Dodaj do ulubionych

Sońsk-wpisujcie sie!

IP: *.tpi.pl 11.05.04, 16:05
Witam, zaglądam na ciechanowskie forum z sentymentów, bo sa to moje rodzinne
strony. Jednak największym sentymentem darzę Sońsk- miejscowość z której
pochodzę. Mam naprawde wiele miłych wspomnień. Miejsce, w którym mieszkam
teraz w niczym nie przypomina rodzinnych stron:-). Wpisujcie sie prosze
wszyscy, którzy stąd pochodzicie, piszcie o przeżyciach, doświadczeniach. Mam
nadzieje, ze pojawi sie tutaj sporo postów.
Obserwuj wątek
    • Gość: ceiechanowianin Re: Sońsk-wpisujcie sie! IP: 213.199.253.* 13.05.04, 11:33
      ja tam jestem bardzo często, spoko miejscowość, przy kościele jak pada to jest
      extra ślisko, kiedyś sie felga zgieła przy jednym takim manewrze o krawężnik
      • la_lunia Re: Sońsk-wpisujcie sie! 19.05.04, 10:22
        ja z Sonska znalam tylko jedna osobe
        chlopaka
        chodzilam z nim do szkoly sredniej

ale to pewnie nie TY :)
    • Gość: Łukasz Re: Sońsk-wpisujcie sie! IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 23.05.04, 13:48
      Cześć! Ja jestem z Sońska. Możemy pogadać na gg jeśli macie ochote, mój nr.
      8484716
      • Gość: dziefcynka Re: Sońsk-wpisujcie sie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 01:29
        Sońsk City Jest Zajebisty :] Szczególnie Osoby Grające W Tenisa Stołowego :)
        Pozdrówki Dla Nich :*
        • Gość: Bartek Re: Sońsk-wpisujcie sie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 16:04
          hmmm znam jedna osoboę z Sońska, która kiedyś grałą :)))))))))
          • Gość: Bartek Re: Sońsk-wpisujcie sie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 16:05
            oczywiscie grała w tenisa stołowego :)))
        • Gość: :] Re: Sońsk-wpisujcie sie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 15:07
          No zgadzam sie w 100% wogole to moje ulubione miejsce. Fajne melanże tam są :)
    • Gość: ob. Re: Sońsk-wpisujcie sie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 12:32
      sońszczaki dajcie spokój, bo jeszcze trochę i na forum pojawią się ci z rydzewa
      albo innego pierdziszewa.
      • Gość: obiektywny Re: Sońsk-wpisujcie sie! IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.09.04, 00:23
        Słaby wójt tam rządzi i jest skorumpowany
        • Gość: SOŃSZCZAK Re: Sońsk-wpisujcie sie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 27.09.04, 08:05
          TAK DOBREGO WÓJTA TA GMINA DAWNO NIE MIAŁA TY POPAPRAŃCU.
          • Gość: obywatel Re: Sońsk-wpisujcie sie! IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 28.09.04, 16:29
            To ty jesteś popaprańcem!!!Wójt gminy jest nieudolny i bardzo skorumpowany!!
            Układy z p. Cywińskim przechodza ludzkie pojęcie!!!
            • Gość: SOŃSZCZAK Re: Sońsk-wpisujcie sie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 29.09.04, 17:36
              JEST FART, ŻE WÓJTEM NIE ZOSTAŁ JEGO KONKURENT - WTEDY BY SIĘ DZIAŁY JAJA.
              • Gość: ktoś Re: Sońsk-wpisujcie sie! IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 01.10.04, 11:00
                To teraz się dzieją super jaja!!!Właśnie "prawa ręka" wójta,niejaki Pan C.
                został skazany przez sąd (2 lata w zawieszeniu + 2 lata zakazu wykonywania
                zawodu)!!!Winszuję wójtowi takich współpracowników i jednocześnie przyjaciół!!!
                • Gość: Sońszczak Re: Sońsk-wpisujcie sie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 02.10.04, 15:11
                  Poczekajmy do przyszłych wyborów - wtedy zobaczymy kto miał rację.
                  • Gość: osoba Re: Sońsk-wpisujcie sie! IP: 80.51.237.* 05.10.04, 13:42
                    No jak Sońszczak, masz tą pracę woźnego po protekcji czy nie.
              • Gość: gość Re: Sońsk-wpisujcie sie! IP: 80.51.237.* 04.10.04, 11:41
                Dlaczego tak sądzisz? Czy nie jest to opinia na wyrost.
                • Gość: ktoś Re: Sońsk-wpisujcie sie! IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 05.10.04, 08:22
                  Zwracasz się do mnie czy do Sońszczaka?
                  • Gość: nikt Re: Sońsk-wpisujcie sie! IP: 80.51.237.* 05.10.04, 09:27
                    Do Sońszczak oczywiście. Dlaczego tak łatwo i źle ocenia konkurenta z wyborów.
                    Skąd ta pewność. Z Tobą zgadzam się w 100%. Teraz to są dopiero jaja.
          • Gość: osoba Re: Sońsk-wpisujcie sie! IP: 80.51.237.* 05.10.04, 09:35
            Myślę, że Sońszczak ma załatwioną po protekcji gminnej pracę i dlatego tak się
            denerwuje i wygłasza durne opinie.
            • Gość: ktoś Re: Sońsk-wpisujcie sie! IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 05.10.04, 12:54
              Oni wszyscy w gminie panicznie bali sie konkurenta Geberta,bo nowy Wójt
              zrobiłby porządek w Urzędzie i rozwalił całą klikę zebraną wokół "Szefa" i p.C!!
              • Gość: nikt Re: Sońsk-wpisujcie sie! IP: 80.51.237.* 05.10.04, 13:14
                Masz rację, nieudolność samorządowa jest przysłowiowa w Sońsku. Najlepsze
                wzorce z zaboru rosyjskiego: nieudolność, lenistwo, niekompetencja i znajomości.
                • Gość: ktoś Re: Sońsk-wpisujcie sie! IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 05.10.04, 13:28
                  Szczerze współczuję mieszkańcom gminy!! Każdy trzeźwo myślący Sońszczanin
                  doskonale wie,że faktycznie gminą rządził p.C!!Wójt mu tylko pomagał!!Teraz gdy
                  p. C dostał wyrok gmina został biedną sierotką, pozbawioną wszechwiedzącego i
                  wszechwładnego faktycznego Władcy!!Teraz pozostał mieszkańcom gminy tzw.Wójt w
                  spudnicy,czyli p.Gebert!!
                  • Gość: nikt Re: Sońsk-wpisujcie sie! IP: 80.51.237.* 05.10.04, 16:37
                    Z tego co wiadomo to "C" nadal rządzi, mimo tego, że Wójt P.Gebert już w
                    lutym.2004 (lub marcu) wypowiadał się na łamach "TC", że rozwiązał umowę o
                    pracę z "C". Przy budowie kanalizacji "C" jest przecież głównym wodzem. Czyżby
                    chodziło o dodatkowe ostatnie zyski, które można złapać przy tak potężnej
                    inwesycji. Ciekawo co na to nasi bezradni radni. Chyba nic.
                    • Gość: sońszczak Re: Sońsk-wpisujcie sie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 07.10.04, 19:57
                      Widzę, że tęsknicie do rządów lewicy w Sońsku - gratuluję wyboru- bo tą obcję
                      reprezentował konkurent.Teraz może się przemaluje.
                      • Gość: niezależny Re: Sońsk-wpisujcie sie! IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.10.04, 00:42
                        Ludzie obudzcie się jestem z gminy sońsk. Mieszkańcy ,Sońska, Gołotczyzny i
                        Gąsocina mówią o mojej wiosce ,,zadupie'' tym bardziej moja opinia jest
                        niezależna ponieważ ja nie liczę na cuda w mojej wsi i z tym się pogodziłem
                        niemniej jednak patrzę i obserwuję to co wyprawiają nasi wcześniej wspomniani
                        władcy.Teraz mają wszystko w dupie bo pan wójt wraz z panem ,,C; latają przy
                        magicznej rurze biegnącej z Gąsocina do Sońska jak nie trudno zauwarzyć chodzi
                        im nie o jakośc wykonania tylko termin rozliczenia z ,,podwykonawcą
                        wykonawcy''bo prowizja do kieszeni tuż tuż. Z informacji uzyskanych od mojego
                        radnego wynika że kwota tej jnwestycji to 1.ml.800tyś zł. Dlatego apeluje
                        ludzie obudzcie się.
                        Ja nie dziwie sie decydentom ,mają skłonności tak są wychowani to rwą do
                        siebie ale wy ludzie zastanówcie się na kogo głosujecie.NIE DAJCIE SIE SKUBAĆ...
                        Ja dzięki Bogu niedługo opuszczam tę gminę i w niedługim czasie chciałbym
                        gratulować tu zostawionym swoim znajomym i kolegom a nie współczuć. pozdrawiam
                        tych którzy piszą i nie kłóćcie się tylko weżcie za myślenie...
                        • migliora Re: Sońsk-wpisujcie sie! 24.10.04, 20:55
                          a masz cos do Gąsocina? :-p
                      • Gość: nikt Re: Sońsk-wpisujcie sie! IP: 80.51.237.* 08.10.04, 12:50
                        Z tego co wiem to nie musi sie przemalowywać. Startował z niezależnego
                        komitetu, do żadnej partii nie należy. Zresztą wójt reprezentuje interesy ludzi
                        mieszkających w gminie a nie frakcji partyjnych, więc coś z tą polityką
                        niepotrzebnie Panie Sońszczak wyjeżdzasz. Co ma niepotrzebna zmiana adresów do
                        polityki? Co ma sprawa Pana "C" do polityki? Dziury i fałdy na głównej ulicy
                        Gąsocina. Przyjmowanie ludzi do pracy w urzędzie i szkołach po znajomości
                        (ostatnio w szkole w Gąsocinie). Ja tu widzę niekompetencję (afera ze stawem w
                        Ślubowie, gmina nie potrafiła wysłać pisma w ustawowym terminie), a jak
                        wskazują ostatnie wyroki sądowe może jeszcze coś poważniejszego.
                • Gość: Isztar Re: Sońsk-wpisujcie sie! IP: *.dyn.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.04, 14:58
                  Panie nikt Twoje wypowiedzi są żenujące i Twój pseudonim jak widać jest bardzo
                  trafny. Niestety krytykować jest bardzo łatwo tylko powiedz mi, co Ty zrobiłeś
                  dla tej gminy??
                  • Gość: nemo Re: Sońsk-wpisujcie sie! IP: 80.51.237.* 04.11.04, 20:06
                    Szanowna Pani Isztar, moje pseudo jest przynajmniej skromne. Nie przypisuję
                    sobie roli bogini miłości, płodności i wojny (według mitologii babilońsko-
                    asyryjskiej). Z takimi możliwościami to Pani powinna zmienić jednym zaklęciem
                    wszystko na lepsze. Może Pani pseudo pochodzi jednak z okultyzmy i oznacza:
                    Isztar=Wenus= gwiazda zaranna =Lucyfer. Jeżeli tak to muszę się wycofać z forum
                    ze strachu przed ciemnymi siłami.
                    Co zrobiłem dla gminy: wypowiadam się żenująco.
                    • Gość: Isztar Re: Sońsk-wpisujcie sie! IP: *.dyn.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 17:06
                      :-) brawo nawet umiesz posłgiwać się encyklopedią :-) to zabawne, że atakujesz
                      mnie w tak trywialny sposób. Ja zadałam Ci bardzo konkretne pytanie Panie nikt,
                      a Ty nie potrafisz na nie odpowiedzieć, więc lepiej wycofaj się z tego forum!
                      • Gość: nemo Re: Sońsk-wpisujcie sie! IP: 80.51.237.* 05.11.04, 18:32
                        Dzięki za brawo. Jak odpowiada się na pytania- jeszce nie sprawdziłem w
                        encyklopedii.
                        Płacę podatki i mam prawo krytykowąc ludzi, których pensje z tych podatków
                        opłacam.
                        • Gość: Isztar Re: Sońsk-wpisujcie sie! IP: *.dyn.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 01:50
                          Panie nemo czy tez Panie nikt (bo wlasciwie to nie wiem czy masz tyle
                          peseudonimow czy Jestes takim wielkim obronca) nie widze sensu kontynuacji
                          tegoz watku; Twoje wypowiedzi sa malo skladne i wlasciwie to nie wiem do czego
                          zmierzasz. Moim zdaniem zatruwasz to forum jadem nienawisci do samorzadowcow, a
                          tak naprawde nie masz pojecia o ich pracy. Dzialania jednego czlowieka nie
                          powinny rzutowac na caly urzad, bo wiekszosc szanuje swoja prace i przyklada
                          sie do niej. Ty z pewnoscia tez nie Jestes swiety i naucz sie odrozniac krytyke
                          od obrazania. Twoja odpowiedz pozostawie bez komentarza bo szkoda mojego czasu.
        • Gość: kolega wójta Re: Sońsk-wpisujcie sie! IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 08.11.04, 14:25
          To fakt, ale za to kasunia leci, a to jest przecież najważniejsze. Tez jestem
          skorumpowany i mam wszystko w d.
    • Gość: Obserwator Re: Sońsk-wpisujcie sie! IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 08.10.04, 13:11
      Jestem czytelnikiem forum choć rzadko zabieram na nim głos. Temat dotyczący
      gminy Sońsk staje się coraz bardziej ciekawy. Zastanawia mine czy z tej
      publicznej choć anonomowej debaty wyłonią się pomysły, które mogą być podstawą
      do zmian-niekoniecznie kadrowych ale mętalnych wsród ludzi, szczególnie wsród
      urzędników. Jak czytam wypowiedzi typu cieszę się, że "wyjeżdżam z tej wioski i
      mogę się swobodnie wypowiadać" to odnoszę wrażenie, że co mądrzejszy człowiek
      chętnie by stąd uciekł-tylko dokąd???
      Głupoa jest wpisana w życie ludzkie ale czy będzie jej więcej lub mniej zależy
      od tego jakiego dokonamy wyboru przy urnach wyborczych. Radni są gwarantem
      funkcjonowania urzędu-pod warunkiem, że nie będą się bali wyrażac swoich racji,
      dążyć do realizacji celu i rozmawiać z ludźmi.
    • Gość: Ania Re: Sońsk-wpisujcie sie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 19:39
      mój znajomy jest z sońska i obiecał, że wkrótce powstanie tam Ksiestwo Sońskie,
      Sławek, jak czytasz to Cię pozdrawiam
      • Gość: sońszczak Re: Sońsk-wpisujcie sie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 12.10.04, 19:28
        Potrzebny jest ktoś z zewnątrz, wtedy może zrobiłby porządek. Nikt z terenu
        tego nie zrobi, bo ma różne powiązania i zmieni się tylko osoba a nic dobrego
        to nie przyniesie.
        • Gość: nikt Re: Sońsk-wpisujcie sie! IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 13.10.04, 08:51
          Ale kto z zewnątrz (nie znany na terenie gminy) ma szansę wygrać wybory?!!!
          Chyba nie wziąłeś tego pod uwagę!!
          • Gość: sońszczak Re: Sońsk-wpisujcie sie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 13.10.04, 18:50
            Nie z gminy ale np. ktoś znany - pracujący w naszym terenie. Znający problemy
            gminy. Takich znam kilku - goście bez układów.
            • Gość: nemo Re: Sońsk-wpisujcie sie! IP: 80.51.237.* 14.10.04, 18:00
              Chyba myślisz o tych Panach, którzy kopiąc kanalizację co jakiś czas przerywają
              wodę (gmina dostarczyła bardzo dokładne plany, zresztą zapewne robione przez
              Pana"C"). Oni są spoza terenu gminy. Albo o nauczycielach spoza terenu terenu
              gminy. Wiadomo, że ta grupa zawodowa jest przyzwyczajona do bardzo ciężkiej i
              długiej pracy.
              • Gość: sońszczak Re: Sońsk-wpisujcie sie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 14.10.04, 19:04
                Nemo wegług tego co wypisujesz, to gminę trzeba zaorać. Bo, kto by tam nie
                rządził, to będzie korupcja. Myślenie na 6+.
                • Gość: nemo Re: Sońsk-wpisujcie sie! IP: 80.51.237.* 15.10.04, 11:33
                  P.Sońszczak- Nic z tych rzeczy, żadne zaorać. Gmina jest O.K. i miło się tu
                  mieszka. Mamy kilka sal gimnastycznych, boiska, blisko do Ciechanowa i do
                  Warszawy. Ale dlaczego mamy takich cienkich samorządowców- bez wykształcenia,
                  znajomości języków i szerszego spojrzenia na dzisiejszy świat. Masz rację- ktoś
                  spoza całkowicie, z nowym spojrzeniem pewnie byłby najlepszym wójtem, ale: 1)
                  prawdopodobnie nie wygrałby wyborów jako nieznana osoba, 2)jeżeli miałby wygrać
                  to musiłby wyłożyć duże pieniądze, a za tymi pieniędzmi stałaby prawdopodobnie
                  nowa sitwa, więc lepiej wybierać ludzi których trochę znamy- czyli z naszej
                  gminy. Młodych, nalepiej z doświadczeniem kierowiczym z pracy z prywatnych firm
                  (w nich naprawdę się pracuje a nie tylko debatuje). Idź pod gimnę o 16.05-
                  nikogo już w Urzędzie nie ma. Rozumiem urzędnicy, ale wójt przy tej pensji,
                  nawale obowiązków i wyzwań powinien się troczę bardziej udzielać w pracy a nie
                  tylko zastanawiać się jaki kruczek prawny znaleźć, żeby od nowa móc przedłuży
                  kolejną umowę z Panem "C". Mógłby jechać na nauki np. do jakiegoś urzędu w
                  Niemczech, ale w jakim języku mógłby się dogadać? Ma tylko po polsku opanowane
                  do perfekcji obietnice przedwyborcze.
                  • Gość: sońszczak Re: Sońsk-wpisujcie sie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 15.10.04, 17:33
                    Z tą prywatną firmą to przesadziłeś - nie bardzo się znasz na zarządzaniu w
                    gminie. Komuś z zewnątrz ciężko by było wygrać, ale nie mamy w terenie takich,
                    którym można by było zaufać.
                    • Gość: nemo Re: Sońsk-wpisujcie sie! IP: 80.51.237.* 15.10.04, 18:27
                      A na czym polega zarządzanie w gminie? Czy nie na odpowiednim i przemyślanym
                      wydawaniu naszych podatniczych pieniędzy. I to jest najważniejsza wiedza, a tej
                      można tylko w sensowny sposób nauczyć się w prywatnym biznesie. A co do
                      reszty: biurokracja i przepisy administracyjne: tego można nauczyć.
                      • Gość: sońszczak Re: Sońsk-wpisujcie sie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 15.10.04, 20:34
                        U nas są przecież tak naprawdę tylko dwie w miarę prosperujące firmy.
                        Wskaż choć dwie osoby godne uwagi.
                      • Gość: ktoś z boku Re: Sońsk-wpisujcie sie! IP: 212.244.128.* 16.10.04, 17:38
                        Od kilku dni bacznie przypatruję sie pojawiającym się tu postom. Interesująca
                        debata. Panowie "sonszczak" i "nemo" - w zasadzie piszecie o tym samym i pewnie
                        chodzi wam o to samo, różnica tylko w srodkach dochodzenia do celu. Nie zgadzam
                        się tylko z postulatem, aby "jedynym słusznym" był przedstawiciel prywatnej
                        kadry zarządzającej. Praca w administracji ma jednak swoją specyfikę, jest to
                        jeden wielki worek przepisów, paragrafów i procedur i bez gruntownej znajomości
                        prawa nie sposób właściwie funkcjonować. Może w rachubę wchodzi tandem
                        prawniczo-biznesowy? Jest u nas w gminie dwóch młodych fecetów po prawie, ale
                        nie sądzę by chcieli zamienić rozpoczęte kariery na "bagienko" samorządowe.
                        Może któryś z nich "w połączeniu" z "chcącym krwi" Kilianem będzie w stanie
                        ruszyć coś do przodu? Chyba sam nie wierzę w to co piszę. A obecny wójt, no
                        cóż... pominę milczeniem.
                        • Gość: SONSZCZAK Re: Sońsk-wpisujcie sie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 16.10.04, 21:23
                          SORRY - kilian to paranoja, leser i kombin. 1 klasa - nic oprócz znajomosci i
                          jezyk niemiecki. To lepiej niech bedzie ten co jest.
                          • Gość: bunny Re: Sońsk-wpisujcie sie! IP: 212.244.128.* 17.10.04, 14:01
                            i z niemieckim u niego nie za dobrze:))
                            pojawia się pytanie: no to kto?
                            czy znajdzie się choć jedna osoba sensowna i warta poparcia?
                            mam chyba taka postać...
                            • Gość: bunny Re: Sońsk-wpisujcie sie! IP: 212.244.128.* 17.10.04, 14:06
                              Sońszczak - Twoja wiara w rządzący układ korupcyjno-bezideowy jest zaiste
                              imponująca.
                          • Gość: nemo Re: Sońsk-wpisujcie sie! IP: 80.51.237.* 18.10.04, 09:20
                            Łatwo oceniasz ludzi- pogratulowć. Dodaj jeszcz, że jest narkomanem,
                            alkoholikiem, zamknie przedszkole i dom kultury (takie plotki ktoś rozpuszczał
                            przed wyborami, brakuje tylko pedofili).Twoja wiara w teorię spiskowo-
                            znajomościową jest przesadna. Dlaczego piszesz o Kiliane w taki sposób jakby
                            był jedyną przeciwagą dla obecnych władz. Skąd wiadomo, że będzie startował?
                            Daj kogoś sensownego a nie typowo po polsku szukasz dziury w całym. Załóż
                            Komitet Wyborczy przed wyborami i promuj swoich kandydtów na radnych i wójta.
                            Łatwo krytykować, trudniej coś sensownego zrobić.
                          • Gość: nemo Re: Sońsk-wpisujcie sie! IP: 80.51.237.* 18.10.04, 17:24
                            Oczywiście pisałem do Sońszczaka. Przy okazji: Uważam, że ta debata na temat
                            przyszłych wyborów jest mocno przedwczesna. Przez najblizsze 2 lata może dużo
                            się zmienić i wydarzyć. Jeżeli macie sensownych kandydatów (Bunny i Sońszczak)
                            to próbujcie ich wypromować. Ja jestem za. W przeciwiństwie do Sońszczaka
                            uważam, że każdy wójt aby tylko nie obecny. Przynajmniej wtedy można mieć
                            nadzieję na zmiany (może na lepsze). Sońszczak wychodzi z założenia., że lepiej
                            stary smrodek ale znany.
                            • Gość: SOŃSZCZAK Re: Sońsk-wpisujcie sie! IP: *.localdomain / 213.77.7.* 20.10.04, 19:25
                              ŹLE INTERPRETUJECIE MOJE WYPOWIEDZI. MOJA WIARA W OBECNEGO DAWNO SIĘ SKOŃCZYŁA.
                              NIGDY NIE POPIERAŁEM KORUPCJI I SIĘ NIĄ BRZYDZĘ. CZKAŁEM NA JAKĄŚ SENSOWNĄ
                              ROZMOWĘ... I SIĘ NIE DOCZEKAŁEM.
                              • Gość: Y Re: Sońsk-wpisujcie sie! IP: *.visp.energis.pl 20.10.04, 20:56
                                A na ludzi anonimowo pluć lubisz?
                                Na jakiej podstawie sądzisz, że Kilian to leser i kombinator? Podaj fakty.
                                Z tego co wiem, to jedną z firm w Sońsku postawił na nogi. I jakie On ma
                                znajomości?
                                Szkoda mi Ciebie Panie SOŃSZCZAK.
                                • Gość: sońszczak Re: Sońsk-wpisujcie sie! IP: *.localdomain / 213.77.7.* 22.10.04, 11:11
                                  TY DUPKU SZKODA TO MI BYŁOBY CIEBIE JAK BYŁ WIEDZIAŁ KIM JESTEŚ. LEPIEJ NIE
                                  ZABIERAJ GŁOSU W SPRAWACH, W KTÓRYCH JESTEŚ BOBEK. HEJA'
                                  • Gość: Y Re: Sońsk-wpisujcie sie! IP: *.visp.energis.pl 22.10.04, 22:16
                                    Panie Sońszczak. Nerwy puszczają? Oj twoja mamuśka się nie napracowała aby cię
                                    wychować. Niezły Wójt ma elektorat. Gratuluję.
                              • Gość: nemo Re: Sońsk-wpisujcie sie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 21:15
                                P. Sońszczak, w tym kraju dlatego się tak między innymi źle dzieje, ponieważ
                                jest dużo ludzi TAKICH JAK TY, którzy w zależności od potrzeby zmieiają zdanie.
                                Jak się ma twoja wypowiedź z 27.09.2004, źe ta gmina jeszcze tak dobrego wójta
                                nie miała do wypowiedzi teraźniejszej. Nie popierasz korupcji a jeszcze w lutym
                                czy marcu twierdziłeś, że sprawa sądowa Pana "C" jest błacha, a przecież całe
                                nasze społeczeństwo wie, i Ty w 100% też, że ten człowiek ma brudne i lepkie
                                ręce. Zdecyduj się człowieku czego ty chcesz i może wtedy ta dyskusja nabierze
                                zdrowszego formatu.
                                Y22- pozdrawiam.
                                migloria- Gąsocin jest O.K.
                                • Gość: sońszczak Re: Sońsk-wpisujcie sie! IP: *.localdomain / 213.77.7.* 25.10.04, 21:38
                                  TO, ŻE OBECNY WÓJT JEST DUŻO LEPSZY OD SWOICH POPRZEDNIKÓW NIE ULEGA
                                  WĄTPLIWOŚCI POMIMO, ŻE JAK TWIERDZISZ MA NIE CZYSTE RĘCE. NIE WIDZĘ ŻADNYCH
                                  SPRZECZNOŚCI W TYM CO PISZĘ. MUSISZ POĆWICZYĆ TROSZECZKĘ CZYTANIE ZE
                                  ZROZUMIENIEM. SOŃSK I TAK GÓRĄ'''''
                                  • Gość: nemo Re: Sońsk-wpisujcie sie! IP: 80.51.237.* 26.10.04, 17:16
                                    P. Sońszczak, czytanie ze zrozumieniem dla mnie nie jest problemem. Wiesz
                                    chyba, że obrażanie oponentów w dyskusji do niczego sensownego nie prowadzi.
                                    Zauważ, że napisałem o brudnych rękach Pana "C" a nie obecnego wójta, więc
                                    powinieneś uważniej czytać to co piszę. Inna sprawa, że rozwijająca się sprawa
                                    sądowa Pana "C" może jeszcze dużo nam wyjaśnić. Np. dlaczgo wójt mimo tylu
                                    afer z Panem "C" trzyma go ciągle przy swoim boku? Co tu jest grane?
                                    Dlaczego twierdzisz, że obecny wójt jest lepszy od poprzedników? Jakich
                                    poprzedników? Przecież przed P. Gebertem był tylko jeden wójt P. Żbikowski.
                                    Wcześniej byli naczelnicy lepsi lub gorsi. Bardzo dobry był naczelnik
                                    P.Żurawski. Jak na ciężkie czasy komuny i niedoborów zrobił bardzo dużo.
                                    Sądzę, że P.Gebertowi do P.Żbikowskiego i P.Żurwskiego (mimo, że nie byli
                                    ideałami)jeszcze bardzo bardzo dużo. I już tak niestety zapewne zostanie.
                                    A dlaczego byli lepsi:
                                    1)za ich czasów Oni byli szefami a nie Pan "C",
                                    2)urzędnicy gminni w pracy pracowali (od 8.00 a nie od 8.15), a nie obijali
                                    się, lub pilnowali sklepikarsiego interesu w godzinach pracy, lub siedzieli u
                                    fryzjera,
                                    3)nie zatrudniali rodziny lub znajomych,
                                    4)nie podpisywali idiotycznych decyzji jak n.p. zmiana adresów.
                                    5)skończyli dobre wyższe uczelnie (w czasach gdy było na nie bardzo trudno się
                                    dostać i je skończyć). Teraz w Pułtusku (gdzie spóźnione o 15lat studia robi
                                    P.Gebert) sdudiuje się dużo dużo łatwiej.
                                    Tak sądzi większość ludzi. Dowód: P. Żbikowski został bez żadnej reklamy radnym
                                    powiatowym deklasując przeciwników z opcji P. Geberta.
                                    Inny dowód, że P. Gebert jest cienki: jak mało brakowało, żeby tak mało w
                                    gminie znany wcześniej (przed wyborami) człowiek jak P.Kilian został wójtem.
                                    • Gość: sońszczak Re: Sońsk-wpisujcie sie! IP: *.localdomain / 213.77.7.* 26.10.04, 20:47
                                      SORRY NEMO JEŚLI CIĘ URAZIŁEM, ALE MNIE DO TEGO SPROWOKOWAŁEŚ. WCZEŚNIEJ
                                      PISAŁEM, ŻE SIĘ Z TOBĄ W WIĘKSZOŚCI ZGADZAM - I TAK JEST DALEJ. PISZESZ O
                                      POPRZEDNIKU PANU ŻBIK.. TO JEŚLI ON BYŁ LEPSZY OD OBECNEGO TO TY CHYBA NIE
                                      WIESZ O CZYM PISZESZ. ZGODA - JEST RADNYM POWIATOWYM ALE W JEGO WYDANIU DO
                                      CHYBA NIE POWÓD DO DUMY DLA NIEGO I JEGO WYBORCÓW. DOWIEDZ SIĘ LEPIEJ O JEGO
                                      KONFLIKTACH Z PRA.... TO POGADAMY. ZGADZAM SIĘ NATOMIAST Z TYM, ŻE SUPER
                                      GOŚCIEM BYŁ A. ŻURAWSKI ON BARDZO DUŻO ZROBIŁ DLA NASZEGO TERENU - SZKODA, ŻE
                                      JUŻ ODSZEDŁ ZNAŁEM GO BARDZO DOBRZE OSOBIŚCIE.O NIM PO PROSTU ZAPOMIAŁEM -
                                      SORRY.
                                      • Gość: nemo Re: Sońsk-wpisujcie sie! IP: 80.51.237.* 27.10.04, 10:33
                                        O żadnych konfliktach z prawem P.Żbikowskiego mi nie wiadomo, może jestem po
                                        prostu niedoinformowany.
                                • migliora Re: Sońsk-wpisujcie sie! 22.11.04, 18:14
                                  no i to mi sie podoba, nemo :-)))
                                  • nem Re: Sońsk-wpisujcie sie! 25.11.04, 13:31
                                    Proszę o wysyłanie maili z wyrazami poparcia dla opozycji na Ukrainie.
                                    adresy opozycji: info@nru.org.ua lub ym@nru.org.ua
                                    i wyrazami protestu do ukraińskiej Centralnej Komisji Wyborczej, adres:
                                    vibory2004@cvk.gov.ua.
                                    Dziękuję i Pozdrawiam.
                                    Wolność dla Ukrainy!!!
                                    Rosja, ręce precz od wolnego świata!!!
              • Gość: sor Re: Sońsk-wpisujcie sie! IP: *.visp.energis.pl 06.11.04, 22:07
                Panie Nemo. Co masz do nauczycieli? Źle wykonują swoją pracę? Z tego co widać i
                słychać dzieciaki nie mają problemu z dostaniem się do szkół średnich. A wielu
                z nich kończy prastiżowe uczelnie. Tylko szkoda że nie wracają. My daliśmy im
                wiedzę, a kto inny z tego korzysta.
                • Gość: nemo Re: Sońsk-wpisujcie sie! IP: 80.51.237.* 08.11.04, 11:07
                  Panie Sor, dobrych nauczycieli (takich jest wielu) szanuję, ale jest niestety
                  dużo złych nauczycieli i to jest problem. System szkolnictwa jest niestety
                  chory. Brak w nim przejrzystego procesu weryfikacji i selekcji kadr. Dobry
                  nauczyciel zarabia tyle samo co zły a powinien zarabiać dużo lepiej.
                  • Gość: sor Re: Sońsk-wpisujcie sie! IP: *.visp.energis.pl 08.11.04, 22:39
                    Panie Namo nie odpowiedziałeś na pytanie. Patrz ogólnie, a nie jednostkowo.
                    A co do twoich spostrzeżeń:
                    System po ostaniej reformie dużo się zmienił i to na lepsze. Daje większe
                    możliwości kuratorom, dyrektorom, nauczycielom, uczniom i ich rodzicom.
                    Wystarczy tylko z tego korzystać.
                    A co do zarobków. W żadnym cywilizowanym kraju i w Polsce też nauczyciel
                    podejmując pracę wie, że limuzyną do pracy dojeżdżać nie będzie. To jest wybór.
                    To nie jest wyścig szczurów. Pozdrawiam.
                    • Gość: nemo Re: Sońsk-wpisujcie sie! IP: 80.51.237.* 09.11.04, 08:52
                      Czyli Sor mamy się zgodzić na bylejakość bo to nie jest wyścig szczurów?
                      Jeżeli to jest wybór to dlaczego tak wielu nauczycieli narzeka na swoja pracę?
                      • Gość: sor Re: Sońsk-wpisujcie sie! IP: *.visp.energis.pl 09.11.04, 23:59
                        Na jakiej podstawie sądzisz o bylejakości naszych szkół?
                        Jak można porównać pracę polonistki, matematyka, nauczyciela wf-u czy plastyki?
                        Kazać im współzawodniczyć ze sobą? Na jakiej płaszczyźnie? Jak to zmierzyć?
                        Masz pomysł?
                        A co drugiego pytania. Ogólnie nasze społeczeństwo jest narzekające. I to
                        dotyczy nie tylko nauczycieli, ale i inne grupy społeczne. Przykład: Jedź na
                        rynek, i posłuchaj.
                        Mnie nikt nie zmuszał podpisywać umowy o pracę. Sam świadomie ją podpisałem i
                        nie mam prawa narzekać. A jak ktoś narzeka to droga wolna. Po co ma robić sobie
                        krzywdę?
                        A praca nauczyciela jest wyborem i to świadomym wyborem. Podobnie myślących
                        moich kolegów i koleżanek jest wiele. I przykładają się oni do swojej pracy z
                        całego serca. Więc nie osądzaj ich pochopnie. I nie pisz, że nie lubią długo
                        pracować, bo jesteś w dużym błędzie.
                        • Gość: nemo Re: Sońsk-wpisujcie sie! IP: 80.51.237.* 12.11.04, 11:59
                          Panie Sor-teoretyzowanie. Pokaż mi ostatnie przyjęcia nowych kadr do naszych
                          gminnych szkół. Czy kluczem był konkurs i wybieranie najlepszego kandydata, czy
                          kandydaci zostali przywiezieni w teczce. Jeżeli w teczce (a tak ostatnio było-
                          Gąsocin), to jaką mam pewność, że wybór był właściwy i najlepszy. Chodzi o
                          naukę naszych dzieci, więc to nie żarty.
                          W tym kontekście pisałem o bylejakości- tylko konkurencja wymusza jakość.
                          Jeżeli przyjmuje się do pracy ludzi według innego klucza to zmierza się do
                          bylejakości.
                          Czytaj uważnie to co piszę: nigdy nie pisałem, że nauczyciel nie lubią długo
                          pracować. Napisałem, że jest to ciężko i długo pracującą grupa zawodowa.
                          Inaczej to odczytałeś-twoja sprawa.
                          • Gość: Jan Kos Re: Sońsk-wpisujcie sie! IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 12.11.04, 15:50
                            Czesc Nemo! Zupelnie przypadkowo natknalem sie na te dyskusje i jestem pod
                            wrazeniem. Pozdrowienia dla wszystkich, ktorzy potrafia krytycznym okiem
                            popatrzec na to, co dzieje sie w naszej gminie. A dzieje sie...
                            Szkoda, ze spoleczenstwo popelnilo w wyborach Wojta wielki blad... A z drugiej
                            strony, co sie odwlecze, to nie uciecze.
                            Wyrazy wspolczucia dla wszystkich zaslepionych i pelnych aprobaty dla
                            rzadzacych nasza gmina.
                            Trzymaj sie Nemo
                            • Gość: aaabbb Re: Sońsk-wpisujcie sie! IP: *.inteko.com.pl 16.11.04, 15:39
                              Co się ciekawego dzieje w gminie, można dowiedzieć się z aktualnego
                              wydania "Tygodnika Ciechanowskiego". Okazuje się, że miejscowy samorząd stracił
                              okazję zarobienia co najmniej 120 tys. zł. Maszt miał stanąć w Bieńkach, na
                              gminnym gruncie, ale grunt sprzedano i pieniądze płyną do prywatnej kieszeni.
                              Domyślcie się, kto się do tego przysłużył...
                              • sonsk Re: Sońsk-wpisujcie sie! 18.11.04, 00:37
                                aaabbb, a może rrrnnn? Nie podpuszczaj ludzi.
                                Dlaczego TC nie napisał o tym jak antenę stawiano, a dopiero teraz?
                                Wiadomo o tym (a nie trzeba być bardzo spostrzegawczym), że gdzie antena staje
                                w centrum wioski to budzi kontrowersję.
                                Tak było w Gąsocinie, w Sońsku czy w Bieńkach. Tak jest też w całej Polsce.
                                Może wtedy gazeta powinna się zainteresować, a nie pisać kiedy wszystkie
                                przekupki na rynku to już przerobiły.
                                TC tylko potrafi kopać leżącego. Mogli pokazać swoją siłę, kiedy sprawy
                                trafiały do sądów. O tej osobie już było głośno w trakcie ostatnich wyborów i
                                każdy konkurent obecnego Wójta to wykorzystywał. Publicznie było o tym mówione.
                                Gdzie wtedy był TC? To jest wolna prasa?
                                aaabbb jesteś typowym przedstawicielem przeciętnego Polaka, który goni za tanią
                                sensacją.
                                Wszyscy wiedzą, że osoba sprawująca władzę jest krytykowana (a szczególnie
                                jeśli coś robi). Z tym powinna się liczyć.
                                Byłych Wojtów, Naczelników, Prezydentów wspomina się dobrze, ale wtedy kiedy
                                ich już dawno nie ma (najlepiej po pogrzebie).
                                Nie jestem przeciwny krytyce. Żyjemy w demokratycznym kraju, a nie na
                                Białorusi. Jestem za otwartą i aktualną krytyką. Wtedy błędy można szybko
                                korygować. Tu Internet sprawdza się bardzo dobrze.
                                Z tego też powodu uruchomiłem (też na Gazecie) forum dla Nas, dla Gminy Sońsk:
                                forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=24592
                                Stać jest Nas na to abyśmy mieli własne forum. Po co mamy korzystać jako wątek
                                z forum miasta Ciechanów.
                                • saha01 Re: Sońsk-wpisujcie sie! 14.12.04, 21:56
                                  Hej! Pozdrowienia dla wszystkich ludzi z Sońska rozsianych po całej polsce i
                                  świecie.Mamy możliwośc spotkania się na forum.Zapraszam.
                                  forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=24592
                          • Gość: sor Re: Sońsk-wpisujcie sie! IP: *.visp.energis.pl 12.11.04, 22:53
                            Panie Nemo czytać i pisać mnie nauczono i ze zrozumieniem też, więc nie
                            odwracaj kota ogonem.
                            A co do kadr? Dyrektor za to odpowiada. I to On dobiera sobie pracowników. Jaki
                            ma klucz przyjmowania? O to trzeba się spytać Jego. Z tego co widzę do szkół,
                            co chwila spływają podania o pracę. Mają z czego wybierać.
    • cicho-sza Re: Sońsk-wpisujcie sie! 04.11.04, 14:42
      Witam. Przejrzałam dyskusję pomiędzy użytkownikami forum na temat Sońska. Nie
      chce wypowiadać się na tematy "polityczne". Chcę jedynie napisać, jak wygląda
      to miejsce z punktu widzenia osoby, która tu sie wychowała, i która odwiedza
      Sońsk niezbyt często (niestety), ale bardzo chętnie. Widzę, że miejscowość
      rozwija się całkiem pozytywnie. W porównaniu z wielkimm miastem znajduję tu
      spokój. Sa szkoły, jest przedszkole, jest ośrodek kultury i coś tam sie podobno
      dzieje (aerobik, kurs tańca, lekcje muzyki...).Szkoda że nie ma w Sońsku czegoś
      na wzór parku, do Gołotczyzny jest daleko. Ale może ktoś pomysli o
      odświerzeniu Okopów, kiedys było tam całkiem miło. Oczywiście, sporo jest do
      zrobienia, gdzieniegdzie ogromne dziury w drogach, wałęsające sie bezdomne psy,
      kwestia wywozu dużej ilości smieci (niech nie lądują w okolicznych lasach). Co
      do funkcjonujących w Sońsku firm- jakby nie było daja one miejsca pracy.
      Kwestia urzedu gminy- moim zdaniem pewna część personelu jest do "wymiany".
      Chociażby ze względu na wiek (nie chce dyskryminowac osob starszych, ale chyba
      pora dac szansę młodszym). Młodsze osoby to świeższe spojrzenie, na wiele
      waznych spraw. Zastanawiam się czy jest w Urzedzie ktoś kto monitoruje media
      (prase, net) i wyszukuje informacje o Sońsku. Taka osoba byc powinna i juz
      dawno powinni wiedziec o tym wątku i o wszystkich postach. W firmie, w której
      pracuję jest specjalnie dedykowana do takiej pracy osoba- wyszukuje w prasie i
      necie wszelkie info o firmie. Czekam nma wpisy osób, którfe wypowiedza się na
      temat inny niż Pan Wójt, Pan C etc... Pozdrawiam wszystkch mieszkanców Sońska.
    • Gość: emperor_kaligula Re: Sońsk-wpisujcie sie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 22:42
      Też pochodze z Sońska, czyli miejscowości której napewno nie można nazwać
      miastem ani wsią.Jestem dosyć młodą osobą która chciała by spędzać miło czas,
      nie nudzić się, tyle że w Sońsku trudno się nie nudzić. Jest GIK, w którym
      można zagrać w piłkażyki lub bilard ale ile można poza tym organizują oni tylko
      jakieś spotkania czy zabawy ostatnio tylko dla dzieci (a starsi). Był bar,
      który zamknięto. Był to jakiś postęp bo wytrwał on najdłużej z dotychczasowych
      otwartych na naszym terenie i w zasadzie nie można było na niego narzekać(minus
      tylko za to że brak było jedzenia)Więc co tu robić, no niektórzy wybrali i
      często przesiadują pod sklepem ale mnie to srednio interesuje.Wiec moge
      powiedziec ze brak jest u nas inicjatyw(w Gasocinie pani potrafila)Wydaje mi
      sie tez po moich obserwacjach, bo stoje z boku, ze w sonsku nie mozna sie wybic
      bo cie opluja i obgadaja i chyba zadużo jest zazdrosci w miszkancach i to
      czasami utrudnia dzialanie.
      Z tej strony nie lubie sonska poza tym sa tu naprawde fajni ludzie i mozna sie
      ze wszystkimi dogadac
      • Gość: emperor_kaligula Re: Sońsk-wpisujcie sie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 22:49
        przeczytalem troche wyzej wypowiedzi ktore w wiekszosci sa oczywiscie o
        polityce, czyli o oczernianiu sie nawzajem i oskarzaniu-niestety w obecnych
        czasach polska polityka tylko takie potrafi przyjmowac formy, powinniscie sie
        puknac w glowy i spytac sie dla kogo to robicie dla wyborcow czy dla
        siebie
        • Gość: pilot Re: Sońsk-wpisujcie sie! IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.11.04, 20:11
          w sońsku i gołotczyżnie mieszkają same pokomunistyczne gnidy( nie dotyczy
          młodego pokolenia) bo co oni są winni. Dlatego tak sądze ponieważ komunizm i
          organizacje ORMO tak się rozwijały w socjalistycznym POM i przyciągały do
          siebie ludzi lojalnych a nie fachowców z okolicznych wiosek , komuchy dawali w
          zamian mieszkania pozwalali się budować w Sońsku lub w Gołotczyżnie w Gąsocinie
          było to zabronione. Chcieli zbudować imperium zabrakło czasu a wspomnani ludzie
          zostali z wypaczonymi muzgami. Ta niechęć do robienia czegoś pożytecznego przez
          młodych wynika z obawy że ci łudzie o niespełnionych ambicjach socjalistycznych
          wiedzą że nie zaistnieją już ale nie pozwolą innym nic zrobić, typowa zazdrość
          dlatego uważam że to trzeba czekać na pomór tych ludzi a to jeszcze potrwa
          • cicho-sza Re: Sońsk-wpisujcie sie! 08.11.04, 11:04
            Myślę Pilocie, że przesadziłeś. NIe uważam moich rodziców za "komunistyczne
            gnidy", jak to wulgarnie nazwałeś. Poza tym, nie uważam, aby czekanie na śmierć
            tego pokolenia rozwiązało niektóre sprawy. Ale oczywiście najlepiej oczernić
            innych i schowac głowę w piasek. A poza tym zastanawiam się, czy nie jestes
            jednym z tych "Forumus-prowokatorus"... Bo jeśli tak, to szkoda w ogóle słów.
          • Gość: kierowca Re: Sońsk-wpisujcie sie! IP: *.visp.energis.pl 08.11.04, 23:08
            Pilot. Albo ty się nie obudziłeś po 89 roku, albo postradałeś zmysły. Zastanów
            się co ty wypisujesz. Najpierw sprawdź swoją chorą wiedzę i dopiero zabieraj
            głos. Ludzi obrażesz. I tych młodych też.
          • jucebe Re: Sońsk-wpisujcie sie! 20.11.04, 01:20
            Jestes po prostu glupi, oj bardzo glupi. Żalosny, maly czlowieczek...
            • Gość: magazynier Re: Sońsk-wpisujcie sie! IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 04.12.04, 23:50
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka