Dodaj do ulubionych

Dopalacze nasze powszednie

03.03.09, 22:05
a niech sobie kupują, państwo przecież na tym zarabia.
Obserwuj wątek
    • Gość: M.B. Re: Dopalacze nasze powszednie IP: 217.98.39.* 03.03.09, 22:21
      Wyjazd z tym świństwem z Częstochowy!!!
      • Gość: gonzo Re: Dopalacze nasze powszednie IP: *.prenet.pl 03.03.09, 22:25
        alkohol alkohol i jeszcze raz alkohol to jest to!
    • przemix420 Dopalacze nasze powszednie 03.03.09, 22:27
      a ja proponuje jeszcze zdelegalizowac alkohol i nikotyne aby bylo sprawiedliwie:)
      • harry_grabowka Re: Dopalacze nasze powszednie 03.03.09, 22:35
        dokładnie tak. wszystko uzależnia, nawet herbata i kawa, zarówno jedno jak i
        drugie pobudza, a czasem muli. więc co za różnica??

po alkoholu jeden będzie spokojny jak baranek i będzie się dobrze bawił, a
        drugiemu się włączy agresor i zacznie szumieć.

• Gość: idontcare Re: Dopalacze nasze powszednie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.09, 23:14
          Byłem tam 2 razy z dziewczyną...zero ruchu. Mały wybór i drożej niż
          na necie.

Jak zabronią, ludzie będą sobie radzić na nielegalu, nic się nie
          zmieni.
        • Gość: Zack Re: Dopalacze nasze powszednie IP: *.tpnet.pl 03.03.09, 23:18
          na liście światowej organizacji zdrowia alkohol i nikotyna są na piątym i szósty
          miejscu pod względem najbardziej uzależniających używek więc chyba rząd powinie
          się chyba najpierw tym zająć a nie chrzanić że jedno jest narkotykiem a drugie
          nie, z reszta jeszcze nikt nie potwierdził że specyfiki które można kupić w
          dopalaczach zawierają substancje które powodują uzależnienie, to tak jakby wyrok
          zapadł jeszcze przed procesem ,a po drugie nie powinno sie decydować za innych
          bo podobno mamy wolny kraj
      • megasceptyk Re: Dopalacze nasze powszednie 04.03.09, 08:33
        I wprowadzić moherowy islam.
    • jola_z_dywit_2006a he,he walka spec sluzb z konkurencja 04.03.09, 07:09
      • Gość: dżizas Re: he,he walka spec sluzb z konkurencja IP: *.adsl.inetia.pl 04.03.09, 07:58
        Wiadomo, że wraz z wejściem tzw.dopalaczy na rynek spadły obroty dierom i tym
        samym producentom narkotyków. Każdy dba o swój biznes a macki bossów
        narkotykowych sięgają daleko...
    • jola_z_dywit_2006a he,he walka spec sluzb z konkurencja 04.03.09, 07:09
    • protoplex Ustawa nie przejdzie. 04.03.09, 07:18
      Ta ustawa prawdopodbnie nie przejdzie w UE. Nasi posłowie w swej nieskończonej mądrości nie dołączyli do tej ustawy żadnych ekspertyz potwierdzających rzeczywistą szkodliwość dla zdrowia wszystkich substancji. Skąd więc brali dane? Od księży z ambon? Ustawa jest niezgodna z unijnym prawem swobodnego przepływu towarów. UKiE nie ma wyboru i musi wydać negatywną opinię. Trochę to wstyd, że nasi posłowie nie mają pojęcia jak się tworzy prawo, żeby było zgodne z unijnym. Ale oni w sporej części nie potrafią nawet skonstruować ustawy żeby była zgodna z Konstytucją. To co od nich wymagać?
      • Gość: gustlik Re: Ustawa nie przejdzie. IP: *.adsl.inetia.pl 04.03.09, 08:00
        Więc nasi stróże moralności będą mieli na kogo zrzucić winę - UE to złoooo....
        • krwe Re: Ustawa nie przejdzie. 04.03.09, 08:38
          powinniśmy wynająć jakichś profesjonalnych polityków z Europy.Nasi potrafią
          tylko zakazywać,okradać i zamykać w więzieniach, taka jest smutna prawda.
    • nicram112 nallozyc akcyze 90% i sie skonczy handelek 04.03.09, 07:26
    • Gość: lee nooo..pełno ćpunków tu widzę! IP: *.chello.pl 04.03.09, 07:27
      aż żal się robi widząc tylu ludzi którzy nie potrafią się
      bawić/wyluzować, czy nawet żyć, bez żadnych używek..
      • megasceptyk przestań ćpać kartofle i bigos bo ci w mózgu zaleg 04.03.09, 08:37
        ają
        Nie umiesz się bawić bez kartofli ze skwarkami?
        A ja umiem.
    • stasieczek5 Dopalacze nasze powszednie 04.03.09, 07:36
      A dlaczego "musi dostać zezwolenie" ? Bo co ?
      Koziołek przeszkadza przechodniom, nie odpowiada kolorystyce ulicy,
      stanowi niebezpieczeństwo dla niewidowmych itp itp. A dlaczego nie
      wolno stawiać w soboty, niedziele i święta ?1 Czym to sie tłumaczy ?!
      Gdzie konsekwencja ?!
      Niby święte miasto a głos woła o pomstę do nieba za kretynizma
      (niektórych) !
      • Gość: heheheh Re: Dopalacze nasze powszednie IP: *.chello.pl 04.03.09, 08:38
        > A dlaczego "musi dostać zezwolenie" ? Bo co ?

Bo reklamuje śmiertelnie niebezpieczne dla Twojego dziecka
        narrrkotyki!
    • Gość: autor Dopalacze nasze powszednie IP: 79.162.134.* 04.03.09, 07:51
      "Szkodliwość, niebezpieczne oddziaływanie na psychikę i inne
      zagrożenia wynikające z nieograniczonej możliwości kupna tzw.
      dopalaczy - środków odurzających oraz innych substytutów narkotyków"

A ktoś tą szkodliwość zbadał? Sranie w banie, o niczym gadanie... I
      konferencję będą zwoływać. Bo Mickiewicz wielkim Polakiem był tia...
      • 13xm już widać tą szkodliwość.. 04.03.09, 08:10
        ..w gorliwym bronieniu tych "używek" przez co poniekórych. Ci co
        zajmują się uzależnionymi w ośrodkach też wam to potwierdzą. Pozdrów
        swojego dilera.
        • protoplex Re: już widać tą szkodliwość.. 04.03.09, 08:24
          A wiesz jakich rzeczy dowiedziałbyś się z ośrodków dla alkoholików? W tym wypadku pozdrowienie dilera oznaczałoby pozdrowienie państwa Polskiego. Jesteś esencją polskiej mentalności.
          • 13xm Re: już widać tą szkodliwość.. 04.03.09, 08:49
            o przepraszam.. więc zalegalizujmy haszysz także bo ma fajny kolor,
            kokainę - bo Z. Freud przecież brał a jest znany po dziś, a tym co
            nie znoszą brudzić się przy paleniu bądź wciąganiu - kompocik do
            wstrzyknięcia! ..Macie przecież prawo! Wolny to kraj!
            Dziwi mnie porównywanie alkoholu i tytoniu do narkotyków..oba są z
            zupełnie innej ligi (choć też uzależniają i niszczą..) więc nie
            porównój kogoś kto wychyli puszkę z piwem czy dwie po pracy z kimś
            kto codziennie wypala topa, przy okazji kryjąc się by pały nie
            zwineły - oj, jaki on biedny, że musi się chować! Więc
            zalegalizować! :/
            • protoplex Re: już widać tą szkodliwość.. 04.03.09, 12:02
              A mnie dziwi, że Ciebie dziwi porównywanie alkoholu i nikotyny do marihuany. W końcu wszyscy światowo uznani naukowcy tak czynią. Między innymi ci: www.beckleyfoundation.org/pdf/BF_Cannabis_Commission_Report.pdf Zapraszam na stronę 52, gdzie masz porównanie wyników kilku raportów. Więc porównywanie kogoś kto codziennie pije puszkę piwa, i kogoś kto codziennie zapali marihuanę, jest jak najbardziej uzasadnione. Tylko że ten drugi za mniej szkodliwą używkę, jest zamykany do więzienia. I to że w dziedzinie "walki z narkotykami" staczamy się w kierunku Azji nie powinno ciebie śmieszyć.
        • megasceptyk Moherowy kapturku, ine mów o rzeczach których 04.03.09, 08:43
          nie pojmujesz i nie znasz.

Nie byłeś moherowy kapturku w ośrodku uzależnień
          bo byś wiedział, że są tam sami alkoholicy.

Nie byłeś bo ci pracujący w ośrodkach
          powiedzą ci dokładnie to co ja.

Nie znasz żadnego dilera,
          nie wiesz nic na temat substancji
          na temat których nieudolnie usiłujesz się wypowiadać?

Dziecko drogie moherowe,
          poczytaj sobie o polityce, pieniądzach,
          niewolnictwie i lobbowaniu.

Może ci się rozjasni coś o akcyzie na tytoń i wódkę
          albo o koralach rozdawanych indianom w zamian za złoto.
          • 13xm Re: Moherowy kapturku, ine mów o rzeczach których 04.03.09, 08:53
            tym niewolnictwem mnie zabiłeś..i tym moherowym kapturku :DDDD
            ja i kościół..LOL! :DD
            no widzisz, zaczynasz do dragów ideologie sobie dopisywać - chcesz
            się przez to usprawiedliwiać? I na jakiej podstawie uważasz, że nie
            znam nikogo, nie wiem nic i się wypowiadam? Wiesz coś więcej?
            Podziel się swoją wiedzu Mistrzu Oświecony..a może to wynik grzybków?
            • head-cancer Re: Moherowy kapturku, ine mów o rzeczach których 04.03.09, 10:52
              Megasceptyk odwiedz sobie jakiś szpital psychiatryczny, a dokąłdniej jakiś oddział leczenia psychoz, i pooglądaj sobie przebywających tam marichuanistów.

• megasceptyk Re: Moherowy kapturku, ine mów o rzeczach których 07.03.09, 17:02
                Byłem i widziałem co się robi ludziom w polskich szpitalach
                a robi się dokłądnie to samo co w białoruskich i rosyjskich.

Pacjent dostaje taką ilość psychotropów że siedzi spokojny,
                i gapi się w ścianę z otwartymi ustami,
                z których na podłogę kapie ślina.

I nie są to żadni smakosze roślin typu rabarbar czy marihuana
                tylko zwykli ludzie poprzejściach.

Więc nie bredź mi tu i nie konfabuluj,
                przede wszystkim nie kłam.
    • depresciak Żałosna kampania 04.03.09, 07:52
      Pan Wrona niech swoje siły skieruje na działania rozwijające Częstochowę a nie
      na walce z wiatrakami.

"Szkodliwość, niebezpieczne oddziaływanie na psychikę i inne zagrożenia
      wynikające z nieograniczonej możliwości kupna alkoholu, papierosów i oglądania
      telewizji."
    • Gość: Tomecki Dopalacze nasze powszednie IP: *.centertel.pl 04.03.09, 07:54
      źle robią że to chcą zamknąć z tego przynajmniej państwo ma kasę jak bedzie
      delegalizacja to każdy z nich wróci do palenia skuna i wciagania a dilerzy jak
      na razie kas fiskalnych nie prowadzą i faktur VAT nie dają
    • dyziek_0 Dopalacze nasze powszednie 04.03.09, 08:18
      A to żadna nowina. To typowa mentalność katolicka.
      Za pieniądze ksiądz się modli, za pieniądze lud.........
      pamiętacie????
      Pozdrawiam,
      Dyzio/niekatolik
    • olewus1 Za te Dopalacze to Bóg się chyba obrazi na 04.03.09, 08:38
      Częstochowę. Dlaczego nie można reklamować się w niedziele i święta? Czy
      monitoring boski jest wtedy jakby bardziej aktywny? Czym kierują się ci idioci
      ustanawiając takie zasady? Jak ktoś chce to niech bierze. Jak alkohol jest
      dozwolony i papierosy to to też powinno być.
      • megasceptyk Wprowadźmy zakaz sprzedawania papierosów w niedzie 04.03.09, 08:46
        haha i zobaczymy co się stanie.
    • Gość: piter Dopalacze nasze powszednie IP: 195.189.54.* 04.03.09, 08:48
      Jak zakazują sprzedaży dopalaczy to dlaczego nie zakazać sprzedaży artykułów
      spożywczych? stacje paliw? też materiały niebezpieczne a może zamknąć też sklepy
      z dewocjonaliami które się mieszczą na 7 kamienic i hurtownie dewocjonaliów na
      Rynku wieluńskim jest ich multum. Firma jak firma jak każda inna kto chce to
      sobie pójdzie i kupi co w tym za problem? zakazane bardziej smakuje i większe
      będa tego dochody już za niedługo rząd wprowadzi na to akcyze jak na paliwo i
      papierosy
    • Gość: tomek Dopalacze nasze powszednie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 08:56
      talk.hyperreal.info/thread/22750;nocount;?
      unb509sess=efd40d8ecd29529ecba26d279dd0634b proponuje zapoznaac sie
      z tym linkiem. Bardzo ciekawe informacje :)
    • saules_meita KILKA FAKTÓW! 04.03.09, 08:57
      Przestępstwa popełnione PO ALKOHOLU:
      1)
      www.policyjni.pl/Policyjni/1,91152,6335349,Z_zakrwawionymi_rekami_wrocil_na_impreze_i_oswiadczyl_.html
      Ot tak sobie - zabił żonę.
      2)
      www.policyjni.pl/Policyjni/1,91152,6338073,Roztrzaskal_bratu_glowe_siekiera.html
      Brat przeciw bratu... pięknie... :/
      3)
      www.policyjni.pl/Policyjni/1,91152,6331424,Pijany_14_latek_lezal_nieprzytomny_pod_sklepem.html
      Zacznijmy od tego, że tacy gó...arze nie mogą kupić czegokolwiek w sklepie
      dopalaczy, bo restrykcyjnie w tych sklepach przestrzegają sprawdzania dowodów
      osobistych! A tu proszę - wujek i ciocia dali małolatowi "tylko malutki
      kieliszeczek".
      4)
      www.policyjni.pl/Policyjni/1,91132,6329811,Pijana_matka_nie_zajela_sie_ciezko_poparzonym_dzieckiem.html
      Olała dziecko, rodzina znana kuratorium, MOPS i innym instytucjom, na dodatek
      kobieta nie chce leczyć się z alkoholizmu.

Alkoholowe "dokonania":
      miasta.gazeta.pl/kronikakryminalna/0,91150.html
      A tu koleś dla kilku paczek faj zdecydował się na rozbój:
      www.policyjni.pl/Policyjni/1,91152,6338891,Sterroryzowal_ekspedientke_dla_pieciu_paczek_papierosow.html
      ABY BYŁO ZABAWNIEJ, NIE MA ŻADNYCH WIADOMOŚCI, ARTYKUŁÓW, W KTÓRYCH BYŁABY MOWA
      O TYM, ŻE KTOŚ "PO DOPALACZACH" KOGOŚ POBIŁ/ZABIŁ/ZGWAŁCIŁ/ROZJECHAŁ!

Jakoś ciągle się w tego typu artykułach przewija alkohol... Ciekawe dlaczego? :>

W dziale "narkotyki" też nic nie ma:
      www.policyjni.pl/Policyjni/3481777,0,,narkotyki.html
      Krzykacze i moraliści - zanim cokolwiek powiecie przeciwko dopalaczom, radzę
      wpierw SOLIDNIE zapoznać się z tematem!

Ja - nie palę, bo mnie to brzydzi, nie biorę narkotyków i nigdy ich nie
      próbowałam, piję okazjonalne, ale się nie upijam. Uważam, że kobiecie/damie nie
      przystoi się upijać.
      • Gość: aga Re: KILKA FAKTÓW! IP: 212.160.172.* 04.03.09, 09:10
        a po narkotykach tez nic nie znalazłaś??:) ech głupiotkie to nasze
        młode pokolenie:)
        • saules_meita Re: KILKA FAKTÓW! 04.03.09, 13:21
          A wasze nie potrafi czytać ze zrozumieniem bądź to ty jesteś taką "wybitną"
          jednostką...

Biedactwo...
          Napisałam wyraźnie, że w dziale "narkotyki" o dopalaczach nic nie znalazłam.
    • Gość: Krzysiek Re: Dopalacze nasze powszednie IP: 212.87.240.* 04.03.09, 10:37
      Państwo zarabia, a potem wydaje z naszej wspólnej kasy na leczenie chorób spowodowanych tym świństwem.
      • Gość: maniek Re: Dopalacze nasze powszednie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 10:48
        Widzę że niektórzy są tak głupi że muszą mieć ustawę która ich będzie chroniła
        przed używkami, a może przed samym sobą!!

• head-cancer Re: Dopalacze nasze powszednie 04.03.09, 10:56
          Gość portalu: maniek napisał(a):

> Widzę że niektórzy są tak głupi że muszą mieć ustawę która ich będzie chroniła
          > przed używkami, a może przed samym sobą!!

Za leczenie chorób spowodowanych paleniem tytoniu i piciem alkoholu płaci państwo kasą na którą zrzucają sie wszyscy obywatele płacący podatki. Z narkotykami jest podobnie.

jestem za legalizacją pod warunkiem że wprowadzona zostanie indywidualna opieka medyczna, i każdy obywaltel sam będzie płacił za zwoje leczenie.

Chcesz ćpać? Proszę bardzo, ale jak sobie zrobisz kuku to państwo ci nie pomoże.

Zdrowy układ nie sądzisz?

• head-cancer Do młodych narkusów 04.03.09, 10:47
      Legal czy nielegal, nie ważne, ćpajcie dalej. Pula genetyczna się oczyści z kretynów i społeczeństwo nam zmądrzeje. Taki współczesny dobór naturalny.

Tak w ogóle to śmieszy mnie sakramencko ta cała sytuacja. Kiedyś człowiek miał wybór: nawalić się albo nie nawalić.

Dzisiaj co trzeci smarkus ma dylemat czy w sobotę naćpać się tym czy setką innych dragów. I czy wybrać legalne czy nielegalne.

Pokolenie kretynów, które robi wszystko by stać się pokoleniem debili. Zaćpajcie się, lepiej dla ogółu.
      • Gość: Zack Re: Do młodych narkusów IP: *.tpnet.pl 04.03.09, 11:45
        cwaniaku nawet nie znasz prawidłowej definicji narkotyku a sie wypowiadasz,
        według niej, nie tej zapisanej w ustawie bo to bzdura, marihuana i większość
        rzeczy w dopalaczach nie są narkotykami gdyż nie powodują uzależnienia fizycznego
        rocznie tylko w wyniku biernego palenia umiera 9mln osób więc tym syfem jakim są
        papierosy politycy powinni sie zająć do tego jeszcze alkoholem, no ale tego nie
        zrobią bo z tych w pełni legalnych narkotyków rząd czerpie zyski
        skoro ma być delegalizacja to niech to tyczy sie wszystkiego a nie tylko
        wybranych rzeczy
        widzę że ty jesteś zwolennikiem alkoholu szkoda tylko że powoduje on tyle
        agresji i innych nie przyjemnych rzeczy a dla mnie alkohol to gó..., zero
        przyjemności, nawet normalnie nie da sie chodzić po tym nie mówiąc o bardziej
        złożonych czynnościach motorycznych, szkoda że jak byłeś młody to się nie
        zachlałeś na śmierć byłoby jednego kretyna mnie, bo o tych kretynach i debilach
        to mówisz za siebie??
        Chyba społeczeństwo nie zmądrzeje jeśli będziemy mieli takich ludzi jak ty,
        którzy w całej swej troskliwości chcą decydować za innych co jest dal nich dobre
        a co nie, a gdy na ulicy dzieje sie drugiej osobie jakaś krzywda nikt tego nie
        dostrzega
        Zawsze najwięcej hałasu robią ludzie którzy w dupie byli i gó... widzieli,
        założę sie że większość osób która tu coś "mądrego" naskrobała nawet nie wie co
        to jest brown sugar
        A tak swoją drogą to czasami sami nieświadomie używacie dragów dla przykładu
        tabletki na ból gardła - dxm, tantum rosa - bzp
        • head-cancer Re: Do młodych narkusów 04.03.09, 14:31
          Nie potrzebuję definicji narkotyku, wiedza empiryczna i obserwacja odpowiednich osób mi wystarczą. Oczywiście Ty znasz mnie lepiej i wiesz o mnie wszystko bo przeczytałeś jeden cholerny post mojego autorstwa w tym temacie.

Powiedz mi jak ludzie rozumni w tym kraju mają być za legalizacją narkotyków miękkich - bo o twardych nie wspominam - skoro głównymi konsumentami tychże są gimnazjalne ziomy wszelakiej maści, które nawet dobrze się wysłowić nie potrafią.

Uargumentowanie swojego prawa do legalnego ćpania też im średnio wychodzi. Porównywanie długoletnich skutków palenia marihuany do palenia tytoniu jest porównaniem koniowi z dupy wyjętym.
          Co z tego że marihuana nie wpływa kancerogennie na ludzki organizm tak jak tytoń skoro wpływa destruktywnie na ośrodkowy układ nerwowy i powoduje zmiany w nim po kilku latach systematycznego palenia.

Co z tego, że alkohol niszczy ludzkie życie i jest czynnikiem śmiertelnych wypadków skoro amfetamina i piguły i helena robią z ludzi ważywa w tempie ekspresowym, a nie tak jak alkohol na przestrzeni wielu lat.

Nasze społeczeństwo nie radzi sobie z dwoma używkami, a Ty chciałbyś dorzucić mu jeszcze kila ogłupiaczy? Czy tak bardzo żle z tobą, że musisz się odurzać? Nie można funkcjonować na trzeźwo?

> widzę że ty jesteś zwolennikiem alkoholu szkoda tylko że powoduje on tyle agresji i innych nie przyjemnych rzeczy a dla mnie alkohol to gó..., zero
          > przyjemności, nawet normalnie nie da sie chodzić po tym nie mówiąc o bardziej złożonych czynnościach motorycznych, szkoda że jak byłeś młody to się nie zachlałeś na śmierć byłoby jednego kretyna mnie, bo o tych kretynach i debilach to mówisz za siebie??

Skoro masz potrzebę uchlać się jak świnia to już Twój problem. Mnie wystarczy raz na jakiś czas butelka dobrego wina, albo dobre piwo w knajpie. Nie muszę się upijać do nie przytomności wódą i bełkocząc rzygać soie na buty. To nie moja bajka.

> Chyba społeczeństwo nie zmądrzeje jeśli będziemy mieli takich ludzi jak ty,
          > którzy w całej swej troskliwości chcą decydować za innych co jest dal nich dobre

Myslisz, że nagła legalizacja na koszt podatnika spowoduje, iż nagle zakazany owoc przestanie ćpunkom smakować i wszyscy będą żyć w bogactwie długo i szczęśliwie?

Kto tu jest niepoważny?

> A tak swoją drogą to czasami sami nieświadomie używacie dragów dla przykładu
          > tabletki na ból gardła - dxm, tantum rosa - bzp

Owszem Polacy to lekomani, i to nasz kolejny problem.
          • Gość: Zack Re: Do młodych narkusów IP: *.tpnet.pl 04.03.09, 15:37
            idąc tym tokiem rozumowania, należy wszystkiego zabronić nawet sprzedaży gier
            komputerowych bo one też uzależniają

> Uargumentowanie swojego prawa do legalnego ćpania też im średnio wychodzi. Poró
            > wnywanie długoletnich skutków palenia marihuany do palenia tytoniu jest porówna
            > niem koniowi z dupy wyjętym.
            > Co z tego że marihuana nie wpływa kancerogennie na ludzki organizm tak jak tyto
            > ń skoro wpływa destruktywnie na ośrodkowy układ nerwowy i powoduje zmiany w nim
            > po kilku latach systematycznego palenia.
            masz rację nie ma co porównywać MJ do papierosów, w dymie tytoniowym na ponad
            4000 substancji 60 parę to substancje rakotwórcze w tym jakże przyjazne dla
            organizmu pierwiastki promieniotwórcze i metale ciężkie
            tak swoją drogą jeszcze nigdy nie odnotowano zgonu wywołanego przez THC a za
            sprawą nikotyny to dość często się zdarza, a po drugie większość palaczy nie
            zwraca uwagi na inne osoby które nie palą i truje nie tylko siebie ale i innych
            a co do układu nerwowego to nikotyna przyczynia sie do obniżenia IQ :D
            i tak jak mówiłem wcześniej powołując sie na WHO alkohol i nikotyna są na 5 i 6
            miejscu na liście najbardziej szkodliwych specyfików a THC dopiero na 11!

> Skoro masz potrzebę uchlać się jak świnia to już Twój problem. Mnie wystarczy r
            > az na jakiś czas butelka dobrego wina, albo dobre piwo w knajpie. Nie muszę się
            > upijać do nie przytomności wódą i bełkocząc rzygać soie na buty. To nie moja b
            > ajka.
            a skąd wiesz jakie ja mam potrzeby, z moich dwóch postów w tym temacie to
            wywnioskowałeś czy może jakimś medium jesteś...widzisz tobie wystarcza dobre
            wino albo piwo w knajpie natomiast ja wolę sobie zapalić, usiąść i posłuchać
            dobrej nuty czy oglądnąć film etc., wszystko zależy od mojej inwencji twórczej,
            a browarek też dobra rzecz :P
            najeb..any też być nie lubię bo jest to średnio przyjemne i tak też nie robię

> Myslisz, że nagła legalizacja na koszt podatnika spowoduje, iż nagle zakazany o
            > woc przestanie ćpunkom smakować i wszyscy będą żyć w bogactwie długo i szczęśli
            > wie?
            przyniesie to ogromne wpływy do budżetu państwa, policja nie będzie ścigać za
            głupotę i może uda jej się zająć jakimiś poważniejszymi sprawami, ale realnie
            patrząc to legalizacji nie będzie bo dystrybutorzy legalnych narkotyków (alkohol
            i papierosy) do tego nie dopuszczą gdyż wiązałoby sie to z ogromnymi stratami

Zamykając moją wypowiedz powiem że według mnie wszystko jest dal ludzi tylko
            trzeba z tego korzystać umiejętnie i z umiarem

• head-cancer Re: Do młodych narkusów 04.03.09, 16:19
              > idąc tym tokiem rozumowania, należy wszystkiego zabronić nawet sprzedaży gier
              > komputerowych bo one też uzależniają

Nie zakazywać, edukować, a potem legalizować.

> masz rację nie ma co porównywać MJ do papierosów, w dymie tytoniowym na ponad
              > 4000 substancji 60 parę to substancje rakotwórcze w tym jakże przyjazne dla
              > organizmu pierwiastki promieniotwórcze i metale ciężkie
              > tak swoją drogą jeszcze nigdy nie odnotowano zgonu wywołanego przez THC a za
              > sprawą nikotyny to dość często się zdarza, a po drugie większość palaczy nie
              > zwraca uwagi na inne osoby które nie palą i truje nie tylko siebie ale i innych

Paliłem tytoń ponad dziesięć lat, pod koniec przygody z nałogiem dzień w dzień ponad 30 papierosów dziennie. Rzucenie nałogu przypłaciłem zdrowiem, jestem w pełni świadom jego wynsizczającej siły. Ale pomimo wielu lat palenia, nie czuję się głupszy i nie mam problemów z wysławianiem się, w rpzeciwieństwie do moich bliskich znajomych, którym maryśka skopała psychikę. Co więcej, tylko nieliczni z nich poprzestali na kanabinolu. Większość puszcza systematyczne oczko amfetaminie, dropsom i grzybom. O alkoholu nie wspomnę.
              Oczywiście to tylko moje osobiste doświadczenie, nie twierdze, że tak jest ze wszystkimi. Jednak moje obserwacje pokrywają się ze spostrzeżeniami innych. O czymś to jednak świadczy.

> a co do układu nerwowego to nikotyna przyczynia sie do obniżenia IQ :D

A maryśka działa psychotycznie na osobę palącą ją systematycznie. Zakłady zamknięte są pełne marichuanistów.

> i tak jak mówiłem wcześniej powołując sie na WHO alkohol i nikotyna są na 5 i 6
              > miejscu na liście najbardziej szkodliwych specyfików a THC dopiero na 11!

A to mnie akurat wcale ale to wcale nie interesuje.

> a skąd wiesz jakie ja mam potrzeby, z moich dwóch postów w tym temacie to
              > wywnioskowałeś czy może jakimś medium jesteś...

Wspominałeś coś poprzednio o problemach z mówieniem i chodzeniem wywołanych piciem. Pomyślałem więc, że to doświadczenie empiryczne;)

Ja tam problemów z chodzeniem i mówieniem po alkoholu nie miewam.

> przyniesie to ogromne wpływy do budżetu państwa, policja nie będzie ścigać za głupotę i może uda jej się zająć jakimiś >poważniejszymi sprawami, ale realnie patrząc to legalizacji nie będzie bo dystrybutorzy legalnych narkotyków (alkohol
              > i papierosy) do tego nie dopuszczą gdyż wiązałoby sie to z ogromnymi stratami

Piękne, niestety zupełnie nierealne.

Wiesz na co idą pieniądze ze sprzedaży alkoholu w Polsce? Na leczenie alkoholików. Z palaczami jest podobnie. Palacze wtłaczają do budżetu 9 miliardów złociszy rocznie. Wiesz ile państwo rocznie wydaje na leczenie chorób spowodowodowanych paleniem tytoniu? Około 40 miliardów złotych.

Zalegalizuj teraz ziele i hasz, zalegalizuj amfe, grzybki i xtc a zobaczysz ilu wyrośnie nam tytanów intelektu. I za czyje pieniądze będą się leczyć w klinikach odwykowych.

A szara strefa to jak myslisz, przestanie istniec? Baroni narkotykowi nagle sobie odpuszczą i zaczną się bawić w filatelistykę?

> Zamykając moją wypowiedz powiem że według mnie wszystko jest dal ludzi tylko
              > trzeba z tego korzystać umiejętnie i z umiarem

Tak. Wszystko jest dla ludzi. Tylko co zrobić kiedy ludzie głupi? Chronić ich przed ich własną głupotą? Czy pozwolić im się zapić i zaćpać? Jeśli to drugie to tylko za ich własne pieniądze. Zgodzisz się chyba? Bo ja nie mam zamiaru dokładać do tego złamanego grosza. Ty pewnie też nie.

Prywatna opieka zdrowotna i wszystko git. Bez tego sorry stary. Jestem na nie.

Nie poruszyliśmy jeszcze tematu tragedii rodzi zniszczonych przez nałogi. Bo pamiętaj, ćpanie i chlanie to nie jest tylko i wyłącznie Twoja własna fanaberia.
              • Gość: Zack Re: Do młodych narkusów IP: *.tpnet.pl 04.03.09, 22:30
                > Prywatna opieka zdrowotna i wszystko git. Bez tego sorry stary. Jestem na nie.
                też jestem za, przynajmniej nie będzie kolejek do lekarzy ale z drugiej strony
                patrząc jeśli ktoś nie ma środków na leczenie a państwo w myśl konstytucji ma
                obowiązek zapewnić obywatelom opiekę zdrowotną to powstanie pewien problem...

> Zalegalizuj teraz ziele i hasz, zalegalizuj amfe, grzybki i xtc a zobaczysz ilu
                > wyrośnie nam tytanów intelektu.
                to chyba ostateczność, na dany moment nowa matura jest wystarczająca :P

> Tak. Wszystko jest dla ludzi. Tylko co zrobić kiedy ludzie głupi? Chronić ich p
                > rzed ich własną głupotą? Czy pozwolić im się zapić i zaćpać? Jeśli to drugie to
                > tylko za ich własne pieniądze. Zgodzisz się chyba? Bo ja nie mam zamiaru dokła
                > dać do tego złamanego grosza. Ty pewnie też nie.
                tu się zgadzam, każdy kolokfialnie mówiąc ma swój mózg i umie pokierować swoim
                życiem, jedni radzą sobie z tym lepiej a inni troszkę gorzej ale jeśli robią coś
                głupiego to sami powinni zadbać o to żeby to naprawić czyli w tym przypadku
                pokryć koszty leczenia a nie obarczać problemami innych, reszta obywateli ma na
                to łożyć pieniądze
                • Gość: kalin Re: Do młodych narkusów IP: *.chello.pl 05.03.09, 08:28
                  Ciekawa dyskusja panowie. Mnie krew zalewa jak myślę, że ludzie palący po 2 paczki fajek dziennie leczą raka za moje pieniądze. Z drugiej strony ja płacę za zaświadczenie, że jestem zdrowy na tyle by studiować na państwowej uczelni. Co ciekawe jest to jedyny mj kontakt z służbą zdrowia + dentysta i zawsze muszę płacić. Mnie nie obejmuje i tak bezpłatne leczenie więc mogliby je zlikwidować w cholerę. Zalegalizować powinno się tylko marihuanę i haszysz w mojej opinii. Wśród samych Holendrów po legalizacji spadła narkomania, piszę wśród Holendrów, bo przez narkoturystykę sam obrót wzrósł. Właśnie to jest problem, że narazimy się na to samo. Z jednej strony biznes taki jak zachlani w pień Anglicy, z drugiej grozi solidnym syfem. Przy okazji zyski z legalnego obrotu powinny być przeznaczone na zwalczanie syfu w proszku tylko kto ma to robić jak antynarkotykówka jest pionierem na rynku.
    • rdbckm Dopalacze nasze powszednie 04.03.09, 14:13
      Tak tak gó...arze, zapomnieliście dopisać "wprowadzić na imprezy
      masowe-stadiony, bale dla starców, mecze pici polo,koncerty" a żeby wam czerepy
      tak zjechał ten syf żebyście popamiętali....ćpuny
      • Gość: Kalin Re: Dopalacze nasze powszednie IP: *.chello.pl 04.03.09, 14:38
        Jeżeli ktoś marihuanę kojarzy z zaćpanym brudasem, a drugi alkohol kojarzy z biciem dzieci kablem od żelazka to wasza dyskusja jest strasznie jałowa. Padło tu tylko jedno dobre porównanie, picie piwa po pracy i palenie jointa po pracy. Wszystko jest dla ludzi ale z umiarem. Można się zachlać na śmierć w krzakach denaturatem, ale zakazywanie z tego powodu piwa jest idiotyczne. A to podobna droga jak od marihuany do heroiny. Jointy też nie są dla wszystkich, jak ktoś ma słabą psychikę, zalążek schizofrenii czy coś w tym rodzaju to mu się to pogłębi i może być opłakane w skutkach. Tak samo jak ktoś ma słabą psychikę i wejdzie za głęboko w wódke. Może nie wyjść. Relatywnie najgorszym syfem są papierosy i mówi wam to człowiek, który dużo przeszedł przez wiele używek.
      • Gość: mieszkam_w Re: Dopalacze nasze powszednie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.09, 15:11
        Czytam wasz posty i...
        Wlaśnie sobie zdałam sprawę, ze za kilka lat moja córka pójdzie do sklepu po
        bułki wędline i inne rzeczy a do tego w sklepiku obok kupi sobie z reszty jakis
        dopalacz
        to przestaje być smieszne
        • Gość: ania Re: Dopalacze nasze powszednie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 15:33
          tvntl.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=1142&Itemid=1
          • Gość: Zack Re: Dopalacze nasze powszednie IP: *.tpnet.pl 04.03.09, 16:03
            śmieszne te wypowiedz są, uogólniają i chyba mają na celu nastraszenie
            wszystkich ludzi bo jakie to dopalacze są straszne, na własnej autopsji mogę
            powiedzieć że nie da sie tym uzależnić i żaden z tego narkotyk, a troszkę już
            tego przyjąłem, nie to żebym sie chwali, z jednego prostego powodu jest to
            bardzo męczące dla organizmu no i doznania są takie sobie, a co do psychozy to
            niektórzy ludzie mają ukryte choroby psychiczne i każdy narkotyk może je
            odblokować więc nie jest to bezpośrednio wywołane tymi specyfikami, a co do
            szałwi to całkiem możliwe bo robi sieczkę z mózgu, zero kontroli :/
            • Gość: pty. Re: Dopalacze nasze powszednie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 18:05
              ty pusta pało przeczytaj wpis poniżej a zrozumiesz
              • Gość: Zack Re: Dopalacze nasze powszednie IP: *.tpnet.pl 04.03.09, 22:00
                z pałą to sie chyba na mózgi zamieniłeś :D
                widać byli na tyle słabi ze dali się wciągnąć w nałóg, przez własną głupotę, to
                ich problem a czyjeś problemy mnie nie interesują!!!
        • Gość: duży biały pies Re: Dopalacze nasze powszednie IP: *.adsl.inetia.pl 07.03.09, 18:10
          Gość portalu: mieszkam_w napisał(a):

> Czytam wasz posty i...
          > Wlaśnie sobie zdałam sprawę, ze za kilka lat moja córka pójdzie do sklepu po
          > bułki wędline i inne rzeczy a do tego w sklepiku obok kupi sobie z reszty jakis
          > dopalacz
          > to przestaje być smieszne

Lepiej zadbaj o to by córka nie oglądała ogłupiającej telewizji, zdrowo się
          odżywiała i myślała samodzielnie a nie będzie kłopotu z dopalaczami.
    • Gość: alkoholik Dopalacze nasze powszednie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 18:04
      większość tych wpisów jest pisana przez debili i gó...arzy
      jak by widzieli narkomana albo alkoholika i zapytali się od czego
      zaczynał to by im oczy otworzyło a te puste ich łby napełniły by
      się oliwą
      • Gość: nietrzeźwy Re: Dopalacze nasze powszednie IP: *.adsl.inetia.pl 04.03.09, 22:52
        Sorry man ale każdy jest odpowiedzialny za swoje życie i jak ma ochotę być
        alkoholikiem czy narkomanem to jego sprawa.
    • tryglot choroba społeczna 05.03.09, 12:18
      Większość narkomanów i alkoholików zaczynało od mleka matki.
      Wszystko zależy od wychowania i nie mam tu na myśli "dobrego domu" tylko ile i
      jak się poświęca czas podopiecznym.
      Czy używki będą dostępne legalnie czy nielegalnie ,zależy tylko od człowieka czy
      po nie sięgnie.

"Zdelegalizować traktor!!!"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka