IP: 213.199.253.* 08.09.10, 18:02
Rozpoczął się sezon na grzyby ....Znacie jakieś ciekawe przepisy ?:))
Pomijajac zupe grzybową ...
Duszone w śmietanie ....
Marynowane... :))
Obserwuj wątek
    • Gość: . Re: Grzyby IP: *.adsl.inetia.pl 08.09.10, 18:53
      Zapiekanka z grzybami.
      Kupujesz bagietkę lub bułkę paryską, wydłubujesz środek, wkładasz podsmażone na patelni grzyby, posypujesz startym serem i wkładasz na kilka chwil do piekarnika. Pycha!
      • Gość: :) Re: Grzyby IP: 213.199.253.* 08.09.10, 19:15
        Dzis przetestuję :D:))
    • Gość: :) Re: Grzyby IP: 213.199.253.* 08.09.10, 19:30
      I duszone w śmietanie :))
    • Gość: fedar Kanie w panierce IP: *.183.241.66.dsl.dynamic.eranet.pl 08.09.10, 22:00
      Jeśli ktoś zbiera kanie oczywiście. Tu jest gotowy przepis:
      www.palcelizac.pl/przepis/396/kania_w_chrupiacej_panierce/
      Zamiast bułki tartej można użyć zmiażdżonych płatków kukurydzianych - ładniej wygląda i troszkę inaczej smakuje.
      Trzeba pamiętać (nie wspomniano w przepisie) aby wykroić środki kapeluszy wokół ogonka i z wierzchu kapelusza oskrobać łuski, które są trochę gorzkie.
      Do czubajek kani bardzo podobne są czubajki czerwieniejące. Oczywiście też jadalne ale nie tak smaczne.
    • Gość: fedar Tarta z nadzieniem grzybowym IP: *.183.241.66.dsl.dynamic.eranet.pl 08.09.10, 22:35
      A tego wcześniej nie znałem, świeżo wygrzebane w sieci. Brzmi smakowicie:
      www.palcelizac.pl/przepis/828/tarta_z_kurkami/
      • Gość: inka Re: Tarta z nadzieniem grzybowym IP: *.chello.pl 09.09.10, 09:23
        ja korzystam z przepisów na "wielkie żarcie.pl"polecam żeberka z maślakami.hmmm pychaBardzo dobre są żeberka z maślakami, w sezonie grzybowym często robie : 1 kg żeberek - koniecznie muszą być bardzo drobno pokrojone ja przekrawam kości specjalnym nożem, 2 cebule, przyprawy, około 1 kg maślaków ( oczyszczone i bez skórek na kapeluszu), 2 łyżki śmietany kwaśnej
        żeberka podpiec aż do zbrązowienia, dodać maślaki, cebulę pokrojoną, doprawić wg uznania dusić razem ok 40 min.
    • Gość: fedar Jazda bez trzymanki ;) IP: *.183.241.66.dsl.dynamic.eranet.pl 08.09.10, 22:48
      www.bio-forum.pl/cgi-local/board-auth.cgi?file=/34/34.html
      Ten link do wątku kulinarnego na moim ulubionym forum (bynajmniej nie kulinarnym) to totalna jazda bez trzymanki. Podaję raczej jako ciekawostkę, bo większość przepisów tam zamieszczonych wygląda jak potrawka dla teściowej :)
    • Gość: zupa Re: Grzyby IP: *.chello.pl 09.09.10, 10:26
      A zupę grzybową robicie na mięsie(kościach) czy na samych grzybach no i jak zawsze warzywa warzywa
      • Gość: :) Re: Grzyby IP: 213.199.253.* 09.09.10, 15:26
        Ja nie robie na miesie :))
        • Gość: Japoniec Re: Grzyby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.10, 10:47
          ja polecam grzyby smażone na patelni - przepis rewelacyjny, koledzy też zachwalali ;-) www.youtube.com/watch?v=ffDPTKn7HiY - stary , japoński przepis. Smacznego ;]
    • Gość: grzybiarz Re: Grzyby IP: *.chello.pl 11.09.10, 17:32
      duszone w śmietanie, schowane między palcami...
    • Gość: zgredek Re: Grzyby IP: *.multimo.pl 12.09.10, 20:56
      Mnie najbardziej odpowiadaja te czerwone w biale kropki na surowo. Mowie Wam jakie haluny:)))) Wczoraj widzialem Sierotke Marysie, a dzis 7 krasnali
      • Gość: ha ha Re: Grzyby IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.09.10, 00:02
        Gość portalu: zgredek napisał(a):

> Mnie najbardziej odpowiadaja te czerwone w biale kropki na surowo. Mowie Wam ja
        > kie haluny:)))) Wczoraj widzialem Sierotke Marysie, a dzis 7 krasnali

Bo były obsikane przez lisa. :)
        • Gość: haliny ;D Re: Grzyby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.10, 00:09
          Dobrze, że masz tylko haluny po tych "prawdziwkach" :P. A Maryśce trzeba było drogę pokazać nie gwałcić!
      • Gość: fedar Re: Grzyby IP: *.183.227.41.dsl.dynamic.eranet.pl 15.09.10, 12:11
        Uważaj, żebyś nie spotkał wawelskiego smoka :)
        A skoro wątek ciąży w tę stronę:
        www.bio-forum.pl/cgi-local/board-auth.cgi?file=/2/2684.html
        Kolejny "kulinarny" link z bio-forum. Jakby co, to pytania proszę kierować do wypowiadających się tam ekspertów :)))
        • Gość: dziki joe Re: Grzyby IP: *.biznesdsl.etel.pl 15.09.10, 12:26
          a gdzie w okolicach ciecha można halunki zebrać ktos wie?
          • Gość: . Re: Grzyby IP: 213.199.253.* 15.09.10, 14:06
            W DOPALACZACH :D
          • Gość: fedar Re: Grzyby IP: *.183.227.41.dsl.dynamic.eranet.pl 15.09.10, 14:08
            Po co tracić czas na szukanie grzybków halo-halo? Kup sobie w supermarkecie kilo jabłuszek z importu (poziom stężenia herbi- i pestycydów powinien być wystarczająco wysoki) lub usmaż jedzonko na patelni made in PRC pokrytej teflonopodobnym lakierem. Możliwe, że efekt przerośnie oczekiwania. Możesz też nabyć jakąś substancję odurzającą w jednym z legalnych sklepików z tym świństwem. Oczywiście w celach kolekcjonerskich. Następnie "kolekcję" w określony sposób wprowadzasz do organizmu i już jesteś "szczęśliwy" ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka