Dodaj do ulubionych

Przedszkole MP10

IP: *.centertel.pl 10.03.11, 08:53
Czy macie takie same odczucia jak ja.Dzisiaj rano zaprowadzając dziecko do przedszkola przed godz 8.00 już na samym dole słyszałam krzyk z sali na dzieci. Pani naprawdę jest nie przyjemna.Może za dużo godz pracuje i jest już przemęczona? A wchodząc do sali panie uśmiechały sie do siebie popiły herbatkę.To jest przecież chore jak można być takim dwulicowym.
Obserwuj wątek
    • Gość: mother Re: Przedszkole MP10 IP: *.play-internet.pl 19.03.11, 23:12
      o 8 rano przemęczona? dziwne. Poza tym, to nauczycielki w przedszkolu pracują 25 godzin tygodniowo, także mają też trochę czasu na odpoczynek, choć nie ulega wątpliwości, że praca z tak małymi dziećmi w sporej grupie nie należy do najłatwiejszych i jest dość ciężka i uciążliwa. Miła pani, choćby nie wiem jak zmęczona nie daje się wyprowadzać z równowagi. Do takiej pracy trzeba mieć powołanie, a nie każdy je posiada.
    • Gość: milka Re: Przedszkole MP10 IP: *.play-internet.pl 20.03.11, 08:48
      tak,dokładnie się zgadzam,panie w tej sali często krzyczą,a jak kilka mies temu pracowała tam taka grubsza dziewczyna(nie wiem co się z nią teraz stało,bo dłuższy czas jej nie widzę)to wtedy były krzyki że hoho,nawet zastanawiałam się czy tego nie zgłosic mimo że moje dziecko nie należy do tej grupy.
      • Gość: koko Re: Przedszkole MP10 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.11, 13:56
        sama powinnaś przyjść i posiedzieć z bandą rozwrżeszczanych dzieci ,musisz krzyknąć bo wśród 25 dzieci nie masz siły przebicia ,nikt cię nie usłyszy, nie siedzisz w tym to się nie wypowiadaj bo nawet nie masz pojęcia jak wydląda praca z dziećmi ,a zgłośić to ty sama możesz się do ..........
      • Gość: mama Re: Przedszkole MP10 IP: *.dynamic.chello.pl 27.03.11, 17:34
        a wiesz ze ta ,jak to okresliłaś "grubsza dziewczyna" pracuje tam nadal i co??? nie słyszysz jej??? podobno twoim zdaniem tak krzyczy ze chcialas to zglosic. to co??? glos teraz stracila??? zalosna jestes. w tym przedszkolu pracuja naprawde fajne nauczycielki i nawet jak krzycza albo pija herbate czy kawe to nie znaczy ze sa zle. nawet maja prawo byc czasem naburmuszone albo w zlym humorze - to sa tylko ludzie - jak my wszyscy. czasami rodzice w domu nie daja sobie rady z jednym dzieckiem czy z dwojka a wyobraz sobie ze masz ich 25 i co??? nie krzykniesz-to cie nie usłysza, a jak nie zwilzysz gardla herbata to nie krzykniesz:) drodzy rodzice nasze dzieci nie sa aniolkami - sama wiem co potrafi moja corka. ciekawe droga miko czy ty nie krzyczysz na swoje dziecko....na pewno nie raz sie wydrzesz jak nie dajesz rady inaczej wiec moze by to gdzies zglosic...
        • Gość: dtu Re: Przedszkole MP10 IP: *.centertel.pl 27.03.11, 22:45
          Chodzi pani na pewno o p.z 3 latków. ale ona już się chyba wyciszyła Mojej kolezanki dziecko chodziło do grupy sześciolatków i naprawdę nie narzekała na jakieś krzyki. Rozumiem każdy może mieć jakieś lepsze i gorsze dni ale w domu powinno się zostawiać problemy i do pracy przyjść radosnym a nie krzyczec na dzieci a jak wchodzę to pani uśmiech od ucha do ucha i udaje że nic się nie stało .jak jest pani przemęczona to proszę nie krzyczec na dzieci wiem trzeba być normalnym człowiekiem a nie zajmować się swoim dzieckiem i wszystkie dzieci traktować na równi .Moje dziecko wcale nie chciało leżakować w 3 latkach
          bo zawsze mówiło że ……. chodzi albo siedzi na kolanach u mamy a pani innym kazała spać.
          Cieszę się że teraz nie ma już leżakowania i dziecko nie musi sie tak stresować.
          Pozdrawiam p.K szkoda że pani nie ma z naszymi dziećmi
          Nie pisze tu absolutnie nic zgryźliwie ale naprawdę tak jest moim zdaniem nie powinno dziecko przebywać w grupie razem z mamą oczywiście zależy to wszystko od mamy na co sobie pozwala wchodząc rano zawsze dziecko jest przy biurku mamy a inne dziecko nie może nawet podejść.
          Dzieci wszystko widza i przekazują w domu rodzicom co się dzieje. Miałam przyjemność być na imprezach przedszkolnych to widziałam jak zachowywało się dziecko i na co mama pozwalała
          Ciekawe co się dzieje z p.M ze tyle czasu nie ma? Mam nadzieję że niedługo wróci

• Gość: m Re: Przedszkole MP10 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.11, 15:26
            ja mialam starszego syna w tym przedszkolu i byłam bardzo zadowolona, teraz jest w 2 klasie i miło wspomina przedszkole. Za to teraz się załamałam , bo jak składałam podanie dla młodszego dziecka to usłyszałam,że na 20 wolnych miejsc jest 70 podań.
            • Gość: Śnieżka Re: Przedszkole MP10 IP: *.dynamic.chello.pl 11.04.11, 19:38
              Mój syn chodzi do tego przedszkola i uważam że to najlepsze przedszkole w Ciechanowie. Zawsze droga miko możesz zabrać swoje dziecko jak Ci nie pasuje. Na jego miejsce będzie mnóstwo innych. A panią K podziwiam jak zresztą inne ciocie też, za to że muszą męczyć się z różnymi dziećmi, a co gorsze z ich rodzicami którzy myślą że mają takie cudo w domu.
              Ps. jak dzieciak jest grzeczny to ciocia na pewno na niego nie krzyknie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka