09, 00:19
        No to musiała być to Pani, która przy mnie wskazała właścicielce biurka kuwetę w
        której trzyma cenniki :-)
      • Gość: ZiomBoy Re: internet na północy - ul Czecha 12 IP: 193.93.89.* 30.01.09, 09:47
        Provident :))))) chyba provider :D
        • dudi_82 Re: internet na północy - ul Czecha 12 31.01.09, 22:52
          True :))
    • Gość: talarek Re: internet na północy - ul Czecha 12 IP: *.2.142.31.tvksmp.pl 30.01.09, 00:48
      hm..zgadzam sie calkowicie z przedmowcami; internet ze spółdzielni mam od 3 lat
      i ANI JEDNEJ awarii; umowa podpisana została na 1 mega za 40 pln z tym, ze łącze
      mam obecnie 4 megowe:) a późno w nocy jak teraz dochodzi do 8..zdenerwowali mnie
      tylko, że za podzielnie netu i posiadanie innego kompa na wifi chcieli dodatkową
      opłatę (w końcu nie wiem czy jednorazową czy miesięczną, bo inaczej pisze na
      stronie a inaczej gadają przez tel) i był moment,że chciałem zmieniać dostawce,
      ale jak tylko zobnaczyłem ceny za transfery to odechciało mi sie jakiegolokwiek
      kręcenia..a i ten myk z ich strony obszedłem:) dodam, że też mieszkam na czecha
      (w sumie chyba blok obok)i nie ma, wierz mi, nic lepszego niż ten spółdzielczy..
      • Gość: mieszk@niec Re: internet na północy - ul Czecha 12 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.09, 13:18
        Zawsze można kupić we własnym zakresie router WI-FI (np. D-Link - tani i w miarę
        dobry). Podpinasz pod neta z kablówki, klonujesz adres MAC i router rozdziela ci
        sygnał na ile chcesz kompów. Bez żadnego problemu.
        Dopóki nie czerpiesz z tego korzyści finansowych (sygnał dla sąsiada za opłata)
        i nikt cię nie podkabluje to nie mogą nic zrobić. Konfiguracja zajmuje dosłownie
        chwilkę. robiłem kilka takich konfiguracji i każda działa bez problemów.
        Wystarczy tylko dobrze zabezpieczyć sygnał WI-FI.
        • Gość: ZiomBoy Re: internet na północy - ul Czecha 12 IP: 193.93.89.* 30.01.09, 13:39
          Brawo mieszk@niec, namawiaj bardziej do rozdzielania sygnalu na sasiadow...

5 punkt regulaminu:

Usługodawcy przysługuje prawo do rozwiązania Umowy i zaprzestania świadczenia
          usług dostępu do sieci TVK i Internetu w trybie natychmiastowym bez konieczności
          wcześniejszego powiadomienia Usługobiorcy jeżeli:

- Usługobiorca udostępni osobie trzeciej korzystanie z Usług, w szczególności
          jeżeli: podłączy dodatkowe Urządzenie Aktywne do Autoryzowanego Urządzenia
          Aktywnego lub Łącza Sieciowego, lub umożliwi korzystanie z Usług za pomocą Sieci
          poza Lokal, którego dotyczy niniejsza Umowa.

BTW Router da sie bardzo latwo wykryc, i nie trzeba wchodzic do czyjegos domu.
          • Gość: mieszk@niec Re: internet na północy - ul Czecha 12 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.09, 13:54
            Wykryć router to jedno, wystarczy odpalić laptopa i ładnie widać. Cała klatka ma
            neta z kablówki i pełno urządzeń WI-FI nie oznaczonych jako te ze spółdzielni.
            Nawet sami techniczni ze spółdzielni przyznają że wiedza że ludzie tak robią i
            nic nie robią w tej sprawie. Płacisz abonament w terminie - masz spokój. A w
            taki router możesz bez problemu wpiąć np: telefon skype lub 2 kompa. Te ze
            spółdzielni są poblokowane na wszystkie możliwe sposoby.

Zresztą co da samo wykrycie routera ? Że jest za ścianą ale nikt nas do
            mieszkania nie wpuści ?
            • Gość: ZiomBoy Re: internet na północy - ul Czecha 12 IP: 193.93.89.* 30.01.09, 14:32
              Chodzi o fakt dzielenia sygnalu.
    • Gość: zz Re: internet na północy - ul Czecha 12 IP: *.2.140.5.tvksmp.pl 30.01.09, 12:08
      Nie ma lepszego interu jak kabkwka ze spółdzielni.
      • Gość: Z Re: internet na północy - ul Czecha 12 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.09, 12:15
        Nie ma lepszych analfabetow niz ci siedzacy 24h przed kompem :]
        • aha123 Re: internet na północy - ul Czecha 12 30.01.09, 12:55
          ...internet jest cool, działa bez zastrzeżeń, ale dlaczego "zmusza się" nas do
          wzięcia również kablówki. Dlaczego? (To kwestia założenia odpowiednich filtrów i
          da się, tylko trzeba chcieć-ale po co...)
          Ja np nie chcę kablówki....-wystarczyłby mi sam internet; ale niestety nie daje
          się nam wyboru. Albo całość, albo nic...
          Pewnie o to chodziło założycielowi wątku...
    • Gość: TYM Re: internet na północy - ul Czecha 12 IP: *.chello.pl 30.01.09, 14:46
      masz calkowita racje wogole mam wrazenie ze Czestochowa to jeszcze
      komuna a to mowie na przykladzie jezeli chodzi o interneti cena jego
      dostepu porownuje do miasta Zabrze zobacz co proponuje firma
      www2.debacom.pl/toz to jest szok cenowy 10Mbit za cene 55zl!!!
      a w naszym miescie to jest prawda jest zmowa i niema zadnej
      konkurencji co robi rada naszego miasta niby udotepnia ale pytanie
      jaka cena i jaka jakosc!!!!zov=baczcie sami miasto Zabrze
      • Gość: mieszk@niec Re: internet na północy - ul Czecha 12 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.09, 14:58
        My za to mamy pomniki.

Ale i tak jak patrzy się na inne oferty z naszego kochanego miasta to
        spółdzielnia północ ma najniższe ceny. I za neta i za TV. Ciekawe czy wprowadzą
        sygnał HD w sieć. Dobrze by było przy jakiś niewygórowanych cenach.
      • Gość: madrala Re: internet na północy - ul Czecha 12 IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 31.01.09, 23:21
        Przypomnijcie sobie czasy Neostrady + ograniczenia transferu. To nie było znowu
        tak dawno. Dla tych co jeszcze nie wiedzą to krótka podpowiedź mój dostawca
        czytaj "Nasza Praca" i wasz "Północ" związany jest z CzestMan-em - Politechnika
        Częstochowska. Ceny dyktowane są właśnie przez tą jednostkę. Spółdzielnia nie
        działa charytatywnie - koszt utrzymania urządzeń + opłacenia techników oraz
        łącza też kosztuje. Nie ma nic za darmo !!! Dzielenie sygnału, nie bardzo
        rozumiem o co biega w tym regulaminie? Posiadanie routera Wi-Fi to nie
        przestępstwo - ja mam w domu 2 laptopy i 1 stacjonarny to co ? jak jeden jest
        włączony to reszta ma być wyłączona? Przecież jeżeli odbywa się to w obrębie 1
        lokalu to wara im od tego co ja robię z łączem za które płacę, wystarczy
        zabezpieczyć router przed nieautoryzowanymi próbami połączeń. Dla ciekawych
        zapraszam do krótkiego spaceru po osiedlu niekoniecznie z notebookiem -
        wystarczy z telefonem wyposażonym w wi-fi. Dopiero się wtedy ubawicie ile
        "darmowego" sygnału się "puszcza" w okolicy, czego przyczyną jest brak wiedzy
        lub lekkomyślność tych co kupili sobie własnie routery wi-fi. Pozdrawiam !!!
    • niutek2008 Re: internet na północy - ul Czecha 12 01.02.09, 04:59
      Jak Ci nie odpowiada ten internet to zamów sobie reklamowaną gdzie się tylko da
      NEOSTRADE,a zobaczysz co straciles.Jak widze to jestes bardzo upierdliwym
      czlowiekiem.
    • Gość: nd Re: internet na północy - ul Czecha 12 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.09, 17:44
      jaki jest upload w sieci TVKSMP
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka