Dodaj do ulubionych

Kolonoskopia

08.07.09, 22:25
Witam,

Czy ktoś miał robioną kolonoskopię w szpitalu na zawodziu? Jak to
badanie wygląda, czy jest robione w znieczuleniu i jaki lekarz je
tam wykonuje?
Obserwuj wątek
    • Gość: Ani Re: Kolonoskopia IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 09.07.09, 09:11
      Powinna byc zrobiona pod narkozą, ale można wytrzymać jak robią na żywca trochę
      nie przyjemne badanie . Pozdrawiam
      • Gość: do Ani Re: Kolonoskopia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.09, 17:45
        Temat poruszany wielokrotnie.To lekarz decyduje o badaniu a nie forumowicze.
        • Gość: byly pacjent Re: Kolonoskopia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.09, 23:18
          Czytanie ze zrozumieniem to cenna umiejętność. Ja nie doszukałem się żeby Ania
          pytała o to czy ma mieć wykonane badanie, więc odpowiedź jakby nie na temat.

Ja miałem robioną na Zawodziu. Ale miałem później robioną na Parkitce i nawet
          się nie zastanawiaj. Na Zawodziu mi robił Gostkowski i ehhhh .. szkoda gadać.
          Dziś bym tam nawet nie poszedł zapytać o godzinę.
          • patka830 Re: Kolonoskopia 09.07.09, 23:20
            Mi podobno ma robić własnie Gostkowski... az tak źle?
            • Gość: aga Re: Kolonoskopia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.09, 10:47
              ja sie tez kwalifikuje do tego badania i je powinnam miec wykonane, tylko
              powiedzcie mi jak sie do tego zabrac - do I kontaktu po skierowanie na badanie
              czy skierowanie do specjalisty z tego zakresu i dopiero on mnie skieruje na badanie?
              • Gość: Arek Re: Kolonoskopia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.09, 11:49
                Ile kosztuje prywatnie kolonoskopia i ma ile bardzo jest
                nieprzyjemna?
                • Gość: trop Re: Kolonoskopia IP: 82.177.206.* 10.09.09, 13:24
                  nie ma tragedii.
                  ja miałem to badanie w zeszłym roku. Zostało zrobione na Parkitce. Bez
                  znieczulenia czy narokzy. Wykonywała to lekarka, która była przy tym bardzo
                  delikatna. Jedyne co nieprzyjemne w tym badaniu to odczucie, że ktoś nadmuchuje
                  Cię od środka i czasem jednak czuć ten wężyk w jelitach. Natomiast możesz się
                  przy tym pooglądać od środka ;)

• Gość: olga Re: Kolonoskopia IP: *.mobile.playmobile.pl 10.09.09, 21:51
                    Ja miałam robione w tamtym miesiacu to badanie na Zawodziu, niestety nie wiem
                    jaki lekarz je wykonywał nie pamiętam nazwiska. Samo badanie nie jest przyjemne,
                    odczuwałam nie raz ból w jelitach poprzez pompowane powietrze tam- ogólnie nie
                    było bardzo żle, badanie nie trwa długo ok 15 minut. Lekarz też był w porządku w
                    miare delikatny. Ja leżałam na odziale wewnetrznym i Była możliwośc narkozy ja
                    sie nie zdecydowałam, nie wiem czy jest taka możliwośc gdy ktos przychodzi tylko
                    na samo badanie? Dowiadywałam się wcześniej i prywatne badanie kosztuje ok 400zl
                    bez narkozy.
                  • Gość: xx Re: Kolonoskopia IP: *.icis.pcz.pl 24.01.10, 12:45
                    Ja tez mialem robione na Parkitce przez Pania doktor.
                    Bez narkozy, moze tylko cos dostalem bo bylem "lekko przymulony".

Badanie nie jest straszne, chociaz oczywiscie troche nieprzyjemne.

Najgorsze to w sumie to te przygotowania - musisz sie calkiem wczesniej oczyscic
                    w srodku, pijac taki malo przyjemny roztwor w duzych ilosciach.
          • Gość: TezBylyPacjent Re: Kolonoskopia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.10, 15:32
            Podpisuję się pod tym obiema rękami. Gostkowski to rzeźnik jakich mało. Później
            miałem robioną na Parkitce i prównywać nawet nie ma co. Jeśli masz tylko taką
            możliwość to się nie zastanawiaj i rób na Parkitce.
            • Gość: olo Re: Kolonoskopia IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.01.10, 08:37
              Byłem w klinice Św. Łukasza i miałem kolonoskopię w znieczuleniu. Po zabiegu
              odpoczywałem na oddziale. Bardzo miła obsługa mogę polecić
    • Gość: dan Re: Kolonoskopia IP: *.net.stream.pl 10.09.09, 22:09
      miałam to badanie już trzykrotnie,wszystkie robione w szpitalu na
      Kucelinie(Hutniczym),bez znieczulenia ,da się wytrzymać,fakt nie jest zbyt przyjemne
      • Gość: miki Re: Kolonoskopia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.10, 00:37
        szukam lekrza który prywatnie robi kolonoskopie w narkozie
        • Gość: gość Re: Kolonoskopia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.10, 14:03
          w łukaszu na zaciszańskiej robia w znieczuleniu i bez
          • Gość: pacjent Re: Kolonoskopia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.10, 13:15
            gdzie można zrobić takie badanie w narkozie nie czekając kilka miesięcy?????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka