Gość: adam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.10, 11:17 W ciekawych czasach przyszło nam żyć. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ciechanowianin Re: Generał Wojciech J. zaproszony R.B.N. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.10, 11:25 "Istotne jest, by ludzie wytłumaczyli mu, że przegrał wybory prezydenckie" dzisiaj, 09:07 MK / Polskie Radio Były minister Artur Balazs skomentował wypowiedzi prezesa PiS Jarosława Kaczyńskiego na temat wczorajszego posiedzenia Rady Bezpieczeństwa Narodowego, w którym uczestniczył gen. Wojciech Jaruzelski. - Mam wątpliwości, czy Jarosław Kaczyński dobrze robi. Istotne jest, by ważni ludzie z jego otoczenia wytłumaczyli mu, że przegrał te wybory prezydenckie - powiedział w radiowej "Trójce" Balazs. Według byłego ministra partia Kaczyńskiego traci realną szansę na władzę w Polsce. - Gdyby PiS utrzymał tę strategię z wyborów prezydenckich, to miałby szansę sięgnąć po władzę. Warto, by Jarosław Kaczyński się nad tym jeszcze raz zastanowił, nie przechodził do porządku dziennego - powiedział. Balazs stwierdził, że po przegranych wyborach prezydenckich i zamieszaniu ws. parlamentarzystów, którzy zostali wykluczeni, bądź sami odeszli z PiS partia Kaczyńskiego "staje się formacją radykalną, skrają". - W takim przesłaniu, jak dzisiejsze nigdy nie sięgnie po władzę - powiedział. - Opozycja zajmuje się dziś trwaniem w opozycji. Gdyby chciała zdobyć władzę to inaczej by się zachowywała - powiedział polityk dodając, że "w PiS nie było alternatywy poza Jarosławem Kaczyńskim". Balazs skomentował także wczorajsze zaproszenie gen. Wojciecha Jaruzelskiego przez prezydenta Bronisława Komorowskiego na posiedzenie RBN. - Zaproszenie generała do rady powoduje, że tacy politycy, jak Kaczyński się w niej nie znajdą (J.Kaczyński był członkiem RBN, ale zrezygnował - red.). Stąd też to zaproszenie prezydenta - tłumaczył polityk. - Dla mnie osoba Jaruzelskiego, jako człowieka, który doprowadził do stanu wojennego jest jakimś problemem. Uważam, że Jaruzelski i współpraca z nim w zakresie polityki wschodniej poprawi klimat w relacjach w Rosją - powiedział były minister dodając, że "Jaruzelski w Moskwie również wśród obecnej władzy jest dobrze oceniany". (MK) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: Generał Wojciech J. zaproszony R.B.N. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.10, 11:40 Dla mnie to czysta zdrada. Wyciąganie upiorów przeszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Generał Wojciech J. zaproszony R.B.N. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.10, 13:40 to dzięki Jruzelskiemu żyjemy w takiej Polsce a jak nie wierzysz to zobacz co się dzieje w Czeczeni , chwała mu za Polskę służyłem w wojsku w stanie wojennym w jednostce reprezentacyjno-ochronnej czyli Czwartakach AL i bardzo mile wspominam czas służby dużo zdrowia dla Pana Generała. Atak w ogóle to czapki z głów przed Generałem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: demo Re: Generał Wojciech J. zaproszony R.B.N. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.10, 14:25 Przyłączam się do Twoich słów i życzeń dla Generała. Wielki ukłon w Jego stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 11r11 Re: Generał Wojciech J. zaproszony R.B.N. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.10, 20:13 Gdyby Rusek nie odmówił łobuzowi wejścia sowieckich wojsk /mówił o tym Kulikow na spotkaniu w Jachrance/ to tu ten sługus zrobiłby tu Czeczenię. Dlaczego mi to robicie - jedyny komentarz ślepego. Pies jebał te ich nowe standardy przyzwoitosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Generał Wojciech J. zaproszony R.B.N. IP: 94.254.182.* 26.11.10, 02:58 Wy chyba jesteście nienormalni! Życzycie zdrowia człowiekowi,który zdradzał przyjaciół do sowietów,który kazał strzelać do górników! Podziwiacie wysługusa rosyjskich komunistów. Obejrzyjcie najpierw jego biografię a potem zabierajcie głos. Dla mnie to obciach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaTUSKany Re: Generał Wojciech J. zaproszony R.B.N. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.10, 08:39 Ciekawe czy dla takich brumów, miszcza zalewskiego o stu nickach taka informacja to jest potwierdzenie ich trafności wyboru co za palanty rządza w tym kraju. Jak takie palanty pilnują naszych interesów narodowych ' W III kwartale br. 1000 m sześc. gazu Gazprom sprzedawał średnio po 318 dol., w tymczasiecena w USA wynosiła 140 dol. Gazprom stosuje politykę dywersyfikacji cen dla poszczególnych odbiorców. Polska (według wicepremiera Pawlaka) będzie płacić od 350 do 370 dol. za 1000 m sześc., 50 dol. więcej niż średnia cena dla innych krajów członków UE! Dla porównania Statoil za gaz liczy 282 dol. za 1000 m sześc. Jeśli weźmiemy pod uwagę – na podstawie statystyk IAE – że Polska przez trzy kwartały 2010 r. sprowadziła 7,11 mld m sześć. gazu, a mamy w tym roku zakupić 9,7 mld m sześc., oznacza to, iż wydamy o ok. 485 mln dol. więcej na gaz z Rosji niż inne kraje UE. (www.rp.pl/artykul/5,569043.html) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bn POlszewia razem IP: *.adsl.inetia.pl 25.11.10, 13:54 plockaprawica.net/images/news/jaruzelikomorwmoskwie.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
ciech001 Re: POlszewia razem 25.11.10, 17:39 Po postawieniu pomnika komunistycznym najeźdźcom (ciekawe tylko dlaczego zwieńczonego prawosławnym krzyżem a nie sierpem i młotem lub czerwoną gwiazdą, jak do niedawna na pomniku na Placu Kościuszki?); zaproszenie komunistycznego dyktatora który przekazał władzę wybranym przez siebie następcom głoszącym ideę "grubej kreski" - czekamy na następne posunięcia. Może pomnik bohatera obydwu narodów, polskiego szlachcica F. Dzierżyńskiego? Na pewno byłoby to wspaniale przyjęte przez rządzących obecnie w Rosji pogrobowców czekistów ... A jak poprawiłoby stosunki polsko-rosyjskie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo-la 21 Re: POlszewia razem IP: 46.113.169.* 25.11.10, 17:53 To człowiek o fantastycznym życiorysie podziwiam GO jest moim idolem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: POlszewia razem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.10, 18:28 Ci co go tak chwalą to pewnie mieli w rodzinie ubeka esbeka albo zomowca .Ten dawny dyktator powinien być sądzony przez Polaków jak Pinoczet przez Chilijczyków,chyba że zło należy dobrem zwyciężać.Czemu tak rzadko wspomina się o ś.p. pułkowniku Kuklińskim,bohaterze narodowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo-la 21 Re: POlszewia razem IP: 46.113.169.* 25.11.10, 18:33 Kukliński to nie żaden bohater a zdrajca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pronto Re: POlszewia razem IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.11.10, 18:39 Bohater za zwitek zielonych.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hugomaster Re: POlszewia razem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.10, 14:05 pieprzysz głupoty na temat, o którym nie masz zielonego pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olof jo-la 21 ma idola?! IP: *.cnow.pl 25.11.10, 20:32 jo-la 21 - taki świecki obywatel, oburzony m.in. na niezidentyfikowanych katechetów płci obojga, a ma idola?!?! toć to szok i zabobon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiaczek Re: Generał Wojciech J. zaproszony R.B.N. IP: *.182.69.126.nat.umts.dynamic.eranet.pl 25.11.10, 18:50 Wszystkim podziwiaczom Jaruzelskiego życzę wycieczki do KRL-D Tu możecie załapać się na wycieczkę oraz trochę poczytać jak wygląda komunizm. www.krld.pl/krld/index Polecam zakładkę "życzenia". Z niecierpliwością czekam na zaproszenie do RBN generała Kiszczaka oraz nadanie odznaczeń 120 tysiącom funkcjonariuszy SB. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkużony Re: Generał Wojciech J. zaproszony R.B.N. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.10, 18:56 Jo-lu 21 naucz się lepiej historii ,bo masz wodę w mózgu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo-la 21 Re: Generał Wojciech J. zaproszony R.B.N. IP: 46.113.169.* 25.11.10, 19:13 Zależy kto woli jaką historię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1 Re: Generał Wojciech J. zaproszony R.B.N. IP: 80.50.127.* 25.11.10, 19:49 czy to forumciechanowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Generał Wojciech J. zaproszony R.B.N. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.10, 19:59 buńczuczni oglądaliście dzisiaj fakty po faktach z Niesiołowskim jak mówił że za Jruzelskiego siedział 1.5 roku ale nie był bity i bardzo mu dziękuję że teraz może siedzieć w telewizji w wolnej Polsce i rozmawiać mówiąc trzeba dostrzec transformacje dzięki Jruzelskiemu brawo ja mam zapisany każdy dzień z życia w wojsku też i w stanie wojennym jeśli ktoś pisze że to dyktator to jest małostkowy i dopiero by poznał dyktaturę gdyby nie Generał to miłe że ludzie maja podobne myślenie do mnie , a njgorsze w tym jak wczoraj Dorn nawoływał do manifestacji przed domem Generała z 12 na 13 grudnia do hańbi się sam w tą noc minie 29 lat jak w mundurze stałem na strzaży niepodległości i jestem wdzięczny losowi że służbę odbywałem w tak zacnej jednostce i w tym czasie bo żyje w wolnym kraju jestem dumny nie rubcie obłudy w brew prawdzie . Wielka Cześć i Hwała dla Pana Generała... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiaczek Re: Generał Wojciech J. zaproszony R.B.N. IP: *.182.69.126.nat.umts.dynamic.eranet.pl 25.11.10, 20:26 Niesiołowski to wybitna postać... Ciekawe jest to co mówi o nim była narzeczona Elżbieta Królikowska: www.youtube.com/watch?v=mRQf7_68EgA&feature=&p=4FA7D2F7CB0901C1&index=0&playnext=1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hugomaster Re: Generał Wojciech J. zaproszony R.B.N. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.10, 14:07 Niech zgadnę, Spawacz najbardziej zaimponował ci swoją działalnością w Informacji Wojskowej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Generał Wojciech J. zaproszony R.B.N. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.10, 21:23 czy jo-la21 juz ma akt oskarzenia z ciechanowskiej prokuratury za wypowiedzi tego typu Re: Nie ma to jak język miłościIP: *.33.126.* Gość: jo-la 21 19.10.10, 20:02 Odpowiedz Nareszcie zaczęło się każdy kto ma jakąkolwiek broń długą,krótką niech atakuje siedziby pisu w całym przesiąkniętym kaczyzmem i fanatycznym katolicyzmem kraju stańmy do walki o normalność choćby i na noże.Też nienawidzę pisu ale nie do tego stopnia żeby zabić .Ale temu co zabił to parę paczek do więzienia wyślę.Swoją drogą szkoda że nie było tam Kaczora nie zginąłby niewinny przypadkowy człowiek.Czy ktoś w Ciechanowie tworzy struktury ruchu Palikota bo chcę się zapisać. Re: Nie ma to jak język miłościIP: *.33.126.* Gość: jo-la 21 19.10.10, 20:19 Odpowiedz Precz z kaczyzmem.Wytępić to jak najgorszą zarazliwą chorobę. Re: BrAwo Darek WernickiIP: 109.243.119.* Gość: jo-la 21 09.08.10, 06:48 Odpowiedz Każdy kto go zna to wie że to idiota. Re: Porządek z krzyżemIP: *.33.79.* Gość: jo-la 21 16.09.10, 20:30 Odpowiedz Nareszcie porządek a ten Wernicki pedał jeden przecież każdy wie że ten Jaguar to była knajpa dla gejów to się w Ciechanowie już nie powinien pokazywać.A resztę nawiedzonej hołoty spałować i na dołek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiaczek Re: Generał Wojciech J. zaproszony R.B.N. IP: *.182.69.126.nat.umts.dynamic.eranet.pl 25.11.10, 22:11 Pierwszy z cytowanych przez Ciebie postów jest jawnym nawoływaniem do popełnienia przestępstwa i takie ścigane jest z urzędu. Wystarczy zgłosić i jo-la21 ma co najmniej zawiasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emeryt Re: Generał Wojciech J. zaproszony R.B.N. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.10, 22:17 Czy jest tu jakiś admin ? Temat jest następujący „Generał Wojciech J. zaproszony R.B.N.” a tu ktoś o moralności jakiejś małolaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiaczek Re: Generał Wojciech J. zaproszony R.B.N. IP: *.182.69.126.nat.umts.dynamic.eranet.pl 25.11.10, 22:43 To nie jest sprawa "moralności" lecz przestępstwo z art. 119 par.2 podlegające karze pozbawiania wolności od 3 miesięcy do 5 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaTUSKany Re: Generał Wojciech J. zaproszony R.B.N. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.10, 08:29 Jola to nie małolat ,a niejaki znany nam tu troll adhoc mógłby z urzędu zainicjować postawienia faceta przed oblicze temidy e: Generał Wojciech J. zaproszony R.B.N.IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl Gość: ciekawy 25.11.10, 21:23 Odpowiedz czy jo-la21 juz ma akt oskarzenia z ciechanowskiej prokuratury za wypowiedzi tego typu Re: Nie ma to jak język miłościIP: *.33.126.* Gość: jo-la 21 19.10.10, 20:02 Odpowiedz Nareszcie zaczęło się każdy kto ma jakąkolwiek broń długą,krótką niech atakuje siedziby pisu w całym przesiąkniętym kaczyzmem i fanatycznym katolicyzmem kraju stańmy do walki o normalność choćby i na noże.Też nienawidzę pisu ale nie do tego stopnia żeby zabić .Ale temu co zabił to parę paczek do więzienia wyślę.Swoją drogą szkoda że nie było tam Kaczora nie zginąłby niewinny przypadkowy człowiek.Czy ktoś w Ciechanowie tworzy struktury ruchu Palikota bo chcę się zapisać. Re: Nie ma to jak język miłościIP: *.33.126.* Gość: jo-la 21 19.10.10, 20:19 Odpowiedz Precz z kaczyzmem.Wytępić to jak najgorszą zarazliwą chorobę. Re: BrAwo Darek WernickiIP: 109.243.119.* Gość: jo-la 21 09.08.10, 06:48 Odpowiedz Każdy kto go zna to wie że to idiota. Re: Porządek z krzyżemIP: *.33.79.* Gość: jo-la 21 16.09.10, 20:30 Odpowiedz Nareszcie porządek a ten Wernicki pedał jeden przecież każdy wie że ten Jaguar to była knajpa dla gejów to się w Ciechanowie już nie powinien pokazywać.A resztę nawiedzonej hołoty spałować i na dołek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiaczek Re: Generał Wojciech J. zaproszony R.B.N. IP: *.182.144.131.nat.umts.dynamic.eranet.pl 26.11.10, 12:24 Mogę prosić o link to tekstu źródłowego użytkownika jo-la21 bo nie wypada robić zgłoszenia do prokuratury z cytatu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo-la 21 Re: Generał Wojciech J. zaproszony R.B.N. IP: 46.112.30.* 26.11.10, 18:05 To się nazywa wolność słowa barany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olof Re: Generał Wojciech J. zaproszony R.B.N. IP: *.cnow.pl 26.11.10, 18:09 jo-la 21 - słowo może i macie wolne, ale myślenie macie powolne, a może niewyrośnięte... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olof jo-la 21 nazbyt wolno myśli IP: *.cnow.pl 26.11.10, 18:25 jo-la 21 - słowo może i macie wolne, ale myślenie macie powolne, a może niewyrośnięte... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do jola-21 Re: Generał Wojciech J. zaproszony R.B.N. IP: 46.112.144.* 26.11.10, 19:48 Wolność słowa ma swoje granice. Poza tym nie tylko ona jest domeną państwa demokratycznego.Odpowiedzialność za słowa to również jedna z cnót obywatelskich i być może Ty się o tym przekonasz. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo-la 21 Re: Generał Wojciech J. zaproszony R.B.N. IP: 46.112.30.* 26.11.10, 18:30 Ręce precz od Generała nie jesteście godni MU nóg całować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystian Re: Generał Wojciech J. zaproszony R.B.N. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.10, 18:52 Jeśli Ty jesteś godna to miłych wrażeń podczas całowania nóg generała.Zrób to zmysłowo i namiętnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hugomaster Re: Generał Wojciech J. zaproszony R.B.N. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.10, 14:15 www.youtube.com/watch?v=YZQpptwEceo tyle powiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Generał Wojciech J. zaproszony R.B.N. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.10, 18:49 Poczytałem sobie i trochę osłabiony jestem. Po co te emocje i skąd ich tyle ? Jedni, że generał beee zdrada i inne takie wielkie słowa, drudzy chwała generałowi, szacunek i równie wielkie tylko w drugą stronę. Same skrajności i do tego obrzucanie się inwektywami. Ludzie ochłońcie trochę. Zastanawiał się ktoś z was, z tych rozemocjonowanych patriotów, których tu pełno w tym wątku, co w zasadzie na tej radzie było omówione, czy coś ustalono itd. ? Przyjeżdża do nas prezydent, czy nam się to podoba czy nie, ale jednak mocarstwa, które graniczy z nami i jakoś tam rozgrywa, to mocarstwo, swoje interesy na świecie. Nie ma co mieć o to pretensji, że rozgrywa, bo wszyscy to robią łącznie z Rzeczypospolita Polską i nieważne czy rządził nią Kaczyński z Kaczyńskim, czy jak teraz Komorowski z Tuskiem, czy odwrotnie. A my co kuźwa ? Pierdoły o tym czy generał jest ok. czy nie, czy zaproszenie go to zdrada czy forma hołdu ? - A w d...pie to mam. Tak się sam rozemocjonowałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misza Re: Generał Wojciech J. zaproszony R.B.N. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.10, 17:46 Tacy patrioci jak Michał powinni w swoim cichym domku siedzieć pod stołem i przytakiwać jak mu zaśpiewają ;ruscy; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patriota Re: Generał Wojciech J. zaproszony R.B.N. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.10, 17:55 Ludzie gdybyście wiedzieli kto Polską rządzi to doszło by do rewolucji !!! Odpowiedz Link Zgłoś
ciech001 Re: Generał Wojciech J. zaproszony R.B.N. 27.11.10, 18:52 Mam nadzieję, że sobie co nieco wyjaśnię czytając nowe "przecieki" z poczty dyplomatycznej naszych sojuszników z USA. Co też oni sądzą o naszych wielkich przywódcach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonzo Re: Generał Wojciech J. zaproszony R.B.N. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.10, 22:13 generał przez duże g - a kukliński zdrajca. co za debile tu piszą ! krew może człowieka zalać jak się tych głupot naczyta ! jaruzel ma szczęście , że wolny chodzi. ja bym go zaprosił, o-takiego ! Odpowiedz Link Zgłoś