Dodaj do ulubionych

Praca dla MAMY ;-(

IP: *.play-internet.pl 18.03.12, 00:06
Witam serdecznie,jestem mamą dwójki dzieci jedno 2 latka drugie jest w wieku przedszkolnym,posiadam doświadczenie w handlu,ze względu na młodsze dziecko musiałam zrezygnować z pracy,szukam teraz zatrudnienia i nic...,pytanie do mam-czy w Ciechanowie jest aż tak zle z pracą?czy po prostu mamy małych dzieci nie są ,,ROZCHWYTYWANE"przez pracodawców?jakie macie spostrzeżenia?
Obserwuj wątek
    • Gość: XxX Re: Praca dla MAMY ;-( IP: *.dynamic.chello.pl 18.03.12, 08:25
      Az tak zle z praca.
      • Gość: rr Re: Praca dla MAMY ;-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.12, 09:47
        Ja ostatnio straciłam pracę. Mam dziecko w wieku przedszkolnym, byłam na kilku rozmowach i po pytaniu czy posiadam dzieci rozmowa zaraz się kończyła. Ogólnie u nas jest tragedia, pracy dla kobiet nie ma a tym bardziej dla tych co mają dzieci. Pracodawcy szukają jak to nazywają osób "dyspozycyjnych, bez zobowiązań i młodych" zapominając o jednej ważnej kwestii, że zatrudniając młodą dziewczyną może ona być za jakiś czas w ciąży. Kobiety które mają dzieci już nie koniecznie planują następne a skoro decydują się na powrót do pracy to znaczy, że są w stanie pogodzić obowiązki zawodowe i rodzinne. Po drugie kobieta, która ma dziecko jest bardziej odpowiedzialna i na pewno nie zrezygnuje z pracy z dnia na dzień.
        • Gość: ... Re: Praca dla MAMY ;-( IP: *.play-internet.pl 18.03.12, 14:18
          No właśnie,i jak człowiek straci pracę to nie wie co dalej robić-rozpacz i totalne zdruzgotanie,ja nie wróciłam do pracy bo nie było takiej możliwość-dziecko było bardzo zrzyte ze mną,nie pozwalało ,żeby ktoś inny się nią zajmował,sytuacja była też trudna ponieważ nie miałam na miejscu osoby która pomogła by mi zająć się dzieckiem tak ,żeby wrócić chociaż na pół etatu-a niania wiadomo-przy naszych średnich zarobkach 1200-1300zł trzeba przeznaczyć na opiekę przynajmniej 700-800zł,pracowałam przez 3 miesiące zastępując inną osobę i niestety z dzieckiem był ogromny problem-strasznie rozpaczało,ale powoli przyzwyczaiło się i wiem,że teraz mogła bym zacząć pracować.Najlepszym wyjściem tak jak w mojej sytuacji była by praca w systemie 8-9 do 14-15 lub 14-15 do 20-21,ale takiej pracy nie ma.....
          • Gość: Jadźka Re: Praca dla MAMY ;-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.12, 14:54
            niestety my kobiety nie mamy lekko - jestem młodą nie-mamą - mam pracę ,ale raczej nie zdecyduję się na dziecko - bo i za co je utrzymam?W Polsce trzeba wybrać - albo dziecko albo praca.Smutne ale prawdziwe - no chyba, że ma się bogatego męża;-) (męża też nie planuję)
          • Gość: f Re: Praca dla MAMY ;-( IP: *.205.58.217.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.03.12, 15:41
            tak po troszku to możesz się najwyżej na E7 wystawiać
            • Gość: Jadźka Re: Praca dla MAMY ;-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.12, 16:16
              Jasne - bo przecież wszystko do tego się sprowadza prawda...? Mi wystarczy jeden wierny partner.
              • Gość: ... Re: Praca dla MAMY ;-( IP: *.play-internet.pl 18.03.12, 18:51
                Jadzia,w tym co napisałaś jest trochę racji,chociaż ja nie wyobrażam sobie życia bez dziecka,to gdybym wiedziała jak będzie ciężko-to raczej na drugie bym się nie zdecydowała...
            • beauty.andrzej Re: Praca dla MAMY ;-( 19.03.12, 09:57

Gość portalu: f napisał(a):
              Za to ciebie to bym od razu do Chamowa wysłał. Założę się, że jesteś jakimś zapijaczonym blokersem
              > tak po troszku to możesz się najwyżej na E7 wystawiać
              • Gość: phi-lozof Re: Praca dla MAMY ;-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.12, 12:50
                > Za to ciebie to bym od razu do Chamowa wysłał. Założę się, że jesteś jakimś zap
                > ijaczonym blokersem

powstrzymaj konie ;)
                sporo racji w takim sposobie myślenia niestety jest
                dobrze wiemy że utrzymanie rodziny w obecnych czasach spada po równo na obydwie połówki
                jak ktoś chce sam to musi nieźle kombinować
                trzeba czytać między wierszami
        • Gość: pracującaPolka Re: Praca dla MAMY ;-( IP: 37.30.31.* 19.03.12, 08:41
          mam 24 lata i i nie mam dzieci,ale zastanawiam sie czy dziecko jest wyznacznikiem wysokiej odpowiedzialnosci mlodej kobiety? czy w ten sposob mamy "polecac" sie pracodawcy:mam juz dzieci i wiecej nie zamierzam,a na ta mloda to Pan uwarza bo jest w centrum okresu rozplodowego??? Zeby odeprzec Twoj atak na "odpowiedzialnosc" jeszcze bezdzietnych mlodych kobiet ja moge powiedzie:Pan uwaza na te mamuske bo ona to ma juz dwojke dzieci,a co bedzie jak jedno zachoruje,a co bedzie jak niani cos wypadnie? Pracodawcy z reguly poszukuja osob do 26 lat,po studiach i z conajmniej 3letnim doswiadczeniem hehe... i taka jest juz nasza Polska
          • Gość: m Re: Praca dla MAMY ;-( IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.12, 10:46
            i to sie nazywa polityka prorodzinna polski (specjalnie pisze z malej bo ten kraj to juz kompletny zascianek). nie ma pracy dla mlodych( czy to mam czy tez singli) oraz starszych.panstwo nie pomaga bazdzietnym.pracujmy do samej smierci bo przy takiej polityce ludzie beda sie decydowac (jezeli beda tymi szczesciarzami i beda mogli miec dzieci ) co najwyzej na 1 dziecko, czyli panstwo sie bedzie starzec. i kto zapracuje na nasze emerytury w przyszlosci.?
            a wystarczy pomyslec -ci co moga miec dzieci i je maja pomoc w zatrudnieniu (czyt. stala pewna praca) a ci co ich nie maja pomoc w "ich maniu" czyli dofinansowanie badan, lekow itp. no i oczywiscie tez pewna praca.
            wtedy bedziemy mogli pracowac do nawet 50-55 r.z bo panstwo bedzie na to stac zeby tak mlodzi ludzie beda mogli odczodzic na emerytury
            • Gość: ... Re: Praca dla MAMY ;-( IP: *.play-internet.pl 19.03.12, 11:49
              I tu się zgodzę,jestem młodą zdrową kobietą która nie chce zasiłku,nie składałam nawet wniosku o tzw. rodzinne,bo chciała bym sama zapracować na potrzeby moje i moich dzieci,ale nie mam gdzie...państwo nigdy w żaden sposób mi nie pomagało,rozmawiałam ostatnio z koleżankami i doszłam do wniosku takiego ,że PAŃSTWO chciało by aby młode mamy-rodzice PRACOWALI do 80 LAT,WYCHOWALI W MIĘDZY CZASIE 4 DZIECI ZAJĘLI SIĘ DZIADKAMI I RODZICAMI....
    • Gość: m Re: Praca dla MAMY ;-( IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.12, 13:01
      i jeszcze jedno takie moje spostrzeżenie. praca by była i dla starszych i dla młodych i mam i bezdzietnych starających się o dziecko tylko jakby pracować za darmo bez żadnych świadczeń rejestracji pieniędzy najlepiej przez 24 h/ dobę wtedy byśmy byli najlepszymi pracownikami.polscy kapitaliści to by chcieli z nas wyssać wszystko co jest możliwe
    • Gość: gość Re: Praca dla MAMY ;-( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.12, 16:44
      Niestety nasza szara rzeczywistość...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka