Dodaj do ulubionych

Do którego przedszkola zapisać dziecko?????????

IP: *.centertel.pl 03.02.12, 19:41
Zastanawiam sie do którego przedszkola zapisac dziecko dziecko?
proszę o podpowiedź.........
Obserwuj wątek
    • Gość: lilaa Re: Do którego przedszkola zapisać dziecko??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.12, 19:53
      Do 8 ! Publiczne przedszkole na Granicznej. Polecam
      • Gość: kinga Re: Do którego przedszkola zapisać dziecko??????? IP: *.play-internet.pl 03.02.12, 23:16
        też polecam 8
        • Gość: m Re: Do którego przedszkola zapisać dziecko??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.12, 12:21
          do Przedszkola nr 5 (;
          • Gość: mama Re: Do którego przedszkola zapisać dziecko??????? IP: *.centertel.pl 04.02.12, 13:52
            a kiedy mozna dziecko zapisac w ciagu roku? i ile lat musi miec dziecko? czy zeby dziecko zapisac do publicznego przedszkola rodzice musza spelniac jakies warunki? kto ma pierszenstwo? nie wiece jak to wyglada?
    • Gość: ... Re: Do którego przedszkola zapisać dziecko??????? IP: *.play-internet.pl 04.02.12, 13:50
      Popytaj wśród znajomych,wybierz przedszkole blisko miejsca gdzie mieszkasz bo to żadna przyjemność dla dziecka ,żeby jezdziło na drugi koniec miasta,moja znajoma nauczycielka która uczy klasy 1-3 mówi,że przedszkola w Ciechanowie dobrze przygotowują dzieci.
      • Gość: gość Re: Do którego przedszkola zapisać dziecko??????? IP: *.cnow.pl 04.02.12, 15:11
        do każdego byle nie do prywatnego, tam to się cuda dzieją
        • Gość: oczko Re: Do którego przedszkola zapisać dziecko??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.12, 18:09
          Moja znajoma ma dziecko w przedszkolu nr 8. Ciągle przeziębione i co się okazało. Panie rano otwierają okna"tzn przewietrzają pomieszczenia" w trakcie jak dzieci są w sali. Powinny na czas "wietrzenia" wyprowadzić dzieci do innego pomieszczenia. Potem odczekać aż w sali ociepli się. To jedna z przyczyn chorób u dzieci a dla pań mniej obowiązków. Absencja wśród dzieci duża - skutki " wietrzenia sal". Pomysłowe są nasze panie przedszkolanki. To nie jest odosobniony przypadek robią to często tzn robiły przed obecnymi mrozami. Teraz nie wiem jak się sprawa ma, długo znajomej nie widziałam, nie mam wiadomości w tym temacie.
          • Gość: Anna Re: Do którego przedszkola zapisać dziecko??????? IP: 213.199.253.* 04.02.12, 20:20
            A ja polecam Miejskie Przedszkole Nr 3
        • Gość: anka Re: Do którego przedszkola zapisać dziecko??????? IP: *.dynamic.chello.pl 04.02.12, 20:28
          Moja córka chodzi do przedszkola prywatnego. Wcześniej chodziła do publicznego. W tej chwili ma 100% obecności, a w publicznym- ciągle dzieci chore przyprowadzano i łapała infekcje. Jestem bardzo zadowolona z tego przedszkola, i nie rozumiem dlaczego ktoś twierdzi, że tam dzieją się cuda bez podania przyczyny. Wszystkie przedszkola są dobre, zależy to głównie od zaangażowania i opiekuńczości Pań Przedszkolanek. Nie podaje nazwy i numeru przedszkola, poniewaz moja wiedza na temat innych Przedszkól jest żadna. Pozdrawiam i życzę dobrego wyboru.
          • Gość: l Re: Do którego przedszkola zapisać dziecko??????? IP: *.play-internet.pl 06.02.12, 20:13
            moje zdanie jest identyczne jak poprzedniczki "anki".
            Chodziliśmy do jednego z państwowych przedszkoli,niestety Paniom nie chciało się zająć dziećmi dlatego ciągle ale to ciągle słyszałam o jakiś bijatykach między dziećmi i zawsze kiedy przyszłam po dziecko to nigdy nie zauważyłam aby któraś z nich np czytała dzieciom rysowała z nimi lub cokolwiek,panie przy jednym stoliku zabawki rzucone i radźcie sobie sami.
            teraz dziecko chodzi do prywatnego przedszkola i naprawdę widać że Paniom chce się pracować,prawda jest taka dziecko w przedszkolu prywatnym to klient który ma wychodzić zadowolony z przedszkola....może nie wszystkie ciechanowskie przedszkola prywatne są dobre,nie wiem znamy tylko nasze i moje dziecko twierdzi że bardzo lubi tam chodzic.
            • Gość: Aga Re: Do którego przedszkola zapisać dziecko??????? IP: *.dynamic.chello.pl 07.02.12, 12:14
              Klient zadowolony- a to ciekawe. Dziecko jest zadowolone jak może robić co chce. Tam gdzie są jakieś reguły , obowiązki, to już niekoniecznie jest zadowolonym klientem.
              • Gość: Do Agi Re: Do którego przedszkola zapisać dziecko??????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.12, 13:37
                Widać Aga że nigdy nie byłaś w takim przedszkolu. W prywanych przedszkolach też panują zasady, reguły i obowiązki tylko panie raczej maja inne podejści do dziecka. One uczestniczą w zajęciach i zabawach z dziećmi, nie siędzą przy biurkach (bo ich nie maja), są aktywne praktycznie cały dzień. Ich posada nie jest z zasiedzenia i po znajomości a ich praca jest bacznie obserwowana przez właścicieli. I nikt nie zapłaci 500 zł za byle jaką opiekę, dzieci mają się tam dobrze czuć ale i uczyć. W dużej mierze prywatne przedszkole wybierane jest z myślą o przyszłości dziecka, które państwowe gwarantuje mi małe grupy, codziennie angielski, drugi język, szachy, basen, i inne dodatkowe zajęcia? Moje dziecko chętnie chodzi do przedszkola mimo że tam nie można krzyczeć, biegać trzeba sprzątać po sobie samemu zabawki,itd.
            • Gość: MAMA KUBY Re: Do którego przedszkola zapisać dziecko??????? IP: *.centertel.pl 07.02.12, 12:16
              A JA POLECEM MIEJSKIE PRZEDSZKOLE NR 10.MOJE DZIECKO CHODZIŁO TAM PRZEZ 4 LATA DO GRUPY P.MAŁGOSI I P.MARZENKI.PANIE REWELACYJNE MOJE DZIECKO ZOSTAŁO BARDZO DOBRZE PRZYGOTOWANE DO SZKOŁY ZA CO PANIOM BARDZO SERDECZNIE DZIĘKUJĘ:))))
              PANI W SZKOLE POD WRAŻENIEM .PANIE DUZO Z DZIEĆMI PRACOWAŁY CO WIDAC ZAOWOCOWAŁO W SZKOLE SUKCESEM MOJEGO DZIECKO.DYREKCJA RÓWNIEŻ SUPER DOSWIADCZONY NAUCZYCIEL.OTWARTA DLA RODZICÓW. MOJEJ SIOSTRY DZIECKO BYLO U NIEJ W GRUPIE.POZDRAWIAMY P.DYREKTOR P.MAŁGOSIĘ I JEJ MALUSZKA ,P.DANUSIĘ I P.MARZENKĘ
          • Gość: mamka Re: Do którego przedszkola zapisać dziecko??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.12, 22:56
            Od września chcemy zapisać synka do przedszkola. I też - póki co - najbardziej odpowiada mi oferta przedszkola językowego (w Ciechanowie są dwa, o ile się zorientowałam). Nie chodzi nawet o to, aby synek nauczył się tam języka, ale aby osłuchał się z akcentem, aby ktoś zwrócił na niego baczniejszą uwagę, a przede wszystkim by miał kontakt z innym językiem niż angielski czy niemiecki. Te języki są w tej chwili tak popularne, że zawsze będzie miał okazję ich się nauczyć. O ile w nauce francuskiego mogę mu pomóc, o tyle z hiszpańskim nie bardzo :)

Ale pomijając kwestie języków.
            Z tego co wiem dzieci w wieku przedszkolnym są ciekawe świata, łatwo chłoną wiedzę. Dlatego warto im pokazywać jak najwięcej; dopiero jak coś ich zainteresuje, można to rozwijać. Ale jak się maluchowi wcześniej czegoś nie pokaże (jazdy konno, hiszpańskiego, muzyki, plastyki), to skąd będzie wiadomo, w którym kierunku rozwijać jego pasje i zainteresowania? Świat nie kończy się na bajkach i TV.
            • Gość: gosia Re: Do którego przedszkola zapisać dziecko??????? IP: 213.199.253.* 08.02.12, 13:18
              z tymi językami nie przesadzajcie:) uważacie, że w prywatnym językowym przedszkolu dzieci nauczą się języków? nie bądźcie naiwne:) pozna kilka słowek kolorki i na tym koniec pójdzie do zerówki w ramach przypomnienia znów te kolorki pojedyncze słówka itd. potem 1 klasa no i co tam :) trzeba zacząć znów to samo, a co do akcentu to nie mam pewności czy tak małe dzieciaki OSŁUCHAJĄ się tam z akcentem.
              • Gość: mamka Re: Do którego przedszkola zapisać dziecko??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.12, 18:47
                Dlatego nie zależy mi na nauce języka, ale osłuchaniu się z nim :) Z badań wynika, że właśnie dzieci w wieku przedszkolnym (a nawet młodsze), które miały kontakt z innym językiem, znacznie łatwiej go sobie później przyswajają, mają lepszy akcent etc... Jeśli więc można dziecku coś w naturalny sposób ułatwić, to czmeu tego nie zrobić? :)
            • Gość: też mama Re: Do którego przedszkola zapisać dziecko??????? IP: *.205.17.95.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.02.12, 20:53
              pisze Pani o nauce jes. hiszpańskiego, mój syn uczęszczał do przedszkola o którym jak się domyślam Pani pisze i muszę Panią rozczarować ale poziom nauki jezyka angielskiego w tym przedszkolu miał wiele do życzenia /jedna Pani na 3 grupy/, oczywiście dzieci poznały kilka słówek i piosenek w tym jezyku, ale tyle samo nauczyło by się np. z dziecięcych programów telewizyjnych. Niestety przedszkola, o którym Pani pisze nie poleciłabym nikomu, a dlaczego? trzeba 3 lata nauki ocenić z pewnej perspektywy i wtedy można wyciągnąć odpowiednie wnioski, poza tym będzie Pani codziennie słyszała, ze jest super i jakie postępy robi dziecko, aha i co jakiś czas koniecznie mały cyrk z udziałem dzieci /mam tu na myśli częste przedstawienia/. Dla mojego dziecka była o emocjonalna porażka i brak chęci współpracy ze strony personelu, a przede wszystkim Pani Dyrektor wtedy kiedy były problemy ....
    • Gość: ola Re: Do którego przedszkola zapisać dziecko??????? IP: *.dynamic.chello.pl 07.02.12, 15:10
      polecam prywatne przedszkole na śmiecinie Akademia krasnoludków,tam dzieci się nie nudzą ,panie są młode z zapałem do pracy z dziećmi.Moja córcia bardzo lubi chodzić do tego przedszkola.Mają tam fajne zajęcia dodatkowe.moja córcia zaczęła mówić po hiszpańsku i angielsku.jesteśmy bardzo zadowoleni nasza drugą córeczkę też na pewno tam zapiszemy.
    • Gość: mama Re: Do którego przedszkola zapisać dziecko??????? IP: *.centertel.pl 07.02.12, 20:11
      Najlepsze przedszkole to Miejskie Przedszkole nr.5 na Gwardii Ludowej. Panie nauczycielki bardzo dobrze przygotowują dzieci do podjęcia nauki w szkole podstawowej.
      • Gość: Aga Re: Do którego przedszkola zapisać dziecko??????? IP: *.dynamic.chello.pl 07.02.12, 20:23
        wow. hiszpański w prywatnym przedszkolu. mój syn też mówi kilka słów po hiszpańsku, bo się nauczył z bajki " Maniek zlota rączka" czego to ludzie nie wymyślą, a mamusie zapatrzone w swoje pociechy frykają wszystko. Zapisz jeszcze na francuski, plastykę , tańce, kólko różańcowe, basen, szachy, karate, śpiew solowy i śpiew zespolowy. A dziecko ci podziękuje za jakiś czas
        • Gość: Do Aga Re: Do którego przedszkola zapisać dziecko??????? IP: *.play-internet.pl 07.02.12, 20:45
          I tu się z Tobą zgodzę,ja mam dziecko 2letnie i ciągle woła BUENO itp,też nauczyła się od Mańka ;-)poza tym Hello itp słyszę na co dzień, bez NAUKI W PRYWATNYM PRZEDSZKOLU.Jeżeli dziecko jest zdolne i chętne do nauki to choćby chodziło do wiejskiej szkoły W Bieszczadach to i tak wiele osiągnie.A te wszystkie dodatkowe zajęcia to tak naprawdę podobają się rodzicom,ja np.zrezygnowałam z prywatnej nauki języka w grupie 5ciu osób,ponieważ gdy syn wracał z lekcji zapytałam co nowego się nauczył i ciągle słyszałam MAMA NIE PAMIĘTAM,teraz ma 11 lat ,uczy się języka w szkole chętnie,bez problemów bo przyszła pora -dorósł do tego.
          • Gość: rd Re: Do którego przedszkola zapisać dziecko??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.12, 21:23
            A co sądzicie o przedszkolu nr 4?
        • Gość: Ania Re: Do którego przedszkola zapisać dziecko??????? IP: *.play-internet.pl 07.02.12, 22:36
          Wow Aga błysnełaś. Od razu daj swemu dziecku butle z piwem i powiedz by się nie przemęczał. Dziś poznał kilka słów po hiszpańsku od Mańka a jutro Heniek kilka słów go nauczy po łacinie na podwórku i będzie git życie jakoś mu minie za darmo i bez pomocy rodziców. Każdy jest zapatrzony w swoją pociechę. Czy nie?
          A co do zajęć to przedszkola prywatne mają rozpalnowane w kwestii tygodnia po kilka/kilkanaście minut, więc bez obawy głowa dziecku nie paruje :)
          Zajęcia które wymieniłaś:
          - francuski (nie tylko angielskim człowiek żyje a bywa w przedszkolach na twoje nieszczęście),
          - plastyka, taniec (czytaj rytmika), kółko różańcowe (czytaj religia ) - (niestety w każdym przedszkolu czy prywatne czy państwowe)
          -śpiew solowy i śpiew zespolowy (nagminnie stosowane w przedszkolach-łobuzy:)
          -basen, szachy, karate, balet, zajęcia mały odkrywca itd w/g zainteresowań i potrzeby rozwoju dziecka.
          Nie wiem jak podołasz nie wypuszczając swojej pociechy w ten brutalny świat, ale mam nadzieje że siedzac przed TV całe dzieciństwo to na pewno ci nie podziękuje!!!!
          • Gość: ewa Re: Do którego przedszkola zapisać dziecko??????? IP: *.centertel.pl 08.02.12, 07:38
            moje dziecko chodziło do mp 10 i byliśmy bardzo zadowoleni jestem teraz w ciąży i mam nadzieję ze też tam wrócimy za 3 lata:-) mojej siostry synek chodzi do prywatnego przedszkola i siostra też ma jakieś zastrzeżenia .pozdrawiam 10
            • Gość: Krycha Re: Do którego przedszkola zapisać dziecko??????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.12, 07:59
              To niech siostra przepisze do 10 i nie będzie mieć zastrzeżeń.
          • Gość: mama córeczek*** Re: Do którego przedszkola zapisać dziecko??????? IP: *.play-internet.pl 08.02.12, 10:12
            Wow Ania,ale dałaś popis elokwencji i inteligencji,jakbyś zamiast do szkoły to cały czas do prywatnego przedszkola chodziła.Myślałam,że napiszesz coś po Hiszpańsku...,dziś prywatne przedszkole ,jutro prywatna szkoła a póżniej studia-też prywatne,bo chodzi o to,żeby pokazać się ,że dziecko chodzi do przedszkola i to im droższe tym lepsze...
            • Gość: Krycha Re: Do którego przedszkola zapisać dziecko??????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.12, 10:41
              Zastanawiające jest czemu niektórym dziecko/rodzic mające cokolwiek wspólnego z przedszkolem prywatnym źle się kojarzy, budzi złośliwe komentarze. Zazdrość? Zawiść? Zaściankowość?
              Twoje dziecko-twój problem, moje dziecko-mój problem.
              P.S. "mama córeczek***" czytaj ze zrozumieniem. "Ania" gdzie nie napisała że uczy/uczyła się hiszpańskiego. Powstrzymaj swoją złośliwość do innych i spróbuj nie wylewać swojej żółci na forum.
            • Gość: mamka Re: Do którego przedszkola zapisać dziecko??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.12, 18:50
              Dlaczego prywatne? Bo już dziś wiem, że synek nie dostanie się do publicznego. Proste, prawda?
              • Gość: Mamka Re: Do którego przedszkola zapisać dziecko??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.12, 18:51
                Aha... i nie mam zamiaru puszczać go później do prywatnej szkoły... i co Ty na to?
                • Gość: Tata Re: Do którego przedszkola zapisać dziecko??????? IP: *.dynamic.chello.pl 08.02.12, 20:52
                  Mamuśki, nasze forum jest najmniej odpowiednim miejscem do zbierania opinii a tym bardziej do podejmowania decyzji na ich podstawie. Moje dziecko chodzi do prywatnego przedszkola i ja a przede wszystkim moja mała jest z niego zadowolona. Nie wypowiem się na temat publicznych bo moja córka nie została tam przyjęta - nie ma tego złego co by a dobre nie wyszło. Teraz już nawet nie będę próbował jej tam zgłaszać. Niech każdy z rodziców sam podejmie odpowiedzialną decyzję gdzie jego dziecko pójdzie do przedszkola ale niech tak decyzja będzie podjęta po osobistym odwiedzeniu przedszkoli a nie na podstawie opinii z naszego przepełnionego jadem forum.
                • Gość: A Re: Do którego przedszkola zapisać dziecko??????? IP: *.182.206.239.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.02.12, 20:10
                  Nie ma w Ciechanowie prywatnej szkoły.
                  • Gość: l Re: Do którego przedszkola zapisać dziecko??????? IP: *.play-internet.pl 10.02.12, 20:37
                    dlaczego tak reagujecie na prywatne przedszkola?bo co:wymaga się od nauczyciele żeby zajmowały się dziećmi,że nie pracują po 5 godzin tylko po 7.Że nie mają biurek zasypanych ciastem i kawą tylko jedzą razem z dziećmi?
                    Uważam że trzeba podziwiać przedszkolanki przedszkoli prywatnych i państwowych,ale tylko te które dziećmi się zajmują bawią się i uczą je.
                    Rozumiem nie można ciągle przez 7 godzin na kolanach się bawić,bo te panie by zgłupiały.Tylko dlaczego jak przychodzę po dziecko to albo bawi się na dywanie samo,a Pani szykuje jakieś wycinanki dla niego albo Pani bawi się z nimi?nigdy nie widziałam żeby przedszkolanka siedziała na tyłku i nic nie robiła-niestety zdarzało się to w przedszkolu państwowym.
                    W przedszkolu państwowym jak(będzie Pani siedziała w domu to się Pani zajmie jednym i drugim to nie będzie płakał). To jest podejście pedagoga z poważnej państwowej instytucji?
                  • Gość: jij Re: Do którego przedszkola zapisać dziecko??????? IP: *.play-internet.pl 14.02.12, 21:22
                    piszecie że nie ma prywatnej szkoły w Ciechanowie - jest społeczna, prawie to samo. Niektórzy rodzice się opamiętują i przenoszą dzieci do szkoły publicznej, bo w społecznej dzieci są rozpuszczane i nie uczą się wiele więcej niż w innych szkołach, a różnica polega na tym, że tam trzeba płacić i borykać się z nabytymi aroganckimi zachowaniami dzieci.
    • Gość: mama 34 Re: Do którego przedszkola zapisać dziecko??????? IP: *.dynamic.chello.pl 11.02.12, 00:18
      Wiem na pewno, do którego nie zapisywać. Nie polecam 10 - na Batalionów. Chodziła tam 2 lata temu moja starsza córka i było cudownie. Teraz chodzi moja młodsza córeczka i jest fatalnie. Przez te lata zmienilo się wiele-przede wszystkim podejście Pań i - co martwi mnie najbardziej - dyrekcji. Panie nie zajmują sie dziećmi, siedzą przy biurkach i nic nie robią, a chyba powinny być jakieś zajęcia? Nawet w czasie zabaw dzieci panie powinny im towarzyszyć a nie siedzieć i pić kawe. Jeśli przychodzę po dziecko o godzinie 16, a pani siedzi przy biurku w niennagannie wyprasowanej garsonce, nie pogniecionej ani nic, to chyba świadczy o tym, że caly dzień siedziała przy biurku, a nie bawiła się z dziećmi na dywanie. Pani dyrektor jest oschła i czesto nieprzyjemna dla dzieci i rodziców, co kiedyś się nie zdarzało - może jest już zmęczona pełnioną funkcją?? Poza tym od córki wiem, jak pani dyrektor zwraca się do dzieci jak już jest na sali - co sie rzadko zdrarza - teksty typu "bo dostaniesz kopa jak nie posprzątasz" wypowiedziane nawet ze śmiechem nie są na miejscu. Zdarzało się również , że pani dyrektorka odpędzała dziecko od biurka bo rozmawiała przez telefon, albo z druga panią. Poza tym wszystkim dochodzi jeszcze brak higieny przy podawaniu posiłków - kilka razy weszłam na salę w trakcie posiłku i zgroza ogarnia co sie tam wyprawia. Dwa, trzy lata t emu poleciłabym to przedszkole z czystym sumieniem, ale teraz absolutnie nie. Zmieniło się tam na gorsze i to bardzo.
      • Gość: olcia Re: Do którego przedszkola zapisać dziecko??????? IP: *.adsl.inetia.pl 11.02.12, 17:58
        Moje dziecko chodzi do przedszkola nr 6, osobiście uważam, że są tam troszkę za małe sale, gdzie przebywają dzieci, i druga sprawa jest to, że zimą w pomieszczeniach dyrekcja przesadza z grzaniem, jak wchodzę po dziecko to od razu czuję, że się gotuję.
        Poza tym panie przedszkolanki są młodymi kobietkami, super zajmują się dziećmi, nigdy nie zauważyłam, żeby pani siedziała przy biurku pijąc kawkę, zawsze ubrane są na sportowy, by ubranie nie krępowały ruchów przy zabawie z dziećmi na dywanie.
        Moje dziecko jest zachwycone i za każdym razem odbierając dziecko, ono zadaje mi pytanie ,,mamusiu dlaczego tak szybko po mnie przyszłaś?,, :) ( a odbieram dziecko o godzinie 15)- zatem o czymś to świadczy.
        Często przychodząc widzę, że Panie czytają dzieciom bajki, wygłupiają się, ćwiczą itd
        Jednak wybór to indywidualna sprawa, ja kierowałam się tym, że przedszkole jest blisko naszego domu i pieszo do przedszkola idziemy 5 minut.
        Prywatne przedszkole dla mnie było jedynie alternatywą , gdyby moje dziecko nie dostało się do przedszkola państwowego.
        • Gość: Aga do Ani Re: Do którego przedszkola zapisać dziecko??????? IP: *.dynamic.chello.pl 12.02.12, 16:52
          Moje dziecko nie siedzi przed telewizorem caly dzień tak jak sugerujesz. Uczęszcza na dodatkowe zajęcia( takie na które on ma ochotę a nie ja). W jego wypadku są to szachy i taekwondo.Chodzi mi o to że ciągnięcie dziecka z zajęć na zajęcia może być dla niego męczące. Syn chodzi do normalnego państwowego przedszkola i uważam że ma tam wystarczającą ilość zajęć( angielski również).
          Dla przykładu koleżanki córka chodzi razem z moim synem do tej samej grupy i prowadza ją dodatkowo od dwóch i pół roku na prywatny angielski i o dziwo Aniu oboje potrafią tyle samo po angielsku. Bo nie wiem czy wiesz ale jak ktoś ma zdolne dziecko to nie musi go zapisywać na codzienne pielgrzymki z zajęć na zajęcia.
          • Gość: Aga do Ani Re: Do którego przedszkola zapisać dziecko??????? IP: *.dynamic.chello.pl 12.02.12, 17:01
            Aha. Dodam że syn uczęszcza na te dodatkowe zajęcia nie w ramach państwowego przedszkola tylko prywatnie popołudniami. Wię nie martw się Aniu, ale butli z piwem- jak to się wyraziłaś mu nie podstawiam.
            • Gość: mama Przedszkole 10 IP: *.dynamic.chello.pl 12.02.12, 19:40
              Moje dzieci chodzą do 10. Polecam
              O co się spieracie. Najważniejsze aby dziecko było zadowolone. Aby przedszkole było blisko.
              Ja mam blisko prywatne ale dzieci chodzą do MP 10 bo na prywatne mnie nie stać. Choć w prywatnych oferta jest lepsza.
              Dzieci rano nie chcą mi wstać i wyjść z domu. Ale jak odbieram to mówią że było fajnie. Wiem że szkraby geniuszami nie są (nie lubią śpiewać i mówić wierszyków) ale ładnie rysują, mają zdolności manualne.
              Każde dziecko jest inne i każdemu nie dopasujemy.
              Pozdrawiam przedszkole nr 10.
              Dziękuję pani Dyrektor za pomoc i serce i wsparcie w trudnej sytuacji.
            • Gość: Krycha Re: Do którego przedszkola zapisać dziecko??????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.12, 10:15
              Aga sama się zagmatwałaś i nadal nie czytasz ze zrozumieniem :))) Ta pani napisła że te zajęcia które ty również wymieniłaś mają w ramach godzin przedszkola prywatnego i nie muszą wieczorami ciągać po dodatkowych zajęciach swoich dzieci i właśnie o taką różnicę ludziom chodzi.
              Przedszkole prywatne daje więcej możliwości rozwijania zainteresowań dziecka wciągu dnia, jest więcej zajęć tematycznych do wyboru bez potrzeby zapisywania dziecka po dodatkowych zajęciach, i tu jako babci nie wyobrażam sobie mojego wnuka wieczorem by czegokolwiek się mógł nauczyć czy zapamiętać. Wraca z przedszkola zmęczony, dodatkowo stęskniony za rodziną i swoimi zabawkami.
              • Gość: Aga Re: Do którego przedszkola zapisać dziecko??????? IP: *.dynamic.chello.pl 13.02.12, 14:09
                I tu się babciu Krysiu mylisz. A co to po południu to już się d...y z domu ruszyć nie chce żeby wyjść z dzieckiem? limit wyczerpany? czas na seriale? najłatwiej oddać na pół dnia do przedszkola naiwnie myśląc( bo tak łatwiej) że panie w prywatnych przedszkolach to cudotwórczynie i odwalą całą robotę za rodziców. Ja nie mam nic przeciwko prywatnym przedszkolom, tylko śmiać mi się chce jak czytam że te przedszkola są takie wspaniałe. Prywatne przedszk. się reklamują ,prześcigają w ofertach co nie koniecznie idzie w parze z praktyką. Napisać na stronie, czy na ulotce można wszystko, a rodzice wierzą w to co chcą, bo chcą myśleć że tak jest.
                • Gość: anka Re: Do którego przedszkola zapisać dziecko??????? IP: *.dynamic.chello.pl 13.02.12, 14:55
                  Wyluzuj, Aga nie tak wulgarnie. Nikt nie ocenia przedszkola na podstawie ulotek, rodzice wyrazają swoje zdanie i to wszystko. Ja też mam dziecko w przedszkolu prywatnym i twierdzę że opieka i zajęcia są lepsze w prywatnym przedszkolu. Moje dziecko chodziło do przedszkola publicznego 2 lata, teraz chodzi do prywatnego i nie oceniam tego przedszkola na podstawie ulotki tylko umiejętnościach i zachowaniu dziecka. Pozdrawiam, troche mniej złości życzę.
                  • Gość: Mama przedszkolaka Re: Do którego przedszkola zapisać dziecko??????? IP: *.play-internet.pl 13.02.12, 15:34
                    Ile ludzi tyle opinii,tak jak na każdy temat w stylu KTÓRY INSTRUKTOR NAJLEPSZY?GINEKOLOG?CZY FRYZJERKA,jestem mamą pracującą-mam dwójkę dzieci w przedszkolu Państwowym w wieku 5 i 3 lata,jestem z opieki zadowolona,dziewczynki są zawsze uśmiechnięte,jak córka miała ,,spięcie" z kolegą,to zapytałam jej w szatni tak TO PEWNIE CIOCIA POKRZYCZAŁA CIĘ,na co dziecko odpowiedziało NIE MAMO CIOCIA NIGDY NIE KRZYCZY-KAZAŁA MI TYLKO PRZEPROSIĆ...,nie korzystałam z prywatnego przedszkola-i nie neguję ,każdy ma prawo decyzji,w każdym czy to prywatnym czy państwowym zdarzają się wpadki itd,no cóż samo życie,moim dzieciom wystarczają zajęcia przedszkolne,dużo się na nich uczą,ale sama mimo zmęczenia też poświęcam im czas i staram się wyłapywać jakieś problemy jeśli by wystąpiły.Ktoś napisał,że grupy w przedszkolu prywatnym są małe i pani może poświęcić więcej czasu na indywidualną pracę z dzieckiem ,zgodzę się ok,tylko co stanie się gdy dziecko z przedszkola trafia do pierwszej klasy z 28 dziećmi i nie może się po prostu odnależć i pracować w licznej grupie.Mam swoje zdanie na ten temat i szanuję decyzję innych ,ponieważ wiem ,że każdy rodzić chce dla dziecka jak najlepiej.Pozdrawiam i życzę miłego popołudnia
                • Gość: Krycha Re: Do którego przedszkola zapisać dziecko??????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.12, 15:47
                  Aga czemu cię tak ponosi??? A jak to nazywasz "d....y ruszyć się" popołudniami chce ale wraz z dzieckiem ;) i nie oddajemy dziecka ponownie pod opiekę/naukę innych dorosłych by jak to nazwałaś "odwalą całą robotę za rodziców", lecz spędzamy czas w gronie rodzinnym. I znów muszę ci wytykać brak uwagi i skupienia w czytaniu. Bo nigdzie nie pisałam że odsyłamy/czy sami idziemy oglądać tv i mamy dziecko z głowy.
                  Pozdrawiam i życzę ci dużo ciepliwości i życzliwości dla innych.
                  • Gość: Aga Re: Do którego przedszkola zapisać dziecko??????? IP: *.dynamic.chello.pl 13.02.12, 20:35
                    ja też wyrazilam tylko swoją opinię , ale jeśli Ania sugeruje mi żebym dała swojemu dziecku butlę z piwem, a jakoś mu życie minie, to jest to bulwersujące. Ja jestem bardzo zadowolona z przedszkola moich synów( pomimo że jest państwowe).I nie chce mi się już tu z wami dywagować.
                    • Gość: kolor Re: Do którego przedszkola zapisać dziecko??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.12, 21:19
                      Pani Ania obraża, pisząc "to daj dziecku piwo itd". To, że ktoś korzysta z publicznego przedszkola to po prostu rozsądek, bo żadne hiszpanskie, czy chińskie nawet języki, nie zastapią merytorycznego przygotowania, a pani Ania tylko placąc za te cuda fałszywie poczuła się lepszą mamą. Własnie dla takich mam są te oferty. Radzę przyjżeć się innym elementom tych prywatnych predszkoli. Tam też robi się juz pusto, a własnie zaczyna się walka o kienta, bo dzieci mniej a przedszkoli coraz więcej.
                      • Gość: mamka Re: Do którego przedszkola zapisać dziecko??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.12, 10:53
                        Świetnie... tylko niech ktoś powie co zrobić, gdy dziecko nie dostaje się do przedszkola publicznego? Skoro przedszkola prywatne są dla bogatych, zepsutych matek, którym się g łowie poprzewracało i które chcą się pozbyć dzieci, aby się nimi nie zajmować... To jaka jest alternatywa dla dzieci, które nie dostały się do przedszkola publicznego??????
                        • Gość: ... Re: Do którego przedszkola zapisać dziecko??????? IP: *.play-internet.pl 14.02.12, 11:03
                          Skończcie z tą bajką o braku miejsc,moja córka nie dostała się do przedszkola na Batalionów,ale pojezdziłam popytałam i znalazłam dla niej miejsca w dwóch przedszkolach.Jak ktoś składa podanie po terminie to niech nie ma pretensji do całego świata...
                          • Gość: mamka Re: Do którego przedszkola zapisać dziecko??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.12, 11:17
                            A kto powiedział, że po terminie?
                            Masz rację, we wrześniu można znaleźć wolne miejsca w przedszkolach publicznych... Nawet ostatnio pan wiceprezydent Chodkowski stwierdził, że zamkną jeden oddział przedszkolny, bo jest za dużo wolnych miejsc w przedszkolach. Co znaczy "za dużo"? Sa właśnie pojedyncze wolne miejsca w różnych przedszkolach: tu 2 miejsca, tu 1, tu 3. W sumie można z nich zrobić jeden oddział. Ale ponieważ są wolne w róznych placówkach, więc lepiej jeden oddział w całości zlikwidować.
                        • Gość: a Re: Do którego przedszkola zapisać dziecko??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.12, 11:07
                          Zawsze można założyć punkt przedszkolny - domowe przedszkole.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka