Dodaj do ulubionych

Gielda Samochodowa w Ciechanowie

IP: *.centertel.pl 05.11.09, 14:02
Co o niej myslicie ? Kupiliscie tam jakies auto ? zadowoleni,
oszukani ?
Obserwuj wątek
    • Gość: maciek Re: Gielda Samochodowa w Ciechanowie IP: 213.199.253.* 05.11.09, 14:13
      Giełda w Ciechanowie jest jedna z droższych giełd w Polsce. Co do samochodów to
      po prostu trzeba sprawdzić. Pojechać na stacje diagnostyczną do serwisu niech
      mechanicy sprawdza auto i wtedy będzie wiadomo czy człowiek będzie zadowolony
      czy też nie.
      • Gość: abc Re: Gielda Samochodowa w Ciechanowie IP: *.adsl.inetia.pl 05.11.09, 14:20
        ogolnie nie zadowolony...
        Dawno dawno temu sprzedalem tam malucha handlarzowi....
        Do dzis jezdzi w pultusku nieprzerejestrowany....

Kupa burakow i cwaniakow, a ceny faktycznie kosmiczne....
        • Gość: can Re: Gielda Samochodowa w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.09, 15:40
          Zadajesz pytanie na bardzo złożony temat i oczekujesz prostej odpowiedzi. Giełda
          to sprzedający a tam znajdziesz każdego od rodziny z psem i dziećmi w wieku
          przedszkolnym do bandytów ze "świeżo rwanym" sprzętem. Chcesz prostej
          odpowiedzi? Proszę. Giełda to loteria albo zyskasz albo stracisz przy czym
          szansa na to 2 jest znacznie większa. Ale zawsze to lepiej niż w komisie bo tam
          albo cena kosmiczna albo sprzęt który nie jedno już przeszedł. Pozostaje
          osobisty wyjazd po auto albo zaufany prywatny importer. Oczywiście są jeszcze
          inne wyjścia na przykład kupienie auta w salonie i strata 20% wartości po
          wyjechaniu + 25% przez pierwszy rok :D.
          • Gość: jeremi Re: Gielda Samochodowa w Ciechanowie IP: *.tktelekom.pl 07.11.09, 19:17
            kupa chamstwa cwaniactwa i góralskiej muzyki.mławska giełda
            samochodowa z siedzibą w ciechanowie.
    • Gość: kupujący Re: Gielda Samochodowa w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.09, 20:18
      A ja kupiłem w 2008 r samochód na naszej ciechanowskiej giełdzie i widocznie
      dobrze trafiłem bo na zakup nie narzekam. Sam się za dobrze nie znam żeby gołym
      okiem poznac jaką miał przeszłośc i ile ma szpahli na sobie więc poprosiłem
      znajomego o pomoc. A co do cen to żeczywiście drogo sobie życzą niektórzy.
      • Gość: Bulet Re: Gielda Samochodowa w Ciechanowie IP: *.chello.pl 07.11.09, 22:30
        generalnie to zbiorowisko handlarzy trzeba pochodzić dłuższy czas i
        wiadomo gdzie stoją. słusznie zauważył jeden z przedmówców ze giełada
        to loteria. Myślac o zakupie samochodu trzeb znaleść lepszego
        cwaniaczka niz jest "handlarz". i sprawdzać każde zdanie co jest
        mówione przez sprzedającego zwykle to kłamstwo. samochody poobijane i
        klepane to norma umyte i wypicowane z milionowymi przebiegami a na licznikach 100 tyś:) heheh lepiej się sprzedaje oszukańczo i
        sprawnie. a i tak kupno na giełdzie niesie duze ryzyko wad ukrytych
        tak ze kupując auto za 20 tyś dołożymy 10 tys żeby w miarę
        bezpiecznie jeździć. warto sprawdzić inne giełdy np przejazd
        samochodu z bydgoskiej giełdy na Ciechanow kosztuje 2 tyś średnio i
        to zależy od modelu po co nabijać kasę dla pośrednika? szkoda ze ten
        co kupuje nie widzi tego samochodu przed giełda jak jest picowany i przygotowywany do sprzedaży:) w Bydgoszczy taniej w szczecinie też
        ale tam duże przekręty.
        • dz1ad3k Re: Gielda Samochodowa w Ciechanowie 07.11.09, 23:44
          Kupiłem kiedyś fiata ale byłem z mechanikiem. Handlarz wrzeszczał jak
          zaglądaliśmy pod chodniczki :). Po wymianie bendyxu śmigałem kilka lat. Teraz
          jak coś potrzebuję idę do zaufanego prywatnego importera on zarobi ja mam dobre
          auto bez giełdowej ruletki i taniej.
          • Gość: stały bywalec Re: Gielda Samochodowa w Ciechanowie IP: 91.210.129.* 08.11.09, 20:41
            Ta giełda absolutnie niczym nie różni się od innych typu Wawa, Płock itd.
            Wszędzie są handlarze, wszędzie jest paserka. Trzeba tam iść i się przekonać, że
            można tam zrobić dobry interes. Nie na pierwszej giełdzie, może nie na drugiej,
            ale w końcu kupisz dobry sprzęt.
            Chcesz samochód "od dziadka"? nic prostszego - idziesz rano na giełde ok 5 i
            kupujesz, bo później kupi ten samochód handlarz.
            To nie jest zakup rolki papieru toaletowego, więc trzeba się trochę nachodzić,
            porównać , pomarudzić sprzedającemu. Powtórzę to raz jeszcze - każda giełda w
            Polsce jest praktycznie taka sama. Ja oceniam Ciechanów pozytywnie, bo wiele tam
            interesów zrobiłem i było OK.
            • Gość: hwdp nadaje stale Re: Gielda Samochodowa w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.09, 20:57
              hitem jest gierka w trzy kubki :) ostatnio "wygrali" ze 3 tysie ;) ale bylo
              piekne przedstawienie :)
            • Gość: Adam Re: Gielda Samochodowa w Ciechanowie IP: *.adsl.inetia.pl 08.11.09, 21:04
              a ja proponuje auto z allegro, skupic sie na tym czym szukamy. Wykluczyc
              handlarzy, poczekac i sie nie spieszyc.
              Ja bylem po auto w bydgoszczy z allegro od pierwszego wlasciciela i oplacilo mi
              sie bardziej, bo takie samo z gorszym wyposazeniem bez alufelg stoi do dzis na
              ciechanowskiej gieldzie i gosc chce 4500 wiecej niz ja dalem. Koszt przejazdu
              wyniosl mnie jakies 200-300 zl z MC Donaldem dla calej zalogi ;)
    • Gość: antygiełdziarz Re: Gielda Samochodowa w Ciechanowie IP: *.chello.pl 09.11.09, 12:28
      kiedyś jeździłem tam `pooglądać`, rok temu sprzedawałem samochód. Pojechałem raz. Pierwszy i ostatni. Nie sprzedawałem samochodu nowego a 12letniego. Wszyscy mądralińscy którzy oglądali zachowywali się, jakby byli w salonie nowych samochodów, sami znawcy i mechanicy. Wtedy zamieściłem ogłoszenie w internecie, nie jeździłem po żadnych giełdach i kto chciał obejrzeć to przyjechał. Przyjechał to i kupił.
      • Gość: Ciekawski Re: Gielda Samochodowa w Ciechanowie IP: *.cnow.pl 21.05.13, 17:40
        A jak teraz jest na tej giełdzie? Pozmieniało się coś? Więcej fajnych aut widać?
        • Gość: ciekawski Re: Gielda Samochodowa w Ciechanowie IP: *.cnow.pl 23.02.14, 13:48
          Witam,

Czy możecie podać jakąś alternatywę dla tej ciechanowskiej giełdy, gdzie kupujący mają 2-4 tysiące zł max w kieszeni na kupno auta? Bujam się już z pewnym autem za 7 koła i na Ciechanowie brak chętnych.
          • Gość: Jfjfjfj Re: Gielda Samochodowa w Ciechanowie IP: *.183.229.39.dsl.dynamic.t-mobile.pl 23.02.14, 19:20
            Wystaw w necie, kto ma czas sterczeć na tej giełdzie cebulastej.
    • Gość: Patrycja Re: Gielda Samochodowa w Ciechanowie IP: 213.199.253.* 26.02.14, 21:03
      Opinie niektórych mnie rozbrajają, mówią że na giełdach pełno handlarzy, ktos sobie wybrał taki sposób na życie, u Was w pracy jest dużo zwykłych pracowników, na giełdzie jest sporo handlarzy. I co z tego ? Czy to handlarze narzucają ceny ? Odpowiedź prosta : NIE ! Kiedyś ceny były inne, owszem zgadzam sie, bo mam z giełdą do czynienia od dziecka. Ale weźcie na zdrowy rozum pomyślcie, kiedyś nie było internetu, teraz nawet salony wystawiają samochody na allegro po cenach czasem droższych czasem tańszych, a co za tym idzie ? Spojrzy se jeden z drugim wpisze w kryteriach wyposażenie jakie ma itd i co ? " takie samochody chodzą po tyle i tyle " ( często sugerując sie na cenach salonowych) ale nie widzi tego że jego auto jest całe zasypane rdzą, że samochód jest od pola oderwany, smierdzący gnojem, że auto jest już na przykład z 94r, przecież ten samochód ma juz 20 lat !, jeśli cena jest rozsądna owszem najprędzej kupi to handlarz, trochę podszykuje, wyczyści przede wszystkim, ale nie oczekujcie od handlarza że z 20-letniego auta zrobi salonówkę nierealne..
      Zgodzę się że nie wszyscy handlarze tacy są, jedni myślą żeby jak najtaniej kupić i jak najszybciej i najdrożej dziadostwo sprzedać. Ale są na NASZEJ giełdzie handlarze którzy mają naprawdę dobre zamiary, oni tak samo są ludźmi nie zajrzą do silnika tak dokładnie żeby dać dożywotnią gwarancję ze nic sie nie stanie bo i im sie zdarza tak żę kupią samochód a w drodze do domu sie rozkraczy.. A że auto wypicują ? Pomyślcie dla kogo ? chyba dla was , dla klientów, żeby w swój nowy samochód wsiedli jak do nowego auta, zadbanego, nie zdajecie sobie sprawy ile człowiek się musi namęczyć by doprowadzić niektóre egzemplarze do jak największej kultury, a przyjdą tacy co znają sie jak świnie na gwiazdach i tego właśnie 20 letniego grata czepiają sie że ma rdze czy cokolwiek nie tak. POZDRAWIAM !!!!!!
      • Gość: X [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.14, 23:39
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: Patrycja Re: Gielda Samochodowa w Ciechanowie IP: 213.199.253.* 27.02.14, 01:14
          Nie przypominam sobie bym pozwoliła mówić do siebie PATI ! Forum jest od tego by wyrazić swoją opinię, a to właśnie jest moja, z długoletniego doświadczenia.
          Pijany możesz być akurat ty skoro masz problem pojąć jedną opinię !
        • Gość: Patrycja [...] IP: 213.199.253.* 27.02.14, 01:15
          • Gość: mu-jak-mu [...] IP: *.elartnet.pl 27.02.14, 02:12
            • Gość: Patrycja Re: Gielda Samochodowa w Ciechanowie IP: 213.199.253.* 27.02.14, 10:44
              jesli ktos obraza mnie nie bede siedziec cicho. wspolczuje twojej zonie (o ile taka masz ) wie ze twoim zdaniem powinna siedziec przy garach i pieluchach ? pewnie nawet wtedy ja hejtujesz.
        • Gość: Joanna Giełda samochodowa IP: *.play-internet.pl 10.07.14, 07:36
          Witam,
          Zgadzam się z moim przedmówcą, im starsze auto tym większe wymagania.
          Auta kupowanie prywatnie, często są tak zapuszczone, że aż słabo się robi jak się wsiada.
          TO DLA WAS KLIENCI MYJEMY, POLERUJEMY, PIERZEMY, WOSKUJEMY!!!
          To prawda, że jest duża część handlarzy oszustów, jak w każdej branży, ale są też uczciwi którzy z tego biznesu żyją. Ja sprzedaje już ładnych pare lat- zaznaczam jestem kobietą i kocham ten biznes. Lubię auta i sprawia mi przyjemnośc jak klient jest zadowolony-wkładam w to całe serce, kupuję i sprzedaję tak jak auto dla siebie!
          Pozdrawiam wszystkich handlujących na Ciechanowie i Słomczynie!
    • Gość: mu-jak-mu [...] IP: *.elartnet.pl 27.02.14, 02:15
      • Gość: D. Re: Gielda Samochodowa w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.14, 11:03
        Patrycja zdaje się nie rozumieć, że zabierając głos w sprawach o których nie ma pojęcia wystawia na szwank inteligencję ludzi fachowych, naprawdę znających się na rzeczy. Zgadzam się że Twój elaborat jest do d..y i jeśli mówi to kilka osób to coś w tym jest.Pozdrawiam i zachęcam do innych działań np. przy garach i nie ma się co obrażać. Rób to na czym się znasz i zostaw to o czym nie masz pojęcia.
        • Gość: Patrycja Re: Gielda Samochodowa w Ciechanowie IP: 213.199.253.* 27.02.14, 12:17
          hahaha jestescie smieszni poki co to wy nic madrego nie powiedzieliscie na tym forum oprocz ubliżania i chowania sie za tym waszym "inteligentnym slownictwem " ktorego znaczenie jest wam dalekie.
          nie macie czym zablysnac fachowcy siedmiu bolesci.
          Pzdrawiam
        • Gość: ON Re: Gielda Samochodowa w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.14, 14:25
          Nie zwracajmy uwagi na takie Patrycje i inne......szkoda zdrowia i czasu. Zachęcam do dyskusji ludzi znających się na rzeczy.
          • Gość: korzystający z gie Re: Gielda Samochodowa w Ciechanowie IP: *.static.chello.pl 11.07.14, 08:00
            a co tu mówić o giełdzie? Bazar jak bazar. kupa handlarzy cwaniaków i gdzieniegdzie ktoś przypadkowy kto przyjechał sprzedać samochód. Czasem również ktoś uczciwy się trafi.
            • Gość:   Re: Gielda Samochodowa w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.14, 15:29
              Dla nas picujecie te auta czy żeby za grata wyciągnąć jak najwięcej kasy? Pewno też dla nas rozpylacie klej budapren na miejsca napraw podwozia i komory silnika a potem sypiecie piachem zeby nie było widać śladów po naprawie. :).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka