Gość: ola IP: *.cnow.pl 28.04.11, 08:25 W jakim sklepie w Ciechanowie można kupić antenę kierunkową?Jakie programy będzie można oglądać,dodam że mieszkam po za Ciechanowem jakieś 4 km od nadajnika w lesie śmiecińskim.Z góry dziękuję za mądre rady. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mati Re: antena kierunkowa IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.11, 11:08 taką antene możesz kupić w Elbit. PHU. Sklep RTV Księdza Piotra Ściegiennego, Ciechanów ale nie wiem czy sama antena Ci coś da jak masz nowy telewizor z wbudowanym dekoderem to i owszem parę kanałów więcej ja mieszkam od Ciechanowa 12km finanse.wp.pl/kat,104130,title,To-nie-zart-Polacy-nie-beda-mieli-dostepu-do-telewizji,wid,13346628,wiadomosc.html?ticaid=1c353 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość:   Re: antena kierunkowa IP: *.cdma.centertel.pl 28.04.11, 12:29 Potwierdzam Elbit najlepszy sklep jeśli chodzi o anteny też tam kupiłem antenkę. Kolejne 2 miejsca gdzie też się da kupić to serwis Pana Jarka przy PKP i serwis Pana Darka na Augustiańskiej. Jeśli nie masz telewizora DVB-T mpeg4 i nie planujesz szybko zakupu trzeba jeszcze będzie kupić tuner. Cena od 150 złotych. Chyba nie warto kupować w Ciechanowie bo ceny są wyższe o 50 złotych. www.ceneo.pl/10836161 tu jest przegląd cen i sklepów podstawowego tunera SD z sympatyczną funkcją ukrycia za telewizorem w gnieździe euro i drugą sympatyczną funkcją nagrywania i odtwarzania z dysków USB. Bliskość nadajnika może mieć negatywne skutki zwłaszcza jeśli będziesz miała między swoja lokalizacją a Raszynem nadajnik ciechanowski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Na zdrowy rozum Re: antena kierunkowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.11, 18:26 Nie żałuj kasy na antenę. Dobra antena kierunkowa z symetryzatorem [bez wzmacniacza] i porządny kabel to podstawa. W Ciechanowie można ściągnąć na takiej antenie wszystkie programy NTC [13 szt] z Raszyna i PKiN Warszawa, pomimo małej mocy z PKiN [3kW]. Anteny proponowane w ciechanowskich "salonach" to nawet na kratę dla gołębi się nie nadają -szukaj w internecie, parę zł za wysyłkę ale za to taniej i masz to co chcesz a nie to co ci sprzedawca wciska. http://forum.emitel.pl/ tu się sporo dowiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość:   Re: antena kierunkowa IP: *.cdma.centertel.pl 28.04.11, 19:19 Prawie prawda. Jeśli sprzedawca widzi, że wiesz co chcesz sprzeda Ci to a jeśli nie wiesz poradzi i to jest uczciwe (jeśli kieruje się potrzebami kupującego nie własnym zyskiem). W Elbicie są te same anteny co w sieci tylko bez przepłacania za transport paczki o niestandardowym wymiarze. Odbiór na 100 km bez wzmacniacza też można włożyć między bajki. Z dobrym kablem zgodzę się nawet taki który wisi od jesieni jeśli wlewa się do niego woda jest do wyrzucenia. I jeszcze 1 uwaga jeśli w domu są 2 (lub więcej) telewizory wystarczy 1 antena i aktywny rozdzielacz (koszt niższy niż dodatkowej anteny). Z tego co widzę to nikomu nie zależy na estetyce domu. Zamiast wieszać 2 anteny satelitarne obok siebie lepiej kupić konwerter quad (obsługuje 4 tunery). Na Budynkach wielorodzinnych znacznie taniej i efektywniej jest postawić jedną dużą antenę z multiswitchem i rozprowadzić kable. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Na zdrowy rozum Re: antena kierunkowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.11, 21:01 Jednak to nie bajka. Televes z symetryzatorem, oczywiście bez wzmacniacza i jak pisałem 13 programów + 2 testowe w tym z PKiN TVN Wawa z mocą nadajnika 2,5kW i Polsat HD z mocą 3kW. Do Raszyna 85km do Wawy 80 w linii prostej. Przez 2 miesiące 3 razy na Polsat HD miałem rano pikselozę. Odpowiedz Link Zgłoś