Dodaj do ulubionych

Zna ktoś uczelnie na ul.Jana Pawła?

IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 13.11.03, 17:49
Podobno jakas prywatna czy cos.Moze zna ktos ta szkole...
Obserwuj wątek
    • mmaly Re: Zna ktoś uczelnie na ul.Jana Pawła? 13.11.03, 19:50
      Na Jana Pawła nie ma chyba żadnej uczelni wyższej.
      Jest tylko Centrum Języków Europejskich, to jest nauczycielskie kolegium językowe, a w nim też jakaś szkoła administracji publicznej, ale to jest szkoła o statusie policealnym.
      • ka-8 Re: Zna ktoś uczelnie na ul.Jana Pawła? 13.11.03, 21:07
        No, nie jest tak źle, z tego co wiem ta szkoła uczy anglistów na najlepszym
        poziomie w Częstochowie. :) Jeżeli chodzi o uprawnienia szkoły, to owszem samo
        NKJO (bo oficjalnie jest to kolegium) nie daje wyższego wykształcenia, ale ma
        umowę z Uniwersytetem Wrocławskim, dzięki czemu studencji NKJO uczestniczą w
        seminarium dyplomowym na UWr i po napisaniu pracy i jej obronie otrzymują tytuł
        licencjata UWr. O szczegóły jednak polecam pytać w którejś ze wzmiankowanych
        szkół, bo u źródła informacje najpewniejsze.

I jeszcze jedna drobna sugestia dla autorki pierwszego postu. Jeżeli szukasz
        szkoły dla siebie, możesz jeszcze zainteresować się WSL
        www.wsl.edu.pl
        z tego co wiem, uczą całkiem nieźle, sami nadają tytuły licencjata i jest chyba
        możliwość kontynuowania studiów do poziomu magistra na Uniwersytecie Śląskim
        bez konieczności zdawania dadatkowych egzaminów wstępnych.
    • Gość: stella23 tak znam! IP: 213.199.204.* 13.11.03, 23:30
      Skonczylam ta szkole 2 lata temu.Musze powiedziec ze bardzo milo wspominam ten
      czas.Jak juz bylo wspomniane wczesniej konczac te Kolegium (Nauczycielskie
      Kolegium Jezykow Obcych) masz uprawnienia do uczenia w podstawowce i gimnazjum
      a poza tym zdajesz egzamin licencjacki pod opieka Uniwersytetu Wroclawskiego
      dzieki czemu masz dyplom licencjacki ukonczenia Uniwersytetu Wroclawskiego.Ja
      konczylam angielski i zeby miec licencjata zdawalismy test(zadnego pisania
      pracy licencjackiej).Szczerze mowiac sto razy bardziej bym wolala pisac prace,
      bo po 1sze wiesz juz jak pisac prace mgr. a po 2gie jest to latwiejsze niz ten
      cholerny test. Szkola jest w porzadku ale jesli ktos serio mysli o jezyku to
      trzeba kontynuowac nauke gdzies dalej, co tez nie jest proste, bo normalnie
      musisz zdawac egzaminy wstepne i przedstawiac projekt pracy mgr.( a przeciez
      nas nikt nie uczyl nigdy jak pisac tak prace).
      Dobra koncze.Mam nadzieje ze Ci troche chociaz pomoglam.;)
    • Gość: stella 23 Re: Zna ktoś uczelnie na ul.Jana Pawła? IP: 213.199.204.* 13.11.03, 23:34
      A i jeszcze jedno.Ta szkola jest panstwowa wiec nic za Nia nie placisz, co
      najwyzej dobrowolne skladki na rzecz szkoly.Pozdrawiam.=)
      • Gość: ANI Re: Zna ktoś uczelnie na ul.Jana Pawła? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 14.11.03, 12:21
        Trzeba jeszcze dodac, ze w 90% grono wykladowcow jest sympatyczne i na dlugo
        zapada w pamiec. Trzeba jednak sporo zakuwac, ale wierzcie mi, to procentuje!
        Jedyny mankament to ten test zamiast pisania pracy licencjackiej.
        Stella, nie spotkalysmy sie tam gdzies podczas studiow?? ;)
        Pozdrawiam :)
      • Gość: Temur Re: Zna ktoś uczelnie na ul.Jana Pawła? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.03, 12:19
        Za tą szkołę nie płacisz. Tzn. co łaska... :)
        Ale zdaje mi się, że są niezłe opłaty za zdobycie tytułu licencjata i za
        dalszą naukę we Wrocławiu, nie mówiąc o tym, że gdzieś w tym Wrocławiu trzeba
        znaleźć nocleg i coś zjeść.
        • Gość: stella23 Re: Zna ktoś uczelnie na ul.Jana Pawła? IP: 213.199.204.* 15.11.03, 15:36
          Oplaty za licencjat nie sa wieksze niz gdzie indziej. A po tej szkole wcale nie
          trzeba isc na Uniwerek Wroclawski. A jesli juz nawet chcesz tam isc to przeciez
          mozesz studiowac zaocznie i zacząć pracować.
          Pozdrawiam.
          Stella

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka