Gość: Gosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.12, 18:24 Poszukuję dobrego elektromechanika samochodowego. Proszę o opinie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: cbr1100 Re: Elektromechanik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.12, 19:57 mi naprawiał Kosuda w chruszczewie ma łep nie od parady zwarcie mi się robiło i cewka poszło i zrobił szukał cały czas aż znalazł a chciał mi już aparat zapłonowy wymieniać ale udało mu się zrobić wiec dla mnie lepszego od niego nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dolny Re: Elektromechanik IP: 80.249.4.* 21.03.12, 23:18 jaką masz awarię? powiedz, to Ci tu i teraz wytłumaczę i oszczędzisz kasę. Po co dawać oszustom. Orżną Cię na kasę bo wszyscy są siebie warci!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: phi-lozof Re: Elektromechanik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.12, 23:49 > jaką masz awarię? powiedz, to Ci tu i teraz wytłumaczę i oszczędzisz kasę. Po c > o dawać oszustom. Orżną Cię na kasę bo wszyscy są siebie warci!!! popieram ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Elektromechanik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.12, 10:14 Pan Gałązka na Kolbego 43. tel. 23 6737078 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosć zuzua Re: Elektromechanik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.12, 10:39 ja tez potrzebuję dobrego elektromechanika, otóż u mnie w samochodzie szyby elektryczne zacinają się , tzn, gdy otworzę szyby mogę je zaraz zamknąć albo przez miesiąc mogę jeździć z otwartymi bo w każdej chwili może przestać działać i tak samo szyberdach. swego czasu byłam i u pana Gałązki też nic nie zdziałał. Szperają przy bezpiecznikach, rozmontowują mechanizm działa ... wyjeżdżam to wszystko wraca do normy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Elektromechanik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.12, 12:24 To jest auto z szyną can? Podepnij pod komputer i zobacz jakie są błędy często sugerują gotowe rozwiązania. Giną wszystkie na raz to albo gubią się dane sterowania albo zasilanie (w tym masa). Znając konkretny model, rok można powiedzieć więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość zuzua Re: Elektromechanik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.12, 12:48 AUDI 80 1.9TD 94r Odpowiedz Link Zgłoś
Gość:   Re: Elektromechanik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.12, 13:08 Nad nogami kierowcy masz półkę a pod nią przekaźnik elektromechaniczny i przekaźnik termiczny. Zimne luty na płytkach tych przekaźników są przyczyną 99% przypadków takiej usterki. Możliwe, że wypalił się styk wtedy nowy przekaźnik 200-400 pln. Napisz jeszcze czy kiedy nie działają szyby gaśnie podświetlenie przycisków w drzwiach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość:   Re: Elektromechanik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.12, 13:18 www.audi80.pl/files/thumbs/t_szyyb_166.jpg Masz obrazek. Przekaźnik 363 lub oznaczony inaczej ale umieszczony w tym samym miejscu. Dobry elektronik znajdzie zimne luty na oko. Nie radzę rozbierać i naprawiać samodzielnie jeśli nie masz dobrej stacji lutowniczej (odsysacza) i wprawy. Na płytce są bardzo delikatne elementy SMD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość zuzua Re: Elektromechanik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.12, 13:57 Dziękuję , za ilustrację tam na pewno ja nie dojdę .. :) z tej racji ,że na tym to się nie znam no i jestem płci żeńskiej ale zabłysnę wiedzą jak podpowiem fachowcowi .. dziękuję jeszcze raz i przepraszam założyciela tego wątku ,że go wykorzystałam w swoim celu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość zuzua Re: Elektromechanik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.12, 13:48 to podświetlenie gaśnie różnie i w różnych momentach jazdy, czy postoju, dziś na chwilę udało mi się uchylić szybę bo już grzało porządnie słońce ale zaraz zamknęłam bo jakbym zapomniała zamknąć przed wyłączeniem silnika miałabym kłopot z zamknięciem , bo nie wiadomo kiedy znowu zadziałałoby podświetlenie męczę się tak już ok 3 lat , zauważyłam też ,że częściej podświetlenie działa jak powietrze jest wilgotne, pada deszcz ale jak zapomnę zamknąć to problem z zostawieniem samochodu z otwartą szybą czy szyberdachem pod chmurką na noc pod blokiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość:   Re: Elektromechanik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.12, 19:20 Szukaj takiego fachowca któremu nie trzeba podpowiadać. Ci co wiedzą najmniej najbardziej się złoszczą kiedy klient wie. A kiedy wie lepiej ze wszystkich sił będą udowadniać, że się myli :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Elektromechanik IP: *.adsl.inetia.pl 23.03.12, 12:18 U mnie chodzi o golfa IV. W tylnych drzwiach od strony kierowcy nie działa ani szyba ani centralny zamek. W drzwiach od kierowcy nie można kluczykiem otworzyć drzwi. Nie działa bzyczek od zapalonych świateł ani klakson. Dodatkowo w drzwiach kierowcy nie dochodzi prąd do zamontowanej lampki, która powinna się świecić po otworzeniu drzwi. To tak w skrócie. Podobno może chodzić o jakiś mikrostyk zamontowany w drzwiach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość:   Re: Elektromechanik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.12, 16:39 forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=122053 Trochę szarpania z szybą ale da radę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vagciech Re: Elektromechanik IP: *.tktelekom.pl 23.03.12, 22:15 z tym golfem to problemem moze byc zle zamontowany uklad zdalnego otwierania czyli zle podlaczenie do modulu Comfort masz centralny na pilota? jak chcesz napisz na vagciech@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Elektromechanik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.12, 23:32 Tak, centralny jest na pilota, tylne drzwi od kierowcy nie reagują. Odpowiedz Link Zgłoś