IP: *.dynamic.chello.pl 30.11.11, 19:34
Pamietajcie,ab yprzy podpisaniu umowy z zespołem muzycznym,żądać aby u umowie wpisać imieniem oraz nazwiskiem jaki jest skład zespołu,poniewaz Ciechanowskie Gwiazdy podpisuja kontrakty na inne osoby.
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Umowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.11, 23:32
      oczywiście, że powinniście przejrzeć umowę i sprawdzić czy legalnie działają, poproście o rachunek, wtedy na pewno będzie pewność, że was nie wystawią. Wiem, że większość zespołów na czarno działa. Jest firma w Ciechanowie, co kompleksowo się zajmują organizacją wesel. Oni mają DJ-a i zespół, połączyli to i super efekt. A ostrożności nigdy za wiele.
      • Gość: droga Re: Umowa IP: *.183.236.202.dsl.dynamic.t-mobile.pl 01.12.11, 09:00
        A jak będziesz wynajmował firmę do remontu domu, to niech ci wypiszą nazwiska murarzy, naprawiał samochód w warsztacie, nazwiska mechaników.
        A zgłoś się do tej kompleksowej firmy od wesel, to ci podeśle zespół, co akurat będzie miał wolne, czyt. kiepski i jeszcze skasuje za pośrednictwo.
        • Gość: gość Re: Umowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.11, 10:18
          No tak prawda. Ale jest mnóstwo zespołów, które nawet nie wiedzą o czym mówią jak się do nich dzwoni. Dzwoniłam do takich jednych z ogłoszenia, co mało biorą, a ten co odebrał tel. stwierdził, że nie ma możliwości usłyszenia ich, bo oni przerwę miał w branży i dopiero zaczyna. Nie twierdzę, że się nie zna, ale co będzie jak zrobi sobie przerwę akurat na moje wesele? Polecam kogoś kto jest konkretny, nie za tani i zależy mu na dobrej opinii, bo istnieje na rynku. Wiem, że są takie zespoły, a jak ktoś chce taniej, a konkretnie to porządnego DJ-a najlepiej, a nie tani zespół.
          • Gość: droga Re: Umowa IP: *.183.236.202.dsl.dynamic.t-mobile.pl 01.12.11, 12:11
            O właśnie. Tak to jest, jak się szuka najtaniej. I nie grzebać za wszelką cenę w internecie, tylko iść do zespołu i obejrzeć wideo z wesela (nie teledysk w internecie!!!).
            Można popytać w salach weselnych, ale w kilku, nie ślepo zaufać jednej, bo wiadomo gusta i ew. układy. Po tej podróży wyciągnąć wnioski, która nazwa w opiniach pozytywnych się najczęściej powtarza i w końcu oglądanie wideo, czy to mój gust.
            Powtarzam, oglądać wideo. Jeśli nie mają, to znaczy, że nie mają co pokazać, czym się pochwalić. Jeśli nie mają, bo im się nie chce, nie dbają o to, to tak samo, mogą potraktować czyjeś wesele.
            • Gość: Mariusz Re: Umowa IP: *.centertel.pl 01.12.11, 13:38
              W tych czasach praktycznie każda sala, każda firma przygotowująca wesela ma swoje kapele. Przecież nikt nie bierze zespołu na wesele z "nikąd". Każdy bierze zespół polecany i sprawdzony przez kogoś. Co prawada żeniłem się dopiero raz także doświadczenie mama nie wielkie ale akurat w tej materii pisanie umów jest mi obce. Ktoś dał dobry przykła z mechanikiem-przecież zostawiamyu tam samochód i raczej nikt nie pisze umów czy oświadczeń. Najgorsze jest już od razu na wstępie robić z drugiej osoby oszusta.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka