Gość: WCI 25 IP: *.tktelekom.pl 07.04.11, 19:17 Witam. Może ktoś wie czy jest w Ciechanowie coś takiego jak komputerowe odsysanie nikotyny? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xxx Re: Chcę rzucic palenie. IP: *.dynamic.chello.pl 07.04.11, 22:49 to jakiś żart? nie da się zrobić "liposukcji nikotyny". Albo palisz, albo rzucasz - proste. Żart, wiem, że nie jest proste, ale jak już dojrzejesz do rzucenia fajek, to pójdzie łatwo. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiaczek Re: Chcę rzucic palenie. IP: *.147.178.137.nat.umts.dynamic.eranet.pl 07.04.11, 22:53 Jeżeli komputer jest w stanie wyciągnąć resztki rozumu, to nikotyna będzie dla niego betką :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Chcę rzucic palenie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.11, 23:04 Ja znam sposób... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fh Re: Chcę rzucic palenie. IP: *.play-internet.pl 08.04.11, 11:41 silna wola i silny charakter wystarczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Chcę rzucic palenie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.11, 15:25 Nie zawsze wystarczy silna wola. Każdy powód jest dobry, żeby złamać dane sobie slowo. Ja rzucałam kilka razy. Dwa lata temu poddałam się terapii, która polegała na podłączeniu pod jakieś płytki. Trwało to 15 min, jakaś Pani cos mówiła w tym czasie. Po wyjściu z gabinetu chciało mi się bardzo pić. Pamiętam, że litr mineralnej wypiłam od razu w sklepie. Potem piłam ogromne ilości wody przez jakies 3 tyg, ale nie chciało mi się palić. Strasznie się pociłam przez pierwsze kilka tygodni i strasznie śmierdziałam nikotyna, bo ta "wyłaziła" ze mnie. To było okropne, aż mi siebie było żal, że przez wiele lat tak sie trułam. Mija 2 lata, a ja nawet nie pomyśle o fajach. Po tej terapii nie ciągneło mnie wogóle. Dziś dym papierosowy strasznie mnie dusi, nie moge być tam gdzie palą. Jestem szczęśliwa i WOLNA. APEL - rzucajcie ten wstrętny nałóg, szkoda zdrowia, urody. Ja juz nigdy nie chce tak śmierdzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do xxx Re: Chcę rzucic palenie. IP: *.centertel.pl 08.04.11, 20:41 możesz napisać coś więcej na temat tego zabiegu? gdzie to było, co to za płytki, czy bolało, ile kosztowało itp. Ja rzucam palenie (to już 6 pełnych dni ;) ) i chciałbym pozbyć się tego syfu z siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fh Re: Chcę rzucic palenie. do xxx IP: *.play-internet.pl 08.04.11, 21:29 xxx pisze: "Nie zawsze wystarczy silna wola. Każdy powód jest dobry, żeby złamać dane sobie slowo." - czyli brak silnej woli, sama sobie przeczysz. Używki nie są dla słabych psychicznie, bo stają się nałogami. Znam palaczy i byłych palaczy, rzucić udało się tym, o twardych charakterach, inni próbują i za parę dni znów śmierdzą. Ja paliłam kilka lat, bo chciałam, bo miałam ochotę, jak nie chciałam palić to nic i nikt mnie do tego nie zmusił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Chcę rzucic palenie. IP: *.dynamic.chello.pl 04.07.11, 19:34 pomagaja tabletki tabex Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nika Re: Chcę rzucic palenie. IP: *.cdma.centertel.pl 08.04.11, 17:45 motywacja i silna wola.nie palę już 3 lata i 8 miesięcy,jedynie trochę przytyłam ale za to nie mam już problemów z krążeniem!! naprawdę warto :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Chcę rzucic palenie. IP: *.dynamic.chello.pl 08.04.11, 19:59 po przeczytaniu książki utorstwa Allena Carra przestałam palić bez bólu i silnej woli, której nie posiadam. Było to 4 lata temu, wcześniej próbowałam milion razy i bez skutku. Myslę, że warto spróbować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Chcę rzucic palenie. IP: *.dynamic.chello.pl 08.04.11, 21:12 warto rzucić. wszystko za tym przemawia. szkoda tylko, że ja zmarnowałam tyle lat swojego życia zanim to zrozumiałam. przytyłam kilka kg, ale to dobrze, bo papierosy spowodowały, że byłam chuda i brzydka. Teraz jestem zadowolona ze swojego wyglądu i zauważam, że innym też się podobam. WARTO NIE PALIĆ. Odpowiedz Link Zgłoś
beatabieg Re: Chcę rzucic palenie. 04.07.11, 10:01 Nie palę 2 lata i muszę powiedzieć, że różnica w jakości życia ogromna, lepszy sen, lepsze samopoczucie, lepsza skóra. A co najważniejsze to ciuchy nie śmierdzą fajkami:))) Dla chcących rzucić palenie: Zapraszam na fc: www.facebook.com/profile.php?id=100001870196247#!/pages/Oszcz%C4%99d%C5%BA-serce-poka%C5%BC-serce/212714705432452 Trwa akcja: "Oszczędź serce - pokaż serce" polegająca na tym, by zamiast kupienia 1 paczki papierosów, gdzie średnia cena to 10zł można kupić na allegro 1 cegiełkę charytatywną dla mojego synka Filipka, który ma autyzm i bardzo chce wyjechać na delfinoterapię na Krym. Może dla tych, którzy noszą się z zamiarem rzucenia palenia będzie to dobry początek??? allegro.pl/delfinarium-pomoz-wyjechac-15-25-08-11r-charyta-i1693331357.html Zapraszam i z góry z całego serca dziękuję - Beata mama Filipka www.poznaj-autyzm-filipka.blogspot.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Chcę rzucic palenie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.11, 14:54 Zajrzyj do ogłoszeń w "TC" Odpowiedz Link Zgłoś
beatabieg Re: Chcę rzucic palenie. 04.07.11, 15:38 Możesz mi napisać co to jest CT? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Chcę rzucic palenie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.11, 19:36 Nie CT a "TC" czyli Tygodnik Ciechanowski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzucam Re: Chcę rzucic palenie. IP: *.dynamic.chello.pl 04.07.11, 20:06 Od poniedziałku rzuca, stopniowo ograniczałem, od soboty nie miałem papierosa w ustach. Wszystko z pomocą tabletek (na receptę) tabex i instrukcją w nich zawawartą + silna wola oczywiście. Mam nadzieję, że wytrwam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewi Re: Chcę rzucic palenie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.11, 20:13 Nie palę pół roku oczywiście przytyłam, ale trudno, teraz już dochodzę do siebie. Sposób na rzucenie palenie jedyny moim zdaniem MUSISZ SAM TEGO CHCIEĆ. Żadne odsysanie nikotyny Ci nic nie pomoże. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś