Dodaj do ulubionych

Skandal w WORD

IP: *.centertel.pl 22.07.11, 07:22
Skandal z wpłatami za egzaminy.Kasjerka wpłacała naszą kasę do swojej kieszeni a my teraz jesteśmy ciągani na Policję Gdzie jest Księgowość WORDu ? Jak to możliwe Jakie konsekwencje dla Kierownictwa za brak nadzoru.
Obserwuj wątek
    • Gość: młody kierowca Re: Skandal w WORD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.11, 07:59
      Jeśli faktycznie tak było to księgowa i zastępca ( jeśli jest) natychmiast na bruk.
      • Gość: PKO Re: Skandal w WORD IP: *.play-internet.pl 22.07.11, 17:55
        To była agencja PKO BP.
    • Gość: ... Re: Skandal w WORD IP: *.play-internet.pl 22.07.11, 21:02
      śledztwo w tej sprawie trwa już około 3 miesięcy...ta babka poczuła kasę,pracowała kilkanaście lat...i to nie trwało od roku...dłuższy proceder....ktoś jej musiał w tym pomóc...
      • Gość: kasa nr 1 Re: Skandal w WORD IP: *.dynamic.chello.pl 22.07.11, 21:08
        Nie wiecie jak było !! Nie macie pojęcia siedzę od 12 lat na tej zasranej kasie i poprostu pomyślałam sobie pewnego dnia " że nigdy nie byłam w Opinogórze " więc wziełam tę kasę i zabawiłam się najpierw w barze na stacji PKP a później wynajętą taksówką popędziłam do Opinogóry i tam przetrwoniłam na wejściówki !!!

To tyle i taką wersję złożyłam w prokuraturze !!
        • Gość: kursant Re: Skandal w WORD IP: *.centertel.pl 23.07.11, 07:15
          Studiuje ekonomie i nie rozumiem jak o było możliwe aby Księgowość nie potrafiła policzyć ilości zdających z równowartością na koncie. Przecież to takie proste. Co robi Dyrekcja i Księgowa ?Czy tam zajmują się tylko polityką ?/PO , PSL / To po prostu KOMPROMITACJA KIEROWNICTWA
          • Gość: ... Re: Skandal w WORD IP: *.cdma.centertel.pl 23.07.11, 13:36
            TEZ NIE POJMUJE JAK ODPOWIEDZIALNI ZA FINANSE W WORD NIE DOSZLI,ŻE COŚ JEST NIE HALO,PRZECIEŻ MAJĄ JAKIEŚ RAPORTY SPRAWOZDANIA....DLATEGO WYDAJE MI SIĘ ,ŻE NIE ROBIŁA TEGO SAMA....PRZECIEŻ TA SPRAWA WYSZŁA JUŻ DAWNO OD ZDAJĄCEJ ,ŻE NIBY NIE ZAPŁACIŁA ZA EGZAMIN A DZIEWCZYNA OKAZAŁA SIĘ DOWODEM WPŁATY I DOPIERO PO TYM ZACZĘŁO SIĘ SPRAWDZANIE...
          • Gość: księgowy Re: Skandal w WORD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.11, 13:55
            Gość portalu: kursant napisał(a):

> Studiuje ekonomie i nie rozumiem jak o było możliwe aby Księgowość nie potrafił
            > a policzyć ilości zdających z równowartością na koncie. Przecież to takie prost
            > e. Co robi Dyrekcja i Księgowa ?Czy tam zajmują się tylko polityką ?/PO , PSL /
            > To po prostu KOMPROMITACJA KIEROWNICTWA

W zaistniałej sytuacji firma powinna zatrudnić audyt dla zbadania sytuacji i ustalenia/porównania dat wpływów do kasy (kursanci wpłacający gotówkę do kasy posiadają na pewno dowody wpłat z datą jej dokonania) i odprowadzenia gotówki na rachunek bankowy firmy, to jest bardzo łatwe do ustalenia.
            Do Kursanta: Dyrekcja nie musi znać się na księgowości, dlatego wskazane jest w aby w sytuacjach, kiedy pracowicy przyjmują pieniądze od zewnętrznych klientów i mają obowiazek wpłat do banku firma powinna przeprowadzać audyt co jakiś czas, bo niestety nierzetlenych pracowników/ kasjerów nie brak. Często słyszy się o tym, że obracją firmową kasą jak własną. Dlatego słuszne jest odchodzenie od obrotu gotówką i prowadzenie obrotu bezgotówkowego.
    • Gość: ........ Re: Skandal w WORD IP: *.dynamic.chello.pl 23.07.11, 07:36
      tam rządzi PO
      • Gość: ... Re: Skandal w WORD IP: *.centertel.pl 23.07.11, 07:55
        Nie PO tylko PSL
        • Gość: Ania Re: Skandal w WORD IP: *.dynamic.chello.pl 23.07.11, 12:22
          Ale jesteście poje.....!! czy to ważne kto tam rządzi ???? Niema kasy i to jest problem a nie kto tam rządzi !! Co za ludzie !!!!!
          • Gość: mieszko I Re: Skandal w WORD IP: *.dynamic.chello.pl 23.07.11, 14:04
            Te student !! To trzeba aż studiować ekonomie żeby pojąć że ktoś ogarnia kase a wpływów za egzaminy nie było !! Wszystkich powinni natychmiast z tego grajdoła korupcji wypier... I przyjąć młodych wykształconych ludzi bez opcji politycznych !!!
            • Gość: p Re: Skandal w WORD IP: *.play-internet.pl 23.07.11, 16:21
              Tak tak ,żeby i młodzi mogli się nachapać....
              • Gość: mieszko I Re: Skandal w WORD IP: *.dynamic.chello.pl 23.07.11, 17:09
                No a co stary kapciu już się nachapałęś ?
                • Gość: .... Re: Skandal w WORD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.11, 20:49
                  pomijając zniknięcie kasy... z samochodami nieźle urządzili. zobaczycie co będzie od 1 sierpnia...
                  • Gość: kierowca Re: Skandal w WORD IP: *.adsl.inetia.pl 23.07.11, 23:19
                    a cóż ma być po tym 1 sierpnia? Armagedon? Trzeba będzie znowu uczyć jeździć? :)
                    • Gość: dla TrUSKawk.mafii Re: Skandal w WORD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.11, 23:41
                      teraz bedzie okazja zmienić szefa WORDu.:-) na takiego co bedzie pilnował biznesu jak swojego
            • Gość: dla TrUSKawk.mafii Re: Skandal w WORD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.11, 21:03
              Oto Polska rządzona przez PO i takich waldków róznej maści z PO w setkach miast ,miasteczek.
              Kto dyrektorował w WORD w ostatnich latach?
              Była tam karuzela stanowisk ?
              Kasjerka ma już psychologa i zwolnienie lekarskie ?
              • Gość: zły Re: Skandal w WORD IP: 31.61.7.* 23.07.11, 23:33
                czy ty pajacu musisz do wszystkiego wtrącić politykę?? bujaj się ze swoimi poglądami na inny wątek. Tu jest mowa o nieuczciwości pracownika WORD-u i jesli w tej sprawie nie masz nic mądrego do powiedzenia to daruj sobie jakiekolwiek wpisy.
                • Gość: kierowca Re: Skandal w WORD IP: *.adsl.inetia.pl 23.07.11, 23:39
                  a jeżeli chodzi o ścisłość to nie pracownika WORD tylko PKO BP.
                  • Gość: zły Re: Skandal w WORD IP: 31.61.7.* 23.07.11, 23:51
                    sorki, mój błąd ale to nie zmienia faktu, że cholera mnie bierze, jak do każdego wątku jakiś mądrala dopisze coś politycznego. Niedługo okaże się, że zła pogoda w lato to wina którejś opcji politycznej.
                    • Gość: asterix Re: Skandal w WORD IP: *.adsl.inetia.pl 24.07.11, 00:13
                      tak to już jest z forum publicznym, niektórzy mają hopla na jakiś punkcie i albo wyjdą na ulice to wykrzyczeć albo usiądą za klawiaturą.
                      Wybierają to drugie, bo w pysk nikt nie da.
                      • Gość: nn Re: Skandal w WORD IP: *.centertel.pl 24.07.11, 06:57
                        W normalnym kraju jak osoba odpowiedzialna dopusci do powstania takiej niegospodarnosci to podaje się do DYMISJI a w naszym kochanym kraju to się przyspawuje do fotela i oplutą twarz spokojnie wyciera chusteczką i aby do kolejnej wypłaty na swoje wypasione konto. A podobno juz brakuje pieniążków na prowadzenie działalności czyli i na te wypasione pensje dyrektorskie a tak a propo to po kiego grzyba potrzebni są w tak małej firmie Dyrektor i Zastępca ? Lepiej zatrudnić w miejsce jednego 2 egzaminatorów to chociaż kolejki do egzaminu się skrócą
                      • Gość: Franek Re: Skandal w WORD IP: *.cdma.centertel.pl 24.07.11, 22:31
                        Czytam i włosy się jeżą. Jak w dobie gospodarki rynkowej coś takiego możę mieć miejsce. Kto pracuje w Księgowoiści tej firmy ? Czy ma stosowne przygotowanie zawodowe? Jak można do czegoś takiego dopuscić i to podobno trwało kilka lat. To się po prostu nie mieści w głowie .To są tak proste sprawy dla Księgowości To nie były przekręty w stylu Bagsika. A ta kasjerka jeżdzi po Ciechanowie i ma wszystko w DUPIE. Czegoś takiego ŚWIAT chyba nie widział.
                        • Gość: ... Re: Skandal w WORD IP: *.play-internet.pl 24.07.11, 22:46
                          Ona jest cwana MAXYMALNIE!!!władowała kasę w dom i mieszkanie o którym nawet najbliższa rodzina nie wiedziała,wystarczy ,że są to rzeczy przepisane notarialnie na znajomego,córkę ,itp. a jej bryczka jest zarejestrowana na teściową ;-)i mogą ją cmoknąć w nos...przyzna się pójdzie na współpracę,odwiedzi kilka razy psychiatrę,dostanie 2 lata w zawiasach na rok i dalej będzie spacerowała po mieście z uśmiechem na twarzy...
                          • Gość: mieszkaniec Re: Skandal w WORD IP: *.adsl.inetia.pl 24.07.11, 22:53
                            kurde, ależ ty musisz gościu mieć żal do tego Worda że z uporem maniaka z dwóch komputerów walisz post za postem i gadasz sam ze sobą.
                            • Gość: kandydat Re: Skandal w WORD IP: *.centertel.pl 29.07.11, 18:07
                              Mam egzmin 3 sierpnia i jestem w kłopocie bo nigdy nie siedziałem w Suzuki a podobno nie można wybrać sobie samochodu. Czyli cały kurs na Puncie a egzamin na suzuki. Trwoga. Już kiepsko śpię.
                              • Gość: kierowca Re: Skandal w WORD IP: *.play-internet.pl 29.07.11, 21:07
                                a to od kiedy prawko robi się na wybraną markę samochodu?.....i jak chcesz pózniej wyjechać na drogę?do końca życia będziesz jezdził tylko Punto?
    • Gość: pytający Re: Skandal w WORD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.11, 14:14
      Mam pytanie czy tam pracuje córka pani księgowej ?
      • Gość: ws Re: Skandal w WORD IP: *.centertel.pl 29.07.11, 17:40
        Pracuje na słuchawce.(sekretariat)
      • Gość: zając Re: Skandal w WORD IP: *.cdma.centertel.pl 25.09.11, 12:42
        Sprawiedliwości nie znajdziesz,a księowość to są działy i wydziały, aby gały nie wiedziały gdzie pieniądze się podziały. I kasy nie ma.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka