IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.10, 21:11
Podobno jeździ bus - CIECHBUS na trasie Ciechanów- Warszawa. Zna ktoś szczegóły albo jechał? Proszę o info.
Obserwuj wątek
    • Gość: Adam1 Re: CiechBUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.10, 21:32
      ciechbus.prv.pl/
      • Gość: Ewcia Re: CiechBUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.10, 21:55
        Podaj jakis kontakt i jakie ceny ja bym chciała do centralnego dojechać. A moze on przez konstancin jedzie?
        • Gość: Adam2 Re: CiechBUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.10, 17:40
          Gość portalu: Ewcia napisał(a):

> Podaj jakis kontakt i jakie ceny ja bym chciała do centralnego dojechać. A moze
          > on przez konstancin jedzie?

Ewciu idź do najbliższego słupa ogłoszeniowego , tam znajdziesz kontakt i ceny itp, wiesz tylko kartki nie zapomnij, żeby zapisać!
          chyba, że .... klikniesz w link w wątku powyżej i tam znajdziesz potrzebne Ci informacje, wtedy już nie musisz wychodzić z domu :)

• Gość: Kamil Re: CiechBUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.10, 15:00
        ciechbus.pl nowa strona
    • Gość: jana Re: CiechBUS IP: *.chello.pl 02.11.10, 22:08
      Plakat ogłoszeniowy dotyczący tego autobusu oraz wszelkie informacje znajdują się na słupie ogłoszeniowym przy Biedronce na Aleksandrówce,własnie dzisiaj zwróciłam na to uwagę,choć szczegółów nie znam.
      • Gość: gregory Re: CiechBUS IP: *.adsl.inetia.pl 02.11.10, 22:27
        jechałem dzisiaj. Jest całkiem ok. W warszawie byliśmy na 6:29 rano
        • Gość: Adam Re: CiechBUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.10, 19:00
          A o ktorej był wyjazd?
          • Gość: Gość Re: CiechBUS IP: 46.112.184.* 03.11.10, 20:38
            Standard podróży: klimatyzacja, toaleta, kawa, herbata itp?
            Jak kiedyś w firmie Polski Express z Warszawy do Płocka. Pełna wygoda i korzystne ceny.
          • Gość: gregory Re: CiechBUS IP: *.adsl.inetia.pl 03.11.10, 21:57
            o 4:52 z armii krajowej. z pkp wyjeżdża kilka minut wcześniej
    • Gość: rfef Re: CiechBUS IP: *.adsl.inetia.pl 03.11.10, 22:59
      gratuluję pomysłu osobom, które zorganizowały taki bus!!!
      Świetny pomysł. Wiele osób interesowało się tym,,,,a teraz może zwiększy się ta liczba - bo ludzie chętniej podejmą pracę w wawie, wiedząc że mają dojazd busem
      • Gość: ciekawa Re: CiechBUS IP: *.adsl.inetia.pl 04.11.10, 16:48
        A ile osob moze podrozowac takim busem ?dziekuje za odpowiedz
        • Gość: g Re: CiechBUS IP: *.adsl.inetia.pl 04.11.10, 22:23
          o ile pamiętam to 19
    • Gość: gagus Re: CiechBUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.10, 22:28
      super, jak otworzą lotnisko w Modlinie to będzie jak dojechać
    • pholand Re: CiechBUS 05.11.10, 11:15
      dla zainteresowanych:

www.ciechbus.pl
    • Gość: ochroniarz Re: CiechBUS IP: *.cnow.pl 05.11.10, 11:20
      Cena w jedną stronę 15zł.(t/p)30zł.+ tramwaj/autobus/metro.Pociąg Cnów-W-wa ZOO-31.08gr.Czas prawie ten sam.Gdyby bilety na busa były po 10zł to by się jeszcze opłacało.
      • Gość: gosc Re: CiechBUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.10, 14:52
        niektóre pociągi jadą ponad 2godz i 30 min. Zależy w jakich godzinach. Poza tym na taki pociąg który 1h43min jedzie bilet kosztuje 26 zł. ( takie ceny od 7 list) widzaiłem na stronie PKp.
      • Gość: podróżnik Re: CiechBUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.10, 23:51
        Gdyby bilety na busa były po 10 zł to pewnie jeździły by osoby, które zamiast dać 15 zł za 1,5h jazdy wolą zapłacić za bilet 10 zł i kupić sobie dwa piwa na drogę (co wraz z 2 wypitymi piwami w pracy i jednym w drodze na dworzec daje już całkiem sporą dawkę alkoholu, nawet dla osób z wieloletnia indukcją metabolizmu etanolu). Krótko mowiąc najpóźniej na stacji nasielsk są już kompletnie pijane i biegają co 4 minuty do łazienki przez cały pociąg. A takich osób raczej wole w busie nie oglądać :) Więc cieszy mnie niechęć niektórych forumowiczów.
    • Gość: ivett Re: CiechBUS IP: *.chello.pl 05.11.10, 21:45
      Dziś jechałam. Naprawdę super sprawa. 1h 45 min jechal z gdańskiego do kauflanda. A dzis piątek, więc większy ruch. Naprawdę polecam. Ja będę często korzystać.
      • Gość: podróżnik Re: CiechBUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.10, 23:44
        Potwierdzam. Na obecną chwilę jest to najlepszy z możliwych środek transportu na trasie Ciechanów - Warszawa. Wygodnie, spokojnie, w miarę tanio i przede wszystkim szybko. Oczywiście mogłoby być taniej, ale biorąc pod uwagę fakt, że za bilet na pociąg Kolei Mazowieckich, który jedzie najczęściej prawie godzinę dłużej (a czasem i dwie) osoba dorosła musi zapłacić podobną kwotę, to CiechBus niszczy wręcz konkurencję. Obecnie zainteresowanie jest niestety małe. Niestety dla właściciela, na szczęscie dla osób podróżujących. Sporym minusem dla podróżnych regularnie wracających z Warszawy z pracy do Ciechanowa jest na pewno fakt, że w takim busie nie ma wydzielonego miejsca na imprezy i nie można pić alkoholu i palić papierosów. Stąd może pojawiać się krytyka tej licznej grupy osób. Podsumowując: dla kulturalnych i wymagających zdecydowanie polecam CiechBus. Osobom szukającym rozrywki i wrażeń odradzam - zostańcie w przedziałach bagażowo - rowerowych pociagów KM. A i jeszcze jedno - bardzo miły i kompetentny Pan obsługujący telefoniczną rezerwację biletów. Pan kierowca też zresztą.
        • Gość: Ochroniarz Re: CiechBUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.10, 07:41
          Za taką kasę czestowałbym podróżnych cukierkami,a nie tylko był miłym i uprzejmym.Co do imprezowiczów,nie uogólniajcie wszystkich.W każdym stadzie znajdzie sie i.t.d.Co do szybkości to pod Grójcem też szybko jechali i......I jaka to konkurencja: do pociągu wsiada w C-wie ok. 70 osób,a do Busa 4(cztery).Rzeczywiście kolej zbiednieje,
          • Gość: podróżnik Re: CiechBUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.10, 10:45
            Po pierwsze: już raz pisałem z uzasadnieniem, że 15 zł to wcale nie jest dużo w porównaniu z pkp. Osoba dorosła za bilet Kolei Mazowieckich musi zapłacić wg strony pkp.pl 18,30 zł (warunki masakra, czas podróży jeszcze gorszy - kto jeździ regularnie ten doskonale o tym wie). Bilet na pociąg pospieszny do Warszawy Centralnej kosztuje już 22,50 - klasa 2 (warunki już w miarę dobre, ale czas podróży nadal dłuższy). Z tego co mi wiadomo to w pociągach też cukierkami nie częstują, mimo że bilety mają jeszcze droższe. Podróżni częstują się za to alkoholem, ale tylko znajomych :)
            Po drugie: "w każdym stadzie znajdzie się itd." - zdecydowanie przyznaje rację. Tym bardziej szkoda mi normalnych ludzi, bo raczej to oni są tymi czarnymi owcami w stadzie pijanych i wulgarnych baranów. Za przypadkowe skojarzenie ze zwierzętami przepraszam. Pomysł ten nasunął mi mój przedmówca :)
            Po trzecie: "Co do szybkości to pod Grójcem też szybko jechali i....." Kierowca jechał zgodnie z przepisami. Rzeczywiście szybko, ale na tyle przepisy pozwalają i nie zagrażało to bezpieczeństwu podróżnych. A skąd możesz Ochroniarzu wiedzieć jak jeździ bus skoro sam z niego nie korzystasz? :) Ivett napisała, że jechał 1 h 45 minut drogę ok 100 km. Średnia prędkość wynosi 57 km/h :) Oczywiście należy uwzględnić skrzyżowania, światła, korki bla bla bla... Suma sumarum musisz przyznać, że wychodzi raczej bezpiecznie. Jest większa szansa, że dostaniesz w łeb w pociągu niż coś Ci się stanie jadąc busem :D
            Po czwarte: Kolej i tak jest biedna. Dla mnie mogą jeździć nadal 4 osoby, nawet się z tego będę cieszył. Byle tylko bus nie upadł. Chciałem tylko poinformować innych i dać im szanse na rozsądny wybór, bo nie wszyscy wiedzą jak to wygląda. I żeby było jasne: nie czerpie żadnych korzyści z udzielania pozytywnych komentarze CiechBusowi :P
          • Gość: gosc Re: CiechBUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.10, 10:55
            Nikt nikogo do korzystania z tych usług nie zmusza. Myślę że nie chodzi tu o konkurencję dla kolei przecież to bus tylko na 19 osób. Poza tym trudno żeby od pierwszego tygodnia jeździł komplet osób. Tym bardziej że duo ludzi jeszcze nic nie wie. Myślę że to alternatywa dla tych którzy chcą wygodniej i krócej podróżować. Cena średnia ale jest możliwość wykupienia karnetu i wtedy przejazd wynosi 11 lub 12 zł!
            • Gość: Podróżnyczasami Re: CiechBUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.10, 12:17
              Bilet dobowy na KM-normalny o nieograniczonej ilosci przejazdów 24zł(dwadzieścia cztery).Czyli TYLKO podzielone przez 2 daje 12 zł.
              • Gość: zainteresowany Re: CiechBUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.10, 22:49
                Może ktoś wie?? czy to prawda że od poniedziałku Ciechbus wraca z warszawy gdanskiej o 7.35??
                • Gość: gregory Re: CiechBUS IP: *.adsl.inetia.pl 08.11.10, 17:21
                  tak to prawda. potwierdziła to osoba przyjmująca rezerwacje. tel 692 915 562
                  podobno od 15-go zmieni się tez godzina odjazdu 2 kursu. wyjazd z Ciechanowa 16:45 a powrót z gdańskiej 19:35
                  • Gość: gość Re: CiechBUS IP: 80.51.146.* 09.11.10, 11:37
                    Jechałam dziś rano tym busem do Warszawy. Sama. trochę dziwnie czułam się z tą świadomością, że bus jedzie specjalnie dla mnie. Jestem bardzo zadowolona z podróży i wszystkim polecam. 15 zł to nie jest dużo.
                    • Gość: weekensdowy klient Re: CiechBUS IP: *.chello.pl 09.11.10, 22:30
                      Ja w niedziele wracałem do warszawy tym kursem o 15:09 z armii krajowej i ku mojemu wielkiemu zdziwieniu (pozytywnemu naturalnie) bus jechał do dworca gdańskiego 1 h 20 min! Jechały 4 osoby. Trochę to smutne, że ludzie nie korzystają z takiej okazji ;]
                      • Gość: klient Re: CiechBUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.10, 21:29
                        ja też jechałem, było kilka osób. Jestem zadowolony, przejazd w niedługim czasie no i od przyszłego tygodnia lepsze godziny jak dla mnie wyjazd z ciechanowa o 16.45 powrót z warszawy o 19.35.
                        • Gość: gość Re: CiechBUS IP: *.adsl.inetia.pl 10.11.10, 23:01
                          czy za przejazd można dostać rachunek lub bilet? Zależy mi na tym ponieważ moja firma zwraca mi koszt przejazdu.
                          • Gość: aa Re: CiechBUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.10, 23:40
                            oczywiście kierowca wydaje każdorazowo bilet
                            • Gość: gregory Re: CiechBUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.10, 20:12
                              Faktury też, z tym że są do odbioru przy następnym kursie.
                              • Gość: xyz Re: CiechBUS IP: *.cdma.centertel.pl 12.11.10, 21:14
                                15 zl raczej dla studenta to jest duzo ;p a jak wyczytalam na stronie to nie ma jedno razowych ulg tylko ulgi obowiazuja przy kupnie biletow miesiecznych ;/
                                • Gość: zzzz Re: CiechBUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.10, 09:08
                                  no niestety jednorazowej zniżki dla studentów nie ma, ale coś za coś jak się chce jechać krócej i bezpieczniej. no ale co 10 przejazd jest gratis!
                                • Gość: zzz Re: CiechBUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.10, 19:15
                                  niestety zniżki dla studenta na jeden przejazd nie ma
                        • Gość: jan Re: CiechBUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.10, 21:11
                          Jechałem dziś CIECHBUSEM pierwszy z warszawy kursem o 17.20. Jechało więcej osób, no i jestem pozytywnie zaskoczony. cena jak dla mnie przyzwoita, środek lokomocji również. No i najważniejsze sami kulturalni ludzie, brak menelstwa. Czas podróży ok. Jestem bardzo zadowolony. Polecam.
                          • Gość: (_) Re: CiechBUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.10, 14:30
                            Nie wydaje Wam się, że godzinka i dwadzieścia minut na przejechanie BUSEM, z A.K. do gdańskiej, to troszkę za szybko. Samochodem ciężko osiągnąć taki wynik, nie zap.....jąc.
                            Przejechałam się raz i więcej nie skorzystam, właśnie ze względu na prędkość. Poza tym wcześniej czytałam na stronie, że są zniżki, wsiadłam do busa i wielkie rozczarowanie, dla mnie 15zł, a w dwie strony 30zł, daje 600zł miesięcznie:(
                            • Gość: CiechBus Re: CiechBUS IP: *.adsl.inetia.pl 29.11.10, 00:18
                              Witam Pana,
                              Dziękuję za Pańskie uwagi. Na pewno wezmę je pod uwagę rozmawiając z kierowcami autobusu.
                              Jeśli chodzi o ulgi to firma nasza akceptuje wszystkie ulgi ustawowe dla przewozów autokarowych.

Pozdrawiam
                              • Gość: pablo Re: CiechBUS IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 29.11.10, 01:47

Witam !Jechałem wczoraj CiechBusem(juz 3 lub 4 raz) i jestem zadowolony!!!Na co dzień śmigam samochodem a busik to bardzo dobra alternatywa!!A co do kierowców i prędkości to uważam że jeżdżą bardzo dobrze i wcale nie za szybko!! Pociąg wlecze się teraz ze 3 godzinki , jak ktoś woli wolno to zapraszam!! Pozdrawiam
                                • Gość: : Re: CiechBUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.10, 13:26
                                  Pociąg jedzie ok dwóch godzin, nie trzy. I wolę dojechać żywa, w busie niestety istnieje duże prawdopodobieństwo wypadku przy takiej prędkości. Ale skoro jeździ prawie pusty to skąd tyle pozytywnych opini. Chyba jednak nie ma aż tak wielu zwolenników...
                                  • Gość: pablo Re: CiechBUS IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 29.11.10, 13:49

Czy ty aby nie przesadzasz?Tam nie jeżdżą samobójcy!!
                                    • Gość: as Re: CiechBUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.10, 16:51
                                      Stefa jest raczej z tych marudnych. Tym wszystko bedzie przeszkadzac.
                                  • Gość: student Re: CiechBUS IP: 89.76.186.* 29.11.10, 13:55
                                    Ja jechałem już 6 razy. Zazwyczaj bus jedzie mniej więcej 1,5 h z Kauflanda na wawe gdanską (ostatnio przez remont przejazdu kolejowego na kasprzaka trochę dłużej). I wcale nie jest to jazda niebezpieczna. Ale jak dla kogoś to za szybko to rzeczywiście polecam pociąg. Ostatnio jechałem pospiesznym 2 h 25 minut z wawy wschodniej (za 14 zł z kawałkiem za bilet studencki). A i warto dodać, że bilet kupowałem na mrozie 35 minut.
                              • Gość: Stały klient Re: CiechBUS IP: 89.76.186.* 29.11.10, 13:58
                                Jako osoba poważnie zainteresowana Pańskimi usługami polecam nie przejmowanie się złośliwymi uwagami niektórych osób. Proszę zostawić czas przejazdu taki jaki jest. Wcale nie jest za szybko. Myślę, że takie odczucie może pojawić się u niektórych osób po regularnych podróżach pks i pkp.
                                • Gość: ivett Re: CiechBUS IP: 89.76.186.* 29.11.10, 14:08
                                  Ja również uważam, że bus nie jeździ za szybko czy też niebezpiecznie. Jak ktoś chce się telepać pociągiem po minimum 2.5h to droga wolna. Z resztą z pociagiem to nigdy nie wiadomo ile się będzie jechać. Czas podawany w rozkladzie zawsze przyjmuję jako minimalny czas podróży... Jeszcze mi się nie udało przyjechac pociągiem zgodnie z rozkładem a jeżdzę od 5 lat w wiekszośc weekendów.

Polecam Busik. Jechałam nim już ok 5 razy i jestem bardzo zadowolona. Przynajmniej dzień nie jest zmarnowany, jak po podróży PKP, po której potrzebuje sporo czasu, żeby mi nerwy opadły.
                                  • Gość: : Re: CiechBUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.10, 15:07
                                    Przepraszam, gdzie tu widzicie złośliwość. Piszę jakie są moje odczucia, tak jak Wy.
                                    Wam nie podoba się PKP, mnie nie podoba się prędkość jazdy busem. To Wy jesteście złośliwi w stosunku do mnie! Gość który zabił niedawno 19 osób też nie był samobójcą, był poprostu głupi.
                                    Tak na marginesie, nie ma sensu zabierać tu głosu, dla Was kto myśli innaczej niż Wy jest, jak sugerujecie gorszy, głupszy, jeździ Pks, to pewnie ze wsi...
                                    Widzę, że przychodzicie tutaj leczyć swoje kompleksy...
                                    • Gość: ivett Re: CiechBUS IP: 89.76.186.* 29.11.10, 17:40
                                      Nikt tu nikogo nie nazwał gorszym, tylko środki transportu takie jak pks i pkp za gorsze ze względu na czas podróży.

Z resztą koniec tematu. Jeśli tylko będę wracać wieczorem, to wybiorę busa czy też każdą inną opcję niż pkp i pks. Czasami jednak jestem skazana jeździć tymi ostatnimi.
                                    • Gość: as Re: CiechBUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.10, 16:52
                                      Nie jęcz. Nie pasuje - nie wsiadaj.
    • Gość: Podróżnik Re: CiechBUS IP: *.dynamic.chello.pl 05.12.10, 21:05
      Panie Adamie, jak zapewne zauważył Pan po moich licznych wcześniejszych komentarzach, jestem wielkim fanem Pańskiej działalności i Ciechbusa. Sam regularnie korzystam z Pańskich usług, polecam i reklamuję jak mogę, co ma również wpływ na liczbę osób podróżujących proponowaną przez Pana formą transportu i co za tym idzie na ewentualne zyski. I właśnie tu pojawia się problem. Dzisiaj podczas powrotnego kursu do Warszawy miała miejsce niepokojąca sytuacja. Mianowicie mieliśmy więcej pasażerów niż na to pozwala liczba miejsc siedzących w busie. Dwie osoby, które nie miały rezerwacji musiały stać. O ile obecność jednej z nich była niejako wymuszona nieporozumieniem podczas rezerwacji i to warunkowo jestem w stanie zrozumie.c, o tyle obecność drugiego ze stojących pasażerów była moim zdaniem rażącym niedopatrzeniem - nawet jeśli jechał tylko do Płońska. Mając w pamięci niedawny wypadek busa w okolicach Nowego Miasta nad Pilicą, aż strach pomyśleć jaki byłby finał ewentualnej kolizji i kto by za to odpowiadał. Pasażerowie kupując bilet zawierają z Panem umowę m.in. na bezpieczny przejazd. A tego stojącym pasażerom nie da się zapewnić. Już samo gwałtowne hamowanie może się dla nich skończyć za przednią szybą lub przy odrobinie szczęścia na kolanach kierowcy. Trzeba o tym pamiętać nawet w sytuacji możliwego zysku, gdy jest za dużo chętnych osób powinno się stanowczo i jednoznacznie rozwiązać taką sytuację. Pozdrawiam.
      • Gość: CiechBus Re: CiechBUS IP: 194.1.146.* 13.12.10, 14:01
        Witam,
        Dziękuje za informację. Uprzedziłem swoich kierowców aby nie zabierali osób bez miejsc siedzących.
        Pozdrawiam i zapraszam do dalszego korzystania z naszych usług.

Andrzej [ nie Adam ;-) ]
        • Gość: Piotrek Re: CiechBUS IP: *.nat.student.pw.edu.pl 14.12.10, 11:28
          CiechBUS to superalternatywa dla PKS i PKP. Wszystkim polecam. Niepokoi mnie jedynie system rezerwacji - wpuszczajcie najpierw ludzi, ktorzy zarezerwowali miejsce. Tych, ktorzy nie zarezerwowali postawic na koncu i jesli Ci z rezerwacja sie nie zjawia to dopiero wpuscic tamtych. Dla mnie osobiscie stresujace jest to, ze moze dojsc do niepokojacych sytuacji, ze np moze nie byc dla mnie miejsca mimo rezerwacji.
          • Gość: CiechBus Re: CiechBUS IP: 194.1.146.* 14.12.10, 13:01
            Dziękujemy za uwagi.
      • Gość: Instruktor Re: CiechBUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.10, 19:14
        Zgodnie z obowiązującymi przepisami o transporcie drogowym nie ma przepisu, który zabrania przewożenia osób "na stojąco". Jest to tylko związane z tym co autobus ma wpisane do dowodu rejestracyjnego. Jeśli autobus ma wpisane, że może przewozić osoby na stojąco to bez względu czy wiezie je do Płońska do Warszawy czy nawet do Zakopanego jest to dozwolone. Jeśli pasażer decyduje się jechać na stojąco to kierowca może na to pozwolić.
    • Gość: aniołek Re: CiechBUS IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.12.10, 20:48
      Klikajcie w link zamieszczony poniżej
      www.meetingplanner.pl/?pwid=b8695af34ceb41598aa33f4ff494f720

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka