Dodaj do ulubionych

Porządek z krzyżem

IP: *.chello.pl 16.09.10, 09:43
Wreszcie się skończy ta parodia bravo Komorowski
Obserwuj wątek
    • Gość: Kara Mustafa Re: Porządek z krzyżem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.10, 10:51
      To teraz Pisiaki i Radio Marysia zorganizują wyprawę krzyżową w celu odzyskania "świętego drzewa krzyża", jak to już przerabiano w XI wieku. Ale jaja, ale jaja...
      • Gość: txt Re: Porządek z krzyżem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.10, 11:25
        Usuneli krzyż bo był wyrzutem sumienia dla władz. Ludzie którzy POWOŁYWALI KOMISJĘ i SĄ w Komisji badającej wypadek sa sędziami we własnej sprawie.
        • Gość: Renata Rast Re: Porządek z krzyżem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.10, 11:32
          Najwyższy to był czas by skończyć to pośmiewisko dla Polski, aby paru oszołomów dyktowało co ma robić rząd. A najciekawsze , że wśród nich byli ludzie z Ciechanowa (znani mi osobiście), którym można dopisać wszystko, tylko nie to, że wierzyli w Boga.
          • Gość: txt Re: Porządek z krzyżem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.10, 11:45
            A co ma piernik do wiatraka!.
            Czy chcesz, robaczku mały, ustawić się na pozycji WERYFIKATORA kto jest wierzący?. A może chcesz awansować do ELYTY? Składam wyrazy współczucia!
            • Gość: zaTUSKany Re: Porządek z krzyżem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.10, 12:29
              no to się buractwa teraz zleci pluć na tych co chcą odrobiny uczciwości i dobrego smaku w sprawie krzyża.
              moderator może też pokazać swój stosunek do krzyża i upamiętnienia ofiar na Krakowskim Przedmieściu.
              po tym co napisze każdy zobaczy jaką rolę spełniają spoleczni moderatorzy wybrani przez czerską
        • Gość: macho Re: Porządek z krzyżem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.10, 23:37
          A tymczasem Rosjanie pasą co jakis czas nasze władze tonami bezwartościowej makulatury
    • Gość: zaTUSKany Re: Porządek z krzyżem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.10, 12:58
      ale burak az wstyd ,że tacy w Ciechanowie zyją na samorządowych pensjach

Re: Porządek z krzyżemIP: *.internetdsl.tpnet.pl
      Gość: Polak 16.09.10, 12:50 Odpowiedz
      W końcu koniec wstydu dla POLSKI i obrońców ( fanatyków ) krzyża.
      Piernik do wiatraka ma mąkę. A do PISLYTY dostanie się Dariusz W. Ciechanów kocham, ale takich, byłych właścicieli JAGUARA wstydzę się. Panie Darku pieprzyć takie głupoty dla robienia kariery to żenujące, trzeba było na E7 jechać i tam za dawanie du.... dostaje się kaskę od ręki. Pozdro

Ciekawe czy moderator skasuje taki chamski wpis

ja na miejscu Wernickiego zgłosiłbym sprawę na policję, by zobaczyc twarz buraka i pokazać ją w mediach z tym tekstem .
      sam jeszcze byn zaplacil za publikację niech znajomi,sąsiedzi wiedzą kto obok nich mieszka
    • Gość: zaTUSKany Re: Porządek z krzyżem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.10, 13:05
      Wszystko możesz kupić ,ale Zobaczenie buraka na pierwszej stronie w płatnym ogłoszeniu Tygodnika Ciechanowskiego rzecz bezcenna

• Gość: zaTUSKany Re: Porządek z krzyżem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.10, 13:29
      Wojownik wysłany przez komoruskiego do pacyfikacji

bi.gazeta.pl/im/3/8383/z8383123X,Na-specjalnie-zwolanej-konferencji-prasowej-szef-Kancelarii.jpg
      • Gość: franek kimono Re: Porządek z krzyżem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.10, 13:56
        Skoro przeniesiono krzyż z Krakowskiego Przedmieścia to w takim razie co z krzyżem koło lustra w Ciechanowie (Starowiejska, Gwiazdowicza, róg Widnej) oraz dziesiątki innych. Czy stoją one zgodnie z prawem? Czy pobożne kobiety które tam śpiewają w maju nie zakłócają porządku publicznego? Czy jest nich jakiś paragraf?

• Gość: Michał Re: Porządek z krzyżem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.10, 13:54
      Kolego zatuskany - jak widzę upodobałeś sobie w tym wątku słowo "burak" - to bardzo zdrowe warzywo i ponoć jego spożywanie wspomaga pracę mózgu. Polecam spożywanie. Może ci się w głowie przejaśni odrobinkę, a i jadu sobie upuścisz gdzieś w spokoju, bez obrażania innych
      Pozdrawiam
      • Gość: zaTUSKany Re: Porządek z krzyżem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.10, 14:13
        Możesz podać mi inne slowo na określenie ' burak' i ' buractwo '
        żeby tak komoruski i tusk walczyli z dopalaczmi jak z krzyżem

no i podpisuj się jednym nickiem nie musisz się czaić i tak jesteś jeszcze bezimienny

Re: Porządek z krzyżemIP: *.internetdsl.tpnet.pl
        Gość: Michał 16.09.10, 13:54 Odpowiedz
        Kolego zatuskany - jak widzę upodobałeś sobie w tym wątku słowo "burak" - to bardzo zdrowe warzywo i ponoć jego spożywanie wspomaga pracę mózgu. Polecam spożywanie. Może ci się w głowie przejaśni odrobinkę, a i jadu sobie upuścisz gdzieś w spokoju, bez obrażania innych
        Pozdrawiam

• Gość: mieszkaniec Re: Porządek z krzyżem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.10, 14:31
          to nie walka tylko porządek. Popieram decyzję o przeniesieniu. Za długo państwo wodzone było przez grupkę radykałów. Jestem wierzący ale nie potrzebuję takich szopek z krzyżem, szanuję niewierzących. Krzyż przez tą farsę przed pałacem nabrał innego znaczenia zupełnie niepotrzebnie.
        • Gość: Michał Re: Porządek z krzyżem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.10, 14:51
          Och ... nie mam za bardzo czasu ale nie mogłem odmówić sobie żeby zobaczyć jak szybko kolega zatuskany zareaguje - bardzo szybko. Ja zresztą teraz też szybki jestem ale niech tam ....
          Kolego - podpisuję sie jednym nikiem, a skąd masz taką tajemną widzę, że wieloma ... cóż. Mam to w sumie, wiesz gdzie.

Jesteś po prostu nudny z tym "burakiem", "buractwem" i "komoruskim". To niegrzeczne i chamskie. Pewnie obrażasz się jak ktoś pisze "pisuary" itp. Zastanów się zatem - obrażanie ludzi to naprawdę żadna chwała.
          A propos krzyża - jakoś nie zauważyłem aby ktoś z nim walczył, za to widziałem jak tzw. jego obrońcy "walczą" ze wszystkimi, którzy mają inne zdanie niż oni.
          I trochę od czapy - nie życzę sobie aby pan Wernicki twierdził, że wie jaka jest wola narodu bo na Boga, nie jest żadnym reprezentantem narodu czy bożym pomazańcem tylko zwyłym uzurpatorem, mającym chyba parcie na szkło ( poza tym nie znam człowieka i nie chcę go poznać - wystarczyły mi jego wynurzenia w tv).
          Tyle
    • Gość: Opus Re: Porządek z krzyżem IP: 109.243.148.* 16.09.10, 14:47
      ooo widze ze zaPYSKany znalazl temat gdzie czuje sie jak ryba w wodzie, czyli mozna popluc jadem na innych i pokazac swoje dewockie pseudokatolickie msciwosierdzie.
    • Gość: zaTUSKany Re: Porządek z krzyżem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.10, 14:52
      MOHERY W nIEMCZECH do dziś składają kwiaty, wieńce , modlą sie przy krzyżu tam gdzie Love Parada

Czy cały Ciechanów śmieje się z niemieckich moherów ?

tu też widac krzyż ciekawe czy pod osłoną nocy wyrzucony na śmietnik ?
      www.mypolacy.de/aktualnosci/niemcy/burmistrz-zostaje-na-stanowisku.html
      • Gość: mieszkaniec Re: Porządek z krzyżem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.10, 15:45
        pszemku, tu-154 nie rozbił się pod pałacem prezydenckim
        • paquime Re: Porządek z krzyżem 16.09.10, 16:08
          "Dariusz Wernicki ze Społecznej Inicjatywy Obrońców Krzyża zapowiedział, że sprawą krzyża zainteresują prokuraturę. - Złożymy doniesienie do prokuratury za to, że usunięto skradziono krzyż. Mam nadzieję, że pan prezydent będzie świadomy, że społeczeństwo chce pokojowo rozwiązać sprawę - mówił w rozmowie z reporterką TOK FM.
          Według słów Wernickiego członkowie inicjatywy będą zbierać się przed Pałacem Prezydenckim i modlić do czasu, aż powstanie tam pomnik upamiętniający ofiary katastrofy smoleńskiej.
          - Szokuje nas, że nikt nie rozmawiał ze społeczeństwem; to co się dzieje jest nie tak, jak powinno być. W kraju demokratycznym władza powinna rozmawiać i powinien zostać podpisany dokument, że będzie tutaj pomnik - powiedział Wernicki.

A ten krzyż należał do jego "obrońców, że teraz będą zgłaszać jego kradzież? Jeśli pana Wernickiego to zaintersuje to "reszta" kraju wie gdzie on jest...
          Pomnik ma być na Powązkach więc nie wiem o po co jeszcze jeden pod pałacem, dla Lecha?
          • Gość: addhoc Re: Porządek z krzyżem IP: *.chello.pl 16.09.10, 16:50
            Stawianie w jakiekolwiek formie postaci Wernickiego jako wzór czegokolwiek stanowi o poziomie poczucia rzeczywistości i inteligencji. Jeżeli ktoś taki broni krzyża to opada wszystko, łącznie z rękami.
            Pocieszające jest to, że zdecydowana większość ludzi jest zdrowo myślących, uczestnicy hucpy pod pałacem to margines. Ale jak ten margines doszedł do czegoś takiego nie jestem w stanie zrozumieć, to jest słabość państwa i niemoc poradzenia sobie z grupą oszołomów.
            • Gość: zaTUSKany Re: Porządek z krzyżem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.10, 20:23
              może pan urzędnik państwowy zostawi swoje poglądy i zajmie się pracą bo źle mówią o was addhoc

Re: Porządek z krzyżemIP: *.chello.pl
              Gość: addhoc 16.09.10, 16:50 Odpowiedz
              Stawianie w jakiekolwiek formie postaci Wernickiego jako wzór czegokolwiek stanowi o poziomie poczucia rzeczywistości i inteligencji. Jeżeli ktoś taki broni krzyża to opada wszystko, łącznie z rękami.
              Pocieszające jest to, że zdecydowana większość ludzi jest zdrowo myślących, uczestnicy hucpy pod pałacem to margines. Ale jak ten margines doszedł do czegoś takiego nie jestem w stanie zrozumieć, to jest słabość państwa i niemoc poradzenia sobie z grupą oszołomów.
              • Gość: jo-la 21 [...] IP: 188.33.79.* 16.09.10, 20:30
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • Gość: emeryt Re: Porządek z krzyżem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.10, 20:48
                  już raz was Pan Bug pokarał , nie , dalej trzeba wykorzystywać jego imię w polityce .
                  Jeszcze mało ? Wystawiliście wizerunek swojego pana na pośmiewisko, na opluwanie , na zniewagę , do osiągania celów politycznych , jeżeli Ja kogoś lub coś szanuję chcę mu oszczędzić pogardy. Dziś w R.M. jakiś młodzian porównał przeniesienie krzyża do okupacji 17 września ,porównał daty , i wyszła mu ku uciesze klechy prowadzącego- wigilia wkroczenia sowietów.
                  Czy ci ludzie nie bluznią , czy wiedzą co to wojna , jeżeli wieżą w boga (w co wątpię) powinni obawiać się osądzenia.
                  • Gość: zaTUSKany Re: Porządek z krzyżem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.10, 21:12
                    zaTUSKany kopiuje te wszystkie teksty joko podobnych , wszystko można kupic ale niezapomniane wrażenie zobaczyc geby jolkopodobnych w Tygodniku Ciechanowskim z ich tekstami po wyroku sądowym

moderator w dalszym ciagu promuje ten typ chamstwa internetowego i przyjdzie czas zobaczyc jego gębę na pierwszej stronie Tygodnika Ciechanowskiego

jak wolność to wolność pełna gebą

#
                    Re: Porządek z krzyżemIP: *.33.79.*
                    Gość: jo-la 21 16.09.10, 20:30 Odpowiedz
                    Nareszcie porządek a ten Wernicki pedał jeden przecież każdy wie że ten Jaguar to była knajpa dla gejów to się w Ciechanowie już nie powinien pokazywać.A resztę nawiedzonej hołoty spałować i na dołek.
                  • Gość: Pan Bug? Re: Porządek z krzyżem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.10, 21:28
                    Pan Bug?
                    • Gość: emeryt Re: Porządek z krzyżem IP: *.opera-mini.net 16.09.10, 21:34
                      oczywiście Bóg przepraszam
              • Gość: addhoc Re: Porządek z krzyżem IP: *.chello.pl 16.09.10, 21:42
                O moje poglądy i czas pracy to się nie martw. Na twoim miejscu zmartwiony byłbym aż nadto...
                • Gość: Bielik Oi! [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.10, 23:18
                • Gość: roman Re: Porządek z krzyżem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.10, 07:17
                  Usuneli krzyż bo był dla NICH wyrzutem sumienia. Ludzie którzy POWOŁYWALI KOMISJĘ i SĄ w Komisji badającej wypadek są sędziami we własnej sprawie.
                  Który skrzywdziłeś człowieka prostego.... Nie bądź bezpieczny...
                  • Gość: ... Re: Porządek z krzyżem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.10, 08:08
                    Kto kogo skrzywdził, ludzie, opamiętajcie się! Grupa zaczadzonych przez Radio Maryja, błądzących ludzi, od których co światlejsi księża chcą być jak najdalej uzurpuje sobie prawo do wypowiadania się w imieniu narodu? Można im współczuć i należy im pomagać, najlepiej przez pomoc psychiatryczną...
              • Gość: zaTUSKany [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.10, 08:12
      • Gość: zaTUSKany Re: Porządek z krzyżem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.10, 16:18
        wg sondażu jaki trzeba by trochę wygrzebać w wybiórczej jeszcze niedawno 57% procent chciało tam krzyża dopóki nie powstanie tam pomnik

a ktoś tu bredzi o wiarygodności sondaży w Polsce

Re: Porządek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
        Gość: ... 17.09.10, 09:48 Odpowiedz
        Według sondażu Rzeczpospolitej (tak tak, nie żadnej wyborczej:)) 77% Polaków dobrze popiera decyzję o przeniesieniu krzyża. A ktoś tu bredzi o "woli narodu".
    • Gość: zaTUSKany Re: Porządek z krzyżem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.10, 08:57
      ciekawa i bardzo pouczająca lekcja skriszonego człowieka platformy obywatelskiej

jestem osobiście pod wrażeniem jego słow

- Na pewno poleciałbym do Smoleńska, nigdy nie byłem w Katyniu i bardzo chciałem zobaczyć to miejsce – stwierdził Chlebowski w rozmowie z gazetą. Zapewnił, że przez tragedię smoleńską inaczej patrzy na całe swoje życie. - Zacząłem wierzyć w przeznaczenie. Wreszcie odnalazłem na nowo Pana Boga. Po tym, co przeszedłem, odnalazłem ukojenie w wierze – deklarował.
      • Gość: Bielik Oi! Re: Porządek z krzyżem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.10, 09:22
        o proszę bardzo jak się nawrócił, że teraz wyraża skruchę. farbowany lis. I jak tu wierzyć PeOwcom jak na każdym kroku widać u nich fałsz i obłudę ?
        • Gość: porządek Porządek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.10, 09:39
          Kolejny prawicowiec, który zaczął drugie życie.

Ryszard Czarnecki, bo o nim mowa, dołączył do grona parlamentarzystów, którzy w okolicach 50-tki zaczynają swoje drugie życie
          z młodą żoną i małymi dziećmi. Europoseł PiS ożenił się z 36-letnią blondynką, córką sławnego kosmonauty Mirosława Hermaszewskiego. Donosi o tym "Fakt", który spotkał parę na meczu
          Polonii Warszawa.

Czarnecki długo ukrywał swoją nową
          żonę i to właśnie podczas meczu zdecydował się ją przedstawić kolegom. Wcześniej ten związek był dobrze skrywaną tajemnicą. Ale na młodej małżonce tajemnice europosła się nie kończą.
          Bo, jak również informuje "Fakt", niezawodny Richard Henry został właśnie po raz trzeci tatusiem. Dziecko urodziło się w wakacje
          i ma na imię - zgodnie z ostatnią modą na klasyczne imiona - Stanisław. Tabloid pisze, że eurodeputowany PiS niechętnie mówi o swojej nowej rodzinie.
          Cóż, pewnie domyślił się, że niektórym złośliwcom może nasunąć się od razu pewien wniosek. Bardzo łatwy do wyprowadzenia, a zarazem niesprawiedliwy wniosek, który będzie polegał na wrzuceniu nowej rodziny i jeżdżenia kabrioletem po Warszawie do jednego worka.

Ale taki już widać los konserwatystów, którzy po osiągnięciu pewnego wieku palikocieją.
          • Gość: ... Re: Porządek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.10, 09:48
            Według sondażu Rzeczpospolitej (tak tak, nie żadnej wyborczej:)) 77% Polaków dobrze popiera decyzję o przeniesieniu krzyża. A ktoś tu bredzi o "woli narodu".
            • Gość: Michał Re: Porządek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.10, 10:23
              Jak to kto ? - np. p. Wernicki co to wie co naród chce i gdzie chce. Tyle razy słyszałem, że on jest naród.

Problem polega na tym, że przykładowo, ja żyję w innej rzeczywistości niż rzeczony p. Wernicki, czy p. zatuskany, i ich ukochany p. prezes.
              Ja żyję w wolnej Polsce, nie jest ona idealna ale wybory odbywają się w niej regularnie i wygrywa w nich ten co wygrywa, nikt nie zabrania mi mówić po polsku, a jak mam chęć to mogę wyjechać i mogę wrócić.
              Panowie, którym m.in. wymieniłem wyżej żyją w zupełnie innym wszechświecie - w jakimś kondominium rosyjsko-niemieckim, kraju zniewolonym przez wymienionych sąsiadów, gdzie władza, jaka by ona nie była, podejmuje decyzję pod dyktando niemca i ruskiego.
              Dziwne w tym wszystkim jest to, że oba kraje istnieją w tym samym czasie i miejscu - czy to możliwe ? Chyba nie. A więc ktoś tu zatem ma poważny problem z postrzeganiem rzeczywistości. Może trzeba iść do lekarza ?
          • Gość: zaTUSKany Re: Porządek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.10, 10:51
            to chyba dobrze , że jest ojcem , ma slub , nie ucieka od alimentów potępiony przez Fakt Henry Czarnecki

tak właśnie działa pranie mózgu, by wdeptać w glebę kogoś z prawicy

najlepszy jest oczywiście przykład bawidamka Kuby Wojewódzkiego, który z tego punktu widzenia powinien być wzorem ?
            wóda, narkotyki,dupy ale nie mozna mu zarzucić bachorów,alimentów, kolejnej żony, łamania sakramentu

brawo czytać Fakt ,ale wyciagac inne wnioski niz chce gazeta
            • Gość: franek kimono Re: Porządek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.10, 10:58
              Bogdan i ten drugi są SEDZIAMI WE WŁASNEJ SPRAWIE.
              • Gość: ... Re: Porządek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.10, 13:21
                "tak właśnie działa pranie mózgu, by wdeptać w glebę kogoś z prawicy"

Bo jak z lewicy albo centrum, to sam wdeptujesz w glębę z największą przyjemnością, prawda? I mózg masz niewyprany przez radiomaryja?
                • Gość: franek kimono Re: Porządek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.10, 14:37
                  do gościa powyżej..
                  Kieruję się tylko i wyłącznie logiką i znajomością prawa. RM nie ma tu nic wspólnego.
                  Przyjacielu - tylko wiedza, zero emocji, wyłącz telewizor, włącz rozum....
                  • Gość: Michał Re: Porządek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.10, 14:43
                    Samolot pasażerski podchodzący do lądowania leci ok. 250 km/h.
                    Rozum podpowiada : kiedy ten samolot uderza czymkolwiek z drzewo o średnicy pnia 40 cm musi zostać uszkodzony - fizyka. Ot odrobinka rozumu
                    Pozdrawiam
                    • Gość: addhoc Re: Porządek IP: *.chello.pl 17.09.10, 18:29
                      Niestety głupio, brzydko, nachalnie czy w inny sposób tłumaczyć tak zaczadzonym ludziom jak jakiś zatuskany nie ma najmniejszego sensu. Jeden mały człowiek dosłownie i w przenośnie usiłuje podzielić polaków bo nie może poradzić sobie z własnymi, ogromnymi kompleksami.
                      Poza tym utwierdzam się mocno w przekonaniu, ze większość naszych pożal się, "posłów" to po prostu idioci nie znających zasad fizyki na poziomie szkoły podstawowej, tworząc nowe słowa i ich tłumaczenia, zasady moralne...
                      Dla Ciebie zatuskany widzę tylko jedno miejsce - ul.Chabrowa, tam byś się odnalazł i mógłbyś pieprzyć swe głupoty całymi dniami.
                      Tak, zgadza się, dla mnie jesteś po prostu idiotą!
                      • Gość: Bielik Oi! Re: Porządek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.10, 19:03
                        widzę,że lewaczki się wkur***ły ^^ hehe nie mogą zrozumieć,że ktoś może mieć inne, prawicowe poglądy ;-)
                        • Gość: addhoc Re: Porządek IP: *.chello.pl 17.09.10, 19:21
                          W dobrym tonie jest nie używać słów, których znaczenia się nie rozumie.
                          • Gość: franek kimono Re: Porządek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.10, 07:12
                            Sumienie gryzie więc będą dalej usuwać.
                            Który skrzywdziłeś człowieka prostego....
                        • Gość: Opus Re: Porządek IP: *.opera-mini.net 18.09.10, 13:01
                          Najpierw zapoznaj się z pojeciami takimi jak prawica i lewica, bo mozesz sie bardzo zdziwic, jak sie okaze ze blizej ci na lewo niz na prawo. W Polsce, przynajmniej w sejmie nie ma prawdziwej prawicy, a juz na pewno prawica nie jest PiS. Poboznosc i gleboka religijnosc nie swiadczy o byciu prawicowym, bo tak wyrazne wspieranie socjalizmu to lewactwo w najczystszej postaci, a nie zadna prawica.
                          • Gość: haha Re: Porządek IP: *.xdsl.centertel.pl 18.09.10, 15:12
                            Zobaczcie kto i jak pilnował krzyża.To jest nagranie z ukrytek kamery
                            www.youtube.com/watch?v=7yYr-JuzGWk&feature=channel
                            • Gość: haha Re: Porządek IP: *.xdsl.centertel.pl 18.09.10, 15:20
                              www.youtube.com/watch?v=hchUF5A4G_I&feature=channel
                              Część druga.
                          • Gość: Bielik Oi! Re: Porządek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.10, 17:23
                            Dobra Opus, nie pouczaj mnie, bo ja sam wiem jakie mam poglądy polityczne. W Polsce wiadomo prawdziwej prawicy nie ma, skoro PO nawet uważa się za prawicę, a ma tyle z nią wspólnego, co piernik z wiatrakiem. PiS przynajmniej jest konserwatywny w prawo, bliżej im do prawicy niż lewaczkom z PeO, co potrafią tylko służyć ruskiom i włazić w dupę raz Niemcom, raz Ruskom, z przewagą tych drugich.
                            • Gość: 21 Re: Porządek IP: 213.199.253.* 18.09.10, 18:41
                              Może w pałacu prezydenckim w "salonie" postawcie krzyż :D

Parodia
                            • Gość: Michał Re: Porządek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.10, 12:47
                              Teoretycznie lewica ( lewicowy pogląd na świat ), bardzo ogólnie oczywiście, to mniej więcej tak :
                              1. zwiększanie udziału państwa w sferze gospodarki
                              2. więcej regulacji państwa w działaniu prywatnego biznesu
                              3. więcej regulacji państwa w sferze szeroko pojętej opieki socjalnej, zwiększanie wydatków na opiekę socjalną
                              4. - na samym końcu kwestie wolności religijnych, seksualnych itp.

Teoretycznie prawica ( z kolei prawicowy pogląd na świat ), również bardzo ogólnie to mniej więcej :
                              1. zmniejszanie udziału państwa w gospodarce
                              2. mniej regulacji państwa w działalność prywatnego biznesu
                              3. cięcie ogólnie pojętego socjalu - zmniejszanie wydatków
                              4. większe przywiązanie do tradycji religijnych i tradycyjnego sposobu życia, do tzw. tradycji rodzinnych.

Zastanów się, kto bardziej pasuje do danych "definicji" - Pis czy PO

Reszta, te gadki o ruskich i niemcach, to wybacz ale bełkot zwykły jest. Sama gęba pełna patriotyzmu, unoszenie się tą "godnością i honorem", demonstracyjne sekciarstwo pseudo katolickie to za mało aby być prawicą.

Tak, z pewnością wiesz jakie masz poglądy ale najwyraźniej masz problem aby je prawidłowo nazwać. Pis-owi bliżej do lewicy niż ci się wydaje. Różni ich ten dziwny strach przed ruskim i niemcem, przekonanie, że Polska i Polacy są jacyś lepsi ( a oni z Pis to są oczywiście ci najlepsi ) i ta pseudo "katolicko-patriotyczna" gęba - ale jaka godna, nie ?

Nie jesteśmy oblężoną twierdzą, ani żadnym kondominium. Wybory odbywają się u nas regularnie i nikt ich nie fałszuje - obecny rząd i prezydent wygrali demokratyczne wybory. Będą następne wybory - idź głosuj jak uważasz - masz do tego prawo i doceń je.
                              Jesteśmy wolnym krajem i ja jestem z tego dumny.
                              • Gość: analityk Re: Porządek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.10, 16:45
                                Dzis lewica, prawica to nie są pojęcia jakie jeszcze 100lat temu funkcjonowaly i każdy wiedział o co chodzi jednym i drugim.

100lat temu lewica walczyła z wrednymi krwiopijcami kapitalistami i popierała wierzacych w Boga robotników,
                                to dziś lewica ma w dupie robotników czyli klasę robotniczą i wiarę w Boga,ale dalej korzysta z nazwy lewica.

Tak naprawdę powinno zdefiniować sie od nowa te dwa pojęcia bo nie ma klasycznej lewicy i klasycznej prawicy
                                • Gość: Michał Re: Porządek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.10, 09:18
                                  Masz rację powinno się przedefiniować klasyfikację ugrupowań politycznych bo dawny podział nijak ma się do dzisiejszych realiów - tak na marginesie to mam nieodparte wrażenie, że oni wszyscy politycy, czy z lewa czy z prawa, to mają generalnie nas w dupie. Dbają o siebie.
                                  Ale skoro ludzie posługują się ciągle pojęciami lewica, prawica to warto by było, żeby zastanowili się co jest czym naprawdę, bo mam wrażenie, że niektórzy zamiast myśleć posługują się propagandowymi frazesami sączonymi im do głów przez lubianych przez nich z jakiegoś powodu polityków.
                      • Gość: igor Re: Porządek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.10, 19:13
                        addhoc może masz problem z postrzeganiem świata w którym uważasz ,ze miejsce jest tylko dla takich jak ty , a zatuskanopodobni to idioci

wiesz co oznacza slowo tolerancja ?

napisz ile razy w ciagu dnia uzywasz słowo przepraszam i z jakiego powodu ?
                        • Gość: mądrala Re: Porządek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.10, 23:14
                          ostatni sondaz pochwala styl schowania krzyza za kratami palacu tych popierajacych jest ponoc az 77%

no to popatrzmy na inny sondaz ktory przeczy zdrowemu rozsądkowi, gdzie OFE nieźle sobie radzą z wypracowaniem zyskow a ponieważ ciemnota z PO wierzy Tuskowi , ktory zrobił zadyme jak to kibol pilkarski to wynik 47% swiadczy o takiej bezmyslnej cześci spoleczeństwa
                          www.polskieradio.pl/wiadomosci/prasakrajowa/artykul188865.html
                          Z funduszami emerytalnymi mamy do czynienia od 11 lat. Ich klientami jest 14,8 mln Polaków. To bardzo dochodowe firmy, zwłaszcza liderzy branży. Łączny zysk za pierwsze półrocze 14 działających towarzystw emerytalnych wyniósł ponad 290 mln zł.

Według ekspertów cytowanych przez "Rz", wizerunkowi OFE zaszkodziły kryzys, zamieszanie medialne, nagana premiera. Zdaniem socjologów wyniki badania powinny być wstępem do tego, by fundusze emerytalne w bardziej przejrzysty i zrozumiały sposób informowały nie tylko klientów, ale całą opinię publiczną na temat tego, co i jak robią. Chodzi bowiem o to, by zdanie Polaków nie było budowane tylko na podstawie sygnałów politycznych.

• Gość: cytacik Re: Porządek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.10, 08:35
                            "Nie chodzi o krzyż, ale o pomnik i postawienie go w miejscu i formie, jakich zażąda prezes PiS - powiedział w wywiadzie w "Polska The Times" biskup Tadeusz Pieronek, komentując sytuację powstałą w związku z krzyżem przed Pałacem Prezydenckim w Warszawie. - Z przykrością mówię, że to jest odrażające - dodał".
                            • Gość: Renata Rast Re: Porządek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.10, 08:57
                              to nie chodzi o krzyż, ani nawet pomnik, tylko o miejsce idealne dla protestów i robienia zamętu i bałaganu. Bo inaczej ci tam z pod pałacu rozważali by inne miejsca. A kiedy krzyża nie ma to
                              oni teraz pilnują miejsca.
                              • Gość: łolaboga Re: Porządek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.10, 09:39
                                "Fundamentalistyczny absurd!" - ks. Luter o pomyśle intronizacji Chrystusa na króla Polski
                                - Taka inicjatywa jest dla mnie fundamentalistycznym absurdem i należałoby od tego odchodzić - tak ks. Andrzej Luter, współpracownik "Więzi", "Tygodnika Powszechnego" oraz Centrum Kultury i Dialogu komentował w Poranku Radia TOK FM wczorajszy Marsz dla Jezusa Chrystusa Króla Polski.
                                Ksiądz Luter, o którym mówi się, że jest kandydatem na kapelana prezydenta Komorowskiego, apelował do uczestników niedzielnej manifestacji: - Naprawdę nie wiem, czyja to jest inicjatywa, ale to jest szkodzenie Kościołowi. To jest niepoważne. Chciałem przypomnieć, że w ostatnią niedzielę Adwentu w kościele obchodzimy święto Chrystusa Króla Wszechświata, a o ile mi wiadomo Polska jest częścią Wszechświata, co znaczy, że Chrystus jest już królem Polski - mówił ks. Luter.
                                Jarosław Kaczyński mówi, że krzyż, który został przeniesiony z Krakowskiego Przedmieścia do kaplicy Pałacu Prezydenckiego, jest substytutem pomnika, który miałby tam stanąć. - Samo słowo substytut oznacza jakiś zamiennik, coś gorszego, czyli pomnik jest czymś pierwotnym, a krzyż jest substytutem pomnika. Krzyż nie jest substytutem czegokolwiek - oburzał się ks. Andrzej Luter. - Krzyż jest jedyny i wykorzystywanie go do jakiejkolwiek walki partyjnej, ideologicznej, a przede wszystkim w tym wypadku jako zakładnika: "będzie pomnik, to krzyż zabierzemy" jest po prostu niedopuszczalne - podkreślał poranny gość TOK FM.

- To jest działanie wypaczające wiarę - mówił ks. Luter. - Wiara upolityczniona, zideologizowana nie jest żadną wiarą - przekonywał ks. Andrzej Luter. I tłumaczył: - Dlatego patrzę na te wszystkie ostatnie wydarzenia z wielkim żalem, bo po prostu to jest totalne upolitycznienie wiary. Przez to w różnych rozmowach czuje się zdystansowanie wielu ludzi do Kościoła, a Kościół na tym cierpi - ubolewał ks. Andrzej Luter.

• Gość: zaTUSKany Re: Porządek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.10, 12:52
                                  MAm NIEoDpARTE wrażenie ,że zbyt wielu piszących tu to dzieci alkoholików , którzy nie potrafią się odnależć

może ten watek dla was byłby ciekawszy ?

dla Dorosłych dzieci Alkoholików
                                  Autor: Gość: szukam IP: 213.199.253.* 19.09.10, 12:56
                                  Dodaj do ulubionych Skasujcie
                                  Odpowiedz
                                  Czy ktoś wie może gdzie szukać w Ciechanowie "takiej" pomocy ??
                                  Gdzie sie odbywają takie terapie, refundowane przez NFZ??
                                  Prosze o pomoc
                                  • Gość: re Re: Porządek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.10, 13:27
                                    Typowe dla kolegi Przemysława. Jeśli masz inne niż on zdanie, to znaczy, żeś alkoholik. No i złodziej, bo każdy pijak to złodziej:)
                                    Kiedy kończą się argumenty, trzeba poniżyć, obrazić, wyśmiać...
                                    • Gość: zaTUSKany Re: Porządek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.10, 13:56
                                      PROSIŁBYM TEGO OD OLABOGA I TEGO SAMEGO RE

nie czytać i nie słuchac tego co związane jest z koncernem Agora i Michnikiem i pisać na temat a nie czepiać się zatuskanego osobiście jak brakuje argumentów

Re: Porządek IP: *.internetdsl.tpnet.pl
                                      Gość: łolaboga 20.09.10, 09:39 Odpowiedz
                                      "Fundamentalistyczny absurd!" - ks. Luter o pomyśle intronizacji Chrystusa na króla Polski
                                      - Taka inicjatywa jest dla mnie fundamentalistycznym absurdem i należałoby od tego odchodzić - tak ks. Andrzej Luter, współpracownik "Więzi", "Tygodnika Powszechnego" oraz Centrum Kultury i Dialogu komentował w Poranku Radia TOK FM wczorajszy Marsz dla Jezusa Chrystusa Króla Polski.

Jak już ktoś czyta wybiórczą i słucha tokfm nie zada sobie fundamentalne pytanie jak szeroka jest u nich paleta wypowiadających się po myśli agorowej ?

Najbardziej zaTUSKani o Krzyż są agnostycy, żydzi ,ateiści i pijacy

• Gość: zaTUSKany Re: Porządek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.10, 13:57
                                        ja tak o tych pijakach bo największym chamek jaki pojawił się pod krzyżem i zwołał kilka tysięcy ludzi jest właśnie ten osobnik

oto ałtorytety z wybiórczej i tok fm
                                        www.youtube.com/watch?v=k0OYhDuHGjY&feature=player_embedded
                                        • Gość: re Re: Porządek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.10, 15:03
                                          Mój Boże, jaki ty bezrozumny jesteś...
                                          Bredzisz trzy po trzy,np.:
                                          "Najbardziej zaTUSKani o Krzyż są agnostycy, żydzi ,ateiści i pijacy".
                                          i dziwisz się, że cię mają tu za trolla. O krzyż zatroskani są chrześcijanie, bo na nim umarł Zbawiciel. A ty używasz go jako pałki na platformę, żydów... itd. A do której kategorii: żydów, ateistów, agnosytyków czy pijaków zaliczysz biskupa Pieronka? A niejakiego Karola Wojtyłę, który zdecydowanie wystąpił przeciwko instrumentalizacji krzyża na Żwirowisku przez identycznych sekciarzy jak na Krakowskim? Nie masz racji, a głupio się upierasz. Wszyscy myślący samodzielnie, a nie pod dyktando radia Maryja zaczynają odczuwać niestosowność wykorzystywania krzyża dla PRYWATNEJ wojenki prezesa Kaczyńskiego. Kiedy to zauważysz, sam będziesz się wstydził tej antychrześcijańskiej w istocie akcji.
                                        • Gość: re Re: Porządek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.10, 15:08
                                          to i ja o pijakach walczacych z Krzyżem

np.taki Kwaśniewski Aleksander i cała jego formacja co to już pijany pod krzyzami w Charkowie
                                          pokazał swoje nastawienie do pamięci o polskich patriotach i polskości.

• Gość: Michał Re: Porządek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.10, 13:23
                                    No nie wiem co mam mysleć o takiej złotej myśli kolego zatuskany ? Skonfundowałeś mnie w pełni - naubliżać Ci, czy może po prostu zlekceważyć takie odkrywcze posty jak ten Twój ? Sam nie wiem. Posuwasz się już do takiech rejonów absurdu, że w zasadzie nie wiadomo jak to komentować. Chyba nie warto.
                                    Zadam Ci tylko 4 pytania i wcale nie oczekuję odpowiedzi - sam sobie odpowiedz na nie, a potem trochę pomyśl.
                                    1. Dzieci alkoholików to jakiś gorszy gatunek ?
                                    2. Nie potrafią się odnaleźć ? - to znaczy co ?
                                    3. Co ty, jakiś domorosły psycholog na odległość jesteś ?
                                    4. Za kogo ty się uważasz ?
                                    dobranoc Panu
                                    • Gość: ? Re: Porządek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.10, 15:05
                                      Myslisz, ze Ci odpowie? Zapomnij... nie ma takiego tekstu w internecie zeby mogl wkleic... to Trolll po prostu.. ma wylaczone myslenie.. ctrl+c Ctrl+v u niego tylko dziala..
                                      • Gość: Michał Re: Porządek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.10, 18:03
                                        Niestety masz rację ( a może stety ), minęło kilka dni i ukochany mój idol tego forum nie odpowiada na moje pytania, mimo, że w tym wątku udziela się na co dzień niezmiernie silnie. W sumie może i dobrze. Jak mam przeczytać, że jestem pożytecznym idiotą ? - choć w odpowiedzi powiedziałbym że przynajmniej pożytecznym. Nie wiem czy o wszystkich tak można powiedzieć ?
                                        Pozdrawiam
    • Gość: katolik Re: Porządek IP: 188.33.169.* 20.09.10, 23:33
      Tak się temu przypatruję, tej dyskusji, i współczuję ci , zatuskany człowieku. Żyjemy w innej Polsce, bo ja widzę chamstwo po twojej stronie oraz innych tzw. "obrońców Krzyża". Biskupa Pieronka stawiasz na równi z idiotami i alkoholikami. Dobrze, że Papież nie jest Polakiem, bo byłoby mu wstyd. Wierzę w życie po śmierci i myślę, że JP II jest zdruzgotany tym, co widzi z nieba. Czy wyobrażasz Go sobie wymachującego krzyżem pod pałacem, żeby dowalić politykom z innej opcji?
      Nie wyobrażasz sobie. Pojęcie wyobraźnia, zwłaszcza religijna, to dla ciebie abstrakt. Biedny jesteś i godny współczucia.
      • Gość: ciamciaramcia Re: Porządek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.10, 23:46
        A ja widzę agresje i chamstwo w stosunku do nieobecnego tu Dariusza Wernickiego i co odpiszesz ?
        Mozna, by rzec uzyteczni idioci piszą nie znając ani wernickiego ani zatuskanego.
        Można , by rzec uzyteczni idioci potrzebuja tylko celu w jaki moga walić.
        Mozna , by rzec użyteczni idioci zawsze znajdą pretekst by obwinić kogoś ,ale nigdy nie siebie za agresję i chamstwo.

Brawo dla użytecznych idiotów jesteście solą tej ziemii.
        • Gość: s Re: Porządek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.10, 09:03
          Sądzisz, że nazywanie rozmówców idiotami jest grzeczne i niechamskie? Gratuluję dobrego samopoczucia.
          • Gość: jak Re: Porządek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.10, 11:26
            Jak się przebywa w domu wariatów trudno nauczyć się postrzegać inaczej otoczenie :D.
            • Gość: PiSiaki Re: Porządek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.10, 12:02
              PiSiaki w geście rozpaczy chcą zmienić ustawę o samorządzie :D. Tylko kto ich poprze?
        • Gość: Michał Re: Porządek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.10, 14:36
          Nie znam ani Wernickiewigo ani zatuskanego. Czytam jednak i słyszę co piszą/mówią w mediach - jeden na tym forum drugi na szerszych wodach bo w TV. Osobiście odnoszę się jedynie do tego. Nie oceniam ich jako ludzi, że są tacy czy inny, głupi czy mądrzy, dobrzy czy źli itd. bo ich nie znam, poza tym kim ja jestem, żeby oceniać ludzi.
          Ale skoro oni wygadują co wygadują publicznie, ja, skąd inąd też publicznie, mam prawo wypowiedzieć się co myślę o tym co oni wygadują i ocenić treść ich wypowiedzi - wypowiedzi a nie to kim są. Clear ?
          Ja nie nazwałem ani jednego ani drugiego idiotą - gro osób na tym forum nie nazwało ich idiotami, nie używało też wobec swoich oponentów inwektyw.
          Przeczytaj swój post - zróć uwagę na to ile razy użyłeś słowa "idiota" - "chamstwo" to sposób, okreslenie zachowania, więc niech tam, ale "idiota" to po prostu inwektywa.
          • Gość: MadMax Re: Porządek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.10, 15:06
            Zacietrzewienie albo debilizm niech każdy jeśli chce odpowie sobie sam. Nie karmić trolli. Nie zwracać uwagi na "roszczeniowych męczenników" z PIS. Nasz kraj zaczął trawić nowotwór, zbiór komórek działających wbrew dobru narodu. Największy guz był koło krzyża ale na szczęście wycięto go. Miejmy nadzieję, że nie będzie przerzutów, że nie będzie potrzebna chemioterapii i odczadzania.
        • Gość: ? Re: Porządek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.10, 15:07
          Te ZaTUSKAncu... w koncu miales nie pisac z neostrady..? to jak to jest...?
    • Gość: marek zalewski Głos... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.10, 15:31
      Całe szczęście, że są tacy księża... bo można by zwątpić...

Abp Gocłowski napisał do Kaczyńskiego list w sprawie krzyża: Panie Jarosławie...
      Arcybiskup Tadeusz Gocłowski powiedział dziś w Radiu Gdańsk, że kilka tygodni temu pisał list do prezesa Jarosława Kaczyńskiego ws. krzyża. Gocłowski mówił, że jego zdaniem sprawa krzyża "jest w ręku określonego ugrupowania politycznego" i jedno słowo prezesa PiS mogłoby wyciszyć spór. List został bez odpowiedzi.
      Arycybiskup Tadeusz Gocłowski powtórzył - jak wielu przedstawicieli kościoła - , że krzyż nigdy nie może być przedmiotem przetargu politycznego. Podkreślił, że nie wolno używać krzyża dla celów pozareligijnych - nawet takich, jak upamiętnienie dramatu smoleńskiego.

"Skandal"

Arcybiskup w Radiu Gdańsk odniósł się do wydarzeń, które przez ostatnie tygodnie rozgrywały się przed Pałacem Prezydenckim w Warszawie. Były metropolita gdański zaznaczył, że te wydarzenia gotów jest określić mianem skandalu.
      Gocłowski powiedział, że odnosi się to zarówno do ludzi, którzy stali przed Pałacem Prezydenckim, jak i polityków Prawa i Sprawiedliwości. Przyznał, że kilka tygodni temu napisał w tej sprawie list do prezesa PiS Jarosława Kaczyńskiego, ponieważ w jego opinii cała sprawa - jak to określił - "jest w ręku określonego ugrupowania politycznego" i jedno słowo prezesa PiS mogłoby wyciszyć spór o krzyż.
      Gocłowski powiedział, że z "panem Jarosławem" zna się od 20 lat. - Napisałem: panie Jarosławie, wystarczyłoby jedno słowo, by wyciszyło tę sprawę - mówił arcybiskup w Radiu Gdańsk o liście, który wysłał kilka tygodni temu.

Odpowiedzi nie otrzymał.

List Gocłowskiego był odpowiedzią na list prezesa PiS do biskupów.
      Przeniesienie krzyża to "w pewnym sensie" rozwiązanie
      Krzyż z Krakowskiego Przedmieścia usunięto w ubiegły czwartek i przeniesiono do kaplicy w Pałacu Prezydenckim. Tego samego dnia wieczorem odbyła się manifestacja przeciwników tego ruchu. Pojawił się na niej Jarosław Kaczyński. Oficjalnie po to, by zapalić znicz ku pamięci ofiar katastrofy. Spotkanie przypominało wiec. Pod Pałacem rozlegały się okrzyki: "Jarosław! Jarosław!".

Arcybiskup Gocłowski uważa, że przeniesienie krzyża sprzed Pałacu Prezydenckiego do kaplicy to - jak się wyraził - "w pewnym sensie" rozwiązanie problemu, który jest dla niego "dramatycznie przykry".

Wyraził nadzieję, że ostatecznie stanie on w uzgodnionym wcześniej miejscu - w kościele św. Anny.
      • Gość: zaTUSKany Re: Głos... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.10, 16:20
        Za dużo wątków namnożyło się bym odpisywał na wszystko.
        Nawet zalewski twórca pomników świętych zabiera głos, ale to on robi tu nonstop skopiuj i wklej :-)

Krzyż jest tam gdzie ludzie potrzebują się pomodlić, przystanąć , zadumać , a nie tam gdzie postawią Krzyż na siłę .
        Krzyż zawsze stawia się w miejscach , które coś coś symbolizuje , a jest na to aż nadto przykładów.

Zamiast zrzucać winę na Kaczora może należy poprosić hrabiego Komorowskiego , by powiedział 'niech zostanie' , bo ludzie i tak będą tam przychodzić i stawiać znicze.

Podobny styl myślenia jak Gocławski zastosował ostatnio Putin pisząc ze opozycję należy walić pałką po głowie jak nie dostanie zgody na demonstrację.Wypisz wymaluj myślenie z kręgów decyzyjnych PO.Gdyby Komorowski zostawił krzyż trochę lewactwa poprotestowałoby sobie i byłoby cicho.
        Czy na Wawelu , czy pod Wawelem ktoś demonstruje nawet z tych którzy nie chcą tam Kaczyńskiego ?

Krzyż stał na Krakowskim Przedmieściu prawie trzy miesiące i czy których pożyteczny idiota z tego forum pisał, że należy go usunąć ?
        • Gość: Pis to banda Re: Głos... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.10, 16:36
          "Gdyby Komorowski zostawił krzyż trochę lewactwa poprotestowałoby sobie i byłoby cicho."
          Banda terrorystów :D. Kończę bo mi czujnik czadu wyje jak czytam zaTUSKanego :D.
          • Gość: emeryt Re: Głos... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.10, 18:45
            To czego chcą tam „obrońcy krzyża „ – krzyża czy pomnika . Muszę Ci zatuskany powiedzieć że to specyficzny dla toruńskiego odłamu sposób modlitwy przy politycznych ulotkach rodem z „gazety nie obiektywnej”
            Krzyż stał na Krakowskim Przedmieściu prawie trzy miesiące i też nikt nie pisał aby został tam na stałe , a sama budowa krzyża (krzyżyka) i umieszczenie go w stojaku wskazywało na charakter tymczasowy .Powiedzmy szczerze to jest miejscem dla protestu niezadowolonych z wyników wyborów ,a że jest to idealne miejsce do tego to chyba nikogo nie muszę przekonywać.

• Gość: zaTUSKany Re: PO to banda blondynek :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.10, 19:01
            HGW zwana bufetową od kiedy nosiła kanapki strajkującym pielęgniarom, dziś mówi,że można iść sobie 100m dalej na Plac Piłsudskiego :-)
            Czekamy na hasło zamknięcia kościołów, bo modlić można się w swoim domu !
            • Gość: emeryt Re: PO to banda blondynek :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.10, 19:17
              To chyba dłuuuuugo poczekacie , bo jak na razie to kościołów przybywa i to w zaskakująco (zastraszająco) szybkim tempie .A swoją drogą to można iść sobie na Plac Piłsudskiego on teraz jest jakby bliższy prezydentowi Kaczyńskiemu ;-)
              Czekamy na hasło pozostawienia na stałe „ołtarzy” po procesji bożego ciała.
            • Gość: MadMax Re: PO to banda blondynek :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.10, 21:48
              A ja czekam na hasło, że jedynym prawdziwym krzyżem jest ten zabrany z placu przed pałacem prezydenckim. Całkiem się nie zdziwię, bo PiSiaki są zdolni wymyślić, że to jest krzyż na którym umierał Chrystus. Tylko nie jestem pewien, czy krzyż nadal kojarzy się im nadal z Chrystusem, czy już tylko z krzyżem do szantażowania legalnego rządu.
        • Gość: ? Re: Głos... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.10, 19:39
          >ale to on robi tu nonst
          > op skopiuj i wklej :-)

Pszemmm.... ogarnij sie... Nikt Cie w tym nie przegoni
    • Gość: wiki Re: Porządek z krzyżem IP: *.chello.pl 21.09.10, 20:21
      tak naprawde to nie krzyz jest problemem . Wszyscy calujacy prezesika pisiu w tylna czesc ciala , niech zobacza i wysluchaja prawdopodobnej geneologii rodu Kaczynskich na przegladarce Google, wpisujac haslo - kim sa kaczynscy- ,i moze choc przez chwile zastanowia sie czy przypadkiem nie jest to prawda , o dwoch co ukradli ksiezyc i ich przodkach .
      • Gość: ojjjjjj Re: Porządek z krzyżem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.10, 22:02
        dziecko komputerowe nam tu pisze i pisze

nikt nic nie wiedział ale jak wymyslono google wszystkich oswieciło

wysluchaja prawdopodobnej geneologii rodu Ka
        > czynskich na przegladarce Google, wpisujac haslo - kim sa kaczynscy-
        • Gość: ? Re: Porządek z krzyżem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.10, 22:07
          Pszemm.. tabletki wez!?
          • Gość: roman Re: Porządek z krzyżem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.10, 16:17
            W GAZECIE WARSZAWSKIEJ /jest taka dostepna w ciechanowskich kioskach/ z dnia 17-23 2010 r można przeczytać ciekawy wywiad z ks. STANISŁAWEM MAŁKOWSKIM przyjacielem bł. ks. Jerzego Popiełuszki. Tytuł wywiadu W SMOLEŃSKU DOSZŁO DO ZAMACHU I TEN ZAMACH BYŁ AKTEM AGRESJI WYMIERZONYM W POLSKĘ I POLAKÓW. Skoro gazeta po raz kolejny podnosi taki temat /podobnie jak Gazeta Polska/. Nikt nie podaje do sądu autorów wywiadu /autoryzowanego/ to pośrednio oznacza, że mają rację.

Patrząc NA ZIMNO na całą sytuację /największy wybuch żalu, straty po stracie zmarłych już minął/ należy przygotować się do wybaczenia sprawcom. Raczej na skruchę nie ma co liczyć
            Czołowy dysydent rosyjski Władymir Bukowski kilka dni po katastrofie powiedział, że on codziennie się modli o to by katastrofa okazała się nieszczęśliwym WYPADKIEM.
            Zapytał ponadto czy Polacy potrafią wybaczyć jeszcze raz?......
            Wspaniała postać..

• Gość: franek kimono Re: Porządek z krzyżem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.10, 18:56
              Bogdan, Jurek i ten trzeci, którzy mają właaaa..dzę postępują w przypadku Smoleńska tak jakby to chodziło o WŁAM DO GARAŻU na Aleksandrówce!.
            • Gość: gdyby Re: Porządek z krzyżem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.10, 09:21
              Gdyby ktoś się uparł i skarżył każdego kto pisze bzdury nie wyszedł by z sądu do końca życia :).
      • Gość: pis Re: Porządek z krzyżem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.10, 08:42
        Mordercą pasażerów lotu do smoleńska był lech kaczyński, najbardziej despotyczny z prezydentów, człowiek o poglądach faszysty..Obecnie jego faszystowskie ugrupowanie walczy by zrobić z niego męczennika. Ale z niego taki męczennik jak z hitlera.
        • Gość: zaTUSKany Re: Porządek z krzyżem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.10, 08:48
          Czy jest na forum lekarz psychiatra ?
          Czekam na reakcję moderatora

#
          Re: Porządek z krzyżemIP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
          Gość: pis 23.09.10, 08:42 Odpowiedz

Mordercą pasażerów lotu do smoleńska był lech kaczyński, najbardziej despotyczny z prezydentów, człowiek o poglądach faszysty..Obecnie jego faszystowskie ugrupowanie walczy by zrobić z niego męczennika. Ale z niego taki męczennik jak z hitlera.
          • Gość: ok Re: Porządek z krzyżem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.10, 09:07
            Ale jak w telewizji mówią, że Tusk ma krew na rękach, to ci się podoba i o psychiatrę nie pytasz. No to jak to jest z twoją prawością i sprawiedliwością?
        • Gość: z Re: Porządek z krzyżem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.10, 09:23
          Też tak uważam. Ten łotr nie zrobił dla Polski nic dobrego, za to wprowadził ferment jakiego nie było od sarmackich czasów.
          • Gość: roman Re: Porządek z krzyżem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.10, 10:55
            Nie można normalnie podyskutować na tym forum. Same posądzenia o chorobę psychiczną i inwektywy.

Wracając do meritum za bezpieczeństwo pasażerów SAMOLOTU RZĄDOWEGO odpowiada RZĄD. Za całość ODPOWIADA premier. Komu PREMIER przekaże te kompetencje jego sprawa i odpowiedzialność. Premier ma prawo zmieniać kompetencje, łączyć lub dzielić ministerstwa.
            W normalnym kraju w przypadku takim jak sprawa smoleńska /sytuacja nadzwyczajna/ do dymisji natychmiast poddaje się premier. Świadczyłoby to poczuciu odpowiedzialności, poddaniu się pod osąd i demokratyczną dyskusję.
            Dymisja może ale nie musi być przyjęta. O dymisji ministra nie wspomnę.

Co sie stało u nas ?. Nikt /chyba tylko dowódca pułku specjalnego/ poddał się do dyspozycji szefa. Całość zamiata się pod dywan. Wywala się po kolei co bardziej niezależnych dziennikarzy. Witamy w PRL-u ....
            • Gość: czemu? Re: Porządek z krzyżem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.10, 13:40
              Poszukaj może sobie definicji słowa wypadek. Czy minister, premier, dowódca pułku specjalnego są odpowiedzialni za wypadek? na 99.99% nie więc czemu? Kiedy udowodni im się jakąś winę wtedy tak niech się poddają. To nie Japonia nie robi się sepuku bo ktoś krzywo na ciebie popatrzył.
              • Gość: roman Re: Porządek z krzyżem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.10, 15:15
                Odpowiadam "czemu?"
                Idąc Twoim tropem to co się stało w Smoleńsku przy pewnej dozie wypobrażni to: gwałtowne zetknięcie przedmiotu lecącego w powietrzu z gruntem podmokłym.
                Słowa "zatknięcie" nie ma chyba w KK - więc nic nie ma sprawy.
                Jako żywo przypomina to słowa z 1940 roku na wniosku Berii do tow. Stalina "OPRÓŹNIENIE obozów zajmowanych przez jeńców polskich"
              • Gość: txt Re: Porządek z krzyżem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.10, 18:22
                Nikt nie powinien być SĘDZIĄ WE WŁASNEJ SPRAWIE. Tak więc premier, który ma wpływ:
                - na powoływanie składu KOMISJI d/s zbadania katastrofy,
                - ministerstwo sprawiedliwości, prokuraturę, media(KRRT) i.t.p.
                może oddziaływać bezpośrednio i pośrednio na tempo i wynik śledztwa.
                Może też poprzez zaniedbanie lub bezczynność doprowadzić do tego, że nigdy nie poznamy prawdy o przyczynach. Czy to tak trudno zrozumieć?.
    • Gość: Homs. Re: Porządek z krzyżem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.10, 09:28
      Dyspozytor, a co to jest" kareykę" ,może ty nawąchałeś się czegoś i nie możesz trafić w klawiaturę ?
    • Gość: czemu? Re: Porządek z krzyżem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.10, 13:20

Re: Porządek z krzyżem
      Autor: Gość: zaTUSKany 23.09.10, 10:44
      Jak to się mówi z psychicznymi nie pogadasz smile)))

Toteż nie wiem czemu ktoś jeszcze z Tobą gada?
      • Gość: Michał Re: Porządek z krzyżem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.10, 13:45
        Jakże proste i trafne spostrzeżenie. Brawo
        • Gość: Coś ciekawszego Re: Porządek z krzyżem IP: *.tktelekom.pl 23.09.10, 18:22
          setny wpis:)
          • Gość: zaTUSKany Re: Porządek z krzyżem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.10, 19:05
            To MICHALE jakie masz pytanie do mnie

skopiuj ten swój tekst lub napisz nową wersję

odpiszę
            • Gość: ? Re: Porządek z krzyżem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.10, 19:51
              Nie odpiszesz misiu tylko zrobisz kopiuj-wklej... jak zawsze zreszta...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka