patka830 08.07.09, 22:25 Witam, Czy ktoś miał robioną kolonoskopię w szpitalu na zawodziu? Jak to badanie wygląda, czy jest robione w znieczuleniu i jaki lekarz je tam wykonuje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ani Re: Kolonoskopia IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 09.07.09, 09:11 Powinna byc zrobiona pod narkozą, ale można wytrzymać jak robią na żywca trochę nie przyjemne badanie . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Ani Re: Kolonoskopia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.09, 17:45 Temat poruszany wielokrotnie.To lekarz decyduje o badaniu a nie forumowicze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly pacjent Re: Kolonoskopia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.09, 23:18 Czytanie ze zrozumieniem to cenna umiejętność. Ja nie doszukałem się żeby Ania pytała o to czy ma mieć wykonane badanie, więc odpowiedź jakby nie na temat. Ja miałem robioną na Zawodziu. Ale miałem później robioną na Parkitce i nawet się nie zastanawiaj. Na Zawodziu mi robił Gostkowski i ehhhh .. szkoda gadać. Dziś bym tam nawet nie poszedł zapytać o godzinę. Odpowiedz Link Zgłoś
patka830 Re: Kolonoskopia 09.07.09, 23:20 Mi podobno ma robić własnie Gostkowski... az tak źle? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Kolonoskopia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.09, 10:47 ja sie tez kwalifikuje do tego badania i je powinnam miec wykonane, tylko powiedzcie mi jak sie do tego zabrac - do I kontaktu po skierowanie na badanie czy skierowanie do specjalisty z tego zakresu i dopiero on mnie skieruje na badanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: Kolonoskopia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.09, 11:49 Ile kosztuje prywatnie kolonoskopia i ma ile bardzo jest nieprzyjemna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trop Re: Kolonoskopia IP: 82.177.206.* 10.09.09, 13:24 nie ma tragedii. ja miałem to badanie w zeszłym roku. Zostało zrobione na Parkitce. Bez znieczulenia czy narokzy. Wykonywała to lekarka, która była przy tym bardzo delikatna. Jedyne co nieprzyjemne w tym badaniu to odczucie, że ktoś nadmuchuje Cię od środka i czasem jednak czuć ten wężyk w jelitach. Natomiast możesz się przy tym pooglądać od środka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olga Re: Kolonoskopia IP: *.mobile.playmobile.pl 10.09.09, 21:51 Ja miałam robione w tamtym miesiacu to badanie na Zawodziu, niestety nie wiem jaki lekarz je wykonywał nie pamiętam nazwiska. Samo badanie nie jest przyjemne, odczuwałam nie raz ból w jelitach poprzez pompowane powietrze tam- ogólnie nie było bardzo żle, badanie nie trwa długo ok 15 minut. Lekarz też był w porządku w miare delikatny. Ja leżałam na odziale wewnetrznym i Była możliwośc narkozy ja sie nie zdecydowałam, nie wiem czy jest taka możliwośc gdy ktos przychodzi tylko na samo badanie? Dowiadywałam się wcześniej i prywatne badanie kosztuje ok 400zl bez narkozy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Kolonoskopia IP: *.icis.pcz.pl 24.01.10, 12:45 Ja tez mialem robione na Parkitce przez Pania doktor. Bez narkozy, moze tylko cos dostalem bo bylem "lekko przymulony". Badanie nie jest straszne, chociaz oczywiscie troche nieprzyjemne. Najgorsze to w sumie to te przygotowania - musisz sie calkiem wczesniej oczyscic w srodku, pijac taki malo przyjemny roztwor w duzych ilosciach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TezBylyPacjent Re: Kolonoskopia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.10, 15:32 Podpisuję się pod tym obiema rękami. Gostkowski to rzeźnik jakich mało. Później miałem robioną na Parkitce i prównywać nawet nie ma co. Jeśli masz tylko taką możliwość to się nie zastanawiaj i rób na Parkitce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Kolonoskopia IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.01.10, 08:37 Byłem w klinice Św. Łukasza i miałem kolonoskopię w znieczuleniu. Po zabiegu odpoczywałem na oddziale. Bardzo miła obsługa mogę polecić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dan Re: Kolonoskopia IP: *.net.stream.pl 10.09.09, 22:09 miałam to badanie już trzykrotnie,wszystkie robione w szpitalu na Kucelinie(Hutniczym),bez znieczulenia ,da się wytrzymać,fakt nie jest zbyt przyjemne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Kolonoskopia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.10, 00:37 szukam lekrza który prywatnie robi kolonoskopie w narkozie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kolonoskopia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.10, 14:03 w łukaszu na zaciszańskiej robia w znieczuleniu i bez Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent Re: Kolonoskopia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.10, 13:15 gdzie można zrobić takie badanie w narkozie nie czekając kilka miesięcy????? Odpowiedz Link Zgłoś