Gość: filolodżka IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 13.11.03, 17:49 Podobno jakas prywatna czy cos.Moze zna ktos ta szkole... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mmaly Re: Zna ktoś uczelnie na ul.Jana Pawła? 13.11.03, 19:50 Na Jana Pawła nie ma chyba żadnej uczelni wyższej. Jest tylko Centrum Języków Europejskich, to jest nauczycielskie kolegium językowe, a w nim też jakaś szkoła administracji publicznej, ale to jest szkoła o statusie policealnym. Odpowiedz Link Zgłoś
ka-8 Re: Zna ktoś uczelnie na ul.Jana Pawła? 13.11.03, 21:07 No, nie jest tak źle, z tego co wiem ta szkoła uczy anglistów na najlepszym poziomie w Częstochowie. :) Jeżeli chodzi o uprawnienia szkoły, to owszem samo NKJO (bo oficjalnie jest to kolegium) nie daje wyższego wykształcenia, ale ma umowę z Uniwersytetem Wrocławskim, dzięki czemu studencji NKJO uczestniczą w seminarium dyplomowym na UWr i po napisaniu pracy i jej obronie otrzymują tytuł licencjata UWr. O szczegóły jednak polecam pytać w którejś ze wzmiankowanych szkół, bo u źródła informacje najpewniejsze. I jeszcze jedna drobna sugestia dla autorki pierwszego postu. Jeżeli szukasz szkoły dla siebie, możesz jeszcze zainteresować się WSL www.wsl.edu.pl z tego co wiem, uczą całkiem nieźle, sami nadają tytuły licencjata i jest chyba możliwość kontynuowania studiów do poziomu magistra na Uniwersytecie Śląskim bez konieczności zdawania dadatkowych egzaminów wstępnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stella23 tak znam! IP: 213.199.204.* 13.11.03, 23:30 Skonczylam ta szkole 2 lata temu.Musze powiedziec ze bardzo milo wspominam ten czas.Jak juz bylo wspomniane wczesniej konczac te Kolegium (Nauczycielskie Kolegium Jezykow Obcych) masz uprawnienia do uczenia w podstawowce i gimnazjum a poza tym zdajesz egzamin licencjacki pod opieka Uniwersytetu Wroclawskiego dzieki czemu masz dyplom licencjacki ukonczenia Uniwersytetu Wroclawskiego.Ja konczylam angielski i zeby miec licencjata zdawalismy test(zadnego pisania pracy licencjackiej).Szczerze mowiac sto razy bardziej bym wolala pisac prace, bo po 1sze wiesz juz jak pisac prace mgr. a po 2gie jest to latwiejsze niz ten cholerny test. Szkola jest w porzadku ale jesli ktos serio mysli o jezyku to trzeba kontynuowac nauke gdzies dalej, co tez nie jest proste, bo normalnie musisz zdawac egzaminy wstepne i przedstawiac projekt pracy mgr.( a przeciez nas nikt nie uczyl nigdy jak pisac tak prace). Dobra koncze.Mam nadzieje ze Ci troche chociaz pomoglam.;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stella 23 Re: Zna ktoś uczelnie na ul.Jana Pawła? IP: 213.199.204.* 13.11.03, 23:34 A i jeszcze jedno.Ta szkola jest panstwowa wiec nic za Nia nie placisz, co najwyzej dobrowolne skladki na rzecz szkoly.Pozdrawiam.=) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANI Re: Zna ktoś uczelnie na ul.Jana Pawła? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 14.11.03, 12:21 Trzeba jeszcze dodac, ze w 90% grono wykladowcow jest sympatyczne i na dlugo zapada w pamiec. Trzeba jednak sporo zakuwac, ale wierzcie mi, to procentuje! Jedyny mankament to ten test zamiast pisania pracy licencjackiej. Stella, nie spotkalysmy sie tam gdzies podczas studiow?? ;) Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Temur Re: Zna ktoś uczelnie na ul.Jana Pawła? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.03, 12:19 Za tą szkołę nie płacisz. Tzn. co łaska... :) Ale zdaje mi się, że są niezłe opłaty za zdobycie tytułu licencjata i za dalszą naukę we Wrocławiu, nie mówiąc o tym, że gdzieś w tym Wrocławiu trzeba znaleźć nocleg i coś zjeść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stella23 Re: Zna ktoś uczelnie na ul.Jana Pawła? IP: 213.199.204.* 15.11.03, 15:36 Oplaty za licencjat nie sa wieksze niz gdzie indziej. A po tej szkole wcale nie trzeba isc na Uniwerek Wroclawski. A jesli juz nawet chcesz tam isc to przeciez mozesz studiowac zaocznie i zacząć pracować. Pozdrawiam. Stella Odpowiedz Link Zgłoś