Dodaj do ulubionych

Elektromechanik

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.12, 18:24
Poszukuję dobrego elektromechanika samochodowego.
Proszę o opinie.
Obserwuj wątek
    • Gość: cbr1100 Re: Elektromechanik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.12, 19:57
      mi naprawiał Kosuda w chruszczewie ma łep nie od parady
      zwarcie mi się robiło i cewka poszło i zrobił
      szukał cały czas aż znalazł
      a chciał mi już aparat zapłonowy wymieniać
      ale udało mu się zrobić wiec dla mnie lepszego od niego nie ma
    • Gość: dolny Re: Elektromechanik IP: 80.249.4.* 21.03.12, 23:18
      jaką masz awarię? powiedz, to Ci tu i teraz wytłumaczę i oszczędzisz kasę. Po co dawać oszustom. Orżną Cię na kasę bo wszyscy są siebie warci!!!
      • Gość: phi-lozof Re: Elektromechanik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.12, 23:49
        > jaką masz awarię? powiedz, to Ci tu i teraz wytłumaczę i oszczędzisz kasę. Po c
        > o dawać oszustom. Orżną Cię na kasę bo wszyscy są siebie warci!!!

popieram ;)
    • Gość: gość Re: Elektromechanik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.12, 10:14
      Pan Gałązka na Kolbego 43. tel. 23 6737078
      • Gość: gosć zuzua Re: Elektromechanik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.12, 10:39
        ja tez potrzebuję dobrego elektromechanika, otóż u mnie w samochodzie szyby elektryczne zacinają się , tzn, gdy otworzę szyby mogę je zaraz zamknąć albo przez miesiąc mogę jeździć z otwartymi bo w każdej chwili może przestać działać i tak samo szyberdach. swego czasu byłam i u pana Gałązki też nic nie zdziałał. Szperają przy bezpiecznikach, rozmontowują mechanizm działa ... wyjeżdżam to wszystko wraca do normy
        • Gość: ... Re: Elektromechanik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.12, 12:24
          To jest auto z szyną can? Podepnij pod komputer i zobacz jakie są błędy często sugerują gotowe rozwiązania. Giną wszystkie na raz to albo gubią się dane sterowania albo zasilanie (w tym masa). Znając konkretny model, rok można powiedzieć więcej.
          • Gość: gość zuzua Re: Elektromechanik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.12, 12:48
            AUDI 80 1.9TD 94r
            • Gość:   Re: Elektromechanik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.12, 13:08
              Nad nogami kierowcy masz półkę a pod nią przekaźnik elektromechaniczny i przekaźnik termiczny. Zimne luty na płytkach tych przekaźników są przyczyną 99% przypadków takiej usterki. Możliwe, że wypalił się styk wtedy nowy przekaźnik 200-400 pln. Napisz jeszcze czy kiedy nie działają szyby gaśnie podświetlenie przycisków w drzwiach.
              • Gość:   Re: Elektromechanik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.12, 13:18
                www.audi80.pl/files/thumbs/t_szyyb_166.jpg
                Masz obrazek. Przekaźnik 363 lub oznaczony inaczej ale umieszczony w tym samym miejscu. Dobry elektronik znajdzie zimne luty na oko. Nie radzę rozbierać i naprawiać samodzielnie jeśli nie masz dobrej stacji lutowniczej (odsysacza) i wprawy. Na płytce są bardzo delikatne elementy SMD.
                • Gość: gość zuzua Re: Elektromechanik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.12, 13:57
                  Dziękuję , za ilustrację tam na pewno ja nie dojdę .. :) z tej racji ,że na tym to się nie znam no i jestem płci żeńskiej ale zabłysnę wiedzą jak podpowiem fachowcowi .. dziękuję jeszcze raz i przepraszam założyciela tego wątku ,że go wykorzystałam w swoim celu
              • Gość: gość zuzua Re: Elektromechanik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.12, 13:48
                to podświetlenie gaśnie różnie i w różnych momentach jazdy, czy postoju, dziś na chwilę udało mi się uchylić szybę bo już grzało porządnie słońce ale zaraz zamknęłam bo jakbym zapomniała zamknąć przed wyłączeniem silnika miałabym kłopot z zamknięciem , bo nie wiadomo kiedy znowu zadziałałoby podświetlenie męczę się tak już ok 3 lat , zauważyłam też ,że częściej podświetlenie działa jak powietrze jest wilgotne, pada deszcz ale jak zapomnę zamknąć to problem z zostawieniem samochodu z otwartą szybą czy szyberdachem pod chmurką na noc pod blokiem
                • Gość:   Re: Elektromechanik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.12, 19:20
                  Szukaj takiego fachowca któremu nie trzeba podpowiadać. Ci co wiedzą najmniej najbardziej się złoszczą kiedy klient wie. A kiedy wie lepiej ze wszystkich sił będą udowadniać, że się myli :).
    • Gość: Gosc Re: Elektromechanik IP: *.adsl.inetia.pl 23.03.12, 12:18
      U mnie chodzi o golfa IV. W tylnych drzwiach od strony kierowcy nie działa ani szyba ani centralny zamek. W drzwiach od kierowcy nie można kluczykiem otworzyć drzwi. Nie działa bzyczek od zapalonych świateł ani klakson. Dodatkowo w drzwiach kierowcy nie dochodzi prąd do zamontowanej lampki, która powinna się świecić po otworzeniu drzwi. To tak w skrócie. Podobno może chodzić o jakiś mikrostyk zamontowany w drzwiach.
      • Gość:   Re: Elektromechanik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.12, 16:39
        forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=122053
        Trochę szarpania z szybą ale da radę.
      • Gość: vagciech Re: Elektromechanik IP: *.tktelekom.pl 23.03.12, 22:15
        z tym golfem to problemem moze byc zle zamontowany uklad zdalnego otwierania czyli zle podlaczenie do modulu Comfort
        masz centralny na pilota?

jak chcesz napisz na vagciech@gmail.com
        • Gość: Gosc Re: Elektromechanik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.12, 23:32
          Tak, centralny jest na pilota, tylne drzwi od kierowcy nie reagują.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka