Gość: flumlu IP: *.adsl.inetia.pl 21.04.11, 18:41 Właśnie zostałam posiadaczką pierwszego w życiu autka, znajomi twierdzą, że najlepsza benzyna jest na stacji paliw Delta, czy zgadzacie się z tą opinią? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mieszkaniec Re: Stacja paliw Delta IP: *.adsl.inetia.pl 21.04.11, 19:19 lej na każdej większej stacji i różnicy nie poczujesz nawet w portfelu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oczko Re: Stacja paliw Delta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.11, 19:23 Delta jest dobra. Ale raz mozesz zatankowac na Śmiecinie. Moim zdaniem tam mają najlepsze paliwo i najtańsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość:   Re: Stacja paliw Delta IP: *.cdma.centertel.pl 21.04.11, 21:14 Delta jest o tyle dobra, że zawsze ktoś wyjdzie więc tankuje się szybko. Niestety coraz częściej kierowcy blokują dystrybutory zostawiając przy nich auta w czasie kiedy stoją w kolejce po fakturę. Moim zdaniem to chamstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Stacja paliw Delta IP: *.adsl.inetia.pl 21.04.11, 21:38 ciemna maso... dopóki ktoś nie zapłaci za paliwo i nie weźmie tej faktury to i tak dystrybutor nie będzie zwolniony... Nie wiem czego sie czepiasz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktosik Re: Stacja paliw Delta IP: *.dynamic.chello.pl 21.04.11, 21:57 Delta ma najlepsze paliwo. Tzn tak mi sie wydaje. Tankuje tam 3 auta. Gazik dobry, po wymianach filtrów filtry sa czyste, ON rowniez dobry, czuc ze samochod lepiej sie zbiera i wgl. Jak mi np gaz leja to od razu ide zaplacic ze jakw racam dopiero pracownik konczy tankowac. wiec kolejka szybko sie kurczy, zero niepotrzebnych przestojow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: Stacja paliw Delta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.11, 22:16 a na mrówce gaz jaki jest? tankowałem gaz juz wszedzie samochód i na orlenie i na bliskiej i na bip i na mrówce tankuje i mi na gazie z mrówki na wiecej o 40km starcza gazu i od czego to zalezy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość:   Re: Stacja paliw Delta IP: *.cdma.centertel.pl 22.04.11, 01:11 Choćby tego, że po zapłacie i zwolnieniu dystrybutora pisanie faktury i powrót do auta też trwają sporo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaa Re: Stacja paliw Delta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.11, 22:25 Tankuję ON na delcie i powiem, że jest zdecydowanie lepszy niż na Orlenie (dawny hornet). Samochód ma lepsze osiągi, przy podobnym spalaniu. I cena niższa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koks Re: Stacja paliw Delta IP: *.play-internet.pl 22.04.11, 12:35 Paliwo na Delcie nie różni się niczym od tego na na wielu innych stacjach. Sporo jeżdżę i kiedyś dostałem u nich kartę rabatową (czy jakoś tak). Miało być o 5 gr taniej na litrze. Przy dwóch kolejnych tankowaniach pokazywałem kartę, która jednak u sprzedawcy w kasie nie wzbudziła większego zainteresowania, tj. płaciłem normalną cenę. Przestałem tam tankować bo takie samo paliwo kupię na Orlenie czy BP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Na zdrowy rozum Re: Stacja paliw Delta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.11, 15:59 Większość ciechanowskich stacji jest zaopatrywanych bezpośrednio lub pośrednio przez Orlen. Mówienie o "lepszym paliwie" jest nieporozumieniem. Jedyną cechą odróżniającą paliwo na danej stacji jest jego cena, ale nie w Ciechanówku bo tu wszędzie taka sama. Zmowa kartelowa na 99%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koks Re: Stacja paliw Delta IP: *.play-internet.pl 22.04.11, 17:28 O tym, że ceny paliw na ciechanowskich stacjach to zmowa wiadomo od dawna - kilka lat temu w cudowny sposób się ujednoliciły. Przez wiele lat nie mogli się dogadać, ale to już przeszłość. O wiele trudniej było się dogadać co do cen gazu. Ale wydają się zaskakująco podobne na stacjach mniejszych i sprzedających tylko gaz. Orlenowi i BP nie zależy bo to dla nich za mały segment rynku. Sprzedają dokładnie ten sam gaz co inni ale drożej czyli gaz z rafinerii w Gdańsku i Płocku. Niektóre małe stacyjki sprzedają gaz importowany od ruskich, który nie różni się praktycznie od polskiego. O ile wiem jakieś małe stacje kupują paliwa chyba norweskie z tankowców na wybrzeżu. Generalnie wszystkie paliwa mają podobne parametry, chyba że zostały przepuszczone przez sieć dziwnych hurtowni i spółeczek, którymi obrośniety jest tak Orlen jak i Lotos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Stacja paliw Delta IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.04.11, 10:47 Zmowy nie ma ! Jest co innego ... Jedźcie na stacje ORLEN Płocka czy Sońska mają gdzieś tam u siebie kartkę "codziennie sprawdzamy ceny u konkurencji" A konkurencja co 2-3dni sprawdza ceny na Orlenie i daje 3-5gr taniej ... i to jest sedno sprawy, Delta walczy z Mrówką, mrówka ma gorsze paliwo (LOTOS 3gatunek), stacja przy straży daje ceny niższe niż delta i mrówka żeby klientów zachęcić (a też 3 gatunek). DELTA by była ok dla firm ,gdyby jej "szef" był normalny a nie chodził jak "nawiedzony", któryś z moich przedmówców napisał że miał kartę ... a potem go olali , niestety w tej firmie stara "stabilna" kadra się wykruszyła bo miała dosyć "opiepierzów" przez szefa w obecności klientów, jak również mobingu na wyrafinowanym poziomie (nie mylić z chamstwem). O ile dobrze mi wiadomo jedna pracowniczka wylądowała w psychiatryku. (czyżby z powodów szefa ?) W mrówce te same osoby od 2-3lat o ile ktoś sam gdzieś nie odjedzie, albo się nie przeprowadzi, ORLEN to samo ... te same osoby , więc sytuacja "psychologiczna" spokojniejsza ;) Tylko że w mrówce ... te paliwo gorsze ... Co do gaz-u to w samochodach z wtryskiem sekwencyjnym są 2 filtry gazu, ten pierwszy można samemu i łatwo rozkręcić i obejrzeć sobie ... Ja zrobiłem mały test przez 3tygodnie lałem gaz na ORLEN-ie (filtr super czysty - nie było pyłka) potem ORLEN na Płockiej (też super czysty), Mrówka ( przy brudzony) ale najgorszy to był na wylocie na Gołymin (za komisem) ci to dopiero dali się weznaki ;) (cały zasyfiony po 2 tankowaniach) P.S. Uważajcie na DELCIE żeby nie tankować podczas "szału" szefa bo można oberwać nawet jako klient ... ;)))) - kiedyś poczułem się jak za komuny, gdzie "ekspedientka" dyrygowała kto może kupować w jej sklepie, a kto nie ... (akurat trafiłem na szał szefa, coś takiego nigdy mi się nie przytrafiło nigdy ... ) Więc lepiej omijać tą stację ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fluflu mix Re: Stacja paliw Delta IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.04.11, 10:50 Dupna reklama ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość:   Re: Stacja paliw Delta IP: 31.63.57.* 23.04.11, 13:01 A widziałeś kiedyś reklamę w której wyciąga się swoje brudy? Święta prawda szefostwo zrobiło obóz pracy i ludzie się wynieśli. Ale stacja jako taka jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fluflu mix Re: Stacja paliw Delta IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.04.11, 11:05 Obóz pracy to mało powiedziane ..... A teraz wyników oczekują, a kto ma działać... jak wszyscy "działający" odeszli ... Klan rodzinny ... udupia tą firmę ... z obrażającym się szefem na klientów na czele ... Odpowiedz Link Zgłoś