Gość: Matio_1997 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.09, 19:48 witam mam taki broblem chce zakonczyć wspułpace UPC i chce zerwać wmowe czy jest to tak możliwość Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xp Re: UPC zrywanie umowy IP: *.chello.pl 12.12.09, 22:05 oczywiście, że jest taka możliwość, jeśli umowa jest na czas określony to zapewne będą wiązać się z tym konsekwencje w postaci kary finansowej. Jeżeli na czas nieokreślony to można w każdej chwili zerwać umowę bez szkód. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil Re: UPC zrywanie umowy IP: *.chello.pl 12.12.09, 23:09 Ale i tak odsyłam do Słownika Ortograficznego Języka Polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niszczu Re: UPC zrywanie umowy IP: 212.160.150.* 14.12.09, 18:42 nie ma takiej możliwości, UPC nie zrywa umów. Jak już ktoś raz podpisał umowę, to musi przy niej trwać cały czas niestety (taki jest zapis, przeczytaj uważnie). Ewentualne zerwanie to kara w wysokości ok 2500 zł (więc nie warto). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xp Re: UPC zrywanie umowy IP: *.chello.pl 14.12.09, 19:19 zaprzeczasz sam sobie :D więc jednak jest taka możliwość, ale jest kara to wiadome ;] hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: UPC zrywanie umowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.09, 08:19 Niedawno rozwiązywałem umowę na kablówkę. To była umowa na czas nieokreślony. Na pl. Kościuszki w biurze dostałem formularz druku, wypełniłem, wysłałem do biura gdzieś tam w Polsce i bez większych problemów udało mi się rozwiązać. Z tym że jedna uwaga - obowiązuje miesięczny termin wypowiedzenia umowy. Więc zakładając że teraz to wyślesz to za styczeń trzeba będzie jeszcze zapłacić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xp Re: UPC zrywanie umowy IP: *.chello.pl 15.12.09, 15:12 no to wiadomo, chyba nikogo to nie dziwi, przecież nie odłączą nikogo tak z minuty na minutę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: użytkownik Re: UPC zrywanie umowy IP: *.chello.pl 15.12.09, 18:29 To dość dziwne pytanie. W umowie jest wszystko napisane: jak to można zrobić i jakie to niesie konsekwencje. Umowę warto przeczytać przed podpisaniem, a nie w chwili, gdy się ją chce zerwać! Jeśli nie przeczyta się umowy przed podpisaniem, to tak jakby się kupowało kota w worku. Odpowiedz Link Zgłoś
black_rn Re: UPC zrywanie umowy 16.12.09, 19:39 Dokładnie w umowach zawieranych z operatorami sieci kablowych czy TV sat są zawarte warunki, które określają jakie klient ma prawa (a raczej jakich nie ma) i przed podpisaniem takiej umowy należy ją dokładnie przeczytać. Jeżeli chodzi o rozwiązanie umowy dokonuje się to zazwyczaj miesiąc przed wygaśnięciem umowy jeżeli jest ona na czas określony np. 2 lata, (umowę rozwiązujemy w 23 miesiącu jej trwania) czasami są to jednak trzy miesiące - powinno być zawarte w warunkach umowy, jeżeli nie jest, można zawsze przedzwonić na infolinie, czego odradzam, lub przypytać się w biurze czy sklepie gdzie dana sieć prowadzi swoje usługi, jeśli chodzi o umowę na czas nieokreślony to można ją rozwiązać w każdej chwili, ale też należy zachować okres wypowiedzenia przeważnie miesiąc. Jak się to odbywa, zawsze w formie pisemnej, nie telefonicznie czy ustnie. Należy napisać pismo w formie podania lub wypełnić druk i wysłać zazwyczaj na ten sam adres co opłacamy rachunki lub zostawić w biurze w przypadku UPC (Plac Kościuszki). Podanie lub druk najlepiej wysłać listem poleconym lub zanieść osobiście i tak jak pisałem wyżej miesiąc lub trzy miesiące wcześniej przed rozwiązaniem umowy, nic nie zaszkodzi jeżeli zrobimy to trochę wcześniej, np. półtorej miesiąca przed. Mam nadzieję, że pomogłem chociaż trochę. Odpowiedz Link Zgłoś