a-agniesia 24.07.09, 08:37 Witam Czy ktoś z Was orientuje się może gdzie kupię porządny czujnik czadu i dymu najlepiej chyba rodzimej produkcji, nie chce kupić chińskiego badziewia. Z góry dziękuję na namiary. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ... Re: CZujnik czadu i dymu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 09:19 ...ten temat był rozpatrywany tu na forum.może na początek sięgnij do archiwum forum.jak nie znajdziesz to może się powtórzę ale czujek(rodzajów) jest tak dużo,że trudno reklamować(tą właściwą-odpowiednią dla Ciebie).p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warlock Re: CZujnik czadu i dymu IP: 195.205.202.* 24.07.09, 09:22 Hmm , w castoramie ,obi w marketach budowlanych lub sklepach z instalacjami central ogrzewania ,moze w Lech budzie na ul.warszawskiej.Nie jest to produkt trudny do zdobycia,no moze polskiej produkcji nastreczy malych problemow ,ale trzeba poszukac . Odpowiedz Link Zgłoś
rudyiruda Re: CZujnik czadu i dymu 31.12.13, 13:40 Kupisz w każdym PSB mrówka taki czujnik www.sklepmrowka.pl/katalog/produkt/bateryjny-czujnik-dymu-9v-or-dc-609/instalacje-i-technika-grzewcza-kanalizacja-i-wentylacja Cena dobra i wygląda w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
dyziek_o Re: CZujnik czadu i dymu 01.01.14, 07:00 Zajrzyj na allegro. Po wybraniu asortymentu, - zadaj pytanie sprzedającemu o producenta. W ten sposób zorientujesz się, czy masz do czynienia z chińszczyzną- czy nie. Następnie sprawdź opinię o sprzedającym. Jeśli nie ma negatywów, - jesteś " w domu". Pozdrawiam, Dyzio. Odpowiedz Link Zgłoś
pike22 Re: CZujnik czadu i dymu 01.01.14, 11:16 Jak ja szukałem, to w marketach budowlanych był słaby wybór w/w czujników a i ceny też mało konkurencyjne. Szukałem większej oferty w internecie, ale z możliwościa obejrzenia i ew. odbioru towaru w Cze-wie. Tak trafiłem na www.eltrox.pl . Mają oddział na ul. Głównej 23. Plusem jest to, że obsługa wie co sprzedaje i można wyjaśnić pewne techniczne kwestie dot. takiego sprzętu. Z czystym sumieniem mogę ten sklep polecić. Acha, trzeba mieć świadomość że te czujniki nie są wieczne i po określonym czasie muszą być wymienione na nowe. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek.ejsmont Re: CZujnik czadu i dymu 27.08.14, 13:17 Nie polecam robić tego samemu. Sam montaż może również nastręczyć problemów a najważniejsze jest odpowiednie uruchomienie urządzenia i 200% pewność iż urządzenie zadziała. Polecam sprzęt firmy Fibaro. U mnie montowała czujniki i inne elementy systemu inteligentnego domu firma Electrosafe z Poznania. Zobacz ich ofertę - www.electrosafe.pl/, dojeżdżają do klienta nawet poza województwo (ja jestem z Wrocławia). Reasumując trzeba uważać po 1 przy wyborze żeby nie trafić na słaby jakościowo sprzęt i po 2 przy montażu. Akcje "zrób to sam" nie zawsze są dobre. Mnie odradził znajomy żeby nie robić niż na pół gwizdka. Odpowiedz Link Zgłoś
mbwele Re: CZujnik czadu i dymu 29.09.14, 21:50 Zgadza się. Allegro zawalone jest chińszczyzną i nic nie poradzisz. Czujnik musi mieć wszystkie atesty. Jeśli miec urzadzenie typu "wyjąć z pudełka i gotowe" to polecam firmy Kidde ten model www.antybandyta.pl/czujnik-tlenku-wegla-czadu-kidde-10lldco-z-wyswietlaczem-p-393.html Włączasz go i na 10 lat masz spokój Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzatakempny Re: CZujnik czadu i dymu 10.10.14, 11:34 Ja polecam czujnik czadu firmy APAR ELECTRIC. Można je spokojnie zamówić przez ich sklep internetowy www.doktorwolt.pl Mam od 2 lat i narazie działa (naszczęście). Odpowiedz Link Zgłoś
malgosia_phu Re: CZujnik czadu i dymu 10.10.14, 11:42 Ja polecam APARELECTRIC i ich czujniki czadu. Możesz je bez problemu kupić na ww.doktorwolt.pl Używam od 4 lat i myślę że posłuży jeszcze kilka lat Odpowiedz Link Zgłoś
artek3444 Re: CZujnik czadu i dymu 09.02.15, 11:15 O ile większość czujników czadu posiada podobną budowę i jest w stanie wykryć nawet te najniższe stężenia tlenku węgla o tyle, są przecież takie czujki które po podłączeniu do systemu PPOż mogą powiadamiać służby ratunkowe oraz wyznaczone osoby o fakcie przekroczenia bezpiecznych norm telnku czadu. Takie możliwości posiada np czukja DG-1 CO z Satel. Tutaj opis jej funkcjonalności www.mieszkajbezpiecznie.pl/artykuly/117,czujka-czadu-skuteczna-obrona-przed-cichym-zabojca/ Odpowiedz Link Zgłoś
patrycjat80 Re: CZujnik czadu i dymu 18.05.16, 10:13 Widzę, że temat jest tutaj dosyć bardzo nieaktualny, albo osoby czytające nie zrozumiały, że Pani pisząca post nie chce badziewia. Bez względu na to czy dojdę ze swoim przekazem do autorki postu czy też do kogoś nie związanego z powyższym zapytaniem to przestrzegam, że z dymem nie ma żartów i naprawdę warto kupić coś porządnego. W moim domu czujniki czadu i dymu pojawił się po bardzo nieprzyjemnym wydarzeniu w rodzinie i ta sprawa jest naprawdę bardzo ważna. Taki na pozór nic nie znaczący element o którym tak dużo osób zapomina może być narzędziem, które uratuje życie. Zachęcam zajrzeć na stronkę z której ja korzystałem: czujniki.co/11_angeleye Kupiłem swój czujnik kilka lat temu i jestem spokojny o swoje życie, bo w sytuacji kiedy powinien zapikać już zapikał, więc można powiedzieć, że sprzęt jest sprawdzony. :) Polecam Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
didnieruchomosci Re: CZujnik czadu i dymu 07.09.16, 13:39 Jak zostało na początku wspomniane, rodzajów czujek jest bardzo dużo. Poszukiwania systemu przeciwpożarowego warto zacząć od poznania tych rodzajów, ponieważ każdy ma trochę inną zasadę działania. Warto przeczytać artykuł www.alarmowysystem.pl/systemy-przeciwpozarowy/ być może łatwiej będzie wybrać konkretny rodzaj, który najlepiej spełnia oczekiwania. Odpowiedz Link Zgłoś