Dodaj do ulubionych

Zalewski już wyrzucony!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.11, 20:46
Dziś już wyleciał dyrektor Zalewski. Zmiana uchwały i natychmiastowe usunięcie! Brawo towarzysze, kto następny? Teraz należy obsadzić dps krucza. Potem szkoły średnie! W końcu jest niepowtarzalna okazja!
Obserwuj wątek
    • Gość: viktor Re: Zalewski już wyrzucony!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.11, 20:47
      www.ciechanowonline.pl/news/view/3422.html
      • Gość: intryga Re: Zalewski już wyrzucony!!! IP: *.adsl.inetia.pl 04.10.11, 21:12
        a coś gdzie nie byłoby kopiuj wklej z oficjalnych stanowisk ?
      • Gość: baśka Re: Zalewski już wyrzucony!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.11, 11:18
        Nie tyle Pawłowski knuł, co Kaczorowska knuła, a Pawłowski musiał realizować
      • Gość: Iza Re: Zalewski już wyrzucony!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.11, 18:29
        Żenadą jest to co w uzasadnieniu napisało starostwo. A prawda jest taka , że kontrole wykazały właśnie odwrotnie, że był bałagan formalno - prawny pozostawiony przez Kęsika i jego kumpli w CKiS. Tylko jak tu wykazać koalicjantowi PiSowskiemu, że tak było? Lepiej skryć i wywalić po stalinowsku Zalewskiego. A jak zaczął porządkować to zalazł za skórę co niektórym .
    • Gość: ja Re: Zalewski już wyrzucony!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.11, 04:59
      nikt po nim płakać nie będzie, beznadziejny był dyrektor
      • Gość: małpa Re: Zalewski już wyrzucony!!! IP: *.dynamic.chello.pl 05.10.11, 05:05
        też ćwok
    • Gość: chcący kultury Re: Zalewski już wyrzucony!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.11, 09:15
      Szanowny Pan Marek Zalewski to człowiek , który groszem nie pogardzi . Jak tylko gdzieś pojawi się pomysł na pomnik , rzeźbę itp.natychmiast uderza z ofertą niekoniecznie najlepszą i najciekawszą ale to "jedyny właściwy twórca " i trzeba z jego oferty skorzystać . Ale nie koniecznie musiało się to przedkładać na należyte funkcjonowanie domu kultury. Chciał Pan PO dyrektor zrobić rewolucję po swojemu a nie ewolucję dla dobra jednostki !!! Przykład : LZA Ciechanów zlikwidować bo po co to komu ............. Aaaa szkoda gadać a raczej pisać . Ja jestem z decyzji powiatu bardzo zadowolony (chociaż zaznaczam , że nie jest po mojej linii politycznej ).
      A Pani Teresa Kaczorowska to jest KTOŚ na naszej scenie kulturalnej i nie jest taką "moneciarą" jak pokrzywdzony przez powiat Pan Zalewski. I żeby tylko starczyło jej umiejętności menedżerskich , które dla piastowania tak ważnego stanowiska są jednak niezbędne ! A tak na marginesie Nowa Pani Dyrektor może warto pomyśleć o delegowaniu uprawnień zarządczych na jakąś doświadczoną i przygotowaną fachowo osobę a samemu kreować wizerunek naszego PCKIS?
      Życzę Pani Wielu Sukcesów !!!!!!!!!!!
      • Gość: f16 Re: Zalewski już wyrzucony!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.11, 09:34
        "delegowaniu uprawnień zarządczych na jakąś doświadczoną i przygotowaną fachowo osobę a samemu kreować wizerunek naszego PCKIS?"

No to wystawiłeś koleżance partyjnej laurkę:) Sugestia jest jasna: zarządzać pani nie potrafi, ma dbać o wizerunek. Tak się w powiecie teraz sprawuje władzę? Żenada!
        • Gość: do ślepyh i głuhyh Re: Zalewski już wyrzucony!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.11, 10:04
          A Pani literatka to z jakiej partii ?
          Ktoś bez legitymacji partyjnej w pckis to chyba plus ?
          • Gość: f16 Re: Zalewski już wyrzucony!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.11, 10:14
            Jak to z jakiej partii? Jedynie słusznej, smoleńskiej:
            www.kaczorowska.com/index.php?numer=8&nr=2&idpr=22
            • Gość: do ślepyh i głuhyh Re: Zalewski już wyrzucony!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.11, 10:50
              No tak wiadomo elvis wie najwięcej i jak pies Pawłowa myśli Smoleńsk-Kaczor-PiS.
              Wolny Wydech wybrał się na Rajd Katyński i stanął na chwilę w Smoleńsku ?
              Tam też same pisiory ?
              • Gość: nigdy więcej pis Re: Zalewski już wyrzucony!!! IP: *.adsl.inetia.pl 05.10.11, 11:20
                no tak
                zaprzeczać oczywistościom
                może dla Radia Maryja to wypowiadają się inni niż "namaszczeni" przez PiS i jego okolice?
                Kaczorowska dla Radia Maryja
                Pani Teresa może i jest niezależna ale tylko w tym zakresie:
                "niezależnie co każą to ona zrobi"
              • Gość: ? To twoje kompetencje Pszemmm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.11, 13:15
                ..Ten pies Pawlowa. Nikt inny jak ty - nie reaguje w tak przewidywalny sposob.
            • Gość: ee Re: Zalewski już wyrzucony!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.11, 11:23
              Kaczorowska to początek końca kultury w PCKIS. Teraz się zacznie kaczokultura
              • Gość: Bezpartyjny kiedy był konkurs? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.11, 12:00
                Przepraszam że się wtrącę, ale nic nie słyszałem żeby się odbył konkurs na tak ważne stanowisko, nawet taki ustawiony pod jedną osobę. Przecież wystarczyło w warunkach konkursu napisać że kandydat musi pisać wiersze i nie musi się znać na zarządzaniu. Towarzysze z PiS i PSL trochę dbałości o pozory
                • Gość: do ślepyh i głuhyh Re: kiedy był konkurs? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.11, 12:07
                  Ja słyszałem, że jest p.o pani Teresa i nie mylić z PO :-)
                  To p.o. to wymysł PO by konkursy były p.o tem.
                  To teraz czekam na tych co w PUP.ie byli za p.o jak nie iskrzyło tak jak iskrzy teraz.
                  • Gość: f16 Re: kiedy był konkurs? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.11, 12:47
                    Specjaliści od p.o. to pesel, a teraz jak się okazuje pis. Jak ktoś na przykład nie zdążył z kwalifikacjami, albo z konkursem za dużo zachodu, to p.o. Ciekawe co na to radni Tyszkiewicz i Kęsik, którzy tak kiedyś przeciwko tej praktyce gardłowali. Szable w dłoń, panowie!
              • Gość: ter Re: Zalewski już wyrzucony!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.11, 17:54
                ha, ha, ha, jaki doktor! taka będzie kultura,upadłość jest już dawno kultury, jak tylko odszedł P. SOBIERAJ.Na pewno w roli sprzątaczki się sprawdzi T.K
              • Gość: oczko Re: Zalewski już wyrzucony!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.11, 20:12
                ee oby tylko. SZkoda słów.
            • Gość: ktoś Re: Zalewski już wyrzucony!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.11, 13:33
              Szacunek dla Pani Kaczorowskiej za ten tekst. Wpisuje się nim w grono osób, które potrafią myśleć i widzieć rzeczy jakimi są, a nie takimi jakie ktoś im zaprogramuje w mózgu. Jest rzeczą niepojętą jak można kwestionować, wyszydzając niejednokrotnie przy tak nieudolnie (celowo?) prowadzonym śledztwie najróżniejsze hipotezy, zostawiając tylko jedną, narzuconą przez Rosjan. Po tylu dowodach wiarygodności tego naszego sąsiada z przeszłości! Nasuwa się wniosek jeden dla takich postaw. Albo głupota, albo interes.
              • Gość: Umma Gumma Re: Zalewski już wyrzucony!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.11, 11:22
                Wyrzucony i zagniewany okrutnie :-)
                Pozbawiony środków do życia ?

Zapraszam na ... do mojej Galerii,,C''
                Autor: Gość: marek zalewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.11, 10:41
                Zapraszam na ostatnią zorganizowaną przeze mnie wystawę do ,,mojej'' GALERII "C" " NAJLEPSZE DYPLOMY AKADEMII SZTUK PIĘKNYCH W 2011r.".
                • Gość: marek zalewski Re: Zalewski już wyrzucony!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.11, 11:25
                  Ha Ha...
                  Zapraszam na ostatnią zorganizowaną przeze mnie wystawę do ,,mojej'' GALERII "C" " NAJLEPSZE DYPLOMY AKADEMII SZTUK PIĘKNYCH W 2011r.".
                  Wystawa pod honorowym patronatem Pani Anny Komorowskiej małżonki Prezydenta RP.
                  Wernisaż wystawy dzisiaj 7.X. 2011r. godz. 18.00

Zaprezentowane zostaną prace dyplomowe:

EMILIA WOJSZEL / ASP Gdańsk /,
                  MONIKA ŁUKOWSKA / ASP Wrocław /,
                  MARZENA RAKONIEWSKA / ASP Katowice /,
                  WOJCIECH SOBCZYK / ASP Kraków /
                  • Gość: joanna Re: Zalewski już wyrzucony!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.11, 14:21
                    wernisaż dzisiaj ? czy 7-go ?
      • Gość: oczko Re: Zalewski już wyrzucony!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.11, 20:09
        chcący kultury po co dublowac stanowisko. Dyrektor to menadżer . Kultura jest biedna. P Kaczorowska nie nadaje sie na to stanowisko. Dobrze pan powiedział ona umie tylko świecić . Tu trzeba zakasać rekawy i do roboty a nie klepać rózańce w Radiu Maryja CKiSZ potrzebuje pieniędzy nastepny obibok niech za własne świeci a nie za pieniądze mieszkańców . Albo niech pan sponsoruje tą gwiazdę .
    • Gość: zupa Re: Zalewski już wyrzucony!!! IP: *.onlinehome-server.info 05.10.11, 12:53
      ale news
    • Gość: .............. Re: Zalewski już wyrzucony!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.11, 13:21
      lekki szok, choć słuchy chodziły już od dawna - i o odwołaniu i o powołaniu

p. Zalewski chyba się nie sprawdził - pewnie i w wielu sprawach dot. złego funkcjonowania ckisz miał rację, ale metody jakimi próbował zmiany wprowadzać pozostawiały wiele do życzenia - moim skromnym zdaniem pewne zlodowaciałe pokłady trzeba topić, a nie rozpiepszać wybuchem atomowym, bo topienie daje nadzieję, że to co dobre zostanie i pozwala miękko przejść przez trudny czas, a wybuch, cóż jak to wybuch, niszczy wszystko, zraża ludzi - za dużo było chyba siły i za mało słuchania - ale to już przeszłość, choć styl odwołania - co tam wybory za parę dni, państwo z piaskownicy powiatowej

p. Kaczorowska na tym stanowisku - choćby p.o. - hm... jakie doświadczenie ma p. Kaczorowska, zarządzała kiedykolwiek czymkolwiek ? jakoś nie kojarzę
      marnie to widzę, marnie widzę rozwój i naprawę ckisz, widzę dużo egzaltacji, wygórowaną samoocenę i przekonanie, że jest się z innej, lepszej gliny - choć może jestem zbyt surowy - dajmy jej szansę, niech tam

zakończę tak - co tam kultura - szańce utrzymane, ckisz odzyskany - taki mi się wniosek nasuwa - było źle, czy będzie jeszcze gorzej ?
      • Gość: . Re: Zalewski już wyrzucony!!! IP: *.etlink.pl 05.10.11, 14:40
        Będzie z pewnością
        • Gość: deff Re: Zalewski już wyrzucony!!! IP: *.dynamic.chello.pl 05.10.11, 17:00
          To się okaże.
          • Gość: taki jeden precz z Liszewskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.11, 20:47
            Czy był Sobieraj, Kęsik , Zalewski a teraz jest Kaczorowska to będzie bryndza dopóki będzie tam niejaki Liszewski i jego klika to będzie zawsze bryndza w kulturze ciechanowskiej.
            • Gość: ... Re: precz z Liszewskim IP: *.dynamic.chello.pl 05.10.11, 21:09
              Szara eminencja CKiSz.:)
              • Gość: Iza Re: precz z Liszewskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.11, 21:35
                Stworzył związek zawodowy żeby się i swoją klikę bronić. Paru leni nie mających żadnych pomysłów. Jak tacy ludzie mają zrobić coś dobrego w kulturze skoro sami nie mają takich potrzeb. Po prostu byle do emerytury trzymać się stołka. Pan Marek wymagał i to im przeszkadzało. Lepiej nic nie robić i mieć spokój. Klika nieudolnych cwaniaków. Zobaczcie co robili. Pozorowali , że pracują. A jeżeli coś ktoś robi w domu kultury to nie pracownicy. A starosta nie mając pojęcia co się dzieje uwierzył pozorantom bo tak mu pasowało politycznie. Wybrał koleżankę Kołakowskiego. PiS chce przejąć wszystkie stołki i usadza swoich. Byle jaki ale wierny Pisowi. Ot i cała ich polityka. Panie Marku proszę robić swoje i się tymi maluczkimi ludźmi nie przejmować.
                • Gość: .... Re: precz z Liszewskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.11, 21:40
                  Ha ha - Zalewski sam ze soba gada:)
                  Maro wyluzuj nie pluj na innych .
                  • Gość: Iza Re: precz z Liszewskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.11, 21:44
                    Widzę , że tobie też przeszkadza pan Marek.
                    • Gość: .... Re: precz z Liszewskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.11, 21:51
                      Nie przeszkadza- wiem tylko że na dyrektora się nie nadawał bo ma jedna wadę - nie szanuje ludzi!
                      Ale inna sprawa że nowa pani dyrektor lepsza nie będzie:(
                      • Gość: Iza Re: precz z Liszewskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.11, 21:54
                        Tak nie szanuje ludzi ale tylko tych co nic sobą nie reprezentują a mają wielkie mniemanie o sobie. Pozorantów intelektualnych.
                        • Gość: .... Re: precz z Liszewskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.11, 22:18
                          To jak Ty sam ze soba wytrzymujesz Mareczku ??
                          • Gość: Iza Precz z pozoraantami intelektualnymi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.11, 22:24
                            A ten dalej ze swoją obsesją. Zalazł ci za skórę co geniuszu.
                            • Gość: .... Re: Precz z pozoraantami intelektualnymi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.11, 22:33
                              Mi ? Nie. Ale widziałem to i owo i miałem z nim zajęcia w szkole i uważam go za dupka który traktuje ludzi jak śmieci.
                              • Gość: Iza Re: Precz z pozoraantami intelektualnymi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.11, 22:42
                                I kto tu obraża ludzi <<dupku>>. Ty na pewno nie.
                              • Gość: ala Re: Precz z pozoraantami intelektualnymi IP: *.etlink.pl 06.10.11, 11:06
                                Ja też miałam z nim zajęcia i były to najciekawsze lekcje:)
    • Gość: marek zalewski Zapraszam na pożegnalny wernisaż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.11, 11:26

• Gość: Umma Gumma Re: Zapraszam na pożegnalny wernisaż IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.11, 11:37
        Podbijam szczególnie słowo OSTATNIA
        Liczymy na kolejne wystawy na Placu JPII pod namiotem :-)
        Namiot taki jak przy Mrówce wystarczy Zalewskiemu , radni miejscy zasponsorują .
        Prezydent obejmie honorowy patronat :-)
        A ta Anka będzie któregoś dnia na tej wystawie ?

• Gość: marek zalewski Re: Zapraszam na pożegnalny wernisaż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.11, 11:41
          Dziękuję za pomysł przemulkululku...10% dla ciebie.. ale warunek, że musisz dzisiaj przyjść na wernisaż
          • Gość: Umma Gumma Re: Zapraszam na pożegnalny wernisaż IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.11, 11:51
            Dziwne jest to, że najaktywniejszy forumowicz tego forum Marek Zalewski zamiast stworzyć stronę internetową wszystkich wystaw jakie zorganizował wolał być aparatczykiem propagandzistą PO a od pn trzeba będzie posypać głowę popiołem :-)

Gdzie jest strona internetowa www.GALERIAC.pl ?
            • Gość: marek zalewski Re: Zapraszam na pożegnalny wernisaż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.11, 11:57
              Przemuluniu zejdź z tego twojego forum i ... uderz leciuteńko w klawiszki... www.ckisz.ciechanow.net.pl/
              a przy okazji, nie przesadzaj nikt nie jest w stanie ciebie przeskoczyć
              i zapraszam na wernisaż
      • Gość: gość Re: Zapraszam na pożegnalny wernisaż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.11, 14:40

> Zapraszam na ostatnią zorganizowaną przeze mnie wystawę do ,,mojej'' GALERII "C
        > " " NAJLEPSZE DYPLOMY AKADEMII SZTUK PIĘKNYCH W 2011r.".
        > Wystawa pod honorowym patronatem Pani Anny Komorowskiej małżonki Prezydenta RP.

Dzisiaj jest 6.X - to kiedy ten wernisaż? Dzisiaj ? czy 7-go?
        • Gość: marek zalewski Re: Zapraszam na pożegnalny wernisaż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.11, 14:43
          Przepraszam... macie Państwo rację jutro 7 października o 18:oo
          tak jak w zaproszeniu... zapraszam
      • Gość: MO Re: Zapraszam na pożegnalny wernisaż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.11, 19:15
        zal odchodzic panie Zalewski. Pan ostatni raz a kto pierwszy otworzy nowe wystawy? czy kroja sie kolejne niewiadome zmiany?jakos milcza o temacie gazety.moze ta pani dyr cos powie na ostatniej pana wystawie, moze byćciekawie tego dnia
    • Gość: tatapsychopata Re: Zalewski już wyrzucony!!! IP: *.nidzica.vectranet.pl 06.10.11, 11:50
      wybory tuztuz,stołki zapełnią się znów
    • Gość: .............. Re: Zalewski już wyrzucony!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.11, 12:26
      a co mi tam, wrzucę "szczura"

wczorajszy wieczór 5 października w sklepie, , gazeta "Czas Ciechanowa" z datą 6 października - jest wieczór ok. 21.30 ale gazeta już jest do kupienia - norma w sumie, bo drukują i rozwożą wcześniej żeby rano już była - nic szczególnego

tylko jedno mnie zastanowiło - na pierwszej stronie fotka i news dnia " Kaczorowska nowym dyrektorem centrum kultury"

Zalewskiego odwołano 4 października tak ?
      Kaczorowską powołano z dniem 5 października tak ?
      to jakim cudem 5 października wieczorem już pisał o tym wydrukowany i dowieziony do małego sklepiku osiedlowego "Czas Ciechanowa" ?
      kiedy składają tę gazetę? w jedno popołudnie, potem druk w nocy i już jest - e tam, nie wierzę

a może decyzja już dawno zapadła i jedynie wybrani, bliscy sobie i wzajemnie wiedzieli wcześniej ?
      zaraz przeczytam pewnie, że w Czasie są tacy świetni dziennikarze, że tak szybko potrafią dotrzeć do informacji, a potem nam je zaraz, że misja itd.
      a mnie to jakoś waniajet kliką i nie podoba mi się
      takie info w następnym numerze, jak najbardziej ok. ale tak jak teraz - nie bardzo ładnie
      • Gość: Umma Gumma Re: Zalewski już wyrzucony!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.11, 12:58
        Pytałem się o stronę internetową tego co miszcz robił i zrobił w Galerii C :-)
        Nazwiska ,dzieła, zdjęcia.
        • Gość: ami Re: Zalewski już wyrzucony!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.11, 14:44
          właściwa gazeta została powiadomiona wcześniej, żeby mogła szybko donieść o tryumfie kadrowym PIS-u i radiomaryjnej publicystki
          • Gość: .............. Re: Zalewski już wyrzucony!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.11, 15:01
            no tak, to jasne, tyle, że jest to dowód na to, że decyzja nie zapadła 4 października tylko znacznie wcześniej - może to i bez znaczenia, ale ja po prostu nie lubię jak mi ktoś ciemnotę wciska

a nawet nie wiedziałem, że p. Kaczorowska radiomaryjną publicystką jest - grzebnąłem w necie i faktycznie - hehehe ... kto by pomyślał ... ludzie to się jednak potrafia przeistoczyć
            • Gość: gromowładny Re: Zalewski już wyrzucony!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.11, 15:31
              ach wy jatrzyciele miejskiej ciszy
              burzyciele prawd i zasad
              a kto pierwszy pisał o tym jak nie pierwszy miejski burzyciel Kowalski na łamach TC?
              A KTO MU UDZIELIŁ WYWIADU JESZCZE W TAMTYM MIESIĄCU ?
        • Gość: i Re: Zalewski już wyrzucony!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.11, 14:47
          miszcz robił gummę ummę do żuććcia
          • Gość: segundo Re: Zalewski już wyrzucony!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.11, 15:24
            czas ciechanowa to pisowska gazeta i na dodatek beznadziejnie redagowana. Nieciekawe artykuły na całe strony, zdjęcia na pół strony, jakieś epistoły bezstronnego inaczej pospieszalskiego, nudy na pudy. od czasu do czasu przeczytałem, bo rozdawali za darmo. kto to wydaje, bo kupujących brak. jako propagandowe ramię pisu mogli wiedzieć wcześniej o wyrzuceniu zalewskiego i wstawieniu kaczorowskiej. teraz będą jej laurki pisać w każdym numerze. żeby jeszcze ludzie czytali ... ale nie czytają :)
            • Gość: żenada Re: Zalewski już wyrzucony!!! IP: *.dynamic.chello.pl 06.10.11, 18:07
              Zalewskiego zwolniono ze stanowiska 04-10 we wtorek, tego samego dnia powołano Kaczorowską. Czym tu się dziwić, że " Czas" składany wieczorem zawsze we wtorek
              wiedział już o zmianach? To TC rozjątrzył sytuację swoim wtorkowym wydaniem eksponując na pierwszej stronie p. Żalewskiego, który spodziewa się zwolnienia. Myślałem, że to jakiś większy wywiad, ale na drugiej stronie przepisano to samo. Oj, cienko Tygodnik przędzie, ale w
              rozpędzie to "zwolniło" Zalewskiego m.in. Jeśli tak było to powinien się podać do dymisji, a nie przez 10 lat z dużym hakiem brał kasę za nic...tragedia nasza, o grodzie na Łydynią. A ty Ciechanie nie grzmisz, a widzisz.
              Jeszcze ktoś tu pierdoły wypisuje nie znając zupełnie sprawy. Żenada.
              • Gość: Karamba Re: Zalewski już wyrzucony!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.11, 18:21
                No właśnie żebyś znał prawdę to byś pierdół swoich tu nie wygadywał.
                • Gość: xx Re: Zalewski już wyrzucony!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.11, 19:06
                  zazwyczaj są ogłaszane konkursy na dyrektora,a tu nic. cichosza. moze i dlatego nie startowała do wyborów a kto to wie? dyrektor Ke sik na urlopie bo radny, pracuje w kombatancie i tak to w naszym miescie > i kto to zmieni? biorą kasy z 2 , czasem 3 zakladow, i tak dlugi rosna, ale radnego nie tykaj. Tu pracują tam rajcuja a kasa do kieszeni sama wchodzi.
                  To co z tym konkursem na dyrekltora ? byl czy nie bylo? czy po znajomosci?
                  • Gość: ratatata Re: Zalewski już wyrzucony!!! IP: *.152.138.94.dsl.dynamic.t-mobile.pl 06.10.11, 20:04
                    Pani Kaczorowska jest p.o. czyli pełniąca obowiązki - nie mylić z PO, bo się strasznie obrazi, a co poseł z brodą pomyśli - ojejej
                    Jako p.o. nie musi nic mieć - nie musi mieć doświadczenia, nie musi umieć zarządzać - jest p.o. - nie musi tez być konkursa bo ona jest p.o.
                    Teresa Kaczorowska - o proszę - pl.wikipedia.org/wiki/Teresa_Kaczorowska
                    Do emerytury dwa lata, a tu takie p.o. spadło - żyć tylko - yes yes yes
                    • Gość: obserwuj Re: Zalewski już wyrzucony!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.11, 20:16
                      a moze juz emeryturka ? kto wie
                      • Gość: sierota po PO Re: Zalewski już wyrzucony!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.11, 20:37
                        oto pierwsze info
                        Iskrzy między szefem domu kultury i wicestarostą?

30.09.2011 15:41:35
                        - Moje odwołanie wisi na włosku. Spodziewam się go od pół roku. Dziwię się, że tak długo to trwa – mówi Marek Zalewski, pełniący obowiązki dyrektor Powiatowego Centrum Kultury i Sztuki w Ciechanowie.

Czy Zalewski musi płakać skoro mówi WONY CZŁOWIEK
                        Dziwię się, że tak długo to trwa
                        • Gość: marek zalewski Re: Zalewski już wyrzucony!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.11, 20:42
                          Tak, jestem wolnym człowiekiem i powiem więcej, zawsze nim byłem i dlatego niektórym zawsze przeszkadzam... trzeba umieć czytać i nawet rozumieć co się czyta... ale ty pszemuś masz z tym trudności
                          • Gość: sierota po PO Re: Zalewski już wyrzucony!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.11, 21:29
                            wSZYSCY WIEDZA ,ŻE W po WSZYSCY SĄ WOLNI JAK TE KROLIKI PO BERLINSKU

vimeo.com/16530998
                            • Gość: no to frugo a cos od siebie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.11, 21:31
                              .. czy to za trudne??

Pszemm tluku... juz nawet smiac sie z ciebie nie mozna... zajady pekaja...
                            • Gość: Don Re: Zalewski już wyrzucony!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.11, 23:56
                              Swietne porównanie artysty człeka ponoć wolnego do Królików po berlińsku.
                              Jaka jest wspólna cecha wolnych ludzi w po ?
                              Rządza kasy za wszelką cenę a nawet po trupach innych.
                              • Gość: sleepless Re: Zalewski już wyrzucony!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.11, 00:31
                                nietrafione porównanie -tu akurat po trupie zalewskiego ktoś dostał posadkę z nadania partyjnego, ale pisowskiego
                                • Gość: do ślepyh i głuhyh Re: Zalewski już wyrzucony!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.11, 08:55
                                  Do autora wątku
                                  Zalewski już wyrzucony!!!

Ktoś widział jak odbywało się wyrzucanie człowieka powszechnie szanowanego i lubianego ?
                                  Są może zdjęcia jak dyrektor ucieka przed rozwścieczonym tłumem moherów i dewotek ?
                                  • Gość: gość Re: Zalewski już wyrzucony!!! IP: *.cnow.pl 07.10.11, 09:44
                                    "powszechnie szanowanego i lubianego" - większej bzdury już dawno nie czytałam. Pan M.Z. jest tak szanowany jak szanuje innych i tak lubiany jak lubi innych.
                                    • Gość: do ślepyh i głuhyh Re: Zalewski już wyrzucony!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.11, 10:02
                                      To chyba nie ty elvis tak piszesz ?
                                      Sprzedałeś wrogowi swój laptop :-)
                                      Każdy członek PO jest szanowany i lubiany w przeciwieństwie do każdego członka PiS :-)

Re: Zalewski już wyrzucony!!!IP: *.cnow.pl
                                      Gość: gość 07.10.11, 09:44 Odpowiedz
                                      "powszechnie szanowanego i lubianego" - większej bzdury już dawno nie czytałam. Pan M.Z. jest tak szanowany jak szanuje innych i tak lubiany jak lubi innych.
                                      • Gość: no to frugo Ty jednak masz cos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.11, 10:07
                                        .. z głową.. Daleko mi do medycyny ale symptomy masz tak wzorcowe, że aż po oczach wali..
            • Gość: oczko Re: Zalewski już wyrzucony!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.11, 20:34
              segundo nie wiedziałam że Czas Ciechanowa to PISowsie pismo. CZasami przeglądałam ale nie było tam nic ciekawego. Chyba intuicyjnie odrzucało mnie od tej gazety. Teraz nawet do ręki nie wezmę bo się ubrudzę.
              • Gość: mirek czemu zalewski pisze sam ze sobą? IP: *.dynamic.chello.pl 08.10.11, 17:19
                nuda daje się już we znaki, że trzeba z różnych nicków pisać?? hahahaha
    • Gość: .................. Re: Zalewski już wyrzucony!!! IP: *.183.239.209.dsl.dynamic.t-mobile.pl 09.10.11, 11:17
      niezły tekst z innego wątku pokazujący dość klarownie kulisy tego cyrku - [06-400.pl/index.php/aktualnosc-lokalna/items/cyrk-zalewski-w-ckis/%5D]

na stronie nowej pani p.o. - [www.kaczorowska.com/index.php?numer=2] - doczytałem, że p. Kaczorowska była dziennikarką mazowieckiego wydania „Gazety Wyborczej” - jeśli chodzi o doświadczenia zawodowe to by było na tyle ( pamiętam tą regionalną wyborczą - to był taki dodatek do ogólnokrajowej, w nim praktycznie same króciaki - zamknęli ten dodatek - taki był dobry ) - innymi doświadczeniami zawodowymi p. Kaczorowska się nie chwali, więc albo ich nie ma, albo w jej ocenie nie są warte eksponowania

zastanawia mnie zatem, jak trzeba być bezkrytycznym żeby przyjąć takie stanowisko nie posiadając żadnych doświadczeń w zarządzaniu ludźmi, firmą, mając najwyraźniej w ogóle bardzo nikłe doświadczenia zawodowe ?
      pani ta pisze książki, wiersze ( nie oceniam ich ) czyli zajmuje się działalnością artystyczną - ok. ale czy na prawdę teraz wystarczy pisać o ziemi ciechanowskiej jej synach i córach, żeby zostać szefem państwowej firmy ? nawet p.o. szefem ? bez żadnych doświadczeń w materii szefowania ? z nikłymi doświadczeniami zawodowymi w ogóle ?
      no i jeszcze wiek pani p.o. ( wiem, że nieładnie komukolwiek wiek wypominać, ale to przecież nie jest bez znaczenia ) - nowa pani p.o. ma 58 lat - skoro w tym wieku nie ma doświadczeń zawodowych, które winna mieć jako szef, to niby co ? nabędzie je w trakcie ?
      winna się na emeryturę szykować - no bo jak, teraz ma się niby uczyć zarządzać firmą i ludźmi ? a może o to chodzi - może tej emerytury nie ma z czego mieć, a jej urok osobisty tak podziałał na władze powiatu, że władze te dały jej szansę jakoś dopłynąć do emeryturki będąc p.o. szefem
      ale ale - może od razu zróbcie ją państwo z powiatu dyrektorem szpitala, a tam, lepiej niech zostanie ordynatorem chirurgii - p.o. ordynatorem, jakoś się przecież nauczy operować w trakcie operacji - paru pacjentów może umrze w trakcie tej nauki ale co tam

- o tym jaka to będzie kultura świadczy moim zdaniem pierwsza inicjatywa p.o. dyrektor - sama mówi o tym, że to jej pierwsza inicjatywa link - a jest to inicjatywa nadania imienia galerii ( nie ważne czyjego z tym nie dyskutuję ) ja rozumiem, że to nadanie imienia jest po to żeby galeria nie była już galerią "C" - żeby zamazać dorobek Zalewskiego, bo galeria "C" to galeria Zalewskiego

małe to i płytkie
      gratuluję dobrego samopoczucia władzom powiatowym i nowej pani p.o.
      alleluja i do przodu
      • Gość: wala Re: Zalewski już wyrzucony!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.11, 12:13
        Pani K. bardzo chciała być szefową CKiS bo ona potrzebuje mieć władzę i być na świeczniku. Biedny pan wicestarosta Pawłowski musiał to jej załatwić wyrzucając Zalewskiego. Ona juz rządziła w CKiS kiedy był jeszcze Zalewski.
        • Gość: .................. Re: Zalewski już wyrzucony!!! IP: *.183.239.209.dsl.dynamic.t-mobile.pl 09.10.11, 13:33
          widzisz wala, tylko mnie to wali ( sorry za taki rymek ), a więc ...

wali mnie czego p. Kaczorowska potrzebuje - ja jako mieszkaniec tego miasta, korzystający z oferty domu kultury często i chętnie, chcę mieć porządny rozwijający się dom kultury, z różnorodną ofertą - czy Kaczorowska to zapewni ? - wątpię - no chyba, że teraz powiat sypnie kasą, której tak skąpili Zalewskiemu, ale on był nie swój, więc wiadomo obcemu się nie daje, a i tak szczerze wątpię aby p. Kaczorowska była w stanie unieść ponad swoje wyobrażenie kultury, bo przecież nie tylko o kasę chodzi ale i o wizję

wali mnie czego potrzebuje pan wicestarosta i władza
          to oni powinni zastanawiać się czego my potrzebujemy, a nie odwrotnie, my ich w końcu do cholery wybieramy - większość z nich zapomina o tym zaraz po wyborach i cudownie przed wyborami im się to przypomina
          w całej tej sytuacji z odwołaniem i powołaniem p.o. dyr. dostrzegam nieprzebraną arogancję

wali mnie ich polityka, bo przecież nie o nią tu chodzi ale o koterię, o towarzystwo wzajemnej adoracji, którego częścią rzekłbym reprezentacyjną jest p. Kaczorowska

ten dom kultury umiera - umiera powolutku tyle, że nigdy nie umrze do końca, już powiat tego dopilnuje - jest to przecież ich strefa wpływów, prawda ?
          powiat nie tak dawno oficjalnie głosił, że chce z miastem rozmawiać na temat wspólnego domu kultury - i co ? coś się dzieje w tej materii ? ano zmieniło się to, że powiat zmienił nazwę domu kultury z "centrum kultury i sztuki", na "powiatowe centrum kultury i sztuki", podkreślając w ten sposób, że jest to instytucja powiatowa - no po prostu wola dogadania się z miastem co do stworzenia jednego prężnego domu kultury aż się ulewa

powiat trzyma ckisz ( o przepraszam, teraz to pckisz ) kurczowo, choć nie ma kasy, żeby go sensownie finansować, mianuje na kapitana tego statku osobę, która o kapitanowaniu pojęcia nie ma, osobę, które wodę oczywiście widziała, potrafi nawet trochę pływać, ale statku nigdy nie prowadziła, nawet nie była bosmanem, a co dopiero oficerem - po co ? a po to by strefę wpływów utrzymać za wszelka cenę - zawsze jest stołeczek na którym kogoś swojego można w nagrodę za pracę na rzecz koterii posadzić
          ale rozumiem, że przy wsparciu powiatu i dyrektora na urlopie bezpłatnym da radę

a my "konsumenci kultury"? - a, co tam my kogo my obchodzimy z tą naszą kulturą, oni mają swoją, a jak się nie podoba to .....

• Gość: z Re: Zalewski już wyrzucony!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.11, 12:13
        jest w tym co piszesz sporo racji ...
    • Gość: pyt Re: Zalewski już wyrzucony!!! IP: *.psychz.net 09.10.11, 12:14
      za co go wyrzucili?
      • Gość: spostrzegawczy Re: Zalewski już wyrzucony!!! IP: *.adsl.inetia.pl 09.10.11, 13:14
        wyrzucili oficjalnie za niespełnianie woli Zarządu Powiatu
        powodów znalazło by się kilka co najmniej ale nie w tym rzecz
        rzecz w tym jak to zrobiono
        metody rodem z PRL-u
        Zmienili sposób powoływania zastępcy na Radzie Powiatu i za trzy dni myk, odwołany ze skutkiem natychmiastowym
        A na jego miejsce kto? Kaczorowska, do której już na wstępie mogą być co najmniej te same zastrzeżenia co do Zalewskiego, że się nie nadaje, że bez doświadczenia w zarządzaniu kulturą
        Ale Kaczorowska ma jeden niewątpliwy plus ... jedynie słuszna linia postrzegania kultury przez pryzmat interesów partyjnych
        Teraz będziemy mieli mnóstwo wernisaży upamiętniających największą tragedię narodową, większą niż upadek każdego z powstań narodowych i wszystkich razem też
        ba, jedyną na taką skalę
        Szkoda że Zalewski pokazał, że można z kultury robić sobie wiec polityczny bo teraz z Kaczorowską to już poszli całkowicie po bandzie
        Pani Tereso i Panowie powiatowi - nie jesteśmy aż tak ciemnym narodem żeby nie widzieć porządków przed wyborami i późniejszymi rozmowami z miastem o Centrum
        • Gość: obserwator Re: Zalewski już wyrzucony!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.11, 13:22
          Towarzysze z PiS i PSL przyęli metody działania nieboszczki PZPR, czyli mierny, bierny, ale wierny i ze słusznej partii. Kto by tam obsadzał fachowca z konkursu. Chyba obowiązuje zasada - Teraz K.. My.
          • Gość: oczko Re: Zalewski już wyrzucony!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.11, 19:15
            Wicestarosto wytłumacz nam mieszkańcom Ciechanowa - co panem kierowało , jakie pan ma uzasadnienie powołujac na stanowisko dyrektora osobę tak niekompetentną jak p Kaczorowska. Rządamy rozpisania konkursu niech wygra najlepszy bez wzgledu na wiek, miejsce zamieszkania czy upodobania polityczne. Nie jest ważne z jakiego ugrupowania politycznego. Dosyć przepychanek politycznych, wyciąganie ciągle stęchłych, niekompetentnych lludzi. Ludzi którzy nie mają pojęcia o pracy w tzw " domach kultury " a tym bardziej o kierowaniem takimi "domami". To co zrobił wicestarosta i jego "cisi zausznicy" całokwicie dyskwalifikuje go na to stanowisko. Świadczy o jego braku kompetencji aby zajmować stanowisko wicestarosty. Ludzie zapamietają i przy najbliższych wyborach wypunktują wszystkich radnych.
          • Gość: ares Re: Zalewski już wyrzucony!!! IP: *.dynamic.chello.pl 09.10.11, 19:25
            Teresko nie zalamuj sie glupimi wpisami. Pisza je ludzie , ktorzy cie nie znaja albo ci zazdroszcza.Nikt tak duzo dla kultury ciechanowskiej nie zrobil tyle co ty. Zeby prowadzic taka instytucje, trzeba byc czlowiekiem kultury i ja czuc i rozumiec. Mamy nadzieje ,ze i zarzadzanie tym molochem ci sie uda. Trzymamy za ciebie kciuki. Przyjaciele z dawnego Stowarzyszenia Pracy Tworczej
            • Gość: do ślepyh i głuhyh Re: Zalewski już wyrzucony!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.11, 20:11
              Pisza to ci co znają Tereskę, służę Teresce swoją wiedzą :-)

> Teresko nie zalamuj sie glupimi wpisami. Pisza je ludzie , ktorzy cie nie znaja

piszą nie ci co zazdroszczą tylko ci co mają w sobie gen nienawiści od kilku lat tu piszący

> albo ci zazdroszcza.
              • Gość: gość Re: Zalewski już wyrzucony!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.11, 22:41
                baranek się odezwał. największy procent nienawiści masz ty, pszemm
            • Gość: .................. Re: Zalewski już wyrzucony!!! IP: *.183.237.153.dsl.dynamic.t-mobile.pl 10.10.11, 10:04
              aresie
              - po pierwsze, skąd wiesz czy ludzie, którzy krytykują tu na forum decyzję wicestarosty i kompetencje Kaczorowskiej nie są ludźmi kultury ? - to błędne założenie, a znajomość bądź nie p. Kaczorowskiej nie ma nic do rzeczy
              - po drugie, żeby prowadzić taka instytucję trzeba być przede wszystkim menadżerem, mieć pojęcie o finansach, zarządzaniu zasobami ludzkimi, mieniem, a także pojmować kulturę jednak szerzej niż przez pryzmat Stowarzyszenia Pracy Twórczej i zasług w stosunku do tegoż stowarzyszenia i jego członków, bo twór ten ( nawet nie wiem czy jeszcze istniej ) jest/był tylko ułamkiem w kontekście działalności domu kultury

co do rozumienia kultury, jak piszesz aresie, przez p. Kaczorowską, to nie będę się wypowiadał, to subtelne, i bardzo indywidualne - nie wiem może i ona ma szeroko umysł otwarty, natomiast niewątpliwie brak jej jakichkolwiek doświadczeń w szefowaniu czymkolwiek i w ogóle ma niezwykle nikłe doświadczenia zawodowe w ogóle
              pytam zatem ponownie - ma się teraz uczyć być szefem - na żywym organizmie, w tym wieku ?
              to, że ktoś ją lubi i ma nadzieję, że będzie dobrze, to że ona ma zasługi dla jakiegoś środowiska, nie czyni z niej dobrego kandydata na dyrektora czegokolwiek

reasumując, trochę z innej parafii - jak sądzisz, czy dla ludzi, którzy tu piszą w tym wątku kultura jest wartością i czy piszą sobie ot tak bo jest im obojętna ?
              • Gość: belfer Re: Zalewski już wyrzucony!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.11, 18:25
                wiele tych uwag jest trafnych. nie mieliśmy szczęścia do szefów domu kultury. kęsik -poeta, zalewski -malarz, kaczorowska -dziennikarka/pisarka. a gdzie menedżerowie?! nic dziwnego, że ckis się sypie, a ludziom się nie chce (nie wszystkim na szczęście).
                • Gość: zuzia Re: Zalewski już wyrzucony!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.11, 21:52
                  Etat był dla Kołakowskiego, Pani Teresa chyba dobrze go zna. Teraz z niecierpliwością czekam na nastepny wernisaż.Może twórczość Biegasa. PS. Do tej pory zaproszenia dostawałam.Czekam z niecierpliwością!Ps. Mam nadzieję, że niedługo będzie wspaniały koncert na Dołku. Jak co miesiąc. Pozdrowienia dla ":fanów": Marka Zalewskiego!Ps2. Może kino będzie działało? Bolesława Biegasa!
                  • Gość: Umma Gumma Re: Zalewski już wyrzucony!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.11, 11:19
                    Ciechanów wstrzymał oddech gdy dowiedział się kto został wyrzucony od komputera :-)
                    Słyszałem nawet o tym,że krązy list poparcia przeciw tak niecnym praktykom pana starosty.
                    • Gość: kalina Re: Zalewski już wyrzucony!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.11, 15:16
                      pewnie, jak szybki etacik dla pisowca, to ok. jakby było odwrotnie już bys rozdzierał szaty na forum. jesteś hipokryta, gościu :D
    • Gość: ??? Re: Zalewski już wyrzucony!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.11, 00:29
      IPN BU 001102/2301 ZALEWSKI MAREK
      IPN BU 00612/4472 ZALEWSKI MAREK
      IPN BU 00751/300 ZALEWSKI MAREK
      • Gość: Marian Re: Zalewski już wyrzucony!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.11, 00:47
        No to masz chłoptasiu problem bo Pan Zalewski ma dwa imiona Marek Stanisław bo go znam.
    • Gość: ??? Re: Zalewski już wyrzucony!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.11, 00:32
      IPN BU 0193/3662 PAWŁOWSKI ADAM
      IPN BU 0864/202 PAWŁOWSKI ADAM
      IPN BU 01024/1368 PAWŁOWSKI ADAM
      • Gość: Pisowiec Re: Zalewski już wyrzucony!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.11, 00:36
        Pawłowski Andrzej
      • Gość: Super Re: Zalewski już wyrzucony!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.11, 00:40
        No to masz kłopot to znaczy że póki co masz 6 - ciu M.Zalewskich i ilu jeszcze znajdziesz?
        To poszukaj jeszcze
        • Gość: Kamil Re: Zalewski już wyrzucony!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.11, 02:15
          Coraz gęściej na forum od donosicieli. Mdli mnie od tych sfrustrowanych podszczuwaczy. Panowie sfrustrowani powyborczo?
    • Gość: .............. Re: Zalewski już wyrzucony!!! IP: *.183.248.100.dsl.dynamic.t-mobile.pl 15.10.11, 15:36
      p. Zalewski napisał list otwarty link do listu

list mocno emocjonalny, niektórzy w innym wątku wytykają mu błędy językowe - ja uważam, że to czepianie się, bo sama treść jaka z listu się jawi, jeśli pominiemy emocje p. Zalewskiego, jest ciekawa i trafnie mówi o tym jak w domu kultury jest

p. Zalewski odnosi się w nim do postawionych mu zarzutów, jakie p. Pawłowski był łaskaw w wywiadzie nam ujawnić - link do wywiadu

moim zdaniem p. Zalewski ma rację co do tego dlaczego został wyrzucony - ma rację, że nie on jest autorem bajzlu w domu kultury tylko jego poprzednik, ma rację, że całe to zamieszanie miało na celu pozbycie się go, ma też rację co do diagnozy dot. pracowników domu kultury, z jedna uwagą - mówi tylko o pracownikach merytorycznych, jakby nie dostrzegł problemu z pracownikami administracji
      pewnie miał dobre chęci, ale mu nie wyszło - to, że ma rację, nie zmienia faktu, że nie był dobrym dyrektorem
      ale ma rację co do diagnozy - czy coś teraz się zmieni ? czy p. Kaczorowska jest w stanie ? - zobaczymy - ona w przeciwieństwie do p. Zalewskiego ma to coś ( coś czyt. przychylność powiatu, a poza tym, to co kto uważa ), więc powinna móc

natomiast hipokryzja w stanowisku powiatu dot. kultury jest, aż nadto widoczna - niedawno z miastem chcieli rozmawiać o wspólnej placówce kultury, a teraz zmieniają nazwę domu kultury na "powiatowy" ( taka przypadkowa demonstracja ? ) - czy "powiatowy" splendoru dodaje ? - moim zdaniem dokładnie odwrotnie, pokazuje zaściankowy sposób myślenia, ale widać taka teraz będzie kultura - nadawanie nowych nazw starym tworom - nowsze i lepsze się od tego one nie zrobią - ale będą nasze, winien powiedzieć p. Pawłowski
      alleluja i do przodu

ps. w tym roku XXX blues na dołku - trzydzieści lat ! okrągła rocznica !
      ktoś widział ofertę programową ? ja widziałem, wisi na domu kultury, jest na stronie internetowej - tu
      bluesman ze mnie żaden i może się nie znam, ale jak dla mnie to cieniutko to wygląda - na bluesie na dołku grały chyba wszystkie bluesowe tuzy w kraju
      czy naprawdę na 30-lecie nie można się było bardziej postarać ?
      • Gość: odbiorca kultury Re: Zalewski już wyrzucony!!! IP: *.dynamic.chello.pl 15.10.11, 17:51
        :lepiej postarać ??? XXX blues jest teraz "powiatowym bluesem na dołku" od razu jest lepiej i jakby bardziej z kulturą :):):)
        • Gość: segundo Re: Zalewski już wyrzucony!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.11, 18:28
          a kaczorowska jest p.o.wiatowym dyrektorem :)) najkrótsza definicja tej żenady z ckis, która się ciągnie latami
          • Gość: .............. Re: Zalewski już wyrzucony!!! IP: *.183.249.154.dsl.dynamic.t-mobile.pl 16.10.11, 11:50
            kolego, waż słowa - nie ckis tylko PCKiSz - nie zapominaj o wyrazie Powiatowe - to teraz najważniejsze jest
            • Gość: ya Re: Zalewski już wyrzucony!!! IP: *.adsl.inetia.pl 16.10.11, 13:43
              zdecydowanie "powiatowe" to dobry znak dla przyszłych rozmów z miastem w temacie wspólnego centrum kultury
              jak widać centra będą dwa więc poziom kultury o 50 % musi być niższy siłą rzeczy
              • Gość: .............. Re: Zalewski już wyrzucony!!! IP: *.183.249.154.dsl.dynamic.t-mobile.pl 16.10.11, 15:36
                o, o .... o, właśnie o tym przed chwilą pisałem w innym wątku - to taki gest, taki powiatowy peace ( po polsku czytaj pis ) - peace ale pod warunkiem, że to my wygramy - skądś to już znam
                • Gość: gut Re: Zalewski już wyrzucony!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.11, 16:12
                  Jest dobrze , był co myślał ,że jest fachowiec od wszystkiego , ale się nie sprawdził , przyszedł nowy i będzie gut.
                  Nie ma co rozdzierać szat.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka