Dodaj do ulubionych

Dom Starców "Krasiniak"

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.11, 12:16
Trudno uwierzyć, że w Krasiniaku uczą nauczyciele w wieku, w którym bawi się w domu wnuczki a nie z trudem powłóczy nogami i idzie do pracy blokując etaty dla młodych, bezrobotnych nauczycieli. Czy oni są na dożywociu w tej szkole, że nie mogą odejść?
Podam przykład: pani podaje notatkę i podlewa kwiaty, zabrakło jej wody w butelce wychodzi do łazienki po wodę dalej dyktując, wraca do klasy i pyta się swoim chrypiącym, jakby igłą ciągnął po szkole głosem "zapisali wszystko?"
Obserwuj wątek
    • Gość: Renata Re: Dom Starców "Krasiniak" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.11, 19:04
      A gdzie jest nadzór nad taką szkołą i dyrektorem, który na to pozwala. Rodzice też chyba mają coś do powiedzenia!
      • Gość: ! Re: Dom Starców "Krasiniak" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.11, 19:11
        W tej szkole rodzice nie mają nic do powiedzenia. Państwo w państwie. Szczególny rodzaj oświatowej anarchii. I nikt mi nie wmówi,że władze nie widzą ( wiedzą) ,co się tam wyrabia.
        • Gość: . Re: Dom Starców "Krasiniak" IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.11, 19:59
          Przykłady starców: Z. Nowakowski, M. Kozłowska ( o zgrozo, kobieta 70-letnia), A. Jaszczak, J. Krajewski, J. Smolińska, I. Zawadzka - ludzie powinni dawno przestac uczyc. Aha, od tego roku na pół etatu zatrudniona jest równiez K. Stawicka, zona v-ce dyrektora i przewodniczącego Rady Miasta
          • Gość: kasia Re: Dom Starców "Krasiniak" IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.11, 20:16
            Jest jeszcze A. Surmionek, a p. Kozłowska to matka dyrektorki
          • Gość: g Re: Dom Starców "Krasiniak" IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.11, 20:20
            Z tego co wiem pani Smolińska raczej nie jest w wieku emerytalnym, a nawet jeśli jest to nie odstaje od młodszych nauczycieli. Ma swoje humory, ale źle z nią nie było, a skończyłem Krasiniak w tym roku. Na pana Nowakowskiego uczniowie skarżą się już pewnie z 40 lat i większość z nich źle na tym nie wyszła. Pani Jaszczak również jest wymagające i wiek jej w tym nie przeszkadza. O pozostałych się nie wypowiadam, no może o pani Sawickiej - ktoś zazdrości?

Ciągle się komuś coś nie podoba w krasiniakowych nauczycielach. A to za dużo wymaga (Trojanowski, Nowakowski, Kamińska, Czarnecka, Surmionek, Suwińska), a to za mało wymaga... A to ma drugą żonę, a to rozwódka, a to w ciąży, a to wnuki już ma...

Chciałbym zwrócić uwagę, że wiek nie może być wyznacznikiem jeżeli chodzi o przyjmowanie/zwalnianie z pracy.

A jak jeden z drugim tak bardzo oczekuje pracy w Krasiniaku to powodzenia, wielu chciało, niewielu dało radę.
          • Gość: x Re: Dom Starców "Krasiniak" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.11, 00:36
            M. Kozłowska ma 74 lata ale tak dobrze się trzyma.
          • Gość: wzburzona Re: Dom Starców "Krasiniak" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.11, 15:35
            dlaczego się czepiacie tych osób, już wogóle nie rozumiem czepiania się pani Smolińskiej, przecież ona jest w porządku
          • Gość: Tata M. Re: Dom Starców "Krasiniak" IP: 188.33.85.* 18.01.11, 18:38
            Pani Stawicka może ma 40 lat - nie więcej, więc do Domu Starców raczej sie nie zalicza. Jej zatrudnienie (szkoda, że tylko na zastępstwo) było doskonałym rozwiązaniem. Moje dziecko twierdzi, że wreszcie lekcje są ciekawe, a uczniowie chętnie sie ucza polskiego. Z tego co wiem pani Stawicka to nauczyciel z pasją - a takich nam potrzeba!!!
            • Gość: old man Re: Dom Starców "Krasiniak" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.11, 08:41
              No co ty! Stawicka ma 75, tylko tak dobrze się trzyma!
          • Gość: absolwentka Re: Dom Starców "Krasiniak" IP: 213.199.253.* 18.01.11, 19:13
            A co Ci przeszkadza obecność p. Nowakowskiego w szkole?
            gdyby już nie uczył, byłaby to strata dla tej szkoły
          • Gość: absolwentka Re: Dom Starców "Krasiniak" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.11, 18:51
            Uwierzcie, że wszystkie matematyczne klasy chciałyby takiego nauczyciela jak pan Z. Nowakowski! :) Wiek nie ma tu żadnego znaczenia. Nie ma lepszego nauczyciela!
          • Gość: ryba Re: Dom Starców "Krasiniak" IP: *.dynamic.chello.pl 06.02.11, 20:39
            Kończyłam tę szkołę 15 lat temu. I o dziwo najlepiej wspominam Pana Nowakowskiego dzięki Niemu nie miałam żadnych problemów na studiach i szkoda jeśli już nie będzie uczył bo takich nauczycieli ze świecą szukać. To, że wymagał jasne ale miał prawo wymagać bo umiał swoją wiedzę przekazać. I o dziwo chyba dzięki tym "starcom" ta szkoła ma jakąś renomę.
    • Gość: zdz Re: Dom Starców "Krasiniak" IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.01.11, 20:46
      haha macie problemy pani Kozlowska jest wporzo co wy chcecie mnie uczy też w Ciechu:P
      • Gość: anonim Re: Dom Starców "Krasiniak" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.11, 20:52
        @up , zgadzam się .
      • Gość: uczeń Źle wam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.11, 20:54
        Ja uczęszczam do innej szkoły w Ciechanowie. Krasiniak to jest szkoła na poziomie. Jeśli chcesz piastować wysokie stanowiska w życiu i skończyć wymarzone studia to idź tam. Nie idź nigdzie więcej. Życie Ci dopiero pokaże jak nie wykorzystasz swojej szansy. Stawiajcie sobie wysoko poprzeczki.
        • Gość: lukrecja Re: Źle wam IP: *.adsl.inetia.pl 12.01.11, 21:03
          Wiek-wiekiem...ale sa tam inne mankamenty. Kiedyś jedna pani od polskiego to dyktowala tekst ze swoich pozółkłych kartek, jak by jej je zabrać...to by się pogubiła. Krasiniak jest przereklamowany.
    • Gość: winis Re: Dom Starców "Krasiniak" IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.11, 21:05
      Z tego co wiem to większość tych nauczycieli podwyższa poziom nauczania /nowakowski,krajewski/,a nie obniża.Wiek czasami jest ogromnym atutem ,a nie problemem.
      Myślę , że dyrekcja pamieta jeszcze ze szkoły , fachowość i doświadczenie tych osób i chce je wykorzystać dla obecnych absolwentów.Myślisz ,że geografia czy matematyka tak się nagle zmieniła?

• Gość: krys Re: Dom Starców "Krasiniak" IP: 213.199.253.* 12.01.11, 21:18
        akurat jadem zawiści zawiało, ha, ha. A miejsce w rankingu? najlepsza matura, studia? To pewnie fakty, które tych zazdrośników nie przekonują. Kończę Kracha i jest to super szkoła, wysoki poziom, większość nauczycieli to fachowcy. A z tego co wiem, to wielu starszych nauczycieli zastępuje nieobecnych młodszych, a pan Nowakowski to legenda i poziom matematyki ponad wszystko
      • Gość: . Re: Dom Starców "Krasiniak" IP: 188.33.145.* 13.01.11, 00:40
        Bardzo jest mi żal młodych nauczycieli,którzy nie mogą znaleźć pracy.
        Jednak wiek nie jest wyznacznikiem.Mnie na uczelni uczą profesorowie w wieku 85 lat i są naprawę świetni w tym co robią.A do Krasiniaka nikt Wam iść nie każe.Są też inne szkoły.
    • Gość: Magda Rzeplińska Re: Dom Starców "Krasiniak" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.11, 21:42
      Kończyłam Krasiniak 35 lat temu.Moja starsza o 13 lat siostra go skończyła i moja córka tez.Cieszę sie,że jeszcze wykładają tam "moi Profesorowie".Pani Kasia Stawicka.to chyba nie "Dom starców":,Moje wnuki też pójdą do Krasiniaka/mam nadzieję/,bo takich wykładowców z Domu Starców nie ma w żadnej innej szkole średniej. I to dzieki Nim / i PP, Stawickim/ wyjda na ludzi.Ktoś tutaj chyba dostał złą ocenę i napisał głupoty. Ps. Podajcie swoje prawdziwe nazwiska/ja podałam;/ i wtedy mozemy dyskutować!Wstyd!
      • Gość: lukrecja Re: Dom Starców "Krasiniak" IP: *.adsl.inetia.pl 12.01.11, 22:25
        Zależy jakie mamy wspomnienia i doświadczenia, moje nie są zbyt miłe, to był 4 letni nightmare
        • Gość: B. Re: Dom Starców "Krasiniak" IP: *.adsl.inetia.pl 13.01.11, 08:41
          Maturę w krasiniaku zdawałm 25 lat temu. Tez nie wspominam tych czterech lat jako sielanki. Ale biologię, której uczyła mnie p. Surmionek pamietam do dziś, zazdrosciłam poziomu matematyki klasom, które uczył p. Nowakowski. P. Kozłowksa uczyła mnie jeszcze w podstawówce i gramatyka, której mnie uczyła pozostała mi w głowie do dziś.
          jedyny negatyw z przywołanych nazwisk mogłabym wystawić tylko p. Jaszczak.

Dzieciaki, cieszcie się, że macie takich belfrów.
          • Gość: rapid Re: Dom Starców "Krasiniak" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.11, 08:51
            Czy ten wątek nie wypełnia przypadkiem znamion dyskryminacji pracowników ze względu na wiek? Czy nie jest wzywaniem do wykluczenia, które można nazwać społeczną eutanazją? Przypominam koleżankom i kolegom, że ta przypadłość, którą tu tak piętnujecie, spotka każdego. Każdy z nas będzie kiedyś stary (jeśli nie obumrze wcześniej) i myślę, że pogardliwe "dom starców" jest tu bardzo nie na miejscu.
            • Gość: B. Re: Dom Starców "Krasiniak" IP: *.adsl.inetia.pl 13.01.11, 10:20
              Zgadzam sie z kolegegą rapidem w całej rozciągłości.
              • Gość: sss Re: Dom Starców "Krasiniak" IP: 46.134.43.* 13.01.11, 14:03
                dlaczego pogardliwe "dom starców" fakt, że pracują tam stare osoby, przecież kogoś po 60 nie powie się 'młódka'' bo wtedy dopiero poczułby się urażone :)
                • Gość: lolek Re: Dom Starców "Krasiniak" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.11, 16:29
                  Nie uznasz zapewne za grzeczność, jeżeli ktoś o tobie powie "idiota", choć przecież Einsteinem nie jesteś:)
                  • Gość: yyyy okradaja tych ludzi masowo IP: *.adsl.inetia.pl 13.01.11, 16:34
                    a wladze daja kase
                    • Gość: sss Re: okradaja tych ludzi masowo IP: 46.134.97.* 13.01.11, 17:30
                      uważam Pana/Panią za chama bo na Ty nie jesteśmy i tego Pan/Pani za grzeczność nie uzna
                      Po co zmienia Pan wątek? Mnie nauczyciele w tej szkole nie interesują, wiem tylko, że sa starzy i podzielam zdanie autora wątku, że powinni ustąpić miejsca młodym.
                      • Gość: g Re: okradaja tych ludzi masowo IP: *.dynamic.chello.pl 13.01.11, 18:06
                        Cóż za bezdyskusyjny argument. Szkoda tylko, że nie mający absolutnie żadnego poparcia faktami. To, że uważasz ich za zbyt starych nie jest ani argumentem za tym, że za starzy są, ani za tym, że powinni odejść, ani nawet za tym, że masz się prawo wypowiadać w jakikolwiek sposób w tej kwestii.
                    • Gość: T.S. Re: okradaja tych ludzi masowo IP: *.dynamic.chello.pl 13.01.11, 17:47
                      Kończyłem Krasiniak kilka lat temu. Część z moich nauczycieli to właśnie wymienieni w niektórych postach wyżej "starcy", choć biorąc pod uwagę ich wiedzę i doświadczenie, należałoby się odnieść do tych ludzi z należnym im szacunkiem. Zresztą tak, jak do wszystkich ludzi. Kiedy byłem uczniem tej szkoły - też uważałem, że dużo jest w niej nauczycieli, którzy mogliby spokojnie przejść na emeryturę i zrobić miejsce nowym nauczycielom, uczącym według nowych standardów, ograniczając konieczność przemęczania się przez ucznia. Jednak prócz wiedzy i doświadczenia nie tylko naukowego ale i życiowego, ten starej daty nauczyciel, zmuszający ucznia do kucia ma przewagę nad młodymi nauczycielami w jeszcze jednym obszarze - jest to SZACUNEK. U tych przedemerytalnych, strasznych, wrednych i ciemiężących ucznia nauczycieli (którym jest się za to wdziecznym po ukończeniu szkoły i dostaniu się na porządne studia), nikt nie odważyłby się stroić sobie z nich żartów czy przywołując dawny przykład z Torunia - zakładać kosza na głowę. Nie jestem zwolennikiem pracy w szkole aż do śmierci (oby jak najpóźniej), ale sam wiek nie jest przesłanką do zwolnienia. Liczy się to, jak wykonuje się swoją pracę.
            • Gość: Do rapid Re: Dom Starców "Krasiniak" IP: 46.112.71.* 13.01.11, 21:50
              ,,Trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść''-jak to śpiewał za dawnych czasów Perfect.To nie jest dyskryminacja.Z całym szacunkiem,ale trzeba samemu realnie oceniać swoje możliwości.Odpoczynek należy się każdemu,nie ma co gonić za kasą.
      • Gość: tewe Re: Dom Starców "Krasiniak" IP: *.jmdi.pl 15.01.11, 17:35
        Ładnie pani się przymila pani Kasi, może lepszą posadkę załatwi. Mąż wysoko - typowy przykład nepotyzmu, a tu cisza nikt nie napiętnuje? Nazwisko wymienia brawo, brawo
        • Gość: g Re: Dom Starców "Krasiniak" IP: *.dynamic.chello.pl 15.01.11, 19:08
          Tak, nepotyzm... Tylko pan Stawicki jako radny miejski ma niewiele do powiedzenia w sprawie szkół średnich, co najwyżej może sobie palcem pomachać.
          • Gość: yupi dom starców - a młodzi bez pracy IP: *.adsl.inetia.pl 15.01.11, 21:16
            Nie prawda. Pan Sawicki jest przecież radnym PO, a to przecież PO było w koalicji rządzącej w powiecie.
            • Gość: koks Re: dom starców - a młodzi bez pracy IP: *.dynamic.chello.pl 16.01.11, 22:10
              Stanowisko Przekłada się na tzw. moce. Móc i nie móc. Według mnie to typowy przykład Parcia na stołki. Zawsze mało!!!
    • Gość: forumowicz Re: Dom Starców "Krasiniak" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.11, 18:03
      Do autora wątku,
      jak na nauczycieli, którzy "powinni bawić wnuczki w domu" to spójrz na ranking szkół -
      www.perspektywy.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=3359&Itemid=791
      Tylko dwie szkoły z Mazowsza : 35 miejsce - I LO w Ciechanowie i 36 miejsce - I LO w Płońsku, dalej ... pustynia.
      To chyba całkiem nieźle ... wynik nie bierze się z powietrza. To też ich zasługa oraz sprawności systemu nauczania w szkole. Więc pomyśl zanim coś napiszesz.
      • Gość: sss Re: Dom Starców "Krasiniak" IP: 46.134.97.* 13.01.11, 19:57
        ale wg. mnie 35 miejsce nie jest powodem do chwaly "Gloria Victis"
        • Gość: jarek Re: Dom Starców "Krasiniak" IP: 213.199.253.* 13.01.11, 20:46
          a dla mnie jest, bo to na kilka tysięcy szkół w Polsce, a przed Krasiniakiem raptem tylko 2 szkoły spoza W-wy
          • Gość: hmmm Re: Dom Starców "Krasiniak" IP: *.dynamic.chello.pl 13.01.11, 21:08
            Ja też kończyłam tę szkołę pond 20 lat temu, uczyli mnie owi "staruszkowie". Niektórych z nich szanuję jako nauczycieli, nie zawsze jako ludzi, ale jestem pewna, że wiek nie jest tu wyznacznikiem. Będąc na wywiadówce w klasie mojego dziecka usłyszałam dziwną rzecz, że pani Kozłowska nie powinna w tej klasie uczyć. Na pytanie wychowawczyni: dlaczego?, rodzice odpowiedzieli, że jest stara. Jakiż to argument? Jeśli chce się kogoś oceniać jako nauczyciela, to wyznacznikiem nie jest wiek. Jeśli nie podoba się, to należy przedstawić rzeczowe argumenty, które dyskwalifikują osobę jako nauczyciela. Jeśli człowiek czuje się na siłach i robi coś dobrze, to czemu nie? Każdy kiedyś będzie emerytem i ja osobiście nie chciałabym nigdy od nikogo usłyszeć, że już się nie nadaję, bo jestem za stara. Wy chcielibyście?
        • Gość: uczeń Krasiniaka Re: Dom Starców "Krasiniak" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.11, 21:04
          Po pierwsze nie wiem jakim prawem autor wątku dyskryminuje starsze osoby. Ciebie też czeka starość. Po drugie nie rozumiem dlaczego czepia się do głosu p. Surmionek, która od dawna ma problemy ze strunami głosowymi i mimo to z poświęceniem wypełnia swoją pracę. Ty tez możesz przecież zachorować. Po trzecie mam lekcje z panią Surmionek i uważam, że jest świetną nauczycielką starej daty i mimo to do matury przygotowuje bardzo dobrze (np. mój brat zdał maturę rozszerzoną z biologii na 92%). Wiem, że to on musi się nauczyć, ale wiele zależy od nauczyciela. Pani Surmionek dużo wymaga i widać tego dobre efekty. Po czwarte pani Surmionek chodzi czasami po wodę do kwiatków, ale nigdy nie zdarzyło się żeby dyktując notatkę nie powtórzyła danego zdania co najmniej 2 razy. Zaraz pewnie powiesz, że chodząc po wodę do kwiatka marnuje czas lekcji...no bo przecież uczyć Ci się pewnie nie chce i wcale Ci nie zależy na tych kilku sekundach poświęconych na tą czynność, ale jest to coś do czego możesz się przyczepić. Uważam, że p. S. jest wspaniałą nauczycielką, która świetnie wypełnia swoją rolę :) Co do pana Nowakowskiego to nie mam z nim lekcji, ale pytając się kolegów i koleżanek zdających maturę pod przewodnictwem tego pana są oni bardzo zadowoleni. Przykład: moja siostra cioteczna, którą uczył już wiele lat temu zdała super maturę i po studiach dostała pracę, w której płacą jej krocie. Ktoś napisał, że poziom wysoki utrzymuje się m.in. dzięki Janowi Krajewskiemu. Kiedy to przeczytałem wybuchnąłem śmiechem. Pan Krajewski od końca I półrocza nie pracuje w Krasiniaku. Miałem z nim lekcje prze 1,5 roku. Uważam te lekcje za stracone. Bardzo dobrze, że Krajewski odszedł (przynajmniej zdam maturę choć zaległości mam duże i ni tylko ja). Jeśli chodzi o p. Czarnecką to uważam, że jest jedną z najlepszych nauczycielek polskiego i z pewnością świadczą wyniki matur jej uczniów. Nie mówię, że w Krasiniaku wszystko jest idealne. Każda szkoła ma swoje złe i dobre strony, popełnia błędy i porażki. Ale kto ich nie popełnia. Poza tym wszystkim nazwanie szkoły domem starców to błąd rzeczowy. Dom starców jest to miejsce, w którym starsze osoby, które nie mogą już żyć same bez pomocy innych chcą z godnością dopełnić żywota. A jak sam widzisz autorze wątku Ci "starcy", którzy pracują w Krasiniaku świetnie sobie radzą.
          Z Pozdrowieniami
          Uczeń Krasiniaka.
          • Gość: . Re: Dom Starców "Krasiniak" IP: *.dynamic.chello.pl 13.01.11, 21:53
            Pseudofilozoficzny bełkot - tego nauczyli Cię w Krasiniaku?
            • Gość: g Re: Dom Starców "Krasiniak" IP: *.dynamic.chello.pl 13.01.11, 23:06
              Fakty, tylko fakty
      • Gość: Do formuowicz Re: Dom Starców "Krasiniak" IP: 46.112.71.* 13.01.11, 21:58
        Hahaha te rankingi to nie jest osiągnięcie nauczycieli tylko uczniów.Krasiniak werbuje najlepszych,najzdolniejszych i najambitniejszych uczniów,którzy wiedzę zdobywają sami w domu i na korepetycjach,później startują w olimpiadach.Im więcej olimpijczyków tym lepsze miejsce w rankingu.Nauczyciele więcej wymagają od takich a nie lepiej ich uczą.Osiągnięcie to przygotować dobrze słabego ucznia,leniwego do olimpiady.
        • Gość: kk Re: Dom Starców "Krasiniak" IP: 213.199.253.* 13.01.11, 22:24
          Olimpiady są dla najlepszych, a nie dla słabych i leniwych uczniów. Skończcie już tę głupią dyskusję.
          • Gość: . Re: Dom Starców "Krasiniak" IP: 46.112.20.* 13.01.11, 22:33
            No właśnie,dla najlepszych więc jakie tutaj osiągnięcie nauczyciela wysłać najlepszego na olimpiadę i zadawać mu więcej?
            A zmobilizować słabego do tego by zaczął się uczyć-to jest osiągnięcie.
            Dyskusja nie jest głupia.Został poruszony problem,który można a może nawet i warto omówić.Jeśli wolisz prowadzić dyskusję na temat ekspedientek w Kauflandzie to opuść ten wątek a nie robisz śmietnik.
        • Gość: forumowicz Re: Dom Starców "Krasiniak" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.11, 22:44
          faktycznie, z szacunkiem,
          "osiągnięcie .... tylko uczniów?" ,
          a może praca zespołowa. To, że szkoła przyjmuje "najlepszych, najzdolniejszych i najambitniejszych" to źle? A może ta szkoła ma wizję i grono pedagogiczne, które jest w stanie "wycisnąć z uczniów to co najlepsze, jak z cytryny"? Dziś nie docenia się ich zaangażowania, wiedzy? Ale jutro spojrzysz inaczej. A to, że wszędzie można spotkać odstępstwa, no cóż, to po prostu życie.
          • Gość: . Re: Dom Starców "Krasiniak" IP: 46.113.116.* 13.01.11, 22:57
            Dlaczego mam jutro spojrzeć inaczej? Ja już LO skończyłam i potrafię się do tego co mówię zdystansować.Nigdzie nie napisałam,że to źle,że przyjmują najlepszych tylko,że ich praca z najlepszymi polega na większych wymaganiach co nie jest żadną sztuką.Współpraca zbiorowa? Proszę Cię,przecież w krasiniaku wszyscy chodzą na korki.
            • Gość: g Re: Dom Starców "Krasiniak" IP: *.dynamic.chello.pl 13.01.11, 23:09
              Nie wszyscy. Mało tego, bez tych korków parę osób dostało się na medycynę, np. dzięki pani Surmionek.
              • Gość: . Re: Dom Starców "Krasiniak" IP: 46.113.116.* 13.01.11, 23:19
                Jasne.
                • Gość: g Re: Dom Starców "Krasiniak" IP: *.dynamic.chello.pl 14.01.11, 00:08
                  Widzisz, różnimy się tym, że ja widziałem i wiem, a Ty możesz tylko podywagować.
                  • Gość: . Re: Dom Starców "Krasiniak" IP: 46.113.116.* 14.01.11, 00:21
                    No ja wiem,że Ty wszystko wiesz lepiej,wszystko widziałeś i wszystkiego doświadczyłeś :))
                    • Gość: Wojtek P. Re: Dom Starców "Krasiniak" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.11, 00:42
                      Dyskryminacja ze względu na wiek brzydko pachnie. Nauczyciel powinien być doświadczony. Świetnym pracownikiem można być w każdym wieku, kiepskim takoż. To nie jest żadne kryterium. Też skończyłem I LO, bez problemu dostałem się na studia, na korki nie chodziłem. Hasło "starzy na śmietnik" brzmi wstrętnie, nawet nie chce mi się takich bzdur dłużej komentować. Ilu ja znam młodych energicznych idiotów ! Szanujmy, doceniamy starszych i módlmy się o takie samo podejście do nas, kiedy wejdziemy w smugę cienia.
                      • Gość: @ Re: Dom Starców "Krasiniak" IP: 46.113.136.* 14.01.11, 01:15
                        To żadna dyskryminacja i z całym szacunkiem do wieku,ale jest już pewna granica gdzie powinno się ustąpić miejsca młodym.Człowiek straszy ma emeryturę i może w końcu znaleźć czas dla siebie i swoich bliskich a nie gonić za pieniądzem.Jest mi przykro,że tyle świeżo upieczonych magistrów nie może się wykazać przez to,że emeryci blokują im miejsca pracy.To młodzi powinni się rozwijać.
                        Starszy człowiek też nie zawsze zna dzisiejsze realia,nie zawsze starcza mu energii,ma problemy z pamięcią.Dajmy młodym się wykazać!
                        Ja w wieku 70lat szukałabym już chyba spokoju i stabilizacji.
                        • Gość: g Re: Dom Starców "Krasiniak" IP: *.dynamic.chello.pl 14.01.11, 01:52
                          Jeżeli młody nie potrafi wygryźć starego, to nie jest to wina tego "dziadka", który pracuje, ale młodego, który nie spełnia pewnych standardów. W Krasiniaku ciągle pojawiają się młodzi nauczyciele. Raczej niewiele oferują w porównaniu do tych "starców ledwie powłóczących nogami z dziurami w pamięci".
                          • Gość: . Re: Dom Starców "Krasiniak" IP: 46.113.136.* 14.01.11, 02:01
                            Hahaha nie rozśmieszaj się.Młodzi nie mają nawet szansy się wykazać,bo choćby mieli najlepsze CV na świecie to i tak nigdzie nie przyjmą ich bez znajomości.Starsi znajomości mają.Widać,że nie znasz realiów rządzących tym światem.
                            • Gość: sss Re: Dom Starców "Krasiniak" IP: 46.134.58.* 14.01.11, 07:36
                              jak ktoś jest chory i ma problemy ze strunami to niech idzie na emeryturę, a nie robi z siebie 'bohatera' że pracuje ponad siły.
                              A jak wyjasniecie to, że przy tak doświadczonej kadrze tylu uczniów (jak chyba z żadnej innej szkoły w Ciechanowie) chodzi na korepetycji? Chyba w szkole czegoś uczą a nie musicie (Wasi rodzicę) muszą płacić za korepetycji
                              • Gość: g Re: Dom Starców "Krasiniak" IP: *.dynamic.chello.pl 14.01.11, 08:30
                                Jest w Warszawie takie liceum nastawione prawie wyłącznie na medycynę. VIII LO im. Klementyny Hoffmanowej. Znam wiele osób, które je ukończyło. Spora część z nich chodziła na korki. Jakie są tego powody? (przypominam, znacząca większość absolwentów która chciała dostaje się tam na medycynę) Otóż rodzice, rówieśnicy, przesądy itd. Rodzice fundują korki "bo chcą pomóc dziecku dostać się na wymarzone studia". Dzieci idą na korki "bo kolega idzie" i bo "jak nie pójdę to nie zdam". Po trzecie idzie się na korki, bo wtedy ktoś z nami siedzi i powtarza, mobilizuje do tego, żeby pracować. To nie nauczycieli wina tylko uczniów, którzy nie potrafią pracować samodzielnie. Jeżeli uważasz, że młody nauczyciel zmieni ten trend to się mylisz.

Uczepiliście się strun głosowych, widać wam kobieta przeszkadza. Ja ją dobrze wspominam, była sumiennie przygotowana i świetnie zorganizowana, na sprawdziany czekało się maksymalnie tydzień, a zazwyczaj dużo mniej czasu, co nie jest standardem młodych nauczycieli. Ja uważam, że może jeszcze młodych ludzi bardzo wiele nauczyć.

Wszędzie ten układ i znajomości, bez tego hasła dyskusja o Ciechanowie to dyskusja nieodbyta.
                                • Gość: sss Re: Dom Starców "Krasiniak" IP: *.centertel.pl 14.01.11, 11:28
                                  to niech nauczyciel uczy tak, żeby nie były po nim wymagane korepetcyje a jak uczniowie chcą iść na korki to nauczyciel zawsze może odmówić
                                  • Gość: uczennica Re: Dom Starców "Krasiniak" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.11, 15:39
                                    Pani profesor Surmionek jest świetną nauczycielką! Nie mogę powiedzieć o niej złego słowa.
                                    • Gość: absolwent bema Re: Dom Starców "Krasiniak" IP: *.dynamic.chello.pl 14.01.11, 16:03
                                      A ja wam powiem, żałuję, że nie poszedłem do krasiniaka bo to jedyna szkola na nabrdzo dobrym poziomie. Wystarczy spojrzeć ile z tej szkoły osob pokończyło politechniki, uniwersytety i uniwersytety medyczne. Wiem wiem każdy powie, że jak ktoś chce to się nauczy. Ale jak w takim krachu wymagają duzo to po tech latach ma się łatwiej na studiach. Ja chodziłem do bema i dzięki swojej cieżkiej pracy jest na studiach na uniwerku medycznym. Ale nie było w tej szkole co kończyłem odpowiedniego wymagania systematyczności a to teraz się odbija mi. Wiec jak ktoś mówi, że w krasiniaku uczą staruchy to niech pomyśli ile oni osób pokierowali i ile osób im zawdzięcza wygodę w życiu!!!
                                  • Gość: krzysiek Re: Dom Starców "Krasiniak" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.11, 16:29
                                    Do "sss". Mówisz mi o błędach ortograficznych, ale twoje wypowiedzi są beznadziejne stylistycznie. Do tego pomijasz znaki interpunkcyjne i popełniasz błędy ortograficzne. Cytuję:

"to niech nauczyciel uczy tak, żeby nie były po nim wymagane korepetcyje a jak uczniowie chcą iść na korki to nauczyciel zawsze może odmówić"

Po nauczycielu można np. mówić, powtórzyć, a nie wymagać. Wymagać można od niego, a nie po nim.

Piszemy korepetycje, a nie "korepetcyje" i następnie stawiamy przecinek.

Pozdrawiam

• Gość: do krzyśka Re: Dom Starców "Krasiniak" IP: 46.112.117.* 14.01.11, 19:31
                                      No tak,jak kończą się argumenty to najlepiej przyczepić się do stylistyki/błędów ort.Żałosne.
                                      Nie o interpunkcji jest ta dyskusja więc nie offtopuj.
                                      • Gość: krzysiek Re: Dom Starców "Krasiniak" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.11, 20:40
                                        do "do krzyśka". Drogi forumowiczu. Najpierw czytaj wszystkie posty, a potem pisz co sądzisz. Zauważ proszę, że to "sss" zaczął wytykać błędy, a moja odpowiedź była ironiczna w stosunku do niego. Odpowiedziałem tym samym :)
                                        Pozdrawiam
                                    • Gość: absolwent Re: Dom Starców "Krasiniak" IP: *.centertel.pl 15.01.11, 10:37
                                      zapoznaj się z dokładną definicją "błędu ortograficznego" a nie na wstępie chcesz zdeskredytować rozmówcę. " korepetcyje" to zwykła literówka :) poza tym użyty skrót myślowy zrozumiał chyba każdy a nie ty 'po nim wymagane /.../' forma wg. mnie dopuszczalna, bo 'po jego pracy (a więc po tym, co zrobi, nauczy na lekcjach) potrzebne są korepetycji.
                                      Popracuj nad czytaniem ze zrozumieniem. Dopiero wtedy 'filozofuj'. Miłego czytania
                                      • Gość: krzysiek Re: Dom Starców "Krasiniak" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.11, 19:03
                                        Akurat z czytania ze zrozumieniem mam bardzo dobre oceny :)
                                • Gość: Uczeń Krasiniaka Re: Dom Starców "Krasiniak" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.11, 16:16
                                  Grzesiu w 100 % zgadzam się z Tobą :) A co do "pseudofilozficznego" bełkotu to możesz mi wytłumaczyć jak rozumiesz Twoje pojęcie ? Bo tego jeszcze nie nauczyli mnie w Krasiniaku :)
                                  • Gość: Uczeń Krasiniaka Re: Dom Starców "Krasiniak" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.11, 16:24
                                    Drugie i trzecie zdanie skierowane jest do "." . Piszę bo nie wiem czy się zorientuje :)
                                  • Gość: Do ucznia krasinia Re: Dom Starców "Krasiniak" IP: 46.112.117.* 14.01.11, 19:32
                                    Zapytaj się na korkach skoro w szkole jeszcze tego nie omawiałeś/aś.
                                    • Gość: Uczeń Krasiniaka Re: Dom Starców "Krasiniak" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.11, 20:49
                                      DO "do ucznia Krasiniaka": widzę, że elokwencją nie grzeszysz i takie zaczepki to próba prowokacji i zamierzam ignorować takie komentarze. Wypowiedziałem się na dany temat, wyraziłem swoją opinię i żegnam zazdrośników, czepialskich i nie wiem już jak tam ich nazwać.
                                      Żegnam
                              • Gość: krzysiek Re: Dom Starców "Krasiniak" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.11, 16:09
                                do sss. Człowieku ! Chodzisz lub chodziłeś dom tej szkoły ?! Zakładasz , że wszyscy z tej szkoły chodzą na korki tylko dlatego bo jest to argument przeciw i dodatkowo wcale nie prawdziwy...jesteś żałosny !
                              • Gość: obywatel Re: Dom Starców "Krasiniak" IP: 213.199.253.* 14.01.11, 21:24
                                Nauczyciele , którzy udzielają korepetycji i biorą tak wysokie stawki powinni płacić podatki.Należy zgłosić to do Urzędu Skarbowego .
                        • Gość: krzysiek Re: Dom Starców "Krasiniak" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.11, 16:06
                          do ".". Chodzę do Krasiniaka i zapewniam cię że nie wszyscy chodzą na korki. W mojej klasie są dwie osoby które chodzą na korepetycje. Pozatym wierz, albo nie wierz, ale znam osoby, które dostały się w tym roku na medycynę bez żadnych korków w ciągu 3 lat. Poza tym aż 11 uczniów pani Surmionek i pana Trojanowskiego dostało się na medycynę. A wypowiadanie się na temat szkoły do, której nie chodzisz jest bez sensu :|
                          • Gość: sss Re: Dom Starców "Krasiniak" IP: *.centertel.pl 14.01.11, 16:09
                            popracuj nad ortografią poza tym piszemy oddzielnie :) jakoś słabe efekty nauki ...
                            • Gość: krzysiek Re: Dom Starców "Krasiniak" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.11, 16:15
                              Popracuj nad rzeczowym wypowiadaniem się popartym prawdziwymi argumentami. Może ten błąd ortograficzny jest przykładem, że Krasiniak nie przyjmuje do swojego grona jak piszą niektórzy: samych przezdolnych uczniów :)
                            • Gość: do krzysiek Re: Dom Starców "Krasiniak" IP: 46.112.117.* 14.01.11, 19:34
                              Czepiasz się,obrażasz osoby,z którymi próbujesz dyskutować.
                              Nabierz ogłady a później bierz się za rozmowę.Netykieta jest Ci obca.
                              • Gość: krzysiek Re: Dom Starców "Krasiniak" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.11, 20:44
                                do "do krzyśka". Czytam kolejne Twoje posty i widzę, że nadal nie czytasz. Mój Boże. Powiedz mi gdzie i kogo obrażam. Proszę o konkrety. Właśnie wydaje mi się, że to wy obrażacie uczniów krasiniaka rzucając im bezpodstawne i niczym nieuzasadnione zarzuty. Wydaje mi się, że mam dość ogłady, żeby wypowiadać się na dany temat, a "sss" pierwszy zwrócił uwagę na pisownię, więc na pierdołę odpowiadam pierdołą :)
                                Jeszcze raz serdecznie pozdrawiam
                                • Gość: . Re: Dom Starców "Krasiniak" IP: 46.112.117.* 14.01.11, 20:50
                                  ,,Człowieku ! Chodzisz lub chodziłeś dom tej szkoły ?! Zakładasz , że wszyscy z tej szkoły chodzą na korki tylko dlatego bo jest to argument przeciw i dodatkowo wcale nie prawdziwy...jesteś żałosny ! ''
                                  Proszę,o to konkrety.A to,że chodzisz do Krasiniaka nie czyni z Ciebie wcale nikogo lepszego.Również sss nie wypowiada się na temat poziomu edukacji a jedynie komentuje niepokojące zjawisko pojawiające się w polskich szkołach.Do tego ma prawo.
                                  • Gość: krzysiek Re: Dom Starców "Krasiniak" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.11, 21:51
                                    To niech komentuje stan polskich szkół w innym wątku bo ten dotyczy jak widzisz tylko jednej , a nie wszystkich...
        • Gość: stary Re: Dom Starców "Krasiniak" IP: 213.199.253.* 14.01.11, 21:11
          Masz rację gościu ,,do forumowicza ''
    • Gość: @ Re: Dom Starców "Krasiniak" IP: 46.112.117.* 14.01.11, 20:31
      Nie wiem o co kaman z tą doniczką,ale ja się zawsze martwiłam jak te starsze panie z konewkami wspinały się po ławkach by podlać kwiatki w sali.Wiem co czujesz :D
      • Gość: Aniela Czas szybko płynie ... Wy też będziecie starzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.11, 21:22
        Nie, nie wiesz, o co chodzi. Dowiesz się, jak będziesz miała 60-tkę, będziesz wszystkim zawadzać, albo będziesz dla nich "przezroczysta" - po prostu nie będą cię dostrzegać. Czas szybko płynie i spotka to każdego z was ...
        • Gość: krzysiek Re: Czas szybko płynie ... Wy też będziecie starz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.11, 21:53
          Zgadzam się z poprzedniczką :) widzę, że istnieją jeszcze trzeźwo myślący...
          • Gość: inny Re: Czas szybko płynie ... Wy też będziecie starz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.11, 22:27
            tu nie chodzi o dyskryminację tylko o etyczne zachowanie w czasach bezrobocia a poziom krasiniak zawdzięcza wypr się uczniów wiadomo przeciętny nie porwie się na kracha bo starzy nie urobią na korki idą dobrzy i z dobrymi można pracować i od niech wymagać a słabiaki to tam leczenia będą wymagać od tego wyścigu ale każdy wybiera sam i nie nam to oceniać
            • Gość: tlof Re: Czas szybko płynie ... Wy też będziecie starz IP: *.dynamic.chello.pl 14.01.11, 23:20
              Etyczne zachowanie w czasach bezrobocia? Czy Twoja wypowiedź jest etyczna w czasach głodowych emerytur?

Rozumiem, że etycznym zachowaniem w czasach kryzysu systemu emerytalnego jest natychmiastowe samobójstwo w momencie uzyskania prawa do świadczenia?
              • Gość: sss do Krzyska Re: Czas szybko płynie ... Wy też będziecie starz IP: *.centertel.pl 15.01.11, 10:07
                Cieszę się, że tak bardzo dbasz o kulturę wypowiedzi, znasz się na stylistyce, co w dzisiejszych czasach jest sztuką. Pisanie krótkich smsów, maili usunęło w cień zdolność trafnego wyrażania myśli. Bez zbędnej ironii chcę podkreślić, że przed Tobą może być kariera w zawodzie polonisty, korektora tekstów. Powinieneś nad tym poważnie pomyśleć.
                Co do mojej poprzedniej wypowiedzi zgadzam się z Tobą, że stylistycznie była słaba. To fakt, którego nie będę negować. Nie wiem czy zgodzisz się ze mną, ale uważam, że każdy nauczyciel jest zobowiązany tak prowadzić lekcje, żeby uczniowie nie potrzebowali uzupełniać wiedzy na korepetycjach. Jeśli uczeń zgłosi się do 'swojego' nauczyciela z prośbą o udzielenie mu korepetycji, moim zdaniem, honor zawodu nauczyciela powinien mu nakazać odmówić.
                I moja rada co do krytyki, nie jest tu miejsce na przytaczanie moich czy twoich 'potknięć' językowych, ale 'słowa uczą, przykłady pociągają"
                • Gość: Z Re: Czas szybko płynie ... Wy też będziecie starz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.11, 11:12
                  Aniela napisała: <Nie, nie wiesz, o co chodzi. Dowiesz się, jak będziesz miała 60-tkę, będziesz wszystkim zawadzać, albo będziesz dla nich "przezroczysta" - po prostu nie będą cię dostrzegać. Czas szybko płynie i spotka to każdego z was ...> Myślę tak samo. Młodość jest okrutna, ale krótko, bo potem też dopada ją poniżanie i lekceważenie jeszcze młodszych. Ta sztafeta nigdy się nie kończy.
                  • Gość: krzysiek Re: Czas szybko płynie ... Wy też będziecie starz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.11, 11:48
                    Drogi sss. Nauczyciel na lekcji przekazuje wiedzę przez wykładanie tematu. Nikt po wysłuchaniu nauczyciela jeden raz na lekcji nie zapamięta wszystkiego. Istnieje coś takiego jak nauka w domu i powtarzanie tego co powiedział nauczyciel. Ci, którzy nie mają ochoty pracować w domu zapisują się na korepetycje. Co do moralności nauczycieli to z jednej strony masz rację, ale z drugiej strony nie dziw się. Panuje zepsucie moralności bo nauczyciele mają dość niskie zarobki. Każdy stara się zarobić jak najwięcej. Dzisiejszy świat to pogoń za pieniądzem bo przy małych jego ilościach trudno żyć. Każdy chce żyć najlepiej jak może, dlatego szuka zarobku wszędzie. Decyduje o tym też przyzwolenie społeczeństwa tak samo jak przy korupcji. Myślę, że sam starasz się zarabiać jak najwięcej.
                    Co do mojej przyszłości: masz rację. Wiążę ją ze studiami humanistycznymi.
              • Gość: do tlof Re: Czas szybko płynie ... Wy też będziecie starz IP: 46.113.108.* 15.01.11, 16:09
                To co Twoim zdaniem mają powiedzieć Ci wszyscy świeżo upieczeni magistrzy siedzący w tp na słuchawce za 600zł lub skrobiący kurczaki w Cedrobie za 900?
                Oni przynajmniej mają potencjał,energię i powinni mieć okazję się wykazać.Taką samą szansę mieli starsi,bo w ich czasach o pracę było łatwiej.
          • Gość: . Re: Czas szybko płynie ... Wy też będziecie starz IP: 46.113.108.* 15.01.11, 16:07
            Ja przyjdzie mój czas to będę pobierać emeryturę i siedzieć w domku.Nie będę blokować miejsca młodym i brać na siebie pracy ponad moje siły.
            • Gość: krzysiek Re: Czas szybko płynie ... Wy też będziecie starz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.11, 19:04
              Skąd wiesz, że to praca ad ich siły ?
              • Gość: w Re: Czas szybko płynie ... Wy też będziecie starz IP: 46.113.72.* 15.01.11, 19:31
                No i jest rozwiązanie - nie ma juz dorabiania do emerytury. Albo praca albo emerytura :)
                • Gość: sss do Krzyśka Re: Czas szybko płynie ... Wy też będziecie starz IP: *.centertel.pl 15.01.11, 19:55
                  to dobra dla mnie wiadomość, że swoją przyszłość chcesz związać ze studiami humanistycznymi. Sądzę, że błędem byłoby zmarnować tak talent (w tym lekkość, z jaką przychodzi Ci wyrażanie myśli).
                  To, że wielu godzi się na takie zjawisko jakim są korepetycje, nie musi oznaczać, że spotka się ono z moją akceptacją.
                  Wiem, że w pracy nauczyciela ważne jest doświadczenie: jak przekazać uczniom wiedzę i jak egzekwować ją. Odwołując się do słowa nauczyciel, które w sobie kryje znaczenie 'mistrz' pamiętam, że nauczyciel oprócz wiedzy musi przekazywać pewne wartości, zasady moralne. Stąd moje pytanie: na ile morlanym jest udzielanie korepetycji własnym nauczycielom.
                  Pozdrawiam
                  • Gość: krzysiek Re: Czas szybko płynie ... Wy też będziecie starz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.11, 21:47
                    Nie jest to moralne. Ja nie czerpię wartości od nauczycieli. Poza pewnymi nauczycielami Krasiniaka większość nie jest w 100% sprawiedliwa.
                    Ta dyskusja mnie już nudzi. Żegnam, a na odchodne mówię: jeżeli Tobie i innym tak bardzo zależy na usunięciu "starców" z Krasiniaka to napiszcie proszę petycję do dyrektorki,spotkajcie się przy okazji ze "starcami" i powiedzcie im prosto w twarz co o nich myślicie. Myślę, że nic to nie zmieni, ale przynajmniej ulżycie sobie i zajmiecie się innym tematem, który nie pozwala wam spać. Jeszcze raz żegnam.
                    Z wyrazami szacunku
                    Krzysiek :)
                    • Gość: qaz Finito IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.11, 13:38
                      Wszystkie wasze opinie niczemu nie służą. Ja chodzę do jednej ze szkół średnich w Ciechanowie. Powiem tyle. Krasiniak jest przereklamowany to jest prawda ale jest także najlepszy i z tym się powinien każdy z was się zgodzić.
                      • Gość: sss Re: Finito IP: *.centertel.pl 16.01.11, 17:33
                        a czy tam nie idą najzdolniejsci uczniowie?
                  • Gość: do sss Re: Czas szybko płynie ... Wy też będziecie starz IP: 213.199.253.* 18.01.11, 19:40
                    materiał jest przeładowany i niektórzy zwyczajnie nie nadążają, dlatego zapisują się na korepetycje. Gdy jest 30 os. w klasie, nauczyciel nie moze skupić się na kazdym , tak jak jest to możliwe na korepetycjach , a jeżeli nauczyciel jest najlepszy i jego uczeń ma do niego zaufanie i wie ze jest mu w stanie pomóc, to czemu ma uczniowi nie pomóc?

Aaaa i nie mów że kazdy chodzi na korki bo to nieprawda, jestem na to żywym przykładem ;)
                    tak samo jak chłopak który najlepiej w klasie wypadł na maturze próbnej a dam rękę sobie uciąc że nie miał w życiu pół godziny korków.

Jestem również przekonana że znaczna częśc osób na korepetycjach chodzi bo wszyscy chodzą , moda taka. Znam takie przypadki
                    • Gość: sss Re: Czas szybko płynie ... Wy też będziecie starz IP: *.centertel.pl 19.01.11, 09:45
                      mam wrażenie, że to w Krasiniaku największa liczba uczniów chodzi na korepetycje. Ciekawe czy nauczyciele mają zarejestrowaną działalność i płacą podatki?
                      • Gość: go Re: Czas szybko płynie ... Wy też będziecie starz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.11, 10:23
                        Kup sobie taki poradnik: "jak zostać donosicielem";)
                        • Gość: sss Re: Czas szybko płynie ... Wy też będziecie starz IP: *.centertel.pl 06.02.11, 18:31
                          po co ? kiedyś na forum ktoś z I L.O. podał mail, że jesli dzieje się coś złego, to można tą drogą donieść :)
                          Uważam, że starzy tak szybko nie odejdą na emeryturę, bo kto pójdzie na słono płatne korepetycje do emeryta?
                          • Gość: zniesmaczony Re: Czas szybko płynie ... Wy też będziecie starz IP: 213.199.253.* 06.02.11, 19:06
                            100 zł za godzinę korepetycji , dziesięciu w tygodniu albo i więcej . Nic dziwnego , że potem lekarz bierze za wizytę 120 zł .
                            • Gość: lekarz Re: Czas szybko płynie ... Wy też będziecie starz IP: *.play-internet.pl 06.02.11, 19:44
                              za 15 minut! Cenimy się!
                              • Gość: . Re: Czas szybko płynie ... Wy też będziecie starz IP: *.play-internet.pl 06.02.11, 19:51
                                Dokładnie.Konowały się cenią.Szkoda tylko,że za wysoko.
                                • Gość: sss Re: Czas szybko płynie ... Wy też będziecie starz IP: 31.60.115.* 05.03.11, 12:37
                                  wydaje mi się, że jednak były pewnie ruchy kadrowe, niektórzy nauczyciele w wieku emerytalnym odeszli na zasłuzoną emeryturę
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka