Dodaj do ulubionych

siłownia w piwnicy

IP: *.tktelekom.pl 14.12.11, 15:53
Witam wszystkich.
mam pewien problem z sąsiadami. otóż zrobiłem sobie w piwnicy niewielką siłownię, ćwiczę tam z kumplami z bloku, ale mam tak upierdliwych sąsiadów, że żyć się nie daje. bez przerwy piszą jakieś skargi i domagają się żeby zlikwidować siłownię. ćwiczymy 2 godziny dziennie po południu. była u mnie urzędniczka z tbs i powiedziała, że sąsiedzi się skarżą i że muszą zlikwidować siłownię. czy mają do tego prawo, jeżeli nie ma hałasu, nikt nic nie niszczy, nie ma libacji itp?
Obserwuj wątek
    • Gość: Marek Re: siłownia w piwnicy IP: *.dynamic.chello.pl 14.12.11, 16:01
      niech się lepiej tbs zajmie tymi co okradaja piwnice a nie czepiają się ludzi co niczego złego nie robią i porządkiem na klatkach schodowych, a Ty miej to w nosie nic ci nie zrobią, a co do lokatorów to niech się zajmą swoimi problemami a nie wsadzają nos tam gdzie nie trzeba załatw to odrazu
      • Gość: gosc Re: siłownia w piwnicy IP: *.dynamic.chello.pl 14.12.11, 16:02
        hej a napisz co to za blok gdzie mieszkają ci trudni sąsiedzi co ludziom żyć nie dają
        • Gość: hmm Re: siłownia w piwnicy IP: *.cnow.pl 14.12.11, 17:41
          Jeśli to twoja piwnica (pomieszczenie) to możesz tam robić co Ci się podoba, co innego na klatkach schodowych, podwórku. Tak to jest jak sąsiedzi są pizdnięci w głowę.
          • Gość: wodnik Re: siłownia w piwnicy IP: *.adsl.inetia.pl 15.12.11, 15:28
            Ćwicz i się nie przejmuj :)
            W zdrowym ciele
            zdrowy duch
            • Gość: niech się walą Re: siłownia w piwnicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.11, 15:34
              Twoja piwnica więc jeżeli nie zakłócasz porządku publicznego to niech zrobią to co napisałem w rubryce 'autor' :) I nie daj się!!!
              Że też wszędzie muszą się trafić takie k...wy.
    • Gość: maciek Re: siłownia w piwnicy IP: *.play-internet.pl 15.12.11, 20:33
      skąd ja znam takich sąsiadów. sam to przeżyłem kilka lat temu. wszystko im przeszkadza, ale jak ich dzieci stoją pod klatką pijane i za przeproszeniem drą r...je to jakoś tego nie widzą i nie słyszą ... dziwne trochę no nie ?
    • Gość: Henio Re: siłownia w piwnicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.11, 21:15
      W moim bloku SM jest siłownia po dawnej pralni i ćwiczą tam chłopaki i nikomu to nie przeszkadza. Prosiłem ich tylko by sprzątali po sobie. Ja już nie ćwiczę bo jestem już starszym wieku. Wolę by ćwiczyli niż mają zrobić coś złego a przecież nie każdego jest stać iść do klubu.
      • Gość: oczko Re: siłownia w piwnicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.11, 13:23
        Wszystko wszystkim przeszkadza , co za ludzie. Twoja piwnica więc nie powinni się wtrącac.Porozmawiaj z sąsiadami ,zaproś niech poćwiczą z Wami :). Zobaczą co robicie i może odczepią sie.
        • Gość:   Re: siłownia w piwnicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.11, 14:36
          I po co bezproduktywnie się szarpać z żelastwem jak za przeładowywanie wagonów dobrze płacą? Polatał byś z woreczkami to klatka by była miodzio. Kolesie na sam widok schodzili by z drogi nawet nie musiał byś ich straszyć a laski głupie by leciały jak muchy na lep.
    • Gość: jeep Re: siłownia w piwnicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.11, 17:33
      jak mozna komukolwiek tego zabronic, skoro jestes u siebie, nie zaklocasz ciszy nocnej, nie niszczysz klatki ? w glowie mi sie nie miesci
    • Gość: PROTECT Re: siłownia w piwnicy IP: *.fabwel-ochrona.com.pl 16.12.11, 22:15
      Ale na co konkretnie są te skargi? Może moherkom chodzi o to że powinniście iść do kościoła :)
      • Gość: GNIOT Re: siłownia w piwnicy IP: *.dynamic.chello.pl 17.12.11, 15:56
        moherki leżą pod kościołem na wznak reszta liże a w blokach mieszkają sami bogobojni o zgrozo podsłuchują innych i wynoszą wszystko świętym na ambonie
        • Gość: M.A.jak bez wpadki Re: siłownia w piwnicy IP: *.dynamic.chello.pl 19.12.11, 19:48
          Według regulaminu TBS-u piwnica w budynkach w których jest Centralne Ogrzewanie. z P.E.C-u piwnice stanowią pomieszczenia socjalne ( gdyż nie są to pomieszczenia na opał ) czyli zarządzają nimi za pośrednictwem TBS-u większością głosów sami lokatorzy ( Czyli TBS wydaje tylko pisemną zgodę na zagospodarowanie ).
          Dla regulacji regulaminu TBS-u zastosowanie mają przepisy Kodeksu Cywilnego czyli TBS może zgłosić sprawę o bezprawne zajęcie własności do komornika celem rozstrzygnięcie sporu ( chyba że lokator jest osobą niepełnosprawną wtedy TBS jest zobowiązany udostępnić takiemu lokatorowi pomieszczenia socjalnego o ile jest to możliwe ). Dla spraw mieszkaniowych sprawa jest całkiem prosta po prostu nie można wyrzucić na bruk art. 1046 k.p.c. w nowym brzmieniu (warunkiem tego art. jest ciężka sytuacja materialna ) ale piwnice ( pomieszczenia socjalnego ) ten art. kompletnie nie dotyczy i powoływanie na niego jest całkowicie bezcelowe .
          Lecz osobiście przyznaje, że ćwiczyć powinno się tylko gdzie ? faktem jest, że na profesjonalną siłownie w Ciechanowie nie każdego stać, jedyna rada przekonać sąsiadów do siłowni.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka