wera_k 25.07.09, 15:17 Ostatnio wybrałam się z rodzinką na obiad do Starczerczaka a tu zamknięte... Czemu a może tylko mają przerwę? Może coś wiecie ? A poza tym gdzie można wyskoczyć na dobry obiad? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Robert Re: Stacherczak zamknięty ? Czemu ? IP: 89.108.240.* 25.07.09, 15:33 O ile wiem to przebudowa jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megan Re: Stacherczak zamknięty ? Czemu ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.09, 18:17 wera_k napisała: > A poza tym gdzie można wyskoczyć na dobry obiad? Edo - japońska - na Kopernika, jeśli lubisz egzotykę, mogę zapewnić, że pyszne jedzenie. Sphinx - jeśli lubisz duże porcje, jedzenie też smaczne, zwłaszcza sałatki (polecam tutti frutti i amerykańską). Astoria na Krakowskiej - elegancka, droższa, ale warta ceny. Jedzenie smaczne i ładnie podane. To moje typy, Stacherczaka też polecam. Nie polecam Chaty. Jedzenie się "spsuło", a i te drewniane ławy niewygodne przy dłuższym siedzeniu, a przy obiedzie raczej zwykle jest się dłużej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Stacherczak zamknięty ? Czemu ? IP: *.alfanet24.pl 26.07.09, 10:24 A już myslalem, ze to skarbówka im wjechała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Stacherczak zamknięty ? Czemu ? IP: *.icis.pcz.pl 26.07.09, 12:48 Stacherczak to jeden z bardzo nielicznych biznesmenow w Czestochowie, ktory robi cos dla miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do xx Re: Stacherczak zamknięty ? Czemu ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.09, 16:45 A mozesz podac co tekiegorobi Stacherczak dla miasta Czestochowa?, tylko konkrety? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Stacherczak zamknięty ? Czemu ? IP: *.icis.pcz.pl 26.07.09, 17:54 Jednak to on byl inicjatorem budowy multikina w Czestochowie, razem z Schottem - pierwowzorem pierwszej Czestochowskiej Galerii. Ten obiekt byl pierwsza namiastka nowoczesnosci w Czestochowie wsrod takiego typu obiektow. Gdyby nie tamte klopoty z pewnoscia powstalaby przy jego udziale prawdziwa Galeria. Ktos pocial mu skrzydla. Teraz jego lokal, ktory zorganizowal sporo ciekawych imprez, rowniez Garaz Festiwal kilka razy, wzbogaci sie o kregielnie, ktorej tak bardzo brakuje w Czestochowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna M Re: Stacherczak zamknięty ? Czemu ? IP: *.chello.pl 26.07.09, 20:27 Kręgielnia już była, padła z braku chętnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kręgielnia :) Re: Stacherczak zamknięty ? Czemu ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.09, 20:38 no ale czemu się dziwić że padła - skoro standard częstochowski, a ceny co najmniej wrocławskie :) Wybieram Wrocław. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna M Re: Stacherczak zamknięty ? Czemu ? IP: *.chello.pl 26.07.09, 20:45 Myślisz, że kręgielnia u Stacherczaka będzie miała standart wrocławski a ceny chińskie? Jak znam pana S. to będzie odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kato Re: Stacherczak zamknięty ? Czemu ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.09, 11:37 W części parkingu podziemnego trwa budowa kręgielni i teatru.Rozmawiałem z parkingowym.Tam powstaje "nowy" Stacherczak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sam Re: Stacherczak zamknięty ? Czemu ? IP: *.chello.pl 26.07.09, 16:30 Restauracji już nie będzie. Ja osobiście odkryłem dla siebie knajpki na Wieluńskiej, szczególnie Twierdzę, smacznie, choć ni najtaniej. Ale to dobrze, cena jest formą selekcji gości. Smakosze docenią kuchnię, a dla tych z cieńszymi portfelami są bary. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do sam napisal Re: Stacherczak zamknięty ? Czemu ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.09, 16:48 A jakie są knajpki teraz na ul. Wieluńskiej?, , pamiętam trzy lata temu byli Bracia Kiemlicze-ech tam było luksusowe żarcie, doskonałe i wystrój marzenie. A co teraz tam jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Stacherczak zamknięty ? Czemu ? IP: *.icis.pcz.pl 26.07.09, 17:56 Jest kilka: 1. Kiemlicze 2. Pireus - grecka 3. Twierdza 4. Klimaty 5. Francuska w hotelu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antek Re: Stacherczak zamknięty ? Czemu ? IP: 212.59.230.* 28.07.09, 11:26 jest jeszcze La Strada na Wałach Dwernickiego - nowa, elegancka i bardzo dobre lancze po 12 - 20 zl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vv Re: Stacherczak zamknięty ? Czemu ? IP: 212.59.230.* 28.07.09, 11:27 to jest w starym Polnamie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antek Re: Stacherczak zamknięty ? Czemu ? IP: 212.59.230.* 28.07.09, 11:31 Tak. Robiłem tam imprezę urodzinową. Obsługa fenomenalna - prawdziwi zawodowcy. Ceny na wesela też niezłe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: Stacherczak zamknięty ? Czemu ? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.07.09, 20:52 czym się zachwycacie kregielnia w garażu obok drzwi do śmietnika i smród z samochodów bo parking zamknięty nie bedzie jaki właściciel taka kręgielnia tam nic się długo nie utrzyma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Stacherczak zamknięty ? Czemu ? IP: *.icis.pcz.pl 28.07.09, 20:55 Restauracje zrobil bardzo fajna - sprawdzila sie. To i po remoncie kregielnia (na dole - smietnika juz tam zadnego nie bedzie) i nowy Teatr moga sie tak samo dobrze sprawdzic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: Stacherczak zamknięty ? Czemu ? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.07.09, 21:53 też mi restauracja na wyjściu awaryjnym z kina ,ciekawe gdzie pojemniki ze śmieciami będą śmierdzieć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Stacherczak zamknięty ? Czemu ? IP: *.icis.pcz.pl 28.07.09, 22:02 Biorac pod uwage jak dobrze sprawdzila sie restauracja (ktora wczesniej zostala mocno rozbudowana), to Twoje "zyczliwosc" jest dobra wrozba dla nowych planow Stacherczaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: Stacherczak zamknięty ? Czemu ? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.07.09, 22:13 to dlaczego to wspaniałe cudo zbankrutowało Odpowiedz Link Zgłoś
wera_k Re: Stacherczak zamknięty ? Czemu ? 28.07.09, 22:07 Dziękuję kochani za wyczerpujące wypowiedzi, na pewno wejdę do kilku z nich, które poleciliście. Ja gdy w Stacherczaku "pocałowałam" klamkę udałam się na Rynek Wieluński do Juana, jedzenie dobre, szczególnie sałatki, ceny porównywalne ze Stacherczakiem. Pozdrawiam wszystkich, piszcie o ciekawych miejscach... Może Galeria nas czymś zaskoczy... a ciekawe czy Zara tez bedzie , jak ktoś wie na pewno to proszę o info, lubię ten sklep. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KXXXX Re: Stacherczak zamknięty ? Czemu ? IP: 94.254.174.* 03.08.09, 16:26 owszem śmietniki są za ścianą parking nie zamknięty bo gdzie byśmy parkowali jak na kręgielnie pójdziemy o ile dobrze słyszałam jedzenie będzie robił sfinx a ceny za kręgielnie godzina 50 zł. stacherczak poprostu wpadł na nowy pomysł i postanowil go zrealizowac a utargi z art restaurant mial bardzo dobre wiec nie myslcie ze cos mu sie nie powiodlo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: różowy rower Re: Stacherczak zamknięty ? Czemu ? IP: 94.254.138.* 28.07.09, 23:03 jeżeli chodzi o dobre jedzenie w czewa city to na wieluńskiej są rzeczywiście dobre restauracje, a jeśli chodzi co do jedzenia będzie w galerii to nie była bym taką optymistką, pewnie to samo badziewie co w innych tego typu obiektach handlowych. Odpowiedz Link Zgłoś