Dodaj do ulubionych

Podpisałem się pod referendum

03.08.09, 16:09
Kilka dni temu zostałem zaczepiony pod Urzędem Miasta przez kilku
młodych ludzi, którzy prosili o złożenie podpisu ws. referendum.
Odparłem, że owszem, podpiszę się.

Wczoraj byłem na wycieczce. Jechaliśmy przez o wiele mniejsze
miasteczko. Ulice zadbane, udekorowane. Na głównych ulicach tej
mieściny donice z kwiatami. I nie tylko w gminie, bo i na
okolicznych wioskach tez.
Wtedy usłyszałem od zdumionych osób takie komentarze:
- Cz-wa nie pozwolilaby sobie na cos takiego. Jak jest chodnik, to
szkoda miejsca na klomby, lepiej zrobic parking i zbierac myto, bo
to marnotrastwo marnowac miejsce na kwiaty.
- i drugi - odnosnie tej samej kwestii: "tego Wrone to na taczkach
powinni wywieźć"! Rzuciła starsza pani w autokarze.

Ciesze sie, ze za chwile będzie rozliczenie.
Obserwuj wątek
    • Gość: jestem za.... Re: Podpisałem się pod referendum IP: *.54.173.145.tvksmp.pl 03.08.09, 16:56
      <lol> tez sie podpisalam=]]]]
      • Gość: ROLF moi goscie IP: *.net.stream.pl 03.08.09, 17:05
        na GRILU TEZ PODPISALI SIE wszyscy.
        jakos ostatnia niedziela byla cicha w ALEJACH.
        CZYZYBY popsula sie instalacaj?
        Chyba znowu sie przestraszyl wronka i zakazal naglosnienia w ALEJACH

nareszcie
        • Gość: s Re: moi goscie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.09, 17:13
          Też się podpisałam, jakiś młody człowiek chodził i zbierał odpisy w moim bloku.
          • Gość: s Re: moi goscie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.09, 17:14
            Miało byc podpisy.
    • Gość: assa Re: Podpisałem się pod referendum IP: 212.59.230.* 03.08.09, 18:03
      Żeby naprawde powstawały nowe miejsca parkingowe było OK a jak jest
      każdy widzi:(
    • Gość: Marcin Re: Podpisałem się pod referendum IP: 195.205.202.* 03.08.09, 18:31
      w przyszłym roku mają byc wybory, a jakiś debil wymyślil żeby w tym roku przeprowadzic referendum, jeśli dojdzie do skutku pójdzie na to kupa kasy bez żadnej gwarancji, że przyniesie ono jakies konkretne rozstrzygnięcie, a jeśli nawet Wrona zostałby odwołany to co dalej? przedterminowe wybory, a w przyszłym roku następne?
      • Gość: xyz Re: Podpisałem się pod referendum IP: *.alfanet24.pl 03.08.09, 18:46
        Przez rok, to w miescie mozna zrobić dużo. A ze referendum i wybory
        troche kosztują, trudno. Mamy demokracje, wiec mamy prawo zrobic
        referendum. A szczerze powiedziawszy, nawet gdyby te 350 tys.
        zostalo w kasie miasta, to i tak nie odczułbyś tego szczegolnie.

Prezydentura prezydenta jest jak "Moda na Sukces".
        • Gość: Marcin Re: Podpisałem się pod referendum IP: 195.205.202.* 03.08.09, 19:17
          Gość portalu: xyz napisał(a):

> Przez rok, to w miescie mozna zrobić dużo

a konkretnie kto będzie tym geniuszem który tego dokona?
          • Gość: Oi Re: Podpisałem się pod referendum IP: *.rev.masterkom.pl 03.08.09, 19:21
            Kto by to nie był pewnie więcej nie zepsuje,może w końcu miasto przestanie
            dokładać do pewnych instytucji i zacznie na nich zarabiać.
            • Gość: Marcin Re: Podpisałem się pod referendum IP: 195.205.202.* 03.08.09, 20:33
              Gość portalu: Oi napisał(a):

> Kto by to nie był pewnie więcej nie zepsuje

aha, czyli w najlepszym wypadku będzie to ktoś równie nieudolny jak Wrona i po to cała ta zabawa...
              • Gość: Oi Re: Podpisałem się pod referendum IP: *.rev.masterkom.pl 03.08.09, 21:59
                Wrona nie jest nieudolny,tylko uległy jednej opcji,tylko,że Częstochowa liczy
                ok.240 tyś.mieszkańców i koncepcja miasta pątników raczej nie wypali.
                • Gość: Sztabowy Płyty z muzycznym Hitem Referendum IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.09, 16:30
                  Zapraszamy wszystkich do sztabu referendum. można u nas odebrać płytkę z hitem
                  muzycznym częstochowskiego referendum!!!!
                  Czekamy od godz. 10 - 17 w Alei NMP 32 lok.2E
                  Zapraszamy !
                  Częstochowa potrzebuje zmian !!! Częstochowa potrzebuje rozwoju !!!
          • Gość: Stefan Re: Podpisałem się pod referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.09, 19:21
            Na pewno nie TW bo on może przez ponad rok jeszcze dużo spieprzyć i mogą to być
            już decyzje nieodwracalne, vide Plac Daszyńskiego.
            • Gość: abc Re: Podpisałem się pod referendum IP: *.alfanet24.pl 03.08.09, 21:42
              Lepiej zrobic mało, niż wiele - niekoniecznie pozytywnego.
              • Gość: gdzie Micha za wronką do Wronek!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.09, 12:20
                Micha nie postuje
                przerwa wakacyjna ??
                czy akcja rady miasta
                IL nie postuje
                chyba zakazali mu pod nazwiskiem
                a ci co piszą za wronką do Wronek!!!!
          • Gość: autor Re: Podpisałem się pod referendum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.09, 01:42
            > a konkretnie kto będzie tym geniuszem który tego dokona?

ten sam geniusz który płaci studentom i młodzieży za zbieranie podpisów
            pewnie...
            Dla mnie to referendum to wyrzucanie kasy w błoto... Hurra, zróbmy
            rewolucję, a co dalej to mnie g. obchodzi.
            • Gość: nżw a zakraczecie prawdy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.09, 08:26
              nie macie argumentów za wrona

każdy inny kandydat już jest lepszy

OTO CAŁA PRAWDA!!!!
              • Gość: momo Re: a zakraczecie prawdy IP: 83.19.54.* 04.08.09, 09:46
                Lepiej wydać te 350 tyś zł na referendum niż pozwolić choremu wronie i jego
                świcie wydawać na kolejne pomniki jakieś śmieszne fontanny za 2,8milzł tylko po
                to żeby było ładniej w jednym miejscu które jest ukryte głęboko za budynkami a
                to co widać to odstrasza ludzi i zmusza ich do emigracji do innych miast za
                chlebem i normalnym życiem a nie w chlewie razem z wronami i czarnym.
                • Gość: antykocyga Re:łatwo zadysponować nieswoimi pieniędzmi IP: 62.233.181.* 04.08.09, 10:51
                  to wyciągnij ze swojej kieszeni te 350tyś zł skoro tak bardzo chcesz to referendum
                  • Gość: momo Re:łatwo zadysponować nieswoimi pieniędzmi IP: 83.19.54.* 04.08.09, 11:19
                    Przez te 40 lat płacenia podatków chyba już zapłaciłem te 350tyś zł tak więc co
                    swoje ja już dałem a co ty kolego dałeś swoją kamienicę rozsypującą się bo boisz
                    się iż jak się sklepy wyniosą to umrzecie z głodu ale je tak ale dla ludzi nie
                    dla aut. A kamienicznikom sto p ci co mają ruiny niech płaca coraz wyższe
                    podatki a ci co mają zadbane kamienice coraz niższe i wtedy nauczyło by się
                    cwaniactwo jedno.
                  • Gość: ajd Re:łatwo zadysponować nieswoimi pieniędzmi IP: *.alfanet24.pl 04.08.09, 11:20
                    A co niby robi? W budżecie są też jego pieniadze,wiec chce za nie
                    referendum. Jesli 30% mieszkanców tez tego chce, to znaczy, ze jest
                    ono potrzebne.
                    • Gość: częstochowianin Re:łatwo zadysponować nieswoimi pieniędzmi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.09, 16:46
                      właśnie głupie ćwoki 30% chce referendum a 70% wybierze wrone.A tych
                      gnoi co zbierają podpisy do roboty zagnać jak nie mają co robić
                      można na przykład psie kupy zbierać.Zapytajcie jednego czy drugiego
                      czy wiedzą na co te podpisy zbierają stawiam flachę że gó... wiedzą.
                      • Gość: Oi Re:łatwo zadysponować nieswoimi pieniędzmi IP: *.rev.masterkom.pl 04.08.09, 18:04
                        Ty Częstochowianin to może jesteś 8 godzin dziennie w pracy i to pewnie w
                        magistracie.Szef poleci to i twoje dupsko od fotela się odklei.
                        • Gość: częstochowianin Re:łatwo zadysponować nieswoimi pieniędzmi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.09, 16:28
                          ty ćwoku co robiśż pierdzisz w taboret i kombinujesz co robić żeby
                          nic nie robić a może by tak jakieś referendum kogo to obchodzi że
                          niedługo wybory tam się wykazać a nie teraz no ale jak dupa swędzi
                          to można poświrować głupa
                          • Gość: Oi Re:łatwo zadysponować nieswoimi pieniędzmi IP: *.rev.masterkom.pl 06.08.09, 18:45
                            Ćwok to cie zrobił,buraku w trepie kolebany.Dupsko ciebie swędzi od kleju jakim
                            się do stołka przykleiłeś(morda chyba również)ząbki nie włosy a mam nadzieje,że
                            za durnote kiedyś wyłapiesz.
                • Gość: Menel Re: a zakraczecie prawdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.09, 17:56
                  Tylko mi sie tu nie rozplaczcie:) A fontanny mi sie podobaja,
                  pomniki mniej, ale pod referendum sie nie podpisze. Cala ta akcja to
                  pokazowka- podpis jest rownoznaczny z zobowiazaniem sie przeciwko
                  Wronie- jesli nie wypali z referendum, to za rok na wyborach beda
                  pamietac, ze wpisali sie na takowa liste...

Trzeba to wziasc na zimno
              • Gość: piesek_w_kratke Re: a zakraczecie prawdy IP: *.2.142.7.tvksmp.pl 04.08.09, 11:35
                A powtórne wybory wygra... Wrona.
                • Gość: ja Re: a zakraczecie prawdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.09, 14:13
                  ten twój kacyk jest już na śmietniku historii
                • Gość: blbbllellebeb wrona niech IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.09, 15:04
                  skona!!!!!!!!!!!!!!!!
                  bo to mason!!!!!!!!!
    • Gość: aaaa Re: Podpisałem się pod referendum IP: *.mofnet.gov.pl 05.08.09, 14:23
      tych parkingów właśnie chcą kamienicznicy z alei.
      im klomby nie są potrzebne tylko miejsca do parkowania dla klientów banków, którym najchętniej wynajęliby swoje lokale.
    • Gość: Sztabowy Re: Podpisałem się pod referendum IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.09, 16:31
      Zapraszamy wszystkich do sztabu referendum. można u nas odebrać płytkę z hitem
      muzycznym częstochowskiego referendum!!!!
      Czekamy od godz. 10 - 17 w Alei NMP 32 lok.2E
      Zapraszamy !
      Częstochowa potrzebuje zmian !!! Częstochowa potrzebuje rozwoju !!!
      • Gość: głosy 17tyś podpisów w 30 dni!!!!!!!!! IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 06.08.09, 09:06
        Jaki stopień niezadowolenia społecznego z powodu złych rządów
        T.W.mamy w Czestochowie? To widać i słychać.Żadna Gazeta nawet
        Wybiórcz nie jest w stanie oszukać ludzi pisząc że T.W. to dobry
        Prezydent a Czestochowa to DOBRY MIASTO. T.W. nie pomogło nawet
        opluwanie Komitetu Referendalnego przez Gazete, że to komuniści
        kamienicznicy stoją za tym referendum.Czy ktoś uwierzy że
        kamienicznicy to ostoja komunizmu w Czestochowie? Społeczny Komitet
        to ludzie bezpartyjni katolicy normalni obywatele Czestochowy
        {wywodzący się z różnych środowisk},ludzie którzy realnie oceniają
        obecną sytuacje miasta i jego obywateli.Komitet daje dziś
        czestochowianom szanse na RATOWANIE Naszego Miasta przed dalsza
        degradacją!!!!!! DOSTEJESZ SZANSE NIE ZMARNUJ JEJ!!!!!
        • Gość: nie podpisałem Re: 17tyś podpisów w 30 dni!!!!!!!!! IP: *.net.stream.pl 06.08.09, 09:59
          młody człowiek dzwoni do drzwi mieszkania w wieżowcu. Otwiera starsza kobieta.
          Zbieramy podpisy by w Częstochowie było lepiej niech Pani tu podpisze.

- a będzie lepiej?
          - będzie, niech Pani przyniesie dowód osobisty bo też jest potrzebny.
          - ale ja nie muszę nic płacić? - upewnia się kobieta
          - nie musi Pani, niech Pani idzie po dowód, kobieta przyniosła i podpisała

taki obrazek widziałem wczoraj na ulicy Powstańców Śląskich w jednym z
          wieżowców. Tak wygląda zbieranie podpisów.

> Jaki stopień niezadowolenia społecznego z powodu złych rządów
          > T.W.mamy w Czestochowie? To widać i słychać.

Widać jak na opisanym powyżej obrazku. Komuś bardzo zależy na szybkim "dorwaniu"
          się do władzy. Bo "władza" chroni, przynajmniej na jakiś czas.

• Gość: czytelnik Re: 1,7 tyś podpisów w 30 dni!!!!!!!!! IP: 62.233.181.* 06.08.09, 10:48
            p*i*e*r*d*o*l*e*n*i*e o Szopenie z tym durnym referendum
            • Gość: avc Re: 1,7 tyś podpisów w 30 dni!!!!!!!!! IP: *.alfanet24.pl 06.08.09, 11:41
              CIekawe czy tak samo powiesz po referendum.
              • Gość: aaaa Re: 1,7 tyś podpisów w 30 dni!!!!!!!!! IP: *.mofnet.gov.pl 06.08.09, 14:12
                podpisy pod referendum to jedna sprawa, a udział w nim to co innego.
                znając frekwencję z wyborów jest mało prawdopodobne, żeby wynik był wiążący,
                więc szkoda kasy.
                jeśli ktoś uważa, że pora na zmianę na stanowisku prezydenta, niech się lepiej
                dobrze przygotuje do wyborów.
              • Gość: częstochowianin Re: 1,7 tyś podpisów w 30 dni!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.09, 16:24
                za ROBOTĘ SIĘ CHWAŚCIE uczciwą weś
                • Gość: - Re: 1,7 tyś podpisów w 30 dni!!!!!!!!! IP: 62.233.181.* 06.08.09, 19:26
                  chwasty to mieście chodzą w żółtych odblaskowych kamizelkach... a
                  "częstochowianin" to mi kłobuckiem zalatuje - podpisał się z resztą "weś"
                  zapomniał tylko o literce "i" między "w" a "e"
        • Gość: częstochowianin Re: 17tyś podpisów w 30 dni!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.09, 16:32
          i dzieki referendum tą szansę dostanę? pieprznij się w łeb
          • Gość: chłopcy Re: 17tyś podpisów w 30 dni!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.09, 18:03
            Wieje wiatr historii,chłopcy czas na zmianę żagli.Na wronie już daleko nie polecisz.
            • Gość: Oi Re: 17tyś podpisów w 30 dni!!!!!!!!! IP: *.rev.masterkom.pl 06.08.09, 18:47
              Z częstochowianina jest taki Częstochowianin jak z pi... gwózdz.
            • bluegrazyna Re: 17tyś podpisów w 30 dni!!!!!!!!! 07.08.09, 17:42
              Wieje wiatr historii,chłopcy czas na zmianę żagli

Gdy wieje wiatr historii ludziom jak pięknym ptakom rosną skrzydła ,
              a trzęsą się portki pętakom.
              A ja podpisałam...........
              • Gość: referendarz Re: 17 tyś podpisów w 30 dni! - rekord galaktyki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.09, 19:37
                Cieszymy się, że listę referendalną zaszczycili swoimi bezcennymi
                podpisami 2 wrzody i 1 cysta forumowa.

Szmaty bez charakteru będą milczeć i czekać z g ... w majtkach -
                wyda się czy nie ?

bluegrazyna napisała:
                > Wieje wiatr historii,chłopcy czas na zmianę żagli
                > Gdy wieje wiatr historii ludziom jak pięknym ptakom rosną skrzydła,
                > a trzęsą się portki pętakom.
                > A ja podpisałam...........

forum.gazeta.pl/forum/w,55,98210781,98241837,Re_4_tysiace_podpisow_.html

Autor: piorun51 24.07.09, 19:49 Dodaj do ulubionych Skasujcie
                Odpowiedz
                Panie Marku
                gdy podpisywał pan swoim nazwiskiem listę ,wpisywali pana pesel w
                rubrykę na liście żeby nie było oszustwa w każdym razie tak było w
                moim przypadku
                Pozdrawiam
                Wielką jest mądrością umieć znosić głupotę innych -Pitagoras

forum.gazeta.pl/forum/w,55,98585213,98585213,Podpisalem_sie_pod_referendum.html

Autor: andrzej-39 03.08.09, 16:09 Dodaj do ulubionych Skasujcie
                Odpowiedz
                Kilka dni temu zostałem zaczepiony pod Urzędem Miasta przez kilku
                młodych ludzi, którzy prosili o złożenie podpisu ws. referendum.
                Odparłem, że owszem, podpiszę się.

Wczoraj byłem na wycieczce. Jechaliśmy przez o wiele mniejsze
                miasteczko. Ulice zadbane, udekorowane. Na głównych ulicach tej
                mieściny donice z kwiatami. I nie tylko w gminie, bo i na
                okolicznych wioskach tez.
                Wtedy usłyszałem od zdumionych osób takie komentarze:
                - Cz-wa nie pozwolilaby sobie na cos takiego. Jak jest chodnik, to
                szkoda miejsca na klomby, lepiej zrobic parking i zbierac myto, bo
                to marnotrastwo marnowac miejsce na kwiaty.
                - i drugi - odnosnie tej samej kwestii: "tego Wrone to na taczkach
                powinni wywieźć"! Rzuciła starsza pani w autokarze.

Ciesze sie, ze za chwile będzie rozliczenie.
                • bluegrazyna do referendarza 09.08.09, 12:19
                  niepotrzebnie czytałeś .
                  Wiersz jest skierowany do ludzi ,którzy znają autora

"Gdy wieje wiatr historii ludziom jak pięknym ptakom rosną skrzydła,
                  a trzęsą się portki pętakom. ..... " a ty do nich nie należysz

i to byłoby na tyle na dzień dzisiejszy

• Gość: nocny stróż Re: 17tyś podpisów w 30 dni!!!!!!!!! IP: *.net.stream.pl 07.08.09, 19:25
      to nie ona, to Konstanty Ildefons Gałczyński. Ale widać, że On jest Ci nieznany.
      A szkoda ;-)
      • bluegrazyna Re: do nocnego stróza 09.08.09, 12:22
        masz rację!!!
    • Gość: Oi Re: 17tyś podpisów w 30 dni!!!!!!!!! IP: *.rev.masterkom.pl 07.08.09, 20:33
      Ty niby częstochowianin o wietrze pisała dziewczyna,ona jaj raczej nie ma.Ale
      skąd taki cioto-gej jak ty ma o tym wiedzieć.I nie podpisuj się częstochowianin
      kmiotku chodzący na smyczy (pewnie pana Tadzia).
      Pisałem wcześniej jaki z ciebie Częstochowianin,do twardego łba nie
      dociera?Widać jesteś z tych co to gdy mają skakać nie pytają poco tylko jak wysoko?
      • Gość: czytelnik Re: 1,7 tyś podpisów w 30 dni!!!!!!!!! IP: 62.233.181.* 07.08.09, 21:47
        poziom merytoryczny tego forum jak i osób zbierających podpisy pod referendum
        pozostawia wiele do życzenia
        • Gość: głosy Teraz 19500.W dwa dni 2500 brawo!!!! IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 07.08.09, 23:21
          Do 31 08 2009 jeszcze każdy mieszkaniec miasta ma szanse dołączyć
          do "Ruchu Ratowania Czestochowy Przed Degradacją". ps.Młodzi
          wolontariusze, to nie wyrachowani politycy prowadzący agitacje.
          Zadaniem wolontarjuszy jest zbieranie podpisów od osób popierających
          referendum,oraz dostarczanie ulotek referendalnych.
          • Gość: czytelnik Re: 1,7 tyś podpisów w 30 dni!!!! IP: 62.233.181.* 08.08.09, 10:37
            Żenada!
            • Gość: Oi Re: 1,7 tyś podpisów w 30 dni!!!! IP: *.rev.masterkom.pl 08.08.09, 19:25
              Zenada to jest to,że facet który głosował za rozwaleniem województwa
              Częstochowskiego został prezydentem Częstochowy.
              Głąb,który wepchnoł nas w objęcia Katowic wygrywa w naszym mieście wybory do PE.
              I wreszcie to,że 240tyś.ludzi jest uzaleznionych od kaprysów kilkudziesięciu
              gości w sukienkach.
              • Gość: micha Re: 1,7 tyś podpisów w 30 dni!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.09, 20:31
                Bez obrazy, ale wygląda że przy urnie głosowac będą same durnie.:-)
                • Gość: głosy przekroczyli wymagane19700 i idą dalej IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 10.08.09, 09:15
                  Podobno 18.08.2009 będa składać wniosek do Komisji Wyborczj po
                  pielgrzymkach żeby nie robić polityki w czasie tego ważnego święta.
                  17.08 zapraszają na zebranie na którym mają wybierac członków do
                  komisji wyborczej.Mówią że będą budować koalicje polityczno-
                  społeczną. Ciekawe!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka