Dodaj do ulubionych

Stacherczak zamknięty ? Czemu ?

25.07.09, 15:17
Ostatnio wybrałam się z rodzinką na obiad do Starczerczaka a tu zamknięte...
Czemu a może tylko mają przerwę? Może coś wiecie ? A poza tym gdzie można
wyskoczyć na dobry obiad?
Obserwuj wątek
    • Gość: Robert Re: Stacherczak zamknięty ? Czemu ? IP: 89.108.240.* 25.07.09, 15:33
      O ile wiem to przebudowa jest.
    • Gość: Megan Re: Stacherczak zamknięty ? Czemu ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.09, 18:17
      wera_k napisała:

> A poza tym gdzie można wyskoczyć na dobry obiad?

Edo - japońska - na Kopernika, jeśli lubisz egzotykę, mogę zapewnić, że pyszne
      jedzenie.
      Sphinx - jeśli lubisz duże porcje, jedzenie też smaczne, zwłaszcza sałatki
      (polecam tutti frutti i amerykańską).
      Astoria na Krakowskiej - elegancka, droższa, ale warta ceny. Jedzenie smaczne i
      ładnie podane.
      To moje typy, Stacherczaka też polecam.
      Nie polecam Chaty. Jedzenie się "spsuło", a i te drewniane ławy niewygodne przy
      dłuższym siedzeniu, a przy obiedzie raczej zwykle jest się dłużej.
      • Gość: abc Re: Stacherczak zamknięty ? Czemu ? IP: *.alfanet24.pl 26.07.09, 10:24
        A już myslalem, ze to skarbówka im wjechała.
        • Gość: xx Re: Stacherczak zamknięty ? Czemu ? IP: *.icis.pcz.pl 26.07.09, 12:48
          Stacherczak to jeden z bardzo nielicznych biznesmenow w
          Czestochowie, ktory robi cos dla miasta.

• Gość: do xx Re: Stacherczak zamknięty ? Czemu ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.09, 16:45
            A mozesz podac co tekiegorobi Stacherczak dla miasta Czestochowa?, tylko konkrety?
            • Gość: xx Re: Stacherczak zamknięty ? Czemu ? IP: *.icis.pcz.pl 26.07.09, 17:54
              Jednak to on byl inicjatorem budowy multikina w Czestochowie, razem z Schottem -
              pierwowzorem pierwszej Czestochowskiej Galerii.
              Ten obiekt byl pierwsza namiastka nowoczesnosci w Czestochowie wsrod takiego
              typu obiektow.

Gdyby nie tamte klopoty z pewnoscia powstalaby przy jego udziale prawdziwa
              Galeria. Ktos pocial mu skrzydla.

Teraz jego lokal, ktory zorganizowal sporo ciekawych imprez, rowniez Garaz
              Festiwal kilka razy, wzbogaci sie o kregielnie, ktorej tak bardzo brakuje w
              Czestochowie.

• Gość: Anna M Re: Stacherczak zamknięty ? Czemu ? IP: *.chello.pl 26.07.09, 20:27
                Kręgielnia już była, padła z braku chętnych.
                • Gość: kręgielnia :) Re: Stacherczak zamknięty ? Czemu ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.09, 20:38
                  no ale czemu się dziwić że padła - skoro standard częstochowski, a ceny co
                  najmniej wrocławskie :) Wybieram Wrocław.
                  • Gość: Anna M Re: Stacherczak zamknięty ? Czemu ? IP: *.chello.pl 26.07.09, 20:45
                    Myślisz, że kręgielnia u Stacherczaka będzie miała standart
                    wrocławski a ceny chińskie? Jak znam pana S. to będzie odwrotnie.
    • Gość: kato Re: Stacherczak zamknięty ? Czemu ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.09, 11:37
      W części parkingu podziemnego trwa budowa kręgielni i teatru.Rozmawiałem z
      parkingowym.Tam powstaje "nowy" Stacherczak.
    • Gość: sam Re: Stacherczak zamknięty ? Czemu ? IP: *.chello.pl 26.07.09, 16:30
      Restauracji już nie będzie. Ja osobiście odkryłem dla siebie knajpki
      na Wieluńskiej, szczególnie Twierdzę, smacznie, choć ni najtaniej.
      Ale to dobrze, cena jest formą selekcji gości. Smakosze docenią
      kuchnię, a dla tych z cieńszymi portfelami są bary.
      • Gość: do sam napisal Re: Stacherczak zamknięty ? Czemu ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.09, 16:48
        A jakie są knajpki teraz na ul. Wieluńskiej?, , pamiętam trzy lata temu byli
        Bracia Kiemlicze-ech tam było luksusowe żarcie, doskonałe i wystrój marzenie. A
        co teraz tam jest?
        • Gość: xx Re: Stacherczak zamknięty ? Czemu ? IP: *.icis.pcz.pl 26.07.09, 17:56
          Jest kilka:

1. Kiemlicze

2. Pireus - grecka

3. Twierdza

4. Klimaty

5. Francuska w hotelu
          • Gość: Antek Re: Stacherczak zamknięty ? Czemu ? IP: 212.59.230.* 28.07.09, 11:26
            jest jeszcze La Strada na Wałach Dwernickiego - nowa, elegancka i
            bardzo dobre lancze po 12 - 20 zl.
            • Gość: vv Re: Stacherczak zamknięty ? Czemu ? IP: 212.59.230.* 28.07.09, 11:27
              to jest w starym Polnamie?
            • Gość: Antek Re: Stacherczak zamknięty ? Czemu ? IP: 212.59.230.* 28.07.09, 11:31
              Tak. Robiłem tam imprezę urodzinową. Obsługa fenomenalna -
              prawdziwi zawodowcy. Ceny na wesela też niezłe.
              • Gość: mirek Re: Stacherczak zamknięty ? Czemu ? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.07.09, 20:52
                czym się zachwycacie kregielnia w garażu obok drzwi do śmietnika i
                smród z samochodów bo parking zamknięty nie bedzie jaki właściciel
                taka kręgielnia tam nic się długo nie utrzyma
                • Gość: xx Re: Stacherczak zamknięty ? Czemu ? IP: *.icis.pcz.pl 28.07.09, 20:55
                  Restauracje zrobil bardzo fajna - sprawdzila sie. To i po remoncie kregielnia
                  (na dole - smietnika juz tam zadnego nie bedzie) i nowy Teatr moga sie tak samo
                  dobrze sprawdzic.
                  • Gość: mirek Re: Stacherczak zamknięty ? Czemu ? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.07.09, 21:53
                    też mi restauracja na wyjściu awaryjnym z kina ,ciekawe gdzie
                    pojemniki ze śmieciami będą śmierdzieć
                    • Gość: xx Re: Stacherczak zamknięty ? Czemu ? IP: *.icis.pcz.pl 28.07.09, 22:02
                      Biorac pod uwage jak dobrze sprawdzila sie restauracja (ktora wczesniej zostala
                      mocno rozbudowana), to Twoje "zyczliwosc" jest dobra wrozba dla nowych planow
                      Stacherczaka.

• Gość: mirek Re: Stacherczak zamknięty ? Czemu ? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.07.09, 22:13
                        to dlaczego to wspaniałe cudo zbankrutowało
                    • wera_k Re: Stacherczak zamknięty ? Czemu ? 28.07.09, 22:07
                      Dziękuję kochani za wyczerpujące wypowiedzi, na pewno wejdę do kilku z nich,
                      które poleciliście. Ja gdy w Stacherczaku "pocałowałam" klamkę udałam się na
                      Rynek Wieluński do Juana, jedzenie dobre, szczególnie sałatki, ceny porównywalne
                      ze Stacherczakiem. Pozdrawiam wszystkich, piszcie o ciekawych miejscach... Może
                      Galeria nas czymś zaskoczy... a ciekawe czy Zara tez bedzie , jak ktoś wie na
                      pewno to proszę o info, lubię ten sklep.
                • Gość: KXXXX Re: Stacherczak zamknięty ? Czemu ? IP: 94.254.174.* 03.08.09, 16:26
                  owszem śmietniki są za ścianą parking nie zamknięty bo gdzie byśmy parkowali jak
                  na kręgielnie pójdziemy o ile dobrze słyszałam jedzenie będzie robił sfinx a
                  ceny za kręgielnie godzina 50 zł. stacherczak poprostu wpadł na nowy pomysł i
                  postanowil go zrealizowac a utargi z art restaurant mial bardzo dobre wiec nie
                  myslcie ze cos mu sie nie powiodlo...
    • Gość: różowy rower Re: Stacherczak zamknięty ? Czemu ? IP: 94.254.138.* 28.07.09, 23:03
      jeżeli chodzi o dobre jedzenie w czewa city to na wieluńskiej są rzeczywiście
      dobre restauracje, a jeśli chodzi co do jedzenia będzie w galerii to nie była
      bym taką optymistką, pewnie to samo badziewie co w innych tego typu obiektach
      handlowych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka